Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

1. kolokvij 2008./09. EM1
WWW:
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Elementarna matematika 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
bozidarsevo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
-24 = 52 - 76

PostPostano: 19:51 pet, 21. 11. 2008    Naslov: 1. kolokvij 2008./09. EM1 Citirajte i odgovorite

zanima me da li još netko osim mene i par kolega misli da je 11. zadatak u kolokviju bio krivo postavljen?
zanima me da li još netko osim mene i par kolega misli da je 11. zadatak u kolokviju bio krivo postavljen?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Gino
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-29 = 108 - 137

PostPostano: 20:06 pet, 21. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

aha mislim da je to bio onaj sa indukcijom... (ali bez n..kao)... pa u mojoj grupi je bio oblika 2na nesto*3na nesto+5na nesto.... tako nesto... mozda nije bilo 2, 3 i 5... a cuo sam da je u drugoj grupi bilo 2na nesto [b]+[/b] 3na nesto+5na... ponavljma ne vjerujem da je bilo 2,3,5... e pa mozda je to ta greska ako je to taj zadatak uopce... mislim za ocekivat je da nam daju podosta slice zadatke... al mozda je zadatak takav da vrijedi za n veci od 1... al ne vjerujem
aha mislim da je to bio onaj sa indukcijom... (ali bez n..kao)... pa u mojoj grupi je bio oblika 2na nesto*3na nesto+5na nesto.... tako nesto... mozda nije bilo 2, 3 i 5... a cuo sam da je u drugoj grupi bilo 2na nesto + 3na nesto+5na... ponavljma ne vjerujem da je bilo 2,3,5... e pa mozda je to ta greska ako je to taj zadatak uopce... mislim za ocekivat je da nam daju podosta slice zadatke... al mozda je zadatak takav da vrijedi za n veci od 1... al ne vjerujem

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
bucko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
= 6 - 0

PostPostano: 20:39 pet, 21. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa ak je to onaj zadatak sa indukcijom, ja sam imala da 17 dijeli neki izraz, u kojem se pojavljivalo 2008, i onda sam to zamijenila sa n i indukcijom dokazala da je to djeljivo sa 17. i sve mi se poklopilo
pa ak je to onaj zadatak sa indukcijom, ja sam imala da 17 dijeli neki izraz, u kojem se pojavljivalo 2008, i onda sam to zamijenila sa n i indukcijom dokazala da je to djeljivo sa 17. i sve mi se poklopilo

Gino
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-29 = 108 - 137

PostPostano: 21:23 pet, 21. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

pretpostavio sam da misle na taj zadatak... ako je tako
onda nema greske...
valjda
pretpostavio sam da misle na taj zadatak... ako je tako
onda nema greske...
valjda

[Vrh]
Milojko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 68 - 51

PostPostano: 21:58 pet, 21. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

misli on na taj zadatak. stavi ga tu na topic pa ćmo ga riješit, neko će već nać grešku ak je ima.
misli on na taj zadatak. stavi ga tu na topic pa ćmo ga riješit, neko će već nać grešku ak je ima.

Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
JANKRI
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

97 = 132 - 35

PostPostano: 22:14 pet, 21. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Znam da će biti objavljeno na webu, ali molim vas neka neko kaže barem otprilike. Da li će rezultati biti ono u roku tjedan dana ili za više od tjedan dana? :-) hvala...
Znam da će biti objavljeno na webu, ali molim vas neka neko kaže barem otprilike. Da li će rezultati biti ono u roku tjedan dana ili za više od tjedan dana? Smile hvala...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
mycky1111
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
14 = 15 - 1

PostPostano: 22:22 pet, 21. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

asistentica je rekla da ce bit na webu, da pogledamo oko utorka. :( p.s. meni je bilo 19 dijeli 5 na nesto + 6 na nesto i ok je.

[size=9][color=#999999]Added after 56 seconds:[/color][/size]

p.s. kakvi su dojmovi na kolokvij?
asistentica je rekla da ce bit na webu, da pogledamo oko utorka. Sad p.s. meni je bilo 19 dijeli 5 na nesto + 6 na nesto i ok je.

Added after 56 seconds:

p.s. kakvi su dojmovi na kolokvij?

[Vrh]
JANKRI
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

97 = 132 - 35

PostPostano: 22:38 pet, 21. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bozidarsevo"]zanima me da li još netko osim mene i par kolega misli da je 11. zadatak u kolokviju bio krivo postavljen?[/quote]

Upravo sam dobio informaciju da 11. zadatak tamo di je trebalo pokazati djeljivost sa 17 nije dobro postavljen, tj., ne vrijedi tvrdnja. Ostali su OK. :-)

[size=9][color=#999999]Added after 2 minutes:[/color][/size]

Ispričavam se, u dvije grupe je bila djeljivost sa 17, dakle, u jednoj je krivo, u drugoj je dobro... :-)
bozidarsevo (napisa):

Upravo sam dobio informaciju da 11. zadatak tamo di je trebalo pokazati djeljivost sa 17 nije dobro postavljen, tj., ne vrijedi tvrdnja. Ostali su OK. Smile

Added after 2 minutes:

Ispričavam se, u dvije grupe je bila djeljivost sa 17, dakle, u jednoj je krivo, u drugoj je dobro... Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Milojko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 68 - 51

PostPostano: 0:09 sub, 22. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dakle, dilema je riješena :) ja sam bio ona sedamnaestica koja je dobro zadana.

dojmovi na kolokvij, mmh.... s obzirom na uložen rad i trud, predobri ::)
Dakle, dilema je riješena Smile ja sam bio ona sedamnaestica koja je dobro zadana.

dojmovi na kolokvij, mmh.... s obzirom na uložen rad i trud, predobri :Smile

[Vrh]
gobanja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 2

PostPostano: 4:19 sub, 22. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne znam koju ste vi imali djeljivost sa 17, ali moj zadatak je glasio 6 na 2*2008 + 19 na 2008 + 2 na 2009, pa bi zamolio da mi netko kaže da li je taj bio zadan krivo da se znam ići žaliti ili ga samo ja nisam znao rijašiti.. :?
Hvala
Ne znam koju ste vi imali djeljivost sa 17, ali moj zadatak je glasio 6 na 2*2008 + 19 na 2008 + 2 na 2009, pa bi zamolio da mi netko kaže da li je taj bio zadan krivo da se znam ići žaliti ili ga samo ja nisam znao rijašiti.. Confused
Hvala

[Vrh]
markotron
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 28 - 28

PostPostano: 11:40 sub, 22. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Je taj ti je zadatak zadan krivo. Ja sam zvao asistenticu i rekao da ne mogu pronac bazu.. Ona se zacudila i rekla da baza nije jedan.. nego neki veci broj.. i rekla mi je da napisem zasto ne mogu nac bazu (jer ju je pretesko za izracunat bez kalkulatora), ja sam to napisao i pretpostavku i korak normalno napisao..
Je taj ti je zadatak zadan krivo. Ja sam zvao asistenticu i rekao da ne mogu pronac bazu.. Ona se zacudila i rekla da baza nije jedan.. nego neki veci broj.. i rekla mi je da napisem zasto ne mogu nac bazu (jer ju je pretesko za izracunat bez kalkulatora), ja sam to napisao i pretpostavku i korak normalno napisao..

Gino
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-29 = 108 - 137

PostPostano: 12:15 sub, 22. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="markotron"]i rekla da baza nije jedan.. nego neki veci broj.. i rekla mi je da napisem zasto ne mogu nac bazu (jer ju je pretesko za izracunat bez kalkulatora)[/quote]to je onda trebala rec svima....
markotron (napisa):
i rekla da baza nije jedan.. nego neki veci broj.. i rekla mi je da napisem zasto ne mogu nac bazu (jer ju je pretesko za izracunat bez kalkulatora)
to je onda trebala rec svima....

[Vrh]
mycky1111
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
14 = 15 - 1

PostPostano: 12:28 sub, 22. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

slazem se
slazem se

[Vrh]
bozidarsevo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-24 = 52 - 76

PostPostano: 13:36 sub, 22. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="gobanja"]Ne znam koju ste vi imali djeljivost sa 17, ali moj zadatak je glasio 6 na 2*2008 + 19 na 2008 + 2 na 2009, pa bi zamolio da mi netko kaže da li je taj bio zadan krivo da se znam ići žaliti ili ga samo ja nisam znao rijašiti.. :?
Hvala[/quote]

e da..taj sam i ja zadatak imao..očito je u toj grupi nešto krivo bilo postavljeno..

[size=9][color=#999999]Added after 4 minutes:[/color][/size]

mislim da bi trebali dat svima u toj grupi ta 4 boda ili nam objasnit u ćemu je štos..jer,ja sam išao računat onak "pješice" do n=3 i ubio sam se od računanja..sve sam napisao onako u općenitom obliku preko n..uvrštavao sam n=1,2,3 ali ništa..
ak su očekivali da bez kalkulatora izračunamo 6 na 8. ili 19 na 4. onda su fakat čudni..
nadam se da je pogreška s njihove strane..
bar znam da ću na ove žalbe ić sigurno..jer ovo nije u redu

[size=9][color=#999999]Added after 1 minutes:[/color][/size]

vjerojatno je problem samo sa tom jednom grupom..ostali su valjda imali dobro..jer,ako je nas nekoliko odma nakon kolokvija reklo da nešto ne valja sa zadatkom onda ne valja..pa nismo mi takvi bedaki..

[size=9][color=#999999]Added after 10 minutes:[/color][/size]

17 | 6^(2×2008)+19^2008+2^2009

to je taj zadatak ko nađe bazu bez kalkulatora ja mu skidam kapu..
gobanja (napisa):
Ne znam koju ste vi imali djeljivost sa 17, ali moj zadatak je glasio 6 na 2*2008 + 19 na 2008 + 2 na 2009, pa bi zamolio da mi netko kaže da li je taj bio zadan krivo da se znam ići žaliti ili ga samo ja nisam znao rijašiti.. Confused
Hvala

e da..taj sam i ja zadatak imao..očito je u toj grupi nešto krivo bilo postavljeno..

Added after 4 minutes:

mislim da bi trebali dat svima u toj grupi ta 4 boda ili nam objasnit u ćemu je štos..jer,ja sam išao računat onak "pješice" do n=3 i ubio sam se od računanja..sve sam napisao onako u općenitom obliku preko n..uvrštavao sam n=1,2,3 ali ništa..
ak su očekivali da bez kalkulatora izračunamo 6 na 8. ili 19 na 4. onda su fakat čudni..
nadam se da je pogreška s njihove strane..
bar znam da ću na ove žalbe ić sigurno..jer ovo nije u redu

Added after 1 minutes:

vjerojatno je problem samo sa tom jednom grupom..ostali su valjda imali dobro..jer,ako je nas nekoliko odma nakon kolokvija reklo da nešto ne valja sa zadatkom onda ne valja..pa nismo mi takvi bedaki..

Added after 10 minutes:

[Vrh]
Milojko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 68 - 51

PostPostano: 14:47 sub, 22. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

da, ovoga, zadatak je definitivno krivo postavljen. u njemu treba izračunat da to vrijedi za svaki n, a ak već baza nije jedan i ak je neka veća, onda se to napiše u zadatku, bar ja mislim da bi tak trebalo ić. a uostalom, možda su se malo zeznuli sa odabirom tog zadatka, jer, dat ljudima da računaju takve bjesne izraze poput devetnaest na ne znam koju nije baš lak poso.
da, ovoga, zadatak je definitivno krivo postavljen. u njemu treba izračunat da to vrijedi za svaki n, a ak već baza nije jedan i ak je neka veća, onda se to napiše u zadatku, bar ja mislim da bi tak trebalo ić. a uostalom, možda su se malo zeznuli sa odabirom tog zadatka, jer, dat ljudima da računaju takve bjesne izraze poput devetnaest na ne znam koju nije baš lak poso.

[Vrh]
Gino
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-29 = 108 - 137

PostPostano: 15:05 sub, 22. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Milojko"]da, ovoga, zadatak je definitivno krivo postavljen. u njemu treba izračunat da to vrijedi za svaki n, a ak već baza nije jedan i ak je neka veća, onda se to napiše u zadatku, bar ja mislim da bi tak trebalo ić.[/quote]
pa ja mislim da ako baza nije 1 to ne bi trebali pisati u zadatku... mislim cemu...
s obzirom na to da je ostalim grupama baza bila 1... barem meni je.. onda nije u redu da nekome nije s obzirom da su brojevi kakvi jesu i da nemamo kalkulatore to da...mislim da je baza 10 bila...
ja sam isto misljenja da bi svima ovdje trebalo dat 4 boda il kolko je vec nosio zadatak (mislim svima iz te grupe) opet ni to nije solucija jer mozda netko svejedno ne bi znao... al bilo bi jadno da zbog njihove greske ispasta neko drugi
Milojko (napisa):
da, ovoga, zadatak je definitivno krivo postavljen. u njemu treba izračunat da to vrijedi za svaki n, a ak već baza nije jedan i ak je neka veća, onda se to napiše u zadatku, bar ja mislim da bi tak trebalo ić.

pa ja mislim da ako baza nije 1 to ne bi trebali pisati u zadatku... mislim cemu...
s obzirom na to da je ostalim grupama baza bila 1... barem meni je.. onda nije u redu da nekome nije s obzirom da su brojevi kakvi jesu i da nemamo kalkulatore to da...mislim da je baza 10 bila...
ja sam isto misljenja da bi svima ovdje trebalo dat 4 boda il kolko je vec nosio zadatak (mislim svima iz te grupe) opet ni to nije solucija jer mozda netko svejedno ne bi znao... al bilo bi jadno da zbog njihove greske ispasta neko drugi

[Vrh]
bozidarsevo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-24 = 52 - 76

PostPostano: 15:35 sub, 22. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma i da je baza 10 ili neki veći broj..svejedno..al je problem kaj nismo imali kalkulatore..
vjerojatno su oni nekaj krivo postavili
jer uz ove uvjete koje smo imali taj zadatak nije baš za rješit..treba tri dana jahanja dok se to sve ručno rješi..

vjerojatno su neki broj krivo napisali kad su pisali tekst zadatka..nadam se da će nas dosta ić na žalbe i požalit se za taj zadatak..

[size=9][color=#999999]Added after 7 minutes:[/color][/size]

znam da se na prijemnima daju svima bodovi za neki zadatak koji je krivo postavljen ili sl..znam da to nije baš ok jer neki vjerojatno nisu ni znali kak se taj zadatak rješava,al ja sam se ubio dok sam to sve pješice množio,zbrajao i gledao je li djeljivo s 17..JA HOĆU OBJAŠNJENJE I/ILI 4 BODA :evil:

[size=9][color=#999999]Added after 3 minutes:[/color][/size]

puno mi je lakše kad vidim da nisam jedini koji je imao taj problem..drago mi je što ste došli komentirat temu koju sam načeo..pozz
ma i da je baza 10 ili neki veći broj..svejedno..al je problem kaj nismo imali kalkulatore..
vjerojatno su oni nekaj krivo postavili
jer uz ove uvjete koje smo imali taj zadatak nije baš za rješit..treba tri dana jahanja dok se to sve ručno rješi..

vjerojatno su neki broj krivo napisali kad su pisali tekst zadatka..nadam se da će nas dosta ić na žalbe i požalit se za taj zadatak..

Added after 7 minutes:

znam da se na prijemnima daju svima bodovi za neki zadatak koji je krivo postavljen ili sl..znam da to nije baš ok jer neki vjerojatno nisu ni znali kak se taj zadatak rješava,al ja sam se ubio dok sam to sve pješice množio,zbrajao i gledao je li djeljivo s 17..JA HOĆU OBJAŠNJENJE I/ILI 4 BODA Evil or Very Mad

Added after 3 minutes:

puno mi je lakše kad vidim da nisam jedini koji je imao taj problem..drago mi je što ste došli komentirat temu koju sam načeo..pozz

[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 15:40 sub, 22. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bozidarsevo"] 17 | 6^(2×2008)+19^2008+2^2009
to je taj zadatak ko nađe bazu bez kalkulatora ja mu skidam kapu..[/quote]
Tu ni kalkulator ne bi pomogao. Ja samo za 2^2009 dobivam stack overflow na ne tako novom grafičkom kalkulatoru, ali svejedno dosta jačem od standardnih kalkulatora.

No, ne fali li gore u zadatku negdje nekakav n, budući se baza traži?
bozidarsevo (napisa):

Tu ni kalkulator ne bi pomogao. Ja samo za 2^2009 dobivam stack overflow na ne tako novom grafičkom kalkulatoru, ali svejedno dosta jačem od standardnih kalkulatora.

No, ne fali li gore u zadatku negdje nekakav n, budući se baza traži?

bozidarsevo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-24 = 52 - 76

PostPostano: 15:43 sub, 22. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

taj izraz napišeš u općenitom obliku preko n:
17 | 6^2n + 19^n + (2^n+1)

i onda to metodom matem. indukcije..
taj izraz napišeš u općenitom obliku preko n:
17 | 6^2n + 19^n + (2^n+1)

i onda to metodom matem. indukcije..

[Vrh]
bad_angel
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 0

PostPostano: 15:44 sub, 22. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

a u grupi gdje je bila djeljivost sa 19 je taj zadatak rjesiv?
bilo je 5 na 2*2008 + 6 na nešto..
a u grupi gdje je bila djeljivost sa 19 je taj zadatak rjesiv?
bilo je 5 na 2*2008 + 6 na nešto..

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Elementarna matematika 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum