Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
bnikola Mali od Foruma (Administrator)

Spol: 
|
Postano: 21:27 čet, 10. 7. 2008 Naslov: Prvostupnik = dipl. ing.? |
|
|
Dragi kolege, danas je ministar donio zanimljivu [url=http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/14262/Default.aspx]odluku[/url]...
Sto reci? 4 godine se izjednacuju s 3? Da li je samo meni to cudno? A sto je s odlukom gdje se dipl. ing. izjednacuje sa novim magistrom?
Dragi kolege, danas je ministar donio zanimljivu odluku...
Sto reci? 4 godine se izjednacuju s 3? Da li je samo meni to cudno? A sto je s odlukom gdje se dipl. ing. izjednacuje sa novim magistrom?
_________________ Život je lijep , tako kažu.. .
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
Postano: 22:39 čet, 10. 7. 2008 Naslov: Re: Prvostupnik = dipl. ing.? |
|
|
[quote="bnikola"]Dragi kolege, danas je ministar donio zanimljivu [url=http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/14262/Default.aspx]odluku[/url]...
Sto reci? 4 godine se izjednacuju s 3? Da li je samo meni to cudno? A sto je s odlukom gdje se dipl. ing. izjednacuje sa novim magistrom?[/quote]
oprosti, ali ja ne shvaćam kako si ti došao do tog zaključka iz ovog teksta iz SD? koliko ja vidim klasifikacija se nadopunjuje kako bi nove titule imale svoje mjesto, a tu ne vidim u čemu je problem, dapače samo pozitivno.
bnikola (napisa): | Dragi kolege, danas je ministar donio zanimljivu odluku...
Sto reci? 4 godine se izjednacuju s 3? Da li je samo meni to cudno? A sto je s odlukom gdje se dipl. ing. izjednacuje sa novim magistrom? |
oprosti, ali ja ne shvaćam kako si ti došao do tog zaključka iz ovog teksta iz SD? koliko ja vidim klasifikacija se nadopunjuje kako bi nove titule imale svoje mjesto, a tu ne vidim u čemu je problem, dapače samo pozitivno.
_________________ Umjesto da postavlja pitanje o tome što je prije nastalo - kokoš ili jaje, čovjeku se najednom učinilo da je kokoš zamisao jajeta o stvaranju novih jaja.

|
|
[Vrh] |
|
bnikola Mali od Foruma (Administrator)

Spol: 
|
Postano: 8:03 pet, 11. 7. 2008 Naslov: |
|
|
Ovo iz SD je najava, a ovo u prilogu je ono sto mi se ne svidja. Teletext vijest, gdje pise da ce raditi ono sto je prije VSS.
Ovo iz SD je najava, a ovo u prilogu je ono sto mi se ne svidja. Teletext vijest, gdje pise da ce raditi ono sto je prije VSS.
_________________ Život je lijep , tako kažu.. .
Description: |
|
Filesize: |
180.73 KB |
Viewed: |
162 Time(s) |

|
|
|
[Vrh] |
|
vesnac Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
Postano: 19:38 uto, 15. 7. 2008 Naslov: |
|
|
ja mislim da vam je ljutnja neosnovana. što bi sad trebalo, ne dat ljudima sa titulom prvostupnika da išta rade? onda koja je poanta svega? to što se počinje omogućavati prvostupnicima da rade ono što je dosada radio samo VSS uopće ne znači da se titule ne izjednačavaju, već samo da se tržište rada prilagođava. a zasad baš i nemate neke objektivne razloge zašto pojedini prvostupnik nije u stanju obavljati određeni posao.
što se tiče rada u OŠ i sami bi ste trebali biti svjesni toga da nastavnika za neke stvari naprosto nedostaje. što biste, rađe da nitko ne obavlja posao? to se da srediti pametnije, npr. da se čvrsto definira da stari diplomanti i novi magistri imaju prednost na natječajima pri zapošljavanju. druga stvar je što mislim da uopće nema prvostupničkih programa koji bi u startu mogli zadovoljavati uvjete za zapošljavanje u školi - naime obično im nedostaju pedagoški i psihološki kolegiji (čak i oni programi koji jesu nastavnički ih nemaju sve na razini prvostupnika) koje bi definitivno morali dodatno polagati prije nego bi uopće mogli doći u razmatranje. tako da se ne bih previše brinuo oko navale prvostupnika u škole.
ja mislim da vam je ljutnja neosnovana. što bi sad trebalo, ne dat ljudima sa titulom prvostupnika da išta rade? onda koja je poanta svega? to što se počinje omogućavati prvostupnicima da rade ono što je dosada radio samo VSS uopće ne znači da se titule ne izjednačavaju, već samo da se tržište rada prilagođava. a zasad baš i nemate neke objektivne razloge zašto pojedini prvostupnik nije u stanju obavljati određeni posao.
što se tiče rada u OŠ i sami bi ste trebali biti svjesni toga da nastavnika za neke stvari naprosto nedostaje. što biste, rađe da nitko ne obavlja posao? to se da srediti pametnije, npr. da se čvrsto definira da stari diplomanti i novi magistri imaju prednost na natječajima pri zapošljavanju. druga stvar je što mislim da uopće nema prvostupničkih programa koji bi u startu mogli zadovoljavati uvjete za zapošljavanje u školi - naime obično im nedostaju pedagoški i psihološki kolegiji (čak i oni programi koji jesu nastavnički ih nemaju sve na razini prvostupnika) koje bi definitivno morali dodatno polagati prije nego bi uopće mogli doći u razmatranje. tako da se ne bih previše brinuo oko navale prvostupnika u škole.
_________________ Umjesto da postavlja pitanje o tome što je prije nastalo - kokoš ili jaje, čovjeku se najednom učinilo da je kokoš zamisao jajeta o stvaranju novih jaja.

|
|
[Vrh] |
|
ana22 Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 0:13 sri, 16. 7. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="nemo"]što se tiče rada u OŠ i sami bi ste trebali biti svjesni toga da nastavnika za neke stvari naprosto nedostaje. što biste, rađe da nitko ne obavlja posao? to se da srediti pametnije, npr. da se čvrsto definira da stari diplomanti i novi magistri imaju prednost na natječajima pri zapošljavanju.[/quote]
Bojim se da nista od toga. Po aktualnom zakonu sa zavrsenim 3-godisnjim studijem [b]ne moze[/b] se trajno raditi u skoli. Navodno ce tako i ostati zbog EU-direktiva. Naravno, u praksi kod nas nastavu matematike drze apsolventi, vodoinstalateri i drugi (zbog nedostatka profesora), ali samo kao zamjena ili privremeno rjesenje.
[quote="nemo"]druga stvar je što mislim da uopće nema prvostupničkih programa koji bi u startu mogli zadovoljavati uvjete za zapošljavanje u školi - naime obično im nedostaju pedagoški i psihološki kolegiji (čak i oni programi koji jesu nastavnički ih nemaju sve na razini prvostupnika) koje bi definitivno morali dodatno polagati prije nego bi uopće mogli doći u razmatranje.[/quote]
Pogledaj [url=http://www.math.hr/Default.aspx?art=2013&sec=296]ovaj[/url] preddiplomski studij. Mislim da mu apsolutno nista ne nedostaje i da bi se nasi "edukacijski" prvostupnici mogli i trebali zaposljavati u skolama. Onima koji za to nisu spremni nakon 3 godine, bojim se da ni dodatne 2 godine diplomskog studija nece puno pomoci.
[quote="ana22"]mislim da kod poslodavaca prvostupnik sigurno nece moci konkurirati dipl. ing-u[/quote]
Ja mislim diametralno suprotno. Za vecinu poslova koje rade matematicari, apsolutno je svejedno znaju li one gadne teoreme i dokaze koje cuvamo za diplomski studij.
nemo (napisa): | što se tiče rada u OŠ i sami bi ste trebali biti svjesni toga da nastavnika za neke stvari naprosto nedostaje. što biste, rađe da nitko ne obavlja posao? to se da srediti pametnije, npr. da se čvrsto definira da stari diplomanti i novi magistri imaju prednost na natječajima pri zapošljavanju. |
Bojim se da nista od toga. Po aktualnom zakonu sa zavrsenim 3-godisnjim studijem ne moze se trajno raditi u skoli. Navodno ce tako i ostati zbog EU-direktiva. Naravno, u praksi kod nas nastavu matematike drze apsolventi, vodoinstalateri i drugi (zbog nedostatka profesora), ali samo kao zamjena ili privremeno rjesenje.
nemo (napisa): | druga stvar je što mislim da uopće nema prvostupničkih programa koji bi u startu mogli zadovoljavati uvjete za zapošljavanje u školi - naime obično im nedostaju pedagoški i psihološki kolegiji (čak i oni programi koji jesu nastavnički ih nemaju sve na razini prvostupnika) koje bi definitivno morali dodatno polagati prije nego bi uopće mogli doći u razmatranje. |
Pogledaj ovaj preddiplomski studij. Mislim da mu apsolutno nista ne nedostaje i da bi se nasi "edukacijski" prvostupnici mogli i trebali zaposljavati u skolama. Onima koji za to nisu spremni nakon 3 godine, bojim se da ni dodatne 2 godine diplomskog studija nece puno pomoci.
ana22 (napisa): | mislim da kod poslodavaca prvostupnik sigurno nece moci konkurirati dipl. ing-u |
Ja mislim diametralno suprotno. Za vecinu poslova koje rade matematicari, apsolutno je svejedno znaju li one gadne teoreme i dokaze koje cuvamo za diplomski studij.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
Postano: 13:33 čet, 17. 7. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]Pogledaj [url=http://www.math.hr/Default.aspx?art=2013&sec=296]ovaj[/url] preddiplomski studij. Mislim da mu apsolutno nista ne nedostaje i da bi se nasi "edukacijski" prvostupnici mogli i trebali zaposljavati u skolama. Onima koji za to nisu spremni nakon 3 godine, bojim se da ni dodatne 2 godine diplomskog studija nece puno pomoci.[/quote]
sasvim dovoljno matematike, i veći dio potrebni pedagoško/psiholoških, ali mislim da na to ipak trebaš obavezno imati didaktiku i metodiku nastave matematike ;) metodike su ti najvažniji kolegiji za bilo koji nastavnički smjer (biločega ;)), s obzirom da je obično unutar njih jedina praksa u školi što ćeš odraditi, a i jedino na metodici ti se ustvari obrađuje kako stvarno pripremiti nastavu iz tvoje discipline.
a za ovo sa 2 dodatne godine se slažem ;)
krcko (napisa): | Pogledaj ovaj preddiplomski studij. Mislim da mu apsolutno nista ne nedostaje i da bi se nasi "edukacijski" prvostupnici mogli i trebali zaposljavati u skolama. Onima koji za to nisu spremni nakon 3 godine, bojim se da ni dodatne 2 godine diplomskog studija nece puno pomoci. |
sasvim dovoljno matematike, i veći dio potrebni pedagoško/psiholoških, ali mislim da na to ipak trebaš obavezno imati didaktiku i metodiku nastave matematike metodike su ti najvažniji kolegiji za bilo koji nastavnički smjer (biločega ), s obzirom da je obično unutar njih jedina praksa u školi što ćeš odraditi, a i jedino na metodici ti se ustvari obrađuje kako stvarno pripremiti nastavu iz tvoje discipline.
a za ovo sa 2 dodatne godine se slažem

|
|
[Vrh] |
|
|