Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
mycky1111 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 18:56 pon, 9. 2. 2009 Naslov: |
|
|
[code:1]double p_x;
int i;
for (i = n; i >= 0; --i) p_x = p_x * x * x + a[n - i];
p_x *= -1;
}[/code:1]
ja to tak vidio, možd sam zeznio........
ma vjerojatno da jesam :S
Kod: | double p_x;
int i;
for (i = n; i >= 0; --i) p_x = p_x * x * x + a[n - i];
p_x *= -1;
} |
ja to tak vidio, možd sam zeznio........
ma vjerojatno da jesam :S
_________________ Sedam je prost broj
Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
|
|
[Vrh] |
|
mycky1111 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mycky1111 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 20:31 pon, 9. 2. 2009 Naslov: |
|
|
vjerojatno misliš na četvrti iz četvrte grupe, tj, sigurno misliš na njega :) (dobro da je tak jer ovaj horner nisam riješio :( )
fora ti se svodi na jednu malu caku. kad imaš realni broj tipa double il bilo kojeg tipa, recimo, double x. upišeš [tt]scanf("%lf", &x)[/tt] i treba ti sam cijeli njegov dio, ono do decimalne točke. to napraviš da staviš sljedeće [tt]x = int(x)[/tt] ili možeš uzeti neku drugu varijablu [tt]int t = int(x)[/tt] i onda dalje s time radiš što ti treba. u ovom zadu moraš postavit maksimalnu znamenku na nulu i onda provjeravat dal su ostale veće. ak jesu onda staviš da je ta nova veća znamenka maksimalna, ak ne onda ju turiš u sumu. opet, jedino što je u ovom zadatku "problematično" je ta pretvorba floata u int, i to su mislim u biti htjeli provjerit prošle godine :)
vjerojatno misliš na četvrti iz četvrte grupe, tj, sigurno misliš na njega (dobro da je tak jer ovaj horner nisam riješio )
fora ti se svodi na jednu malu caku. kad imaš realni broj tipa double il bilo kojeg tipa, recimo, double x. upišeš scanf("%lf", &x) i treba ti sam cijeli njegov dio, ono do decimalne točke. to napraviš da staviš sljedeće x = int(x) ili možeš uzeti neku drugu varijablu int t = int(x) i onda dalje s time radiš što ti treba. u ovom zadu moraš postavit maksimalnu znamenku na nulu i onda provjeravat dal su ostale veće. ak jesu onda staviš da je ta nova veća znamenka maksimalna, ak ne onda ju turiš u sumu. opet, jedino što je u ovom zadatku "problematično" je ta pretvorba floata u int, i to su mislim u biti htjeli provjerit prošle godine
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
kakt00s Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 20:45 pon, 9. 2. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Milojko"]vjerojatno misliš na četvrti iz četvrte grupe, tj, sigurno misliš na njega :) (dobro da je tak jer ovaj horner nisam riješio :( )
fora ti se svodi na jednu malu caku. kad imaš realni broj tipa double il bilo kojeg tipa, recimo, double x. upišeš [tt]scanf("%lf", &x)[/tt] i treba ti sam cijeli njegov dio, ono do decimalne točke. to napraviš da staviš sljedeće [tt]x = int(x)[/tt] ili možeš uzeti neku drugu varijablu [tt]int t = int(x)[/tt] i onda dalje s time radiš što ti treba. u ovom zadu moraš postavit maksimalnu znamenku na nulu i onda provjeravat dal su ostale veće. ak jesu onda staviš da je ta nova veća znamenka maksimalna, ak ne onda ju turiš u sumu. opet, jedino što je u ovom zadatku "problematično" je ta pretvorba floata u int, i to su mislim u biti htjeli provjerit prošle godine :)[/quote]
mislim da mora 2 puta proć po broju. prvi put kako bi našao maksimalnu znamenku, a tek onda radit sumu.
Šta ako dobije broj 54321? Svaki put će se nova znamenka postavit na maksimum jer će bit veća od trenutne. Treba prvo uvest novu varijablu i u nju također pospremit taj broj. Onda tražit makismalnu znamenku tog broja, pa tek onda cjepati staru varijablu i uspoređivati.
Možda sam malo čudno napisao to sve. Valjda ćeš skužit kaj mislim. :)
EDIT: Napisao si još x=(int)x ili int(x)... u biti svejedno...
Ako je x realni broj i ga pretvoriš u cijeli, dobit ćeš super rezultat, ali čim ga pospremiš u x će to bit broj tipa xxxxx.00000. Opet je realan. Tako da mislim da je bolje kak je Atomised rekao. Nova varijabla i eto...
EDIT DUO: vidim da si i ti rekao za deklaraciju nove varijable... moj bed :)
P.S. Danas smo nešto napaljeni na te edit-e
Milojko (napisa): | vjerojatno misliš na četvrti iz četvrte grupe, tj, sigurno misliš na njega (dobro da je tak jer ovaj horner nisam riješio )
fora ti se svodi na jednu malu caku. kad imaš realni broj tipa double il bilo kojeg tipa, recimo, double x. upišeš scanf("%lf", &x) i treba ti sam cijeli njegov dio, ono do decimalne točke. to napraviš da staviš sljedeće x = int(x) ili možeš uzeti neku drugu varijablu int t = int(x) i onda dalje s time radiš što ti treba. u ovom zadu moraš postavit maksimalnu znamenku na nulu i onda provjeravat dal su ostale veće. ak jesu onda staviš da je ta nova veća znamenka maksimalna, ak ne onda ju turiš u sumu. opet, jedino što je u ovom zadatku "problematično" je ta pretvorba floata u int, i to su mislim u biti htjeli provjerit prošle godine |
mislim da mora 2 puta proć po broju. prvi put kako bi našao maksimalnu znamenku, a tek onda radit sumu.
Šta ako dobije broj 54321? Svaki put će se nova znamenka postavit na maksimum jer će bit veća od trenutne. Treba prvo uvest novu varijablu i u nju također pospremit taj broj. Onda tražit makismalnu znamenku tog broja, pa tek onda cjepati staru varijablu i uspoređivati.
Možda sam malo čudno napisao to sve. Valjda ćeš skužit kaj mislim.
EDIT: Napisao si još x=(int)x ili int(x)... u biti svejedno...
Ako je x realni broj i ga pretvoriš u cijeli, dobit ćeš super rezultat, ali čim ga pospremiš u x će to bit broj tipa xxxxx.00000. Opet je realan. Tako da mislim da je bolje kak je Atomised rekao. Nova varijabla i eto...
EDIT DUO: vidim da si i ti rekao za deklaraciju nove varijable... moj bed
P.S. Danas smo nešto napaljeni na te edit-e
_________________ Muy importante!
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 0:45 uto, 10. 2. 2009 Naslov: |
|
|
[tt]int[/tt] je [b]tip[/b], a ne funkcija, dakle
[tt]int y = (int)x;[/tt]
Ako nekome prolazi ovo prvo, to je C++-ovska fora (mozda prolazi i u nekim extenzijama C-a, ne znam). 8)
int je tip, a ne funkcija, dakle
int y = (int)x;
Ako nekome prolazi ovo prvo, to je C++-ovska fora (mozda prolazi i u nekim extenzijama C-a, ne znam).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ddduuu Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 18:45 uto, 10. 2. 2009 Naslov: |
|
|
kako bi vsego rekao, int y = (int)x
@mdoko:
nisam više siguran, al nešto sam brljao sa tim promjenam arealnog u cijeli, i mislim da dopušta čak i ono moje int(x), al, kaže dok ga kompajlira da pretvaram double u int, al to ostavi samo kao upozorenje. kažem, nisam siguran dal govorim istinu u vezi ovog, al nešt mi je na tu foru poručivo.
@Kakt00s:
sorry, zezno sam. ovo tvoje rješenje valja. ja :donkey: (e ovog dugo nije bilo :))
kako bi vsego rekao, int y = (int)x
@mdoko:
nisam više siguran, al nešto sam brljao sa tim promjenam arealnog u cijeli, i mislim da dopušta čak i ono moje int(x), al, kaže dok ga kompajlira da pretvaram double u int, al to ostavi samo kao upozorenje. kažem, nisam siguran dal govorim istinu u vezi ovog, al nešt mi je na tu foru poručivo.
@Kakt00s:
sorry, zezno sam. ovo tvoje rješenje valja. ja (e ovog dugo nije bilo )
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|