Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Biologija ili fizika? |
Biologija |
|
62% |
[ 23 ] |
Fizika |
|
37% |
[ 14 ] |
|
Ukupno glasova : 37 |
|
Autor/ica |
Poruka |
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
marijap Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 9:13 sri, 11. 7. 2007 Naslov: |
|
|
ja sam izabrala biološki modul zato jer nikad nisam bila luda za fizikom (iako su mi, naravno, neka područja zanimljiva), a ovo mi se učinilo novo i zanimljivo i dobra alternativa...
na mmub nisu niti program niti izvedba bili kao što je u opisu na netu, ali je nekako sve došlo na svoje, možda prof. malo promijeni program ove godine...(potraži po forumu, ima tema negdje o mmub)
bioinf je zanimljiv kolegij, dovoljno ti je osnovnog znanja programiranja, makar ni on nije s izvedbom bio na očekivanoj razini, ali prof. je i rekao na početku da je to izborni, pa je sve u njemu na neki način izborno :shock:
što se tiče modula fizike, to su kolegiji koji ipak više zahtijevaju, i nekolicina ljudi je možda požalila što ih je uzela samo zato što su vidjeli da se biološki modul oba semestra dao puno lakše i bezbolnije položiti...
ja sam znala što bi me čekalo na fizici, i znalo se da se kadtad mora dogoditi da dosta gradiva uopće nije još dovoljno obrađeno na mat. kolegijima (difraf i intraf), a nagomilava se u temama koje se obrađuju na fizici...
tako da ja nisam ni namjeravala uzeti fiziku...
što se izvedbe modula tiče, već će ti se netko s fizike javiti...
ja sam izabrala biološki modul zato jer nikad nisam bila luda za fizikom (iako su mi, naravno, neka područja zanimljiva), a ovo mi se učinilo novo i zanimljivo i dobra alternativa...
na mmub nisu niti program niti izvedba bili kao što je u opisu na netu, ali je nekako sve došlo na svoje, možda prof. malo promijeni program ove godine...(potraži po forumu, ima tema negdje o mmub)
bioinf je zanimljiv kolegij, dovoljno ti je osnovnog znanja programiranja, makar ni on nije s izvedbom bio na očekivanoj razini, ali prof. je i rekao na početku da je to izborni, pa je sve u njemu na neki način izborno
što se tiče modula fizike, to su kolegiji koji ipak više zahtijevaju, i nekolicina ljudi je možda požalila što ih je uzela samo zato što su vidjeli da se biološki modul oba semestra dao puno lakše i bezbolnije položiti...
ja sam znala što bi me čekalo na fizici, i znalo se da se kadtad mora dogoditi da dosta gradiva uopće nije još dovoljno obrađeno na mat. kolegijima (difraf i intraf), a nagomilava se u temama koje se obrađuju na fizici...
tako da ja nisam ni namjeravala uzeti fiziku...
što se izvedbe modula tiče, već će ti se netko s fizike javiti...
|
|
[Vrh] |
|
lena Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 9:51 sri, 11. 7. 2007 Naslov: |
|
|
Hvala...a komentari za mmub [url]http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=8359[/url] nisu baš divni...dosta ljudi se žali na dif jednadžbe...hoće to bit problem meni sa odslušanom analizom 1 i 2...tj sa podosta znanja derivacija, integrala, redova? A i ja sam među onima koji ne vole fiziku pa...
Hvala...a komentari za mmub http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=8359 nisu baš divni...dosta ljudi se žali na dif jednadžbe...hoće to bit problem meni sa odslušanom analizom 1 i 2...tj sa podosta znanja derivacija, integrala, redova? A i ja sam među onima koji ne vole fiziku pa...
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy
|
|
[Vrh] |
|
marijap Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 10:04 sri, 11. 7. 2007 Naslov: |
|
|
iskreno, onda se ne bi trebao dvoumiti, odaberi biologiju :?
malo je bilo i preuveličavanja u tom topicu, neke stvari treba odmah u startu riješiti s prof., tj. dići ruku i reći: profesore, mi to gradivo još nismo radili, možete li, molim Vas, ponovno objasniti to i to.
a ako se u međuvremenu pojavi neka nenadana želja za fizikom, kopiraj predavanja s fizike, pa uživaj za svoju dušu :D
iskreno, onda se ne bi trebao dvoumiti, odaberi biologiju
malo je bilo i preuveličavanja u tom topicu, neke stvari treba odmah u startu riješiti s prof., tj. dići ruku i reći: profesore, mi to gradivo još nismo radili, možete li, molim Vas, ponovno objasniti to i to.
a ako se u međuvremenu pojavi neka nenadana želja za fizikom, kopiraj predavanja s fizike, pa uživaj za svoju dušu
|
|
[Vrh] |
|
arya Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 10:15 sri, 11. 7. 2007 Naslov: |
|
|
a i ja isto ne znam što bi... fiziku pojma nemam, a ne znam ni jel je volim, jer nije da smo u srednjoj imali fiziku u pravom smislu te riječi... a čujem da je biologija i puuuno lakša... al opet, htjela bi i fiziku znat malo bolje nego sada :) pa se dvoumim oko toga... stvarno ne znam što bi... uglavnom, da, jel smeta ako upišem fiziku, a da pojma o njoj trenutno nemam ( osim nešto jako sitno iz srednje, al to skoro i ne računam... )? :D
a i ja isto ne znam što bi... fiziku pojma nemam, a ne znam ni jel je volim, jer nije da smo u srednjoj imali fiziku u pravom smislu te riječi... a čujem da je biologija i puuuno lakša... al opet, htjela bi i fiziku znat malo bolje nego sada pa se dvoumim oko toga... stvarno ne znam što bi... uglavnom, da, jel smeta ako upišem fiziku, a da pojma o njoj trenutno nemam ( osim nešto jako sitno iz srednje, al to skoro i ne računam... )?
_________________ kalendar
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 11:41 sri, 11. 7. 2007 Naslov: |
|
|
Može koja informacija o tom kolegiju? Kak bi to trebalo izgledat? Nešto slično ko uur i c ili?
Može koja informacija o tom kolegiju? Kak bi to trebalo izgledat? Nešto slično ko uur i c ili?
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy
|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
arya Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 12:59 sri, 11. 7. 2007 Naslov: |
|
|
e hvala na ovako iscrpnom komentaru :) ma budeš ti to položila u 9. sigurno :)
a sad pogotovo ne znam što bi, jer vidim da i na fizici i na biologiji koristite matematiku koja se još nije radila...
e da, kakve su općenito bile ocjene iz fizike? jel puno ljudi ostavilo fiziku za jesen ili...? a biologija, tu se isto kolokviji pišu, jel tak? a usmenog nema, kolko sam čula?
a budem se odlučila valjda nekako :)
e hvala na ovako iscrpnom komentaru ma budeš ti to položila u 9. sigurno
a sad pogotovo ne znam što bi, jer vidim da i na fizici i na biologiji koristite matematiku koja se još nije radila...
e da, kakve su općenito bile ocjene iz fizike? jel puno ljudi ostavilo fiziku za jesen ili...? a biologija, tu se isto kolokviji pišu, jel tak? a usmenog nema, kolko sam čula?
a budem se odlučila valjda nekako
_________________ kalendar
|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
Postano: 13:44 sri, 11. 7. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="Luuka"]Može koja informacija o tom kolegiju? Kak bi to trebalo izgledat? Nešto slično ko uur i c ili?[/quote]
Bio sam na sastanku gdje je sve vrlo precizno opisano, ali nazalost nisam pobrao nista isprintanog, a memorija mi je rupicasta. Ako se dobro sjecam, u jednom semestru imali biste kolegij o algoritmima prof. Singera, a u drugom Gradju racunala prof. Ribarica s FER-a. Mislim da su Singerovi algoritmi malo napredniji od onih koje ste radili na UUR-u i C-u, a na Gradji racunala trebali biste medju ostalim raditi Assembler. Mislim da ce biti zanimljivo za one kojima lezi racunarstvo.
Luuka (napisa): | Može koja informacija o tom kolegiju? Kak bi to trebalo izgledat? Nešto slično ko uur i c ili? |
Bio sam na sastanku gdje je sve vrlo precizno opisano, ali nazalost nisam pobrao nista isprintanog, a memorija mi je rupicasta. Ako se dobro sjecam, u jednom semestru imali biste kolegij o algoritmima prof. Singera, a u drugom Gradju racunala prof. Ribarica s FER-a. Mislim da su Singerovi algoritmi malo napredniji od onih koje ste radili na UUR-u i C-u, a na Gradji racunala trebali biste medju ostalim raditi Assembler. Mislim da ce biti zanimljivo za one kojima lezi racunarstvo.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
teja Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 13:58 čet, 12. 7. 2007 Naslov: |
|
|
Pa, bit ce... :) [b]Osobno[/b], Gradja mi se nije svidjala, no to moze biti i do mog ukusa; no, zato su Algoritmi kod prof. Singera nesto zbog cega se isplati otrpiti ovo drugo. :ok: Jasno, koga te stvari zanimaju... ;)
Pa, bit ce... Osobno, Gradja mi se nije svidjala, no to moze biti i do mog ukusa; no, zato su Algoritmi kod prof. Singera nesto zbog cega se isplati otrpiti ovo drugo. Jasno, koga te stvari zanimaju...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
teja Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
dvičak Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
arya Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 2:08 sub, 14. 7. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="arya"]a ja sad više nemam dilemu, nego trilemu :( :lol:[/quote]
Razmisli sto zelis od [url=http://www.math.hr/Default.aspx?sec=222]diplomskih studija[/url]. :) Recimo, ako mislis na Racunarstvo, onda je jasno koji izborni modul "pikiras". ;) Ako zelis na Primjenjenu, vjerojatno je Fizika ono na sto "pucas". 8)
Prouci program onog diplomskog koji te zanima; mozda pomogne... a mozda i ne. :|
arya (napisa): | a ja sad više nemam dilemu, nego trilemu |
Razmisli sto zelis od diplomskih studija. Recimo, ako mislis na Racunarstvo, onda je jasno koji izborni modul "pikiras". Ako zelis na Primjenjenu, vjerojatno je Fizika ono na sto "pucas".
Prouci program onog diplomskog koji te zanima; mozda pomogne... a mozda i ne.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
arya Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|