Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Prlja i Mrle u NU2? |
Odusevljen Stankovicem i odusevljen Letovcima |
|
42% |
[ 27 ] |
Zgrozen Stankovicem i zgrozen Letovcima |
|
12% |
[ 8 ] |
Odusevljen Stankovicem, a zgrozen Letovcima |
|
15% |
[ 10 ] |
Zgrozen Stankovicem, a odusevljen Letovcima |
|
28% |
[ 18 ] |
|
Ukupno glasova : 63 |
|
Autor/ica |
Poruka |
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
Postano: 21:28 sri, 17. 12. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="matmih"]Ok, šta konkretno u toj emisiji, a da su oni napravili je umjetnost? :? [/quote]
Cijeli njihov provokativni nastup smatram umjetnosti jer me potice na smijeh i na razmisljanje. Naravno, to je moj subjektivni stav i dopustam da druge ostavljaju ravnodusnim ili izazivaju neke druge emocije. Recimo gnijev (sa ili bez razmisljanja). U nastavku necu naglasavati subjektivnost.
[quote="matmih"]Koji to njihovi "umjetnički" postupci podižu razinu svijesti (ili duha) gledatelja?[/quote]
Jedan primjer: "cijepljenje" protiv homoseksualnosti. Satiriziraju stav da je homoseksualnost bolest, koji je nazalost jos uvijek dosta rasiren u Hrvatskoj. Skoro svaka stvar koju izvode je cackanje po nekom tabuu.
[quote="matmih"]Šta novoga su oni u tom svom nastupu pokazali?[/quote]
Zbunjenog Stankovica kojemu je neugodno (na stranu u kojoj je mjeri glumio). Obicno je on taj koji postavlja provokativna pitanja i dovodi gosta u "neugodnu situaciju". Ovo je prva emisija u kojoj su njega isprovocirali (od onih koje sam ja gledao). Ili je samo tako izgledalo ;)
[quote="matmih"]Ako 10,20 ili 100 milijuna osoba smatra da je u znanosti fora dokazivat teoreme iz antitautologija i davat inkonzistentne dokaze, hoćemo li to prihvatit kao znanost?[/quote]
Ne, ali bi u odredjenim okolnostima mogli prihvatiti kao umjetnost :)
[quote="matmih"]Riječ "primitivan" opisuje točno prikazano ponašanje.[/quote]
Apsolutno se slazem. Samo sto ja mislim da je taj primitivizam namjeran i da se njime zeli izazvati odredjeni efekt.
[quote="matmih"]Glede onog oko daljinskog i okretanja programa:
Emisija "Nedjeljom u 2" je totalno neprilagođena i generalno se ne bavi "umjetnicima". Nadalje to je jedan od najgledanijih termina uopče. (ako se to smatra umjetnošću onda se zna termin za to, negdje oko 1:00 kad već svi spavaju). Ako može Berlinska filharmonija, bome može i Let3.
(ovo zadnje je zamjerka HRT-u) :)[/quote]
Apropos, jeste culi da je programsko vijece HRT-a odlucilo promijeniti termin Stankoviceve emisije? Da joj ne bi morali mijenjati i naziv, prikazivat ce je u 2 AM :shock:
matmih (napisa): | Ok, šta konkretno u toj emisiji, a da su oni napravili je umjetnost? |
Cijeli njihov provokativni nastup smatram umjetnosti jer me potice na smijeh i na razmisljanje. Naravno, to je moj subjektivni stav i dopustam da druge ostavljaju ravnodusnim ili izazivaju neke druge emocije. Recimo gnijev (sa ili bez razmisljanja). U nastavku necu naglasavati subjektivnost.
matmih (napisa): | Koji to njihovi "umjetnički" postupci podižu razinu svijesti (ili duha) gledatelja? |
Jedan primjer: "cijepljenje" protiv homoseksualnosti. Satiriziraju stav da je homoseksualnost bolest, koji je nazalost jos uvijek dosta rasiren u Hrvatskoj. Skoro svaka stvar koju izvode je cackanje po nekom tabuu.
matmih (napisa): | Šta novoga su oni u tom svom nastupu pokazali? |
Zbunjenog Stankovica kojemu je neugodno (na stranu u kojoj je mjeri glumio). Obicno je on taj koji postavlja provokativna pitanja i dovodi gosta u "neugodnu situaciju". Ovo je prva emisija u kojoj su njega isprovocirali (od onih koje sam ja gledao). Ili je samo tako izgledalo
matmih (napisa): | Ako 10,20 ili 100 milijuna osoba smatra da je u znanosti fora dokazivat teoreme iz antitautologija i davat inkonzistentne dokaze, hoćemo li to prihvatit kao znanost? |
Ne, ali bi u odredjenim okolnostima mogli prihvatiti kao umjetnost
matmih (napisa): | Riječ "primitivan" opisuje točno prikazano ponašanje. |
Apsolutno se slazem. Samo sto ja mislim da je taj primitivizam namjeran i da se njime zeli izazvati odredjeni efekt.
matmih (napisa): | Glede onog oko daljinskog i okretanja programa:
Emisija "Nedjeljom u 2" je totalno neprilagođena i generalno se ne bavi "umjetnicima". Nadalje to je jedan od najgledanijih termina uopče. (ako se to smatra umjetnošću onda se zna termin za to, negdje oko 1:00 kad već svi spavaju). Ako može Berlinska filharmonija, bome može i Let3.
(ovo zadnje je zamjerka HRT-u) |
Apropos, jeste culi da je programsko vijece HRT-a odlucilo promijeniti termin Stankoviceve emisije? Da joj ne bi morali mijenjati i naziv, prikazivat ce je u 2 AM
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 21:49 sri, 17. 12. 2008 Naslov: |
|
|
Što se tiče rasprave o tome što je umjetnost, bezveze je nešto (ne)proglasiti umjetničkim djelom ako se ne sagleda kontekst u kojem je to djelo nastalo. Da li je npr. ovo
[img]http://meadowbrooktheatre.files.wordpress.com/2010/01/mondrian1.jpg[/img]
umjetnost? Danas to može nacrtat više manje svatko tko se zna služiti računalom i nekim programom poput painta pa bi vjerojatno mnogi rekil da ne vrijedi niti 5kn, no u zbilji ta slika je (jako skupo) umjetničko djelo slavnog nizozemskog slikara Mondriana i vrlo je značajno u likovnoj umjetnosti.
Tako da bez sagledavanja nekog šireg konteksta odbaciti (ili prihvatiti) taj nastup LET3 samo zato što su bili vulgarni je meni bezveze. Meni to dođe više kao društvena kritika nego umjetnost. Dopuštamo si da nas šokiraju tamo neka dva neotesana glazbenika, a npr. izjave ministra financija ili ponašanje policije pri (ne)privođenju autora nekih facebook grupa nas ni malo ne dira.
[quote="matmih"]Može primjer političara koji radi onakve stvari kao oni u javnosti (ako su primitivniji u svom osobnom životu to me se ne tiče)? [/quote]
Na primjer, Andrija Hebrang. On ne laže, samo ponekad govori neistine. Zatim Ante Kovačević (nije Bog stvorio ženu za mudraca nego za madraca) pa Branko Milanović (prst u anusu nije spolno zlostavljanje već je više rukovanje) i tako dalje. Da je primitivizam, je, ali da je ispaljivanje čepova iz čmara, u doslovnom smislu nije. Ali u prenesenom, itekako. :lol: I tim gore jer takvi ljudi sjede u Saboru, Vladi, pišu zakone, donose presude... A najbolje (najgore) što LET3 može napraviti je natjerati nekoga da (ne) kupi njihov CD/DVD ili (ne) posjeti koncert.
Sreća za HRT da se Vuco (još uvijek) nije ozbiljnije ubacio u politiku. Prema njemu su LET3 male ribice. :lol:
Što se tiče rasprave o tome što je umjetnost, bezveze je nešto (ne)proglasiti umjetničkim djelom ako se ne sagleda kontekst u kojem je to djelo nastalo. Da li je npr. ovo
umjetnost? Danas to može nacrtat više manje svatko tko se zna služiti računalom i nekim programom poput painta pa bi vjerojatno mnogi rekil da ne vrijedi niti 5kn, no u zbilji ta slika je (jako skupo) umjetničko djelo slavnog nizozemskog slikara Mondriana i vrlo je značajno u likovnoj umjetnosti.
Tako da bez sagledavanja nekog šireg konteksta odbaciti (ili prihvatiti) taj nastup LET3 samo zato što su bili vulgarni je meni bezveze. Meni to dođe više kao društvena kritika nego umjetnost. Dopuštamo si da nas šokiraju tamo neka dva neotesana glazbenika, a npr. izjave ministra financija ili ponašanje policije pri (ne)privođenju autora nekih facebook grupa nas ni malo ne dira.
matmih (napisa): | Može primjer političara koji radi onakve stvari kao oni u javnosti (ako su primitivniji u svom osobnom životu to me se ne tiče)? |
Na primjer, Andrija Hebrang. On ne laže, samo ponekad govori neistine. Zatim Ante Kovačević (nije Bog stvorio ženu za mudraca nego za madraca) pa Branko Milanović (prst u anusu nije spolno zlostavljanje već je više rukovanje) i tako dalje. Da je primitivizam, je, ali da je ispaljivanje čepova iz čmara, u doslovnom smislu nije. Ali u prenesenom, itekako. I tim gore jer takvi ljudi sjede u Saboru, Vladi, pišu zakone, donose presude... A najbolje (najgore) što LET3 može napraviti je natjerati nekoga da (ne) kupi njihov CD/DVD ili (ne) posjeti koncert.
Sreća za HRT da se Vuco (još uvijek) nije ozbiljnije ubacio u politiku. Prema njemu su LET3 male ribice.
_________________ The Dude Abides
Zadnja promjena: goranm; 23:29 ned, 21. 3. 2010; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 23:32 sri, 17. 12. 2008 Naslov: |
|
|
pa jel nije Vuco reko da će se držati dalje od novina, vijesti i sličnih medijskih obavjestitelja? mislim da je on nepto rekao kako se više neće pojavljivati u medijima. a, uostalom, ne kužim čemu toliko zgražanje nad LET3-jem? niti ih odobravam niti ih omalovažavam. nek rade šta hoće. ljudi koji ih slušaju i koji gledaju njihove filmove mislim da umjetnost ne određuje nikakva cenzura, a pogotovo ne zdrav razum. bezbroj umjetničkih djela je proizašlo iz delirija nekog umjetnika. nemojte me sada tražiti neke primjere, ali, događalo se je. ja bih htio reći da se svi razlikuju, i to poprilično (što se uostalom vidi i iz ove ankete). nekima je AS pravi čovjek, čovjek od stavova i tako to, drugima je on idiot koji pokušava svoja uvjerenja progurati u javnost. iskreno, boli me uvo ko je tko na toj televiziji. hvala onom tko je izmislio javni natječaj pa su pobjedili neki ljudi koji su ponudili alternativu HRT-u (istina, treći program nikad nije preboljen :(). nema razloga za zgražanjem nad LET3-jem i za njihovo omalovažavanje. njihova publika goori sama za sebe, i to, to je zapravo jedino što je bitno. ako glazbenik ima ljude koji ga slušaju, on je uspješan glazbenik. ista stvar vrijedi i za književnike, i ostale umjetnike. ak se varam, recite slobodno da nisam u pravu.
umjetnost ne određuju korištene riječi i izrazi, umjetnost određuje hrpa ljudi koja čita to jedno te isto djelo. taman da su oni u jednu knjigu uvrstili sve psovke hrvatskog jezika, i da je to prodana knjiga u nekih nekoliko tisuća, ili čak milijuna primjeraka, to bi bila umjetnost. umjetnost je nešto što se ne može točno odrediti i definirati :) previše ljudi sudjeluje u njenom stvaranju, pa je nemoguće kontrolirati njen razvoj. umjetnost se razvija u smjerovima koji joj naiđu, iskoristi prilike koje joj stignu pod ruku.
u biti, hoću reći da nitko ne može određivati što je to umjetnost, a što nije. kad bi to bilo tako, tj, da netko ili svi možemo određivati što je umjetnost a što nije, sloboda umjetnosti bi bila ograničena i ne bi mogla izraziti ono što želi reći. ako LET3 svoje ideje želi reći na način koji to govori, pa neka priča!! ja samo stavim na neki drugi program i nije me briga hoće li oni ispaljivati čepove ili što će već raditi.
pa jel nije Vuco reko da će se držati dalje od novina, vijesti i sličnih medijskih obavjestitelja? mislim da je on nepto rekao kako se više neće pojavljivati u medijima. a, uostalom, ne kužim čemu toliko zgražanje nad LET3-jem? niti ih odobravam niti ih omalovažavam. nek rade šta hoće. ljudi koji ih slušaju i koji gledaju njihove filmove mislim da umjetnost ne određuje nikakva cenzura, a pogotovo ne zdrav razum. bezbroj umjetničkih djela je proizašlo iz delirija nekog umjetnika. nemojte me sada tražiti neke primjere, ali, događalo se je. ja bih htio reći da se svi razlikuju, i to poprilično (što se uostalom vidi i iz ove ankete). nekima je AS pravi čovjek, čovjek od stavova i tako to, drugima je on idiot koji pokušava svoja uvjerenja progurati u javnost. iskreno, boli me uvo ko je tko na toj televiziji. hvala onom tko je izmislio javni natječaj pa su pobjedili neki ljudi koji su ponudili alternativu HRT-u (istina, treći program nikad nije preboljen ). nema razloga za zgražanjem nad LET3-jem i za njihovo omalovažavanje. njihova publika goori sama za sebe, i to, to je zapravo jedino što je bitno. ako glazbenik ima ljude koji ga slušaju, on je uspješan glazbenik. ista stvar vrijedi i za književnike, i ostale umjetnike. ak se varam, recite slobodno da nisam u pravu.
umjetnost ne određuju korištene riječi i izrazi, umjetnost određuje hrpa ljudi koja čita to jedno te isto djelo. taman da su oni u jednu knjigu uvrstili sve psovke hrvatskog jezika, i da je to prodana knjiga u nekih nekoliko tisuća, ili čak milijuna primjeraka, to bi bila umjetnost. umjetnost je nešto što se ne može točno odrediti i definirati previše ljudi sudjeluje u njenom stvaranju, pa je nemoguće kontrolirati njen razvoj. umjetnost se razvija u smjerovima koji joj naiđu, iskoristi prilike koje joj stignu pod ruku.
u biti, hoću reći da nitko ne može određivati što je to umjetnost, a što nije. kad bi to bilo tako, tj, da netko ili svi možemo određivati što je umjetnost a što nije, sloboda umjetnosti bi bila ograničena i ne bi mogla izraziti ono što želi reći. ako LET3 svoje ideje želi reći na način koji to govori, pa neka priča!! ja samo stavim na neki drugi program i nije me briga hoće li oni ispaljivati čepove ili što će već raditi.
_________________ Sedam je prost broj
Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
|
|
[Vrh] |
|
nlo Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
bixodococo Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
bixodococo Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
bixodococo Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 1:41 pon, 22. 3. 2010 Naslov: |
|
|
Srećom, snimka je online: [url]http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=186[/url].
[size=9][color=#999999]Added after 39 minutes:[/color][/size]
Oglasila se i Kosorica: [url=http://www.nacional.hr/clanak/80106/odvjetnicki-ured-premijerke-kosor-hrt-odgovoran-zbog-stankoviceve-emisije]reakcija[/url].
[quote]Svi navodi izneseni u emisiji 'Nedjeljom u dva' u cijelosti su neistiniti, krajnje zlonamjerni i izraz su dosad nezabilježenog neprofesionalizma, (...)
Hrvatska televizija zbog svog novinara je odgovorna je temeljem Zakona o medijima, budući da joj je [b]povrijeđeno dostojanstvo, čast i ugled[/b].[/quote]
Super. Jedan od istjerane braće živi kao bijednik bez struje, vode i plina, drugog je shizofrenija višestruko pogoršana istjerivanjem navela na samoubojstvo skokom s 14. kata, ali ona je ta kojoj je povrijeđeno dostojanstvo, čast i ugled. :roll:
Srećom, snimka je online: http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=186.
Added after 39 minutes:
Oglasila se i Kosorica: reakcija.
Citat: | Svi navodi izneseni u emisiji 'Nedjeljom u dva' u cijelosti su neistiniti, krajnje zlonamjerni i izraz su dosad nezabilježenog neprofesionalizma, (...)
Hrvatska televizija zbog svog novinara je odgovorna je temeljem Zakona o medijima, budući da joj je povrijeđeno dostojanstvo, čast i ugled. |
Super. Jedan od istjerane braće živi kao bijednik bez struje, vode i plina, drugog je shizofrenija višestruko pogoršana istjerivanjem navela na samoubojstvo skokom s 14. kata, ali ona je ta kojoj je povrijeđeno dostojanstvo, čast i ugled.
_________________ I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 2:26 pon, 22. 3. 2010 Naslov: |
|
|
Premijerka nam je nesto jako osjetljiva u zadnje vrijeme, sto je lijepo nakon farse u Saboru lijepo prokomentirao Klauski: [url=http://www.index.hr/clanak.aspx?id=481318]1[/url], [url=http://www.index.hr/clanak.aspx?id=481495]2[/url], [url=http://www.index.hr/clanak.aspx?id=481520]3[/url]. :lol:
Premijerka nam je nesto jako osjetljiva u zadnje vrijeme, sto je lijepo nakon farse u Saboru lijepo prokomentirao Klauski: 1, 2, 3.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
|