Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

[Gradja racunala] Skripta

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji siročići (oni koji nemaju svoj podforum) -> Računarski kolegiji
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Bubba
Forumaš s poteškoćama u pisanju
Forumaš s poteškoćama u pisanju

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
10 = 27 - 17

PostPostano: 2:02 pet, 9. 1. 2009    Naslov: [Gradja racunala] Skripta Citirajte i odgovorite

Pozdrav svima,

dobrom voljom asistenta Jelaske (i djelomice moje malenkosti), od danas je dostupna skripta iz Gradje racunala koju asistent Jelaska koristi pri drzanju vjezbi.

Prije svega, napomena: [b][color=red]Niti jedan dio ove skripte ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te ni asistent Jelaska ni ja ne prihvacamo odgovornost za eventualne stete i propuste nastale primjenom sadrzaja iste. Koristite skriptu na vlastitu odgovornost i rizik.[/color][/b]

Nakon rjesenih tehnikalija - skripta.

Dakle, mali uvod - postoje dvije verzije skripte, sa prefiksom [Screen] i [Press]. Detaljnije, radi se o skripti koja je prilagodjena (velicinom datotekt) citanju sa zaslona [i][Screen][/i] te ona koja je prilagodjena (kvalitetom) za ponovni tisak [i][Press][/i].

Originalno, radi se o skenovima u 300DPI-a, pohranjenim u TIFF-u, komprimiranima LZW-om, interleaved, PC byte order.

[Screen] verzija je PDF downscalean na 100DPI-ja, dok je [Press] verzija zadrzala originalnu rezoluciju TIF-a.

Nazalost (ali drugacije nije moglo), datoteke su prilicno velike.
[Screen] - ~17 MB
[Press] - ~160 MB

[Screen] verzija moze se preuzeti:

sa studenta (preporucljivo zbog brzine) -> [url=http://web.studenti.math.hr/~bubba/gradja/%5bScreen%5dSkripta_Gradja_Racunala.pdf]link[/url]
iz [url=http://math2.ath.cx/hardware.html]supe[/url] :) - [url=ftp://math2.ath.cx/gradja/%5BScreen%5DSkripta_Gradja_Racunala.pdf]link[/url] (~10-15kb/s)

[Press] verzija, s druge strane, za sada je dostupna samo iz [i]supeTM[/i], obzirom da ne postoji online servis koji bi je drzao razumno dugo aktivnom. Pokusat cu dogovoriti da se eventualno stavi na "sluzbene stranice kolegija"(?) ili barem na neciji account (asistenta Jelaske?) koji ima vecu kvotu na [i]studentu[/i]. O tome cete biti pravodobno obavijesteni u ovom istom topicu.

U svakom slucaju -> [url=ftp://math2.ath.cx/gradja/%5BPress%5DSkripta_Gradja_Racunala.pdf]link[/url]

Na specijalan zahtijev mogu dati i originalne skenove.

Nadam se da nisam nesto fulao, obzirom da je razmjerno kasno i da sam prilicno umoran, pa nemojte stogod zamjeriti...

Uzivajte,

Bubba
Pozdrav svima,

dobrom voljom asistenta Jelaske (i djelomice moje malenkosti), od danas je dostupna skripta iz Gradje racunala koju asistent Jelaska koristi pri drzanju vjezbi.

Prije svega, napomena: Niti jedan dio ove skripte ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te ni asistent Jelaska ni ja ne prihvacamo odgovornost za eventualne stete i propuste nastale primjenom sadrzaja iste. Koristite skriptu na vlastitu odgovornost i rizik.

Nakon rjesenih tehnikalija - skripta.

Dakle, mali uvod - postoje dvije verzije skripte, sa prefiksom [Screen] i [Press]. Detaljnije, radi se o skripti koja je prilagodjena (velicinom datotekt) citanju sa zaslona [Screen] te ona koja je prilagodjena (kvalitetom) za ponovni tisak [Press].

Originalno, radi se o skenovima u 300DPI-a, pohranjenim u TIFF-u, komprimiranima LZW-om, interleaved, PC byte order.

[Screen] verzija je PDF downscalean na 100DPI-ja, dok je [Press] verzija zadrzala originalnu rezoluciju TIF-a.

Nazalost (ali drugacije nije moglo), datoteke su prilicno velike.
[Screen] - ~17 MB
[Press] - ~160 MB

[Screen] verzija moze se preuzeti:

sa studenta (preporucljivo zbog brzine) → link
iz supe Smile - link (~10-15kb/s)

[Press] verzija, s druge strane, za sada je dostupna samo iz supeTM, obzirom da ne postoji online servis koji bi je drzao razumno dugo aktivnom. Pokusat cu dogovoriti da se eventualno stavi na "sluzbene stranice kolegija"(?) ili barem na neciji account (asistenta Jelaske?) koji ima vecu kvotu na studentu. O tome cete biti pravodobno obavijesteni u ovom istom topicu.

U svakom slucaju → link

Na specijalan zahtijev mogu dati i originalne skenove.

Nadam se da nisam nesto fulao, obzirom da je razmjerno kasno i da sam prilicno umoran, pa nemojte stogod zamjeriti...

Uzivajte,

Bubba

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji siročići (oni koji nemaju svoj podforum) -> Računarski kolegiji Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum