Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 15:54 čet, 19. 2. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]:-s Ako bi netko meni htio malo objasniti...
1. SZ nema nikakvih financijskih zaliha? :shock:
2. Znaci li to da je svejedno tko je na celu SZ PMF? :-k[/quote]
Basicly - da, to je zalosno stanje u koje je Petar Bezjak gurnuo SZ. Zbog muljaza oko proracuna ministarstvo je zakljucilo da studenti nisu dovoljno odgovorni da sami odlucuju o raspolaganju tim novcem, te je ono odlucilo dodjeljivati taj novac projektima koji ga po misljenju ministarstva zasluzuju.
I tako su studenti ostali bez te (skoro pa jedine) stvari vezane za njih i njihovo obrazovanje o kojoj su mogli odlucivati i raditi ono sto misle da je najbolje za njih.
Puno [i]hvala[/i] kolega Bezjak.
A za zalihe ne znam tocno, to bi valjda trebalo pisati u onom famoznom izvijescu o poslovanju prethodne godine koje je PB na jedvite jade predao ministarstvu nakon dugog navlacenja, a od studenata ga skriva.
Zasto kazem da ga skriva? Zato jer sam sam prisustvovao dogadjaju kada je PB jednom studentu koji je rekao da zeli vidjeti taj izvjestaj rekao da dodje kod njega u SZ pa ce mu ga pokazati (ne [i]dati kopiju[/i], nego ono, pokazati). A kada je taj kolega pokazao kopiju(koju je pretpostavljam dobio u ministarstvu, jer je taj izvjestaj valjda javan za sve studente) jednog racuna iz tog izvjestaja koji je svjedocio da je nekome (ne sjecam se sad vise kome) isplaceno (oko) 2000 KN za odrzavanje stranica SZ-a u 2000./2001. koje po tvrdnji tog kolege nisu dozivjele niti jednu promjenu(nikakav upload) u tom razdoblju, PB je rekao da ce ispitati stvar i uzeo kopiju da ju [i]pogleda[/i] te kopiju spremio u svoj dzep. Kada ga je kolega zamolio da mu vrati tu kopiju, PB je to odbio(tvrdeci da [i]taj papir pravno ne postoji[/i] jer mu ga nije on(PB) dao), da bi na kraju zbog ustrajanja kolege da mu je vrati, PB spalio tu kopiju usred kafica (uz moj tuzni komentar da [i]taj papir sada vise ni fizicki ne postoji[/i] te zadovoljni smijesak PB na taj komentar). (Ne, ovo nije neki scenarij nekog filma, to je stvarno tako bilo). To se inace odvijalo u kaficu pokraj Radia 101, neposredno nakon onog talk showa.
Eto kad se tako radi sa financijskim izvjestajem SZa (koji valjda studenti imaju pravo vidjeti kada su svi clanovi SZ. Valjda smiju vidjeti kako se raspolagalo novcima koje su im dali porezni obveznici) i sa prituzbama tj. nepravilnostima koje su se uocile u poslovanju, kako onda ministarstvo ne bi zakljucilo da studenti nisu dovoljno odgovorni i preuzelo stvar u svoje ruke.
Opet, puno [i]hvala[/i] kolega Bezjak.
I onda takav covjek nadje nekog da organizira brucosijadu matematike na kojoj se on slavodobitno pojavi i odrzi mali govor i glumi da se jako brine za interese studenata matematike i studenata uopce. A kada ja nekome prije te brucosijade kazem da ja necu doci na nju jer ne zelim podrzavati SUMU i PB, te i tom nekome kazem da nejde, onda ja ispadnem zao i party breaker. :roll:
vsego (napisa): | Ako bi netko meni htio malo objasniti...
1. SZ nema nikakvih financijskih zaliha?
2. Znaci li to da je svejedno tko je na celu SZ PMF?  |
Basicly - da, to je zalosno stanje u koje je Petar Bezjak gurnuo SZ. Zbog muljaza oko proracuna ministarstvo je zakljucilo da studenti nisu dovoljno odgovorni da sami odlucuju o raspolaganju tim novcem, te je ono odlucilo dodjeljivati taj novac projektima koji ga po misljenju ministarstva zasluzuju.
I tako su studenti ostali bez te (skoro pa jedine) stvari vezane za njih i njihovo obrazovanje o kojoj su mogli odlucivati i raditi ono sto misle da je najbolje za njih.
Puno hvala kolega Bezjak.
A za zalihe ne znam tocno, to bi valjda trebalo pisati u onom famoznom izvijescu o poslovanju prethodne godine koje je PB na jedvite jade predao ministarstvu nakon dugog navlacenja, a od studenata ga skriva.
Zasto kazem da ga skriva? Zato jer sam sam prisustvovao dogadjaju kada je PB jednom studentu koji je rekao da zeli vidjeti taj izvjestaj rekao da dodje kod njega u SZ pa ce mu ga pokazati (ne dati kopiju, nego ono, pokazati). A kada je taj kolega pokazao kopiju(koju je pretpostavljam dobio u ministarstvu, jer je taj izvjestaj valjda javan za sve studente) jednog racuna iz tog izvjestaja koji je svjedocio da je nekome (ne sjecam se sad vise kome) isplaceno (oko) 2000 KN za odrzavanje stranica SZ-a u 2000./2001. koje po tvrdnji tog kolege nisu dozivjele niti jednu promjenu(nikakav upload) u tom razdoblju, PB je rekao da ce ispitati stvar i uzeo kopiju da ju pogleda te kopiju spremio u svoj dzep. Kada ga je kolega zamolio da mu vrati tu kopiju, PB je to odbio(tvrdeci da taj papir pravno ne postoji jer mu ga nije on(PB) dao), da bi na kraju zbog ustrajanja kolege da mu je vrati, PB spalio tu kopiju usred kafica (uz moj tuzni komentar da taj papir sada vise ni fizicki ne postoji te zadovoljni smijesak PB na taj komentar). (Ne, ovo nije neki scenarij nekog filma, to je stvarno tako bilo). To se inace odvijalo u kaficu pokraj Radia 101, neposredno nakon onog talk showa.
Eto kad se tako radi sa financijskim izvjestajem SZa (koji valjda studenti imaju pravo vidjeti kada su svi clanovi SZ. Valjda smiju vidjeti kako se raspolagalo novcima koje su im dali porezni obveznici) i sa prituzbama tj. nepravilnostima koje su se uocile u poslovanju, kako onda ministarstvo ne bi zakljucilo da studenti nisu dovoljno odgovorni i preuzelo stvar u svoje ruke.
Opet, puno hvala kolega Bezjak.
I onda takav covjek nadje nekog da organizira brucosijadu matematike na kojoj se on slavodobitno pojavi i odrzi mali govor i glumi da se jako brine za interese studenata matematike i studenata uopce. A kada ja nekome prije te brucosijade kazem da ja necu doci na nju jer ne zelim podrzavati SUMU i PB, te i tom nekome kazem da nejde, onda ja ispadnem zao i party breaker.
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 15:08 pet, 20. 2. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Anonymous"]Toliko se ljudi žali na tog PB, a niko ništa da napravi. Mislim fakat ljudi organizirajte se, prikupite informacije, nađite nekog tko je upoznat sa zakonom(npr. nekog sa pravnog faksa), i dajte djelujte.[/quote]
Ne znam koliko si procitao rasprava na tu temu ovdje, ali "ljudi" su ga smjenili s mjesta predsjednika SZ PMF. :? Pokazalo se da to nije povuklo posljedice koje su se ocekivale, ali ne moze se reci da nisu nista napravili... :roll:
[quote="Anonymous"]Nije mi jasno kako sve to možete tako gledati. :roll:[/quote]
Za razliku od tebe koji si poduzeo koju tocno akciju? :roll:
Anonymous (napisa): | Toliko se ljudi žali na tog PB, a niko ništa da napravi. Mislim fakat ljudi organizirajte se, prikupite informacije, nađite nekog tko je upoznat sa zakonom(npr. nekog sa pravnog faksa), i dajte djelujte. |
Ne znam koliko si procitao rasprava na tu temu ovdje, ali "ljudi" su ga smjenili s mjesta predsjednika SZ PMF. Pokazalo se da to nije povuklo posljedice koje su se ocekivale, ali ne moze se reci da nisu nista napravili...
Anonymous (napisa): | Nije mi jasno kako sve to možete tako gledati.  |
Za razliku od tebe koji si poduzeo koju tocno akciju?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 18:27 pet, 20. 2. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Anonymous"]Tek sam nedavno saznao za događanja u SZ-u. Da sam član SZ-a ili u bilo kakvom drugom kontaktu s tim ljudima sigurno bih pokušao nešto napraviti, ako nije moguće (mada čisto sumnjam jer sve ove žalopojke veličaju nedodrljivost PB u koju ja ne vjerujem)onda bih izašao SZ-a.[/quote]
A piece of revelation...[list=1][*]Ti [b]JESI[/b] clan SZa. :shock: Svidjalo ti se ili ne i bez obzira na to sto je to protuustavno (bar koliko je meni poznato), postao si clan SZa upisom na fax. :x
[*]Iz SZa mozes izaci na jedan od dva nacina:[list=a][*]Odustajanjem od faxa
[*]Diplomiranjem[/list:o][/list:o]Ako ti se [b]stvarno[/b] nesto poduzima, obrati se Steelu; cini mi se da je on planirao nesto (prosvjede ili tako nesto? :-k Pricice na Forumu pomazu da se netko informira, ali ne znace konkretnu akciju. 8)
Anonymous (napisa): | Tek sam nedavno saznao za događanja u SZ-u. Da sam član SZ-a ili u bilo kakvom drugom kontaktu s tim ljudima sigurno bih pokušao nešto napraviti, ako nije moguće (mada čisto sumnjam jer sve ove žalopojke veličaju nedodrljivost PB u koju ja ne vjerujem)onda bih izašao SZ-a. |
A piece of revelation...- Ti JESI clan SZa.
Svidjalo ti se ili ne i bez obzira na to sto je to protuustavno (bar koliko je meni poznato), postao si clan SZa upisom na fax.
- Iz SZa mozes izaci na jedan od dva nacina:
- Odustajanjem od faxa
- Diplomiranjem
Ako ti se stvarno nesto poduzima, obrati se Steelu; cini mi se da je on planirao nesto (prosvjede ili tako nesto? Pricice na Forumu pomazu da se netko informira, ali ne znace konkretnu akciju.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
mLijekO Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 19:56 pet, 20. 2. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Ako ti se [b]stvarno[/b] nesto poduzima, obrati se Steelu; cini mi se da je on planirao nesto (prosvjede ili tako nesto? :-k [/quote]
Dap, i mejlo prijedlog (da prosvjeduje prije slijedece sjednice skupstine SZ tak da vide da studenti ne podrzavaju PB koji njima tvrdi da ga je smjenila samo sacica nezadovoljnika (jer je njihov stav [i]To nije moj faks, nisam upoznat[/i], pa ih ne zanima i ne zele se uopce raspitati o tome)) sam svima iz predsjednistva SZ-PMFa (koji nisu u PB struji), pa nitko nije nis odgovoril.
Isto tak kad sam pisal svima iz predsjednistva SZ-PMF-a (barem onima koji imaju mail (14 od 16)) o tome da sadasnji upravitelj studenske poliklinike planira ukinuti laboratorij tamo, pa bi studenti morali hodati posvuda po gradu na preglede. I prijedlozio da nesto poduzmemo. I opet mi nije nitko nis odgovorio.
Ljudi, dajte pritisnite te svoje predstavnike da nekaj rade. Ja sam [i]samo[/i] zamjenik predstavnika 3. godine, ne mogu djelovati kao predstavnik cijele matematike ili PMFa ili tak neceg...
[b]BTW, ak netko zeli pomoci da organiziramo onaj prosvjed, nek mi se javi.[/b] (mail vam pise na gumbicu nekoliko cm-a nize)
vsego (napisa): | Ako ti se stvarno nesto poduzima, obrati se Steelu; cini mi se da je on planirao nesto (prosvjede ili tako nesto? |
Dap, i mejlo prijedlog (da prosvjeduje prije slijedece sjednice skupstine SZ tak da vide da studenti ne podrzavaju PB koji njima tvrdi da ga je smjenila samo sacica nezadovoljnika (jer je njihov stav To nije moj faks, nisam upoznat, pa ih ne zanima i ne zele se uopce raspitati o tome)) sam svima iz predsjednistva SZ-PMFa (koji nisu u PB struji), pa nitko nije nis odgovoril.
Isto tak kad sam pisal svima iz predsjednistva SZ-PMF-a (barem onima koji imaju mail (14 od 16)) o tome da sadasnji upravitelj studenske poliklinike planira ukinuti laboratorij tamo, pa bi studenti morali hodati posvuda po gradu na preglede. I prijedlozio da nesto poduzmemo. I opet mi nije nitko nis odgovorio.
Ljudi, dajte pritisnite te svoje predstavnike da nekaj rade. Ja sam samo zamjenik predstavnika 3. godine, ne mogu djelovati kao predstavnik cijele matematike ili PMFa ili tak neceg...
BTW, ak netko zeli pomoci da organiziramo onaj prosvjed, nek mi se javi. (mail vam pise na gumbicu nekoliko cm-a nize)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

|
|
[Vrh] |
|
Nicolas Forumaš(ica)

|
Postano: 21:15 pet, 20. 2. 2004 Naslov: |
|
|
Dakle, za one koji nisu pročitali cijeli topic - samo kratak rezime:
Petar Bezjak je student matematike na PMF-u. Na izborima za SZ kandidirao se kao predstavnik 2. godine studenata PMF-a, (ne PMF-MO). Izbori su bili organizirani tako da se nisu na vrijeme (u zakonskom roku) najavili i oglasili na oglasnim pločama, tako da neki od ljudi koji su se i željeli kandidirati na tim izborima, to nisu stigli napraviti. Izbori su održani i Petar Bezjak je izabran kao predstavnik 2. godine u predsjedništvo podružnice SZa na PMF-u. Na provedbu izbora i rezultate je uložena žalba od strane udruga BIUS (biologija) i SSHFD (fizika), međutim žalba je bez ikakvog obrazloženja odbijena.
U podružnici SZa, Bezjak je izabran za predsjednika podružnice i time je postao član Skupštine SZa za zagrebačko Sveučilište i kao predstavnik prirodno-znanstvene skupine fakulteta (samo PMF!) automatski i član predsjedništva zagrebačkog SZa, gdje je gle čuda isto izabran za predsjednika i time postao član Hrvatskog SZa gdje je isto izabran za predsjednika i tako je postao legalni predstavnik svih studenata u Hrvatskoj.
Onda su se počele nizati afere - dobar link za pregled događaja je [url]http://www.student.hr/skripte/article.show.asp?evt_id=963[/url].
Kad su vidjeli kakve su aktivnosti predsjednika podružnice, predsjedništvo podružnice SZa na PMFu se sastalo i 10 od 15 članova podružnice je glasalo za smjenu Bezjaka s mjesta predsjednika podružnice. Budući da SZ funkcionira na delegatskom principu, autonomna odluka podružnice o odabiru svog predstavnika bi trebala biti konačna. Skupština SZa je samo trebala provesti odluku podružnice i smijeniti Bezjaka sa svih funkcija u SZu, međutim Skupština to nije učinila. Bezjak je javno tvrdio kako je sjednica nelegalno sazvana i kako ne priznaje svoje smjenjivanje, ali nakon toga niti jednom nije predsjedao niti bio na sjednici Podružnice. Skupština SZZG je umjesto provođenja odluke podružnice na PMFu, osnovala nekakvo povjerenstvo koje je trebalo ispitati o čemu se tu radi i donijeti odluku da li je sjednica na kojoj je Bezjak smijenjen bila legalna ili nije, međutim niti to povjerenstvo se nije niti jednom sastalo (u 8 mjeseci) niti donijelo neki zaključak.
U međuvremenu Petar Bezjak i dalje izigrava predstavnika svih studenata iako nema potporu niti na svom vlastitom fakultetu.
Što se novaca tiče, MZT zbog netransparentnog trošenja novca od strane SZa nije u prošloj godini zagrebačkom SZu dao niti kune. Međutim sada je došlo do promjene ministra i treba vidjeti kako će se novi ministar postaviti prema problemu. Možda je pravo vrijeme za poduzimanje neke nove inicijative kako bi se ministru skrenula pažnja na problem SZa i našao način za njegovo rješavanje.
Važno je spomenuti da je problem i u samom zakonu o SZu jer prema zakonu praktički ne postoji nikakav mehanizam nadzora nad radom SZ-a, pa je baš zbog toga i moguća ovakva situacija. Mijenjanje zakona je u ovlastima Sabora, a problem SZa je ipak manji problem u državnim okvirima, tako da je teško da će doći do promjene ukoliko se ne stvori dovoljan pritisak.
Pitanje je samo mogu li studenti i studentske udruge nastupiti dovoljno organizirano da stvore taj potreban pritisak.
Dakle, za one koji nisu pročitali cijeli topic - samo kratak rezime:
Petar Bezjak je student matematike na PMF-u. Na izborima za SZ kandidirao se kao predstavnik 2. godine studenata PMF-a, (ne PMF-MO). Izbori su bili organizirani tako da se nisu na vrijeme (u zakonskom roku) najavili i oglasili na oglasnim pločama, tako da neki od ljudi koji su se i željeli kandidirati na tim izborima, to nisu stigli napraviti. Izbori su održani i Petar Bezjak je izabran kao predstavnik 2. godine u predsjedništvo podružnice SZa na PMF-u. Na provedbu izbora i rezultate je uložena žalba od strane udruga BIUS (biologija) i SSHFD (fizika), međutim žalba je bez ikakvog obrazloženja odbijena.
U podružnici SZa, Bezjak je izabran za predsjednika podružnice i time je postao član Skupštine SZa za zagrebačko Sveučilište i kao predstavnik prirodno-znanstvene skupine fakulteta (samo PMF!) automatski i član predsjedništva zagrebačkog SZa, gdje je gle čuda isto izabran za predsjednika i time postao član Hrvatskog SZa gdje je isto izabran za predsjednika i tako je postao legalni predstavnik svih studenata u Hrvatskoj.
Onda su se počele nizati afere - dobar link za pregled događaja je http://www.student.hr/skripte/article.show.asp?evt_id=963.
Kad su vidjeli kakve su aktivnosti predsjednika podružnice, predsjedništvo podružnice SZa na PMFu se sastalo i 10 od 15 članova podružnice je glasalo za smjenu Bezjaka s mjesta predsjednika podružnice. Budući da SZ funkcionira na delegatskom principu, autonomna odluka podružnice o odabiru svog predstavnika bi trebala biti konačna. Skupština SZa je samo trebala provesti odluku podružnice i smijeniti Bezjaka sa svih funkcija u SZu, međutim Skupština to nije učinila. Bezjak je javno tvrdio kako je sjednica nelegalno sazvana i kako ne priznaje svoje smjenjivanje, ali nakon toga niti jednom nije predsjedao niti bio na sjednici Podružnice. Skupština SZZG je umjesto provođenja odluke podružnice na PMFu, osnovala nekakvo povjerenstvo koje je trebalo ispitati o čemu se tu radi i donijeti odluku da li je sjednica na kojoj je Bezjak smijenjen bila legalna ili nije, međutim niti to povjerenstvo se nije niti jednom sastalo (u 8 mjeseci) niti donijelo neki zaključak.
U međuvremenu Petar Bezjak i dalje izigrava predstavnika svih studenata iako nema potporu niti na svom vlastitom fakultetu.
Što se novaca tiče, MZT zbog netransparentnog trošenja novca od strane SZa nije u prošloj godini zagrebačkom SZu dao niti kune. Međutim sada je došlo do promjene ministra i treba vidjeti kako će se novi ministar postaviti prema problemu. Možda je pravo vrijeme za poduzimanje neke nove inicijative kako bi se ministru skrenula pažnja na problem SZa i našao način za njegovo rješavanje.
Važno je spomenuti da je problem i u samom zakonu o SZu jer prema zakonu praktički ne postoji nikakav mehanizam nadzora nad radom SZ-a, pa je baš zbog toga i moguća ovakva situacija. Mijenjanje zakona je u ovlastima Sabora, a problem SZa je ipak manji problem u državnim okvirima, tako da je teško da će doći do promjene ukoliko se ne stvori dovoljan pritisak.
Pitanje je samo mogu li studenti i studentske udruge nastupiti dovoljno organizirano da stvore taj potreban pritisak.
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 12:50 sub, 21. 2. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Anonymous"][quote="vsego"][quote="Anonymous"]Tek sam nedavno saznao za događanja u SZ-u. Da sam član SZ-a ili u bilo kakvom drugom kontaktu s tim ljudima sigurno bih pokušao nešto napraviti, ako nije moguće (mada čisto sumnjam jer sve ove žalopojke veličaju nedodrljivost PB u koju ja ne vjerujem)onda bih izašao SZ-a.[/quote]
A piece of revelation...[list=1][*]Ti [b]JESI[/b] clan SZa. :shock: Svidjalo ti se ili ne i bez obzira na to sto je to protuustavno (bar koliko je meni poznato), postao si clan SZa upisom na fax. :x
[*]Iz SZa mozes izaci na jedan od dva nacina:[list=a][*]Odustajanjem od faxa
[*]Diplomiranjem[/list:o][/list:o]Ako ti se [b]stvarno[/b] nesto poduzima, obrati se Steelu; cini mi se da je on planirao nesto (prosvjede ili tako nesto? :-k Pricice na Forumu pomazu da se netko informira, ali ne znace konkretnu akciju. 8)[/quote]
E ovoj dio o automatskom članstvu fakat nisam znao. A vjerojatno moje nezanje nije ništa neobično s obzirom da od tog SZ-a nigdje za svog studentskog staža nisam pročitao a niti čuo neku korisnu informaciju i sl. Međutim to je izgleda taktika svih onih ljudi ko što je PB. Držati kritičnu masu studenata u mraku neznanja. No eto vjerojatno postoje ljudi koji su drugačiji od PB i koji žele nešto korisno napraviti. Možda bi za početak mogli izvući gore dotičnu masu iz mraka neznanja. Mislim da nitko ko ima barem dvije čiste u glavi ne bi ostao imun na nepravdu i nepošetnje koje ljudi poput PB šire.[/quote]
Još samo bi dodao na zadnju rečenicu. Ljudi bi trebali saznati čemu taj SZ uopće u životu služi. Kakva prava studenata zastupa ili bi trebao zastupati. Kakve su mogućnosti da se pomoću SZ-a ostvare nekakvi projekti tj. što studenti gube imajući jednog čovjeka kao što je PB kao predsjednika ili već što je u SZ-u, odnosno, što su izgubili u procesu. Jer priče poput PB jer takav i takav, radi to i to izgledaju kao "međustranačko" prepucavanje i sumnju da opet netko drugi pokušava za sebe izboriti poziciju.
Anonymous (napisa): | vsego (napisa): | Anonymous (napisa): | Tek sam nedavno saznao za događanja u SZ-u. Da sam član SZ-a ili u bilo kakvom drugom kontaktu s tim ljudima sigurno bih pokušao nešto napraviti, ako nije moguće (mada čisto sumnjam jer sve ove žalopojke veličaju nedodrljivost PB u koju ja ne vjerujem)onda bih izašao SZ-a. |
A piece of revelation...- Ti JESI clan SZa.
Svidjalo ti se ili ne i bez obzira na to sto je to protuustavno (bar koliko je meni poznato), postao si clan SZa upisom na fax.
- Iz SZa mozes izaci na jedan od dva nacina:
- Odustajanjem od faxa
- Diplomiranjem
Ako ti se stvarno nesto poduzima, obrati se Steelu; cini mi se da je on planirao nesto (prosvjede ili tako nesto? Pricice na Forumu pomazu da se netko informira, ali ne znace konkretnu akciju.  |
E ovoj dio o automatskom članstvu fakat nisam znao. A vjerojatno moje nezanje nije ništa neobično s obzirom da od tog SZ-a nigdje za svog studentskog staža nisam pročitao a niti čuo neku korisnu informaciju i sl. Međutim to je izgleda taktika svih onih ljudi ko što je PB. Držati kritičnu masu studenata u mraku neznanja. No eto vjerojatno postoje ljudi koji su drugačiji od PB i koji žele nešto korisno napraviti. Možda bi za početak mogli izvući gore dotičnu masu iz mraka neznanja. Mislim da nitko ko ima barem dvije čiste u glavi ne bi ostao imun na nepravdu i nepošetnje koje ljudi poput PB šire. |
Još samo bi dodao na zadnju rečenicu. Ljudi bi trebali saznati čemu taj SZ uopće u životu služi. Kakva prava studenata zastupa ili bi trebao zastupati. Kakve su mogućnosti da se pomoću SZ-a ostvare nekakvi projekti tj. što studenti gube imajući jednog čovjeka kao što je PB kao predsjednika ili već što je u SZ-u, odnosno, što su izgubili u procesu. Jer priče poput PB jer takav i takav, radi to i to izgledaju kao "međustranačko" prepucavanje i sumnju da opet netko drugi pokušava za sebe izboriti poziciju.
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

|
Postano: 16:38 sub, 21. 2. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Anonymous"]Jer priče poput PB jer takav i takav, radi to i to izgledaju kao "međustranačko" prepucavanje i sumnju da opet netko drugi pokušava za sebe izboriti poziciju.[/quote]
A mozda sluze i tome da se studente obavjesti, pa se mozda osvjeste i kao intelektualna buducnost ove zemlje daju primjer da je gotovo s takvim ljudima... :-s
BTW, meni su prije one smjene nudili da se kandidiram za predsjednika SZ-PMFa i da cu imat potporu puno studenskih udruga da budem predsjednik SZ-ZGa. A ja sam odbio, jer bi tamo sigurno naisao na jos milijun stvari koje ne bi bile dobre (pravilne, postene itd. (bar po meni)) i onda bi zbog osjecaja duznosti sto sam izabran [i]gubio[/i] vecinu svog vremena na to, a zanemario bi svoje studiranje...
Ne ginu svi za nekom politickom funkcijom i polozajem. Kandidirao sam se za [b]pot[/b]predsjednika SZ-PMF-a nakon one smjene tako da ne bi bilo sanse da odem nekamo [i]vise[/i], a sa te funkcije bi ipak mogao djelovati malo bolje nego kao zamjenik predstavnika 3. godine. No nisu me izabrali za to, njihov izbor i dobro kaj sad ja, ja i dalje radim ono kaj mislim da mi je duznost.
Ali to ne znaci da ne mogu odvojiti barem malo vremena i radit na tome da se PB i njemu slicni zaustave, a mislim da bi svi studenti mogli nac malo vremena (barem za jedan prosvjed) kad bi htjeli.
Dakle, ja necu nikakvu poziciju, za 7-8 mjeseci mi istjece mandat i nitko sretniji od mene. Dost mi je politike i toga da ti ljudi lazu u lice (a znaju da znas da ti lazu i bas ih briga)...
Nisu svi kao nasi [i]cjenjeni[/i] politicari...
...
ali ovi na nekakvim funkcijama obicno jesu :cry: i zato ih treba stisnut i drzat na oku tak da ne mogu muljati, a kad nesto smuljaju maknut ih, pa sljedeci nece to radit, a ne kao vecina studenata samo rec da SZ nis ne valja i ne poduzeti nista u vezi toga.
Anonymous (napisa): | Jer priče poput PB jer takav i takav, radi to i to izgledaju kao "međustranačko" prepucavanje i sumnju da opet netko drugi pokušava za sebe izboriti poziciju. |
A mozda sluze i tome da se studente obavjesti, pa se mozda osvjeste i kao intelektualna buducnost ove zemlje daju primjer da je gotovo s takvim ljudima...
BTW, meni su prije one smjene nudili da se kandidiram za predsjednika SZ-PMFa i da cu imat potporu puno studenskih udruga da budem predsjednik SZ-ZGa. A ja sam odbio, jer bi tamo sigurno naisao na jos milijun stvari koje ne bi bile dobre (pravilne, postene itd. (bar po meni)) i onda bi zbog osjecaja duznosti sto sam izabran gubio vecinu svog vremena na to, a zanemario bi svoje studiranje...
Ne ginu svi za nekom politickom funkcijom i polozajem. Kandidirao sam se za potpredsjednika SZ-PMF-a nakon one smjene tako da ne bi bilo sanse da odem nekamo vise, a sa te funkcije bi ipak mogao djelovati malo bolje nego kao zamjenik predstavnika 3. godine. No nisu me izabrali za to, njihov izbor i dobro kaj sad ja, ja i dalje radim ono kaj mislim da mi je duznost.
Ali to ne znaci da ne mogu odvojiti barem malo vremena i radit na tome da se PB i njemu slicni zaustave, a mislim da bi svi studenti mogli nac malo vremena (barem za jedan prosvjed) kad bi htjeli.
Dakle, ja necu nikakvu poziciju, za 7-8 mjeseci mi istjece mandat i nitko sretniji od mene. Dost mi je politike i toga da ti ljudi lazu u lice (a znaju da znas da ti lazu i bas ih briga)...
Nisu svi kao nasi cjenjeni politicari...
...
ali ovi na nekakvim funkcijama obicno jesu i zato ih treba stisnut i drzat na oku tak da ne mogu muljati, a kad nesto smuljaju maknut ih, pa sljedeci nece to radit, a ne kao vecina studenata samo rec da SZ nis ne valja i ne poduzeti nista u vezi toga.
|
|
[Vrh] |
|
Nicolas Forumaš(ica)

|
Postano: 16:51 sub, 21. 2. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Guest"]Još samo bi dodao na zadnju rečenicu. Ljudi bi trebali saznati čemu taj SZ uopće u životu služi. Kakva prava studenata zastupa ili bi trebao zastupati. Kakve su mogućnosti da se pomoću SZ-a ostvare nekakvi projekti tj. što studenti gube imajući jednog čovjeka kao što je PB kao predsjednika ili već što je u SZ-u, odnosno, što su izgubili u procesu. Jer priče poput PB jer takav i takav, radi to i to izgledaju kao "međustranačko" prepucavanje i sumnju da opet netko drugi pokušava za sebe izboriti poziciju.[/quote]
SZ je zakonom ustrojeno studentsko tijelo i ovlašteno je za zastupanje interesa studenata u svim područjima. SZ ima svojeg predstavnika u Upravnom odboru SC-a, u povjerenstvu za dodjelu mjesta u studentskim domovima, u povjerenstvu za studentsku prehranz, u Upravnom odboru SRCE-a, predstavnike na sjednicama Senata Sveučilišta, predstavnike u svim Fakultetskim vijećima. Prema tome, SZ bi trebao zastupati studente na svim nivoima i baviti se studentskim problemima na svim nivoima.
Međutim, dok podružnice SZa na nekim fakultetima još i funkcioniraju nekako (iako su ti fakulteti u manjini), SZ zagrebačkog Sveučilišta praktički uopće ne funkcionira. Osim što odlaze na "radne vikende", posjete studentima na Kosovu, nalaze se na raznim sastancima i deklarativno na sve strane ističu potrebe za povećanjem studentskog standarda, gradnju novih studentskih domova i sl, najviše su zaokupljeni samima sobom. To se uostalom lagano može vidjeti i na njihovim web stranicama - [url]http://www.szzg.hr[/url]. Pogledajte stranice i prebrojite korisne informacije koje se tamo mogu naći...
Sad to sve možda i ne bi bio problem da taj isti SZ zakonski nije zadužen za davanje svog mišljenja prilikom raspodjele financijskih sredstava studentskim projektima. Do prošle godine to davanje mišljenja je de facto značilo da je SZ samostalno odlučivao o raspodjeli sredstava za studentske projekte (radi se o oko 6 mil. kuna za sve studentske projekte, odnosno nešto preko 3,5 mil kuna za Sveučilište u Zagrebu). Prošle godine je po prvi put SZ za raspodjelu tih sredstava angažirao "neovisnu, nepristranu i stručnu komisiju" kako bi raspodjela bila što pravednija i transparentnija. Kako je prošao taj natječaj možete vidjeti - [url=http://www.fizika.org/stuzbor/natjecaj/]ovdje[/url]. Kakvi su bili prijašnji natječaji koji nisu bili provođeni po načelima izvrsnosti, nije teško zamisliti.
Zbog svega toga je prošle godine MZT odbilo dostaviti novac za financiranje studentskih projekata SZu, već je samo raspisalo natječaj i sredstva direktno dostavljalo studentskim udrugama. Također su na vidjelo izašli mnogi računi koji su pokazivali da se u SZu novac nije trošio baš najracionalnije (najblaže rečeno), što je bio još jedan razlog više koji je uvjerio MZT da surađuje direktno sa studentskim udrugama, a ne posredno preko SZa. Takvu reakciju MZTa je Bezjak maksimalno ispolitizirao i sve sveo na nekakav osobni politički obračun između ministra Flege i sebe, a s ciljem da način poslovanja SZa gurne u drugi plan.
Ipak, nije problem samo u Bezjaku - pitanje je zapravo treba li studentima jedna takva ogromna studentska organizacija koja nema dobar kontakt sa studentima (izbornom bazom), koja odlučuje o raspodjeli financijskih sredstava za sve studentske projekte, a nema praktički nikakav mehanizam nadzora...
Guest (napisa): | Još samo bi dodao na zadnju rečenicu. Ljudi bi trebali saznati čemu taj SZ uopće u životu služi. Kakva prava studenata zastupa ili bi trebao zastupati. Kakve su mogućnosti da se pomoću SZ-a ostvare nekakvi projekti tj. što studenti gube imajući jednog čovjeka kao što je PB kao predsjednika ili već što je u SZ-u, odnosno, što su izgubili u procesu. Jer priče poput PB jer takav i takav, radi to i to izgledaju kao "međustranačko" prepucavanje i sumnju da opet netko drugi pokušava za sebe izboriti poziciju. |
SZ je zakonom ustrojeno studentsko tijelo i ovlašteno je za zastupanje interesa studenata u svim područjima. SZ ima svojeg predstavnika u Upravnom odboru SC-a, u povjerenstvu za dodjelu mjesta u studentskim domovima, u povjerenstvu za studentsku prehranz, u Upravnom odboru SRCE-a, predstavnike na sjednicama Senata Sveučilišta, predstavnike u svim Fakultetskim vijećima. Prema tome, SZ bi trebao zastupati studente na svim nivoima i baviti se studentskim problemima na svim nivoima.
Međutim, dok podružnice SZa na nekim fakultetima još i funkcioniraju nekako (iako su ti fakulteti u manjini), SZ zagrebačkog Sveučilišta praktički uopće ne funkcionira. Osim što odlaze na "radne vikende", posjete studentima na Kosovu, nalaze se na raznim sastancima i deklarativno na sve strane ističu potrebe za povećanjem studentskog standarda, gradnju novih studentskih domova i sl, najviše su zaokupljeni samima sobom. To se uostalom lagano može vidjeti i na njihovim web stranicama - http://www.szzg.hr. Pogledajte stranice i prebrojite korisne informacije koje se tamo mogu naći...
Sad to sve možda i ne bi bio problem da taj isti SZ zakonski nije zadužen za davanje svog mišljenja prilikom raspodjele financijskih sredstava studentskim projektima. Do prošle godine to davanje mišljenja je de facto značilo da je SZ samostalno odlučivao o raspodjeli sredstava za studentske projekte (radi se o oko 6 mil. kuna za sve studentske projekte, odnosno nešto preko 3,5 mil kuna za Sveučilište u Zagrebu). Prošle godine je po prvi put SZ za raspodjelu tih sredstava angažirao "neovisnu, nepristranu i stručnu komisiju" kako bi raspodjela bila što pravednija i transparentnija. Kako je prošao taj natječaj možete vidjeti - ovdje. Kakvi su bili prijašnji natječaji koji nisu bili provođeni po načelima izvrsnosti, nije teško zamisliti.
Zbog svega toga je prošle godine MZT odbilo dostaviti novac za financiranje studentskih projekata SZu, već je samo raspisalo natječaj i sredstva direktno dostavljalo studentskim udrugama. Također su na vidjelo izašli mnogi računi koji su pokazivali da se u SZu novac nije trošio baš najracionalnije (najblaže rečeno), što je bio još jedan razlog više koji je uvjerio MZT da surađuje direktno sa studentskim udrugama, a ne posredno preko SZa. Takvu reakciju MZTa je Bezjak maksimalno ispolitizirao i sve sveo na nekakav osobni politički obračun između ministra Flege i sebe, a s ciljem da način poslovanja SZa gurne u drugi plan.
Ipak, nije problem samo u Bezjaku - pitanje je zapravo treba li studentima jedna takva ogromna studentska organizacija koja nema dobar kontakt sa studentima (izbornom bazom), koja odlučuje o raspodjeli financijskih sredstava za sve studentske projekte, a nema praktički nikakav mehanizam nadzora...
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 20:54 sub, 21. 2. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="NIcolas"]Ipak, nije problem samo u Bezjaku - pitanje je zapravo treba li studentima jedna takva ogromna studentska organizacija koja nema dobar kontakt sa studentima (izbornom bazom), koja odlučuje o raspodjeli financijskih sredstava za sve studentske projekte, a nema praktički nikakav mehanizam nadzora...[/quote]
Mislim da upravo "glomaznost" SZ-a i nekontrola omogućava ljudima ko PB da jednostavnije provode svoje osobne "poslove". Trebalo bi možda početi od njegovih (SZ-ovih)ogranaka tj. "čišćenja" ispred svog praga. Što se tiče ovog da nema dobar kontakt sa studentima. Ja mislim da takav kontak gotovo i da ne postoji. Ponovit ću se još jednom. Svi vi koji mislite nešto napraviti (ja na žalost ne pripadam kritičnoj masi studenata) u smislu prosvjedovati trebate se dobro organizirati. Napraviti neku vrstu "reklamne" kampanje. Ako već prosvjedujete, onda to napravite "sa stilom", odnosno, da ljudi u što je mogućem višem broju dođu na prosvjede. U ovom treunku i sami znate da tako nešto nije moguće.
[quote="steelworker"]A mozda sluze i tome da se studente obavjesti, pa se mozda osvjeste i kao intelektualna buducnost ove zemlje daju primjer da je gotovo s takvim ljudima... [/quote]
Steel ja nisam pokušao tebi reći da pokušavaš za sebe izboriti poziciju (Nicolas je očito svojim postom shvatio što sam mislio). Hoću reći da to samo tako izgleda jednom običnom studentu koji pojma nema što je SZ i čemu služi, a takvih nažalost ima dosta. E sad isti ti bi trebali prosvjedovati tj. od njih bi kao koorganizator prosvjeda trebao računati na podršku. Čisto sam tu rečenicu stavio kao savjet jednog objektivnog promatrača. :)
NIcolas (napisa): | Ipak, nije problem samo u Bezjaku - pitanje je zapravo treba li studentima jedna takva ogromna studentska organizacija koja nema dobar kontakt sa studentima (izbornom bazom), koja odlučuje o raspodjeli financijskih sredstava za sve studentske projekte, a nema praktički nikakav mehanizam nadzora... |
Mislim da upravo "glomaznost" SZ-a i nekontrola omogućava ljudima ko PB da jednostavnije provode svoje osobne "poslove". Trebalo bi možda početi od njegovih (SZ-ovih)ogranaka tj. "čišćenja" ispred svog praga. Što se tiče ovog da nema dobar kontakt sa studentima. Ja mislim da takav kontak gotovo i da ne postoji. Ponovit ću se još jednom. Svi vi koji mislite nešto napraviti (ja na žalost ne pripadam kritičnoj masi studenata) u smislu prosvjedovati trebate se dobro organizirati. Napraviti neku vrstu "reklamne" kampanje. Ako već prosvjedujete, onda to napravite "sa stilom", odnosno, da ljudi u što je mogućem višem broju dođu na prosvjede. U ovom treunku i sami znate da tako nešto nije moguće.
steelworker (napisa): | A mozda sluze i tome da se studente obavjesti, pa se mozda osvjeste i kao intelektualna buducnost ove zemlje daju primjer da je gotovo s takvim ljudima... |
Steel ja nisam pokušao tebi reći da pokušavaš za sebe izboriti poziciju (Nicolas je očito svojim postom shvatio što sam mislio). Hoću reći da to samo tako izgleda jednom običnom studentu koji pojma nema što je SZ i čemu služi, a takvih nažalost ima dosta. E sad isti ti bi trebali prosvjedovati tj. od njih bi kao koorganizator prosvjeda trebao računati na podršku. Čisto sam tu rečenicu stavio kao savjet jednog objektivnog promatrača.
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
mLijekO Forumaš(ica)

|
|