Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Biologija il fizika??
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  

Biologija ili fizika?
Biologija
62%
 62%  [ 23 ]
Fizika
37%
 37%  [ 14 ]
Ukupno glasova : 37

Autor/ica Poruka
Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
188 = 301 - 113

PostPostano: 8:22 sri, 11. 7. 2007    Naslov: Biologija il fizika?? Citirajte i odgovorite

Završavam prvu godinu (inž smjer), a na drugoj se bira izborni (kao što svi znamo 8) ). Piše na službenoj stranici što se radi iz kojeg izbornog, al zanima me studentsko mišljenje (a još više iskustva) s istima...koji kolegij je zanimljiviji, korisniji? Što preporučate?

EDIT: može i komentari za mogućnost Računarstva...
Završavam prvu godinu (inž smjer), a na drugoj se bira izborni (kao što svi znamo Cool ). Piše na službenoj stranici što se radi iz kojeg izbornog, al zanima me studentsko mišljenje (a još više iskustva) s istima...koji kolegij je zanimljiviji, korisniji? Što preporučate?

EDIT: može i komentari za mogućnost Računarstva...

Zadnja promjena: Luuka; 11:46 sri, 11. 7. 2007; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
marijap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
33 = 49 - 16

PostPostano: 9:13 sri, 11. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja sam izabrala biološki modul zato jer nikad nisam bila luda za fizikom (iako su mi, naravno, neka područja zanimljiva), a ovo mi se učinilo novo i zanimljivo i dobra alternativa...
na mmub nisu niti program niti izvedba bili kao što je u opisu na netu, ali je nekako sve došlo na svoje, možda prof. malo promijeni program ove godine...(potraži po forumu, ima tema negdje o mmub)
bioinf je zanimljiv kolegij, dovoljno ti je osnovnog znanja programiranja, makar ni on nije s izvedbom bio na očekivanoj razini, ali prof. je i rekao na početku da je to izborni, pa je sve u njemu na neki način izborno :shock:

što se tiče modula fizike, to su kolegiji koji ipak više zahtijevaju, i nekolicina ljudi je možda požalila što ih je uzela samo zato što su vidjeli da se biološki modul oba semestra dao puno lakše i bezbolnije položiti...
ja sam znala što bi me čekalo na fizici, i znalo se da se kadtad mora dogoditi da dosta gradiva uopće nije još dovoljno obrađeno na mat. kolegijima (difraf i intraf), a nagomilava se u temama koje se obrađuju na fizici...
tako da ja nisam ni namjeravala uzeti fiziku...
što se izvedbe modula tiče, već će ti se netko s fizike javiti...
ja sam izabrala biološki modul zato jer nikad nisam bila luda za fizikom (iako su mi, naravno, neka područja zanimljiva), a ovo mi se učinilo novo i zanimljivo i dobra alternativa...
na mmub nisu niti program niti izvedba bili kao što je u opisu na netu, ali je nekako sve došlo na svoje, možda prof. malo promijeni program ove godine...(potraži po forumu, ima tema negdje o mmub)
bioinf je zanimljiv kolegij, dovoljno ti je osnovnog znanja programiranja, makar ni on nije s izvedbom bio na očekivanoj razini, ali prof. je i rekao na početku da je to izborni, pa je sve u njemu na neki način izborno Shocked

što se tiče modula fizike, to su kolegiji koji ipak više zahtijevaju, i nekolicina ljudi je možda požalila što ih je uzela samo zato što su vidjeli da se biološki modul oba semestra dao puno lakše i bezbolnije položiti...
ja sam znala što bi me čekalo na fizici, i znalo se da se kadtad mora dogoditi da dosta gradiva uopće nije još dovoljno obrađeno na mat. kolegijima (difraf i intraf), a nagomilava se u temama koje se obrađuju na fizici...
tako da ja nisam ni namjeravala uzeti fiziku...
što se izvedbe modula tiče, već će ti se netko s fizike javiti...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
lena
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
11 = 11 - 0

PostPostano: 9:47 sri, 11. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam odabrala fiziku jer mi je fizika uvijek bila zanimljivija i da moram opet birat izborni predmet odabrala bih fiziku - gradivo je zanimljivo a profesor je super. Istina je da ovi s biologije redovito imaju veće ocjene, ali nije sve u ocjeni. Odaberi ono što ti se čini bolje... Uvijek je lakše učit nešto što ti se sviđa nego nešto što ti se ne sviđa...
Sretno!
Ja sam odabrala fiziku jer mi je fizika uvijek bila zanimljivija i da moram opet birat izborni predmet odabrala bih fiziku - gradivo je zanimljivo a profesor je super. Istina je da ovi s biologije redovito imaju veće ocjene, ali nije sve u ocjeni. Odaberi ono što ti se čini bolje... Uvijek je lakše učit nešto što ti se sviđa nego nešto što ti se ne sviđa...
Sretno!

Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

188 = 301 - 113

PostPostano: 9:51 sri, 11. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala...a komentari za mmub [url]http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=8359[/url] nisu baš divni...dosta ljudi se žali na dif jednadžbe...hoće to bit problem meni sa odslušanom analizom 1 i 2...tj sa podosta znanja derivacija, integrala, redova? A i ja sam među onima koji ne vole fiziku pa...
Hvala...a komentari za mmub http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=8359 nisu baš divni...dosta ljudi se žali na dif jednadžbe...hoće to bit problem meni sa odslušanom analizom 1 i 2...tj sa podosta znanja derivacija, integrala, redova? A i ja sam među onima koji ne vole fiziku pa...

marijap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 49 - 16

PostPostano: 10:04 sri, 11. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

iskreno, onda se ne bi trebao dvoumiti, odaberi biologiju :?
malo je bilo i preuveličavanja u tom topicu, neke stvari treba odmah u startu riješiti s prof., tj. dići ruku i reći: profesore, mi to gradivo još nismo radili, možete li, molim Vas, ponovno objasniti to i to.

a ako se u međuvremenu pojavi neka nenadana želja za fizikom, kopiraj predavanja s fizike, pa uživaj za svoju dušu :D
iskreno, onda se ne bi trebao dvoumiti, odaberi biologiju Confused
malo je bilo i preuveličavanja u tom topicu, neke stvari treba odmah u startu riješiti s prof., tj. dići ruku i reći: profesore, mi to gradivo još nismo radili, možete li, molim Vas, ponovno objasniti to i to.

a ako se u međuvremenu pojavi neka nenadana želja za fizikom, kopiraj predavanja s fizike, pa uživaj za svoju dušu Very Happy

[Vrh]
arya
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

49 = 109 - 60

PostPostano: 10:15 sri, 11. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

a i ja isto ne znam što bi... fiziku pojma nemam, a ne znam ni jel je volim, jer nije da smo u srednjoj imali fiziku u pravom smislu te riječi... a čujem da je biologija i puuuno lakša... al opet, htjela bi i fiziku znat malo bolje nego sada :) pa se dvoumim oko toga... stvarno ne znam što bi... uglavnom, da, jel smeta ako upišem fiziku, a da pojma o njoj trenutno nemam ( osim nešto jako sitno iz srednje, al to skoro i ne računam... )? :D
a i ja isto ne znam što bi... fiziku pojma nemam, a ne znam ni jel je volim, jer nije da smo u srednjoj imali fiziku u pravom smislu te riječi... a čujem da je biologija i puuuno lakša... al opet, htjela bi i fiziku znat malo bolje nego sada Smile pa se dvoumim oko toga... stvarno ne znam što bi... uglavnom, da, jel smeta ako upišem fiziku, a da pojma o njoj trenutno nemam ( osim nešto jako sitno iz srednje, al to skoro i ne računam... )? Very Happy

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 11:14 sri, 11. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

AFAIK, iduce godine imat cete i treci izborni modul: [b]Racunarstvo[/b]. O tome se dosta ozbiljno razgovaralo i mislim da je u principu sve dogovoreno. [size=7]Unaprijed se ispricavam ako zbog bilo kojeg razloga treci izborni modul nece biti ponudjen vec sljedece godine.[/size]
AFAIK, iduce godine imat cete i treci izborni modul: Racunarstvo. O tome se dosta ozbiljno razgovaralo i mislim da je u principu sve dogovoreno. Unaprijed se ispricavam ako zbog bilo kojeg razloga treci izborni modul nece biti ponudjen vec sljedece godine.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

188 = 301 - 113

PostPostano: 11:41 sri, 11. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Može koja informacija o tom kolegiju? Kak bi to trebalo izgledat? Nešto slično ko uur i c ili?
Može koja informacija o tom kolegiju? Kak bi to trebalo izgledat? Nešto slično ko uur i c ili?

nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

95 = 158 - 63

PostPostano: 12:47 sri, 11. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo ja s fizike :D

Isto sam tako kao ti arya razsmiljala... ono u stilu vrijeme mi je da napokon naucim... ali nama je dost teze... bar se meni tak cini

evo Fizika 1
Kolokviji su ti ovak: mozes imat sve biljeznice predavanja i stajaznam sta sve ne na kolokviju, al to ti obicno ne pomogne bas puno jer npr nama je u 1.koloviju fiz1 doslo dokazi da je integral neovisan o putu=> iliti krivuljni integral sto mi nikad vidili. Bio je bas zanimljiv pogled aistenta kad sam ga pitala sta znaci integral po C :D a njegov komentar tek pa ljudi to vam je matematicki zadatak nema veze s fizikom :)
a predavanja su ok imas puno pokusa prof je super jako zanimljiv al je grozno to sto ja tek sad mogu razumjet bilosta sta je on pricao....
Na fizici 2 smo odmah krenuli sa totalnim diferencijalom sta opet mi nista nismo kuzili sta je.... pa mi je definicija u bilj pisala 100puta...e a da vidis samo tu nepreciznu def :D zapravo najteze u fizici je bila matematika.

imali smo 2kolokvija svaki nosio 100bodova.
Usmeni se pise u njihovoj podmornici :D hehhe dozivljaj :D
i onda dodjes do prof i malo prokomentirate sve sta si napiso :)
on da svoju ocjenu i (pismeni+usmeni) /2 je tvoja ocjena :D

dobro je bilo jer nam je u 1.semestru prof dao da odgovaramo nakon nasih rokova na mat... al zato drugi semestar ovi zadnji tjedan su nam bili rokovi.
ja sam nazalost morala ostavit fiz :( za 9.mj ..... tak da mi uvijet visi nad glavom cijelo ljeto :cry: al dobro vald je tak moralo bit :cry:

mislim da je kolegij primjereniji za 3.godinu :( al staces.... al dost je korisno jer ces bolje shvatit neke stvari iz INTrafa a i ja sam racunala na to da cu imat matematicke metode u fizici na 3.godini pa kao ovdje bi vec sve naucila :lol:

e da mi na fiz smo po njihovoj bolonji stocerec imas rokove sve normalno ko prije :) mozes odbit ocjenu i izac bezbroj puta
Evo ja s fizike Very Happy

Isto sam tako kao ti arya razsmiljala... ono u stilu vrijeme mi je da napokon naucim... ali nama je dost teze... bar se meni tak cini

evo Fizika 1
Kolokviji su ti ovak: mozes imat sve biljeznice predavanja i stajaznam sta sve ne na kolokviju, al to ti obicno ne pomogne bas puno jer npr nama je u 1.koloviju fiz1 doslo dokazi da je integral neovisan o putu=> iliti krivuljni integral sto mi nikad vidili. Bio je bas zanimljiv pogled aistenta kad sam ga pitala sta znaci integral po C Very Happy a njegov komentar tek pa ljudi to vam je matematicki zadatak nema veze s fizikom Smile
a predavanja su ok imas puno pokusa prof je super jako zanimljiv al je grozno to sto ja tek sad mogu razumjet bilosta sta je on pricao....
Na fizici 2 smo odmah krenuli sa totalnim diferencijalom sta opet mi nista nismo kuzili sta je.... pa mi je definicija u bilj pisala 100puta...e a da vidis samo tu nepreciznu def Very Happy zapravo najteze u fizici je bila matematika.

imali smo 2kolokvija svaki nosio 100bodova.
Usmeni se pise u njihovoj podmornici Very Happy hehhe dozivljaj Very Happy
i onda dodjes do prof i malo prokomentirate sve sta si napiso Smile
on da svoju ocjenu i (pismeni+usmeni) /2 je tvoja ocjena Very Happy

dobro je bilo jer nam je u 1.semestru prof dao da odgovaramo nakon nasih rokova na mat... al zato drugi semestar ovi zadnji tjedan su nam bili rokovi.
ja sam nazalost morala ostavit fiz Sad za 9.mj ..... tak da mi uvijet visi nad glavom cijelo ljeto Crying or Very sad al dobro vald je tak moralo bit Crying or Very sad

mislim da je kolegij primjereniji za 3.godinu Sad al staces.... al dost je korisno jer ces bolje shvatit neke stvari iz INTrafa a i ja sam racunala na to da cu imat matematicke metode u fizici na 3.godini pa kao ovdje bi vec sve naucila Laughing

e da mi na fiz smo po njihovoj bolonji stocerec imas rokove sve normalno ko prije Smile mozes odbit ocjenu i izac bezbroj puta

arya
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

49 = 109 - 60

PostPostano: 12:59 sri, 11. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

e hvala na ovako iscrpnom komentaru :) ma budeš ti to položila u 9. sigurno :)
a sad pogotovo ne znam što bi, jer vidim da i na fizici i na biologiji koristite matematiku koja se još nije radila...
e da, kakve su općenito bile ocjene iz fizike? jel puno ljudi ostavilo fiziku za jesen ili...? a biologija, tu se isto kolokviji pišu, jel tak? a usmenog nema, kolko sam čula?
a budem se odlučila valjda nekako :)
e hvala na ovako iscrpnom komentaru Smile ma budeš ti to položila u 9. sigurno Smile
a sad pogotovo ne znam što bi, jer vidim da i na fizici i na biologiji koristite matematiku koja se još nije radila...
e da, kakve su općenito bile ocjene iz fizike? jel puno ljudi ostavilo fiziku za jesen ili...? a biologija, tu se isto kolokviji pišu, jel tak? a usmenog nema, kolko sam čula?
a budem se odlučila valjda nekako Smile

nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

95 = 158 - 63

PostPostano: 13:04 sri, 11. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

na ovopj prvoj biologiji su cak i imali kolokvije a na drugoj nisu vec samo neke zadatke. sve ti govori ako kazem da je 95%ljudi imalo 5 a ostali 2

kod nas imas svega i obavezan je usmeni (na bio ga nema)

i da dost ljudi je to stavilo za 9. mj, vald ih je samo 10ak dalo
na ovopj prvoj biologiji su cak i imali kolokvije a na drugoj nisu vec samo neke zadatke. sve ti govori ako kazem da je 95%ljudi imalo 5 a ostali 2

kod nas imas svega i obavezan je usmeni (na bio ga nema)

i da dost ljudi je to stavilo za 9. mj, vald ih je samo 10ak dalo

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 13:44 sri, 11. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Luuka"]Može koja informacija o tom kolegiju? Kak bi to trebalo izgledat? Nešto slično ko uur i c ili?[/quote]

Bio sam na sastanku gdje je sve vrlo precizno opisano, ali nazalost nisam pobrao nista isprintanog, a memorija mi je rupicasta. Ako se dobro sjecam, u jednom semestru imali biste kolegij o algoritmima prof. Singera, a u drugom Gradju racunala prof. Ribarica s FER-a. Mislim da su Singerovi algoritmi malo napredniji od onih koje ste radili na UUR-u i C-u, a na Gradji racunala trebali biste medju ostalim raditi Assembler. Mislim da ce biti zanimljivo za one kojima lezi racunarstvo.
Luuka (napisa):

Bio sam na sastanku gdje je sve vrlo precizno opisano, ali nazalost nisam pobrao nista isprintanog, a memorija mi je rupicasta. Ako se dobro sjecam, u jednom semestru imali biste kolegij o algoritmima prof. Singera, a u drugom Gradju racunala prof. Ribarica s FER-a. Mislim da su Singerovi algoritmi malo napredniji od onih koje ste radili na UUR-u i C-u, a na Gradji racunala trebali biste medju ostalim raditi Assembler. Mislim da ce biti zanimljivo za one kojima lezi racunarstvo.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
teja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

29 = 35 - 6

PostPostano: 13:11 čet, 12. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]AFAIK, iduce godine imat cete i treci izborni modul: [b]Racunarstvo[/b]. O tome se dosta ozbiljno razgovaralo i mislim da je u principu sve dogovoreno. [size=7]Unaprijed se ispricavam ako zbog bilo kojeg razloga treci izborni modul nece biti ponudjen vec sljedece godine.[/size][/quote]
napokon nešto ... jer biologija, fizika :panika: :grrr:
dajte pliiiiiiiiiiiiiiiiz ostvarite to nekako već ove godine.... :beg:
krcko (napisa):
AFAIK, iduce godine imat cete i treci izborni modul: Racunarstvo. O tome se dosta ozbiljno razgovaralo i mislim da je u principu sve dogovoreno. Unaprijed se ispricavam ako zbog bilo kojeg razloga treci izborni modul nece biti ponudjen vec sljedece godine.

napokon nešto ... jer biologija, fizika Panikaaaa! Grrrrr....
dajte pliiiiiiiiiiiiiiiiz ostvarite to nekako već ove godine.... Molim, kumim i preklinjem!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 13:58 čet, 12. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa, bit ce... :) [b]Osobno[/b], Gradja mi se nije svidjala, no to moze biti i do mog ukusa; no, zato su Algoritmi kod prof. Singera nesto zbog cega se isplati otrpiti ovo drugo. :ok: Jasno, koga te stvari zanimaju... ;)
Pa, bit ce... Smile Osobno, Gradja mi se nije svidjala, no to moze biti i do mog ukusa; no, zato su Algoritmi kod prof. Singera nesto zbog cega se isplati otrpiti ovo drugo. O-kay! Jasno, koga te stvari zanimaju... Wink

[Vrh]
teja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

29 = 35 - 6

PostPostano: 1:10 pet, 13. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

zakon :dance4:
zakon Plesem twist

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 1:13 pet, 13. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][b]Osobno[/b], Gradja mi se nije svidjala, no to moze biti i do mog ukusa; no, zato su Algoritmi kod prof. Singera nesto zbog cega se isplati otrpiti ovo drugo. :ok: Jasno, koga te stvari zanimaju... ;)[/quote]
Potpisujem. :iagree:
vsego (napisa):
Osobno, Gradja mi se nije svidjala, no to moze biti i do mog ukusa; no, zato su Algoritmi kod prof. Singera nesto zbog cega se isplati otrpiti ovo drugo. O-kay! Jasno, koga te stvari zanimaju... Wink

Potpisujem. I agree

dvičak
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

18 = 19 - 1

PostPostano: 17:52 pet, 13. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nisam mogao odlučiti šta bih upisao, ali računarstvo mi je debelo rješilo dilemu, sretan sam

:skakavci:
Nisam mogao odlučiti šta bih upisao, ali računarstvo mi je debelo rješilo dilemu, sretan sam

Mi skacemo, cijeli dan i noc...

arya
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

49 = 109 - 60

PostPostano: 23:58 pet, 13. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

a ja sad više nemam dilemu, nego trilemu :( :lol:
a ja sad više nemam dilemu, nego trilemu Sad Laughing

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:08 sub, 14. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="arya"]a ja sad više nemam dilemu, nego trilemu :( :lol:[/quote]

Razmisli sto zelis od [url=http://www.math.hr/Default.aspx?sec=222]diplomskih studija[/url]. :) Recimo, ako mislis na Racunarstvo, onda je jasno koji izborni modul "pikiras". ;) Ako zelis na Primjenjenu, vjerojatno je Fizika ono na sto "pucas". 8)

Prouci program onog diplomskog koji te zanima; mozda pomogne... a mozda i ne. :|
arya (napisa):
a ja sad više nemam dilemu, nego trilemu Sad Laughing

Razmisli sto zelis od diplomskih studija. Smile Recimo, ako mislis na Racunarstvo, onda je jasno koji izborni modul "pikiras". Wink Ako zelis na Primjenjenu, vjerojatno je Fizika ono na sto "pucas". Cool

Prouci program onog diplomskog koji te zanima; mozda pomogne... a mozda i ne. Neutral

[Vrh]
arya
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

49 = 109 - 60

PostPostano: 2:31 sub, 14. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma ja samo znam da ne želim financijsku matematiku i statististiku... ovo ostalo dolazi u obzir... pa to baš i ne pomaže previše :)
ma ja samo znam da ne želim financijsku matematiku i statististiku... ovo ostalo dolazi u obzir... pa to baš i ne pomaže previše Smile

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum