Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Predmet na drugom fakultetu
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Geliriell
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
= 8 - 1

PostPostano: 12:23 uto, 10. 7. 2007    Naslov: Predmet na drugom fakultetu Citirajte i odgovorite

Slijedece godine biti cu 3. godina bolonje. Da li je moguce da uz 3. godinu na PMF-MO upisem i jedan predmet koji je na Filozofskom?
Slijedece godine biti cu 3. godina bolonje. Da li je moguce da uz 3. godinu na PMF-MO upisem i jedan predmet koji je na Filozofskom?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
199 = 237 - 38

PostPostano: 12:25 uto, 10. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

:referada: i naravno [b]prodekan(ica) za nastavu[/b]
Referada je tvoj prijatelj... i naravno prodekan(ica) za nastavu

marijap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 49 - 16

PostPostano: 12:27 uto, 10. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Baš sam ja o tom razmišljala danas :shock:

JeL to treba pitati i na filozofskom možda?

I kako uopće funkcionira (ili ne funkcionira) slušanje nekog predmeta na drugom faxu? (recimo, nekog stranog jezika?)

Ako se ne varam, ja sam čula da je prije na PMF-u bila puno veća ponuda stranih jezika? A pričalo se i da će sljedeće godine biti samo engleski (ove godine je bila grupa za njemački, a navodno ni onda nije trebala biti za bolonjce)...
Baš sam ja o tom razmišljala danas Shocked

JeL to treba pitati i na filozofskom možda?

I kako uopće funkcionira (ili ne funkcionira) slušanje nekog predmeta na drugom faxu? (recimo, nekog stranog jezika?)

Ako se ne varam, ja sam čula da je prije na PMF-u bila puno veća ponuda stranih jezika? A pričalo se i da će sljedeće godine biti samo engleski (ove godine je bila grupa za njemački, a navodno ni onda nije trebala biti za bolonjce)...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Geliriell
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 1

PostPostano: 12:33 uto, 10. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mdoko"]:referada: i naravno [b]prodekan(ica) za nastavu[/b][/quote]

Nazalost, ovaj predmet koji zelim upisati je tek glasina, pa cu sluzbenim tijelima ici tek kad budem imala provjerene informacije.
Sada me zanima opcenito, vecinom ovo sto je marijap pitala.
mdoko (napisa):
Referada je tvoj prijatelj... i naravno prodekan(ica) za nastavu

Nazalost, ovaj predmet koji zelim upisati je tek glasina, pa cu sluzbenim tijelima ici tek kad budem imala provjerene informacije.
Sada me zanima opcenito, vecinom ovo sto je marijap pitala.

[Vrh]
marijap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 49 - 16

PostPostano: 12:37 uto, 10. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Meni je prvenstveno žao što nemam mogućnost na faxu slušati (i polagati) neki strani jezik nakon 2. godine...

A na ff-u je svaki strani jezik zapravo studij tog jezika t.d. to nije jedan predmet nego cijeli niz predmeta vezano uz upisani jezik :?

Na kraju se svede na to da uvijek postoji mogućnost ići na tečajeve i polagati neke certifikate, ali to i košta...ali možda košta i upis nekog predmeta na drugom faxu...hm,hm
Meni je prvenstveno žao što nemam mogućnost na faxu slušati (i polagati) neki strani jezik nakon 2. godine...

A na ff-u je svaki strani jezik zapravo studij tog jezika t.d. to nije jedan predmet nego cijeli niz predmeta vezano uz upisani jezik Confused

Na kraju se svede na to da uvijek postoji mogućnost ići na tečajeve i polagati neke certifikate, ali to i košta...ali možda košta i upis nekog predmeta na drugom faxu...hm,hm

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 12:53 uto, 10. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nacelno, mislim da biste trebali moci upisati bilo koji kolegij na Sveucilistu u Zagrebu bez placanja (osim mozda administrativne takse koja se placa za molbu). Kako tocno stvar funkcionira u praksi nisam siguran, ali pada mi napamet nekoliko ogranicenja. Prvo je 35 ECTS bodova koliko se najvise moze upisati u jednom semestru. Uz redovnih 30 ECTS-a ostaje prostora samo za jedan kolegij od 5 bodova, a nisam siguran koliko je tvrda ta granica od 35 bodova. Drugo je cisto tehnicko, za ocekivati je da ce se raspored preklapati pa ce mozda biti tesko zadovoljiti bolonjske kriterije "redovnog pracenja nastave". U svakom slucaju, treba pisati molbu u referadi koja ce se proslijediti prodekanu za nastavu naseg i tog drugog faksa. Oni ce formalno odobriti (ili ne odobriti) upis.
Nacelno, mislim da biste trebali moci upisati bilo koji kolegij na Sveucilistu u Zagrebu bez placanja (osim mozda administrativne takse koja se placa za molbu). Kako tocno stvar funkcionira u praksi nisam siguran, ali pada mi napamet nekoliko ogranicenja. Prvo je 35 ECTS bodova koliko se najvise moze upisati u jednom semestru. Uz redovnih 30 ECTS-a ostaje prostora samo za jedan kolegij od 5 bodova, a nisam siguran koliko je tvrda ta granica od 35 bodova. Drugo je cisto tehnicko, za ocekivati je da ce se raspored preklapati pa ce mozda biti tesko zadovoljiti bolonjske kriterije "redovnog pracenja nastave". U svakom slucaju, treba pisati molbu u referadi koja ce se proslijediti prodekanu za nastavu naseg i tog drugog faksa. Oni ce formalno odobriti (ili ne odobriti) upis.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
marijap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 49 - 16

PostPostano: 12:58 uto, 10. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

zaboravila sam na tih 35 bodova...:oops:
znači, u teoriji bi se uz redovne predmete mogao upisati 1 predmet koji nosi 5 ects bodova...

a smijemo li onda upisati neki dodatni izborni predmet s 3. godine našeg faxa za tih 5 bodova? :grebgreb:
zaboravila sam na tih 35 bodova...Embarassed
znači, u teoriji bi se uz redovne predmete mogao upisati 1 predmet koji nosi 5 ects bodova...

a smijemo li onda upisati neki dodatni izborni predmet s 3. godine našeg faxa za tih 5 bodova? Kotacici rade 100 na sat

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 16:07 uto, 10. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="marijap"]a smijemo li onda upisati neki dodatni izborni predmet s 3. godine našeg faxa za tih 5 bodova? :grebgreb:[/quote]

mislim da zapravo ne, tj. da pojasnim
ti mozes upisivati vise izbornih nego sto je programom predvidjeno (naravno, uz posebnu molbu - pitas u referadi za detalje) ali ti se ti polozeni predmeti ne broje niti u prosjek, a mislim niti u opterecenje, niti u diplomu (u smislu za uvjete za diplomu)
vec ce semo u papir na kraju biti upisani kao nesto sto si slusao i polozio

uostalom, to se slaze i sa mojim ispitivanjem kad se bologna uvodila 'da li mozmeo upisivati puno izbornih' i rekli su da mozemo... i zbilja - mozemo (tj. mozete)

ovih 5 bodova je "rezervirano" za upis obaveznih kolegija s vise godine (u pravilu boljim) studentima koji zele unaprijed polagati i onda se to broji i u opterecenje i u prosjek i za diplomu (uvjet)

ako sam dobro shvatila prijasnje price i pricu kolegice koja je upisivala jedan kolegij sebi za dusu ove godine
marijap (napisa):
a smijemo li onda upisati neki dodatni izborni predmet s 3. godine našeg faxa za tih 5 bodova? Kotacici rade 100 na sat

mislim da zapravo ne, tj. da pojasnim
ti mozes upisivati vise izbornih nego sto je programom predvidjeno (naravno, uz posebnu molbu - pitas u referadi za detalje) ali ti se ti polozeni predmeti ne broje niti u prosjek, a mislim niti u opterecenje, niti u diplomu (u smislu za uvjete za diplomu)
vec ce semo u papir na kraju biti upisani kao nesto sto si slusao i polozio

uostalom, to se slaze i sa mojim ispitivanjem kad se bologna uvodila 'da li mozmeo upisivati puno izbornih' i rekli su da mozemo... i zbilja - mozemo (tj. mozete)

ovih 5 bodova je "rezervirano" za upis obaveznih kolegija s vise godine (u pravilu boljim) studentima koji zele unaprijed polagati i onda se to broji i u opterecenje i u prosjek i za diplomu (uvjet)

ako sam dobro shvatila prijasnje price i pricu kolegice koja je upisivala jedan kolegij sebi za dusu ove godine

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
lena
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
11 = 11 - 0

PostPostano: 16:25 uto, 10. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ovo što Nesi kaže je istina, možeš upisati još kolegija (ja sam ovaj semestar upisala Konstruktivne metode u geometriji s profesorskog smjera) ali ne idu u prosjek niti u bodove ali se pišu u indeks i na diplomu kao položeno. Za to se napiše molba i plati ona taksa (100 kn). To se zove KOLEGIJ ZA NADOPUNU ZNANJA. Ako slučajno padneš takav kolegij- nikom ništa (ne padaš godinu) i možeš ga opet upisat sljedeće godine. Jasno, ne možeš upisati bilo što kao kolegij za nadopunu znanja - moraš imat položene prethodnike (ili ekvivalente prethodnika).

Pa ljudi - navalite!
Ovo što Nesi kaže je istina, možeš upisati još kolegija (ja sam ovaj semestar upisala Konstruktivne metode u geometriji s profesorskog smjera) ali ne idu u prosjek niti u bodove ali se pišu u indeks i na diplomu kao položeno. Za to se napiše molba i plati ona taksa (100 kn). To se zove KOLEGIJ ZA NADOPUNU ZNANJA. Ako slučajno padneš takav kolegij- nikom ništa (ne padaš godinu) i možeš ga opet upisat sljedeće godine. Jasno, ne možeš upisati bilo što kao kolegij za nadopunu znanja - moraš imat položene prethodnike (ili ekvivalente prethodnika).

Pa ljudi - navalite!

marijap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 49 - 16

PostPostano: 22:54 uto, 10. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

hm, hm, zanimljivo...
znači da recimo mogu izabrati sljedeće:
1. po 1 izborni za svaki semestar, oni će mi biti obavezni izborni
2. po 1 izborni za svaki semestar za koje ću napisati molbu i koji će mi biti kolegiji za nadopunu znanja (2x100kn) ili 1 u jednom semestru (100kn)

e, sad...
a) ako, recimo, uz obavezne kolegije položim i 2 kolegija za nadopunu znanja, onda su mi sva 4 kolegija priznata, jelda?
b) ako recimo jedan od kolegija za n.z. ne položim i ne ulazi u obavezne predmete za smjer (na 4. godini), onda ga mogu poništiti i više uopće ne slušati? :?
c) ako jedan od položenih kolegija za n.z. ulazi kao predmet sa smjera, onda stečena ocjena ulazi u prosjek 4. godine? ili ne?

mene čisto zanimaju opcije, zato jer se još dvoumim između smjerova, a izborne je dobro usmjeriti prema smjeru, zar ne? :?

ako tko zna odgovore, molim da ih proslijedi u topic,
a ja ću probati složiti smislen spisak pitanja i za prodekanicu...
hm, hm, zanimljivo...
znači da recimo mogu izabrati sljedeće:
1. po 1 izborni za svaki semestar, oni će mi biti obavezni izborni
2. po 1 izborni za svaki semestar za koje ću napisati molbu i koji će mi biti kolegiji za nadopunu znanja (2x100kn) ili 1 u jednom semestru (100kn)

e, sad...
a) ako, recimo, uz obavezne kolegije položim i 2 kolegija za nadopunu znanja, onda su mi sva 4 kolegija priznata, jelda?
b) ako recimo jedan od kolegija za n.z. ne položim i ne ulazi u obavezne predmete za smjer (na 4. godini), onda ga mogu poništiti i više uopće ne slušati? Confused
c) ako jedan od položenih kolegija za n.z. ulazi kao predmet sa smjera, onda stečena ocjena ulazi u prosjek 4. godine? ili ne?

mene čisto zanimaju opcije, zato jer se još dvoumim između smjerova, a izborne je dobro usmjeriti prema smjeru, zar ne? Confused

ako tko zna odgovore, molim da ih proslijedi u topic,
a ja ću probati složiti smislen spisak pitanja i za prodekanicu...

[Vrh]
teja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

29 = 35 - 6

PostPostano: 20:00 ned, 7. 9. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

ovaj...jel netko nakraju uspio upisati nešto na ff-u?
ovaj...jel netko nakraju uspio upisati nešto na ff-u?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
Geliriell
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 1

PostPostano: 20:57 ned, 7. 9. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja jesam. I polozila ga. Imam ga upisanog u indeksu ali mislim da to nasem faksu ne nista ne znaci. Tek trebam vidit hoce li mi ga upisati u dodatku diplomi.
Ja jesam. I polozila ga. Imam ga upisanog u indeksu ali mislim da to nasem faksu ne nista ne znaci. Tek trebam vidit hoce li mi ga upisati u dodatku diplomi.

[Vrh]
teja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

29 = 35 - 6

PostPostano: 21:49 ned, 7. 9. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Geliriell"]Ja jesam. I polozila ga. Imam ga upisanog u indeksu ali mislim da to nasem faksu ne nista ne znaci. Tek trebam vidit hoce li mi ga upisati u dodatku diplomi.[/quote]
ma nije mi ni bitno da nešto znači...želim učit španjolski, a vidila san da imaju predavanja za početnike kao izborni za studente ff-a
dakle, referada, molba i tako to?
Geliriell (napisa):

ma nije mi ni bitno da nešto znači...želim učit španjolski, a vidila san da imaju predavanja za početnike kao izborni za studente ff-a
dakle, referada, molba i tako to?

[Vrh]
marijap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 49 - 16

PostPostano: 21:56 ned, 7. 9. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

@Geliriell: Smije se znat o kojem se predmetu radi?
@teja: Taj španjolski je jednosemestralni?
@Geliriell: Smije se znat o kojem se predmetu radi?

[Vrh]
teja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

29 = 35 - 6

PostPostano: 8:24 pon, 8. 9. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="marijap"]
@teja: Taj španjolski je jednosemestralni?[/quote]

http://www.ffzg.hr/centar/studenti.html -ovo su sve informacije koje imam zasad, moram otić na ff raspitat se još
marijap (napisa):

http://www.ffzg.hr/centar/studenti.html -ovo su sve informacije koje imam zasad, moram otić na ff raspitat se još

[Vrh]
griotte
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 12:16 čet, 15. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="teja"][quote="marijap"]
@teja: Taj španjolski je jednosemestralni?[/quote]

http://www.ffzg.hr/centar/studenti.html -ovo su sve informacije koje imam zasad, moram otić na ff raspitat se još[/quote]

Jesi li uspjela upisati taj španjolski?

Je li itko pokušavao nešto slično otada?
teja (napisa):
marijap (napisa):

Jesi li uspjela upisati taj španjolski?

Je li itko pokušavao nešto slično otada?

[Vrh]
indexnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 10 - 4

PostPostano: 16:27 čet, 15. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Je, jedan moj kolega sa naseg faksa je uspio upisati na takav nacin Ruski prosle godine na filozofskom. Samo treba otic u referadu i javit se profesoru na filozofskom pa njih tamo pitaj koje molbe sve trebas pisat.
Je, jedan moj kolega sa naseg faksa je uspio upisati na takav nacin Ruski prosle godine na filozofskom. Samo treba otic u referadu i javit se profesoru na filozofskom pa njih tamo pitaj koje molbe sve trebas pisat.

[Vrh]
griotte
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 14:17 pet, 16. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Super. Hvala.
U našu referadu ili njihovu? :)
Super. Hvala.
U našu referadu ili njihovu? Smile

[Vrh]
nike
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 3

PostPostano: 19:56 pet, 16. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Je li moguće upisat na diplomskom studiju financija na PMF-u koji predmet sa ekonomskog fakulteta u Zagrebu? Neki ekonomski ili računovodstveni kolegij kojeg nemamo na našem smjeru?

I da,ako nam se na prediplomskom studiju odobri upis nekog dodatnog izbornog predmeta,da li ja pri upisu na diplomski (kada mi se budu bodovali predmeti) mogu neki računarski predmet zamijenit sa tim položenim dodatnim izbornim?
Recimo da želim zamijenit programiranje sa tim dodatnim izbornim tako da imam više bodova?:D
Je li moguće upisat na diplomskom studiju financija na PMF-u koji predmet sa ekonomskog fakulteta u Zagrebu? Neki ekonomski ili računovodstveni kolegij kojeg nemamo na našem smjeru?

I da,ako nam se na prediplomskom studiju odobri upis nekog dodatnog izbornog predmeta,da li ja pri upisu na diplomski (kada mi se budu bodovali predmeti) mogu neki računarski predmet zamijenit sa tim položenim dodatnim izbornim?
Recimo da želim zamijenit programiranje sa tim dodatnim izbornim tako da imam više bodova?Very Happy

[Vrh]
Buga.
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 42 - 33

PostPostano: 11:29 sri, 21. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mene zanima dal se moze s bilo kojeg fakulteta (osim MO) upisati i poloziti neki kolegij? Pretp. da se ne mogu oni koji imaju prethodnike, ali npr. taj spanjolski ako je za pocetnike, kak se to polaze i dal se to upisuje u nas indeks i na koju foru? To mi nije bas jasno, a neko je gore napisao. Kuzim da se to ne pribraja nasim bodovima i ne ulazi u prosjek.
U slucaju da nije moguce upisati tak nest, moze se svejedno dolaziti na predavanja jer bi ona trebala biti javna, ne? :)
Mene zanima dal se moze s bilo kojeg fakulteta (osim MO) upisati i poloziti neki kolegij? Pretp. da se ne mogu oni koji imaju prethodnike, ali npr. taj spanjolski ako je za pocetnike, kak se to polaze i dal se to upisuje u nas indeks i na koju foru? To mi nije bas jasno, a neko je gore napisao. Kuzim da se to ne pribraja nasim bodovima i ne ulazi u prosjek.
U slucaju da nije moguce upisati tak nest, moze se svejedno dolaziti na predavanja jer bi ona trebala biti javna, ne? Smile

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum