Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

ukidanje prava na prehranu
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
moi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
= 2 - 1

PostPostano: 15:12 pon, 26. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja zadovoljavam sve navedene uvjete i poslala sam mail!
Ja zadovoljavam sve navedene uvjete i poslala sam mail!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 9:38 sri, 28. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jucer sam zvao ISVU centar potpore, danas sam im slao mail s dokumentima o novim pravilima igre. Po dosadasnjem iskustvu trebat ce puno natezanja dok pristanu prilagoditi aplikaciju. Bit cu uporan i pisat cu Ministarstvu, Rektoratu, predsjedniku republike, mandataru vlade kojeg ce on imenovati i kome vec bude trebalo. Samo me poslije nemojte mrziti kad studenti koji prvi puta padaju godinu s manje od 18 ECTS-a ostanu gladni (oni sada subvencionirano papaju).
Jucer sam zvao ISVU centar potpore, danas sam im slao mail s dokumentima o novim pravilima igre. Po dosadasnjem iskustvu trebat ce puno natezanja dok pristanu prilagoditi aplikaciju. Bit cu uporan i pisat cu Ministarstvu, Rektoratu, predsjedniku republike, mandataru vlade kojeg ce on imenovati i kome vec bude trebalo. Samo me poslije nemojte mrziti kad studenti koji prvi puta padaju godinu s manje od 18 ECTS-a ostanu gladni (oni sada subvencionirano papaju).

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 18:25 pon, 10. 12. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Samo podsjetnik da jos uvijek radim na tome. Prosao sam cijeli ciklus ISVU -> Ministarstvo -> Rektorat i trenutacno opet gnjavim ISVU-ovce. Zao mi je sto studenti za to vrijeme gladuju, ali izgleda da u nasoj drzavi to ne moze brze.
Samo podsjetnik da jos uvijek radim na tome. Prosao sam cijeli ciklus ISVU -> Ministarstvo -> Rektorat i trenutacno opet gnjavim ISVU-ovce. Zao mi je sto studenti za to vrijeme gladuju, ali izgleda da u nasoj drzavi to ne moze brze.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
26 = 100 - 74

PostPostano: 18:43 pon, 10. 12. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

evo cimer mi je sada pricao da je problem bio u sistemu i da su cijeli sistem morali rucno ic ispravljat... pa rekoh da provjerite da li vam radi... [url=www.cap.srce.hr]klik[/url]
evo cimer mi je sada pricao da je problem bio u sistemu i da su cijeli sistem morali rucno ic ispravljat... pa rekoh da provjerite da li vam radi... klik

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:18 pon, 10. 12. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[url=https://www.cap.srce.hr/UputeZaPrava.aspx]Ovo[/url]:

[quote]Pravo na potporu ne pripada studentu koji nakon ponavljanja neke godine studija ponovo ponavlja istu godinu (tri upisa iste godine), čak ni u slučaju kad je statutom visokog učilišta i za takvog studenta predviđen status redovitog studenta.[/quote]

..je u direktnoj kontradikciji s [url=http://www.pmf.hr/nastava/prava_redovitih_studenata.pdf]ovim[/url]. Ja ih upravo pokusavam uvjeriti da se trebaju drzati tog drugog (tj. novih pravila).

Tragikomicno je da se na fakultetima na kojima ISVU nije do kraja implementiran primjenjuju nova pravila. Tamo tete u referadi mogu direktno odredi tko ima, a tko nema pravo na prehranu. Tako me bar uvjeravaju u Upravi za studentski standard MZOS-a.
Ovo:

Citat:
Pravo na potporu ne pripada studentu koji nakon ponavljanja neke godine studija ponovo ponavlja istu godinu (tri upisa iste godine), čak ni u slučaju kad je statutom visokog učilišta i za takvog studenta predviđen status redovitog studenta.

..je u direktnoj kontradikciji s ovim. Ja ih upravo pokusavam uvjeriti da se trebaju drzati tog drugog (tj. novih pravila).

Tragikomicno je da se na fakultetima na kojima ISVU nije do kraja implementiran primjenjuju nova pravila. Tamo tete u referadi mogu direktno odredi tko ima, a tko nema pravo na prehranu. Tako me bar uvjeravaju u Upravi za studentski standard MZOS-a.

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 15:38 sri, 16. 1. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nakon jos jedne runde prepucavanja sa ISVU-ovcima, CAP-om i Odjelom za studentski standard Ministarstva, upucen je sluzbeni dopis u ime PMF-MO na sve relevantne adrese. Trazili smo da prilagode ISVU novim pravilima i poimence naveli studente koji su neopravdano izgubili pravo na prehranu. Nadam se da ce se problem uskoro poceti rjesavati jer stvarno ne znam sto bismo jos mogli poduzeti.

Kvaka je u tome da smo naveli samo studente za koje smo 100% sigurni da imaju pravo na prehranu. To su studenti prvi puta upisani na MO 2005. godine koji prije nisu nista studirali, imaju barem 60 ECTS-a, a svejedno su izgubili pravo na prehranu (njih 11). Vrlo vjerojatno postoje i drugi kandidati koji bi trebali biti na tom popisu - studenti koji su presli na bolonjske studije, a prije su studirali po starom programu. Nazalost njih nismo mogli pronaci u bazi jer nam ISVU dozvoljava samo unaprijed pripremljene queryje.

Ako ste vi medju tim studentima, molim javite mi se. Dakle, sad me zanimaju studenti koji zadovoljavaju ove kriterije:
1. nemaju pravo na prehranu
2. trenutno upisani na neki od "bolonjskih" studija (preddiplomski ili integrirani preddipl+dipl mat+fiz)
3. prethodno bili upisani na neki od "starih" studija
4. nisu iskoristili previse godina subvencionirane prehrane i imaju dovoljno ECTS bodova. Tocnije:
-ako ste do sada iskoristili 1 godinu subv. prehrane (ukupno, tj. na starom i novom studiju) morate imati barem 18 ECTS bodova
-ako ste iskoristili 2 godine prehrane morate imati 60 ECTS-a
-ako ste iskoristili 3 godine prehrane morate imati 120 ECTS-a

Eto. Pisat cu dalje kako se razvijaju stvari.
Nakon jos jedne runde prepucavanja sa ISVU-ovcima, CAP-om i Odjelom za studentski standard Ministarstva, upucen je sluzbeni dopis u ime PMF-MO na sve relevantne adrese. Trazili smo da prilagode ISVU novim pravilima i poimence naveli studente koji su neopravdano izgubili pravo na prehranu. Nadam se da ce se problem uskoro poceti rjesavati jer stvarno ne znam sto bismo jos mogli poduzeti.

Kvaka je u tome da smo naveli samo studente za koje smo 100% sigurni da imaju pravo na prehranu. To su studenti prvi puta upisani na MO 2005. godine koji prije nisu nista studirali, imaju barem 60 ECTS-a, a svejedno su izgubili pravo na prehranu (njih 11). Vrlo vjerojatno postoje i drugi kandidati koji bi trebali biti na tom popisu - studenti koji su presli na bolonjske studije, a prije su studirali po starom programu. Nazalost njih nismo mogli pronaci u bazi jer nam ISVU dozvoljava samo unaprijed pripremljene queryje.

Ako ste vi medju tim studentima, molim javite mi se. Dakle, sad me zanimaju studenti koji zadovoljavaju ove kriterije:
1. nemaju pravo na prehranu
2. trenutno upisani na neki od "bolonjskih" studija (preddiplomski ili integrirani preddipl+dipl mat+fiz)
3. prethodno bili upisani na neki od "starih" studija
4. nisu iskoristili previse godina subvencionirane prehrane i imaju dovoljno ECTS bodova. Tocnije:
-ako ste do sada iskoristili 1 godinu subv. prehrane (ukupno, tj. na starom i novom studiju) morate imati barem 18 ECTS bodova
-ako ste iskoristili 2 godine prehrane morate imati 60 ECTS-a
-ako ste iskoristili 3 godine prehrane morate imati 120 ECTS-a

Eto. Pisat cu dalje kako se razvijaju stvari.

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 10:39 pon, 5. 5. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sluzbenica u Ministarstvu mi je pred vise mjeseci rekla da je napisana odluka o pravu na subvencioniranu prehranu studentima PMF-MO koji imaju potreban broj ECTS bodova (bez obzira na pad godine). Navodno je dokument poslan drzavnom tajniku na potpis i tamo je zapeo.

Mene zanima je li ikom od zakinutih studenata dodijeljeno pravo na prehranu. Gotovo sam siguran da nije (u suprotnom bih valjda vec dobio povratnu informaciju). Pitam zato sto zaista vise ne znam sto uciniti "na lijep nacin". Razmisljam o tome da a) napisem ogorceno pismo ministru b) cijeli slucaj rastrubim u medijima. Politicka situacija u vezi ucenicko-studentskih prosvjeda prilicno je zahuktala. Mozda ce problem zanimati novinare, kad vec ne zanima drzavnu administraciju koja bi se trebala time baviti.
Sluzbenica u Ministarstvu mi je pred vise mjeseci rekla da je napisana odluka o pravu na subvencioniranu prehranu studentima PMF-MO koji imaju potreban broj ECTS bodova (bez obzira na pad godine). Navodno je dokument poslan drzavnom tajniku na potpis i tamo je zapeo.

Mene zanima je li ikom od zakinutih studenata dodijeljeno pravo na prehranu. Gotovo sam siguran da nije (u suprotnom bih valjda vec dobio povratnu informaciju). Pitam zato sto zaista vise ne znam sto uciniti "na lijep nacin". Razmisljam o tome da a) napisem ogorceno pismo ministru b) cijeli slucaj rastrubim u medijima. Politicka situacija u vezi ucenicko-studentskih prosvjeda prilicno je zahuktala. Mozda ce problem zanimati novinare, kad vec ne zanima drzavnu administraciju koja bi se trebala time baviti.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 11:06 pon, 5. 5. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Namece se logicno pitanje: zanima li taj problem prosvjednike? :-k
Namece se logicno pitanje: zanima li taj problem prosvjednike? Think

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
218 = 249 - 31

PostPostano: 11:44 pon, 5. 5. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Namece se logicno pitanje: zanima li taj problem prosvjednike? :-k[/quote]
To vjerojatno upada pod zahtjev o poštivanju studentskih prava. :)
vsego (napisa):
Namece se logicno pitanje: zanima li taj problem prosvjednike? Think

To vjerojatno upada pod zahtjev o poštivanju studentskih prava. Smile

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 15:04 uto, 6. 5. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne, ne zanima ih. Oni ne znaju za taj problem. Problem se prvi puta javio ove godine jer se tek sada moguce da netko padne drugi puta, a da ipak ima dovoljno ECTS bodova za subvencioniranu prehranu (uostalom [url=http://www.pmf.hr/nastava/prava_redovitih_studenata.pdf]preporuka[/url] je prihvacena od Sveucilista tek na samom kraju prosle akademske godine). No ako Ministarstvo ne donese novi pravilnik (umjesto [url=http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2002/0985.htm]ovog[/url]) i ne natjera [url=https://www.cap.srce.hr/]CAP[/url] da ga pocne primjenjivati, u buducnosti ce biti sve vise studenata koji imaju pravo na subvencioniranu prehranu, a ne mogu ga ostvariti.
Ne, ne zanima ih. Oni ne znaju za taj problem. Problem se prvi puta javio ove godine jer se tek sada moguce da netko padne drugi puta, a da ipak ima dovoljno ECTS bodova za subvencioniranu prehranu (uostalom preporuka je prihvacena od Sveucilista tek na samom kraju prosle akademske godine). No ako Ministarstvo ne donese novi pravilnik (umjesto ovog) i ne natjera CAP da ga pocne primjenjivati, u buducnosti ce biti sve vise studenata koji imaju pravo na subvencioniranu prehranu, a ne mogu ga ostvariti.

[Vrh]
tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
134 = 153 - 19

PostPostano: 21:03 pon, 7. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

je li ima novosti?
je li ima novosti?

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 15:18 uto, 8. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nazalost ne. Sluzbenici ministarstva su mi davno najavili da je u pripremi novi pravilnik o prehrani i da ce problem biti rijesen. Koliko je meni poznato u medjuvremenu se nista nije dogodilo. Namjeravao sam pisati ministru, ali nisam to jos ucinio :oops: Sutra cu pokusati ponovno kontaktirati odgovarajucu tetu u MZOS-u, ako ne upali napisat cu taj mail.
Nazalost ne. Sluzbenici ministarstva su mi davno najavili da je u pripremi novi pravilnik o prehrani i da ce problem biti rijesen. Koliko je meni poznato u medjuvremenu se nista nije dogodilo. Namjeravao sam pisati ministru, ali nisam to jos ucinio Embarassed Sutra cu pokusati ponovno kontaktirati odgovarajucu tetu u MZOS-u, ako ne upali napisat cu taj mail.

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 14:34 čet, 10. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nazvao tetu u MZOS-u, nije se nista promijenilo. Napisao pismo Ministru.
Nazvao tetu u MZOS-u, nije se nista promijenilo. Napisao pismo Ministru.

[Vrh]
SickJedi
Moderator
Moderator

Spol: muško
12 = 42 - 30

PostPostano: 18:01 čet, 10. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Moze li se saznati tocni sadrzaj pisma?
Moze li se saznati tocni sadrzaj pisma?

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 7:50 ned, 13. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

U tome je upravo razlika izmedju pisma i javnog prozivanja u medijima. Mislim da je mudro ovo drugo ostaviti za jesen kao zadnju mogucnost djelovanja prije nego sto jos jedna generacija bolonjaca bude uskracena za subvencioniranu prehranu.
U tome je upravo razlika izmedju pisma i javnog prozivanja u medijima. Mislim da je mudro ovo drugo ostaviti za jesen kao zadnju mogucnost djelovanja prije nego sto jos jedna generacija bolonjaca bude uskracena za subvencioniranu prehranu.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum