Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vnv Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
JANKRI Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:43 ned, 9. 11. 2008 Naslov: |
|
|
[code:1]#include<stdio.h>
main()
{
int a, b, x, i, z;
int ispis=1, dali;
scanf("%d %d", &a, &b);
if(a<b)
{
x=a;
a=b;
b=x;
}
if(a==b || a==(b+1)) printf("Nema takvih brojeva.");
if(a>(b+1))
{
for(i=(a-1); i>b; --i)
{
x=i;
dali=1;
while(x>0)
{
z=x%9;
if(z<5 || z>8) {dali=0; break;}
x/=9;
}
if(dali==1)
{
if(ispis==0) printf(" ");
printf("%d", i);
ispis=0;
}
}
if(ispis==1) printf("Nema takvih brojeva.");
}
printf("\n");
//system("PAUSE");
return 0;
}[/code:1]
Nadam se da ovo radi :-)
Kod: | #include<stdio.h>
main()
{
int a, b, x, i, z;
int ispis=1, dali;
scanf("%d %d", &a, &b);
if(a<b)
{
x=a;
a=b;
b=x;
}
if(a==b || a==(b+1)) printf("Nema takvih brojeva.");
if(a>(b+1))
{
for(i=(a-1); i>b; --i)
{
x=i;
dali=1;
while(x>0)
{
z=x%9;
if(z<5 || z>8) {dali=0; break;}
x/=9;
}
if(dali==1)
{
if(ispis==0) printf(" ");
printf("%d", i);
ispis=0;
}
}
if(ispis==1) printf("Nema takvih brojeva.");
}
printf("\n");
//system("PAUSE");
return 0;
} |
Nadam se da ovo radi
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 0:56 pon, 10. 11. 2008 Naslov: |
|
|
Genijalno si mu pomogao. :roll: Ti programcici nisu za vjezbanje ega; to svatko s imalo iskustva nakuca ispod 5min, a covjek je lijepo trazio pomoc, a ne rjesenje. :?
@vnv: Po mail adresi bih rekao da si mi se javio i mailom. :) Ako je to ona verzija koju si mi poslao, onda ti stvar ne radi za brojeve 55 i 20 i bilo koje gdje je [tt]a[/tt] > [tt]b[/tt]. :| Pazi, kaze "[b]između[/b] a i b", a ne "veci od a i manji od b". ;)
Sorry, nisam stigao prije baciti oko na kod. :|
Genijalno si mu pomogao. Ti programcici nisu za vjezbanje ega; to svatko s imalo iskustva nakuca ispod 5min, a covjek je lijepo trazio pomoc, a ne rjesenje.
@vnv: Po mail adresi bih rekao da si mi se javio i mailom. Ako je to ona verzija koju si mi poslao, onda ti stvar ne radi za brojeve 55 i 20 i bilo koje gdje je a > b. Pazi, kaze "između a i b", a ne "veci od a i manji od b".
Sorry, nisam stigao prije baciti oko na kod.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
JANKRI Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 1:22 pon, 10. 11. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Genijalno si mu pomogao. :roll: Ti programcici nisu za vjezbanje ega; to svatko s imalo iskustva nakuca ispod 5min, a covjek je lijepo trazio pomoc, a ne rjesenje. :?[/quote]
?
Pa ne vježbam ja ego, isti sam ja zadatak imao, pa sam samo pejstao to, samo što su u mom granice bile 3 i 5, pa sam samo te brojeve promjenio. Ako je ispalo kao vježbanje ega ja se ispričavam :(, to mi nikako nije cilj.
vsego (napisa): | Genijalno si mu pomogao. Ti programcici nisu za vjezbanje ega; to svatko s imalo iskustva nakuca ispod 5min, a covjek je lijepo trazio pomoc, a ne rjesenje.  |
?
Pa ne vježbam ja ego, isti sam ja zadatak imao, pa sam samo pejstao to, samo što su u mom granice bile 3 i 5, pa sam samo te brojeve promjenio. Ako je ispalo kao vježbanje ega ja se ispričavam , to mi nikako nije cilj.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 1:38 pon, 10. 11. 2008 Naslov: |
|
|
Iskreno, meni je svejedno. :) Pazi u cemu je problem: dosta studenata je dovoljno fer (prema sebi) da ne trazi rjesenja, ali ce ipak copy/pasteati ako nabasaju. :? To nije dobro, jer tko ovo gore ne uspije sam rijesiti (makar uz obilnu pomoc), nece niti kolokvij... a cak i ako se "iskrumpira", drugi semestar pada apsolutno garantirano. :(
Meni je jasno da postoje druga mjesta i nacini razmjene kodova, pa se ne opterecujem time, ali pozivam sve koji zele pomoci da to naprave objasnjenjima i sugestijama (ili outputima programa za par primjera), a ne gotovim kodom, jer je to "medvjedja usluga". :)
Sorry za opasku o vjezbanju ega; djelovalo (mi) je tako. :oops:
Iskreno, meni je svejedno. Pazi u cemu je problem: dosta studenata je dovoljno fer (prema sebi) da ne trazi rjesenja, ali ce ipak copy/pasteati ako nabasaju. To nije dobro, jer tko ovo gore ne uspije sam rijesiti (makar uz obilnu pomoc), nece niti kolokvij... a cak i ako se "iskrumpira", drugi semestar pada apsolutno garantirano.
Meni je jasno da postoje druga mjesta i nacini razmjene kodova, pa se ne opterecujem time, ali pozivam sve koji zele pomoci da to naprave objasnjenjima i sugestijama (ili outputima programa za par primjera), a ne gotovim kodom, jer je to "medvjedja usluga".
Sorry za opasku o vjezbanju ega; djelovalo (mi) je tako.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
vnv Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 13:46 pon, 10. 11. 2008 Naslov: |
|
|
Stednja jedne varijable (kod zamjena varijabli) je [i]fancy[/i], ali beskorisna, sak i pomalo stetna. :) Danas je korisnije potrositi 4 ili 8 bytea vise, a smanjiti opterecenje procesora, nego obratno ([tt]xor[/tt], oliti [tt]^=[/tt], ipak trosi neko vrijeme). ;)
Ovdje je to svejedno, no kad dodjemo do sortova, usporenje se moze osjetiti... radije se navikni raditi "klasicnu" zamjenu. :)
Stednja jedne varijable (kod zamjena varijabli) je fancy, ali beskorisna, sak i pomalo stetna. Danas je korisnije potrositi 4 ili 8 bytea vise, a smanjiti opterecenje procesora, nego obratno (xor, oliti ^=, ipak trosi neko vrijeme).
Ovdje je to svejedno, no kad dodjemo do sortova, usporenje se moze osjetiti... radije se navikni raditi "klasicnu" zamjenu.
|
|
[Vrh] |
|
vnv Forumaš(ica)

|
Postano: 21:37 pon, 10. 11. 2008 Naslov: |
|
|
Inace sto je fancy i sto nije je stvar o kojoj bi se raspravljali ljudi na grafičkom fakultetu ili nekom sl. takovoga smjera, ali kada se radi o ovome što je brže ili optimalnije to baš i ne stoji. Brzina današnjih procesora i kvaliteta optimizacije kompajlera je premašila potrebe da čovjek vrši optimizaciju ručno. Bilo koja tvrtka(softwerska) koja imalo drži do sebe će uvjek davati prednost čitljivosti koda, jednostavnosti ideje i generalnoj upotrebi design-patterna nego ikakvoj human-generated optimizaciji tako da priča o tome nema nikakvog smisla.
Ostavljam prostor ovdje za to da uvjek postoje ljudi koji će napraviti nekakvu pogrešku koja može značiti degradaciju performansi jel nisu procesorsko ili memorijsko savijesne osobe, ali inače ovo gore je the main ideja :)
Pošto na našem faksu se još nisam susreo , ali ostavljam mogućnost da postoji, sa kolegijem koji raspravlja i uči o arhitekturi programa i pojmova kao design patterns sve ovo smatram tekki trkeljanjem bez ikakve osnove :)
Inace sto je fancy i sto nije je stvar o kojoj bi se raspravljali ljudi na grafičkom fakultetu ili nekom sl. takovoga smjera, ali kada se radi o ovome što je brže ili optimalnije to baš i ne stoji. Brzina današnjih procesora i kvaliteta optimizacije kompajlera je premašila potrebe da čovjek vrši optimizaciju ručno. Bilo koja tvrtka(softwerska) koja imalo drži do sebe će uvjek davati prednost čitljivosti koda, jednostavnosti ideje i generalnoj upotrebi design-patterna nego ikakvoj human-generated optimizaciji tako da priča o tome nema nikakvog smisla.
Ostavljam prostor ovdje za to da uvjek postoje ljudi koji će napraviti nekakvu pogrešku koja može značiti degradaciju performansi jel nisu procesorsko ili memorijsko savijesne osobe, ali inače ovo gore je the main ideja
Pošto na našem faksu se još nisam susreo , ali ostavljam mogućnost da postoji, sa kolegijem koji raspravlja i uči o arhitekturi programa i pojmova kao design patterns sve ovo smatram tekki trkeljanjem bez ikakve osnove
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 3:09 uto, 11. 11. 2008 Naslov: |
|
|
Slazem se da je to generalno podulja prica, ali ovdje stvarno gubis na performansama (ili, u najboljem slucaju, imas iste performanse). :? Pazi:
Klasicna zamjena:
[code:1]t =a; a = b; b = t;[/code:1]
"Tvoja" zamjena:
[code:1]a ^= b; b ^= a; a ^= b;[/code:1]
Dakle, ustedio si jednu varijablu, no umjesto 3 pridruzivanja imas tri pridruzivanja i 3 xor-anja. :? To ne moze biti brze, eventualno jednako brzo kao ono gore (ako procesor to zna odjednom napraviti). :)
Ako cemo bas perverzno optimizirati, onda napises isti kod dvaput, jednom za [tt]range_from < range_to[/tt], a drugi put za [tt]range_from > range_to[/tt], no nemojmo pretjerivati. ;)
A sto je lose u tome da programer sam pise optimalan (ili barem priblizno optimalan) kod, umjesto da se oslanja samo na pametne compilere i procesorske arhitekture? :-k
P.S. Ne mislis valjda stvarno da je "tvoja" zamjena varijabli citljivija od klasicne? :shock:
Slazem se da je to generalno podulja prica, ali ovdje stvarno gubis na performansama (ili, u najboljem slucaju, imas iste performanse). Pazi:
Klasicna zamjena:
"Tvoja" zamjena:
Kod: | a ^= b; b ^= a; a ^= b; |
Dakle, ustedio si jednu varijablu, no umjesto 3 pridruzivanja imas tri pridruzivanja i 3 xor-anja. To ne moze biti brze, eventualno jednako brzo kao ono gore (ako procesor to zna odjednom napraviti).
Ako cemo bas perverzno optimizirati, onda napises isti kod dvaput, jednom za range_from < range_to, a drugi put za range_from > range_to, no nemojmo pretjerivati.
A sto je lose u tome da programer sam pise optimalan (ili barem priblizno optimalan) kod, umjesto da se oslanja samo na pametne compilere i procesorske arhitekture?
P.S. Ne mislis valjda stvarno da je "tvoja" zamjena varijabli citljivija od klasicne?
|
|
[Vrh] |
|
vnv Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
|