Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
ma Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
arya Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:37 sri, 4. 6. 2008 Naslov: |
|
|
ja poslah mail opet asistentu Puljiću u vezi prosječno_knjiga, jer mi baš nije pretjerano jasno kako ispadne ona 0 u njihovom mainu, s dva autora i jednom knjigom... logično bi bilo ili 0.5 ili 1 ( zapravo 1 najlogičnije)... pa javim kad dobijem odgovor :)
[size=9][color=#999999]Added after 1 hours 34 minutes:[/color][/size]
dakle, ovako... moje zadnje pitanje bilo je treba li u onom konkretnom primjeru vratiti 1/2( dakle, double), ili 0( cjelobrojno dijeljenje)... i odgovoreno mi je da se može kako želimo, da će test primjeri biti tako podešeni :)
uglavnom, ispada da se ipak gledaju samo različite knjige po ovome...
ja poslah mail opet asistentu Puljiću u vezi prosječno_knjiga, jer mi baš nije pretjerano jasno kako ispadne ona 0 u njihovom mainu, s dva autora i jednom knjigom... logično bi bilo ili 0.5 ili 1 ( zapravo 1 najlogičnije)... pa javim kad dobijem odgovor
Added after 1 hours 34 minutes:
dakle, ovako... moje zadnje pitanje bilo je treba li u onom konkretnom primjeru vratiti 1/2( dakle, double), ili 0( cjelobrojno dijeljenje)... i odgovoreno mi je da se može kako želimo, da će test primjeri biti tako podešeni
uglavnom, ispada da se ipak gledaju samo različite knjige po ovome...
_________________ kalendar

|
|
[Vrh] |
|
kus Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
bubble Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ma Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
woodstock Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
matmih Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:25 čet, 5. 6. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="woodstock"]Kako se iz kupi pristupi listi nogometasi???
Ili ako se može iz klase KLUB pozvati funkciju nadji(int) koja se nalazi u NOGOMETAS, kako?[/quote]
Ako je a iterator na listu tih nogometaša, možeš recimo a=NOGOMETAS::nogometasi.begin() ili šta ti već treba, ili napisat neku funkciju NOGOMETAS::trazi koja će vraćat iterator trazenog nogometasa, pa pozvat u funkciji kupi, mislim da bi trebalo radit... :)
woodstock (napisa): | Kako se iz kupi pristupi listi nogometasi???
Ili ako se može iz klase KLUB pozvati funkciju nadji(int) koja se nalazi u NOGOMETAS, kako? |
Ako je a iterator na listu tih nogometaša, možeš recimo a=NOGOMETAS::nogometasi.begin() ili šta ti već treba, ili napisat neku funkciju NOGOMETAS::trazi koja će vraćat iterator trazenog nogometasa, pa pozvat u funkciji kupi, mislim da bi trebalo radit...
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:35 čet, 5. 6. 2008 Naslov: |
|
|
Ne trebaš tu pisat novu fju, lakše ti je proć po listi nogometaši...
A to ideš, kak je matmih reko, sa list<NOGOMETAS*>::iterator li=NOGOMETAS::nogometasi.begin(); pa ideš do isto to .end() pa gledaš kaj ti treba... i pazi na sintaxu kasnije, kad još gledaš klub od (*li)... moguć je izraz sa pointerom, dva -> i točkom u sebi ;)
Ne trebaš tu pisat novu fju, lakše ti je proć po listi nogometaši...
A to ideš, kak je matmih reko, sa list<NOGOMETAS*>::iterator li=NOGOMETAS::nogometasi.begin(); pa ideš do isto to .end() pa gledaš kaj ti treba... i pazi na sintaxu kasnije, kad još gledaš klub od (*li)... moguć je izraz sa pointerom, dva -> i točkom u sebi
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy 
|
|
[Vrh] |
|
noa Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ß Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vinko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:04 čet, 5. 6. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="ß"][quote="woodstock"]Kako se iz kupi pristupi listi nogometasi???
Ili ako se može iz klase KLUB pozvati funkciju nadji(int) koja se nalazi u NOGOMETAS, kako?[/quote]
Ovako ko sto su rekli, ili ovako:
napravi jednog nogometasa lokalno unutar te funkcije u kojoj ti treba, daj mu neki jmbg koji nece postojat (recimo neki negativan) i onda nad njim pozovi nadji(int).[/quote]
Ja mislim da bi mogli bolje funkciju [tt]nadji[/tt] deklarirati kao [tt]static[/tt], pa bi mogli pozivati [tt]NOGOMETAS::nadji[/tt] bez varijable.
Neću sastavljati mainove, ali mislim da to nemože utjecati na njih.
ß (napisa): | woodstock (napisa): | Kako se iz kupi pristupi listi nogometasi???
Ili ako se može iz klase KLUB pozvati funkciju nadji(int) koja se nalazi u NOGOMETAS, kako? |
Ovako ko sto su rekli, ili ovako:
napravi jednog nogometasa lokalno unutar te funkcije u kojoj ti treba, daj mu neki jmbg koji nece postojat (recimo neki negativan) i onda nad njim pozovi nadji(int). |
Ja mislim da bi mogli bolje funkciju nadji deklarirati kao static, pa bi mogli pozivati NOGOMETAS::nadji bez varijable.
Neću sastavljati mainove, ali mislim da to nemože utjecati na njih.
|
|
[Vrh] |
|
bubble Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
noa Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
bubble Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:09 čet, 5. 6. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="noa"]
Pazi, koristis IsEqual(b) a u zadatku je zadano isEqual.... (malo i)!!
[/quote]
Uuu.. Faaaalaaaaaaa.. dobro da si mi rekao. Oni u mejnu nisu stavili tu funkciju pa nikad ne bi ni skuzila da krivo slovo pisem. Uh. Tnx.
[quote="noa"]
Imam pitanje: tebi funkcija za klub s 0 igraca ispisuje da je prosjecna vrijednost igraca 0. Da li je to dobro, sta nije apsurd racunati prosjecnu vrijednost necega cega nema? :bounce:[/quote]
Ne znam. Ako i oni misle da je apsurd, nece ni pozvat tu funkciju za klub koji nema igraca. :)
A ako ju racunaju, onda je ona 0, nema je. Ne znam, ne znam..
noa (napisa): |
Pazi, koristis IsEqual(b) a u zadatku je zadano isEqual.... (malo i)!!
|
Uuu.. Faaaalaaaaaaa.. dobro da si mi rekao. Oni u mejnu nisu stavili tu funkciju pa nikad ne bi ni skuzila da krivo slovo pisem. Uh. Tnx.
noa (napisa): |
Imam pitanje: tebi funkcija za klub s 0 igraca ispisuje da je prosjecna vrijednost igraca 0. Da li je to dobro, sta nije apsurd racunati prosjecnu vrijednost necega cega nema?  |
Ne znam. Ako i oni misle da je apsurd, nece ni pozvat tu funkciju za klub koji nema igraca.
A ako ju racunaju, onda je ona 0, nema je. Ne znam, ne znam..
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 9:36 pet, 6. 6. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="bubble"]
Ne znam. Ako i oni misle da je apsurd, nece ni pozvat tu funkciju za klub koji nema igraca. :)
A ako ju racunaju, onda je ona 0, nema je. Ne znam, ne znam..[/quote]
hmmm.... ako klub ima broj igraca veci od 0 sa vrijednoscu 0, onda je prosjecna vrijednost 0 [ 0/x=0 za svaki xeR\{0} ] tako da mozda ne bi bilo posteno da funkcija vrati nulu za slucaj 0/0??? I don't get it, mozda bi trebalo pitat asistente sta funkcija treba vratiti u tom slucaju. Mozda -1? :/
bubble (napisa): |
Ne znam. Ako i oni misle da je apsurd, nece ni pozvat tu funkciju za klub koji nema igraca.
A ako ju racunaju, onda je ona 0, nema je. Ne znam, ne znam.. |
hmmm.... ako klub ima broj igraca veci od 0 sa vrijednoscu 0, onda je prosjecna vrijednost 0 [ 0/x=0 za svaki xeR\{0} ] tako da mozda ne bi bilo posteno da funkcija vrati nulu za slucaj 0/0??? I don't get it, mozda bi trebalo pitat asistente sta funkcija treba vratiti u tom slucaju. Mozda -1?
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|