Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

film u dvd formatu + titlovi

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
allllice
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
24 = 28 - 4

PostPostano: 16:20 čet, 6. 12. 2007    Naslov: film u dvd formatu + titlovi Citirajte i odgovorite

Jel zna netko dal se u film koji je u dvd formatu mogu ubaciti titlovi (kao npr sto se divx moze povezati s titlovima) i na koji nacin?
Jel zna netko dal se u film koji je u dvd formatu mogu ubaciti titlovi (kao npr sto se divx moze povezati s titlovima) i na koji nacin?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Mad Wilson
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

23 = 34 - 11

PostPostano: 16:39 čet, 6. 12. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Eh... malo teze. Ako se ne varam (a nisam preupucen u materiju) DVD titlove drzi kao zaseban video stream, koji se cromakeyingom (u tom streamu je podloga zelena ili plava, a text neke druge boje) mixa s glavnim video streamom. E sad, tim slijedom misli, da bi ukrcala proizvoljne titlove u DVD stream, morala bi ih renderirati u video i sintetizirati s ostalim u DVDu. No, to je nacelno dosta jednostavno, tezi dio posla bi bio objasniti ostatku DVD-a da ima nove titlove.

Hmm... to bi se zasigurno dalo postici s nekim DVD authoring alatom...
Eh... malo teze. Ako se ne varam (a nisam preupucen u materiju) DVD titlove drzi kao zaseban video stream, koji se cromakeyingom (u tom streamu je podloga zelena ili plava, a text neke druge boje) mixa s glavnim video streamom. E sad, tim slijedom misli, da bi ukrcala proizvoljne titlove u DVD stream, morala bi ih renderirati u video i sintetizirati s ostalim u DVDu. No, to je nacelno dosta jednostavno, tezi dio posla bi bio objasniti ostatku DVD-a da ima nove titlove.

Hmm... to bi se zasigurno dalo postici s nekim DVD authoring alatom...

Zadnja promjena: Mad Wilson; 16:47 čet, 6. 12. 2007; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
allllice
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 28 - 4

PostPostano: 16:44 čet, 6. 12. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Znaci, sve i da imam titlove u nekom formatu, to ocito nebi bilo u formatu koji meni treba, i trebala bi sve rucno radit? :shock:

A ja se ponadala da ima neki laki nacin da sprzim dvd format i titlove na dvd, i to onda lijepo gledam na telki preko dvd plejera 8)
Znaci, sve i da imam titlove u nekom formatu, to ocito nebi bilo u formatu koji meni treba, i trebala bi sve rucno radit? Shocked

A ja se ponadala da ima neki laki nacin da sprzim dvd format i titlove na dvd, i to onda lijepo gledam na telki preko dvd plejera Cool

[Vrh]
Mad Wilson
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

23 = 34 - 11

PostPostano: 16:56 čet, 6. 12. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ma tebi ne treba format nego stream. Uglavnom, nemoj mene slusat, mozda sam u krivu, al ovak od oka, mislim da je to poprilicno tesko postici. Mozda s nekim authoring alatom to i jesu dva klika, ali time se nikad nisam bavio. A cak i da jesam, mislim da ti vecina DVD-a ne bi dala da ih samo ovako authoriziras jer su zasticeni. (napomena, mozda sam sad glupost rekao; zasticeni su za ripanje, e sad authoriziranje bi po nekoj logici spadalo u isti kos...).

Bojim se da ce to tesko ici.... :(
Ma tebi ne treba format nego stream. Uglavnom, nemoj mene slusat, mozda sam u krivu, al ovak od oka, mislim da je to poprilicno tesko postici. Mozda s nekim authoring alatom to i jesu dva klika, ali time se nikad nisam bavio. A cak i da jesam, mislim da ti vecina DVD-a ne bi dala da ih samo ovako authoriziras jer su zasticeni. (napomena, mozda sam sad glupost rekao; zasticeni su za ripanje, e sad authoriziranje bi po nekoj logici spadalo u isti kos...).

Bojim se da ce to tesko ici.... Sad

[Vrh]
Mina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 14:51 uto, 18. 12. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mene muči isti problem pa sam googlanjem naisla na ovo:

http://www.neotronic.info/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=31

Iskreno, nisam jos nasla vremena da poroucim ali mi se cini da je dosta dobro objasnjeno za nas smrtnike :)
Mene muči isti problem pa sam googlanjem naisla na ovo:

http://www.neotronic.info/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=31

Iskreno, nisam jos nasla vremena da poroucim ali mi se cini da je dosta dobro objasnjeno za nas smrtnike Smile

[Vrh]
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
99 = 124 - 25

PostPostano: 17:35 uto, 18. 12. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nekoc sam to probao napraviti i nakon cijelog dana posla sam odustao. Uglavnom treba ti nekoliko (freeware) programa i puno vremena i volje. Cak i kad uspijes onda titlovi izgledaju ruzno (jer naravno moras odredit font i velicinu, boju, itd sto nije lako pogodit da dobro izgleda). A problem je sa usuglasavanjem svih tih steramova da ti se onda moze recimo dogodit da ti se zvuk zezne ili nesto trece... Uglavnom, toliko truda treba, a rezultati tesko da ce biti zadovoljavajuci nazalost :(
Nekoc sam to probao napraviti i nakon cijelog dana posla sam odustao. Uglavnom treba ti nekoliko (freeware) programa i puno vremena i volje. Cak i kad uspijes onda titlovi izgledaju ruzno (jer naravno moras odredit font i velicinu, boju, itd sto nije lako pogodit da dobro izgleda). A problem je sa usuglasavanjem svih tih steramova da ti se onda moze recimo dogodit da ti se zvuk zezne ili nesto trece... Uglavnom, toliko truda treba, a rezultati tesko da ce biti zadovoljavajuci nazalost Sad

allllice
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 28 - 4

PostPostano: 17:43 uto, 18. 12. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Eh da... nasla sam i ja par stranica na kojima se objasnjava kako se to moze napraviti i (za razliku od tebe, Grga) odmah sam odustala cim sam vidla da to zahtijeva instalaciju gomile programa i trosenje ogromne kolicine vremena ;)

Engleski titlovi i nisu tolko losi, obzirom na drugu opciju :D
Eh da... nasla sam i ja par stranica na kojima se objasnjava kako se to moze napraviti i (za razliku od tebe, Grga) odmah sam odustala cim sam vidla da to zahtijeva instalaciju gomile programa i trosenje ogromne kolicine vremena Wink

Engleski titlovi i nisu tolko losi, obzirom na drugu opciju Very Happy

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum