Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

2. kolokvij-dojmovi
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Računarski praktikum 1
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
kus
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
= 7 - 4

PostPostano: 20:04 čet, 3. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja sam bio u grupi od 10:30 i mislim da je dosta ljudi rijesilo prvi zadatak. drugi je sasvim druga prica. ne znam jesam to samo ja ali ja ga kao prvo uopce nisam skuzio. na kraju sam pokusao nesto napisat ali to je bilo jako puno improvizacije. vremena je bilo malo, asistent kojeg smo mogli pitat nejasnoce dosao je samo 2 puta, drugi studenti su stalno ulazili pa se ovaj asistent koji nas je cuvao derao na njih svaku minutu, pa kaj je toliko tesko stavit na vrata natpis KOLOKVIJ!!!!
ja sam bio u grupi od 10:30 i mislim da je dosta ljudi rijesilo prvi zadatak. drugi je sasvim druga prica. ne znam jesam to samo ja ali ja ga kao prvo uopce nisam skuzio. na kraju sam pokusao nesto napisat ali to je bilo jako puno improvizacije. vremena je bilo malo, asistent kojeg smo mogli pitat nejasnoce dosao je samo 2 puta, drugi studenti su stalno ulazili pa se ovaj asistent koji nas je cuvao derao na njih svaku minutu, pa kaj je toliko tesko stavit na vrata natpis KOLOKVIJ!!!!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
MKova
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 45

PostPostano: 20:22 čet, 3. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kus"]ja sam bio u grupi od 10:30 i mislim da je dosta ljudi rijesilo prvi zadatak. drugi je sasvim druga prica. ne znam jesam to samo ja ali ja ga kao prvo uopce nisam skuzio. na kraju sam pokusao nesto napisat ali to je bilo jako puno improvizacije. vremena je bilo malo, asistent kojeg smo mogli pitat nejasnoce dosao je samo 2 puta, drugi studenti su stalno ulazili pa se ovaj asistent koji nas je cuvao derao na njih svaku minutu, pa kaj je toliko tesko stavit na vrata natpis KOLOKVIJ!!!![/quote]

dakle bio si u prizemlju :)
da, prvi je bio dosta lagan, za rijesit u 1h sigurno ali drugi je dosta koncentracije trazio, ono grafovi.. kome se da o tome

al forma mi je kad je jednom asistent vec poceo vikati da se tu kolokvij pise a bujanovic ulazi :)
kus (napisa):

dakle bio si u prizemlju Smile
da, prvi je bio dosta lagan, za rijesit u 1h sigurno ali drugi je dosta koncentracije trazio, ono grafovi.. kome se da o tome

al forma mi je kad je jednom asistent vec poceo vikati da se tu kolokvij pise a bujanovic ulazi Smile

matmih
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

36 = 51 - 15

PostPostano: 20:27 čet, 3. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mala"]Iako s onim dijelom o 100% riješenom kolokviju ne mogu suosjećat jer mi se u prvom dogodilo nešto slično ovoj katastrofi (čik pogodi koja sam grupa bila) pa sam misla to sad normalno popravit i zaboravit sve skupa, a kad tamo.. No dobro, ima to i lijepšu stranu, nakon prvog kolokvija iz rp-a, ništa me više ne može uzrujat, tako da mi ovo nije bio nikakav šok :) Prije bih rekla, točka na i jednog genijalno organiziranog kolegija :wink: (ljudi, nemojte se bzvz živcirat)[/quote]

Ni sam to nebi bolje napisao :lizalica:
Ja znam koja si grupa bila. :twisted:
:bighug:
mala (napisa):
Iako s onim dijelom o 100% riješenom kolokviju ne mogu suosjećat jer mi se u prvom dogodilo nešto slično ovoj katastrofi (čik pogodi koja sam grupa bila) pa sam misla to sad normalno popravit i zaboravit sve skupa, a kad tamo.. No dobro, ima to i lijepšu stranu, nakon prvog kolokvija iz rp-a, ništa me više ne može uzrujat, tako da mi ovo nije bio nikakav šok Smile Prije bih rekla, točka na i jednog genijalno organiziranog kolegija Wink (ljudi, nemojte se bzvz živcirat)

Ni sam to nebi bolje napisao Lizalica
Ja znam koja si grupa bila. Twisted Evil
Jako veliki zagrljaj

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
Nori
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
22 = 34 - 12

PostPostano: 21:08 čet, 3. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Opa...iznenadena sam ovakvim komentarima jer je meni kolokvij bio ok. Opet, mislim da grupe nisu bile podjednako teske jer je nasa bila normalna, mozda se moglo dati malo vise vremena da se iskompajlira sve, ali inace ok.
A itekako dobro znam kako je to frustrirajuce kad se dobije neprimjeren kolokvij, valjda su sada okrenuli grupe. :(
Opa...iznenadena sam ovakvim komentarima jer je meni kolokvij bio ok. Opet, mislim da grupe nisu bile podjednako teske jer je nasa bila normalna, mozda se moglo dati malo vise vremena da se iskompajlira sve, ali inace ok.
A itekako dobro znam kako je to frustrirajuce kad se dobije neprimjeren kolokvij, valjda su sada okrenuli grupe. Sad

ma
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

58 = 89 - 31

PostPostano: 22:06 čet, 3. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nori"]A itekako dobro znam kako je to frustrirajuce kad se dobije neprimjeren kolokvij, valjda su sada okrenuli grupe. :([/quote]

misliš? nisam skužio. ali sam skužio da ovaj put nije bio potpisan autor kolokvija na papiru- vjerojatno upravo zato da se ne možemo žaliti kako je jedna grupa teža od druge. :evil:
sutra ujutro se idem prijaviti na odvikavanje od alkohola. mislim da vam je uzrok ovog mog poroka svima znan.

[size=9][color=#999999]Added after 6 minutes:[/color][/size]

[quote="teja"]mah. brutalno. taman kad pomisliš da nešto znaš. i da zbog nečeg studiraš ovaj faks. onda ti zapapre. zato jer nisi porješava 10000000 zadataka da bi zna instinktivno riješit sve što ima padne na pamet u 2 h vremena. riječima mog jako dragog kolege: bljak.[/quote]

e!! bravo!! ovo je najsažetije moguće stanje mojih misli. samo što nisam znao to dobro sastaviti.
oni od nas traže da brzamo s razmišljanjem, što, kao što vidimo, ne završi uvijek dobro. :P

[size=9][color=#999999]Added after 4 minutes:[/color][/size]

[quote="5ra"]žalosno je da osoba koja:
-voli programiranje i "dobro joj to ide"
-ima 100% rješen prvi kolokvij
-sve zadaće je radila bez ičije pomoći i sve su 100% točne
-redovito pohađa vježbe
-učila je za kolokvij

[color=red]nije[/color] mogla/stigla/znala ovaj kolokvij riješiti u dva sata. pitam se u kome je tu problem.....[/quote]

:lol:
žalosno je da osoba koja se trudi, radi sama zadaće, ne propusti nijedne vježbe i prvi kolokvij riješi loše, ovaj kolokvij riješi katastrofalno.

ima li neki smajlić koji si puca u glavu?
Nori (napisa):
A itekako dobro znam kako je to frustrirajuce kad se dobije neprimjeren kolokvij, valjda su sada okrenuli grupe. Sad

misliš? nisam skužio. ali sam skužio da ovaj put nije bio potpisan autor kolokvija na papiru- vjerojatno upravo zato da se ne možemo žaliti kako je jedna grupa teža od druge. Evil or Very Mad
sutra ujutro se idem prijaviti na odvikavanje od alkohola. mislim da vam je uzrok ovog mog poroka svima znan.

Added after 6 minutes:

teja (napisa):
mah. brutalno. taman kad pomisliš da nešto znaš. i da zbog nečeg studiraš ovaj faks. onda ti zapapre. zato jer nisi porješava 10000000 zadataka da bi zna instinktivno riješit sve što ima padne na pamet u 2 h vremena. riječima mog jako dragog kolege: bljak.

e!! bravo!! ovo je najsažetije moguće stanje mojih misli. samo što nisam znao to dobro sastaviti.
oni od nas traže da brzamo s razmišljanjem, što, kao što vidimo, ne završi uvijek dobro. Razz

Added after 4 minutes:

5ra (napisa):
žalosno je da osoba koja:
-voli programiranje i "dobro joj to ide"
-ima 100% rješen prvi kolokvij
-sve zadaće je radila bez ičije pomoći i sve su 100% točne
-redovito pohađa vježbe
-učila je za kolokvij

nije mogla/stigla/znala ovaj kolokvij riješiti u dva sata. pitam se u kome je tu problem.....

Laughing
žalosno je da osoba koja se trudi, radi sama zadaće, ne propusti nijedne vježbe i prvi kolokvij riješi loše, ovaj kolokvij riješi katastrofalno.

ima li neki smajlić koji si puca u glavu?

**dreamer**
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 14 - 2

PostPostano: 22:30 čet, 3. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma ljudi kakvo zivciranje... pa kao da je bitno da li studirate 5 godina ili 10, najbitnije je znanje koje je proizaslo iz svih tih godina studiranja i moc telepatskog povezivanja s nadredenima :twisted:
ja sam ocekivala ovakav kolokvij pa se nisam ni trudila nesto posebno vjezbati za kolokvij... da, sama sam si kriva, ali uvjerena sam da cak i da sam vjezbala ne bi daleko bolje napisala
ma ljudi kakvo zivciranje... pa kao da je bitno da li studirate 5 godina ili 10, najbitnije je znanje koje je proizaslo iz svih tih godina studiranja i moc telepatskog povezivanja s nadredenima Twisted Evil
ja sam ocekivala ovakav kolokvij pa se nisam ni trudila nesto posebno vjezbati za kolokvij... da, sama sam si kriva, ali uvjerena sam da cak i da sam vjezbala ne bi daleko bolje napisala

5ra
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

10 = 31 - 21

PostPostano: 23:44 čet, 3. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="**dreamer**"] najbitnije je znanje koje je proizaslo iz svih tih godina studiranja i [b]moc telepatskog povezivanja s nadredenima[/b] :twisted:
[/quote]

:klapklap: :klapklap: :klapklap:
**dreamer** (napisa):
najbitnije je znanje koje je proizaslo iz svih tih godina studiranja i moc telepatskog povezivanja s nadredenima Twisted Evil

Toooooo, majstoreeeee! Toooooo, majstoreeeee! Toooooo, majstoreeeee!
[Vrh]
drcudo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
14 = 15 - 1

PostPostano: 14:59 sub, 5. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja sam ne trecoj godini i jedino mi je rp1 ostao s druge. Sada kada sumiram, vise sam vremena i zivaca potrosio na rp1 nego npr. iz integrala funkcija vise varijabli.

Cinjenica je jos jedna da su vijezbe pretrivijalne a asistent vam ih samo procita, tek tako da nesto radi, zasto uopce dolaziti? citati si mogu sam doma. A da, za bjedna 2-3 boda. kao da trazimo limozinu u crkvi. presmijesno. Onda kada dodjete na kolokvij vam daju takav zadatak da se samo slatko nasmijes pa kad pocnes s pitanjima samo ti kazu " to smo radili". A na kojim vijezbama.

Zadaju vam takvu zadacu da je citate 4 dana i nije vam uopce jasno sta se trazi i jos vam daju 4 zadacu tjedan dana prije ispita (u toj je zadaci bilo za napisati 40-ak funkcija) i onda nam 5. zadacu nisu dali jer su ipak ispiti poceli.

Ali bitno da kada se spomene bolonja da su svima od nadleznih usta puna : "ako ste rijesli za svaki tip 20 zadataka necete imati problema", ili "Bolonjski proces je proces u kojem student aktivno sudjeluje i nastavi". Najbolje mi je to aktivno, pogledajte samo na web stranici, jeslu li stigli rezultati 4 zadace.Malo morgen.Koliko i je trebalo da nam uopce zadaju 4.zadacu. mjesec dana minimalno. pa se pitam sta da ucim: pretrivijaln vijezbe, predavanja koja sluze samo profesoru ili zadace kojih nema.

Mozda se sjete nakon svih kolokvija:"ej,pa oni nisu uopce dobili 5.zadacu, ajmo im je dati u 9. mjesecu".Prepateticno.

Kako to da se student koji misli da zna programirat odjednom shvati da nema pojma.
Kako uopce rezimirati kada se nema sta niti dobroga reci za ovaj kolegij. S odgovornoscu tvrdim da su svi podbacili.

Neka mmi neka objasni cemu sluze predavanja.
Gradivo sa vijezbi se proslo nakon 3 predavanja, a sta se ostalo radilo. Spavalo po klupama i potpisiavllo druge. Da bi se stvarno profesor cudio kako to da oni koji su stalno dolazili na pred. bas sada zadnje nisu.

Da stvar bude gora, ista stvar je i sa objektnim programiranjem, gje su se studenti prebacivali nakon prvog kolokvija sa objektnog na teoriju brojeva jer su i tamo skuzili princip: "daj nista a uzmi koliko mozes ako ne i vise".Samo,ko ovdje ispasta. Sada se kristalno vidi da imamo najbolje preddispozicije za drustvo znanja.

A jos mi je bolje kada cujem starije studente, vama je lakse.
Za sve one koji tako misle evo primjera:

:: Algeb: oni su bili oslobodjeni usmenog a mi smo padali ko kruske
:: Teorija skupova:: moramo polozit iz maksimalno drugog pokusaja dok ga oni mogu prebacivati na visu godinu, ili pak polagat najvise 8 puta.

Jedino bi se slozio da nam je analiza bila nesto olaksana je rnismo imali ungara, i uvis jer nismo imali usmenog. ali mi zato placamo danak za sve ostalo.

Misli da ne treba ici dalje.

Ako jos netko ima tracak nade usebi, doci cete na trecu pa ce i to nestati. Zivi bili pa vidili.

Sretno svima s ispitima. :twisted:
ja sam ne trecoj godini i jedino mi je rp1 ostao s druge. Sada kada sumiram, vise sam vremena i zivaca potrosio na rp1 nego npr. iz integrala funkcija vise varijabli.

Cinjenica je jos jedna da su vijezbe pretrivijalne a asistent vam ih samo procita, tek tako da nesto radi, zasto uopce dolaziti? citati si mogu sam doma. A da, za bjedna 2-3 boda. kao da trazimo limozinu u crkvi. presmijesno. Onda kada dodjete na kolokvij vam daju takav zadatak da se samo slatko nasmijes pa kad pocnes s pitanjima samo ti kazu " to smo radili". A na kojim vijezbama.

Zadaju vam takvu zadacu da je citate 4 dana i nije vam uopce jasno sta se trazi i jos vam daju 4 zadacu tjedan dana prije ispita (u toj je zadaci bilo za napisati 40-ak funkcija) i onda nam 5. zadacu nisu dali jer su ipak ispiti poceli.

Ali bitno da kada se spomene bolonja da su svima od nadleznih usta puna : "ako ste rijesli za svaki tip 20 zadataka necete imati problema", ili "Bolonjski proces je proces u kojem student aktivno sudjeluje i nastavi". Najbolje mi je to aktivno, pogledajte samo na web stranici, jeslu li stigli rezultati 4 zadace.Malo morgen.Koliko i je trebalo da nam uopce zadaju 4.zadacu. mjesec dana minimalno. pa se pitam sta da ucim: pretrivijaln vijezbe, predavanja koja sluze samo profesoru ili zadace kojih nema.

Mozda se sjete nakon svih kolokvija:"ej,pa oni nisu uopce dobili 5.zadacu, ajmo im je dati u 9. mjesecu".Prepateticno.

Kako to da se student koji misli da zna programirat odjednom shvati da nema pojma.
Kako uopce rezimirati kada se nema sta niti dobroga reci za ovaj kolegij. S odgovornoscu tvrdim da su svi podbacili.

Neka mmi neka objasni cemu sluze predavanja.
Gradivo sa vijezbi se proslo nakon 3 predavanja, a sta se ostalo radilo. Spavalo po klupama i potpisiavllo druge. Da bi se stvarno profesor cudio kako to da oni koji su stalno dolazili na pred. bas sada zadnje nisu.

Da stvar bude gora, ista stvar je i sa objektnim programiranjem, gje su se studenti prebacivali nakon prvog kolokvija sa objektnog na teoriju brojeva jer su i tamo skuzili princip: "daj nista a uzmi koliko mozes ako ne i vise".Samo,ko ovdje ispasta. Sada se kristalno vidi da imamo najbolje preddispozicije za drustvo znanja.

A jos mi je bolje kada cujem starije studente, vama je lakse.
Za sve one koji tako misle evo primjera:

:: Algeb: oni su bili oslobodjeni usmenog a mi smo padali ko kruske
:: Teorija skupova:: moramo polozit iz maksimalno drugog pokusaja dok ga oni mogu prebacivati na visu godinu, ili pak polagat najvise 8 puta.

Jedino bi se slozio da nam je analiza bila nesto olaksana je rnismo imali ungara, i uvis jer nismo imali usmenog. ali mi zato placamo danak za sve ostalo.

Misli da ne treba ici dalje.

Ako jos netko ima tracak nade usebi, doci cete na trecu pa ce i to nestati. Zivi bili pa vidili.

Sretno svima s ispitima. Twisted Evil

[Vrh]
Gost

PostPostano: 15:11 sub, 5. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

:klapklap:
Toooooo, majstoreeeee!

[Vrh]
**dreamer**
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 14 - 2

PostPostano: 15:24 sub, 5. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

potpisujem sve sto je drcudo napisao!!

iako vec znam sto ce netko od nadleznih tko procita to odgovoriti...
evo neke pretpostavke : "postovani kolege, mozda niste za ovaj faks. uvijek postoje laksi faksovi, a matematika jednostavno mora biti tezak faks jer... pa bez posebnog razloga" ili "losa organiziranost kolegija i opcenito svega nije stvar do nas nego do nama nadleznih" ili "mozda je stvar u vasem ne radu, za ovaj kolegij nije dovoljno 1000 sati vjezbanja nego morati vjezbati i u pauzama izmedu 2 kolegija" ili "kolega nemojte se frustrirati, nekima jednostavno treba duze"
nemojte me krivo shvatiti, ne mislim ja to, ali dovoljno sam dugo na ovom faksu da popamtim sve verzije odgovora. :twisted: :twisted:

e i jos jedan : "nasi asistenti nemaju samo ovaj kolegij i ne rade samo na ovom faksu i malo tolerancije prema njima ne bi odmoglo"
potpisujem sve sto je drcudo napisao!!

iako vec znam sto ce netko od nadleznih tko procita to odgovoriti...
evo neke pretpostavke : "postovani kolege, mozda niste za ovaj faks. uvijek postoje laksi faksovi, a matematika jednostavno mora biti tezak faks jer... pa bez posebnog razloga" ili "losa organiziranost kolegija i opcenito svega nije stvar do nas nego do nama nadleznih" ili "mozda je stvar u vasem ne radu, za ovaj kolegij nije dovoljno 1000 sati vjezbanja nego morati vjezbati i u pauzama izmedu 2 kolegija" ili "kolega nemojte se frustrirati, nekima jednostavno treba duze"
nemojte me krivo shvatiti, ne mislim ja to, ali dovoljno sam dugo na ovom faksu da popamtim sve verzije odgovora. Twisted Evil Twisted Evil

e i jos jedan : "nasi asistenti nemaju samo ovaj kolegij i ne rade samo na ovom faksu i malo tolerancije prema njima ne bi odmoglo"

pero
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 14 - 3

PostPostano: 15:31 sub, 5. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]
Jedino bi se slozio da nam je analiza bila nesto olaksana je rnismo imali ungara, i uvis jer nismo imali usmenog. ali mi zato placamo danak za sve ostalo.[/quote]

Bez brige budi, prof. Ungar te čeka na kompleksnoj :P
A neki su i imali usmeni iz vjerojatnosi.
Citat:

Bez brige budi, prof. Ungar te čeka na kompleksnoj Razz
A neki su i imali usmeni iz vjerojatnosi.

[Vrh]
Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

188 = 301 - 113

PostPostano: 15:40 sub, 5. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja se ne bih u potpunosti složio sa gore napisanim.

Prvo moje pitanje: Na kojem računarskom kolegiju do sada su predavanja bila korisna?! Sorry vsego, al budimo realni... Na svakom dosad (Uur, C, SPA) su predavanja bila beskorisna što se tiče savladavanja gradiva, sve što se trebalo savladat za kolokvije, napravilo se na vježbama.

A što se rp-a tiče, slažem se da nije najbolje organiziran, neke stvari su kasnile itd. I mislim da se kolegij previše uzda u to da su svi koji su došli do rp-a znaju super programirat, što su većinom naučili na C-u i super znaju strukture podataka i algoritme, što su naučili na SPA. A to ipak nije tako.

Mnogi ljudi su prošli C i SPA jedva da su koristili compiler, drugi su im pisali zadaće, i sad kad treba brzo razmišljat i brzo kombinirat sve do sada naučeno, to im nejde jer nisu to izvježbali tokom godine dana (na C-u i SPA) programiranja. Neki pišu sporije, opet jednim dijelom jer nisu dovoljno zadataka riješili za računalom, tipkajući, UZ COMPILER. Mnoge sintaktičke greške tada bi se izbjegle, compiler se ne bi toliko puno bunio, i ne bi izgubili toliko vremena, koje je bilo ključno na kolokvijima iz rp-a.

Žao mi je ljudi, nadam se da će velik broj vas ipak proć kolegij, al nije baš sva krivica na njima.
Ja se ne bih u potpunosti složio sa gore napisanim.

Prvo moje pitanje: Na kojem računarskom kolegiju do sada su predavanja bila korisna?! Sorry vsego, al budimo realni... Na svakom dosad (Uur, C, SPA) su predavanja bila beskorisna što se tiče savladavanja gradiva, sve što se trebalo savladat za kolokvije, napravilo se na vježbama.

A što se rp-a tiče, slažem se da nije najbolje organiziran, neke stvari su kasnile itd. I mislim da se kolegij previše uzda u to da su svi koji su došli do rp-a znaju super programirat, što su većinom naučili na C-u i super znaju strukture podataka i algoritme, što su naučili na SPA. A to ipak nije tako.

Mnogi ljudi su prošli C i SPA jedva da su koristili compiler, drugi su im pisali zadaće, i sad kad treba brzo razmišljat i brzo kombinirat sve do sada naučeno, to im nejde jer nisu to izvježbali tokom godine dana (na C-u i SPA) programiranja. Neki pišu sporije, opet jednim dijelom jer nisu dovoljno zadataka riješili za računalom, tipkajući, UZ COMPILER. Mnoge sintaktičke greške tada bi se izbjegle, compiler se ne bi toliko puno bunio, i ne bi izgubili toliko vremena, koje je bilo ključno na kolokvijima iz rp-a.

Žao mi je ljudi, nadam se da će velik broj vas ipak proć kolegij, al nije baš sva krivica na njima.

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
**dreamer**
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 14 - 2

PostPostano: 15:59 sub, 5. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

zasto se ispricavas asistentu vsegi kad vsego drzi vjezbe, a ne predavanja???? i napisao je onu ogromnu skriptu koja je vejrujem pomogla mnogima?!?!?!?!? tj. ispricavas se asistentu jer predavanja nisu korisna????

kazes da se ne slazes u potpunosti s nama i onda velis da se ipak slazes da su predavanja totalno beskorisna!?!?!??! a s kojim dijelom se ne slazes onda?? ja sam imala petkom samo predavnja iz RPa i nije mala stvar potrositi minimalno 4 sata da bi dosla do faksa, odslusala svoje i vratila se doma, a da mi to nema koristi za prolazak kolegija (iako sam cula dosta zanimljivih stvari na tome, ali te stvari mi nisu niti malo pomogle pri prolasku kolegija).

a sto je s onima, a vidim da takvih ima, koji su iz uur-a i c-a imali 5 i znaju poprilicno brzo tipkati??? i pisali su zadace i dolazili na vjezbe, ali svejedno nikako na kraj s tim kolegijem??

Luuka, sorry, jedan jedini si na vise od 100 studenata koji nema problema s tim kolegijem. cestitam ti zbog toga, ali moras razumjeti da 80% faksa ima zivot i poslje predavanja i da gotovo svima nije zivotni cilj da im se svi dive kak oni savrseno znaju taylora i rp nego jednostavno da produ ovaj faks sa znanjem dovoljnim da mogu kasnije naci posao. pa necemo mi svi biti nekakvi znanstvenici, aistenti i sl. matematika ima i druge smjerove osim teorijske, samo sto...
zasto se ispricavas asistentu vsegi kad vsego drzi vjezbe, a ne predavanja???? i napisao je onu ogromnu skriptu koja je vejrujem pomogla mnogima?!?!?!?!? tj. ispricavas se asistentu jer predavanja nisu korisna????

kazes da se ne slazes u potpunosti s nama i onda velis da se ipak slazes da su predavanja totalno beskorisna!?!?!??! a s kojim dijelom se ne slazes onda?? ja sam imala petkom samo predavnja iz RPa i nije mala stvar potrositi minimalno 4 sata da bi dosla do faksa, odslusala svoje i vratila se doma, a da mi to nema koristi za prolazak kolegija (iako sam cula dosta zanimljivih stvari na tome, ali te stvari mi nisu niti malo pomogle pri prolasku kolegija).

a sto je s onima, a vidim da takvih ima, koji su iz uur-a i c-a imali 5 i znaju poprilicno brzo tipkati??? i pisali su zadace i dolazili na vjezbe, ali svejedno nikako na kraj s tim kolegijem??

Luuka, sorry, jedan jedini si na vise od 100 studenata koji nema problema s tim kolegijem. cestitam ti zbog toga, ali moras razumjeti da 80% faksa ima zivot i poslje predavanja i da gotovo svima nije zivotni cilj da im se svi dive kak oni savrseno znaju taylora i rp nego jednostavno da produ ovaj faks sa znanjem dovoljnim da mogu kasnije naci posao. pa necemo mi svi biti nekakvi znanstvenici, aistenti i sl. matematika ima i druge smjerove osim teorijske, samo sto...

Gost

PostPostano: 15:59 sub, 5. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

A neki su i imali usmeni iz vjerojatnosi.[/quote]

usmeni kod sarape neprocjenjivo!:)
A neki su i imali usmeni iz vjerojatnosi.[/quote]

usmeni kod sarape neprocjenjivo!Smile

[Vrh]
bunny
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 1

PostPostano: 16:14 sub, 5. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

**dreamer** svaka čast! Ovo ni ja ne bi bolje 'složila'!
**dreamer** svaka čast! Ovo ni ja ne bi bolje 'složila'!

[Vrh]
arya
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
49 = 109 - 60

PostPostano: 16:21 sub, 5. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="**dreamer**"]zasto se ispricavas asistentu vsegi kad vsego drzi vjezbe, a ne predavanja???? i napisao je onu ogromnu skriptu koja je vejrujem pomogla mnogima?!?!?!?!? tj. ispricavas se asistentu jer predavanja nisu korisna????[/quote]

ispričava mu se zato jer vsego na forumu ima stav da treba ići na predavanja( sjećaš se da uvijek govori da na kolokviju dolaze stvari i s predavanja i s vježbi? ;) )... zato isprike, pretpostavljam :)

[quote="**dreamer**"]kazes da se ne slazes u potpunosti s nama i onda velis da se ipak slazes da su predavanja totalno beskorisna!?!?!??! a s kojim dijelom se ne slazes onda?? ja sam imala petkom samo predavnja iz RPa i nije mala stvar potrositi minimalno 4 sata da bi dosla do faksa, odslusala svoje i vratila se doma, a da mi to nema koristi za prolazak kolegija (iako sam cula dosta zanimljivih stvari na tome, ali te stvari mi nisu niti malo pomogle pri prolasku kolegija).[/quote]

pa slaže se s tim dijelom, ne slaže se s ostalim stvarima... tj. s tim da su asistenti i profesori sve krivi, a studenti ništa :?

[quote="**dreamer**"]a sto je s onima, a vidim da takvih ima, koji su iz uur-a i c-a imali 5 i znaju poprilicno brzo tipkati??? i pisali su zadace i dolazili na vjezbe, ali svejedno nikako na kraj s tim kolegijem??

Luuka, sorry, jedan jedini si na vise od 100 studenata koji nema problema s tim kolegijem. cestitam ti zbog toga, ali moras razumjeti da 80% faksa ima zivot i poslje predavanja i da gotovo svima nije zivotni cilj da im se svi dive kak oni savrseno znaju taylora i rp nego jednostavno da produ ovaj faks sa znanjem dovoljnim da mogu kasnije naci posao. pa necemo mi svi biti nekakvi znanstvenici, aistenti i sl. matematika ima i druge smjerove osim teorijske, samo sto...[/quote]

ah, mislim da takvi ljudi, kojih ima, slažem se, neće možda imati 5 iz rp-a, al proć hoće sigurno... a dobit 5, da, to je malo veći problem... imat će neki ljudi 5 sigurno ( nije luuka baš jedini ;) ), al da, većina ima problema... ništa, ljudi, treba se pomiriti s tim da je iz ovog kolegija dobit 5 gotovo nemoguća misija, za to je potrebno valjda programirat svaki dan, bavit se time i tako... iz nekih drugih kolegija ne trebaš se baš toliko mučit s tim da bi dobio dobru ocjenu, ali ovaj očito nije jedan od tih... al mislim da za prolaz, pa čak i za 3, 4, svatko tko sam radi zadaće, kuži to, ide na vježbe i bar malo radi prije kolokvija, može naučit...
e da, s onim dijelom o neorganizaciji se totalno slažem...
sorry, luuka, što odgovaram u tvoje ime... ali kad mi se to sad uklopilo u ono što sam sama htjela reć :)
**dreamer** (napisa):

ispričava mu se zato jer vsego na forumu ima stav da treba ići na predavanja( sjećaš se da uvijek govori da na kolokviju dolaze stvari i s predavanja i s vježbi? Wink )... zato isprike, pretpostavljam Smile

**dreamer** (napisa):

pa slaže se s tim dijelom, ne slaže se s ostalim stvarima... tj. s tim da su asistenti i profesori sve krivi, a studenti ništa Confused

**dreamer** (napisa):

ah, mislim da takvi ljudi, kojih ima, slažem se, neće možda imati 5 iz rp-a, al proć hoće sigurno... a dobit 5, da, to je malo veći problem... imat će neki ljudi 5 sigurno ( nije luuka baš jedini Wink ), al da, većina ima problema... ništa, ljudi, treba se pomiriti s tim da je iz ovog kolegija dobit 5 gotovo nemoguća misija, za to je potrebno valjda programirat svaki dan, bavit se time i tako... iz nekih drugih kolegija ne trebaš se baš toliko mučit s tim da bi dobio dobru ocjenu, ali ovaj očito nije jedan od tih... al mislim da za prolaz, pa čak i za 3, 4, svatko tko sam radi zadaće, kuži to, ide na vježbe i bar malo radi prije kolokvija, može naučit...
e da, s onim dijelom o neorganizaciji se totalno slažem...
sorry, luuka, što odgovaram u tvoje ime... ali kad mi se to sad uklopilo u ono što sam sama htjela reć Smile

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

188 = 301 - 113

PostPostano: 16:23 sub, 5. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="**dreamer**"]zasto se ispricavas asistentu vsegi kad vsego drzi vjezbe, a ne predavanja???? i napisao je onu ogromnu skriptu koja je vejrujem pomogla mnogima?!?!?!?!? tj. ispricavas se asistentu jer predavanja nisu korisna????[/quote]

Zato jer je on više puta naglašavao važnost predavanja i gradiva obrađenim na njima ;)

[quote="**dreamer**"]
kazes da se ne slazes u potpunosti s nama i onda velis da se ipak slazes da su predavanja totalno beskorisna!?!?!??! a s kojim dijelom se ne slazes onda?? ja sam imala petkom samo predavnja iz RPa i nije mala stvar potrositi minimalno 4 sata da bi dosla do faksa, odslusala svoje i vratila se doma, a da mi to nema koristi za prolazak kolegija (iako sam cula dosta zanimljivih stvari na tome, ali te stvari mi nisu niti malo pomogle pri prolasku kolegija).[/quote]

I meni treba 4 sata do faxa i natrag. Zato nisam ni dolazio na ta predavanja. Ne slažem se s onim "Jao, kak je teško, oni su sve krivi jer nisu sve napravili umjesto mene". Nekad treba pogledat realno i priznat sebi, premalo sam vježbao, premalo dao truda, shvatio neozbiljno kolegij jer to je nekakvo programiranje, a studiram maatematiku, to mi baš i nejde i sl.

[quote="**dreamer**"]
a sto je s onima, a vidim da takvih ima, koji su iz uur-a i c-a imali 5 i znaju poprilicno brzo tipkati??? i pisali su zadace i dolazili na vjezbe, ali svejedno nikako na kraj s tim kolegijem??[/quote]

Ne kažem da takvih nema, njih mi je i žao. Al sumnjam da se takvi ovdje žale na nekakve nepravde...

[quote="**dreamer**"]
Luuka, sorry, jedan jedini si na vise od 100 studenata koji nema problema s tim kolegijem. cestitam ti zbog toga, ali moras razumjeti da 80% faksa ima zivot i poslje predavanja i da gotovo svima nije zivotni cilj da im se svi dive kak oni savrseno znaju taylora i rp nego jednostavno da produ ovaj faks sa znanjem dovoljnim da mogu kasnije naci posao. pa necemo mi svi biti nekakvi znanstvenici, aistenti i sl. matematika ima i druge smjerove osim teorijske, samo sto...[/quote]

Tek toliko da kažem, imam prosjek malo iznad 3.5, ne planiram ostajat na faxu nakon završetka, i nije mi matematika život. To je samo jedna od stvari koja me veseli. I mislim ići na financijsku... tak da nemaš kaj reć... to kaj volim pomoć ljudima na forumu, neke stvari si ponovit, da mi ostanu za cijeli život,da danas-sutra mogu radit svoj posao, onda mi je žao tebe ak te to na neki način uvrijedilo.

edit: bravo arya :D
**dreamer** (napisa):

Zato jer je on više puta naglašavao važnost predavanja i gradiva obrađenim na njima Wink

**dreamer** (napisa):

I meni treba 4 sata do faxa i natrag. Zato nisam ni dolazio na ta predavanja. Ne slažem se s onim "Jao, kak je teško, oni su sve krivi jer nisu sve napravili umjesto mene". Nekad treba pogledat realno i priznat sebi, premalo sam vježbao, premalo dao truda, shvatio neozbiljno kolegij jer to je nekakvo programiranje, a studiram maatematiku, to mi baš i nejde i sl.

**dreamer** (napisa):

Ne kažem da takvih nema, njih mi je i žao. Al sumnjam da se takvi ovdje žale na nekakve nepravde...

**dreamer** (napisa):

Tek toliko da kažem, imam prosjek malo iznad 3.5, ne planiram ostajat na faxu nakon završetka, i nije mi matematika život. To je samo jedna od stvari koja me veseli. I mislim ići na financijsku... tak da nemaš kaj reć... to kaj volim pomoć ljudima na forumu, neke stvari si ponovit, da mi ostanu za cijeli život,da danas-sutra mogu radit svoj posao, onda mi je žao tebe ak te to na neki način uvrijedilo.

edit: bravo arya Very Happy

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
**dreamer**
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 14 - 2

PostPostano: 16:54 sub, 5. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

ne, nije me to uvrijedilo. volim i ja pomoci kolegama, samo sto eto ja ne pomazem tu na forumu i nemam nista nit sam rekla da imam ista protiv pomaganja kolegama i zapravo jako cijenim kod tebe sto pomazes. i TAKODER nemam nista protiv ljudi kojima je na provom mjestu matematika, samo zelim reci da nisu svi takvi.
takoder, znam da za moj pad nije iskljucivo kriv nedostatak vremena na kolokviju nego, najvecim dijelom, moje ne vjezbanje za drugi kolokvij. zasto nisam vjezbala? pa nakon sto sam vidila da nekim ljudima treba samo 4 sata da rijese zadnju zadacu, a meni 48 sati (jer sam propustila jedne vjezbe pa nisam upsjela odmah skuziti neke stvari) i nakon sto sam dosta vjezbala za prvi kolokvij, a rezultat mi je bio nikakav, nekako sam odlucila taj kolegij ostaviti za jesen, a sad rijesiti numericku... i da imala sam i iz uura i iz c-a 5 i dosta brzo tipkam.
i pogledaj malo postove prije i skuzit ces da ima ljudi koji su vjezbali ali svejedno nisu dobro prosli.

mene na ovom faksu najvise smeta to konstantno ubijanje studenata u pojam jer su kolokviji rijetko kad u skladu s vjezbama, pa ak cemo tako cemu onda uopce vjezbe!? al' to je vjecna tema, koja se pokrece gotovo nakon svakog kolokvija i misilm da ce se pokretati i dalje i tu nitko nista ne moze i svaka cast zavodu za analizu i cijeloj analizi jer jedino njih mogu izdvojiti kao iznimku.

i ... ma dosta od mene
ne, nije me to uvrijedilo. volim i ja pomoci kolegama, samo sto eto ja ne pomazem tu na forumu i nemam nista nit sam rekla da imam ista protiv pomaganja kolegama i zapravo jako cijenim kod tebe sto pomazes. i TAKODER nemam nista protiv ljudi kojima je na provom mjestu matematika, samo zelim reci da nisu svi takvi.
takoder, znam da za moj pad nije iskljucivo kriv nedostatak vremena na kolokviju nego, najvecim dijelom, moje ne vjezbanje za drugi kolokvij. zasto nisam vjezbala? pa nakon sto sam vidila da nekim ljudima treba samo 4 sata da rijese zadnju zadacu, a meni 48 sati (jer sam propustila jedne vjezbe pa nisam upsjela odmah skuziti neke stvari) i nakon sto sam dosta vjezbala za prvi kolokvij, a rezultat mi je bio nikakav, nekako sam odlucila taj kolegij ostaviti za jesen, a sad rijesiti numericku... i da imala sam i iz uura i iz c-a 5 i dosta brzo tipkam.
i pogledaj malo postove prije i skuzit ces da ima ljudi koji su vjezbali ali svejedno nisu dobro prosli.

mene na ovom faksu najvise smeta to konstantno ubijanje studenata u pojam jer su kolokviji rijetko kad u skladu s vjezbama, pa ak cemo tako cemu onda uopce vjezbe!? al' to je vjecna tema, koja se pokrece gotovo nakon svakog kolokvija i misilm da ce se pokretati i dalje i tu nitko nista ne moze i svaka cast zavodu za analizu i cijeloj analizi jer jedino njih mogu izdvojiti kao iznimku.

i ... ma dosta od mene

Gost

PostPostano: 17:17 sub, 5. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="**dreamer**"]
a sto je s onima, a vidim da takvih ima, koji su iz uur-a i c-a imali 5 i znaju poprilicno brzo tipkati??? i pisali su zadace i dolazili na vjezbe, ali svejedno nikako na kraj s tim kolegijem??[/quote]

kako se u ovome prepoznajem... znaci, ima nas vise :(

a uglavnom se slazem sa svim sto su dreamer i drcudo napisali.
previse se trazi u premalo vremena.
do sad imam 0 bodova iz zadaca (bas super osjecaj kad potrosis 10 sati na pisanje i onda kad prodje rok skuzis da si zaboravio/fulao neku sitnicu bez koje ne radi)... sad mi fale jos 24 boda za prolaz, a kolokvij nisam bas najbolje rijesila.

zna li netko mozda kad bi mogli rezultati? pojest cu si nokte do tad
**dreamer** (napisa):

kako se u ovome prepoznajem... znaci, ima nas vise Sad

a uglavnom se slazem sa svim sto su dreamer i drcudo napisali.
previse se trazi u premalo vremena.
do sad imam 0 bodova iz zadaca (bas super osjecaj kad potrosis 10 sati na pisanje i onda kad prodje rok skuzis da si zaboravio/fulao neku sitnicu bez koje ne radi)... sad mi fale jos 24 boda za prolaz, a kolokvij nisam bas najbolje rijesila.

zna li netko mozda kad bi mogli rezultati? pojest cu si nokte do tad

[Vrh]
Nori
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 34 - 12

PostPostano: 17:32 sub, 5. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da studenti previse gledaju na to znanje koje im je potrebno da bi rjesili kolokvij dobro. Pa nije znanje samo to. Ja sam, takoder, jedno vrijeme negodovala jer predavanja iz racunarskih kolegija mi ne pomazu u rjesavanju kolokvija. Iako je to uglavnom tocno, ponekad se na predavanjima obrade stvari iz drugog kuta i postanu jasnije, ili se nesto sto se koristi zdravo za gotovo na vjezbama izvede i dobije se ona pozadina koja je bitna za razumijevanje.
Konkretno, predavanja iz rp1:
Predavanja su bila turbo-zanimljiva. Barem meni. Profesor je konstantno govorio o primjeni znanja iz programiranja i davao je korisne svajete za buduce programere. Za one koji nece ostati na faksu i misle se time baviti je odlicno jer malo tko nam na faksu govori o stvarima koje ce nam dobro doci "za kasnije". Kad bolje razmislim, niti ne ocekujem da one stvari sto ucimo na predavanju, budu na kolokviju, jer programira se, a i kolokvij je, na racunalu i naravno da se najbolje i najvise nauci kad si ZA racunalom. Na predavanju se radio uvod, teoretska pozadina i primjena kasnije. Po mojem misljenju, to je i ok.

Zasto rp1 nije ok:
1) vrlo malo je zadataka za vjezbu
2) zbog 1) teze je dobiti uvid u to sto je bitno
3) grupe na kolokviju su neujednacene
4) vrijeme pisanja kolokvija je nedovoljno
5) zadace ne stizu na vrijeme pa se sve zgura na kraju

Ono sto zelim reci je:
Postoje stvari koje nisu dobre, ali da cemo sve trpati u isti kos " ovaj kolegij je u svakom pogledu koma" mi je bezveze. Predavanja, vjezbe, zadace koje nas "prisiljavaju" da budemo u toku su dobra strana.

I onaj komentar s "životom pored matematike i faksa" je neprimjeren, nema veze s temom, a sve i da ima je žalostan.
Mislim da studenti previse gledaju na to znanje koje im je potrebno da bi rjesili kolokvij dobro. Pa nije znanje samo to. Ja sam, takoder, jedno vrijeme negodovala jer predavanja iz racunarskih kolegija mi ne pomazu u rjesavanju kolokvija. Iako je to uglavnom tocno, ponekad se na predavanjima obrade stvari iz drugog kuta i postanu jasnije, ili se nesto sto se koristi zdravo za gotovo na vjezbama izvede i dobije se ona pozadina koja je bitna za razumijevanje.
Konkretno, predavanja iz rp1:
Predavanja su bila turbo-zanimljiva. Barem meni. Profesor je konstantno govorio o primjeni znanja iz programiranja i davao je korisne svajete za buduce programere. Za one koji nece ostati na faksu i misle se time baviti je odlicno jer malo tko nam na faksu govori o stvarima koje ce nam dobro doci "za kasnije". Kad bolje razmislim, niti ne ocekujem da one stvari sto ucimo na predavanju, budu na kolokviju, jer programira se, a i kolokvij je, na racunalu i naravno da se najbolje i najvise nauci kad si ZA racunalom. Na predavanju se radio uvod, teoretska pozadina i primjena kasnije. Po mojem misljenju, to je i ok.

Zasto rp1 nije ok:
1) vrlo malo je zadataka za vjezbu
2) zbog 1) teze je dobiti uvid u to sto je bitno
3) grupe na kolokviju su neujednacene
4) vrijeme pisanja kolokvija je nedovoljno
5) zadace ne stizu na vrijeme pa se sve zgura na kraju

Ono sto zelim reci je:
Postoje stvari koje nisu dobre, ali da cemo sve trpati u isti kos " ovaj kolegij je u svakom pogledu koma" mi je bezveze. Predavanja, vjezbe, zadace koje nas "prisiljavaju" da budemo u toku su dobra strana.

I onaj komentar s "životom pored matematike i faksa" je neprimjeren, nema veze s temom, a sve i da ima je žalostan.

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Računarski praktikum 1 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 2 / 4.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum