Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Mirek Forumaš(ica)

|
Postano: 10:59 sub, 21. 6. 2008 Naslov: usmjeravanje za razredbeni rok 2008/2009 |
|
|
Prije svega da kažem da sam pomno pročitao prijašnje topike,i molio bi da me bilo tko usmjeri malo više ...Naime dosta vas "iskusnih" matematičara govori ako nemožeš riješit prijemni i prijeći prag onda ti nisi za matematiku,morate znat da ne dolazimo svi iz istih sredina i neki smo nažalost pre kasno shvatili moć matematike jer su nam srednje bile totalni promašaj,a sami smo bili previše u nekim drugim svjetovima,ali što je tu je.Trigonometrijske nejednadžbe,polinomi itd. to naša srednja uopće nije imala :p ali trudim se i i nije mi teško toliko radit.....
imam par pitanja koja mi nisu jasna iz prošlih topika kroz koje sam prošao:
1.Ukoliko se prijeđe razredbeni prag na ispitu (100 bodova ili koliko je već) a ne upadne se na listu od prvih 200 u kojem vremenskom roku se može znat koliko je njih povuklo papire odnosno dali smo ipak upali? jer neki govore datume poput 21.7, a ja sam shvatio da čim su upisi drugi dan da će se tamo odmah znat koliko ih je odustalo?
2.Nepisana iskustva? jel netko može malo više usmjerit u upise 2008/2009 jer sam vidio da netko ima dosta iskustva i zna kad treba čekat kad će se spustit crta itd.
Prije svega da kažem da sam pomno pročitao prijašnje topike,i molio bi da me bilo tko usmjeri malo više ...Naime dosta vas "iskusnih" matematičara govori ako nemožeš riješit prijemni i prijeći prag onda ti nisi za matematiku,morate znat da ne dolazimo svi iz istih sredina i neki smo nažalost pre kasno shvatili moć matematike jer su nam srednje bile totalni promašaj,a sami smo bili previše u nekim drugim svjetovima,ali što je tu je.Trigonometrijske nejednadžbe,polinomi itd. to naša srednja uopće nije imala :p ali trudim se i i nije mi teško toliko radit.....
imam par pitanja koja mi nisu jasna iz prošlih topika kroz koje sam prošao:
1.Ukoliko se prijeđe razredbeni prag na ispitu (100 bodova ili koliko je već) a ne upadne se na listu od prvih 200 u kojem vremenskom roku se može znat koliko je njih povuklo papire odnosno dali smo ipak upali? jer neki govore datume poput 21.7, a ja sam shvatio da čim su upisi drugi dan da će se tamo odmah znat koliko ih je odustalo?
2.Nepisana iskustva? jel netko može malo više usmjerit u upise 2008/2009 jer sam vidio da netko ima dosta iskustva i zna kad treba čekat kad će se spustit crta itd.
|
|
[Vrh] |
|
ivica13 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
marijap Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:45 pon, 23. 6. 2008 Naslov: |
|
|
Ovo što si rekao da dosta matematičara govori da ako ne možeš prijeći prag da nisi za matematiku i ovaj fax...
Ja ne bi baš tako rekla...Po meni je jedino stvar u tome da ti (i oni koji su imali (pre)malo matematike u srednjoj) ako želiš upisati i studirati matematiku (a očito želiš), jednostavno ćeš morati više toga u kraćem vremenu naučiti i nadoknaditi i više izvježbati i naučiti rješavati puno zadataka (koje u 4 godine možda uopće nisi vidio), nego netko ko je prijamni mogao riješiti barem za prag već nakon 4.razreda srednje bez pripremanja...
Stvar je u tome da ako nakon tjedana i tjedana pripremanja ne uspiješ proći prag, onda bi se tek mogao zapitati jesi uopće spreman studirati matematiku...
Naravno da se ne smiješ pokolebati, samo se pripremi za više učenja za prijamni (a vjerujem da si već naučio neke dijelove koje u 4 godine nisi)...
Na prijamnom dosta ljudi ne riješi uopće informatiku i fiziku, a često ima zadataka koji su čista šablona (primjena neke metode ili formule), a slični tipovi zadataka se ponavljaju...
Ovo što si rekao da dosta matematičara govori da ako ne možeš prijeći prag da nisi za matematiku i ovaj fax...
Ja ne bi baš tako rekla...Po meni je jedino stvar u tome da ti (i oni koji su imali (pre)malo matematike u srednjoj) ako želiš upisati i studirati matematiku (a očito želiš), jednostavno ćeš morati više toga u kraćem vremenu naučiti i nadoknaditi i više izvježbati i naučiti rješavati puno zadataka (koje u 4 godine možda uopće nisi vidio), nego netko ko je prijamni mogao riješiti barem za prag već nakon 4.razreda srednje bez pripremanja...
Stvar je u tome da ako nakon tjedana i tjedana pripremanja ne uspiješ proći prag, onda bi se tek mogao zapitati jesi uopće spreman studirati matematiku...
Naravno da se ne smiješ pokolebati, samo se pripremi za više učenja za prijamni (a vjerujem da si već naučio neke dijelove koje u 4 godine nisi)...
Na prijamnom dosta ljudi ne riješi uopće informatiku i fiziku, a često ima zadataka koji su čista šablona (primjena neke metode ili formule), a slični tipovi zadataka se ponavljaju...
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 15:17 pon, 23. 6. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="marijap"]Ovo što si rekao da dosta matematičara govori da ako ne možeš prijeći prag da nisi za matematiku i ovaj fax...
Ja ne bi baš tako rekla...Po meni je jedino stvar u tome da ti (i oni koji su imali (pre)malo matematike u srednjoj) ako želiš upisati i studirati matematiku (a očito želiš), jednostavno ćeš morati više toga u kraćem vremenu naučiti i nadoknaditi...[/quote]
Gle, ako je u stanju samostalno se pripremiti za prijemni, onda ce preci prag. Tko ne predje prag, ne moze se upisati. To je bolje i za njega i za nas.
Ajmo se ne zavaravati. Prijemni jest najlaksi ispit koji ce ikad pisati na PMF-MO. Prag je samo 15% bodova, a na kolokvijima i pismenima za prolaz treba 40-45%. Bodovi za prag ne moraju biti iz odredjenog podrucja - moze ga se vrlo lako ostvariti bez fizike, informatike, trigonometrije i polinoma. Moj bi savjet naravno bio provjezbati zadatke iz svih tih podrucja, jer ce trebati tokom studija.
marijap (napisa): | Ovo što si rekao da dosta matematičara govori da ako ne možeš prijeći prag da nisi za matematiku i ovaj fax...
Ja ne bi baš tako rekla...Po meni je jedino stvar u tome da ti (i oni koji su imali (pre)malo matematike u srednjoj) ako želiš upisati i studirati matematiku (a očito želiš), jednostavno ćeš morati više toga u kraćem vremenu naučiti i nadoknaditi... |
Gle, ako je u stanju samostalno se pripremiti za prijemni, onda ce preci prag. Tko ne predje prag, ne moze se upisati. To je bolje i za njega i za nas.
Ajmo se ne zavaravati. Prijemni jest najlaksi ispit koji ce ikad pisati na PMF-MO. Prag je samo 15% bodova, a na kolokvijima i pismenima za prolaz treba 40-45%. Bodovi za prag ne moraju biti iz odredjenog podrucja - moze ga se vrlo lako ostvariti bez fizike, informatike, trigonometrije i polinoma. Moj bi savjet naravno bio provjezbati zadatke iz svih tih podrucja, jer ce trebati tokom studija.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
marijap Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Mirek Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
tuv0k Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
tuv0k Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
teja Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:42 uto, 8. 7. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="marijap"]Upravo tako... onaj tko se pripremao za prijamni mora moći riješiti prošle prijamne bar za prag jer inače nema smisla pitati se koliko će kasnije biti teže (neusporedivo)...
[/quote]
pa mislim, prag je 5 zadataka od kojih je, nama na prijemnom, jedan bio: što je od slijedećeg operacijski sustav: kruška, windows, super mario ili nešto tako... lol :lol:
mislim da bi prag mogao prijeć apsolutno bilo tko sa završenom srednjom školom (ako ne rješava zadatke po principu "eci peci pec")
marijap (napisa): | Upravo tako... onaj tko se pripremao za prijamni mora moći riješiti prošle prijamne bar za prag jer inače nema smisla pitati se koliko će kasnije biti teže (neusporedivo)...
|
pa mislim, prag je 5 zadataka od kojih je, nama na prijemnom, jedan bio: što je od slijedećeg operacijski sustav: kruška, windows, super mario ili nešto tako... lol
mislim da bi prag mogao prijeć apsolutno bilo tko sa završenom srednjom školom (ako ne rješava zadatke po principu "eci peci pec")
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 17:45 uto, 8. 7. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="teja"][quote="marijap"]Upravo tako... onaj tko se pripremao za prijamni mora moći riješiti prošle prijamne bar za prag jer inače nema smisla pitati se koliko će kasnije biti teže (neusporedivo)...[/quote]
pa mislim, prag je 5 zadataka od kojih je, nama na prijemnom, jedan bio: što je od slijedećeg operacijski sustav: kruška, windows, super mario ili nešto tako... lol :lol:[/quote]
Kakvo je to pitanje kad ti ne ponude niti jedan tocan odgovor? :twisted:
teja (napisa): | marijap (napisa): | Upravo tako... onaj tko se pripremao za prijamni mora moći riješiti prošle prijamne bar za prag jer inače nema smisla pitati se koliko će kasnije biti teže (neusporedivo)... |
pa mislim, prag je 5 zadataka od kojih je, nama na prijemnom, jedan bio: što je od slijedećeg operacijski sustav: kruška, windows, super mario ili nešto tako... lol  |
Kakvo je to pitanje kad ti ne ponude niti jedan tocan odgovor?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
teja Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 19:21 uto, 8. 7. 2008 Naslov: |
|
|
Jedno je sto PMF-MO trazi kao [b]minimum[/b], s drugo je kolike sanse ce takvi imati za upad (mislim da se pricalo da ce se vise vrednovati visi stupnjevi). :)
@teja: Kao, biras koliko tesku matematiku ces odgovati... nekako, nema smisla da oni koji pikiraju Filozofiju, Kineziologiju (ex-DIF) ili tako neki napadno nematematicki fax polazu jednako tesku matematiku kao nasi buduci brucosi. :)
Ako se ne varam, jos se ne zna hoce li biti dvije ili tri razine matematike, no navodno smo mi jedina matematika na hrvatskim sveucilistima koja nece inzistirati na najvisoj razini... :?
P.S. Prihvatio bih i BSD, MacOS X,... mozda cak i OS/2. ;)
Jedno je sto PMF-MO trazi kao minimum, s drugo je kolike sanse ce takvi imati za upad (mislim da se pricalo da ce se vise vrednovati visi stupnjevi).
@teja: Kao, biras koliko tesku matematiku ces odgovati... nekako, nema smisla da oni koji pikiraju Filozofiju, Kineziologiju (ex-DIF) ili tako neki napadno nematematicki fax polazu jednako tesku matematiku kao nasi buduci brucosi.
Ako se ne varam, jos se ne zna hoce li biti dvije ili tri razine matematike, no navodno smo mi jedina matematika na hrvatskim sveucilistima koja nece inzistirati na najvisoj razini...
P.S. Prihvatio bih i BSD, MacOS X,... mozda cak i OS/2.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 9:53 sri, 9. 7. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="tuv0k"]Mene će zavatiti DM 2010. godine...hoću li imati direktni upis na PMF ako sudjelujem na državnom natjecanju iz matematike u (A) kategoriji...?[/quote]
To cemo znati kad bude objavljen natjecaj za upis u akademsku godinu 2010./2011. (vjerojatno negdje oko svibnja 2010.).
Ma ne brini, do tada ce nafta biti tako skupa da ce civilizacija propasti :mrgreen:
[size=9][color=#999999]Added after 6 minutes:[/color][/size]
[quote="vsego"][quote="teja"]pa mislim, prag je 5 zadataka od kojih je, nama na prijemnom, jedan bio: što je od slijedećeg operacijski sustav: kruška, windows, super mario ili nešto tako... lol :lol:[/quote]
Kakvo je to pitanje kad ti ne ponude niti jedan tocan odgovor? :twisted:[/quote]
Ove godine bi mogli staviti ovako: izaberi sto je od navedenog web browser - kruska, super mario, IE, mozilla.
Samo jedan odgovor je tocan :blista:
tuv0k (napisa): | Mene će zavatiti DM 2010. godine...hoću li imati direktni upis na PMF ako sudjelujem na državnom natjecanju iz matematike u (A) kategoriji...? |
To cemo znati kad bude objavljen natjecaj za upis u akademsku godinu 2010./2011. (vjerojatno negdje oko svibnja 2010.).
Ma ne brini, do tada ce nafta biti tako skupa da ce civilizacija propasti
Added after 6 minutes:
vsego (napisa): | teja (napisa): | pa mislim, prag je 5 zadataka od kojih je, nama na prijemnom, jedan bio: što je od slijedećeg operacijski sustav: kruška, windows, super mario ili nešto tako... lol  |
Kakvo je to pitanje kad ti ne ponude niti jedan tocan odgovor?  |
Ove godine bi mogli staviti ovako: izaberi sto je od navedenog web browser - kruska, super mario, IE, mozilla.
Samo jedan odgovor je tocan
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
tuv0k Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)

Spol: 
|