Bok. Treba mi pomoć. Loš sam u programiranju a želio bih barem "parcijalno" provjeriti jednu slutnju koja mi je nedavno sinula a ta je da između 10^(k-1) i 10^k postoji prosti broj p kojem takav da je duljina perioda broja 1/p jednaka p-1, za svaki k. Dakle, bi li netko znao napisati program koji provjerava da li se između 10^(k-1) i 10^k nalazi barem jedan prosti broj p kojem takav da je duljina perioda broja 1/p (u npr.bazi 10) jednaka p-1 (tj.za jedan manja od njegove vrijednosti), za nekoliko početnih vrijednosti od k, k je iz [b]N[/b]. Unaprijed zahvaljujem vama koji znate i želite napisati taj program.
P.S. Naravno, onaj tko napiše program i izvrši ga neka ovdje objavi rezultate koje je dobio....
Bok. Treba mi pomoć. Loš sam u programiranju a želio bih barem "parcijalno" provjeriti jednu slutnju koja mi je nedavno sinula a ta je da između 10^(k-1) i 10^k postoji prosti broj p kojem takav da je duljina perioda broja 1/p jednaka p-1, za svaki k. Dakle, bi li netko znao napisati program koji provjerava da li se između 10^(k-1) i 10^k nalazi barem jedan prosti broj p kojem takav da je duljina perioda broja 1/p (u npr.bazi 10) jednaka p-1 (tj.za jedan manja od njegove vrijednosti), za nekoliko početnih vrijednosti od k, k je iz N. Unaprijed zahvaljujem vama koji znate i želite napisati taj program.
P.S. Naravno, onaj tko napiše program i izvrši ga neka ovdje objavi rezultate koje je dobio....