Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
punio4 Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:43 pon, 11. 6. 2007 Naslov: Zadatak 5.24 - dio sa realokacijom |
|
|
Dakle, od linija 28 - 32:
[code:1]pf[i]=(int*)realloc(pf[i],(pf[i][0]+1) * sizeof(int));
pf[i][pf[i][0]]=k;[/code:1]U ovom dijelu koda se u retke (pod-nizove :-k ?) polja pf trpaju prosti faktori... U pf[i][0] se nalazi ukupan broj prostih faktora od broja a[i], a u pf[i][j], j>0 se zapisuju sami faktori.
E sad, meni nije jasan idući dio...
[code:1]pf[i]=(int*)realloc(pf[i],(pf[i][0]+1) * sizeof(int));[/code:1]Ako sam dobro shvatio, on alocira još jedan stupac u retku i sa tim +1... Mislim... "stupac"... Ne može se baš tako nazvati... dodaje još jedan element u tom podnizu...
I sad drugi dio koji mi je još manje jasan:
[code:1]pf[i][pf[i][0]]=k;[/code:1]Što njemu za označavanje indeksa "stupca" znači pf[i][0]?
Vrti mi se više u glavi od toliko indeksa i polja... Ko da gledam neku Escherovu sliku :lol:
Dakle, od linija 28 - 32:
Kod: | pf[i]=(int*)realloc(pf[i],(pf[i][0]+1) * sizeof(int));
pf[i][pf[i][0]]=k; | U ovom dijelu koda se u retke (pod-nizove ?) polja pf trpaju prosti faktori... U pf[i][0] se nalazi ukupan broj prostih faktora od broja a[i], a u pf[i][j], j>0 se zapisuju sami faktori.
E sad, meni nije jasan idući dio...
Kod: | pf[i]=(int*)realloc(pf[i],(pf[i][0]+1) * sizeof(int)); | Ako sam dobro shvatio, on alocira još jedan stupac u retku i sa tim +1... Mislim... "stupac"... Ne može se baš tako nazvati... dodaje još jedan element u tom podnizu...
I sad drugi dio koji mi je još manje jasan:
Što njemu za označavanje indeksa "stupca" znači pf[i][0]?
Vrti mi se više u glavi od toliko indeksa i polja... Ko da gledam neku Escherovu sliku
Zadnja promjena: punio4; 21:49 pon, 11. 6. 2007; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 21:48 pon, 11. 6. 2007 Naslov: |
|
|
Ako u [tt]pf[i][0][/tt] pise broj elemenata u nizu [tt]pf[/tt], onda se ti elementi nalaze na mjestima 1 (ne nula, jer je "zauzeta"), 2, 3,... [tt]pf[i][0][/tt], pa je [tt]pf[i][pf[i][0]][/tt] zadnji element tog niza. 8)
Ako u pf[i][0] pise broj elemenata u nizu pf, onda se ti elementi nalaze na mjestima 1 (ne nula, jer je "zauzeta"), 2, 3,... pf[i][0], pa je pf[i][pf[i][0]] zadnji element tog niza.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
punio4 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
|