Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

4.dz
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Računarski praktikum 1
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ma
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
58 = 89 - 31

PostPostano: 10:12 čet, 19. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="5ra"]ja samo čekam da nam objave petu zadaću i da ju moramo radit za vrijeme kolokvijskog tjedna. kaj nije to uostalom zabranjeno? zato se i zove KOLOKVIJSKI TJEDAN, da se nebi neki rp-ovci sjetili tada dati zadaću....
:evil:[/quote]

hm... :-k
a što da napravimo? ja ću ih reć tati, al mislim da se njemu neće dat penjat na brdo... :roll:

:-#
5ra (napisa):
ja samo čekam da nam objave petu zadaću i da ju moramo radit za vrijeme kolokvijskog tjedna. kaj nije to uostalom zabranjeno? zato se i zove KOLOKVIJSKI TJEDAN, da se nebi neki rp-ovci sjetili tada dati zadaću....
Evil or Very Mad

hm... Think
a što da napravimo? ja ću ih reć tati, al mislim da se njemu neće dat penjat na brdo... Rolling Eyes

Silenced

kus
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 4

PostPostano: 12:42 čet, 19. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

jel netko mozda napravio operator + kod binarnih brojeva. mucim se sa tim vec 5-6 sati i nikako pa ako netko moze pomoc.
jel netko mozda napravio operator + kod binarnih brojeva. mucim se sa tim vec 5-6 sati i nikako pa ako netko moze pomoc.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Blizzard
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 112 - 13

PostPostano: 15:25 čet, 19. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kus"]jel netko mozda napravio operator + kod binarnih brojeva. mucim se sa tim vec 5-6 sati i nikako pa ako netko moze pomoc.[/quote]
Meni je to isto zadavalo najviše problema :grebgreb:.... ali mislim da mi radi :gg:...

Evo ja sam ovak,dobim dva BinarniBroj-a i sad radim sljedeće:
a)Provjeravam predznake i zakljucujem koji slučaj...
-oba pozitivna, slučaj 1
-prvi pozitivan, drugi negativan, slučaj 2
-prvi negativan, drugi pozitivan, slučaj 3
-oba negativna, slučaj 4

b)Na temelju slučaja radim algoritam...
1)Ovo je najlaksi slučaj samo idem po bitovima od 0-tog do zadnjeg(vodećeg) i zbrajam ih onako kako su nas učili da se zbrajaju binarni brojevi, to sve zapamtim i vratim binarni broj koji kreiram usput :gg:...
2)Ovaj slučaj je malo kompliciraniji, zanemarim predznak ovog negativnog i pravim se da je pozitivan (ali zapamtim da je bio negativan :roll:) ... onda upotrijebim operator ">" koji sam već napravio (ili ću tek napraviti :wink:) i pogledam koji mi je od ta dva broja veći....
Onaj manji kao nadopunim "0"-ama (sprijeda) i radim oduzimanje od onog većeg.... e sad to oduzimanje je malo tricky 8)...
Recimo da mi je gornji broj onaj veći a donji onaj manji, imam slučajeve...
[table][format]align:center[/format]Gornji(veći broj) [format]align:center[/format]Donji(manji broj) [format]align:center[/format]Prijenos [format]align:center[/format]Rezultantni bit [format]align:center[/format]Novi prijenos
0 0 0 0 0
0 0 1 1 1
0 1 0 1 1
0 1 1 0 1
1 0 0 1 0
1 0 1 0 0
1 1 0 0 0
1 1 1 1 1
[/table]
I tako dobim novi broj.... onda stavim minus ako je veći bio onaj koji je bio negativan inaće ostavljam "+" predznak....
3)Isto kao i drugi samo sa okrenutim brojevima, mislim da se može zvati return b+a;
4)Isto kao i 1) samo pamtim da je predznak "-" i to stavim na kraj....

To bi trebalo biti to... barem onako načelno... meni radi.... ili ja samo mislim da mi radi :nuts2:.... možda sam negdje pogriješio u pisanju ovoga :zubo:... nadam se da je pomoglo bar malo....
kus (napisa):

Meni je to isto zadavalo najviše problema Kotacici rade 100 na sat.... ali mislim da mi radi Mr Green being very Greeen indeed...

Evo ja sam ovak,dobim dva BinarniBroj-a i sad radim sljedeće:
a)Provjeravam predznake i zakljucujem koji slučaj...
-oba pozitivna, slučaj 1
-prvi pozitivan, drugi negativan, slučaj 2
-prvi negativan, drugi pozitivan, slučaj 3
-oba negativna, slučaj 4

b)Na temelju slučaja radim algoritam...
1)Ovo je najlaksi slučaj samo idem po bitovima od 0-tog do zadnjeg(vodećeg) i zbrajam ih onako kako su nas učili da se zbrajaju binarni brojevi, to sve zapamtim i vratim binarni broj koji kreiram usput Mr Green being very Greeen indeed...
2)Ovaj slučaj je malo kompliciraniji, zanemarim predznak ovog negativnog i pravim se da je pozitivan (ali zapamtim da je bio negativan Rolling Eyes) ... onda upotrijebim operator ">" koji sam već napravio (ili ću tek napraviti Wink) i pogledam koji mi je od ta dva broja veći....
Onaj manji kao nadopunim "0"-ama (sprijeda) i radim oduzimanje od onog većeg.... e sad to oduzimanje je malo tricky Cool...
Recimo da mi je gornji broj onaj veći a donji onaj manji, imam slučajeve...
Gornji(veći broj)Donji(manji broj)PrijenosRezultantni bitNovi prijenos
00000
00111
01011
01101
10010
10100
11000
11111

I tako dobim novi broj.... onda stavim minus ako je veći bio onaj koji je bio negativan inaće ostavljam "+" predznak....
3)Isto kao i drugi samo sa okrenutim brojevima, mislim da se može zvati return b+a;
4)Isto kao i 1) samo pamtim da je predznak "-" i to stavim na kraj....

To bi trebalo biti to... barem onako načelno... meni radi.... ili ja samo mislim da mi radi Nuts.... možda sam negdje pogriješio u pisanju ovoga Krezubi Mr. Green... nadam se da je pomoglo bar malo....
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
kus
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 4

PostPostano: 19:39 čet, 19. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

hehe ja sam isto tako radio ali sam poludio kad sam napravio slucaj 1 i 4 i kad sam vidio koliko jos posla ima za 2 i 3.
hehe ja sam isto tako radio ali sam poludio kad sam napravio slucaj 1 i 4 i kad sam vidio koliko jos posla ima za 2 i 3.

[Vrh]
sunny
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 30 - 18

PostPostano: 22:02 čet, 19. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

meni nije sljedece jasno (u BinarniBroj-evima) : za konstruktor BinarniBroj(string s, int k=1) pise : "konstruktor koji stvara binarni broj jednak bitovima u s. [b]Ako u s ne pisu bitovi, pozovite exit(1)[/b]; Ako je zadan i k, potrebano je u binarni broj zapisati k kopija bitova od i. Pripazite na predznak binarnog broja. [b]Također, potrebno je provjeriti da li u stringu zaista piše binarni broj (ako se u stringu nalazi bilo koji znak osim 0 ili 1 ili predznaka na početku stringa, pozovite funkciju exit(0);)[/b]. Pripazite i na eliminaciju vodećih nula."

Boldano mi nije jasno... da li se tu trazi 2 puta ista stvar?? ili je greska ili... ja ne kuzim sto je pijesnik time htio reci :shock: :?
meni nije sljedece jasno (u BinarniBroj-evima) : za konstruktor BinarniBroj(string s, int k=1) pise : "konstruktor koji stvara binarni broj jednak bitovima u s. Ako u s ne pisu bitovi, pozovite exit(1); Ako je zadan i k, potrebano je u binarni broj zapisati k kopija bitova od i. Pripazite na predznak binarnog broja. Također, potrebno je provjeriti da li u stringu zaista piše binarni broj (ako se u stringu nalazi bilo koji znak osim 0 ili 1 ili predznaka na početku stringa, pozovite funkciju exit(0)Wink. Pripazite i na eliminaciju vodećih nula."

Boldano mi nije jasno... da li se tu trazi 2 puta ista stvar?? ili je greska ili... ja ne kuzim sto je pijesnik time htio reci Shocked Confused

[Vrh]
Gost

PostPostano: 22:13 čet, 19. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="sunny"]na početku stringa, pozovite funkciju exit(0Boldano mi nije jasno... da li se tu trazi 2 puta ista stvar?? ili je greska ili... ja ne kuzim sto je pijesnik time htio reci :shock: :?[/quote]

s naglaskom na pocetak stringa:)
sunny (napisa):
na početku stringa, pozovite funkciju exit(0Boldano mi nije jasno... da li se tu trazi 2 puta ista stvar?? ili je greska ili... ja ne kuzim sto je pijesnik time htio reci Shocked Confused

[Vrh]
sunny
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 30 - 18

PostPostano: 7:35 pet, 20. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"][quote="sunny"]na početku stringa, pozovite funkciju exit(0Boldano mi nije jasno... da li se tu trazi 2 puta ista stvar?? ili je greska ili... ja ne kuzim sto je pijesnik time htio reci :shock: :?[/quote]

s naglaskom na pocetak stringa:)[/quote]

i dalje ne kuzim :evil:
kak sta na pocetku stringa? u prvoj recenici provjeravam bitove... a sta njima spada u bitove? 0, 1, svi brojevi...?????? a u drugoj recenici provjeravam da li u stringu ima nesto drugog osim 0 ili 1 ili predznaka (a predznak mora biti na pocetku stringa)? je li se na to mislilo?
malo mi sve to nema smisla :? :twisted:
Anonymous (napisa):
sunny (napisa):
na početku stringa, pozovite funkciju exit(0Boldano mi nije jasno... da li se tu trazi 2 puta ista stvar?? ili je greska ili... ja ne kuzim sto je pijesnik time htio reci Shocked Confused

i dalje ne kuzim Evil or Very Mad
kak sta na pocetku stringa? u prvoj recenici provjeravam bitove... a sta njima spada u bitove? 0, 1, svi brojevi...?????? a u drugoj recenici provjeravam da li u stringu ima nesto drugog osim 0 ili 1 ili predznaka (a predznak mora biti na pocetku stringa)? je li se na to mislilo?
malo mi sve to nema smisla Confused Twisted Evil

[Vrh]
pecina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
62 = 85 - 23

PostPostano: 10:01 pet, 20. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="sunny"][quote="Anonymous"][quote="sunny"]na početku stringa, pozovite funkciju exit(0Boldano mi nije jasno... da li se tu trazi 2 puta ista stvar?? ili je greska ili... ja ne kuzim sto je pijesnik time htio reci :shock: :?[/quote]

s naglaskom na pocetak stringa:)[/quote]

i dalje ne kuzim :evil:
malo mi sve to nema smisla :? :twisted:[/quote]Ako se na prvom mjestu ne nalazi predznak, exit(0), ako na svim ostalim mjestima nađeš nešto različito od 0 ili 1 (pa čak i drugi predznak) zovi exit(1)

Stvarno jest jednostavno :roll:
sunny (napisa):
Anonymous (napisa):
sunny (napisa):

i dalje ne kuzim Evil or Very Mad
Ako se na prvom mjestu ne nalazi predznak, exit(0), ako na svim ostalim mjestima nađeš nešto različito od 0 ili 1 (pa čak i drugi predznak) zovi exit(1)

Stvarno jest jednostavno Rolling Eyes

ß
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

41 = 46 - 5

PostPostano: 12:05 pet, 20. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="pecina"][quote="sunny"]predznak mora biti na pocetku stringa)? je li se na to mislilo?
malo mi sve to nema smisla :? :twisted:[/quote]Ako se na prvom mjestu ne nalazi predznak, exit(0), ako na svim ostalim mjestima nađeš nešto različito od 0 ili 1 (pa čak i drugi predznak) zovi exit(1)

Stvarno jest jednostavno :roll:[/quote]

Ono "na početku stringa" se odnosilo na predznak, u smislu:

[i]Ako se u stringu nalazi bilo koji znak (osim (0) ili (1) ili (predznaka na početku stringa)), pozovite funkciju exit(0)[/i]
:roll:

A što ako se na prvom mjestu ne nalazi predznak nego naprimjer '1' ? :P :P
Ne, mislim (ustvari, prilično sam uvjeren u to) da se radi o slučajnoj dvostrukoj obavijesti o istoj stvari. A da li izlaziš sa exit(1), exit(0) ili exit(666) mislim da je poprilično svejedno, čisto sumnjam da će provjeravat koju konstantu ti je izbacio program.

Nego, mene muči jedna druga stvar u istom zadatku. Krenuo sam napisati operator unarnog minusa, što bi stvarno trebala biti trivijalna stvar - ali, problemi! Dakle, moj potprogram obrne predznak, kao što treba, ali pritom najmanje značajni bit postavi na nulu ( ??? ).
Uglavnom, nakon provjeravanja svega i svačega, od ispisa do mogućih zaostataka u drugim funkcijama koje pozivam prije, nemam pojma u čemu je greška.
Promijenio sam funkciju unarnog minusa tako da ne radi (ne bi trebala) apsolutno ništa, dakle sad izgleda ovako:
[code:1]
BinarniBroj BinarniBroj::operator-() const {
return *this;
}
[/code:1]

I opet radi isto: ako je npr. x=1111, -x će ispisati 1110. U čemu je problem?
pecina (napisa):
sunny (napisa):
predznak mora biti na pocetku stringa)? je li se na to mislilo?
Ako se na prvom mjestu ne nalazi predznak, exit(0), ako na svim ostalim mjestima nađeš nešto različito od 0 ili 1 (pa čak i drugi predznak) zovi exit(1)

Stvarno jest jednostavno Rolling Eyes

Ono "na početku stringa" se odnosilo na predznak, u smislu:

Ako se u stringu nalazi bilo koji znak (osim (0) ili (1) ili (predznaka na početku stringa)), pozovite funkciju exit(0)
Rolling Eyes

A što ako se na prvom mjestu ne nalazi predznak nego naprimjer '1' ? Razz Razz
Ne, mislim (ustvari, prilično sam uvjeren u to) da se radi o slučajnoj dvostrukoj obavijesti o istoj stvari. A da li izlaziš sa exit(1), exit(0) ili exit(666) mislim da je poprilično svejedno, čisto sumnjam da će provjeravat koju konstantu ti je izbacio program.

Nego, mene muči jedna druga stvar u istom zadatku. Krenuo sam napisati operator unarnog minusa, što bi stvarno trebala biti trivijalna stvar - ali, problemi! Dakle, moj potprogram obrne predznak, kao što treba, ali pritom najmanje značajni bit postavi na nulu ( ??? ).
Uglavnom, nakon provjeravanja svega i svačega, od ispisa do mogućih zaostataka u drugim funkcijama koje pozivam prije, nemam pojma u čemu je greška.
Promijenio sam funkciju unarnog minusa tako da ne radi (ne bi trebala) apsolutno ništa, dakle sad izgleda ovako:
Kod:

return *this;
}

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
pecina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

62 = 85 - 23

PostPostano: 12:09 pet, 20. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ß"]Nego, mene muči jedna druga stvar u istom zadatku. Krenuo sam napisati operator unarnog minusa, što bi stvarno trebala biti trivijalna stvar - ali, problemi! Dakle, moj potprogram obrne predznak, kao što treba, ali pritom najmanje značajni bit postavi na nulu ( ??? ).
[code:1]
return *this;
}
[/code:1]

I opet radi isto: ako je npr. x=1111, -x će ispisati 1110. U čemu je problem?[/quote]
Što ne možeš jednostavno promijeniti predznak u '-'
ß (napisa):
Kod:

return *this;
}

ß
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

41 = 46 - 5

PostPostano: 12:11 pet, 20. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="pecina"]
Što ne možeš jednostavno promijeniti predznak u '-'[/quote]

To sam i napravio, ali nije u tome stvar. Predznak jednostavno promijenim u '-' (ili u '+' ako je bio negativan), ali usto mi ovo prčka po bitovima, a ne kužim zašto!
pecina (napisa):

To sam i napravio, ali nije u tome stvar. Predznak jednostavno promijenim u '-' (ili u '+' ako je bio negativan), ali usto mi ovo prčka po bitovima, a ne kužim zašto!

[Vrh]
pecina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

62 = 85 - 23

PostPostano: 12:52 pet, 20. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ß"][quote="pecina"]

To sam i napravio, ali nije u tome stvar. Predznak jednostavno promijenim u '-' (ili u '+' ako je bio negativan), ali usto mi ovo prčka po bitovima, a ne kužim zašto![/quote]Koruptirana ti je memorija vjerojatno. Pišeš po komadu memorije koji nisi dobro alocirao.
ß (napisa):
pecina (napisa):

Koruptirana ti je memorija vjerojatno. Pišeš po komadu memorije koji nisi dobro alocirao.

MKova
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 45

PostPostano: 13:05 pet, 20. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

zna li tko pravilan nacin da se pozove konstruktor unutar konstruktora? U ostalim jezicima (Java, C#..) radi...

Ovako, za skup brojeva imam napisani konstruktor koji prima pointer na int kao pocetak polja i duzinu polja int:

[code:1]SkupBrojeva(int *poc, int len) {...}[/code:1]

E sad trebalo je napisati drugi konstruktor koji prima pointer na pocetak i pointer na kraj polja. Ja sam u skladu sa pravilima dobrog programiranja htio sto vise toga "ucahuriti" (enkapsuliranje = ucahurivanje kako us nas ucili :) ) Nisam htio gnjaviti se mogu li dobiti duljinu iz razlika 2 adrese od pointera pa sam samo napisao petlju:

[code:1]SkupBrojeva(int *poc, int *kraj)
{
int len = 0;
int *sacuvajPoc = poc;
while (poc != kraj) {
poc++;
len++:
}
SkupBrojeva(sacuvajPoc, len);
}[/code:1]

.. nakon izvrsavanja nesto ne stima, objekt se ne stvori dobro jer ispis poludi, pokusava pristupit memoriji negdje miljama daleko (broj elemenata n=2bilijuna umjesto n=3). Ako direktno kopiram kod iz drugog konstruktora u taj, sve radi... dakle moje pitanje je zasto? Kako pravilno pozvati konstruktor? Sto sam propustio?
zna li tko pravilan nacin da se pozove konstruktor unutar konstruktora? U ostalim jezicima (Java, C#..) radi...

Ovako, za skup brojeva imam napisani konstruktor koji prima pointer na int kao pocetak polja i duzinu polja int:

Kod:
SkupBrojeva(int *poc, int len) {...}

E sad trebalo je napisati drugi konstruktor koji prima pointer na pocetak i pointer na kraj polja. Ja sam u skladu sa pravilima dobrog programiranja htio sto vise toga "ucahuriti" (enkapsuliranje = ucahurivanje kako us nas ucili Smile ) Nisam htio gnjaviti se mogu li dobiti duljinu iz razlika 2 adrese od pointera pa sam samo napisao petlju:

Kod:
SkupBrojeva(int *poc, int *kraj)
{
    int len = 0;
    int *sacuvajPoc = poc;
    while (poc != kraj) {
        poc++;
        len++:
    }
    SkupBrojeva(sacuvajPoc, len);
}

.. nakon izvrsavanja nesto ne stima, objekt se ne stvori dobro jer ispis poludi, pokusava pristupit memoriji negdje miljama daleko (broj elemenata n=2bilijuna umjesto n=3). Ako direktno kopiram kod iz drugog konstruktora u taj, sve radi... dakle moje pitanje je zasto? Kako pravilno pozvati konstruktor? Sto sam propustio?

Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

188 = 301 - 113

PostPostano: 13:26 pet, 20. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam ovako:

[code:1]int velicina=(kraj-poc)+1;
SkupBrojeva A(poc,velicina);[/code:1]

I sad ako je A različit od praznog skupa kopiram elemnete iz a u this, a ako je prazan skup, onda je i this prazan. Al imam i ja pitanje tu:

[code:1]int velicina=(kraj-poc)+1;
SkupBrojeva A(poc,velicina);
(*this)=A;[/code:1]

radi na windowsima (devc++) al na ubuntu i g++ compileru u praktikumu ne. (segmentation fault). Zašto?

I ako napravimo
[code:1]pointer=(int*)malloc(0*sizeof(int));[/code:1]
dal će pointer bit NULL?

edit: da si sam odgovorim na zadnje pitanje: NE, pointer neće bit NULL. :)
Ja sam ovako:

Kod:
int velicina=(kraj-poc)+1;

I sad ako je A različit od praznog skupa kopiram elemnete iz a u this, a ako je prazan skup, onda je i this prazan. Al imam i ja pitanje tu:

Kod:
int velicina=(kraj-poc)+1;
(*this)=A;

radi na windowsima (devc++) al na ubuntu i g++ compileru u praktikumu ne. (segmentation fault). Zašto?

I ako napravimo
Kod:
pointer=(int*)malloc(0*sizeof(int));

dal će pointer bit NULL?

edit: da si sam odgovorim na zadnje pitanje: NE, pointer neće bit NULL. Smile

ß
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

41 = 46 - 5

PostPostano: 14:34 pet, 20. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="pecina"][quote="ß"][quote="pecina"]

To sam i napravio, ali nije u tome stvar. Predznak jednostavno promijenim u '-' (ili u '+' ako je bio negativan), ali usto mi ovo prčka po bitovima, a ne kužim zašto![/quote]Koruptirana ti je memorija vjerojatno. Pišeš po komadu memorije koji nisi dobro alocirao.[/quote]

Ali po čemu uopće [b]ovo[/b] išta piše? :D
[code:1]BinarniBroj BinarniBroj::operator-() const {
return *this;
}[/code:1]

Ovo samo vraća referencu na onog ko ga je pozvao, ne? Ali ispis od ovog:[code:1]cout<<x<<endl;
cout<<(-x)<<endl;[/code:1]bude ovo:

11111
11110

Zašto, pobogu?!
:?: :?: :?:
pecina (napisa):
ß (napisa):
pecina (napisa):

Koruptirana ti je memorija vjerojatno. Pišeš po komadu memorije koji nisi dobro alocirao.

Ali po čemu uopće ovo išta piše? Very Happy
Kod:
   return *this;
}

Ovo samo vraća referencu na onog ko ga je pozvao, ne? Ali ispis od ovog:
Kod:
cout<<x<<endl;
   cout<<(-x)<<endl;
bude ovo:

11111
11110

Zašto, pobogu?!
Question Question Question

[Vrh]
Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

188 = 301 - 113

PostPostano: 15:11 pet, 20. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Upozoren sam od dvička i arye (hvala) pa da i vama proslijedim:

Kod fje ++ (SkupBrojeva) pripazite ako su u skupu i maksi i maksi-1. Onda bi se moglo dogodit da nakon poziva ++ u skupu budu 2 maksija, a to ne smije bit.

Analogno kod -- (tu su mini i mini+1 problem)

:D
Upozoren sam od dvička i arye (hvala) pa da i vama proslijedim:

Kod fje ++ (SkupBrojeva) pripazite ako su u skupu i maksi i maksi-1. Onda bi se moglo dogodit da nakon poziva ++ u skupu budu 2 maksija, a to ne smije bit.

Analogno kod -- (tu su mini i mini+1 problem)

Very Happy

ß
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

41 = 46 - 5

PostPostano: 15:58 pet, 20. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako ikog zanima, pronašao sam grešku u onom gore. Stvar je bila što sam u copy-konstruktoru postavio u for-petlji da indeks ide od 1 a ne 0 ... :oops: :oops:
Ako ikog zanima, pronašao sam grešku u onom gore. Stvar je bila što sam u copy-konstruktoru postavio u for-petlji da indeks ide od 1 a ne 0 ... Embarassed Embarassed

[Vrh]
rafaelm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

76 = 86 - 10

PostPostano: 18:27 pet, 20. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ß"]Zašto, pobogu?!
:?: :?: :?:[/quote]

Meni program izbacuje takve nebuloze da je to za nevirovati;
tipa [code:1]cout << (BinarniBroj("1100")+BinarniBroj("11") << endl;[/code:1]
izbacuje različit rezultat ovisno o tomu gdje se nalazi u main-u :shock:
ß (napisa):
Zašto, pobogu?!
Question Question Question

tipa
Kod:
cout << (BinarniBroj("1100")+BinarniBroj("11") << endl;

izbacuje različit rezultat ovisno o tomu gdje se nalazi u main-u Shocked

MKova
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 45

PostPostano: 22:51 pet, 20. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="rafaelm"]
tipa [code:1]cout << (BinarniBroj("1100")+BinarniBroj("11") << endl;[/code:1]
izbacuje različit rezultat ovisno o tomu gdje se nalazi u main-u :shock:[/quote]

ocito krivo nesto citas ili pises po memoriji, jer ovisno tome gdje se u mainu nalazi se memorija drugacije alocira za varijable...
rafaelm (napisa):

tipa
Kod:
cout << (BinarniBroj("1100")+BinarniBroj("11") << endl;

izbacuje različit rezultat ovisno o tomu gdje se nalazi u main-u Shocked

ocito krivo nesto citas ili pises po memoriji, jer ovisno tome gdje se u mainu nalazi se memorija drugacije alocira za varijable...

5ra
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
10 = 31 - 21

PostPostano: 23:01 pet, 20. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

što nije da exit izbacuje iz programa samo ako je broj ili izraz u exit različit od nule?
što nije da exit izbacuje iz programa samo ako je broj ili izraz u exit različit od nule?
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Računarski praktikum 1 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Stranica 3 / 7.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum