Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

konzultacije-asistentica Prlić (informacija)
Idite na Prethodno  1, 2, 3
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji siročići (oni koji nemaju svoj podforum) -> Kolegiji vezani uz ekonomiju i financije
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
tanjavr
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 13:39 uto, 8. 7. 2008    Naslov: Za asistenticu Prlic Citirajte i odgovorite

Koliko ce biti zadataka na pismenom ispitu(11.7.)? I moze li se znati koji tipovi zadataka? Unaprijed hvala! ;)
Koliko ce biti zadataka na pismenom ispitu(11.7.)? I moze li se znati koji tipovi zadataka? Unaprijed hvala! Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Gost

PostPostano: 19:31 uto, 8. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

jel moze netko objasniti kako se rjesavaju ,postavljaju stacionarne vjerojatnosti iz one matrice u 2 zad iz kolokvija?
jel moze netko objasniti kako se rjesavaju ,postavljaju stacionarne vjerojatnosti iz one matrice u 2 zad iz kolokvija?

[Vrh]
spuzvica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 9 - 9

PostPostano: 20:25 uto, 8. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne sican se tocno zad, al bilo je otprilike da se tocka giba po 0 - d mista(za 1 misto moze skocit)....Znaci matrica ce bit (d+1)x(d+1)... I ako dođe do livog ruba ostaje u njemu s vj q, na desnom s vj p. Skace u livo vj q, desno vj p

Gledas
prvi redak mat: misto (1,1) znaci da gledas cesticu kao da je na poziciju 0 tj.na livom rubu. Ona ostaje u toj poziciji s vj q ili skace za jedan u desno za vj p. Pa ce prvi redak mat izgledat qp0....0
drugi redak: misto (2,2) - gledas cesticu kao da je na poziciji 1 (u nizu 0,1..d)
-vj da skoci livo je q, desno p,da ostane na istom mistu 0 ..pa je 2 redak = q0p0...0
treci redak:ista stvar kao i drugi ..blabla = 0g0p0.....0
....
d-ti redak = 0.....0q0p
d+1 cestica dosla do kraja, ostaje u njemu s vj p, a skace livo sa vj q = 0....0qp

Pa mat izgleda:
qp0..................0
q0p0.................0
0q0p0...............0
00q0p0..............0
000q0p0............0
.
.
.
.
0..................0q0p
0...................00qp
Ne sican se tocno zad, al bilo je otprilike da se tocka giba po 0 - d mista(za 1 misto moze skocit)....Znaci matrica ce bit (d+1)x(d+1)... I ako dođe do livog ruba ostaje u njemu s vj q, na desnom s vj p. Skace u livo vj q, desno vj p

Gledas
prvi redak mat: misto (1,1) znaci da gledas cesticu kao da je na poziciju 0 tj.na livom rubu. Ona ostaje u toj poziciji s vj q ili skace za jedan u desno za vj p. Pa ce prvi redak mat izgledat qp0....0
drugi redak: misto (2,2) - gledas cesticu kao da je na poziciji 1 (u nizu 0,1..d)
-vj da skoci livo je q, desno p,da ostane na istom mistu 0 ..pa je 2 redak = q0p0...0
treci redak:ista stvar kao i drugi ..blabla = 0g0p0.....0
....
d-ti redak = 0.....0q0p
d+1 cestica dosla do kraja, ostaje u njemu s vj p, a skace livo sa vj q = 0....0qp

Pa mat izgleda:
qp0..................0
q0p0.................0
0q0p0...............0
00q0p0..............0
000q0p0............0
.
.
.
.
0..................0q0p
0...................00qp

[Vrh]
Gost

PostPostano: 20:51 uto, 8. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

hvala na trudu znam napisati matricu no nije mi jasno kako dalje kad se izracunaju stac vjerojatnosti i kako potvrditi ergodicki teorem?
hvala na trudu znam napisati matricu no nije mi jasno kako dalje kad se izracunaju stac vjerojatnosti i kako potvrditi ergodicki teorem?

[Vrh]
Gost

PostPostano: 22:12 uto, 8. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

gledam rjesenje asis prlic od 4 zadatka pa promatram cvorove pri grananju -pa pise da se prvi cvor grana na x2=1 ili x2=0 sto ne bi trebalo biti x1=1ili x1=0 i onda se opet 2 cvor grana na x1=1 ili x1=0 a cvorr 5 na x5=1 ili x5=0?kako to...asistentice pomagajte....
gledam rjesenje asis prlic od 4 zadatka pa promatram cvorove pri grananju -pa pise da se prvi cvor grana na x2=1 ili x2=0 sto ne bi trebalo biti x1=1ili x1=0 i onda se opet 2 cvor grana na x1=1 ili x1=0 a cvorr 5 na x5=1 ili x5=0?kako to...asistentice pomagajte....

[Vrh]
Gost

PostPostano: 22:24 uto, 8. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]hvala na trudu znam napisati matricu no nije mi jasno kako dalje kad se izracunaju stac vjerojatnosti i kako potvrditi ergodicki teorem?[/quote]

Lanac nije ergodicki jer onaj limes ovisi o i ?
Anonymous (napisa):

Lanac nije ergodicki jer onaj limes ovisi o i ?

[Vrh]
Gost

PostPostano: 10:52 ned, 13. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

jel ce biti mozda rezultati pismenog na netu?
jel ce biti mozda rezultati pismenog na netu?

[Vrh]
id
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 11:42 ned, 13. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

pogledaj tri posta nize :D
pogledaj tri posta nize Very Happy

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji siročići (oni koji nemaju svoj podforum) -> Kolegiji vezani uz ekonomiju i financije Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3
Stranica 3 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum