Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 10:14 čet, 14. 9. 2006 Naslov: |
|
|
Da li možda netko zna, kada se mijenja smjer studija, da li se posebno plača
- i molba za promjenu smjera studija i upis u akademsku godinu
- ili samo molba za promjenu studija?
I je li u upis akademske godine uključena i molba za slušanje kolegija s više godine studija (parcijalni upis) ili ta molba ide još posebno?
Jer je
- [b]upis u akademsku godinu[/b] 2006./2007. (ponavljači 1. godine, 2. (redovni upis), 3. i 4. godina studija i apsolventi) [b]200 kn[/b],
- [b]molba za slušanje kolegija s više godine studija[/b] (parcijalni upis) [b]100 kn[/b],
- a [b]molba za promjenu[/b] profila/[b]smjera studija 200 kn[/b],
pa me zanima što je od toga uključeno u šta, a što ide posebno.
Da li možda netko zna, kada se mijenja smjer studija, da li se posebno plača
- i molba za promjenu smjera studija i upis u akademsku godinu
- ili samo molba za promjenu studija?
I je li u upis akademske godine uključena i molba za slušanje kolegija s više godine studija (parcijalni upis) ili ta molba ide još posebno?
Jer je
- upis u akademsku godinu 2006./2007. (ponavljači 1. godine, 2. (redovni upis), 3. i 4. godina studija i apsolventi) 200 kn,
- molba za slušanje kolegija s više godine studija (parcijalni upis) 100 kn,
- a molba za promjenu profila/smjera studija 200 kn,
pa me zanima što je od toga uključeno u šta, a što ide posebno.
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator

Spol: 
|
Postano: 20:57 pon, 18. 9. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="buba"]A još je teta rekla i da Bolonjcima koji će ponavljati godinu nije dozvoljen upis kolegija s više godine te me uputila Prodekanici na upit. :([/quote]
Molim?!?
Ako sam ja dobro shvatio... Znaci da netko tko nije dao samo EM2 (koja nije preduvjet za niti jedan kolegij iz druge godine osim biologije) pada godinu, ne moze upisati niti jedan kolegij s druge godine. Ako mu je to i slucajno treca godina studija, onda mora i platiti godinu da bi upisao samo jedan mali kolegij koji se odrzava u 2. semestru...
To nije bolonja, nego bacanje novaca i vremena drzave, studenata i roditelja...
To je gore od srednje skole... Zapravo to nije ni srednja skola, to je nesto apsolutno nedefinirano...
:dwarf: :dwarf: :dwarf:
buba (napisa): | A još je teta rekla i da Bolonjcima koji će ponavljati godinu nije dozvoljen upis kolegija s više godine te me uputila Prodekanici na upit.  |
Molim?!?
Ako sam ja dobro shvatio... Znaci da netko tko nije dao samo EM2 (koja nije preduvjet za niti jedan kolegij iz druge godine osim biologije) pada godinu, ne moze upisati niti jedan kolegij s druge godine. Ako mu je to i slucajno treca godina studija, onda mora i platiti godinu da bi upisao samo jedan mali kolegij koji se odrzava u 2. semestru...
To nije bolonja, nego bacanje novaca i vremena drzave, studenata i roditelja...
To je gore od srednje skole... Zapravo to nije ni srednja skola, to je nesto apsolutno nedefinirano...
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:42 pon, 18. 9. 2006 Naslov: |
|
|
:OT:
[quote="krcko"]Ovo bubino se valjda odnosi na kolegije s bolonjske trece. To se jos ne izvodi, pa nije bilo realno ocekivati da cete moci unaprijed upisivati kolegije s trece za koje imate prethodnike.[/quote]
Ne, ali moguće da je teta to tako shvatila, iako sam ja njoj jasno dala do znanja se radi o ponavljanju prve godine treći puta. Može bit da je njoj broj tri ostao u glavi, pa je pobrkala da sam sada druga i da padam drugu, pa tražim kolegije s treće, ali ja u to ne ulazim - znam što sam ju ja pitala i znam što mi je ona odgovorila.
