Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

izborni s fizike (studij)

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
MB
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
62 = 80 - 18

PostPostano: 23:31 uto, 11. 9. 2007    Naslov: izborni s fizike Citirajte i odgovorite

ovo godine je po prvi put omoguceno da se bez puno komplikacija upisu neki od tri ponudjena kolegija s fizike. no, to mogu samo oni na smjeru primimjenjena matematika.

prije nego pitam negdje drugdje, ima li iko neki realan komentar zasto je to samo za primjenjenu? cini mi se puno 100 kn dat za molbu, a ne vidim neku razliku izmedju onog sto se slusa na teorijskoj i primjenjenoj obzirom da mozemo upisivati razne izborne.. ajd nek bilo ko nabaci neko razmisljanje.
ovo godine je po prvi put omoguceno da se bez puno komplikacija upisu neki od tri ponudjena kolegija s fizike. no, to mogu samo oni na smjeru primimjenjena matematika.

prije nego pitam negdje drugdje, ima li iko neki realan komentar zasto je to samo za primjenjenu? cini mi se puno 100 kn dat za molbu, a ne vidim neku razliku izmedju onog sto se slusa na teorijskoj i primjenjenoj obzirom da mozemo upisivati razne izborne.. ajd nek bilo ko nabaci neko razmisljanje.

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 8:45 sri, 12. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako [b]ne[/b] upises nesto sto se smatra "prikladnim" za primjenjenu, morat ces upisati nesto sto je "prikladno" za teorijsku, hence tvoj izbor ce biti vise u skladu s onime sto se smatra "teorijskom" koja ce ti pisati na diplomi. :)

Can't think of any other reason (osim, mozda, prenapucenosti kolegija, ali sumnjam da je to). :neznam:
Ako ne upises nesto sto se smatra "prikladnim" za primjenjenu, morat ces upisati nesto sto je "prikladno" za teorijsku, hence tvoj izbor ce biti vise u skladu s onime sto se smatra "teorijskom" koja ce ti pisati na diplomi. Smile

Can't think of any other reason (osim, mozda, prenapucenosti kolegija, ali sumnjam da je to). Ja to stvarno ne znam

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
MB
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

62 = 80 - 18

PostPostano: 13:51 sri, 12. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

da, ali meni se cini da ne postoji argument da je to nesto prikladnije za primjenjenu. pa onda ne vidim argument zasto je stvar postavljena tako da se za to mora platiti 100 kn.
ak se ta odluka ne moze promjenit, platit cu to, ali svejdno frustira kad ne znas zasto je to tako i kome se zalit. prodekanici?
da, ali meni se cini da ne postoji argument da je to nesto prikladnije za primjenjenu. pa onda ne vidim argument zasto je stvar postavljena tako da se za to mora platiti 100 kn.
ak se ta odluka ne moze promjenit, platit cu to, ali svejdno frustira kad ne znas zasto je to tako i kome se zalit. prodekanici?

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 14:32 sri, 12. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

za pocetak - pitati, ne zaliti se :-P

meni pada na pamet jedno administrativno objasnjenje - formalno, kolegiji fizike pripadaju drugom fakultetu, at least, drugoj administraciji, i iako je (ocito) sklopljen dogovor da se ponude ti kolegiji, treba pisati molbu jer se radi o drugoj administraciji i drugim predavacima i drugim prostorijama pa da se zna koliko ljudi ce tamo ici
uostalom, po statutu imamo pravo slusati nesto ectsa/kolegija (ovisno jesi bolonjac ili stari student) sa drugih fakulteta, ovdje je samo razlika da su oni vec ponudili izbor i vjerojatno ih broje kao klasicne izborne kod nas, a ne kao drustveno humanisticke (i sve sa ostalih faxeva)
konkretno, da podsjetim - stari uvjeti za upis u 4tu s bili skupljeno 50 bodova, ali od DH predmeta se moglo skupiti najvise 18, no za nase izborne nije bilo ogranicenja, znaci, mogao si svih 50 skupiti na izbornima (ali ne DH)

a najmanja cijena molbe je valjda 100 kn..
za pocetak - pitati, ne zaliti se Razz

meni pada na pamet jedno administrativno objasnjenje - formalno, kolegiji fizike pripadaju drugom fakultetu, at least, drugoj administraciji, i iako je (ocito) sklopljen dogovor da se ponude ti kolegiji, treba pisati molbu jer se radi o drugoj administraciji i drugim predavacima i drugim prostorijama pa da se zna koliko ljudi ce tamo ici
uostalom, po statutu imamo pravo slusati nesto ectsa/kolegija (ovisno jesi bolonjac ili stari student) sa drugih fakulteta, ovdje je samo razlika da su oni vec ponudili izbor i vjerojatno ih broje kao klasicne izborne kod nas, a ne kao drustveno humanisticke (i sve sa ostalih faxeva)
konkretno, da podsjetim - stari uvjeti za upis u 4tu s bili skupljeno 50 bodova, ali od DH predmeta se moglo skupiti najvise 18, no za nase izborne nije bilo ogranicenja, znaci, mogao si svih 50 skupiti na izbornima (ali ne DH)

a najmanja cijena molbe je valjda 100 kn..

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:34 sri, 12. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Vjerujem da su predmetni nastavnici barem pitani za misljenje kod ovakvih stvari. :) Stoga, preporucam da posjetis nastavnika tog kolegija i popricas s njim. :) On nema ovlasti tu nesto mijenjati, ali to je misljenje koje ce se pitati ako dodje do toga da se ista mijenja. :| Ako budes zadovoljan ishodom razgovora, posjeti Prodekanicu i izlozi joj sto trebas, uz opasku sto je nastavnik rekao. 8)
Vjerujem da su predmetni nastavnici barem pitani za misljenje kod ovakvih stvari. Smile Stoga, preporucam da posjetis nastavnika tog kolegija i popricas s njim. Smile On nema ovlasti tu nesto mijenjati, ali to je misljenje koje ce se pitati ako dodje do toga da se ista mijenja. Neutral Ako budes zadovoljan ishodom razgovora, posjeti Prodekanicu i izlozi joj sto trebas, uz opasku sto je nastavnik rekao. Cool

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Tvrtko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 65 - 39

PostPostano: 17:01 sri, 12. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Koliko sam ja shvatio ponuda kolegija s fizike za studente PM-a postoji vec dulje vrijeme i malo ljudi ih upisuje (ako itko). Hans mi je svojedobno (prije dvije godine) kad je htio to upisati (putem molbe) rekao da s PM-a nitko vec 3 godine nije upisao te kolegije.

Kolega s primijenjene matematike (s obzirom da na nasoj godini postoji jedan takav, ostavit cu MB-u da skuzi o kome se radi), je kad je polozio uvod u opcu fiziku razgovarao s nasim profesorom oko tih kolegija. Koliko sam shvatio to su redoviti kolegiji za fizicare na fizici i tamo ce se smatrati da si polozio 4 opce fizike i sl., tj da u imas znanja studenta fizike koji je polozio 2 godine. Profesor je pricao kako je on mislio sastaviti neki fizikalni kolegij koji bi bio za matematicare, al mu nesto nije poslo za rukom.

Ovo je prica iz druge ruke, pa je moguce da neke stvari nisam 100% dobro prenio. Nije bas odgovor na pitanje, ali nadam se da ce MB-u pomoci.
Koliko sam ja shvatio ponuda kolegija s fizike za studente PM-a postoji vec dulje vrijeme i malo ljudi ih upisuje (ako itko). Hans mi je svojedobno (prije dvije godine) kad je htio to upisati (putem molbe) rekao da s PM-a nitko vec 3 godine nije upisao te kolegije.

Kolega s primijenjene matematike (s obzirom da na nasoj godini postoji jedan takav, ostavit cu MB-u da skuzi o kome se radi), je kad je polozio uvod u opcu fiziku razgovarao s nasim profesorom oko tih kolegija. Koliko sam shvatio to su redoviti kolegiji za fizicare na fizici i tamo ce se smatrati da si polozio 4 opce fizike i sl., tj da u imas znanja studenta fizike koji je polozio 2 godine. Profesor je pricao kako je on mislio sastaviti neki fizikalni kolegij koji bi bio za matematicare, al mu nesto nije poslo za rukom.

Ovo je prica iz druge ruke, pa je moguce da neke stvari nisam 100% dobro prenio. Nije bas odgovor na pitanje, ali nadam se da ce MB-u pomoci.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
MB
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

62 = 80 - 18

PostPostano: 18:20 sri, 12. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

super, hvala ljudi.
btw, ne zalim se samo, dosah lijepo pitat za savjet, sad cu pitat dalje :)
nesi, nisam siguran jesi li krivo skuzila. nije stvar u pisanju molbe zato sto je to drugi faks, nego razlika u smjerovima kod nas koju ja ne vidim. pitat uc nastavnike.
eto, ako saznam nesto korisno javit cu.
super, hvala ljudi.
btw, ne zalim se samo, dosah lijepo pitat za savjet, sad cu pitat dalje Smile
nesi, nisam siguran jesi li krivo skuzila. nije stvar u pisanju molbe zato sto je to drugi faks, nego razlika u smjerovima kod nas koju ja ne vidim. pitat uc nastavnike.
eto, ako saznam nesto korisno javit cu.

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum