Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Završni i popravni - opet isti tretman (studij)
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 3. godine -> Algebarske strukture
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
minime
Gost

PostPostano: 14:32 čet, 26. 6. 2008    Naslov: Završni i popravni - opet isti tretman Citirajte i odgovorite

Baš sam vidio obavijest od 24.6. na stranicama kolegija u vezi završnog ispita.
Nekako sam se ponadao da ovakvih gluposti ove godine neće više biti - da se pravila mijenjaju u zadnji trenutak a ovo je baš savršeni primjer toga.

Ovo naime povlači i to da će se pravila za popravni kolokvij isto promijeniti a ne možemo biti sigurni niti u pravila ostalih kolegija a i dokument na http://www.math.hr/Default.aspx?art=2793&sec=279 je očito onda nevaljan.

Samo komentiram da bi bilo lijepo imati pravila jednom na početku semestra.
Baš sam vidio obavijest od 24.6. na stranicama kolegija u vezi završnog ispita.
Nekako sam se ponadao da ovakvih gluposti ove godine neće više biti - da se pravila mijenjaju u zadnji trenutak a ovo je baš savršeni primjer toga.

Ovo naime povlači i to da će se pravila za popravni kolokvij isto promijeniti a ne možemo biti sigurni niti u pravila ostalih kolegija a i dokument na http://www.math.hr/Default.aspx?art=2793&sec=279 je očito onda nevaljan.

Samo komentiram da bi bilo lijepo imati pravila jednom na početku semestra.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
Sarma = la pohva - posuda
854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:46 čet, 26. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kao clan VVSa, jako sam zainteresiran da se pravila ne mijenjaju "u hodu", no ovdje stvarno ne vidim sto je mijenjano (pretpostavljam da pricamo o pravilima za zavrsni ispit [url=http://web.math.hr/nastava/alg/obavijesti.php]ovdje[/url]). :? Mozete li, molim, precizirati sto je promijenjeno? :)
Kao clan VVSa, jako sam zainteresiran da se pravila ne mijenjaju "u hodu", no ovdje stvarno ne vidim sto je mijenjano (pretpostavljam da pricamo o pravilima za zavrsni ispit ovdje). Confused Mozete li, molim, precizirati sto je promijenjeno? Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
minime
Gost

PostPostano: 15:08 čet, 26. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa promijenjeno je to što je na dan kolokvija, dakle 24.6 ove godine izašla obavijest kojom se regulira izlazak na završni ispit dok u dokumentu iz gornjeg linka (www.math.hr) nema nikakvih uvjeta za izlazak na završni ispit.

Nekako sam još na početku semestra vidio taj dokument kao nešto pozitivno i dobar korak ka standardiziranju u određivanju pravila za polaganje kolegija jer je naime prije 2 godine bila čitava strka i panika kada su se takve odluke donosile kako i kada se kome svidjelo.

Moram napomenuti da je sama obavijest a i stoga pravila za polaganje kolegija u kontradikciji sa samim sobom jer se naime u dokumentu u kojem su napisana pravila za polaganje kolegija navodi slijedeće :

"Ukoliko student/ica nije uspješno završio ciklus provjere znanja (kolokviji + blicevi [b]+ završni ispit[/b]), tj. imao je dotada manje od 45 bodova ali više (ili jednako) od 13..." (str 8., izvedbeni-ljeto-M.doc)

A sada u obavijesti stoji da studentu treba najmanje 20 bodova da bi uopće izašao na završni ispit. therefore, kontradikcija.

Nadam se da sam sada pojasnio stvar.

Pozdrav
Pa promijenjeno je to što je na dan kolokvija, dakle 24.6 ove godine izašla obavijest kojom se regulira izlazak na završni ispit dok u dokumentu iz gornjeg linka (www.math.hr) nema nikakvih uvjeta za izlazak na završni ispit.

Nekako sam još na početku semestra vidio taj dokument kao nešto pozitivno i dobar korak ka standardiziranju u određivanju pravila za polaganje kolegija jer je naime prije 2 godine bila čitava strka i panika kada su se takve odluke donosile kako i kada se kome svidjelo.

Moram napomenuti da je sama obavijest a i stoga pravila za polaganje kolegija u kontradikciji sa samim sobom jer se naime u dokumentu u kojem su napisana pravila za polaganje kolegija navodi slijedeće :

"Ukoliko student/ica nije uspješno završio ciklus provjere znanja (kolokviji + blicevi + završni ispit), tj. imao je dotada manje od 45 bodova ali više (ili jednako) od 13..." (str 8., izvedbeni-ljeto-M.doc)

A sada u obavijesti stoji da studentu treba najmanje 20 bodova da bi uopće izašao na završni ispit. therefore, kontradikcija.

Nadam se da sam sada pojasnio stvar.

Pozdrav

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:27 čet, 26. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="minime"]Pa promijenjeno je to što je na dan kolokvija, dakle 24.6 ove godine izašla obavijest kojom se regulira izlazak na završni ispit dok u dokumentu iz gornjeg linka (www.math.hr) nema nikakvih uvjeta za izlazak na završni ispit. [/quote]

Citiram iz tog istog dokumenta (s gornjeg linka):

[quote="Sluzbena pravila polaganja koolegija Algebarske strukture za ak.god. 2007/2008"]Student/ica ima pravo pristupa završnom ispitu ukoliko je skupio/la ukupno barem 20 od maksimalno 60 bodova iz testova i kolokvija.
...
Student će položiti kolegij ukoliko skupi barem 45 bodova[/quote]

Na web stranici pise da studenti od 20 do 44 boda moraju izaci na zavrsni i nigdje se ne brani ostalima da izadju. :) Meni se to cini ista stvar zapisana na dva nacina, pa molim dodatno objasnjenje ako se i dalje ne slazemo. :)

[quote="minime"]Nekako sam još na početku semestra vidio taj dokument kao nešto pozitivno i dobar korak ka standardiziranju u određivanju pravila za polaganje kolegija jer je naime prije 2 godine bila čitava strka i panika kada su se takve odluke donosile kako i kada se kome svidjelo.[/quote]

Tocno to je i svrha tog dokumenta. 8) Zato te i pitam u cemu je problem, jer - ako se slozimo da problem postoji - u ponedjeljak mislim povuci to pitanje na VVSu. :) No, za sada mi se cini da je sve u redu. :|

Inace, pravila su sastavljale ekipe pojedinih kolegija, zatim se to spajalo, clanovi VVSa su proucavali je l' sve u redu (konkretno: ja sam provjeravao prvu "inzenjersku" godinu), razgovaralo se s voditeljima kolegija oko svih nedoumica, zatim se jos raspravljalo na Fakultetskom vijecu,... ulozen je poprilican trud u taj dokument i Fakultet ga dosta ozbiljno shvaca. :)

[quote="minime"]Moram napomenuti da je sama obavijest a i stoga pravila za polaganje kolegija u kontradikciji sa samim sobom jer se naime u dokumentu u kojem su napisana pravila za polaganje kolegija navodi slijedeće :
"Ukoliko student/ica nije uspješno završio ciklus provjere znanja (kolokviji + blicevi [b]+ završni ispit[/b]), tj. imao je dotada manje od 45 bodova ali više (ili jednako) od 13..." (str 8., izvedbeni-ljeto-M.doc)
A sada u obavijesti stoji da studentu treba najmanje 20 bodova da bi uopće izašao na završni ispit. therefore, kontradikcija.[/quote]

Nije kontradikcija. :ccc: Dakle, studenti se dijele po kategorijama:
- 0-12 bodova: nepovratno pali
- 13-19 bodova: pali i idu na popravni
- 20-44 boda: nuzno idu na zavrsni, mozda dobiju pravo i na popravni (diskreciono pravo nastavnika)
- 45 i vise bodova: polozili kolegij
Jasnije? :D

Dozvoljavam da negdje grijesim i rado cu nastaviti ovu raspravu da razjasnimo nesporazu (i eventualno rijesimo problem ako on zaista postoji). :)

Inace, u VVSu sjede i dvije studentske predstavnice, pa se mozete i njima obratiti (na njihovim podforumima ili PMom, mailom,...) ako niste zadovoljni mojim odgovorima (a i ubuduce, jer se sigurno ja necu javiti na svaki prigovor). 8)
minime (napisa):

Citiram iz tog istog dokumenta (s gornjeg linka):

Sluzbena pravila polaganja koolegija Algebarske strukture za ak.god. 2007/2008 (napisa):
Student/ica ima pravo pristupa završnom ispitu ukoliko je skupio/la ukupno barem 20 od maksimalno 60 bodova iz testova i kolokvija.
...
Student će položiti kolegij ukoliko skupi barem 45 bodova

Na web stranici pise da studenti od 20 do 44 boda moraju izaci na zavrsni i nigdje se ne brani ostalima da izadju. Smile Meni se to cini ista stvar zapisana na dva nacina, pa molim dodatno objasnjenje ako se i dalje ne slazemo. Smile

minime (napisa):

Tocno to je i svrha tog dokumenta. Cool Zato te i pitam u cemu je problem, jer - ako se slozimo da problem postoji - u ponedjeljak mislim povuci to pitanje na VVSu. Smile No, za sada mi se cini da je sve u redu. Neutral

Inace, pravila su sastavljale ekipe pojedinih kolegija, zatim se to spajalo, clanovi VVSa su proucavali je l' sve u redu (konkretno: ja sam provjeravao prvu "inzenjersku" godinu), razgovaralo se s voditeljima kolegija oko svih nedoumica, zatim se jos raspravljalo na Fakultetskom vijecu,... ulozen je poprilican trud u taj dokument i Fakultet ga dosta ozbiljno shvaca. Smile

minime (napisa):
"Ukoliko student/ica nije uspješno završio ciklus provjere znanja (kolokviji + blicevi + završni ispit), tj. imao je dotada manje od 45 bodova ali više (ili jednako) od 13..." (str 8., izvedbeni-ljeto-M.doc)

Nije kontradikcija. Ccc.... Sram te bilo... Dakle, studenti se dijele po kategorijama:
- 0-12 bodova: nepovratno pali
- 13-19 bodova: pali i idu na popravni
- 20-44 boda: nuzno idu na zavrsni, mozda dobiju pravo i na popravni (diskreciono pravo nastavnika)
- 45 i vise bodova: polozili kolegij
Jasnije? Very Happy

Dozvoljavam da negdje grijesim i rado cu nastaviti ovu raspravu da razjasnimo nesporazu (i eventualno rijesimo problem ako on zaista postoji). Smile

Inace, u VVSu sjede i dvije studentske predstavnice, pa se mozete i njima obratiti (na njihovim podforumima ili PMom, mailom,...) ako niste zadovoljni mojim odgovorima (a i ubuduce, jer se sigurno ja necu javiti na svaki prigovor). Cool

[Vrh]
minime
Gost

PostPostano: 16:06 čet, 26. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ok.

Sad su mi stvari jasnije.
Ovo o 20 bodova vidim da stoji i prije pa ova obavijest nije baš donijela neku novost (my bad) stoga se ispričavam.

Dakle osoba može npr. ići na popravni iako nije išla na završni ispit a ima više od 13 bodova. Ok.

Hvala na pojašnjenju.
Ok.

Sad su mi stvari jasnije.
Ovo o 20 bodova vidim da stoji i prije pa ova obavijest nije baš donijela neku novost (my bad) stoga se ispričavam.

Dakle osoba može npr. ići na popravni iako nije išla na završni ispit a ima više od 13 bodova. Ok.

Hvala na pojašnjenju.

[Vrh]
teh_pwnerer
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 16:14 čet, 26. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jel se meni čini ili je sad po ovim novim pravilima usmeni kod prof. Hanzer obavezan?

:?
Jel se meni čini ili je sad po ovim novim pravilima usmeni kod prof. Hanzer obavezan?

Confused

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:22 čet, 26. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Tako djeluje, no pogledaj nacin ocjenjivanja: zbrajaju se pojedini bodovi. :) Dakle, ako imas 45 bodova i na tom obaveznom zavrsnom ispitu (tj. njegovom pismenom dijelu) predas prazan papir, prolazis kolegij sa 45+0 bodova. :g:

[b]Disk lamer:[/b] Ovo je [u]iskljucivo moja[/u] interpretacija napisanog i na nju se ne mozete pozivati :!: Provjerite s prof. Hanzer je l' to zaista tako kako sam napisao! ;)

@minime: Sve ok; drago mi je da smo razjasnili. :D Samo jos:
"Dakle osoba može npr. ići na popravni iako nije išla na završni ispit a ima više od 13 bodova."
Ili je bila na zavrsnom i profesor je posebno odobrio da dodje na popravni. 8)
Tako djeluje, no pogledaj nacin ocjenjivanja: zbrajaju se pojedini bodovi. Smile Dakle, ako imas 45 bodova i na tom obaveznom zavrsnom ispitu (tj. njegovom pismenom dijelu) predas prazan papir, prolazis kolegij sa 45+0 bodova. Mr. Green

Disk lamer: Ovo je iskljucivo moja interpretacija napisanog i na nju se ne mozete pozivati Exclamation Provjerite s prof. Hanzer je l' to zaista tako kako sam napisao! Wink

@minime: Sve ok; drago mi je da smo razjasnili. Very Happy Samo jos:
"Dakle osoba može npr. ići na popravni iako nije išla na završni ispit a ima više od 13 bodova."
Ili je bila na zavrsnom i profesor je posebno odobrio da dodje na popravni. Cool

[Vrh]
crna
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 8:37 pet, 27. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

koliko nosi bodova taj pismeni/završni?
koliko nosi bodova taj pismeni/završni?

[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
34 = 91 - 57

PostPostano: 10:10 pet, 27. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

25
25

ma
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
58 = 89 - 31

PostPostano: 11:35 pet, 27. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="teh_pwnerer"]Jel se meni čini ili je sad po ovim novim pravilima usmeni kod prof. Hanzer obavezan?

:?[/quote]

meni se isto tako čini. :shock:
stvarno nije u redu da imamo jedne informacije dok slušamo kolegij, a onda prije drugog kookvija kažu nešto sasvim drugo. :evil:
prije je pisalo da studenti s >=45 mogu preuzeti svoju ocjenu bez usmenog ispita ako žele, a po novome, takvi studenti idu direktno na usmeni. ovo stvarno nije u redu (osim ako su zaboravili napomenuti (u novim informacijama :evil: ) da je usmeni neobavezan).
kad ćemo jednom moći znati pravila polaganja prije početka nastave :bad-words:
teh_pwnerer (napisa):

Confused

meni se isto tako čini. Shocked
stvarno nije u redu da imamo jedne informacije dok slušamo kolegij, a onda prije drugog kookvija kažu nešto sasvim drugo. Evil or Very Mad
prije je pisalo da studenti s >=45 mogu preuzeti svoju ocjenu bez usmenog ispita ako žele, a po novome, takvi studenti idu direktno na usmeni. ovo stvarno nije u redu (osim ako su zaboravili napomenuti (u novim informacijama Evil or Very Mad ) da je usmeni neobavezan).
kad ćemo jednom moći znati pravila polaganja prije početka nastave #Cussing out

ivo34
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 43 - 8

PostPostano: 11:52 pet, 27. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ma"]meni se isto tako čini. :shock:
stvarno nije u redu da imamo jedne informacije dok slušamo kolegij, a onda prije drugog kolokvija kažu nešto sasvim drugo. :evil: [/quote]
Slazem se, nije u redu, trebalo bi se znati pravila unaprijed.
[quote="ma"]studenti s >=45 mogu preuzeti svoju ocjenu bez usmenog ispita ako žele, a po novome, takvi studenti idu direktno na usmeni. ovo stvarno nije u redu (osim ako su zaboravili napomenuti (u novim informacijama :evil: ) da je usmeni neobavezan).
kad ćemo jednom moći znati pravila polaganja prije početka nastave :bad-words:[/quote]
Ali, mislim da ce profesorica Hanzer takvima ponuditi ocjenu na usmenom, odnosno da ce se samo trebati pojaviti... Kod profesora Sirole nije takve opcije ni bilo, vec je usmeni obavezan od pocetka.
ma (napisa):
meni se isto tako čini. Shocked
stvarno nije u redu da imamo jedne informacije dok slušamo kolegij, a onda prije drugog kolokvija kažu nešto sasvim drugo. Evil or Very Mad

Slazem se, nije u redu, trebalo bi se znati pravila unaprijed.
ma (napisa):
studenti s >=45 mogu preuzeti svoju ocjenu bez usmenog ispita ako žele, a po novome, takvi studenti idu direktno na usmeni. ovo stvarno nije u redu (osim ako su zaboravili napomenuti (u novim informacijama Evil or Very Mad ) da je usmeni neobavezan).
kad ćemo jednom moći znati pravila polaganja prije početka nastave #Cussing out

Ali, mislim da ce profesorica Hanzer takvima ponuditi ocjenu na usmenom, odnosno da ce se samo trebati pojaviti... Kod profesora Sirole nije takve opcije ni bilo, vec je usmeni obavezan od pocetka.
[Vrh]
Nori
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 34 - 12

PostPostano: 14:03 pet, 27. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ivo34"] Kod profesora Sirole nije takve opcije ni bilo, vec je usmeni obavezan od pocetka.[/quote]

Da, kod prof. Širole je super što je on ostao konzistentan: nismo znali ništa na početku, ne znamo niti sada.
ivo34 (napisa):
Kod profesora Sirole nije takve opcije ni bilo, vec je usmeni obavezan od pocetka.

Da, kod prof. Širole je super što je on ostao konzistentan: nismo znali ništa na početku, ne znamo niti sada.

Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

188 = 301 - 113

PostPostano: 14:34 pet, 27. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nori"]
Da, kod prof. Širole je super što je on ostao konzistentan: nismo znali ništa na početku, ne znamo niti sada.[/quote]

:rotfl2:

E Nori kak si ti meni super... ;)

On topic: pitah ja prof Širolu mailom kak će to izgledat na završnom, dal će bit neka skala bodova pa ćemo na osnovu nje moć "uzet" ocjenu, a odg je:

[quote="prof Boris Širola"]Postovani kolega,
iako, kao sto sam govorio na predavanjima, nemam nakanu turbo-precizirati
sa detaljima oko samih ispita (ponavljam: duboko sam uvjeren da 'dolazeci
trend detaljiziranja oko regula' radi kontra duha studiranja..), reci cu
kratko sto pitate. Da, a to sam i spominjao na predavanjima, nekima cu
nakon pismenog zavrsnog ispita 7. srpnja zakljuciti ocjenu. O skali, niti
sam jos razmisljao, niti cu je reci unaprijed; kad biste Vi jednog dana
slusali kolegije 'Psihologija odgoja i obrazovanja', 'Pedagogija' i
'Metodika nastave matematike' (kao sto sam ja svojedobno slusao i
polagao odgovarajuce ispite), onda biste vidjeli da struka govori upravo
tako da se liste za
ocjenjivanje rade tek kad vidite rezultate.. Problem 'nase kuce', tj
PMF-MO, je taj da valjda preko 90% mojih kolega je zavrsilo inzinjerski
smjer pa o recenom nemaju pojma..

Eto, nadam se da sam bar malo pojasnio..
Uz postovanje,
Boris Sirola
[/quote]

Eto, sad znamo nešto više :lol:
Nori (napisa):

Rolling on the floor laughing

E Nori kak si ti meni super... Wink

On topic: pitah ja prof Širolu mailom kak će to izgledat na završnom, dal će bit neka skala bodova pa ćemo na osnovu nje moć "uzet" ocjenu, a odg je:

prof Boris Širola (napisa):
Postovani kolega,
iako, kao sto sam govorio na predavanjima, nemam nakanu turbo-precizirati
sa detaljima oko samih ispita (ponavljam: duboko sam uvjeren da 'dolazeci
trend detaljiziranja oko regula' radi kontra duha studiranja..), reci cu
kratko sto pitate. Da, a to sam i spominjao na predavanjima, nekima cu
nakon pismenog zavrsnog ispita 7. srpnja zakljuciti ocjenu. O skali, niti
sam jos razmisljao, niti cu je reci unaprijed; kad biste Vi jednog dana
slusali kolegije 'Psihologija odgoja i obrazovanja', 'Pedagogija' i
'Metodika nastave matematike' (kao sto sam ja svojedobno slusao i
polagao odgovarajuce ispite), onda biste vidjeli da struka govori upravo
tako da se liste za
ocjenjivanje rade tek kad vidite rezultate.. Problem 'nase kuce', tj
PMF-MO, je taj da valjda preko 90% mojih kolega je zavrsilo inzinjerski
smjer pa o recenom nemaju pojma..

Eto, nadam se da sam bar malo pojasnio..
Uz postovanje,
Boris Sirola

Eto, sad znamo nešto više Laughing

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Gost

PostPostano: 15:44 pet, 27. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

:D wow, koji frajer
Very Happy wow, koji frajer

[Vrh]
desire
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

31 = 34 - 3

PostPostano: 16:40 pet, 27. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Meni je nešto drugo ovdje nejasno... Na nekom od zadnjih par predavanja poteglo se pitanje kako će taj završni uopće izgledati, što možemo očekivati, i prof. Hanzer je rekla da bi trebalo biti nešto tipa kolokvija samo što bi obuhvaćalo gradivo čitavog semestra. Nije htjela precizirati koliko će biti zadataka, a koliko teorije, ali je dala natuknuti da bi struktura ipak trebala više sličiti kolokviju (znači manje teorije). A sad na stranici piše da će na završnom biti 3 zadatka (uglavnom teorija) što bi se dalo protumačiti da zadataka uopće neće niti biti... :?
Bilo bi lijepo kada bi bar znali što na kraju učiti jer nije isto hoću li ponavljati i vježbe čitavog semestra ili samo predavanja [size=7](zapravo njih bi tek trebala početi učiti kako spada :zubo:)[/size].
Meni je nešto drugo ovdje nejasno... Na nekom od zadnjih par predavanja poteglo se pitanje kako će taj završni uopće izgledati, što možemo očekivati, i prof. Hanzer je rekla da bi trebalo biti nešto tipa kolokvija samo što bi obuhvaćalo gradivo čitavog semestra. Nije htjela precizirati koliko će biti zadataka, a koliko teorije, ali je dala natuknuti da bi struktura ipak trebala više sličiti kolokviju (znači manje teorije). A sad na stranici piše da će na završnom biti 3 zadatka (uglavnom teorija) što bi se dalo protumačiti da zadataka uopće neće niti biti... Confused
Bilo bi lijepo kada bi bar znali što na kraju učiti jer nije isto hoću li ponavljati i vježbe čitavog semestra ili samo predavanja (zapravo njih bi tek trebala početi učiti kako spada Krezubi Mr. Green).

ß
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

41 = 46 - 5

PostPostano: 16:47 pet, 27. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Luuka"][quote="prof Boris Širola"]Postovani kolega,
...
[/quote]

Eto, sad znamo nešto više :lol:[/quote]

Koliko se sjećam, ovo sve je (i više) profesor rekao na zadnjem predavanju...

Koliko god nama odgovaralo suprotno, slažem se s ovakvim pristupom. Ocjena je realniji pokazatelj nečijeg znanja kad je da profesor na usmenom po vlastitoj procjeni, nego kad dođe neko sa x nekakvih bodova i sad treba odlučiti koliko od y% (koliko nosi sam usmeni) treba tome pribrojiti.
Ovo, naravno, podrazumijeva da je profesor nepristran, objektivan, etc. A mislim da je većina onih s kojima sam se dosad susreo na ovom faksu takva...
Luuka (napisa):
prof Boris Širola (napisa):
Postovani kolega,
...

Eto, sad znamo nešto više Laughing

Koliko se sjećam, ovo sve je (i više) profesor rekao na zadnjem predavanju...

Koliko god nama odgovaralo suprotno, slažem se s ovakvim pristupom. Ocjena je realniji pokazatelj nečijeg znanja kad je da profesor na usmenom po vlastitoj procjeni, nego kad dođe neko sa x nekakvih bodova i sad treba odlučiti koliko od y% (koliko nosi sam usmeni) treba tome pribrojiti.
Ovo, naravno, podrazumijeva da je profesor nepristran, objektivan, etc. A mislim da je većina onih s kojima sam se dosad susreo na ovom faksu takva...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
Blizzard
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 112 - 13

PostPostano: 18:18 pet, 27. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="desire"]Bilo bi lijepo kada bi bar znali što na kraju učiti jer nije isto hoću li ponavljati i vježbe čitavog semestra ili samo predavanja (zapravo njih bi tek trebala početi učiti kako spada ).[/quote]
Apsolutno se slažem.... po mom mišljenju bodovna lista za ocjene treba biti definirana prije početka nastave i nesmije se nimalo mijenjati tokom semestra, bilo to nama u interesu ili ne...

Sve pojedinosti o svim ispitima trebaju biti rješene na predavanjima tj. profesori su ti koji nam trebaju reći koliko će biti zadataka, kojeg tipa (ovdje nemislim da nam kažu koji zadatci će biti ali mislim da nam mogu reći npr. tri teorijska ili dva računska zadatka), to nebi trebali raditi asistenti, ja asistente i njihov rad veoma cijenim :wink: ali na kraju mi se u indeks potpisuje profesor/ica a ne asistent/ica... i zagovaram da se niti to što nam se tada kaže ne mijenja jer ovo jednostavno nije fer :twisted:...

Ovakvim načinom (mislim na to da prof. na predavanju kaže bit će kao na kolokviju i većinom zadatci a kasnije to mijenja u 3 zadatka (uglavnom teorija)) se, po mom mišljenju dugoročno šteti kvaliteti obrazovanja i ugledu našeg fakulteta :djed:....

Koliko je to sve netransparento potvrđuje i činjenica da prof-esori sada odgovaraju na neprebrojive mailove, svaki put različitim odgovorima, umjesto da su sve to razjasnili na zadnjim predavanjima...

ZAKLJUČAK::tstnd:
desire (napisa):
Bilo bi lijepo kada bi bar znali što na kraju učiti jer nije isto hoću li ponavljati i vježbe čitavog semestra ili samo predavanja (zapravo njih bi tek trebala početi učiti kako spada ).

Apsolutno se slažem.... po mom mišljenju bodovna lista za ocjene treba biti definirana prije početka nastave i nesmije se nimalo mijenjati tokom semestra, bilo to nama u interesu ili ne...

Sve pojedinosti o svim ispitima trebaju biti rješene na predavanjima tj. profesori su ti koji nam trebaju reći koliko će biti zadataka, kojeg tipa (ovdje nemislim da nam kažu koji zadatci će biti ali mislim da nam mogu reći npr. tri teorijska ili dva računska zadatka), to nebi trebali raditi asistenti, ja asistente i njihov rad veoma cijenim Wink ali na kraju mi se u indeks potpisuje profesor/ica a ne asistent/ica... i zagovaram da se niti to što nam se tada kaže ne mijenja jer ovo jednostavno nije fer Twisted Evil...

Ovakvim načinom (mislim na to da prof. na predavanju kaže bit će kao na kolokviju i većinom zadatci a kasnije to mijenja u 3 zadatka (uglavnom teorija)) se, po mom mišljenju dugoročno šteti kvaliteti obrazovanja i ugledu našeg fakulteta Sjecam se ja, bilo je to cetr'est pete.......

Koliko je to sve netransparento potvrđuje i činjenica da prof-esori sada odgovaraju na neprebrojive mailove, svaki put različitim odgovorima, umjesto da su sve to razjasnili na zadnjim predavanjima...

ZAKLJUČAK:To se tak ne dela
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
ma
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

58 = 89 - 31

PostPostano: 22:00 pet, 4. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

pozdrav.
je li netko možda u međuvremenu saznao vrijedi li ona tablica bodova ili je usmeni priča za sebe (pitam za prof. hanzer). naime, gledajući u tu skriptu shvatio sam da je 45 bodova moja jedina želja (uz, naravno, duet s višnjom pevec jednog dana). no, ako to pada u vodu zbog novih pravila kolegija, moram javit ljudima da ne mogu na more 25.8.

nadam se da je netko upućen, jer mi je stvarno neugodno profesorici slati mail. :bananagolf2:
pozdrav.
je li netko možda u međuvremenu saznao vrijedi li ona tablica bodova ili je usmeni priča za sebe (pitam za prof. hanzer). naime, gledajući u tu skriptu shvatio sam da je 45 bodova moja jedina želja (uz, naravno, duet s višnjom pevec jednog dana). no, ako to pada u vodu zbog novih pravila kolegija, moram javit ljudima da ne mogu na more 25.8.

nadam se da je netko upućen, jer mi je stvarno neugodno profesorici slati mail. Banana slavi pobjedu u golfu

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 3. godine -> Algebarske strukture Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum