Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
steelworker Site Admin
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 19:53 pet, 13. 2. 2004 Naslov: Problem s Turbo Pascalovim (7.0) Crt unitom i s Win XP |
|
|
Dakle :boliglava: , problem:
Turbo Pascal 7.0, a valjda i ranije verzije.
Kada [i]inkludam[/i] Crt Unit
[code:1]USES Crt;[/code:1]
prilikom kompajliranja mi se prijavi greska
[code:1]Division by zero[/code:1]
:-s
I ta je greska prijavljena bas u samom tom Unitu. To znam, jer mi to prijavljuje i kad napravim nesto ovako (prazni program, koji samo inkluda Crt unit):
[code:1]PROGRAM ja_nis_ne_radim;
USES Crt;
BEGIN
END.[/code:1]
Mislim da je problem u win XP, jer mi na starom kompu s Win98 ista verzija Pascala i isti unit(kopija onog [i]file[/i]-a (crt.tpu) ) ne prijavljuje tu gresku vec normalno radi.
[b]Zna li netko kako to rijesiti (a da nije [i]Nabavi si Delphi-je.[/i], [i]Makni si XP.[/i] ili [i]Skoci kroz prozor.[/i]) :?: :pray: [/b]
I dali se to uopce moze popraviti? :grebgreb:
Mozda otvorit sam taj unit i vidjet di tocno prijavljuje gresku, pa onda :zbunj: , pa :cry: , pa :-k , pa nesto smislit. Da, vis, to nisam isel napravit. :idea:
Ja sam pokusavao vrtiti Pascal sa nekakvim potporama za win95, win98 i ostale (da se nariktati tam pod opcijom [i]Properties[/i] od shortcut-a za prog), ali i dalje prijavljuje istu gresku. :bluescreen: :boliglava: :grrr:
:snipersmile: ________________________________________________________________[size=18][b][color=blue]W[/color][color=red]i[/color][color=yellow]n[/color][color=green]XP[/color][/b][/size]
Dakle , problem:
Turbo Pascal 7.0, a valjda i ranije verzije.
Kada inkludam Crt Unit
prilikom kompajliranja mi se prijavi greska
I ta je greska prijavljena bas u samom tom Unitu. To znam, jer mi to prijavljuje i kad napravim nesto ovako (prazni program, koji samo inkluda Crt unit):
Kod: | PROGRAM ja_nis_ne_radim;
USES Crt;
BEGIN
END. |
Mislim da je problem u win XP, jer mi na starom kompu s Win98 ista verzija Pascala i isti unit(kopija onog file-a (crt.tpu) ) ne prijavljuje tu gresku vec normalno radi.
Zna li netko kako to rijesiti (a da nije Nabavi si Delphi-je., Makni si XP. ili Skoci kroz prozor.)
I dali se to uopce moze popraviti?
Mozda otvorit sam taj unit i vidjet di tocno prijavljuje gresku, pa onda , pa , pa , pa nesto smislit. Da, vis, to nisam isel napravit.
Ja sam pokusavao vrtiti Pascal sa nekakvim potporama za win95, win98 i ostale (da se nariktati tam pod opcijom Properties od shortcut-a za prog), ali i dalje prijavljuje istu gresku.
________________________________________________________________WinXP
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
|
[Vrh] |
|
Zvone Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
ahri Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 1:34 ned, 15. 2. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="steelworker"]ahrin (ili ahrov, sorry ne znam :oops: )[/quote]
Ahrijev. ;)
[quote="steelworker"]_neduzne_ :shock: [b][color=blue]w[/color][color=red]i[/color][color=yellow]n[/color][color=green]XP[/color][/b].[/quote]
Molim, igru oximorona prebaciti na forum za igranje... :PP
Nego, kad smo vec kod TP7 :inlove: ima li nesto slicno za srediti grafiku (ono, bgdrivers ili kako se vec zvalo; zaboravih :oops:) koja krepava i pod Win9x/NT/2k, a vjerojatno i WinMe/XP? :-k
steelworker (napisa): | ahrin (ili ahrov, sorry ne znam ) |
Ahrijev.
steelworker (napisa): | _neduzne_ winXP. |
Molim, igru oximorona prebaciti na forum za igranje...
Nego, kad smo vec kod TP7 ima li nesto slicno za srediti grafiku (ono, bgdrivers ili kako se vec zvalo; zaboravih ) koja krepava i pod Win9x/NT/2k, a vjerojatno i WinMe/XP?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin
|
Postano: 1:46 ned, 15. 2. 2004 Naslov: |
|
|
Oke, [i]ahrijev[/i]. 8)
[quote="vsego"]Nego, kad smo vec kod TP7 :inlove: ima li nesto slicno za srediti grafiku (ono, bgdrivers ili kako se vec zvalo; zaboravih :oops:) koja krepava i pod Win9x/NT/2k, a vjerojatno i WinMe/XP? :-k[/quote]
Pogledaj onaj Zvonetov link, ima dost stvari tam, mozda ima nesto. :idea:
Oke, ahrijev.
vsego (napisa): | Nego, kad smo vec kod TP7 ima li nesto slicno za srediti grafiku (ono, bgdrivers ili kako se vec zvalo; zaboravih ) koja krepava i pod Win9x/NT/2k, a vjerojatno i WinMe/XP? |
Pogledaj onaj Zvonetov link, ima dost stvari tam, mozda ima nesto.
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
|