Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Liddy Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
kika Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
kika Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
pero Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Liddy Forumaš(ica)
|
Postano: 12:25 čet, 18. 9. 2008 Naslov: |
|
|
E ovako:
onaj tko je ispucao one 4 godine na teret ministarstva (znaci upisan je 2004 pa pao na bolonju) radi sljedece:
Uplacuje 2500kn skolarinu
uplacuje 200kn upisnine
(ako ima vise od 145etsc bodova pa moze upisati i kolegije sa 4 godine) uplacuje molbu od 100kn
Pa ode gore na faks, u skriptarnicu ako mu treba molba, trazite molbu za kvaziparcijalu (to je posebna molba bas za kvaziparcijalu) i uzmite onaj upisni list i onaj drugi list iz referadei OBA lista popunite, znaci upisujete samo kolegije iz zimskog semestra (bilo da ih ponovno slusate bilo da trazite one sa 4.godine) i s tim svim papirima idete kod tete u referadu.
Vi koji ste ispucali 4godine na teret ministarstva nemozete upisati preko studomata godinu vec vam sve tete u referadi moraju rucno. Eto toliko, tak je meni danas bilo na upisu.
I da morate uplatiti 2500kn skolarine da bi mogli upisati godinu, znaci bez uplatnice nema predaje indexa.
Napominjem ovo za one koji su upisani 2004godine na studij.
E ovako:
onaj tko je ispucao one 4 godine na teret ministarstva (znaci upisan je 2004 pa pao na bolonju) radi sljedece:
Uplacuje 2500kn skolarinu
uplacuje 200kn upisnine
(ako ima vise od 145etsc bodova pa moze upisati i kolegije sa 4 godine) uplacuje molbu od 100kn
Pa ode gore na faks, u skriptarnicu ako mu treba molba, trazite molbu za kvaziparcijalu (to je posebna molba bas za kvaziparcijalu) i uzmite onaj upisni list i onaj drugi list iz referadei OBA lista popunite, znaci upisujete samo kolegije iz zimskog semestra (bilo da ih ponovno slusate bilo da trazite one sa 4.godine) i s tim svim papirima idete kod tete u referadu.
Vi koji ste ispucali 4godine na teret ministarstva nemozete upisati preko studomata godinu vec vam sve tete u referadi moraju rucno. Eto toliko, tak je meni danas bilo na upisu.
I da morate uplatiti 2500kn skolarine da bi mogli upisati godinu, znaci bez uplatnice nema predaje indexa.
Napominjem ovo za one koji su upisani 2004godine na studij.
_________________ A man of words and not of deeds
Is like a garden full of weeds....
|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)
|
Postano: 15:12 čet, 18. 9. 2008 Naslov: |
|
|
Liddy me pretekla sa kratkim sažetkom. :lol: :wink:
@Liddy: ja sam ispucala 4 godine prek ministarstva pa mi je ipak teta u referadi rekla da se mogu upisat prek studomata. a mislim....lako je to provjeriti. odeš na studomat pa ak ide ide, a ak ne ne.
Meni je isto teta odmah dala uplatnicu na 2500 i rekla je da to moram platiti ak se želim upisat. Ali, rekla je još nešta zanimljivo. Od 1.10. bit će vjerojatno ipak plaćanje u [u]2 rate[/u], a ne u 3 rate, koliko smo smatrali da će biti. Znači da bi ta druga rata trebala ići na naplatu kad budemo upisivali idući semestar u drugom ili trećem mjesecu, a ona bi onda iznosila (malo matematike :lol: ) 3000 kn.
Ukratko: bez 2500 kn nema indexa. :D
Liddy me pretekla sa kratkim sažetkom.
@Liddy: ja sam ispucala 4 godine prek ministarstva pa mi je ipak teta u referadi rekla da se mogu upisat prek studomata. a mislim....lako je to provjeriti. odeš na studomat pa ak ide ide, a ak ne ne.
Meni je isto teta odmah dala uplatnicu na 2500 i rekla je da to moram platiti ak se želim upisat. Ali, rekla je još nešta zanimljivo. Od 1.10. bit će vjerojatno ipak plaćanje u 2 rate, a ne u 3 rate, koliko smo smatrali da će biti. Znači da bi ta druga rata trebala ići na naplatu kad budemo upisivali idući semestar u drugom ili trećem mjesecu, a ona bi onda iznosila (malo matematike ) 3000 kn.
Ukratko: bez 2500 kn nema indexa.
|
SvekY Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 10:46 pet, 19. 9. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="andreao"]a ak uplaćujemo u fini jel isto trebamo pisat pod poziv na broj odobrenja 21-matični broj (ili 14-matični broj) kao što se u banci tak uplaćuje ili je isto kao prek e-zabe (deset nula pa matični broj)? :lol:[/quote]
Andreao, vidim da i ti shvaćaš apsurd o nulama.
Ali, dobio sam dojam da pomalo komplicirate
Pogledajte [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=104663#104663]OVAJ[/url] post iz iste teme. Tu pišu svi načini plaćanja (moj post citiran) i zaključak da nije to strogo definirano.
Da pojasnim:
Ako se ne varam, školarina se plaća tako da dođeš kod tete Kosjenke i daš potvrdu o plaćanju. Najvažnije je da uplatiš na pravi žiro račun. Broj odobrenja treba početi sa 21, što označava svrhu uplate, a bilo bi poželjno i da sadrži neki osobni identifikacijski broj (npr. matični br. stud. [size=9]na početku indeksa[/size] ili JMBAG [size=9]10-znamenkasti sa iksice[/size]), ali nije važan format.
Model broja odobrenja postoji koji nema kontrolnih znamenki, tako da sve pali.
Drugo, pod [b]Svrha uplate[/b] ti, praktički, možeš napisati i "Za PMF", jer to osobno daješ Kosjenki koja te može pitati npr. "Je li to sigurno 2. rata?" i pred tobom to ažurira u kompjuteru.
Do sada je bilo da uplatnicu za školarinu ne pokazuješ u referadi jer je to, kao što sam spomenuo, u kompjutoru evidentirano.
I za kraj, ja sam na onaj svoj način ja sam plaćao i upisninu i molbu, prema tome to također radi (tj. nisu se bunile tete u referadi), a smatram da je lakše ne pisati tolike nule (točno 10 njih),...
... a osim toga JMBAG ima 10 znamenaka pa mislim da znam odakle korisnici foruma "marijap" ideja o 10 nula.
Jesu li ovo ljudi znali ili sam zabrazdio u detalje?
Hvala vam na strpljenju... :P 8)
andreao (napisa): | a ak uplaćujemo u fini jel isto trebamo pisat pod poziv na broj odobrenja 21-matični broj (ili 14-matični broj) kao što se u banci tak uplaćuje ili je isto kao prek e-zabe (deset nula pa matični broj)? |
Andreao, vidim da i ti shvaćaš apsurd o nulama.
Ali, dobio sam dojam da pomalo komplicirate
Pogledajte OVAJ post iz iste teme. Tu pišu svi načini plaćanja (moj post citiran) i zaključak da nije to strogo definirano.
Da pojasnim:
Ako se ne varam, školarina se plaća tako da dođeš kod tete Kosjenke i daš potvrdu o plaćanju. Najvažnije je da uplatiš na pravi žiro račun. Broj odobrenja treba početi sa 21, što označava svrhu uplate, a bilo bi poželjno i da sadrži neki osobni identifikacijski broj (npr. matični br. stud. na početku indeksa ili JMBAG 10-znamenkasti sa iksice), ali nije važan format.
Model broja odobrenja postoji koji nema kontrolnih znamenki, tako da sve pali.
Drugo, pod Svrha uplate ti, praktički, možeš napisati i "Za PMF", jer to osobno daješ Kosjenki koja te može pitati npr. "Je li to sigurno 2. rata?" i pred tobom to ažurira u kompjuteru.
Do sada je bilo da uplatnicu za školarinu ne pokazuješ u referadi jer je to, kao što sam spomenuo, u kompjutoru evidentirano.
I za kraj, ja sam na onaj svoj način ja sam plaćao i upisninu i molbu, prema tome to također radi (tj. nisu se bunile tete u referadi), a smatram da je lakše ne pisati tolike nule (točno 10 njih),...
... a osim toga JMBAG ima 10 znamenaka pa mislim da znam odakle korisnici foruma "marijap" ideja o 10 nula.
Jesu li ovo ljudi znali ili sam zabrazdio u detalje?
Hvala vam na strpljenju...
Zadnja promjena: SvekY; 11:04 pet, 19. 9. 2008; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 11:00 pet, 19. 9. 2008 Naslov: |
|
|
Poziv na broj se ne zadaje [i]ad hoc[/i], nego postoje pravila o racunanju kontrolnih znamenaka. :) Neki sustavi (mozda medju njima i e-Zaba, nisam siguran) kontroliraju da je broj ispravan i ne daju upisati broj koji ne odgovara tim pravilima, pa stvar ne prodje bez tih dodatnih nula. :? Prica s nulama je i krenula kad se nije dalo obaviti on-line placanje samo uz opisani poziv na broj. :)
Dakle, nije uvijek kompliciranje. :)
Poziv na broj se ne zadaje ad hoc, nego postoje pravila o racunanju kontrolnih znamenaka. Neki sustavi (mozda medju njima i e-Zaba, nisam siguran) kontroliraju da je broj ispravan i ne daju upisati broj koji ne odgovara tim pravilima, pa stvar ne prodje bez tih dodatnih nula. Prica s nulama je i krenula kad se nije dalo obaviti on-line placanje samo uz opisani poziv na broj.
Dakle, nije uvijek kompliciranje.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
SvekY Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 11:12 pet, 19. 9. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Poziv na broj se ne zadaje [i]ad hoc[/i], nego postoje pravila o racunanju kontrolnih znamenaka. :) Neki sustavi (mozda medju njima i e-Zaba, nisam siguran) kontroliraju da je broj ispravan i ne daju upisati broj koji ne odgovara tim pravilima, pa stvar ne prodje bez tih dodatnih nula. :? Prica s nulama je i krenula kad se nije dalo obaviti on-line placanje samo uz opisani poziv na broj. :)
Dakle, nije uvijek kompliciranje. :)[/quote]
Aha shvaćam. Dakle, negdje slobodni model broja odobrenja ne postoji, pa treba malo "hakirati", zaobići taj problem.
Naime, meni na e-zaba bez upisanog modela daje slobodni model.
vsego (napisa): | Poziv na broj se ne zadaje ad hoc, nego postoje pravila o racunanju kontrolnih znamenaka. Neki sustavi (mozda medju njima i e-Zaba, nisam siguran) kontroliraju da je broj ispravan i ne daju upisati broj koji ne odgovara tim pravilima, pa stvar ne prodje bez tih dodatnih nula. Prica s nulama je i krenula kad se nije dalo obaviti on-line placanje samo uz opisani poziv na broj.
Dakle, nije uvijek kompliciranje. |
Aha shvaćam. Dakle, negdje slobodni model broja odobrenja ne postoji, pa treba malo "hakirati", zaobići taj problem.
Naime, meni na e-zaba bez upisanog modela daje slobodni model.
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
Postano: 8:44 sub, 20. 9. 2008 Naslov: |
|
|
to sa 10 nula je doslo od mene prije par godina kad zaba NIJE htjela za upisani model priznati maticni broj studenta a niti JMBAG kao poziv na broj
onda sam iskopala neki pravilnik o tome kako mora izgledati poziv na broj za pojedini model i za model koji je trebalo - sustav racunanja kontrolnih znamenki je bio takav da je jedino moglo proci sa 10 nula i onda upisati bilosta (u posti/fini/banci osobnom uplatom je i tada prolazilo ono sto su trazili u referadi, samo netom nije htjelo a meni se bas nije islo u grad :) )
sada ocito, niti pbz niti e-zaba ne radi taj problem, zapravo - to NIJE problem, to je propis kojeg bi se trebali drzati u referadi i ne brljati po modelima kak im puhne....
no, anyway, uvijek mozete probati model - broj studenta
ako ne prodje, popunite nulama na prethodno opisani nacin :)
mozda ljudi koriste i druge banke osim zagrebacke :)
to sa 10 nula je doslo od mene prije par godina kad zaba NIJE htjela za upisani model priznati maticni broj studenta a niti JMBAG kao poziv na broj
onda sam iskopala neki pravilnik o tome kako mora izgledati poziv na broj za pojedini model i za model koji je trebalo - sustav racunanja kontrolnih znamenki je bio takav da je jedino moglo proci sa 10 nula i onda upisati bilosta (u posti/fini/banci osobnom uplatom je i tada prolazilo ono sto su trazili u referadi, samo netom nije htjelo a meni se bas nije islo u grad )
sada ocito, niti pbz niti e-zaba ne radi taj problem, zapravo - to NIJE problem, to je propis kojeg bi se trebali drzati u referadi i ne brljati po modelima kak im puhne....
no, anyway, uvijek mozete probati model - broj studenta
ako ne prodje, popunite nulama na prethodno opisani nacin
mozda ljudi koriste i druge banke osim zagrebacke
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |