Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Otvorena vrata PMF-a (studij)
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
-26 = 44 - 70

PostPostano: 1:06 ned, 21. 12. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

kolega Omega sa FOa je bio na sastanku sa određenim curama s biologije i one su se ozbiljno primile organizacije jednog projekta koji će se dešavati na PMF-u, tiće se PMF-a, a sudjelovati će PMF-ovci. radi se o jednom danu kada će svi odsjeci PMF-a širom otvoriti svoja vrata i pokazati svijetu zašto je baš naš fakultet poseban i po čemu je dobar. cilj ovog projekta je popularizacija PMF-a kao fakulteta prema srednjoškolcima te educiranje poslodavaca o mogućnostima zaposlenja po pojedinim usmjerenjima na odsjecima PMF-a.

pa kaže;

Na Priorodoslovno - matematičkom fakultetu u Zagrebu se javila incijativa i potreba za ovakvim događajem. Činjenica je da ni sami PMF-ovci nisu u potpunosti upoznati sa svojim programima na fakultetu, kamoli potencijalni studenti te poslodavci. Stoga su sami studenti ovog fakulteta odlučili to promijeniti, odlučili su organizirati Otvoreni dan PMF-a!
Prvi dio tog događaja zamišljen je kao edukacija poslodavaca. Svaki od sedam odsjeka PMF-a istražio bi koje tvrtke i ustanove želi pozvati na svoje predavanje o novom planu i programu nastave. Također bi trebalo istražiti koje nova zaposlenja nam se otvaraju pripremom za EU. PMF-ovci bi se tako prezentirali direktno poslodavcima i dali im željene informacije.
Drugi dio događaja bi se održavao u kasnim poslijepodnevnim satima do kasnih večernjih sati. Obuhvaćao bi radionice za privlačenje potencijalnih studenta, ai i znatiželjnika koji žele vidjeti što se to sve može naučiti i raditi na PMF-u. Svi odsjeci bi bili otvoreni, od Botaničkog vrta do Horvatovca.
Za sve ovo su nam potrebni studenti kako bi ovaj događaj bio na visini svog zadatka, a to je da sebi stvorimo bolju budućnost. Ne samo da ovo radimo zbog očitog dobitka jer nam se mogu otvoriti nova radna mjesta te olakšati zaposlenje, dobiti ćemo i iskustvo u organizaciji, upoznati bolje svoje kolege, asistente i profesore te se pritom zabaviti! 
Datum je 25. ožujka 2009. godine. Pridruži nam se i ti!!!

Ako si zainteresiran/a za sudjelovanje na ovom projektu, javi se na jednu od ovih e-mail adresa:
ana.udina(majmuncheko)gmail.com
maja.maslachak(majmuncheko)gmail.com
tenamilicevic(majmuncheko)gmail.com

[b]dakle, u prijevodu, potrebni su ljudi koji bi preuzeli šihte na svojim odsjecima da balave klince profuraju po faksu i da dežuraju kada netko "iz vana" dođe + govornik na svakom odsjeku ili više njih za onaj dio predstavljanja nasavnih smjerova poslodavcima. ako niste zainteresirani za pomoć pri organizaciji, nije bed ali naam se da ćete biti zainteresirani da pomognete na sam dan![/b]

mod: molim announcement.

[size=9][color=#999999]Added after 1 minutes:[/color][/size]

kolko je ovako nešto potrebno pokazati će vam ova anegdota:

Ana Udina veli:
[i]Malo sam se pozabavila problematikom poslodavaca tako što sam otišla
na stranicu od zavoda za zapošljavanje. Nazvala sam centralnu službu
misleći, spojit će me s nekim kog mogu pitat sve što me zanima.
Prespajali su me jedno 4 puta da bi na kraju razgovora s
najnormalnijom gospođom shvatila da mi cijeli zavod ne zna odgovorit
na pitanje;
Što oni poduzimaju u vezi praćenja bolonjskog sustava tj titula i
vještina stečenih studiranjem na hrvatskim sveučilištima.
Oni ne znaju tko bi to uopće mogao bit niti da li takva osoba uopće
postoji. Ne znaju ni tko drži bazu podataka o svim mogućim titulama
koji posloprimci mogu imati!
dakle, njih uopće ne interesira praćenje stanja i updatanje
poslodavaca s novim programima a kamoli da bi neki posao za
prvostupnike (zasad smo na njima) uopće postojao. Nisam ni htjela
započinjat temu zašto općenito PMF-ovci ne nalaze posao, vjerojatno bi
dobila zabranju pristupa hzz-ou.
fakat strašno.
što sad, ta ista gospođa mi je preporučila da sva pitanjca sažmem u
mail i pošaljem to na hzz@hzz.hr (govori li vam nešto adresa,...da
neće nitko bit direkto prozvan i dužan dati mi odgovor) i da pričekam
da se to proslijedi do neke sposobne osobe![/i]
kolega Omega sa FOa je bio na sastanku sa određenim curama s biologije i one su se ozbiljno primile organizacije jednog projekta koji će se dešavati na PMF-u, tiće se PMF-a, a sudjelovati će PMF-ovci. radi se o jednom danu kada će svi odsjeci PMF-a širom otvoriti svoja vrata i pokazati svijetu zašto je baš naš fakultet poseban i po čemu je dobar. cilj ovog projekta je popularizacija PMF-a kao fakulteta prema srednjoškolcima te educiranje poslodavaca o mogućnostima zaposlenja po pojedinim usmjerenjima na odsjecima PMF-a.

pa kaže;

Na Priorodoslovno - matematičkom fakultetu u Zagrebu se javila incijativa i potreba za ovakvim događajem. Činjenica je da ni sami PMF-ovci nisu u potpunosti upoznati sa svojim programima na fakultetu, kamoli potencijalni studenti te poslodavci. Stoga su sami studenti ovog fakulteta odlučili to promijeniti, odlučili su organizirati Otvoreni dan PMF-a!
Prvi dio tog događaja zamišljen je kao edukacija poslodavaca. Svaki od sedam odsjeka PMF-a istražio bi koje tvrtke i ustanove želi pozvati na svoje predavanje o novom planu i programu nastave. Također bi trebalo istražiti koje nova zaposlenja nam se otvaraju pripremom za EU. PMF-ovci bi se tako prezentirali direktno poslodavcima i dali im željene informacije.
Drugi dio događaja bi se održavao u kasnim poslijepodnevnim satima do kasnih večernjih sati. Obuhvaćao bi radionice za privlačenje potencijalnih studenta, ai i znatiželjnika koji žele vidjeti što se to sve može naučiti i raditi na PMF-u. Svi odsjeci bi bili otvoreni, od Botaničkog vrta do Horvatovca.
Za sve ovo su nam potrebni studenti kako bi ovaj događaj bio na visini svog zadatka, a to je da sebi stvorimo bolju budućnost. Ne samo da ovo radimo zbog očitog dobitka jer nam se mogu otvoriti nova radna mjesta te olakšati zaposlenje, dobiti ćemo i iskustvo u organizaciji, upoznati bolje svoje kolege, asistente i profesore te se pritom zabaviti! 
Datum je 25. ožujka 2009. godine. Pridruži nam se i ti!!!

Ako si zainteresiran/a za sudjelovanje na ovom projektu, javi se na jednu od ovih e-mail adresa:
ana.udina(majmuncheko)gmail.com
maja.maslachak(majmuncheko)gmail.com
tenamilicevic(majmuncheko)gmail.com

dakle, u prijevodu, potrebni su ljudi koji bi preuzeli šihte na svojim odsjecima da balave klince profuraju po faksu i da dežuraju kada netko "iz vana" dođe + govornik na svakom odsjeku ili više njih za onaj dio predstavljanja nasavnih smjerova poslodavcima. ako niste zainteresirani za pomoć pri organizaciji, nije bed ali naam se da ćete biti zainteresirani da pomognete na sam dan!

mod: molim announcement.

Added after 1 minutes:

kolko je ovako nešto potrebno pokazati će vam ova anegdota:

Ana Udina veli:
Malo sam se pozabavila problematikom poslodavaca tako što sam otišla
na stranicu od zavoda za zapošljavanje. Nazvala sam centralnu službu
misleći, spojit će me s nekim kog mogu pitat sve što me zanima.
Prespajali su me jedno 4 puta da bi na kraju razgovora s
najnormalnijom gospođom shvatila da mi cijeli zavod ne zna odgovorit
na pitanje;
Što oni poduzimaju u vezi praćenja bolonjskog sustava tj titula i
vještina stečenih studiranjem na hrvatskim sveučilištima.
Oni ne znaju tko bi to uopće mogao bit niti da li takva osoba uopće
postoji. Ne znaju ni tko drži bazu podataka o svim mogućim titulama
koji posloprimci mogu imati!
dakle, njih uopće ne interesira praćenje stanja i updatanje
poslodavaca s novim programima a kamoli da bi neki posao za
prvostupnike (zasad smo na njima) uopće postojao. Nisam ni htjela
započinjat temu zašto općenito PMF-ovci ne nalaze posao, vjerojatno bi
dobila zabranju pristupa hzz-ou.
fakat strašno.
što sad, ta ista gospođa mi je preporučila da sva pitanjca sažmem u
mail i pošaljem to na hzz@hzz.hr (govori li vam nešto adresa,...da
neće nitko bit direkto prozvan i dužan dati mi odgovor) i da pričekam
da se to proslijedi do neke sposobne osobe!

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 13:38 ned, 21. 12. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

samo da nadodam da ovaj projekt odnosno ovo dogadjanje ima poptoru Fakultetskog vijeca PMFa i dekana Prof.dr.sc. Mladena Juracica, koji je osobno izvjestio FV na zadnjoj sjednici odrzanoj 18.12.2009. u zgradi kemije o ovom projektu, njegovoj realizaciji i, koliko sam shvatio, cijeli Kolegij PMFa se slozio da bi svi odsjeci (pa tako i matematicki) trebali sudjelovati u provedbi ovog projekta.

pozivamo sve studente koji su zainteresirani da se jave na gorenavedene e-mail adrese pa da zajedno napravimo nesto pozitivno za nas fakultet, da nam svima bude lakse nakon sto diplomiramo.

ponovo molim moderatore da stave ovu temu kao announcement.
samo da nadodam da ovaj projekt odnosno ovo dogadjanje ima poptoru Fakultetskog vijeca PMFa i dekana Prof.dr.sc. Mladena Juracica, koji je osobno izvjestio FV na zadnjoj sjednici odrzanoj 18.12.2009. u zgradi kemije o ovom projektu, njegovoj realizaciji i, koliko sam shvatio, cijeli Kolegij PMFa se slozio da bi svi odsjeci (pa tako i matematicki) trebali sudjelovati u provedbi ovog projekta.

pozivamo sve studente koji su zainteresirani da se jave na gorenavedene e-mail adrese pa da zajedno napravimo nesto pozitivno za nas fakultet, da nam svima bude lakse nakon sto diplomiramo.

ponovo molim moderatore da stave ovu temu kao announcement.

[Vrh]
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 1:54 uto, 23. 12. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

ne mogu vjerovati da ova tema apsolutno nikoga ne zanima :roll:
ne mogu vjerovati da ova tema apsolutno nikoga ne zanima Rolling Eyes

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 13:13 uto, 23. 12. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mozda zato sto je stanje na MO prilicno drugacije od onog na BO (sto se zaposljavanja tice). A i "vrbovanja" novih studenata, svake godine tamo negdje u svibnju MO organizira dan otvorenih vrata na koje se pozivaju srednjoskolci i u kojem sudjeluju i studenti.
Mozda zato sto je stanje na MO prilicno drugacije od onog na BO (sto se zaposljavanja tice). A i "vrbovanja" novih studenata, svake godine tamo negdje u svibnju MO organizira dan otvorenih vrata na koje se pozivaju srednjoskolci i u kojem sudjeluju i studenti.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
ekatarina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
30 = 47 - 17

PostPostano: 15:11 uto, 23. 12. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Studentske predstavnike zanima, razgovaramo o tome medu sobom, i iako je dio tih zamisli proveden na MO, ipak smo se odlučili sudjelovati, evo ja sam se javila maji maslać, a nadam se da će uskoro i još netko :)
Studentske predstavnike zanima, razgovaramo o tome medu sobom, i iako je dio tih zamisli proveden na MO, ipak smo se odlučili sudjelovati, evo ja sam se javila maji maslać, a nadam se da će uskoro i još netko Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 18:16 sub, 27. 12. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Mozda zato sto je stanje na MO prilicno drugacije od onog na BO (sto se zaposljavanja tice). A i "vrbovanja" novih studenata, svake godine tamo negdje u svibnju MO organizira dan otvorenih vrata na koje se pozivaju srednjoskolci i u kojem sudjeluju i studenti.[/quote]

uoči da ovo nije klasični pristup "otvorenim vratima" ;) više namjenjeno za poslodavce nego za buduće studente, dakle potpuno drugačija poanta. s druge strane savršeno je točno da je situacija za MO dosta drugačija nego za BO.
krcko (napisa):

uoči da ovo nije klasični pristup "otvorenim vratima" Wink više namjenjeno za poslodavce nego za buduće studente, dakle potpuno drugačija poanta. s druge strane savršeno je točno da je situacija za MO dosta drugačija nego za BO.

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 19:37 sub, 27. 12. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nije li logicno takvu "ekskurziju za poslodavce" organizirati u kombinaciji s "otvorenim danom" i/ili "sajmom poslova"? :) Uz razumnu pretpostavku da se potencijalnim poslodavcima ne gubi dva dana (dani kad jednog ili dva zaposlena salju na Brdo umjesto da im ovi rade u firmi), ovaj vas* "otvoreni dan za poslodavce" direktno konkurira (opet vasem*) "sajmu poslova". :?

* "vas" = "u organizaciji studenata"
Nije li logicno takvu "ekskurziju za poslodavce" organizirati u kombinaciji s "otvorenim danom" i/ili "sajmom poslova"? Smile Uz razumnu pretpostavku da se potencijalnim poslodavcima ne gubi dva dana (dani kad jednog ili dva zaposlena salju na Brdo umjesto da im ovi rade u firmi), ovaj vas* "otvoreni dan za poslodavce" direktno konkurira (opet vasem*) "sajmu poslova". Confused

* "vas" = "u organizaciji studenata"

[Vrh]
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 16:35 ned, 28. 12. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

to sam već bio pitao konkretne organizatore i otvorenih vrata i sajma poslova, te mi je rečeno da oni misle da je bolje da se to radi odvojeno, s obzirom da su ciljevi drugačiji unatoč što oboje rade s istom grupacijom ljudi. sajam se bavi upoznavanjem studenata sa poslodavcima, otvoreni dani bi bili obrnuto, ali meni se također činilo da to isto tako može zajedno :) no ne bum pametovao s obzirom da neću raditi na organizaciji nijednog, pa neka se ljudi organiziraju kako misle da je najbolje.
to sam već bio pitao konkretne organizatore i otvorenih vrata i sajma poslova, te mi je rečeno da oni misle da je bolje da se to radi odvojeno, s obzirom da su ciljevi drugačiji unatoč što oboje rade s istom grupacijom ljudi. sajam se bavi upoznavanjem studenata sa poslodavcima, otvoreni dani bi bili obrnuto, ali meni se također činilo da to isto tako može zajedno Smile no ne bum pametovao s obzirom da neću raditi na organizaciji nijednog, pa neka se ljudi organiziraju kako misle da je najbolje.

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 13:41 ned, 4. 1. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sto se tice "otvorenih vrata" za buduce studente, propagande nikad dosta. Mozda je nekim srednjoskolcima simpaticnije dobiti informacije u nesluzbenom studentskom izdanju nego u sluzbenom faksovskom.

Za poslodavce takodjer mislim da bi se trebalo raditi zajedno ili barem koordinirano sa sajmom poslova. Oni koje ekipa "otvorenih vrata" uspije zainteresirati vjerojatno ce htjeti sudjelovati na sajmu poslova.

Jedino sto mi je nelogicno je da se istovremeno radi propaganda za poslodavce i za buduce studente. Cinjenica da je vrbovanje poslodavaca uopce potrebna nije bas motivirajuca za upisati faks. Osobno mislim da bi najbolja reklama za prvostupnike bila da se pocnu javljati na natjecaje i zaposljavati. Koliko je meni poznato toga je na MO ove godine bilo jako malo. Gotovo svi su nastavili na nekom od diplomskih studija.
Sto se tice "otvorenih vrata" za buduce studente, propagande nikad dosta. Mozda je nekim srednjoskolcima simpaticnije dobiti informacije u nesluzbenom studentskom izdanju nego u sluzbenom faksovskom.

Za poslodavce takodjer mislim da bi se trebalo raditi zajedno ili barem koordinirano sa sajmom poslova. Oni koje ekipa "otvorenih vrata" uspije zainteresirati vjerojatno ce htjeti sudjelovati na sajmu poslova.

Jedino sto mi je nelogicno je da se istovremeno radi propaganda za poslodavce i za buduce studente. Cinjenica da je vrbovanje poslodavaca uopce potrebna nije bas motivirajuca za upisati faks. Osobno mislim da bi najbolja reklama za prvostupnike bila da se pocnu javljati na natjecaje i zaposljavati. Koliko je meni poznato toga je na MO ove godine bilo jako malo. Gotovo svi su nastavili na nekom od diplomskih studija.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
ivo34
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 43 - 8

PostPostano: 21:18 ned, 4. 1. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Osobno mislim da bi najbolja reklama za prvostupnike bila da se pocnu javljati na natjecaje i zaposljavati. Koliko je meni poznato toga je na MO ove godine bilo jako malo. Gotovo svi su nastavili na nekom od diplomskih studija.[/quote]
Konkretno, sto bi oni uopce mogli raditi? Ako i uspiju naci neki posao sumnjam da ce biti dovoljno placen s obzirom na tezinu studija na MO (ekonomisti sa vise skole se nekako namecu kao konkurencija, mislim da nema smisla usporedjivati to sa MO).
krcko (napisa):
Osobno mislim da bi najbolja reklama za prvostupnike bila da se pocnu javljati na natjecaje i zaposljavati. Koliko je meni poznato toga je na MO ove godine bilo jako malo. Gotovo svi su nastavili na nekom od diplomskih studija.

Konkretno, sto bi oni uopce mogli raditi? Ako i uspiju naci neki posao sumnjam da ce biti dovoljno placen s obzirom na tezinu studija na MO (ekonomisti sa vise skole se nekako namecu kao konkurencija, mislim da nema smisla usporedjivati to sa MO).
[Vrh]
Atomised
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

70 = 95 - 25

PostPostano: 22:54 ned, 4. 1. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

@krcko:
Više si puta već spomenuo da se moguće zaposliti i nakon preddiplomskog pa me zanima, ako se tako može naći posao, što ako jednog dana tržište bude prezasićeno i oni bez diplomskog dobiju otkaze?
Ne sjećam se već sad dosta stvari s prve godine pa ne znam bih li nakon više godina posla i dalje imao dovoljno predzanja za diplomski...
@krcko:
Više si puta već spomenuo da se moguće zaposliti i nakon preddiplomskog pa me zanima, ako se tako može naći posao, što ako jednog dana tržište bude prezasićeno i oni bez diplomskog dobiju otkaze?
Ne sjećam se već sad dosta stvari s prve godine pa ne znam bih li nakon više godina posla i dalje imao dovoljno predzanja za diplomski...

[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
218 = 249 - 31

PostPostano: 1:43 pon, 5. 1. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Atomised"]@krcko:
Više si puta već spomenuo da se moguće zaposliti i nakon preddiplomskog pa me zanima, ako se tako može naći posao, što ako jednog dana tržište bude prezasićeno i oni bez diplomskog dobiju otkaze?[/quote]
Nisam krcko, no svejedno: :)

Ako netko već ima posao, prije će dobiti otkaz zato što ne radi dovoljno dobro (ako pretpostavimo da na tom poslu nema nepotizma i sličnih oblika korupcija) nego zbog zasićenja tržišta pa nakon zaposlenja se ne bi trebao previše brinuti o tome.

Isto tako, bakalar sa radnim stažem vrijedi više od svježeg bakalara (a ako pričamo o hrani, onda je obrnuto :lol: ), a vrlo vjerojatno i od diplomca bez radnog iskustva. :)
Atomised (napisa):
@krcko:

Nisam krcko, no svejedno: Smile

Ako netko već ima posao, prije će dobiti otkaz zato što ne radi dovoljno dobro (ako pretpostavimo da na tom poslu nema nepotizma i sličnih oblika korupcija) nego zbog zasićenja tržišta pa nakon zaposlenja se ne bi trebao previše brinuti o tome.

Isto tako, bakalar sa radnim stažem vrijedi više od svježeg bakalara (a ako pričamo o hrani, onda je obrnuto Laughing ), a vrlo vjerojatno i od diplomca bez radnog iskustva. Smile

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 0:05 uto, 6. 1. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ivo34"]Konkretno, sto bi oni uopce mogli raditi?[/quote]

U najvecem broju slucajeva isto sto i dosadasnji dipl. inz. matematike, odn. buduci magistri. Iznimka bi mogle biti drzavne firme (zbog tromosti drzave koja jos nije prilagodila pravila zaposljavanja) i rijetki poslovi na kojima se trazi doktorat (jer moras zavrsiti diplomski studij da bi mogao na doktorski).

[quote="ivo34"]Ako i uspiju naci neki posao sumnjam da ce biti dovoljno placen s obzirom na tezinu studija na MO[/quote]

Placa u privatnom sektoru amabas nikako ne ovisi o tezini zavrsenog studija. IMO za vecinu poduzeca bakalar ce biti jednako vrijedan kao i magistar pa ce ih tako i placati.
ivo34 (napisa):
Konkretno, sto bi oni uopce mogli raditi?

U najvecem broju slucajeva isto sto i dosadasnji dipl. inz. matematike, odn. buduci magistri. Iznimka bi mogle biti drzavne firme (zbog tromosti drzave koja jos nije prilagodila pravila zaposljavanja) i rijetki poslovi na kojima se trazi doktorat (jer moras zavrsiti diplomski studij da bi mogao na doktorski).

ivo34 (napisa):
Ako i uspiju naci neki posao sumnjam da ce biti dovoljno placen s obzirom na tezinu studija na MO

Placa u privatnom sektoru amabas nikako ne ovisi o tezini zavrsenog studija. IMO za vecinu poduzeca bakalar ce biti jednako vrijedan kao i magistar pa ce ih tako i placati.

[Vrh]
pero
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 14 - 3

PostPostano: 14:03 uto, 6. 1. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]
[quote="ivo34 "]
[/quote]

U najvecem broju slucajeva isto sto i dosadasnji dipl. inz. matematike, odn. buduci magistri.[/quote]

Koji mi je onda motiv da idem na diplomski?
krcko (napisa):

ivo34 (napisa):

U najvecem broju slucajeva isto sto i dosadasnji dipl. inz. matematike, odn. buduci magistri.

Koji mi je onda motiv da idem na diplomski?

[Vrh]
marijap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 49 - 16

PostPostano: 16:58 uto, 6. 1. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"][quote="ivo34"]Konkretno, sto bi oni uopce mogli raditi?[/quote]

[quote="ivo34"]Ako i uspiju naci neki posao sumnjam da ce biti dovoljno placen s obzirom na tezinu studija na MO[/quote]

Placa u privatnom sektoru amabas nikako ne ovisi o tezini zavrsenog studija. IMO za vecinu poduzeca bakalar ce biti jednako vrijedan kao i magistar pa ce ih tako i placati.[/quote]

Zar bi u bankama uzeli nekoga s preddiplomskim, tj. bez završenog diplomskog studija na nekoj poziciji gdje inače traže diplomirane ekonomiste (i uzimaju diplomirane inžinjere s financijske)? Vjerojatno ne bi...
I makar pretpostavljam da većina banaka i financijskih institucija svojim pripravnicima da neke materijale i upute što očekuju od njih da nauče u npr. prvih nekoliko mjeseci, zašto bi primili nekog bakalara kad mogu dobiti sadašnje diplomirane inžinjere s našeg faxa i/ili nas za 2 godine?

A što se tiče privatnih firmi, ja osobno ne bi stigla raditi npr.pola radnog vremena uz obaveze i zahtjevnost diplomskog studija,
tako da se i dalje (kao većina) držim povremenih poslića između predavanja i nekim vikendima...

I čini mi se da je ljudima lakše uskladiti studij s npr.davanjem instrukcija i vikend poslovima, nego svakodnevni 4-satni rad u nekoj firmi, a puno radno vrijeme ne bi ni spominjala...
Osim ako krcko ne cilja na to da se diplomski ne isplati ni završavati ako ćemo nakon njega imati plaću kao da smo se zaposlili kao bakalari? :?

Ali uz sve to, sve više mi se čini da mi koji sve uporno želimo dati redovno i završiti diplomski u najkraćem mogućem roku nećemo time ništa više dobiti, nego neki kolege koji kaskaju 1 godinu za nama...Možda upravo suprotno...
krcko (napisa):
ivo34 (napisa):

ivo34 (napisa):
Ako i uspiju naci neki posao sumnjam da ce biti dovoljno placen s obzirom na tezinu studija na MO

Zar bi u bankama uzeli nekoga s preddiplomskim, tj. bez završenog diplomskog studija na nekoj poziciji gdje inače traže diplomirane ekonomiste (i uzimaju diplomirane inžinjere s financijske)? Vjerojatno ne bi...
I makar pretpostavljam da većina banaka i financijskih institucija svojim pripravnicima da neke materijale i upute što očekuju od njih da nauče u npr. prvih nekoliko mjeseci, zašto bi primili nekog bakalara kad mogu dobiti sadašnje diplomirane inžinjere s našeg faxa i/ili nas za 2 godine?

A što se tiče privatnih firmi, ja osobno ne bi stigla raditi npr.pola radnog vremena uz obaveze i zahtjevnost diplomskog studija,
tako da se i dalje (kao većina) držim povremenih poslića između predavanja i nekim vikendima...

I čini mi se da je ljudima lakše uskladiti studij s npr.davanjem instrukcija i vikend poslovima, nego svakodnevni 4-satni rad u nekoj firmi, a puno radno vrijeme ne bi ni spominjala...
Osim ako krcko ne cilja na to da se diplomski ne isplati ni završavati ako ćemo nakon njega imati plaću kao da smo se zaposlili kao bakalari? Confused

Ali uz sve to, sve više mi se čini da mi koji sve uporno želimo dati redovno i završiti diplomski u najkraćem mogućem roku nećemo time ništa više dobiti, nego neki kolege koji kaskaju 1 godinu za nama...Možda upravo suprotno...

[Vrh]
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 17:10 uto, 6. 1. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"][quote="ivo34"]Konkretno, sto bi oni uopce mogli raditi?[/quote]

U najvecem broju slucajeva isto sto i dosadasnji dipl. inz. matematike, odn. buduci magistri. Iznimka bi mogle biti drzavne firme (zbog tromosti drzave koja jos nije prilagodila pravila zaposljavanja) i rijetki poslovi na kojima se trazi doktorat (jer moras zavrsiti diplomski studij da bi mogao na doktorski).[/quote]

iirc država je bila prva koja je eksplicite navela u koje državne službe i za koje poslove se mogu aplicirati prvostupnici. moglo bi se raspravljati o tome da li je to bilo najbolje izvedeno, ali mislim da ih ne možeš nazvati tromima. mislim da je čak bila rasprava negdje na degiorgiju o tome, samo se ne mogu sjetiti di je to bilo.
krcko (napisa):
ivo34 (napisa):

iirc država je bila prva koja je eksplicite navela u koje državne službe i za koje poslove se mogu aplicirati prvostupnici. moglo bi se raspravljati o tome da li je to bilo najbolje izvedeno, ali mislim da ih ne možeš nazvati tromima. mislim da je čak bila rasprava negdje na degiorgiju o tome, samo se ne mogu sjetiti di je to bilo.

marijap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 49 - 16

PostPostano: 17:44 uto, 6. 1. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Istina, ja sam komentirala na ovoj temi ono što sam ja direktno čula, a očito su sve te ankete i opisi radnih mjesta u ministarstvima provedeni i nekako analizirani i napravili su bar neki početni preustroj radi prvostupnika...
Čak sam čula da su i nazivlje radnih mjesta promijenili da bi se razaznalo tko je diplomirani nešto, tko prvostupnik nečega, a tko srednja stručna sprema...Tako da se po tome (uz godine iskustva) vjerojatno razlikuju i visine plaća...
Tako da se ne bi složila da se nisu uopće pokrenuli...
http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=12010&highlight=
Istina, ja sam komentirala na ovoj temi ono što sam ja direktno čula, a očito su sve te ankete i opisi radnih mjesta u ministarstvima provedeni i nekako analizirani i napravili su bar neki početni preustroj radi prvostupnika...
Čak sam čula da su i nazivlje radnih mjesta promijenili da bi se razaznalo tko je diplomirani nešto, tko prvostupnik nečega, a tko srednja stručna sprema...Tako da se po tome (uz godine iskustva) vjerojatno razlikuju i visine plaća...
Tako da se ne bi složila da se nisu uopće pokrenuli...
http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=12010&highlight=

[Vrh]
Luciferka Lucijus
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 22:48 ned, 20. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zanima me da li će ove godine biti dana otvorenih vrata?
Zanima me da li će ove godine biti dana otvorenih vrata?

[Vrh]
nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

95 = 158 - 63

PostPostano: 9:08 uto, 22. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jos da spomenem da HZZ kao glavna faca za zaposljavanje u svom sustavu jos uvijek nema opciju za magistra/prvostupnika (ja sam njima dipl.inž.)

Btw jel netko zna mozda kako bi se na engleski prevela nasa titula BSc nismo a ni MSc
Jos da spomenem da HZZ kao glavna faca za zaposljavanje u svom sustavu jos uvijek nema opciju za magistra/prvostupnika (ja sam njima dipl.inž.)

Btw jel netko zna mozda kako bi se na engleski prevela nasa titula BSc nismo a ni MSc

nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 11:18 uto, 22. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nana"] Btw jel netko zna mozda kako bi se na engleski prevela nasa titula BSc nismo a ni MSc[/quote]

prvostupnik i magisterij su ekvivalentni europskim BSc i MSc, a mislim da bi isti "prijevod" vrijedio i za ameriku. dipl. inž. se baš i ne bi trebao prevoditi, pošto nema ekvivalentnog naziva, no obično su ljudi to prikazivali kao BSc (pod obično mislim da sam u CVima najčešće vidio takav pristup) pošto je on opsegom najbliži, pogotovo što se amerike tiče (pošto njihovi BSc često traju 4 godine kao što je trajao i stari inženjerski studij).
nana (napisa):

prvostupnik i magisterij su ekvivalentni europskim BSc i MSc, a mislim da bi isti "prijevod" vrijedio i za ameriku. dipl. inž. se baš i ne bi trebao prevoditi, pošto nema ekvivalentnog naziva, no obično su ljudi to prikazivali kao BSc (pod obično mislim da sam u CVima najčešće vidio takav pristup) pošto je on opsegom najbliži, pogotovo što se amerike tiče (pošto njihovi BSc često traju 4 godine kao što je trajao i stari inženjerski studij).

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum