Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
minime Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 14:46 čet, 26. 6. 2008 Naslov: |
|
|
Kao clan VVSa, jako sam zainteresiran da se pravila ne mijenjaju "u hodu", no ovdje stvarno ne vidim sto je mijenjano (pretpostavljam da pricamo o pravilima za zavrsni ispit [url=http://web.math.hr/nastava/alg/obavijesti.php]ovdje[/url]). :? Mozete li, molim, precizirati sto je promijenjeno? :)
Kao clan VVSa, jako sam zainteresiran da se pravila ne mijenjaju "u hodu", no ovdje stvarno ne vidim sto je mijenjano (pretpostavljam da pricamo o pravilima za zavrsni ispit ovdje). Mozete li, molim, precizirati sto je promijenjeno?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
minime Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 15:27 čet, 26. 6. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="minime"]Pa promijenjeno je to što je na dan kolokvija, dakle 24.6 ove godine izašla obavijest kojom se regulira izlazak na završni ispit dok u dokumentu iz gornjeg linka (www.math.hr) nema nikakvih uvjeta za izlazak na završni ispit. [/quote]
Citiram iz tog istog dokumenta (s gornjeg linka):
[quote="Sluzbena pravila polaganja koolegija Algebarske strukture za ak.god. 2007/2008"]Student/ica ima pravo pristupa završnom ispitu ukoliko je skupio/la ukupno barem 20 od maksimalno 60 bodova iz testova i kolokvija.
...
Student će položiti kolegij ukoliko skupi barem 45 bodova[/quote]
Na web stranici pise da studenti od 20 do 44 boda moraju izaci na zavrsni i nigdje se ne brani ostalima da izadju. :) Meni se to cini ista stvar zapisana na dva nacina, pa molim dodatno objasnjenje ako se i dalje ne slazemo. :)
[quote="minime"]Nekako sam još na početku semestra vidio taj dokument kao nešto pozitivno i dobar korak ka standardiziranju u određivanju pravila za polaganje kolegija jer je naime prije 2 godine bila čitava strka i panika kada su se takve odluke donosile kako i kada se kome svidjelo.[/quote]
Tocno to je i svrha tog dokumenta. 8) Zato te i pitam u cemu je problem, jer - ako se slozimo da problem postoji - u ponedjeljak mislim povuci to pitanje na VVSu. :) No, za sada mi se cini da je sve u redu. :|
Inace, pravila su sastavljale ekipe pojedinih kolegija, zatim se to spajalo, clanovi VVSa su proucavali je l' sve u redu (konkretno: ja sam provjeravao prvu "inzenjersku" godinu), razgovaralo se s voditeljima kolegija oko svih nedoumica, zatim se jos raspravljalo na Fakultetskom vijecu,... ulozen je poprilican trud u taj dokument i Fakultet ga dosta ozbiljno shvaca. :)
[quote="minime"]Moram napomenuti da je sama obavijest a i stoga pravila za polaganje kolegija u kontradikciji sa samim sobom jer se naime u dokumentu u kojem su napisana pravila za polaganje kolegija navodi slijedeće :
"Ukoliko student/ica nije uspješno završio ciklus provjere znanja (kolokviji + blicevi [b]+ završni ispit[/b]), tj. imao je dotada manje od 45 bodova ali više (ili jednako) od 13..." (str 8., izvedbeni-ljeto-M.doc)
A sada u obavijesti stoji da studentu treba najmanje 20 bodova da bi uopće izašao na završni ispit. therefore, kontradikcija.[/quote]
Nije kontradikcija. :ccc: Dakle, studenti se dijele po kategorijama:
- 0-12 bodova: nepovratno pali
- 13-19 bodova: pali i idu na popravni
- 20-44 boda: nuzno idu na zavrsni, mozda dobiju pravo i na popravni (diskreciono pravo nastavnika)
- 45 i vise bodova: polozili kolegij
Jasnije? :D
Dozvoljavam da negdje grijesim i rado cu nastaviti ovu raspravu da razjasnimo nesporazu (i eventualno rijesimo problem ako on zaista postoji). :)
Inace, u VVSu sjede i dvije studentske predstavnice, pa se mozete i njima obratiti (na njihovim podforumima ili PMom, mailom,...) ako niste zadovoljni mojim odgovorima (a i ubuduce, jer se sigurno ja necu javiti na svaki prigovor). 8)
minime (napisa): | Pa promijenjeno je to što je na dan kolokvija, dakle 24.6 ove godine izašla obavijest kojom se regulira izlazak na završni ispit dok u dokumentu iz gornjeg linka (www.math.hr) nema nikakvih uvjeta za izlazak na završni ispit. |
Citiram iz tog istog dokumenta (s gornjeg linka):
Sluzbena pravila polaganja koolegija Algebarske strukture za ak.god. 2007/2008 (napisa): | Student/ica ima pravo pristupa završnom ispitu ukoliko je skupio/la ukupno barem 20 od maksimalno 60 bodova iz testova i kolokvija.
...
Student će položiti kolegij ukoliko skupi barem 45 bodova |
Na web stranici pise da studenti od 20 do 44 boda moraju izaci na zavrsni i nigdje se ne brani ostalima da izadju. Meni se to cini ista stvar zapisana na dva nacina, pa molim dodatno objasnjenje ako se i dalje ne slazemo.
minime (napisa): | Nekako sam još na početku semestra vidio taj dokument kao nešto pozitivno i dobar korak ka standardiziranju u određivanju pravila za polaganje kolegija jer je naime prije 2 godine bila čitava strka i panika kada su se takve odluke donosile kako i kada se kome svidjelo. |
Tocno to je i svrha tog dokumenta. Zato te i pitam u cemu je problem, jer - ako se slozimo da problem postoji - u ponedjeljak mislim povuci to pitanje na VVSu. No, za sada mi se cini da je sve u redu.
Inace, pravila su sastavljale ekipe pojedinih kolegija, zatim se to spajalo, clanovi VVSa su proucavali je l' sve u redu (konkretno: ja sam provjeravao prvu "inzenjersku" godinu), razgovaralo se s voditeljima kolegija oko svih nedoumica, zatim se jos raspravljalo na Fakultetskom vijecu,... ulozen je poprilican trud u taj dokument i Fakultet ga dosta ozbiljno shvaca.
minime (napisa): | Moram napomenuti da je sama obavijest a i stoga pravila za polaganje kolegija u kontradikciji sa samim sobom jer se naime u dokumentu u kojem su napisana pravila za polaganje kolegija navodi slijedeće :
"Ukoliko student/ica nije uspješno završio ciklus provjere znanja (kolokviji + blicevi + završni ispit), tj. imao je dotada manje od 45 bodova ali više (ili jednako) od 13..." (str 8., izvedbeni-ljeto-M.doc)
A sada u obavijesti stoji da studentu treba najmanje 20 bodova da bi uopće izašao na završni ispit. therefore, kontradikcija. |
Nije kontradikcija. Dakle, studenti se dijele po kategorijama:
- 0-12 bodova: nepovratno pali
- 13-19 bodova: pali i idu na popravni
- 20-44 boda: nuzno idu na zavrsni, mozda dobiju pravo i na popravni (diskreciono pravo nastavnika)
- 45 i vise bodova: polozili kolegij
Jasnije?
Dozvoljavam da negdje grijesim i rado cu nastaviti ovu raspravu da razjasnimo nesporazu (i eventualno rijesimo problem ako on zaista postoji).
Inace, u VVSu sjede i dvije studentske predstavnice, pa se mozete i njima obratiti (na njihovim podforumima ili PMom, mailom,...) ako niste zadovoljni mojim odgovorima (a i ubuduce, jer se sigurno ja necu javiti na svaki prigovor).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
minime Gost
|
|
[Vrh] |
|
teh_pwnerer Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 18:22 čet, 26. 6. 2008 Naslov: |
|
|
Tako djeluje, no pogledaj nacin ocjenjivanja: zbrajaju se pojedini bodovi. :) Dakle, ako imas 45 bodova i na tom obaveznom zavrsnom ispitu (tj. njegovom pismenom dijelu) predas prazan papir, prolazis kolegij sa 45+0 bodova. :g:
[b]Disk lamer:[/b] Ovo je [u]iskljucivo moja[/u] interpretacija napisanog i na nju se ne mozete pozivati :!: Provjerite s prof. Hanzer je l' to zaista tako kako sam napisao! ;)
@minime: Sve ok; drago mi je da smo razjasnili. :D Samo jos:
"Dakle osoba može npr. ići na popravni iako nije išla na završni ispit a ima više od 13 bodova."
Ili je bila na zavrsnom i profesor je posebno odobrio da dodje na popravni. 8)
Tako djeluje, no pogledaj nacin ocjenjivanja: zbrajaju se pojedini bodovi. Dakle, ako imas 45 bodova i na tom obaveznom zavrsnom ispitu (tj. njegovom pismenom dijelu) predas prazan papir, prolazis kolegij sa 45+0 bodova.
Disk lamer: Ovo je iskljucivo moja interpretacija napisanog i na nju se ne mozete pozivati Provjerite s prof. Hanzer je l' to zaista tako kako sam napisao!
@minime: Sve ok; drago mi je da smo razjasnili. Samo jos:
"Dakle osoba može npr. ići na popravni iako nije išla na završni ispit a ima više od 13 bodova."
Ili je bila na zavrsnom i profesor je posebno odobrio da dodje na popravni.
|
|
[Vrh] |
|
crna Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ma Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ivo34 Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:52 pet, 27. 6. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="ma"]meni se isto tako čini. :shock:
stvarno nije u redu da imamo jedne informacije dok slušamo kolegij, a onda prije drugog kolokvija kažu nešto sasvim drugo. :evil: [/quote]
Slazem se, nije u redu, trebalo bi se znati pravila unaprijed.
[quote="ma"]studenti s >=45 mogu preuzeti svoju ocjenu bez usmenog ispita ako žele, a po novome, takvi studenti idu direktno na usmeni. ovo stvarno nije u redu (osim ako su zaboravili napomenuti (u novim informacijama :evil: ) da je usmeni neobavezan).
kad ćemo jednom moći znati pravila polaganja prije početka nastave :bad-words:[/quote]
Ali, mislim da ce profesorica Hanzer takvima ponuditi ocjenu na usmenom, odnosno da ce se samo trebati pojaviti... Kod profesora Sirole nije takve opcije ni bilo, vec je usmeni obavezan od pocetka.
ma (napisa): | meni se isto tako čini.
stvarno nije u redu da imamo jedne informacije dok slušamo kolegij, a onda prije drugog kolokvija kažu nešto sasvim drugo. |
Slazem se, nije u redu, trebalo bi se znati pravila unaprijed.
ma (napisa): | studenti s >=45 mogu preuzeti svoju ocjenu bez usmenog ispita ako žele, a po novome, takvi studenti idu direktno na usmeni. ovo stvarno nije u redu (osim ako su zaboravili napomenuti (u novim informacijama ) da je usmeni neobavezan).
kad ćemo jednom moći znati pravila polaganja prije početka nastave  |
Ali, mislim da ce profesorica Hanzer takvima ponuditi ocjenu na usmenom, odnosno da ce se samo trebati pojaviti... Kod profesora Sirole nije takve opcije ni bilo, vec je usmeni obavezan od pocetka.
|
|
[Vrh] |
|
Nori Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:34 pet, 27. 6. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Nori"]
Da, kod prof. Širole je super što je on ostao konzistentan: nismo znali ništa na početku, ne znamo niti sada.[/quote]
:rotfl2:
E Nori kak si ti meni super... ;)
On topic: pitah ja prof Širolu mailom kak će to izgledat na završnom, dal će bit neka skala bodova pa ćemo na osnovu nje moć "uzet" ocjenu, a odg je:
[quote="prof Boris Širola"]Postovani kolega,
iako, kao sto sam govorio na predavanjima, nemam nakanu turbo-precizirati
sa detaljima oko samih ispita (ponavljam: duboko sam uvjeren da 'dolazeci
trend detaljiziranja oko regula' radi kontra duha studiranja..), reci cu
kratko sto pitate. Da, a to sam i spominjao na predavanjima, nekima cu
nakon pismenog zavrsnog ispita 7. srpnja zakljuciti ocjenu. O skali, niti
sam jos razmisljao, niti cu je reci unaprijed; kad biste Vi jednog dana
slusali kolegije 'Psihologija odgoja i obrazovanja', 'Pedagogija' i
'Metodika nastave matematike' (kao sto sam ja svojedobno slusao i
polagao odgovarajuce ispite), onda biste vidjeli da struka govori upravo
tako da se liste za
ocjenjivanje rade tek kad vidite rezultate.. Problem 'nase kuce', tj
PMF-MO, je taj da valjda preko 90% mojih kolega je zavrsilo inzinjerski
smjer pa o recenom nemaju pojma..
Eto, nadam se da sam bar malo pojasnio..
Uz postovanje,
Boris Sirola
[/quote]
Eto, sad znamo nešto više :lol:
Nori (napisa): |
Da, kod prof. Širole je super što je on ostao konzistentan: nismo znali ništa na početku, ne znamo niti sada. |
E Nori kak si ti meni super...
On topic: pitah ja prof Širolu mailom kak će to izgledat na završnom, dal će bit neka skala bodova pa ćemo na osnovu nje moć "uzet" ocjenu, a odg je:
prof Boris Širola (napisa): | Postovani kolega,
iako, kao sto sam govorio na predavanjima, nemam nakanu turbo-precizirati
sa detaljima oko samih ispita (ponavljam: duboko sam uvjeren da 'dolazeci
trend detaljiziranja oko regula' radi kontra duha studiranja..), reci cu
kratko sto pitate. Da, a to sam i spominjao na predavanjima, nekima cu
nakon pismenog zavrsnog ispita 7. srpnja zakljuciti ocjenu. O skali, niti
sam jos razmisljao, niti cu je reci unaprijed; kad biste Vi jednog dana
slusali kolegije 'Psihologija odgoja i obrazovanja', 'Pedagogija' i
'Metodika nastave matematike' (kao sto sam ja svojedobno slusao i
polagao odgovarajuce ispite), onda biste vidjeli da struka govori upravo
tako da se liste za
ocjenjivanje rade tek kad vidite rezultate.. Problem 'nase kuce', tj
PMF-MO, je taj da valjda preko 90% mojih kolega je zavrsilo inzinjerski
smjer pa o recenom nemaju pojma..
Eto, nadam se da sam bar malo pojasnio..
Uz postovanje,
Boris Sirola
|
Eto, sad znamo nešto više
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
desire Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ß Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:47 pet, 27. 6. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Luuka"][quote="prof Boris Širola"]Postovani kolega,
...
[/quote]
Eto, sad znamo nešto više :lol:[/quote]
Koliko se sjećam, ovo sve je (i više) profesor rekao na zadnjem predavanju...
Koliko god nama odgovaralo suprotno, slažem se s ovakvim pristupom. Ocjena je realniji pokazatelj nečijeg znanja kad je da profesor na usmenom po vlastitoj procjeni, nego kad dođe neko sa x nekakvih bodova i sad treba odlučiti koliko od y% (koliko nosi sam usmeni) treba tome pribrojiti.
Ovo, naravno, podrazumijeva da je profesor nepristran, objektivan, etc. A mislim da je većina onih s kojima sam se dosad susreo na ovom faksu takva...
Luuka (napisa): | prof Boris Širola (napisa): | Postovani kolega,
...
|
Eto, sad znamo nešto više  |
Koliko se sjećam, ovo sve je (i više) profesor rekao na zadnjem predavanju...
Koliko god nama odgovaralo suprotno, slažem se s ovakvim pristupom. Ocjena je realniji pokazatelj nečijeg znanja kad je da profesor na usmenom po vlastitoj procjeni, nego kad dođe neko sa x nekakvih bodova i sad treba odlučiti koliko od y% (koliko nosi sam usmeni) treba tome pribrojiti.
Ovo, naravno, podrazumijeva da je profesor nepristran, objektivan, etc. A mislim da je većina onih s kojima sam se dosad susreo na ovom faksu takva...
_________________ Devious movements in your eyes moved me from relief
Breath comes out white clouds with your lies
and filters through me
|
|
[Vrh] |
|
Blizzard Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:18 pet, 27. 6. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="desire"]Bilo bi lijepo kada bi bar znali što na kraju učiti jer nije isto hoću li ponavljati i vježbe čitavog semestra ili samo predavanja (zapravo njih bi tek trebala početi učiti kako spada ).[/quote]
Apsolutno se slažem.... po mom mišljenju bodovna lista za ocjene treba biti definirana prije početka nastave i nesmije se nimalo mijenjati tokom semestra, bilo to nama u interesu ili ne...
Sve pojedinosti o svim ispitima trebaju biti rješene na predavanjima tj. profesori su ti koji nam trebaju reći koliko će biti zadataka, kojeg tipa (ovdje nemislim da nam kažu koji zadatci će biti ali mislim da nam mogu reći npr. tri teorijska ili dva računska zadatka), to nebi trebali raditi asistenti, ja asistente i njihov rad veoma cijenim :wink: ali na kraju mi se u indeks potpisuje profesor/ica a ne asistent/ica... i zagovaram da se niti to što nam se tada kaže ne mijenja jer ovo jednostavno nije fer :twisted:...
Ovakvim načinom (mislim na to da prof. na predavanju kaže bit će kao na kolokviju i većinom zadatci a kasnije to mijenja u 3 zadatka (uglavnom teorija)) se, po mom mišljenju dugoročno šteti kvaliteti obrazovanja i ugledu našeg fakulteta :djed:....
Koliko je to sve netransparento potvrđuje i činjenica da prof-esori sada odgovaraju na neprebrojive mailove, svaki put različitim odgovorima, umjesto da su sve to razjasnili na zadnjim predavanjima...
ZAKLJUČAK::tstnd:
desire (napisa): | Bilo bi lijepo kada bi bar znali što na kraju učiti jer nije isto hoću li ponavljati i vježbe čitavog semestra ili samo predavanja (zapravo njih bi tek trebala početi učiti kako spada ). |
Apsolutno se slažem.... po mom mišljenju bodovna lista za ocjene treba biti definirana prije početka nastave i nesmije se nimalo mijenjati tokom semestra, bilo to nama u interesu ili ne...
Sve pojedinosti o svim ispitima trebaju biti rješene na predavanjima tj. profesori su ti koji nam trebaju reći koliko će biti zadataka, kojeg tipa (ovdje nemislim da nam kažu koji zadatci će biti ali mislim da nam mogu reći npr. tri teorijska ili dva računska zadatka), to nebi trebali raditi asistenti, ja asistente i njihov rad veoma cijenim ali na kraju mi se u indeks potpisuje profesor/ica a ne asistent/ica... i zagovaram da se niti to što nam se tada kaže ne mijenja jer ovo jednostavno nije fer ...
Ovakvim načinom (mislim na to da prof. na predavanju kaže bit će kao na kolokviju i većinom zadatci a kasnije to mijenja u 3 zadatka (uglavnom teorija)) se, po mom mišljenju dugoročno šteti kvaliteti obrazovanja i ugledu našeg fakulteta ....
Koliko je to sve netransparento potvrđuje i činjenica da prof-esori sada odgovaraju na neprebrojive mailove, svaki put različitim odgovorima, umjesto da su sve to razjasnili na zadnjim predavanjima...
ZAKLJUČAK:
|
|
[Vrh] |
|
ma Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:00 pet, 4. 7. 2008 Naslov: |
|
|
pozdrav.
je li netko možda u međuvremenu saznao vrijedi li ona tablica bodova ili je usmeni priča za sebe (pitam za prof. hanzer). naime, gledajući u tu skriptu shvatio sam da je 45 bodova moja jedina želja (uz, naravno, duet s višnjom pevec jednog dana). no, ako to pada u vodu zbog novih pravila kolegija, moram javit ljudima da ne mogu na more 25.8.
nadam se da je netko upućen, jer mi je stvarno neugodno profesorici slati mail. :bananagolf2:
pozdrav.
je li netko možda u međuvremenu saznao vrijedi li ona tablica bodova ili je usmeni priča za sebe (pitam za prof. hanzer). naime, gledajući u tu skriptu shvatio sam da je 45 bodova moja jedina želja (uz, naravno, duet s višnjom pevec jednog dana). no, ako to pada u vodu zbog novih pravila kolegija, moram javit ljudima da ne mogu na more 25.8.
nadam se da je netko upućen, jer mi je stvarno neugodno profesorici slati mail.
_________________ ima let u finish
|
|
[Vrh] |
|
|