Pozdrav svima,
dobrom voljom asistenta Jelaske (i djelomice moje malenkosti), od danas je dostupna skripta iz Gradje racunala koju asistent Jelaska koristi pri drzanju vjezbi.
Prije svega, napomena: [b][color=red]Niti jedan dio ove skripte ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te ni asistent Jelaska ni ja ne prihvacamo odgovornost za eventualne stete i propuste nastale primjenom sadrzaja iste. Koristite skriptu na vlastitu odgovornost i rizik.[/color][/b]
Nakon rjesenih tehnikalija - skripta.
Dakle, mali uvod - postoje dvije verzije skripte, sa prefiksom [Screen] i [Press]. Detaljnije, radi se o skripti koja je prilagodjena (velicinom datotekt) citanju sa zaslona [i][Screen][/i] te ona koja je prilagodjena (kvalitetom) za ponovni tisak [i][Press][/i].
Originalno, radi se o skenovima u 300DPI-a, pohranjenim u TIFF-u, komprimiranima LZW-om, interleaved, PC byte order.
[Screen] verzija je PDF downscalean na 100DPI-ja, dok je [Press] verzija zadrzala originalnu rezoluciju TIF-a.
Nazalost (ali drugacije nije moglo), datoteke su prilicno velike.
[Screen] - ~17 MB
[Press] - ~160 MB
[Screen] verzija moze se preuzeti:
sa studenta (preporucljivo zbog brzine) -> [url=http://web.studenti.math.hr/~bubba/gradja/%5bScreen%5dSkripta_Gradja_Racunala.pdf]link[/url]
iz [url=http://math2.ath.cx/hardware.html]supe[/url] :) - [url=ftp://math2.ath.cx/gradja/%5BScreen%5DSkripta_Gradja_Racunala.pdf]link[/url] (~10-15kb/s)
[Press] verzija, s druge strane, za sada je dostupna samo iz [i]supeTM[/i], obzirom da ne postoji online servis koji bi je drzao razumno dugo aktivnom. Pokusat cu dogovoriti da se eventualno stavi na "sluzbene stranice kolegija"(?) ili barem na neciji account (asistenta Jelaske?) koji ima vecu kvotu na [i]studentu[/i]. O tome cete biti pravodobno obavijesteni u ovom istom topicu.
U svakom slucaju -> [url=ftp://math2.ath.cx/gradja/%5BPress%5DSkripta_Gradja_Racunala.pdf]link[/url]
Na specijalan zahtijev mogu dati i originalne skenove.
Nadam se da nisam nesto fulao, obzirom da je razmjerno kasno i da sam prilicno umoran, pa nemojte stogod zamjeriti...
Uzivajte,
Bubba
Pozdrav svima,
dobrom voljom asistenta Jelaske (i djelomice moje malenkosti), od danas je dostupna skripta iz Gradje racunala koju asistent Jelaska koristi pri drzanju vjezbi.
Prije svega, napomena: Niti jedan dio ove skripte ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te ni asistent Jelaska ni ja ne prihvacamo odgovornost za eventualne stete i propuste nastale primjenom sadrzaja iste. Koristite skriptu na vlastitu odgovornost i rizik.
Nakon rjesenih tehnikalija - skripta.
Dakle, mali uvod - postoje dvije verzije skripte, sa prefiksom [Screen] i [Press]. Detaljnije, radi se o skripti koja je prilagodjena (velicinom datotekt) citanju sa zaslona [Screen] te ona koja je prilagodjena (kvalitetom) za ponovni tisak [Press].
Originalno, radi se o skenovima u 300DPI-a, pohranjenim u TIFF-u, komprimiranima LZW-om, interleaved, PC byte order.
[Screen] verzija je PDF downscalean na 100DPI-ja, dok je [Press] verzija zadrzala originalnu rezoluciju TIF-a.
Nazalost (ali drugacije nije moglo), datoteke su prilicno velike.
[Screen] - ~17 MB
[Press] - ~160 MB
[Screen] verzija moze se preuzeti:
sa studenta (preporucljivo zbog brzine) → link
iz supe - link (~10-15kb/s)
[Press] verzija, s druge strane, za sada je dostupna samo iz supeTM, obzirom da ne postoji online servis koji bi je drzao razumno dugo aktivnom. Pokusat cu dogovoriti da se eventualno stavi na "sluzbene stranice kolegija"(?) ili barem na neciji account (asistenta Jelaske?) koji ima vecu kvotu na studentu. O tome cete biti pravodobno obavijesteni u ovom istom topicu.
U svakom slucaju → link
Na specijalan zahtijev mogu dati i originalne skenove.
Nadam se da nisam nesto fulao, obzirom da je razmjerno kasno i da sam prilicno umoran, pa nemojte stogod zamjeriti...
Uzivajte,
Bubba
_________________ Biolozi misle da su kemičari. Kemičari misle da su fizičari. Fizičari misle da su bogovi. A Bog misli da je matematičar...
§ http://math2.ath.cx §
|