Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Nori Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Nori Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ma Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 16:37 ned, 15. 6. 2008 Naslov: |
|
|
nisam ja. svizac je. :victory:
inače, ovaj rp će me poslat u bolnicu. ako ne čir, a ono neka psihička boleština.
ja mislim da im ovo sa zadnje dvije zadaće unutar 10 dana, i to neposredno pred kolokvije, nikako nije trebalo. zgadio mi se ovaj kolegij tako da ga sad u peti osjećam kako mi se gadi.
(ne, ne pokušavam preko forumu natjerat pravdu, nego mi maloprijašnje deranje u jastuk nije bilo dovoljno; a i znam da pravde na tom području nema. mogli su nam stavit i 5 zadaća u jednom tjednu da su htjeli. ovo je bezobrazno. :bad-words: idem sad povraćati.)
nisam ja. svizac je.
inače, ovaj rp će me poslat u bolnicu. ako ne čir, a ono neka psihička boleština.
ja mislim da im ovo sa zadnje dvije zadaće unutar 10 dana, i to neposredno pred kolokvije, nikako nije trebalo. zgadio mi se ovaj kolegij tako da ga sad u peti osjećam kako mi se gadi.
(ne, ne pokušavam preko forumu natjerat pravdu, nego mi maloprijašnje deranje u jastuk nije bilo dovoljno; a i znam da pravde na tom području nema. mogli su nam stavit i 5 zadaća u jednom tjednu da su htjeli. ovo je bezobrazno. idem sad povraćati.)
_________________ ima let u finish
|
|
[Vrh] |
|
5ra Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
matmih Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
arya Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
woodstock Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
5ra Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 8:12 pon, 16. 6. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Krunoslav Puljić u mailu"]
U test primjerima ste napravili skup sa domenom <1,100>. Ne bi li trebalo biti [1,1000]? Ili je to zaobiđen ogroman ispis kod unarnog minusa ( a domena [2,99] )?
[tt]Pazi, domena je [1,100] a ne <1,100>. Dakle, i 1 i 100 su ukljuceni. 1000 je zaobiđen zbog ispisa. Popravit cu to u tekstu zadatka...[/tt]
Po primjeru bi se reklo da kada želimo ubaciti u skup neki element koji nije u domeni, da samo vratimo skup nepromijenjen. Je li to ispravno?
[tt]Da...[/tt]
Zašto je fja bool SkupBrojeva::iz_domene(int i) static?
[tt]Zato jer radi sa static varijablama... A i htio sam ju koristiti i ako nemam stvoren objekt određene klase...[/tt]
Što napraviti u destruktoru? Samo osloboditi memoriju koju zauzimaju elementi ili?
[tt]Klasika: osloboditi memoriju i POSTAVITI POKAZIVAC NA 0... [/tt]
Trebamo li fju friend ostream& operator<< (ostream &o, const SkupBrojeva &s) pisati u SkupBrojeva.cpp ili se nju nadodaje, kao u test primjeru, uz main?
[tt]Ti ne smijes raditi ispise. Iskoristi operator za ispis koji ti je dan u main-u...[/tt]
Je li bitan poredak elementa unutar skupa? Npr kad se radi presjek, da li je isto ako ispiše {3,4} i {4,3}?
[tt]Nije bitan poredak. Napravi kako ti je lakse. samo nemoj da bude {3,4,3,3}. Skup nema istih elemenata...[/tt]
Po primjeru bi se reklo da ne treba, ali da pitam, je li poželjno sortirat elemente?
[tt]Kako hoces. Mozes i sortirano i nesortirano. Ja nisam sortirao... [/tt]
Treba li preopterećivati >=, += i sl. ako postoji konstruktor koji radi jednočlan skup?
[tt]Pretpostavljam da imas konstruktor SkupBrojeva (int i);
Mislim da bi se dalo tako "prosvercati". Cak mozda niti nije losa ideja. Samo pripazi da ti taj konstruktor ne pokvari neke druge operacije.
Naime, konstruktori koji primaju samo jedan argument (ili mogu biti pozvani navodjenjem samo jednog argumenta) se koriste za implicitne
konverzije. Ta konverzija ti omogucuje da definiranjem usporedjivanja skupova imas i usporedjivanje "broja" i skupa. No, u nekim situacijama
to mozda ne zelis. Mislim da bi u tvom primjeru to mozda moglo biti opasno u nekim situacijama. Npr. mislim da bi kod tebe proslo A<=5.
Kao, da li je A podskup od 5... Iako to bas i nije potpuno bez smisla. U svakom slucaju, provjeri da li ti sve ostalo radi...[/tt]
I još jedno pitanje, nevezano uz dz4, kad će rezultati dz3 ?
[tt]Nadam se da ce biti ovaj tjedan (ovaj = 16-20.6.2008 :) [/tt]
[/quote]
Eto ljudi.
Krunoslav Puljić u mailu (napisa): |
U test primjerima ste napravili skup sa domenom <1,100>. Ne bi li trebalo biti [1,1000]? Ili je to zaobiđen ogroman ispis kod unarnog minusa ( a domena [2,99] )?
Pazi, domena je [1,100] a ne <1,100>. Dakle, i 1 i 100 su ukljuceni. 1000 je zaobiđen zbog ispisa. Popravit cu to u tekstu zadatka...
Po primjeru bi se reklo da kada želimo ubaciti u skup neki element koji nije u domeni, da samo vratimo skup nepromijenjen. Je li to ispravno?
Da...
Zašto je fja bool SkupBrojeva::iz_domene(int i) static?
Zato jer radi sa static varijablama... A i htio sam ju koristiti i ako nemam stvoren objekt određene klase...
Što napraviti u destruktoru? Samo osloboditi memoriju koju zauzimaju elementi ili?
Klasika: osloboditi memoriju i POSTAVITI POKAZIVAC NA 0...
Trebamo li fju friend ostream& operator<< (ostream &o, const SkupBrojeva &s) pisati u SkupBrojeva.cpp ili se nju nadodaje, kao u test primjeru, uz main?
Ti ne smijes raditi ispise. Iskoristi operator za ispis koji ti je dan u main-u...
Je li bitan poredak elementa unutar skupa? Npr kad se radi presjek, da li je isto ako ispiše {3,4} i {4,3}?
Nije bitan poredak. Napravi kako ti je lakse. samo nemoj da bude {3,4,3,3}. Skup nema istih elemenata...
Po primjeru bi se reklo da ne treba, ali da pitam, je li poželjno sortirat elemente?
Kako hoces. Mozes i sortirano i nesortirano. Ja nisam sortirao...
Treba li preopterećivati >=, += i sl. ako postoji konstruktor koji radi jednočlan skup?
Pretpostavljam da imas konstruktor SkupBrojeva (int i);
Mislim da bi se dalo tako "prosvercati". Cak mozda niti nije losa ideja. Samo pripazi da ti taj konstruktor ne pokvari neke druge operacije.
Naime, konstruktori koji primaju samo jedan argument (ili mogu biti pozvani navodjenjem samo jednog argumenta) se koriste za implicitne
konverzije. Ta konverzija ti omogucuje da definiranjem usporedjivanja skupova imas i usporedjivanje "broja" i skupa. No, u nekim situacijama
to mozda ne zelis. Mislim da bi u tvom primjeru to mozda moglo biti opasno u nekim situacijama. Npr. mislim da bi kod tebe proslo A⇐5.
Kao, da li je A podskup od 5... Iako to bas i nije potpuno bez smisla. U svakom slucaju, provjeri da li ti sve ostalo radi...
I još jedno pitanje, nevezano uz dz4, kad će rezultati dz3 ?
Nadam se da ce biti ovaj tjedan (ovaj = 16-20.6.2008
|
Eto ljudi.
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy
|
|
[Vrh] |
|
ma Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 8:38 pon, 16. 6. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Luuka"][quote="Krunoslav Puljić u mailu"]
[tt]Ti ne smijes raditi ispise. Iskoristi operator za ispis koji ti je dan u main-u...[/tt][/quote][/quote]
dakle, ako sam dobro shvatio, ovo znači da mi samo deklariramo funkciju unutar klase (pazimo na ime, naravno), ali nigdje ju ne definiramo :?
[quote="Luuka"][quote="Krunoslav Puljić u mailu"]I još jedno pitanje, nevezano uz dz4, kad će rezultati dz3 ?
[tt]Nadam se da ce biti ovaj tjedan (ovaj = 16-20.6.2008 :) [/tt]
[/quote][/quote]
nada umire posljednja.
Luuka (napisa): | Krunoslav Puljić u mailu (napisa): |
Ti ne smijes raditi ispise. Iskoristi operator za ispis koji ti je dan u main-u... |
|
dakle, ako sam dobro shvatio, ovo znači da mi samo deklariramo funkciju unutar klase (pazimo na ime, naravno), ali nigdje ju ne definiramo
Luuka (napisa): | Krunoslav Puljić u mailu (napisa): | I još jedno pitanje, nevezano uz dz4, kad će rezultati dz3 ?
Nadam se da ce biti ovaj tjedan (ovaj = 16-20.6.2008
|
|
nada umire posljednja.
_________________ ima let u finish
|
|
[Vrh] |
|
ma Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
woodstock Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
5ra Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ma Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Nori Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Blizzard Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 20:38 pon, 16. 6. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Nori"][quote="5ra"]za BinarniBroj ova njihova funkcija u mainu ispisuje broj od kraja prema početku, ali mi spremamo bitove normalnim redosljedom, ne obrnutim, i onda se ovaj njihov ispis od maina ne podudara sa ispisom mog programa......
:roll: :cry: :roll: :cry: :evil:[/quote]
i ja sam to skuzila pa sam spremala te bitove obrnutim redosljedom u polje.
A za ovu f-ju ispis: sto nam se moze desiti ako tu f-ju ostavimo kao člansku? pa rekli su nam da mozemo dodavati svoje f-je !?[/quote]
Neznam ja sam jednostavno spremao "naopačke" i ispisuje mi kao njima :wink:....
Mene muči nešto drugo :gg:....
U ovom njihovom main-u za probu imaju jednu liniju koja kaže:[b] b7[2]=0;[/b]
tj. oni pristupaju varijabli BinarniBroj i promijene, u ovom slučaju drugi, bit.... ali to nije ono što u uputama piše da operator[] radi :roll:, zar ne??!.... on samo vraća bit koji je na i-tom mjestu??... :grebgreb:
Takodjer imaju i liniju koja kaže sljedeće
Njihov kod: [b]cout << "operator string od " << b2 << " je " << (string)(b2) << endl;[/b]
Njihovo rješenje: [b]operator string od -1000001 je 1000001[/b]
Ali zar nebi ovaj operator string() trebao i ovaj "-" pretvoriti u znak..... tj. ako pretvaram npr. broj -126 u string onda će mi string biti "-126" a ne "126", nadam se barem.... inaće mi neispada dobro :(...
:kuckkuck:
Nori (napisa): | 5ra (napisa): | za BinarniBroj ova njihova funkcija u mainu ispisuje broj od kraja prema početku, ali mi spremamo bitove normalnim redosljedom, ne obrnutim, i onda se ovaj njihov ispis od maina ne podudara sa ispisom mog programa......
|
i ja sam to skuzila pa sam spremala te bitove obrnutim redosljedom u polje.
A za ovu f-ju ispis: sto nam se moze desiti ako tu f-ju ostavimo kao člansku? pa rekli su nam da mozemo dodavati svoje f-je !? |
Neznam ja sam jednostavno spremao "naopačke" i ispisuje mi kao njima ....
Mene muči nešto drugo ....
U ovom njihovom main-u za probu imaju jednu liniju koja kaže: b7[2]=0;
tj. oni pristupaju varijabli BinarniBroj i promijene, u ovom slučaju drugi, bit.... ali to nije ono što u uputama piše da operator[] radi , zar ne??!.... on samo vraća bit koji je na i-tom mjestu??...
Takodjer imaju i liniju koja kaže sljedeće
Njihov kod: cout << "operator string od " << b2 << " je " << (string)(b2) << endl;
Njihovo rješenje: operator string od -1000001 je 1000001
Ali zar nebi ovaj operator string() trebao i ovaj "-" pretvoriti u znak..... tj. ako pretvaram npr. broj -126 u string onda će mi string biti "-126" a ne "126", nadam se barem.... inaće mi neispada dobro ...
|
|
[Vrh] |
|
|