Više o tome [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=62205#62205]ovdje[/url].
krcko (napisa): | Ovo bubino se valjda odnosi na kolegije s bolonjske trece. To se jos ne izvodi, pa nije bilo realno ocekivati da cete moci unaprijed upisivati kolegije s trece za koje imate prethodnike. |
Ne, ali moguće da je teta to tako shvatila, iako sam ja njoj jasno dala do znanja se radi o ponavljanju prve godine treći puta. Može bit da je njoj broj tri ostao u glavi, pa je pobrkala da sam sada druga i da padam drugu, pa tražim kolegije s treće, ali ja u to ne ulazim - znam što sam ju ja pitala i znam što mi je ona odgovorila.
Više o tome ovdje.
|
|
[Vrh] |
|
goc9999 Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 8:56 čet, 21. 9. 2006 Naslov: |
|
|
[quote]se radi o ponavljanju prve godine treći puta[/quote]
pa tu i lezi tvoj problem,oni koji godinu upisuju po treci puta,nemaju pravo na parcijalu,tako je bilo prije,teta je bila u pravu ali ti si presutila neke informacije,ne znam da li je to sada tako i sa bolonjom,ali znam da je tako bilo do sada.
Citat: | se radi o ponavljanju prve godine treći puta |
pa tu i lezi tvoj problem,oni koji godinu upisuju po treci puta,nemaju pravo na parcijalu,tako je bilo prije,teta je bila u pravu ali ti si presutila neke informacije,ne znam da li je to sada tako i sa bolonjom,ali znam da je tako bilo do sada.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 10:16 čet, 21. 9. 2006 Naslov: |
|
|
Bolonja se uopce ne bavi "godinama", tako da s njom vise ne vrijedi to pravilo. :ccc: Besides, buba nam mijenja studij (prof :arrow: inz), pa ju ni po "starom" ne bi kacilo to pravilo. ;)
Bolonja se uopce ne bavi "godinama", tako da s njom vise ne vrijedi to pravilo. Besides, buba nam mijenja studij (prof inz), pa ju ni po "starom" ne bi kacilo to pravilo.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vancika Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 7:30 uto, 17. 7. 2007 Naslov: |
|
|
Tocan odgovor na tvoje pitanje u ovom trenutku je: "Nazalost, ne zna se". Tvoja generacija je prva koja je upisana po "linearnom modelu" skolarina. Predvidjeno je da u nastavku studija skolarina ovisi o uspjehu studiranja, a ne vise o rezultatima razredbenog. Sveuciliste je [url=http://rektorat.unizg.hr/fileadmin/rektorat/dokumenti/novosti2007/Odluka_Senata_o_upisnim_kvotama_0708.pdf]ovdje[/url] (tocka 4) obecalo da ce pravila igre biti poznata do srpnja, ali odluka jos nije usvojena. Prema jednom od prijedloga placalo bi se ponavljanje kolegija po ECTS bodu, a prvi upis bi svima bio besplatan (od druge godine nadalje i u vremenu koje je za 1/3 dulje od predvidjenog trajanja studija). Oni kojima se preddiplomski studij protegne na vise od 4 godina morali bi sve placati, a ako prije toga nesto padnes ovisno o broju ECTS-a koje ponavljas i mozda o ocjenama.
Tocan odgovor na tvoje pitanje u ovom trenutku je: "Nazalost, ne zna se". Tvoja generacija je prva koja je upisana po "linearnom modelu" skolarina. Predvidjeno je da u nastavku studija skolarina ovisi o uspjehu studiranja, a ne vise o rezultatima razredbenog. Sveuciliste je ovdje (tocka 4) obecalo da ce pravila igre biti poznata do srpnja, ali odluka jos nije usvojena. Prema jednom od prijedloga placalo bi se ponavljanje kolegija po ECTS bodu, a prvi upis bi svima bio besplatan (od druge godine nadalje i u vremenu koje je za 1/3 dulje od predvidjenog trajanja studija). Oni kojima se preddiplomski studij protegne na vise od 4 godina morali bi sve placati, a ako prije toga nesto padnes ovisno o broju ECTS-a koje ponavljas i mozda o ocjenama.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
|