Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Kolokvij (dojmovi)
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
markotron
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
= 28 - 28

PostPostano: 0:13 sri, 26. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Moj je zadatak bio:

Imam niz H-ova i N-ova i prebrojat slova H pomnozit sa 2 i napisat u bazi 4!

evo i mog rjesenja pa pogledajte i recite sta mislite:

zamisao je sljedeca: dodjem na kraj rijeci, napisem 0, vratim se na pocetak rijeci (dakle krecem se do blanka pa jedan u lijevo), trazim prvo slovo H, zamjenim ga sa N i odem do broja (kad nadjem prvo slovo H taj broj ce biti nula) i sada ako je znamenka jednaka 0 napisem 2 i vratim se na pocetak rijeci, ako je znamenka jednaka 2 (nemoze biti nista drugo osim 0 ili 2 jer broj mora biti paran) napise 0 i idem u stanje koje pamti jedan.. te na sljedece mjesto dodaje 1 ako je blank, 2 ako je 1, 3 ako je 2 i 0 ako je 3 (u zadnjem slucaju ide ponovno u isto stanje i jedno mjesto dalje).. zatim se vraća na početak niza i traži sljdece slovo H.. kada ne nadje vise slovo H ide u završno stanje i stane.

Počeo sam pisat f-je.. došao do pola i shvatio da mi se neda :D

[size=9][color=#999999]Added after 2 minutes:[/color][/size]

a JANKRI nisi to mogao pitat na glas.. da i ja cujem kad asistent odgovori.. a ne da si ja tu moram mislit.. dal cu spusit bodove jer sam rijec pretvorio u hrpu N-ova :D haha.. salim se naravno :D
Moj je zadatak bio:

Imam niz H-ova i N-ova i prebrojat slova H pomnozit sa 2 i napisat u bazi 4!

evo i mog rjesenja pa pogledajte i recite sta mislite:

zamisao je sljedeca: dodjem na kraj rijeci, napisem 0, vratim se na pocetak rijeci (dakle krecem se do blanka pa jedan u lijevo), trazim prvo slovo H, zamjenim ga sa N i odem do broja (kad nadjem prvo slovo H taj broj ce biti nula) i sada ako je znamenka jednaka 0 napisem 2 i vratim se na pocetak rijeci, ako je znamenka jednaka 2 (nemoze biti nista drugo osim 0 ili 2 jer broj mora biti paran) napise 0 i idem u stanje koje pamti jedan.. te na sljedece mjesto dodaje 1 ako je blank, 2 ako je 1, 3 ako je 2 i 0 ako je 3 (u zadnjem slucaju ide ponovno u isto stanje i jedno mjesto dalje).. zatim se vraća na početak niza i traži sljdece slovo H.. kada ne nadje vise slovo H ide u završno stanje i stane.

Počeo sam pisat f-je.. došao do pola i shvatio da mi se neda Very Happy

Added after 2 minutes:

a JANKRI nisi to mogao pitat na glas.. da i ja cujem kad asistent odgovori.. a ne da si ja tu moram mislit.. dal cu spusit bodove jer sam rijec pretvorio u hrpu N-ova Very Happy haha.. salim se naravno Very Happy

Milojko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 68 - 51

PostPostano: 0:13 sri, 26. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="markotron"][quote]
onda bi moro označiti i kraj riječi, tamo sa desne strane da ne prebroji i taj blank:)[/quote]

zašto bi mi pobogu broja blank kao H???[/quote]
ja sam krivo pročito, tj, razumio. umjesto i napisati sam pročito izbrisati ili napisati, pa onda, ako bi ih smao briso, onda bi moro kraj riječi označit, da se zezne. ovako, moj krevet:)

[quote]
bio je dio ovog od 15 bodova i trebala sam mu dodavat 5. hm. jos uvijek ne kuzim. ak bi se nekom dalo malo to raspisat, bila bi ultrazahvalna. jerbo me stvarno muci to za n puta.[/quote]
kak je išo zadatak? ne sjećam se točno
markotron (napisa):
Citat:

onda bi moro označiti i kraj riječi, tamo sa desne strane da ne prebroji i taj blank:)

zašto bi mi pobogu broja blank kao H???

ja sam krivo pročito, tj, razumio. umjesto i napisati sam pročito izbrisati ili napisati, pa onda, ako bi ih smao briso, onda bi moro kraj riječi označit, da se zezne. ovako, moj krevet:)

Citat:

bio je dio ovog od 15 bodova i trebala sam mu dodavat 5. hm. jos uvijek ne kuzim. ak bi se nekom dalo malo to raspisat, bila bi ultrazahvalna. jerbo me stvarno muci to za n puta.

kak je išo zadatak? ne sjećam se točno

Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
JANKRI
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
97 = 132 - 35

PostPostano: 2:23 sri, 26. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[b]Zadatak.[/b] Na inače praznoj traci Turingovog stroja nalazi se rječ zapisana samo slovima P i H. Konstruirajte Turingov stroj koji će negdje na traci upisati broj 2p (u bazi 7, svaka znamenka - jedno polje), gdje je p broj pojavljivanja slova P u danoj rječi. Na početku rada stroja, glava je pozicionirana na trećem slovu rječi, gledano s lijeva.

[b]Rješenje.[/b] Rečeno mi je da rječ ne mora ostati nepromjenjena. Algoritam je sljedeći. Najprije dođem na prvo prazno mjesto prije rječi i tamo upišem 0. Dalje, čitam rječ i kad pročitam slovo P, umjesto njega upišem slovo H, vratim se na broj te mu dodam 2 (u sustavu s bazom 7). Stroj prestaje s radom kada prilikom čitanja rječi nema više slova P.

[latex]\delta\left(q_{0},\, z\right) = \left(q_{0},\, z,\, \textrm{L}\right)[/latex], gdje je [latex]z \in \left\{\textrm{P},\, \textrm{H}\right\}[/latex]

[latex]\delta\left(q_{0},\, \_\right) = \left(q_{1},\, 0,\, \textrm{D}\right)[/latex]

[latex]\delta\left(q_{1},\, w\right) = \left(q_{1},\, w,\, \textrm{D}\right)[/latex], gdje je [latex]w \in \left\{0,\, 1,\, 2,\, 3,\, 4,\, 5,\, 6,\, \textrm{H}\right\}[/latex]

[latex]\delta\left(q_{1},\, \_\right) = \left(q_{\textrm{f}},\, \_,\, \textrm{S}\right)[/latex]

[latex]\delta\left(q_{1},\, \textrm{P}\right) = \left(q_{2},\, \textrm{H},\, \textrm{L}\right)[/latex]

[latex]\delta\left(q_{2},\, \textrm{H}\right) = \left(q_{2},\, \textrm{H},\, \textrm{L}\right)[/latex]

[latex]\delta\left(q_{2},\, x\right) = \left(q_{1},\, x+2,\, \textrm{D}\right)[/latex], gdje je [latex]x \in \left\{0,\, 1,\, 2,\, 3,\, 4\right\}[/latex]

[latex]\delta\left(q_{2},\, y\right) = \left(q_{3},\, \left(y+2\right) \bmod{7},\, \textrm{L}\right)[/latex], gdje je [latex]y \in \left\{5,\, 6\right\}[/latex]

[latex]\delta\left(q_{3},\, 6\right) = \left(q_{3},\, 0,\, \textrm{L}\right)[/latex]

[latex]\delta\left(q_{3},\, t\right) = \left(q_{1},\, t+1,\, \textrm{D}\right)[/latex], gdje je [latex]t \in \left\{0,\, 1,\, 2,\, 3,\, 4,\, 5\right\}[/latex]

[latex]\delta\left(q_{3},\, \_\right) = \left(q_{1},\, 1,\, \textrm{D}\right)[/latex]

Točno ovo sam na kolokviju napisao (algoritam sam "malo" detaljnije objasnio :D). Nadam se da je dobro, molio bih potvrdu od nekog :D.

[quote="markotron"]a JANKRI nisi to mogao pitat na glas.. da i ja cujem kad asistent odgovori.. a ne da si ja tu moram mislit.. dal cu spusit bodove jer sam rijec pretvorio u hrpu N-ova :D haha.. salim se naravno :D[/quote]

a pitao bih ja na glas, ali kad god sam rekao da imam pitanje došao je do mene, pa sam pretpostavio da nije baš poželjno da se pita na glas... sorry, ali dobro ti je ispalo na kraju krajeva :-)
Zadatak. Na inače praznoj traci Turingovog stroja nalazi se rječ zapisana samo slovima P i H. Konstruirajte Turingov stroj koji će negdje na traci upisati broj 2p (u bazi 7, svaka znamenka - jedno polje), gdje je p broj pojavljivanja slova P u danoj rječi. Na početku rada stroja, glava je pozicionirana na trećem slovu rječi, gledano s lijeva.

Rješenje. Rečeno mi je da rječ ne mora ostati nepromjenjena. Algoritam je sljedeći. Najprije dođem na prvo prazno mjesto prije rječi i tamo upišem 0. Dalje, čitam rječ i kad pročitam slovo P, umjesto njega upišem slovo H, vratim se na broj te mu dodam 2 (u sustavu s bazom 7). Stroj prestaje s radom kada prilikom čitanja rječi nema više slova P.

, gdje je

, gdje je

, gdje je

, gdje je

, gdje je

Točno ovo sam na kolokviju napisao (algoritam sam "malo" detaljnije objasnio Very Happy). Nadam se da je dobro, molio bih potvrdu od nekog Very Happy.

markotron (napisa):
a JANKRI nisi to mogao pitat na glas.. da i ja cujem kad asistent odgovori.. a ne da si ja tu moram mislit.. dal cu spusit bodove jer sam rijec pretvorio u hrpu N-ova Very Happy haha.. salim se naravno Very Happy

a pitao bih ja na glas, ali kad god sam rekao da imam pitanje došao je do mene, pa sam pretpostavio da nije baš poželjno da se pita na glas... sorry, ali dobro ti je ispalo na kraju krajeva Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Anna Lee
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 11 - 9

PostPostano: 8:52 sri, 26. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

JANKRI, mislim da je to to. wow, hvala puno na rjesenju.
JANKRI, mislim da je to to. wow, hvala puno na rjesenju.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
markotron
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 28 - 28

PostPostano: 11:09 sri, 26. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

izgleda mi dobro...
izgleda mi dobro...

Milojko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 68 - 51

PostPostano: 13:58 sri, 26. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="JANKRI"][b]Zadatak.[/b] Na inače praznoj traci Turingovog stroja nalazi se rječ zapisana samo slovima P i H. Konstruirajte Turingov stroj koji će negdje na traci upisati broj 2p (u bazi 7, svaka znamenka - jedno polje), gdje je p broj pojavljivanja slova P u danoj rječi. Na početku rada stroja, glava je pozicionirana na trećem slovu rječi, gledano s lijeva.

[b]Rješenje.[/b] Rečeno mi je da rječ ne mora ostati nepromjenjena. Algoritam je sljedeći. Najprije dođem na prvo prazno mjesto prije rječi i tamo upišem 0. Dalje, čitam rječ i kad pročitam slovo P, umjesto njega upišem slovo H, vratim se na broj te mu dodam 2 (u sustavu s bazom 7). Stroj prestaje s radom kada prilikom čitanja rječi nema više slova P.

[latex]\delta\left(q_{0},\, z\right) = \left(q_{0},\, z,\, \textrm{L}\right)[/latex], gdje je [latex]z \in \left\{\textrm{P},\, \textrm{H}\right\}[/latex]

[latex]\delta\left(q_{0},\, \_\right) = \left(q_{1},\, 0,\, \textrm{D}\right)[/latex]

[latex]\delta\left(q_{1},\, w\right) = \left(q_{1},\, w,\, \textrm{D}\right)[/latex], gdje je [latex]w \in \left\{0,\, 1,\, 2,\, 3,\, 4,\, 5,\, 6,\, \textrm{H}\right\}[/latex]

[latex]\delta\left(q_{1},\, \_\right) = \left(q_{\textrm{f}},\, \_,\, \textrm{S}\right)[/latex]

[latex]\delta\left(q_{1},\, \textrm{P}\right) = \left(q_{2},\, \textrm{H},\, \textrm{L}\right)[/latex]

[latex]\delta\left(q_{2},\, \textrm{H}\right) = \left(q_{2},\, \textrm{H},\, \textrm{L}\right)[/latex]

[latex]\delta\left(q_{2},\, x\right) = \left(q_{1},\, x+2,\, \textrm{D}\right)[/latex], gdje je [latex]x \in \left\{0,\, 1,\, 2,\, 3,\, 4\right\}[/latex]

[latex]\delta\left(q_{2},\, y\right) = \left(q_{3},\, \left(y+2\right) \bmod{7},\, \textrm{L}\right)[/latex], gdje je [latex]y \in \left\{5,\, 6\right\}[/latex]

[latex]\delta\left(q_{3},\, 6\right) = \left(q_{3},\, 0,\, \textrm{L}\right)[/latex]

[latex]\delta\left(q_{3},\, t\right) = \left(q_{1},\, t+1,\, \textrm{D}\right)[/latex], gdje je [latex]t \in \left\{0,\, 1,\, 2,\, 3,\, 4,\, 5\right\}[/latex]

[latex]\delta\left(q_{3},\, \_\right) = \left(q_{1},\, 1,\, \textrm{D}\right)[/latex]

Točno ovo sam na kolokviju napisao (algoritam sam "malo" detaljnije objasnio :D). Nadam se da je dobro, molio bih potvrdu od nekog :D.

[/quote]
nisi provjerio dali ej glava na trećem mjestu u riječi. mislim da ti fali još jedno stanje koje bi to provjeravalo.
q_i gdje je i broj mjesta koliko je glava udaljena od prvog desnog blanka, tj, i je iz skupa {0,1,2,3}. kad u stanjima q_(1,2,ili 3) pročita blank, onda prelazi u završno stanje q_ne (riječ nije kak spada). istotako, kad u stanju q_0 pročita slovo P ili slovo H, onda opet u stanje q_ne. inače, mislim da je dalje u redu
JANKRI (napisa):
Zadatak. Na inače praznoj traci Turingovog stroja nalazi se rječ zapisana samo slovima P i H. Konstruirajte Turingov stroj koji će negdje na traci upisati broj 2p (u bazi 7, svaka znamenka - jedno polje), gdje je p broj pojavljivanja slova P u danoj rječi. Na početku rada stroja, glava je pozicionirana na trećem slovu rječi, gledano s lijeva.

Rješenje. Rečeno mi je da rječ ne mora ostati nepromjenjena. Algoritam je sljedeći. Najprije dođem na prvo prazno mjesto prije rječi i tamo upišem 0. Dalje, čitam rječ i kad pročitam slovo P, umjesto njega upišem slovo H, vratim se na broj te mu dodam 2 (u sustavu s bazom 7). Stroj prestaje s radom kada prilikom čitanja rječi nema više slova P.

, gdje je

, gdje je

, gdje je

, gdje je

, gdje je

Točno ovo sam na kolokviju napisao (algoritam sam "malo" detaljnije objasnio Very Happy). Nadam se da je dobro, molio bih potvrdu od nekog Very Happy.

nisi provjerio dali ej glava na trećem mjestu u riječi. mislim da ti fali još jedno stanje koje bi to provjeravalo.
q_i gdje je i broj mjesta koliko je glava udaljena od prvog desnog blanka, tj, i je iz skupa {0,1,2,3}. kad u stanjima q_(1,2,ili 3) pročita blank, onda prelazi u završno stanje q_ne (riječ nije kak spada). istotako, kad u stanju q_0 pročita slovo P ili slovo H, onda opet u stanje q_ne. inače, mislim da je dalje u redu

[Vrh]
JANKRI
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

97 = 132 - 35

PostPostano: 14:07 sri, 26. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Milojko"]nisi provjerio dali ej glava na trećem mjestu u riječi. mislim da ti fali još jedno stanje koje bi to provjeravalo.
q_i gdje je i broj mjesta koliko je glava udaljena od prvog desnog blanka, tj, i je iz skupa {0,1,2,3}. kad u stanjima q_(1,2,ili 3) pročita blank, onda prelazi u završno stanje q_ne (riječ nije kak spada). istotako, kad u stanju q_0 pročita slovo P ili slovo H, onda opet u stanje q_ne. inače, mislim da je dalje u redu[/quote]

Pitao sam ja da li to znači da rječ ima barem 3 slova, rečeno mi je da da, pa nije to potrebno provjeravati... :-)

Ja sam stavio općenito da stroj pomakne glavu na prvo prazno mjesto prije rječi, bez obzira na kojem se slovu rječi nalazilo...

Još jednom, pitao sam ovim rječima: "Da li to znači da rječ ima barem 3 slova?" Rekla mi je asistentica da da... :-)
Milojko (napisa):

Pitao sam ja da li to znači da rječ ima barem 3 slova, rečeno mi je da da, pa nije to potrebno provjeravati... Smile

Ja sam stavio općenito da stroj pomakne glavu na prvo prazno mjesto prije rječi, bez obzira na kojem se slovu rječi nalazilo...

Još jednom, pitao sam ovim rječima: "Da li to znači da rječ ima barem 3 slova?" Rekla mi je asistentica da da... Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Milojko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 68 - 51

PostPostano: 14:18 sri, 26. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

a, dobro onda. mislimd a kad smo na vježbama takve slične zadatke riješavali da smo provjeravali dali riječ ima tolko i tolko slova najmanje, pa onda sam mislio da to treba i tu napraviti. a dobro, nije greška, al opet, ak rekoše da ne treba, onda ne treba. ja :donkey:
a, dobro onda. mislimd a kad smo na vježbama takve slične zadatke riješavali da smo provjeravali dali riječ ima tolko i tolko slova najmanje, pa onda sam mislio da to treba i tu napraviti. a dobro, nije greška, al opet, ak rekoše da ne treba, onda ne treba. ja Magarcic

[Vrh]
luzeer
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-2 = 0 - 2

PostPostano: 18:29 čet, 27. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

jel rečeno kad možemo očekivati rezultate... :?: :lol:
jel rečeno kad možemo očekivati rezultate... Question Laughing

[Vrh]
Atomised
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

70 = 95 - 25

PostPostano: 18:37 čet, 27. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="luzeer"]jel rečeno kad možemo očekivati rezultate... :?: :lol:[/quote]

U 4 ujutro, ne znam kojeg datuma.
luzeer (napisa):

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 4:00 sub, 29. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Atomised"][quote="luzeer"]jel rečeno kad možemo očekivati rezultate... :?: :lol:[/quote]
U 4 ujutro, ne znam kojeg datuma.[/quote]

[url=http://degiorgi.math.hr/prog1/]Ma, kako si samo pogodio?[/url] ;)
Atomised (napisa):
luzeer (napisa):

Ma, kako si samo pogodio? Wink

[Vrh]
arya
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

49 = 109 - 60

PostPostano: 4:23 sub, 29. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][url=http://degiorgi.math.hr/prog1/]Ma, kako si samo pogodio?[/url] ;)[/quote]

i ja se pitam, ne znam, valjda je vidovit :D drukčije se ne da objasnit :P
vsego (napisa):

i ja se pitam, ne znam, valjda je vidovit Very Happy drukčije se ne da objasnit Razz

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 4:40 sub, 29. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="arya"][quote="vsego"][url=http://degiorgi.math.hr/prog1/]Ma, kako si samo pogodio?[/url] ;)[/quote]
i ja se pitam, ne znam, valjda je vidovit :D drukčije se ne da objasnit :P[/quote]

Ili sam ja Atomised, pa ce me bnikola bannati zbog duplog accounta! :shock: :trema: :hide:

(isprika na spammu :oops:)
arya (napisa):
vsego (napisa):

i ja se pitam, ne znam, valjda je vidovit Very Happy drukčije se ne da objasnit Razz

Ili sam ja Atomised, pa ce me bnikola bannati zbog duplog accounta! Shocked Imam tremu Skrivam se!

(isprika na spammu Embarassed)

[Vrh]
Atomised
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

70 = 95 - 25

PostPostano: 10:59 sub, 29. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="Atomised"][quote="luzeer"]jel rečeno kad možemo očekivati rezultate... :?: :lol:[/quote]
U 4 ujutro, ne znam kojeg datuma.[/quote]

[url=http://degiorgi.math.hr/prog1/]Ma, kako si samo pogodio?[/url] ;)[/quote]

Nesvjesni dio moga mozga je to izračunao na osnovu podataka koje imam o prijašnjim sličnim situacijama. :D

A i ja sam [i]možda[/i] vsego - potvrđujem sumnju koju sam izrazio na svom drugom accountu i molim bnikolu da se smiluje i da mi, u slučaju istinitosti navedenih (samo?)optužbi banna samo ovaj alter. :D

Ispričavam se i ja zbog spamma, neću više [size=7](na ovom topicu)[/size]. :)
vsego (napisa):
Atomised (napisa):
luzeer (napisa):

Nesvjesni dio moga mozga je to izračunao na osnovu podataka koje imam o prijašnjim sličnim situacijama. Very Happy

A i ja sam možda vsego - potvrđujem sumnju koju sam izrazio na svom drugom accountu i molim bnikolu da se smiluje i da mi, u slučaju istinitosti navedenih (samo?)optužbi banna samo ovaj alter. Very Happy

Ispričavam se i ja zbog spamma, neću više (na ovom topicu). Smile

[Vrh]
ß
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

41 = 46 - 5

PostPostano: 17:17 sub, 29. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

http://en.wikipedia.org/wiki/Self-fulfilling_prophecy

:D :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Self-fulfilling_prophecy

Very Happy Very Happy

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum