Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Glazba
Idite na Prethodno  1, 2, 3
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
diex
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 21:38 čet, 19. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]
Citat:

Nirvana je (po meni) najlošiji grunge band

you got that right!
[/quote]

Aha,vidis kako neznate...
I Mozart je po meni jedan od najlosih skladatelja.
Citat:

Citat:

Nirvana je (po meni) najlošiji grunge band

you got that right!

Aha,vidis kako neznate...
I Mozart je po meni jedan od najlosih skladatelja.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
dodge
Moderator
Moderator

= 0 - 0

PostPostano: 0:03 pet, 20. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Perosito"]
Po meni, Alice In Chains je jedan od najboljih bandova, pjesme ko npr. Down In A Hole, Would?, Love Hate Love i slično to dokazuju!
[/quote]

'Dirt' je zasluzio da bude medju top 10, ako ne i medju top 7, pa cak mozda i top 5 najboljih albuma 90-tih. barem imho.

[quote="Perosito"]
Pearl Jam je isto super, [/quote]

PJ ima dosta dobrih stvari, ali opet... nekako mi se cini da su predugo na sceni.

[quote="Perosito"] Nirvana je (po meni) najlošiji grunge band, tj. oni zapravo niti nisu tolko grunge kolko punk![/quote]

Uhm, Nirvana nije tolko grunge??? Sorry ali ovo ti je lose sroceno.
Kao prvo, grunge se danas _definira_ po Nirvani. Prije nego sto odmah skocis na to, znam da Nirvana nije izmislila grunge, davno prije bijahu i Mudhoney i Soundgarden i Melvinsi i Green River itd, ali grunge je tada bio lokalna pojava. Do Neverminda AIC je primjerice klasificiran kao metal bend, od Neverminda nadalje nastupa revizionizam jer se upravo po tom albumu gleda grunge. Kao drugo grunge je izrastao iz punka (i heavy metala, da ne bi bilo da nisam spomenuo), a unatoc tome Nirvana je daleko udaljenija od punka nego nekih njeni prethodnici, pa ti ova izjava ne stoji bas.
imho Nirvana je jedan od najboljih bendova 90tih, al ja to ne gledam po kompozitorskim ili slicnim kriterijima mada iako Kurt mozda nije bio nesto inovativan gitarist imao je odlicnog basistu i isto tako odlicnog bubnjara.
Perosito (napisa):

Po meni, Alice In Chains je jedan od najboljih bandova, pjesme ko npr. Down In A Hole, Would?, Love Hate Love i slično to dokazuju!

'Dirt' je zasluzio da bude medju top 10, ako ne i medju top 7, pa cak mozda i top 5 najboljih albuma 90-tih. barem imho.

Perosito (napisa):

Pearl Jam je isto super,

PJ ima dosta dobrih stvari, ali opet... nekako mi se cini da su predugo na sceni.

Perosito (napisa):
Nirvana je (po meni) najlošiji grunge band, tj. oni zapravo niti nisu tolko grunge kolko punk!

Uhm, Nirvana nije tolko grunge??? Sorry ali ovo ti je lose sroceno.
Kao prvo, grunge se danas _definira_ po Nirvani. Prije nego sto odmah skocis na to, znam da Nirvana nije izmislila grunge, davno prije bijahu i Mudhoney i Soundgarden i Melvinsi i Green River itd, ali grunge je tada bio lokalna pojava. Do Neverminda AIC je primjerice klasificiran kao metal bend, od Neverminda nadalje nastupa revizionizam jer se upravo po tom albumu gleda grunge. Kao drugo grunge je izrastao iz punka (i heavy metala, da ne bi bilo da nisam spomenuo), a unatoc tome Nirvana je daleko udaljenija od punka nego nekih njeni prethodnici, pa ti ova izjava ne stoji bas.
imho Nirvana je jedan od najboljih bendova 90tih, al ja to ne gledam po kompozitorskim ili slicnim kriterijima mada iako Kurt mozda nije bio nesto inovativan gitarist imao je odlicnog basistu i isto tako odlicnog bubnjara.

goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
218 = 249 - 31

PostPostano: 0:23 pet, 20. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="dodge"]'Dirt' je zasluzio da bude medju top 10, ako ne i medju top 7, pa cak mozda i top 5 najboljih albuma 90-tih. barem imho.[/quote]
mislim da je ipak medju top 17 najboljih albuma 90tih 8)

[quote="dodge"]
[quote="Perosito"]
Pearl Jam je isto super, [/quote]

PJ ima dosta dobrih stvari, ali opet... nekako mi se cini da su predugo na sceni.[/quote]
ufff...DAAA...totalno su se udebelili (doslovno) i uljenili - zao mi je sto sam uopce bacio 15 bucks na zadnji album koji nije bas nesto
"Ten" je najbolji pa onda "Vs" ga donekle uspije pratiti - ostali su poprilicno loši do predzadnjeg, "Binaural" - a uživo - ajme koja katastrofa - gitare im zvuče nekako seoski, ko kad si klinac stavi elastičnu gumicu u usta i onda svira svoj prvi žičani instrument
[quote]
Prije nego sto odmah skocis na to, znam da Nirvana nije izmislila grunge, davno prije bijahu i Mudhoney i Soundgarden i Melvinsi i Green River itd, ali grunge je tada bio lokalna pojava. Do Neverminda AIC je primjerice klasificiran kao metal bend, od Neverminda nadalje nastupa revizionizam jer se upravo po tom albumu gleda grunge.[/quote]
naziv "grunge" je izmislio mtv - isto kao "nu-metal" - samo zato da bi se razlikovali od metala sto se onda vrtio po MTVju (sto je imho bio smece)

[quote]imho Nirvana je jedan od najboljih bendova 90tih[/quote]
:blju:

mene najviše smeta kod nirvane je to što je poistovjećuju samo sa kurtom cobainom - a službeno bila su još dvojica u bendu - za 5 ili 10 godina (ma šta za tolko, već sad) nitko neće imati pojima kako su se zvali basist i bubnjar nirvane

isto kao i doorsi - komotno se mogu preimenovati u jim morrison band i sigurno će im se još više povisiti prodaja cd-a

i sad iskreno - tko zna kako se zovu preostali članovi doorsa (bez da se koristi google,altavista i ostala pomagala) :?:
[quote]
al ja to ne gledam po kompozitorskim ili slicnim kriterijima mada iako Kurt mozda nije bio nesto inovativan gitarist imao je odlicnog basistu i isto tako odlicnog bubnjara.[/quote]
:blju:
meni ni jedan ni drugi ni treći niš ne vrijede (iako se bubnjar može nekak izvući)
basist je pokušao formirati nekoliko bendova (on ih nazivaše "projektima")koji su se svi raspali, i nedavno sam pročitao da je razročaran sa muzičkom industrijom i odlučio je preći u politiku

nije njemu muzička industrjia niš kriva - nego on jedostavno nezna - kako je bubnjar uspio, tako može i on
dodge (napisa):

mislim da je ipak medju top 17 najboljih albuma 90tih Cool

dodge (napisa):

Perosito (napisa):

Pearl Jam je isto super,

ufff...DAAA...totalno su se udebelili (doslovno) i uljenili - zao mi je sto sam uopce bacio 15 bucks na zadnji album koji nije bas nesto
"Ten" je najbolji pa onda "Vs" ga donekle uspije pratiti - ostali su poprilicno loši do predzadnjeg, "Binaural" - a uživo - ajme koja katastrofa - gitare im zvuče nekako seoski, ko kad si klinac stavi elastičnu gumicu u usta i onda svira svoj prvi žičani instrument
Citat:

Prije nego sto odmah skocis na to, znam da Nirvana nije izmislila grunge, davno prije bijahu i Mudhoney i Soundgarden i Melvinsi i Green River itd, ali grunge je tada bio lokalna pojava. Do Neverminda AIC je primjerice klasificiran kao metal bend, od Neverminda nadalje nastupa revizionizam jer se upravo po tom albumu gleda grunge.

naziv "grunge" je izmislio mtv - isto kao "nu-metal" - samo zato da bi se razlikovali od metala sto se onda vrtio po MTVju (sto je imho bio smece)

Citat:
imho Nirvana je jedan od najboljih bendova 90tih

Krcko kaze 'blju' - sto vise reci?

mene najviše smeta kod nirvane je to što je poistovjećuju samo sa kurtom cobainom - a službeno bila su još dvojica u bendu - za 5 ili 10 godina (ma šta za tolko, već sad) nitko neće imati pojima kako su se zvali basist i bubnjar nirvane

isto kao i doorsi - komotno se mogu preimenovati u jim morrison band i sigurno će im se još više povisiti prodaja cd-a

i sad iskreno - tko zna kako se zovu preostali članovi doorsa (bez da se koristi google,altavista i ostala pomagala) Question
Citat:

al ja to ne gledam po kompozitorskim ili slicnim kriterijima mada iako Kurt mozda nije bio nesto inovativan gitarist imao je odlicnog basistu i isto tako odlicnog bubnjara.

Krcko kaze 'blju' - sto vise reci?
meni ni jedan ni drugi ni treći niš ne vrijede (iako se bubnjar može nekak izvući)
basist je pokušao formirati nekoliko bendova (on ih nazivaše "projektima")koji su se svi raspali, i nedavno sam pročitao da je razročaran sa muzičkom industrijom i odlučio je preći u politiku

nije njemu muzička industrjia niš kriva - nego on jedostavno nezna - kako je bubnjar uspio, tako može i on

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:42 pet, 20. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Lord Sirius"]za 5 ili 10 godina (ma šta za tolko, već sad) nitko neće imati pojima kako su se zvali basist i bubnjar nirvane[/quote]

Krist Novoselic & Dave Grohl? :-k

[quote="Lord Sirius"]iako se bubnjar može nekak izvući[/quote]

On je osnovao Foo Fighterse, right? :) Necu o njihovoj muzici (o tome ne znam puno), ali meni su zabavni... :)
Lord Sirius (napisa):
za 5 ili 10 godina (ma šta za tolko, već sad) nitko neće imati pojima kako su se zvali basist i bubnjar nirvane

Krist Novoselic & Dave Grohl? Think

Lord Sirius (napisa):
iako se bubnjar može nekak izvući

On je osnovao Foo Fighterse, right? Smile Necu o njihovoj muzici (o tome ne znam puno), ali meni su zabavni... Smile

[Vrh]
dodge
Moderator
Moderator

= 0 - 0

PostPostano: 10:08 pet, 20. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Lord Sirius"]
i sad iskreno - tko zna kako se zovu preostali članovi doorsa (bez da se koristi google,altavista i ostala pomagala) :?:
[/quote]

znam da je gitarist robert kriger(moguce krivo spelovano), za ostale nemam pojma.

[quote="Lord Sirius"]
bsist je pokušao formirati nekoliko bendova (on ih nazivaše "projektima")koji su se svi raspali, i nedavno sam pročitao da je razročaran sa muzičkom industrijom i odlučio je preći u politiku
[/quote]

Znam da je imao dva benda, od kojih nisam nista cuo, a nedavno procitah u novinama da je odustao od kandidature za guvernera Washingtona.
Ali svejedno mislim da je kao basist faca. Ti znas da se ja ne kuzin u teoriju glazbe nimalo, al znam sta mi dobro zvuci, a covjek dobro zvuci. Love Buzz mi je jedna od jacih stvari na basu, a ako uzmes bilo koju nirvaninu pjesmu, kolko god trivijalnu u gitarskom smislu(recimo About a Girl, dva akorda) cut ces da bas radi neke ne tolko trivijalne stvari u pozadini. Nije Krist Marcus Miller, ali nije bome niti prosjecni punk basist koji vrti pola tona.

[quote="vsego"]
On je osnovao Foo Fighterse, right? Necu o njihovoj muzici (o tome ne znam puno), ali meni su zabavni...[/quote]

yup, na prvom albumu on je bio foo fightersi, tj. sam je odsvirao sve instrumente 8)
Lord Sirius (napisa):

i sad iskreno - tko zna kako se zovu preostali članovi doorsa (bez da se koristi google,altavista i ostala pomagala) Question

znam da je gitarist robert kriger(moguce krivo spelovano), za ostale nemam pojma.

Lord Sirius (napisa):

bsist je pokušao formirati nekoliko bendova (on ih nazivaše "projektima")koji su se svi raspali, i nedavno sam pročitao da je razročaran sa muzičkom industrijom i odlučio je preći u politiku

Znam da je imao dva benda, od kojih nisam nista cuo, a nedavno procitah u novinama da je odustao od kandidature za guvernera Washingtona.
Ali svejedno mislim da je kao basist faca. Ti znas da se ja ne kuzin u teoriju glazbe nimalo, al znam sta mi dobro zvuci, a covjek dobro zvuci. Love Buzz mi je jedna od jacih stvari na basu, a ako uzmes bilo koju nirvaninu pjesmu, kolko god trivijalnu u gitarskom smislu(recimo About a Girl, dva akorda) cut ces da bas radi neke ne tolko trivijalne stvari u pozadini. Nije Krist Marcus Miller, ali nije bome niti prosjecni punk basist koji vrti pola tona.

vsego (napisa):

On je osnovao Foo Fighterse, right? Necu o njihovoj muzici (o tome ne znam puno), ali meni su zabavni...

yup, na prvom albumu on je bio foo fightersi, tj. sam je odsvirao sve instrumente Cool

Void
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 0

PostPostano: 11:42 pet, 20. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="dodge"][quote="Lord Sirius"]
[/quote]

[/quote]

gotarist: Robby Krieger

Bar si se Raya Manzareka mogao sjetiti, to sto taj covjek radi s klavijaturama nije normalno.
I jos John Densmore na bubnjevima

Ovo je barem opca kultura ;)

Sto se Nirvane tice, ne bih htio ulaziti u to koliko su (ne)kvalitetni basist, bubnjar ili Kurt, ali bih je uvrstio medju meni najdraze bendove (razlozi su vise sentimentalne naravi).
dodge (napisa):
Lord Sirius (napisa):

gotarist: Robby Krieger

Bar si se Raya Manzareka mogao sjetiti, to sto taj covjek radi s klavijaturama nije normalno.
I jos John Densmore na bubnjevima

Ovo je barem opca kultura Wink

Sto se Nirvane tice, ne bih htio ulaziti u to koliko su (ne)kvalitetni basist, bubnjar ili Kurt, ali bih je uvrstio medju meni najdraze bendove (razlozi su vise sentimentalne naravi).

[Vrh]
Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 29 - 25

PostPostano: 18:17 pet, 20. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

OK, kad smo kod Nirvane i Foo Fightersa, kaj mislite, kaj je bolje Daveu Grohlu; da svira bubnjeve u Queens Of The Stone Age ili đitru u svojim Fightersima?
OK, kad smo kod Nirvane i Foo Fightersa, kaj mislite, kaj je bolje Daveu Grohlu; da svira bubnjeve u Queens Of The Stone Age ili đitru u svojim Fightersima?

[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 20:07 pet, 20. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="dodge"]Ali svejedno mislim da je kao basist faca. Ti znas da se ja ne kuzin u teoriju glazbe nimalo, al znam sta mi dobro zvuci, a covjek dobro zvuci. [/quote]
ma nije tu uopce bitna teorija glazbe - da su se svi držali teorije, svi bi zvučali kao mozart ili slično
[quote="dodge"]Love Buzz mi je jedna od jacih stvari na basu, a ako uzmes bilo koju nirvaninu pjesmu, kolko god trivijalnu u gitarskom smislu(recimo About a Girl, dva akorda) cut ces da bas radi neke ne tolko trivijalne stvari u pozadini. Nije Krist Marcus Miller, ali nije bome niti prosjecni punk basist koji vrti pola tona.
[/quote]
ok je on basist, samo što ja pljujem po njemu jer je nirvana heh :D - on je u biti najnormalniji od svih njih jer jedini nije bio toliko bahat - za kurta svi znamo kakav je, a dave grohl je na trecem albumu foo fightersa snimio *.avi gdje je pijan i govori "nemojte meni govoriti kako se radi muzika, ja sam bio u najvećem rock bandu svih vremena!!!!"

no kad sam ja prvi put čuo ritmove steve harrisa (iron maiden) koji stvarno genijalno svira bas - koncepcija basista mi se totalno promijenila

[quote="Crni"]OK, kad smo kod Nirvane i Foo Fightersa, kaj mislite, kaj je bolje Daveu Grohlu; da svira bubnjeve u Queens Of The Stone Age ili đitru u svojim Fightersima?[/quote]
bolje biti šef u selu nego drugi u carstvu (gaj julije cezar ili tako nešto)
dodge (napisa):
Ali svejedno mislim da je kao basist faca. Ti znas da se ja ne kuzin u teoriju glazbe nimalo, al znam sta mi dobro zvuci, a covjek dobro zvuci.

ma nije tu uopce bitna teorija glazbe - da su se svi držali teorije, svi bi zvučali kao mozart ili slično
dodge (napisa):
Love Buzz mi je jedna od jacih stvari na basu, a ako uzmes bilo koju nirvaninu pjesmu, kolko god trivijalnu u gitarskom smislu(recimo About a Girl, dva akorda) cut ces da bas radi neke ne tolko trivijalne stvari u pozadini. Nije Krist Marcus Miller, ali nije bome niti prosjecni punk basist koji vrti pola tona.

ok je on basist, samo što ja pljujem po njemu jer je nirvana heh Very Happy - on je u biti najnormalniji od svih njih jer jedini nije bio toliko bahat - za kurta svi znamo kakav je, a dave grohl je na trecem albumu foo fightersa snimio *.avi gdje je pijan i govori "nemojte meni govoriti kako se radi muzika, ja sam bio u najvećem rock bandu svih vremena!!!!"

no kad sam ja prvi put čuo ritmove steve harrisa (iron maiden) koji stvarno genijalno svira bas - koncepcija basista mi se totalno promijenila

Crni (napisa):

bolje biti šef u selu nego drugi u carstvu (gaj julije cezar ili tako nešto)

Perosito
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 1

PostPostano: 23:10 pet, 20. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Steve Harris je zakon, istina! Znate ko je meni zakon basist? Onaj lik, ne znam mu ime, kaj je sviral na Islamović Live CD-u, samo preslušajte "Ružica Si Bila...", a onda "Šejlu" da čujete gitaristu! Manijaci, u svakom slučaju odlični svirači i odličan CD, super odsvirano, fenomenalno otpjevano! 8) Dobro, stvari ko "Haj, Nek Se Čuje", "Tako Ti Je Mala Moja...", "Hajdemo U Planine" i još ih ima par, su malo loše, al dobro se uvijek nasmijem na one stihove "Mala Moja, Slatki Paradajzu, Šta Sam Ti Sinoć Radio U Špajzu..." :D
Steve Harris je zakon, istina! Znate ko je meni zakon basist? Onaj lik, ne znam mu ime, kaj je sviral na Islamović Live CD-u, samo preslušajte "Ružica Si Bila...", a onda "Šejlu" da čujete gitaristu! Manijaci, u svakom slučaju odlični svirači i odličan CD, super odsvirano, fenomenalno otpjevano! Cool Dobro, stvari ko "Haj, Nek Se Čuje", "Tako Ti Je Mala Moja...", "Hajdemo U Planine" i još ih ima par, su malo loše, al dobro se uvijek nasmijem na one stihove "Mala Moja, Slatki Paradajzu, Šta Sam Ti Sinoć Radio U Špajzu..." Very Happy

goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 23:59 pet, 20. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Perosito"]Steve Harris je zakon, istina! Znate ko je meni zakon basist? Onaj lik, ne znam mu ime, kaj je sviral na Islamović Live CD-u, samo preslušajte "Ružica Si Bila...", a onda "Šejlu" da čujete gitaristu! [/quote]
neznam tko islamovicu live svira bas, ali on je glazbenu karijeru zapoceo kao basist divljih jagoda pa onda basist pjevac, pa onda samo pjevac
jel moguce da je on svirao bas?
a sto se šejle tiče, to je napisao zele lipovača, gitarist divljih jagoda (kojemu je bilo ponuđeno da zasvira sa whitesnake-om, ali je odbio - da bi to mjesto preuzeo steve vai)
uglavnom, zele je u 80tima bio jako cijenjen gitarist u cijelom svijetu i on je više manje zaslužan za šejlu
Perosito (napisa):
Steve Harris je zakon, istina! Znate ko je meni zakon basist? Onaj lik, ne znam mu ime, kaj je sviral na Islamović Live CD-u, samo preslušajte "Ružica Si Bila...", a onda "Šejlu" da čujete gitaristu!

neznam tko islamovicu live svira bas, ali on je glazbenu karijeru zapoceo kao basist divljih jagoda pa onda basist pjevac, pa onda samo pjevac
jel moguce da je on svirao bas?
a sto se šejle tiče, to je napisao zele lipovača, gitarist divljih jagoda (kojemu je bilo ponuđeno da zasvira sa whitesnake-om, ali je odbio - da bi to mjesto preuzeo steve vai)
uglavnom, zele je u 80tima bio jako cijenjen gitarist u cijelom svijetu i on je više manje zaslužan za šejlu

dodge
Moderator
Moderator

= 0 - 0

PostPostano: 1:08 sub, 21. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Enivej, bas vidjeh na VH1 Grohla kako bubnnja u nekom bendu zvanom Probot dok mu basuje i pjevusi the one and only Lemmy von Motorhead, sta je sad pak to(nikad cuo, a prekasno je za googlanje)? Bome je aktivan taj momak(spot je datiran 2003).
Enivej, bas vidjeh na VH1 Grohla kako bubnnja u nekom bendu zvanom Probot dok mu basuje i pjevusi the one and only Lemmy von Motorhead, sta je sad pak to(nikad cuo, a prekasno je za googlanje)? Bome je aktivan taj momak(spot je datiran 2003).

Perosito
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 1

PostPostano: 9:39 ned, 22. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nije Islamović sviral bas, sigurno! Ma znam da je Šejlu napisal Zele, al originalni solo se ne može pariti s tim solom na Live albumu! Taj solo je nekaj najopakije kaj sam u životu čul! :bow:
Nije Islamović sviral bas, sigurno! Ma znam da je Šejlu napisal Zele, al originalni solo se ne može pariti s tim solom na Live albumu! Taj solo je nekaj najopakije kaj sam u životu čul! I bow before you

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3
Stranica 3 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum