Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

2. kolokvij iz LA2
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Linearna algebra 1 & 2 (za inženjerske smjerove)
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Ally
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
17 = 19 - 2

PostPostano: 18:17 uto, 24. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

I ja sam ispisala taman dvije strane.. :) :)
I ja sam ispisala taman dvije strane.. Smile Smile

sunny
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 30 - 18

PostPostano: 18:18 uto, 24. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

a dobro, ja pisem velike brojke i rastezem na sve moguce nacine da se slucajno ne bi pogubila u racunu... osim ako nisam 2 puta isto racunala... sto me ne bi cudilo.. ni najmanje :?
a dobro, ja pisem velike brojke i rastezem na sve moguce nacine da se slucajno ne bi pogubila u racunu... osim ako nisam 2 puta isto racunala... sto me ne bi cudilo.. ni najmanje Confused

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Atomised
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

70 = 95 - 25

PostPostano: 18:25 uto, 24. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

@Masiela & tammy:

Pa sat vremena sam valjda rješavao drugi zadatak i dobio neke jako jako ružne brojeve, prvi mislim da mi je točan, našao sam adjungirani operator (koliko to nosi bodova uopće?) i još na jednom zadatku nešto malo napisao... U najboljem će mi slučaju nedostajati bod za prolaz. :lol:

A mislio sam si usmeni iz analize ostaviti za 9. mjesec... Mislim, i ovako će mi ostati. :D Još mi samo fali da EM padnem ( tammy, može bilješke ;) )

Ma žalopojki nikad dosta, mislim da se ne mogu potrošiti, a kredibilitet mi ionako nije bitan, ljudi ionako vjeruju samo vlastitim žalopojkama. :)

@sunny:

Ako sam dobro shvatio ono što je tp napisao, on je u tom jednom redu dokazao to za hermitski operator. Ako dokažeš nešto općenito, normalno da vrijedi i za svaki konkretni slučaj...
Ako nisam dobro shvatio, onda ne znam što je hermitski operator. Na kolokviju nisam znao, pobrka se to. :roll:
@Masiela & tammy:

Pa sat vremena sam valjda rješavao drugi zadatak i dobio neke jako jako ružne brojeve, prvi mislim da mi je točan, našao sam adjungirani operator (koliko to nosi bodova uopće?) i još na jednom zadatku nešto malo napisao... U najboljem će mi slučaju nedostajati bod za prolaz. Laughing

A mislio sam si usmeni iz analize ostaviti za 9. mjesec... Mislim, i ovako će mi ostati. Very Happy Još mi samo fali da EM padnem ( tammy, može bilješke Wink )

Ma žalopojki nikad dosta, mislim da se ne mogu potrošiti, a kredibilitet mi ionako nije bitan, ljudi ionako vjeruju samo vlastitim žalopojkama. Smile

@sunny:

Ako sam dobro shvatio ono što je tp napisao, on je u tom jednom redu dokazao to za hermitski operator. Ako dokažeš nešto općenito, normalno da vrijedi i za svaki konkretni slučaj...
Ako nisam dobro shvatio, onda ne znam što je hermitski operator. Na kolokviju nisam znao, pobrka se to. Rolling Eyes

[Vrh]
sunny
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 30 - 18

PostPostano: 18:29 uto, 24. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

da, i meni se cini da se trebalo dokazati opcenito da to vrijedi, ali posto je bilo u sklopu zadatka mislila sam da treba dokazati samo za taj zadani operator.. to bi mi definitivno ustedilo 2 stranice
da, i meni se cini da se trebalo dokazati opcenito da to vrijedi, ali posto je bilo u sklopu zadatka mislila sam da treba dokazati samo za taj zadani operator.. to bi mi definitivno ustedilo 2 stranice

[Vrh]
tammy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 18:30 uto, 24. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="sunny"]da, i meni se cini da se trebalo dokazati opcenito da to vrijedi, ali posto je bilo u sklopu zadatka mislila sam da treba dokazati samo za taj zadani operator.. to bi mi definitivno ustedilo 2 stranice[/quote]

ja sam dokazivala za konkretan primjer isto :?
sunny (napisa):

ja sam dokazivala za konkretan primjer isto Confused

[Vrh]
Atomised
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

70 = 95 - 25

PostPostano: 18:33 uto, 24. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="sunny"]da, i meni se cini da se trebalo dokazati opcenito da to vrijedi, ali posto je bilo u sklopu zadatka mislila sam da treba dokazati samo za taj zadani operator.. to bi mi definitivno ustedilo 2 stranice[/quote]

Pa, mislim da dokazivati za konkretan operator nije pogrešno, ali dovoljno je pokazati općenito... :)
sunny (napisa):

Pa, mislim da dokazivati za konkretan operator nije pogrešno, ali dovoljno je pokazati općenito... Smile

[Vrh]
sunny
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 30 - 18

PostPostano: 18:33 uto, 24. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

@ tammy: samo se nadam da nam nece zbog toga oduzimati bodove... tammy necemo se dati. nisu napisali da treba dokazati opcenito, dakle onda mora i ovo nase valjati!! :twisted:
@ tammy: samo se nadam da nam nece zbog toga oduzimati bodove... tammy necemo se dati. nisu napisali da treba dokazati opcenito, dakle onda mora i ovo nase valjati!! Twisted Evil

[Vrh]
tammy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 18:36 uto, 24. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="sunny"]@ tammy: samo se nadam da nam nece zbog toga oduzimati bodove... tammy necemo se dati. nisu napisali da treba dokazati opcenito, dakle onda mora i ovo nase valjati!! :twisted:[/quote]

slažem se! :)
sunny (napisa):
@ tammy: samo se nadam da nam nece zbog toga oduzimati bodove... tammy necemo se dati. nisu napisali da treba dokazati opcenito, dakle onda mora i ovo nase valjati!! Twisted Evil

slažem se! Smile

[Vrh]
finalni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
27 = 45 - 18

PostPostano: 18:52 uto, 24. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne kužim kak vam nije bilo sumnjivo da je b) dio tako naporan ako unaprijed znate da će c) trebat masu računa.. :D
Oh well, ja sam to napravio tako "pametnije", ali sam zato miljon puta fulao na 2. i miljon puta mislio da mi je 1. krivi (tek nakon kolokvija sam skužio da je ipak dobro). Zadnji zadatak sam krenuo rješavati kad su nam rekli da imamo 5 minuta :D dobit ću valjda 10ak bodova na njemu (stvarno lagan zadatak zapravo, a što ćeš...).
Sve u svemu ok, samo sam previše griješio pa zato nisam imao dosta vremena (tako je to kad ne spavaš baš)...
Ne kužim kak vam nije bilo sumnjivo da je b) dio tako naporan ako unaprijed znate da će c) trebat masu računa.. Very Happy
Oh well, ja sam to napravio tako "pametnije", ali sam zato miljon puta fulao na 2. i miljon puta mislio da mi je 1. krivi (tek nakon kolokvija sam skužio da je ipak dobro). Zadnji zadatak sam krenuo rješavati kad su nam rekli da imamo 5 minuta Very Happy dobit ću valjda 10ak bodova na njemu (stvarno lagan zadatak zapravo, a što ćeš...).
Sve u svemu ok, samo sam previše griješio pa zato nisam imao dosta vremena (tako je to kad ne spavaš baš)...

Atomised
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

70 = 95 - 25

PostPostano: 19:01 uto, 24. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="finalni"](tako je to kad ne spavaš baš)...[/quote]

Ja se nisam ni trudio baš. Ni inače mi uvijek ne ide, a još prije kolokvija...
Valjda sam baš zato uspio spavati kojih 5 sati. :) Ipak, nedovoljno za koncentraciju meni...
finalni (napisa):
(tako je to kad ne spavaš baš)...

Ja se nisam ni trudio baš. Ni inače mi uvijek ne ide, a još prije kolokvija...
Valjda sam baš zato uspio spavati kojih 5 sati. Smile Ipak, nedovoljno za koncentraciju meni...

[Vrh]
BitterSweet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

27 = 45 - 18

PostPostano: 19:06 uto, 24. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

nakon kolokvija - prezadovoljna... sad je oduševljenje pomalo splasnulo. uvijek kažem sebi: ne nakon kolokvija uspoređivati rezultate s drugima! (ali to jako zgodno zaboravim)
p.s. i dalje mislim da ću pasti linearnu. ali na usmenom :(
nakon kolokvija - prezadovoljna... sad je oduševljenje pomalo splasnulo. uvijek kažem sebi: ne nakon kolokvija uspoređivati rezultate s drugima! (ali to jako zgodno zaboravim)
p.s. i dalje mislim da ću pasti linearnu. ali na usmenom Sad

Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

74 = 97 - 23

PostPostano: 19:10 uto, 24. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zgodno je gradivo. Puno ekvivalencija, malo vremena :snoopy:
Zgodno je gradivo. Puno ekvivalencija, malo vremena Snoopy

sunny
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 30 - 18

PostPostano: 19:52 uto, 24. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

@finalni : mozda mi nije palo na pamet jer sam vec 2 godine na ovom faksu pa sam navikla da se zna dogoditi ili da je malo vremena ili da kolokviji nisu u skladu s vjezbama... tak da me puno posla na kol nije ni najmanje zacudilo
@finalni : mozda mi nije palo na pamet jer sam vec 2 godine na ovom faksu pa sam navikla da se zna dogoditi ili da je malo vremena ili da kolokviji nisu u skladu s vjezbama... tak da me puno posla na kol nije ni najmanje zacudilo

[Vrh]
tp
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

78 = 91 - 13

PostPostano: 23:40 uto, 24. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[latex]AA^*=A^*A[/latex] nije dokaz da je [latex]AA^*[/latex] hermitski, nego da je [latex]A[/latex] normalan.

Ispravan dokaz ili
opceniti [latex](AA^*)^*=(A^*)^*A^*=AA^*[/latex] ili
izracunati [latex]M=AA^*[/latex] sto ionako treba u c dijelu i vidjeti da je za tu matricu [latex]M=M^*[/latex].
nije dokaz da je hermitski, nego da je normalan.

Ispravan dokaz ili
opceniti ili
izracunati sto ionako treba u c dijelu i vidjeti da je za tu matricu .

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Linearna algebra 1 & 2 (za inženjerske smjerove) Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum