Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Izborni modul "Računarstvo"

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
grrrga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
-3 = 2 - 5

PostPostano: 20:46 pet, 17. 8. 2007    Naslov: Izborni modul "Računarstvo" Citirajte i odgovorite

Zanima me kako ce i za koga biti organiziran izborni kolegij računarstvo, drugim rijecima, je li to prikladnije za one studente kojima programiranje ide "bolje" i koji zele odabrati smjer racunarstvo na 4. godini ili mozemo to upisati jer nas npr. zanima detaljnija grada racunala? Ono sto zapravo hocu pitati ali odugovlacim je hoce li to biti tesko za studente s prosjecnim znanjem C-a? :oops:
Zanima me kako ce i za koga biti organiziran izborni kolegij računarstvo, drugim rijecima, je li to prikladnije za one studente kojima programiranje ide "bolje" i koji zele odabrati smjer racunarstvo na 4. godini ili mozemo to upisati jer nas npr. zanima detaljnija grada racunala? Ono sto zapravo hocu pitati ali odugovlacim je hoce li to biti tesko za studente s prosjecnim znanjem C-a? Embarassed

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 1:06 sub, 18. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

a da napises i o kojim se kolegijima radi, ili barem stavis direktan link na opise kolegija, ako postoji?
jedino sto sda znam je da se moduli spominju na bolonjskim studijima, ali nemam pojma cak niti na kojoj godini, a zbilja ne zelim napikavati

pitaj za konkretan kolegij i mozda netko bude imao neku ideju - ne zaboraviti da se dobar dio bolonjskih kolegija do sada nije vrtio ili su se tek jednom odvrtili na pravi bolonjski nacin...
a da napises i o kojim se kolegijima radi, ili barem stavis direktan link na opise kolegija, ako postoji?
jedino sto sda znam je da se moduli spominju na bolonjskim studijima, ali nemam pojma cak niti na kojoj godini, a zbilja ne zelim napikavati

pitaj za konkretan kolegij i mozda netko bude imao neku ideju - ne zaboraviti da se dobar dio bolonjskih kolegija do sada nije vrtio ili su se tek jednom odvrtili na pravi bolonjski nacin...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
kika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

23 = 27 - 4

PostPostano: 11:23 sub, 18. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]

pitaj za konkretan kolegij i mozda netko bude imao neku ideju odvrtili na [/quote]

izborni kolegij računarstvo(pa ima 2predmeta gradja racunala i oblikovanje algoritama).
:roll:

mozda ti za sad pomogne ovaj topic...pise anketa biologija ili fizika,ali pisalo se i o racunarstvu :)

http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=9849&start=0
Nesi (napisa):

pitaj za konkretan kolegij i mozda netko bude imao neku ideju odvrtili na

izborni kolegij računarstvo(pa ima 2predmeta gradja racunala i oblikovanje algoritama).
Rolling Eyes

mozda ti za sad pomogne ovaj topic...pise anketa biologija ili fizika,ali pisalo se i o racunarstvu Smile

http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=9849&start=0

[Vrh]
grrrga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-3 = 2 - 5

PostPostano: 12:37 sub, 18. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Puno hvala! :D Znaci, ako upisemo racunarstvo, ne znamo sto nas ceka. :? A sto ako se recimo za racunarstvo javi premalo studenata, pa necemo imat predavanja, nego cemo morat na konzultacije kod profesora? Mozemo se onda odmah na pocetku prebacit na neki drugi izborni modul?
Puno hvala! Very Happy Znaci, ako upisemo racunarstvo, ne znamo sto nas ceka. Confused A sto ako se recimo za racunarstvo javi premalo studenata, pa necemo imat predavanja, nego cemo morat na konzultacije kod profesora? Mozemo se onda odmah na pocetku prebacit na neki drugi izborni modul?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 12:40 sub, 18. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne znam za prebacivanje, ali diobio sam dojam da je interes za racunarstvo poprilicno jak. :? Svoje misljenje o modulu sam rekao na polinkanom topicu. :)
Ne znam za prebacivanje, ali diobio sam dojam da je interes za racunarstvo poprilicno jak. Confused Svoje misljenje o modulu sam rekao na polinkanom topicu. Smile

[Vrh]
grrrga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-3 = 2 - 5

PostPostano: 12:51 sub, 18. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Znam da dosadujem, ali rajca me to racunarstvo jer se cini jako zanimljivo, no imam dojam da ce to biti jaaaaako tesko, a kako ne kanim upisivati smjer racunarstvo na 4. god. ne znam isplati li mi se upisivati taj modul samo zato sto mislim da bi to moglo pomoci kod racunarskih kolegija na visim godinama. :oops:
Znam da dosadujem, ali rajca me to racunarstvo jer se cini jako zanimljivo, no imam dojam da ce to biti jaaaaako tesko, a kako ne kanim upisivati smjer racunarstvo na 4. god. ne znam isplati li mi se upisivati taj modul samo zato sto mislim da bi to moglo pomoci kod racunarskih kolegija na visim godinama. Embarassed

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 16:14 sub, 18. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

@kika: za pocetak modul nije isto sto i kolegij, a ne vidim zasto bi svi trebali znati od kojih se kolegija sastoji koji modul/smjer - ako netko postavlja pitanje, korektno je da da informacije koje zna :roll:

@grrrga:
gradja racunala je do sada bio cisto teoretski kolegij (na 4.toj godini) i nije bilo ni p od programiranja

oblikovanje algoritama po onome sto se prica bi moglo biti mjesavina spa i slozenosti algoritama, s naglaskom na slozenosti, od kojih je slozenost opet teoretski kolegij s time da ga se moglo poloziti i bez i sa (dosta) programiranja na samom kraju

kako ce tocno biti realizirano 'oblikovanje algoritama' to mislim da nitko ne zna, osim predavaca, a gradju ce vjerojojatno drzati isti predavac kao do sada, pa shodno tome bi struktura kolegija mogla biti kao i do sada

tj. ako razumijes C i znas isprogramirati nesto da korektno radi (samo ti mozda treba dulje vremena ili trebas razne manuale i tutoriale sastrane) mislim da ne bi trebao imati problema sa tim kolegijima - ne ocekujem real time programiranje na nijednom od njih, eventualno neka zadaca ili seminar mogu ukljucivati programiranje.... a za to bi trebao imati dovoljno vremena i da sa slabijim znanjem Ca uspijes to iskrampati (ako na vrijeme krenes ;) )

upravo sam vidjela da bi Singer i Ribaric trebali drzati te kolegije - sve sto god ce ti trebati za polaganje ce ti reci, ili ce ti pokazati, ako ti nije jasno dodjes i pitas - sa tim kolegijima zbilja ne bi trebalo biti bas nikakavih problema ako ih shvatis ozbiljno i barem te malo interesiraju (i na vrijeme se primis izvrsavanja preuzetih obaveza, ali oba predavaca su skloni pomoci, samo trebas doci i pitati ;) )
cut ces izmedju ostalog i zanimljive stvari iz zivota sto hoce biti upecatljivije i zanimljivije od samog gradiva ;-)
@kika: za pocetak modul nije isto sto i kolegij, a ne vidim zasto bi svi trebali znati od kojih se kolegija sastoji koji modul/smjer - ako netko postavlja pitanje, korektno je da da informacije koje zna Rolling Eyes

@grrrga:
gradja racunala je do sada bio cisto teoretski kolegij (na 4.toj godini) i nije bilo ni p od programiranja

oblikovanje algoritama po onome sto se prica bi moglo biti mjesavina spa i slozenosti algoritama, s naglaskom na slozenosti, od kojih je slozenost opet teoretski kolegij s time da ga se moglo poloziti i bez i sa (dosta) programiranja na samom kraju

kako ce tocno biti realizirano 'oblikovanje algoritama' to mislim da nitko ne zna, osim predavaca, a gradju ce vjerojojatno drzati isti predavac kao do sada, pa shodno tome bi struktura kolegija mogla biti kao i do sada

tj. ako razumijes C i znas isprogramirati nesto da korektno radi (samo ti mozda treba dulje vremena ili trebas razne manuale i tutoriale sastrane) mislim da ne bi trebao imati problema sa tim kolegijima - ne ocekujem real time programiranje na nijednom od njih, eventualno neka zadaca ili seminar mogu ukljucivati programiranje.... a za to bi trebao imati dovoljno vremena i da sa slabijim znanjem Ca uspijes to iskrampati (ako na vrijeme krenes Wink )

upravo sam vidjela da bi Singer i Ribaric trebali drzati te kolegije - sve sto god ce ti trebati za polaganje ce ti reci, ili ce ti pokazati, ako ti nije jasno dodjes i pitas - sa tim kolegijima zbilja ne bi trebalo biti bas nikakavih problema ako ih shvatis ozbiljno i barem te malo interesiraju (i na vrijeme se primis izvrsavanja preuzetih obaveza, ali oba predavaca su skloni pomoci, samo trebas doci i pitati Wink )
cut ces izmedju ostalog i zanimljive stvari iz zivota sto hoce biti upecatljivije i zanimljivije od samog gradiva Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
grrrga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-3 = 2 - 5

PostPostano: 19:45 sub, 18. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala na pomoci! :D Pretpostavljam da jos nitko ne zna kako ce se ocjenjivati studenti? Kolokvij + usmeni?
Hvala na pomoci! Very Happy Pretpostavljam da jos nitko ne zna kako ce se ocjenjivati studenti? Kolokvij + usmeni?

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum