Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
MB Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 8:45 sri, 12. 9. 2007 Naslov: |
|
|
Ako [b]ne[/b] upises nesto sto se smatra "prikladnim" za primjenjenu, morat ces upisati nesto sto je "prikladno" za teorijsku, hence tvoj izbor ce biti vise u skladu s onime sto se smatra "teorijskom" koja ce ti pisati na diplomi. :)
Can't think of any other reason (osim, mozda, prenapucenosti kolegija, ali sumnjam da je to). :neznam:
Ako ne upises nesto sto se smatra "prikladnim" za primjenjenu, morat ces upisati nesto sto je "prikladno" za teorijsku, hence tvoj izbor ce biti vise u skladu s onime sto se smatra "teorijskom" koja ce ti pisati na diplomi.
Can't think of any other reason (osim, mozda, prenapucenosti kolegija, ali sumnjam da je to).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
MB Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 14:32 sri, 12. 9. 2007 Naslov: |
|
|
za pocetak - pitati, ne zaliti se :-P
meni pada na pamet jedno administrativno objasnjenje - formalno, kolegiji fizike pripadaju drugom fakultetu, at least, drugoj administraciji, i iako je (ocito) sklopljen dogovor da se ponude ti kolegiji, treba pisati molbu jer se radi o drugoj administraciji i drugim predavacima i drugim prostorijama pa da se zna koliko ljudi ce tamo ici
uostalom, po statutu imamo pravo slusati nesto ectsa/kolegija (ovisno jesi bolonjac ili stari student) sa drugih fakulteta, ovdje je samo razlika da su oni vec ponudili izbor i vjerojatno ih broje kao klasicne izborne kod nas, a ne kao drustveno humanisticke (i sve sa ostalih faxeva)
konkretno, da podsjetim - stari uvjeti za upis u 4tu s bili skupljeno 50 bodova, ali od DH predmeta se moglo skupiti najvise 18, no za nase izborne nije bilo ogranicenja, znaci, mogao si svih 50 skupiti na izbornima (ali ne DH)
a najmanja cijena molbe je valjda 100 kn..
za pocetak - pitati, ne zaliti se
meni pada na pamet jedno administrativno objasnjenje - formalno, kolegiji fizike pripadaju drugom fakultetu, at least, drugoj administraciji, i iako je (ocito) sklopljen dogovor da se ponude ti kolegiji, treba pisati molbu jer se radi o drugoj administraciji i drugim predavacima i drugim prostorijama pa da se zna koliko ljudi ce tamo ici
uostalom, po statutu imamo pravo slusati nesto ectsa/kolegija (ovisno jesi bolonjac ili stari student) sa drugih fakulteta, ovdje je samo razlika da su oni vec ponudili izbor i vjerojatno ih broje kao klasicne izborne kod nas, a ne kao drustveno humanisticke (i sve sa ostalih faxeva)
konkretno, da podsjetim - stari uvjeti za upis u 4tu s bili skupljeno 50 bodova, ali od DH predmeta se moglo skupiti najvise 18, no za nase izborne nije bilo ogranicenja, znaci, mogao si svih 50 skupiti na izbornima (ali ne DH)
a najmanja cijena molbe je valjda 100 kn..
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 14:34 sri, 12. 9. 2007 Naslov: |
|
|
Vjerujem da su predmetni nastavnici barem pitani za misljenje kod ovakvih stvari. :) Stoga, preporucam da posjetis nastavnika tog kolegija i popricas s njim. :) On nema ovlasti tu nesto mijenjati, ali to je misljenje koje ce se pitati ako dodje do toga da se ista mijenja. :| Ako budes zadovoljan ishodom razgovora, posjeti Prodekanicu i izlozi joj sto trebas, uz opasku sto je nastavnik rekao. 8)
Vjerujem da su predmetni nastavnici barem pitani za misljenje kod ovakvih stvari. Stoga, preporucam da posjetis nastavnika tog kolegija i popricas s njim. On nema ovlasti tu nesto mijenjati, ali to je misljenje koje ce se pitati ako dodje do toga da se ista mijenja. Ako budes zadovoljan ishodom razgovora, posjeti Prodekanicu i izlozi joj sto trebas, uz opasku sto je nastavnik rekao.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Tvrtko Forumaš(ica)

|
Postano: 17:01 sri, 12. 9. 2007 Naslov: |
|
|
Koliko sam ja shvatio ponuda kolegija s fizike za studente PM-a postoji vec dulje vrijeme i malo ljudi ih upisuje (ako itko). Hans mi je svojedobno (prije dvije godine) kad je htio to upisati (putem molbe) rekao da s PM-a nitko vec 3 godine nije upisao te kolegije.
Kolega s primijenjene matematike (s obzirom da na nasoj godini postoji jedan takav, ostavit cu MB-u da skuzi o kome se radi), je kad je polozio uvod u opcu fiziku razgovarao s nasim profesorom oko tih kolegija. Koliko sam shvatio to su redoviti kolegiji za fizicare na fizici i tamo ce se smatrati da si polozio 4 opce fizike i sl., tj da u imas znanja studenta fizike koji je polozio 2 godine. Profesor je pricao kako je on mislio sastaviti neki fizikalni kolegij koji bi bio za matematicare, al mu nesto nije poslo za rukom.
Ovo je prica iz druge ruke, pa je moguce da neke stvari nisam 100% dobro prenio. Nije bas odgovor na pitanje, ali nadam se da ce MB-u pomoci.
Koliko sam ja shvatio ponuda kolegija s fizike za studente PM-a postoji vec dulje vrijeme i malo ljudi ih upisuje (ako itko). Hans mi je svojedobno (prije dvije godine) kad je htio to upisati (putem molbe) rekao da s PM-a nitko vec 3 godine nije upisao te kolegije.
Kolega s primijenjene matematike (s obzirom da na nasoj godini postoji jedan takav, ostavit cu MB-u da skuzi o kome se radi), je kad je polozio uvod u opcu fiziku razgovarao s nasim profesorom oko tih kolegija. Koliko sam shvatio to su redoviti kolegiji za fizicare na fizici i tamo ce se smatrati da si polozio 4 opce fizike i sl., tj da u imas znanja studenta fizike koji je polozio 2 godine. Profesor je pricao kako je on mislio sastaviti neki fizikalni kolegij koji bi bio za matematicare, al mu nesto nije poslo za rukom.
Ovo je prica iz druge ruke, pa je moguce da neke stvari nisam 100% dobro prenio. Nije bas odgovor na pitanje, ali nadam se da ce MB-u pomoci.
|
|
[Vrh] |
|
MB Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:20 sri, 12. 9. 2007 Naslov: |
|
|
super, hvala ljudi.
btw, ne zalim se samo, dosah lijepo pitat za savjet, sad cu pitat dalje :)
nesi, nisam siguran jesi li krivo skuzila. nije stvar u pisanju molbe zato sto je to drugi faks, nego razlika u smjerovima kod nas koju ja ne vidim. pitat uc nastavnike.
eto, ako saznam nesto korisno javit cu.
super, hvala ljudi.
btw, ne zalim se samo, dosah lijepo pitat za savjet, sad cu pitat dalje
nesi, nisam siguran jesi li krivo skuzila. nije stvar u pisanju molbe zato sto je to drugi faks, nego razlika u smjerovima kod nas koju ja ne vidim. pitat uc nastavnike.
eto, ako saznam nesto korisno javit cu.
|
|