Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 20:41 ned, 22. 2. 2004 Naslov: |
|
|
Problem je (ne)uskladjenosti nomenklature vjezbi i predavanja. :( Ja ne znam sto su front i rear. :oops:
Ono sto znam je da su "prednji" i "zadnji" kraj reda stvar nazivlja. Ti (u praxi) mozes s "rear" nazvati pocetak liste ako ti je u terminima reda to zadnji kraj; isto tako mozes reci da je "front" kraj liste jer je to, kad listu koristis kao red, zapravo pocetak. :crazyeyes:
Vjerujem da bi to trebalo proci i na usmenom. :) Ima netko tko je to dobro odgovorio na usmenom, pa moze dati kakav savjet? :-k
Inace, ovako kako tebi pise, predzadnji element mozes naci samo tako da "protrcis" po cijelom nizu:
pomocni = lista; (to je valjda front)
while (pomocni->sljedeci != zadnji) pomocni = pomocni->sljedeci;
Sad ti se u "pomocnom" nalazi pointer na predzadnji clan liste. 8)
Sretno! :D
Problem je (ne)uskladjenosti nomenklature vjezbi i predavanja. Ja ne znam sto su front i rear.
Ono sto znam je da su "prednji" i "zadnji" kraj reda stvar nazivlja. Ti (u praxi) mozes s "rear" nazvati pocetak liste ako ti je u terminima reda to zadnji kraj; isto tako mozes reci da je "front" kraj liste jer je to, kad listu koristis kao red, zapravo pocetak.
Vjerujem da bi to trebalo proci i na usmenom. Ima netko tko je to dobro odgovorio na usmenom, pa moze dati kakav savjet?
Inace, ovako kako tebi pise, predzadnji element mozes naci samo tako da "protrcis" po cijelom nizu:
pomocni = lista; (to je valjda front)
while (pomocni->sljedeci != zadnji) pomocni = pomocni->sljedeci;
Sad ti se u "pomocnom" nalazi pointer na predzadnji clan liste.
Sretno!
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
|