Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Petar Bezjak, ZA ili PROTIV?
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
Sarma = la pohva - posuda
854 = 1068 - 214

PostPostano: 17:53 čet, 26. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zamolih Petra da se izjasni o onom postu od mlijeka... :) Javio se i kaze da njemu ne smeta i da vam porucim:

[quote="Petar Bezjak by mail"]mozes napisat gore da mi jave kad ce prosvjedi jer i meni ponekad dodje da prebijem tu budalu bezjaka koji radi ko mutav za takve kao sto su oni...[/quote]

Ja bih jos dodao da sad ne zaflejmate oko toga; covjek ima pravo na odgovor s kojim se ne morate nuzno sloziti... :)
Zamolih Petra da se izjasni o onom postu od mlijeka... Smile Javio se i kaze da njemu ne smeta i da vam porucim:

Petar Bezjak by mail (napisa):
mozes napisat gore da mi jave kad ce prosvjedi jer i meni ponekad dodje da prebijem tu budalu bezjaka koji radi ko mutav za takve kao sto su oni...

Ja bih jos dodao da sad ne zaflejmate oko toga; covjek ima pravo na odgovor s kojim se ne morate nuzno sloziti... Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
mLijekO
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 20:06 čet, 26. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

TRADIDOR :!:

ma nemam ja osobno ništa protiv Petra Bezjaka. osim nekoliko sitnica

e a kad se već vas 2 dopisujete, aj ga pitaj zakaj je onda lagao za onaj proračun. i jel misli diplomirati u doglednih 20 godina?
TRADIDOR Exclamation

ma nemam ja osobno ništa protiv Petra Bezjaka. osim nekoliko sitnica

e a kad se već vas 2 dopisujete, aj ga pitaj zakaj je onda lagao za onaj proračun. i jel misli diplomirati u doglednih 20 godina?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 20:30 čet, 26. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mlijeko"]e a kad se već vas 2 dopisujete, aj ga pitaj zakaj je onda lagao za onaj proračun. i jel misli diplomirati u doglednih 20 godina?[/quote]

Ne dopisujemo se; ovo je bio moj drugi-treci mail njemu. :?

Dakle, morat ces ga sam pitati... :g:

Protupitanje: Zasto bi morao diplomirati? IMO, njemu je ovako puno bolje. 8) Sjecam se... dva dana nakon diplomskog, dodjem na Cvjetno na rucak i uzmem ne znam sto i dam Xicu... Kaze teta tamo: "[i]Cestitam, Vi ste diplomirali, ali ja Vam ne mogu dati jesti![/i]" :shock: Srecom, frendica s kojom sam bio jos nije bila diplomirala... :)
mlijeko (napisa):

Ne dopisujemo se; ovo je bio moj drugi-treci mail njemu. Confused

Dakle, morat ces ga sam pitati... Mr. Green

Protupitanje: Zasto bi morao diplomirati? IMO, njemu je ovako puno bolje. Cool Sjecam se... dva dana nakon diplomskog, dodjem na Cvjetno na rucak i uzmem ne znam sto i dam Xicu... Kaze teta tamo: "Cestitam, Vi ste diplomirali, ali ja Vam ne mogu dati jesti!" Shocked Srecom, frendica s kojom sam bio jos nije bila diplomirala... Smile

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 21:50 čet, 26. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Sjecam se... dva dana nakon diplomskog, dodjem na Cvjetno na rucak i uzmem ne znam sto i dam Xicu... Kaze teta tamo: "[i]Cestitam, Vi ste diplomirali, ali ja Vam ne mogu dati jesti![/i]" :shock: Srecom, frendica s kojom sam bio jos nije bila diplomirala... :)[/quote]

Nije to ništa prema situaciji kad dođeš s _tuđom_ Xicom (koja ti je velikodušno prepuštena na korištenje od osobe koja se grozi menzâ: )... i to očigledno tuđom (npr. ženskom: ); pa ti žena čak ni čestitati ne može. :-o Samo onako "A Vi ne znate da Vam je [name deleted to protect the generous] diplomirala?" :oops:

[color=darkred][b]Admin (vsego) edit[/b] (da ne floodamo topic):[/color]
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
vsego (napisa):
Sjecam se... dva dana nakon diplomskog, dodjem na Cvjetno na rucak i uzmem ne znam sto i dam Xicu... Kaze teta tamo: "Cestitam, Vi ste diplomirali, ali ja Vam ne mogu dati jesti!" Shocked Srecom, frendica s kojom sam bio jos nije bila diplomirala... Smile

Nije to ništa prema situaciji kad dođeš s _tuđom_ Xicom (koja ti je velikodušno prepuštena na korištenje od osobe koja se grozi menzâ: )... i to očigledno tuđom (npr. ženskom: ); pa ti žena čak ni čestitati ne može. Surprised Samo onako "A Vi ne znate da Vam je [name deleted to protect the generous] diplomirala?" Embarassed

Admin (vsego) edit (da ne floodamo topic):
Valjam se po podu od smijeha Valjam se po podu od smijeha Valjam se po podu od smijeha Valjam se po podu od smijeha Valjam se po podu od smijeha Valjam se po podu od smijeha Valjam se po podu od smijeha Valjam se po podu od smijeha Valjam se po podu od smijeha Valjam se po podu od smijeha Valjam se po podu od smijeha Valjam se po podu od smijeha Valjam se po podu od smijeha Valjam se po podu od smijeha Valjam se po podu od smijeha Valjam se po podu od smijeha Valjam se po podu od smijeha

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
hopla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 0:56 pet, 27. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="zrzy"]Kojih sredstava?[/quote]
SZZG prosle godine nije dobio novac od drzave, a pricalo se (dakle uzmite s rezervom) da barataju dvostrukim racunima, tajnim fondovima u koje spremaju sponzorske priloge itd.
Novac su dobiile podruznice SZ-a koje su ga zatrazile direktno od MZT-a, ali ne znam koliko ih je iskoristilo taj natjecaj...
Zanimljiv je tako primjer Skupstine SZZG koja se trebala odrzati u Varazdinu, odnosno financiranje iste: http://www.student.hr/skripte/article.show.asp?evt_id=1565

Obratite paznju da je SZZG svojevremeno uveo "izvanredno stanje" zbog toga sto im MZT/Flego nije dao novac: http://www.student.hr/skripte/article.show.asp?evt_id=1066

Medjutim od onda Bezjak putuje po HR, a SZZG stvara troskove... Tko to placa? Prica se svasta, ali nabolje da odete na www.szzg.hr i potrazite broj telefona SZ-a te ih nazovete i onda nam ispricate sto su rekli. Vi ste clanovi SZ-a i imate pravo raspitati se.
zrzy (napisa):
Kojih sredstava?

SZZG prosle godine nije dobio novac od drzave, a pricalo se (dakle uzmite s rezervom) da barataju dvostrukim racunima, tajnim fondovima u koje spremaju sponzorske priloge itd.
Novac su dobiile podruznice SZ-a koje su ga zatrazile direktno od MZT-a, ali ne znam koliko ih je iskoristilo taj natjecaj...
Zanimljiv je tako primjer Skupstine SZZG koja se trebala odrzati u Varazdinu, odnosno financiranje iste: http://www.student.hr/skripte/article.show.asp?evt_id=1565

Obratite paznju da je SZZG svojevremeno uveo "izvanredno stanje" zbog toga sto im MZT/Flego nije dao novac: http://www.student.hr/skripte/article.show.asp?evt_id=1066

Medjutim od onda Bezjak putuje po HR, a SZZG stvara troskove... Tko to placa? Prica se svasta, ali nabolje da odete na www.szzg.hr i potrazite broj telefona SZ-a te ih nazovete i onda nam ispricate sto su rekli. Vi ste clanovi SZ-a i imate pravo raspitati se.

Zadnja promjena: hopla; 1:31 pet, 27. 2. 2004; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
hopla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 1:26 pet, 27. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="steelworker"]Basicly - da, to je zalosno stanje u koje je Petar Bezjak gurnuo SZ. Zbog muljaza oko proracuna ministarstvo je zakljucilo da studenti nisu dovoljno odgovorni da sami odlucuju o raspolaganju tim novcem, te je ono odlucilo dodjeljivati taj novac projektima koji ga po misljenju ministarstva zasluzuju.
I tako su studenti ostali bez te (skoro pa jedine) stvari vezane za njih i njihovo obrazovanje o kojoj su mogli odlucivati i raditi ono sto misle da je najbolje za njih.[/quote]
To i nije neobican postupak kada su u pitanju korumpirane studentske predstavnicke organizacije. U HR imamo SZ, a u Australiji na primjer MUSU: http://www.student.hr/skripte/article.show.asp?evt_id=1295

[quote="guest"]Na kojim stolicama/foteljama trenutno sjedi PB tj. koje su njegove funkcije sada u SZ? Postoji li način da se taj čovjek zauvjek makne i SZ ?[/quote]
Samozvani predsjednik SZ-PMF, SZZG, i Hrvatskog studentskog zbora, clan Senata zagrebackog sveucilista, zatim ako se ne varam tajnik SUMA-e, itd. Bio je nesto u SZ-VEST... Ima funkcija koliko zelis, pa i vise... :)
Nacin da ga se manke postoji, ali nije jednostavan ni lagan. Prije svega nedostaje ljudi koji bi se koordinirali na aktivnostima od citanja zakona do distribucije letaka... Sve u svemu to vam moze biti dobro izvannastavno iskustvo na studiju, pa - prijavite se :)

[quote="guest"]Toliko se ljudi žali na tog PB, a niko ništa da napravi. Mislim fakat ljudi organizirajte se, prikupite informacije, nađite nekog tko je upoznat sa zakonom(npr. nekog sa pravnog faksa), i dajte djelujte. Nije mi jasno kako sve to možete tako gledati. [/quote]
Ovo je dobro receno. Tradicija "borbe" protiv ovakvih sramotnih stvari na studentskoj sceni, odn. u SZ-u akumulirana je na www.student.hr (a bilo je to svega i svacega i dok Bezjak jos nije bio aktualan), pa pogledajte, pretrazite, konstruktivno popricajte sa starijom ekipom, dogovorite sastanke s ljudima s ostalih fakulteta,...
Steel, tvoji prijedlozi ce zasigurno naici na podrsku ostalih studosa! Informirajte jedni druge, ali i studente ostalih fakulteta, zapocnite tu temu kad razgovarate sa svojim frendovima.
Sego, prenosenje odgovora jedne tako vazne licnosti kao sto je Bezjak pretvara ovaj topic u potencijalnu vijest (ponovno!), pa se nemoj zacuditi ako se odnekud pojave gosti i pocnu "spamati" :)

[quote="guest"]Međutim to je izgleda taktika svih onih ljudi ko što je PB. Držati kritičnu masu studenata u mraku neznanja.[/quote]
Upravo tako. Postojeci pravni propisi omogucavaju SZ-u da postoji i trosi goleme novce i glumata "demokratske" izbore a da 99% studenata uopce ne zna da postoji! Tako je i bilo od 1996. kad je osnovan do 1999. - tada je HDZ kontrolirao medije i kritika SZ-a mogla je naci javni izrazaj samo u Feralu slicnim tiskovinama. SZ nije financirao sveucilisni studentski list, a jedini je imao novac za to. Povremeni buntovi studenata koji su kritizirali SZ nisu mogli doci do izrazaja. Od 2000. do danas mediji su se tek nesto vise pozabavili studentima, prije svega pricom oko Bezjakovog natjecaja. Danas SZ vise nema potpuni medijski monopol, ali ostali studenti na zalost nisu nasli nacina da se organiziraju i postignu cilj - temeljitu reformu SZ-a (studentskog organiziranja).
Brojke su zanimljive - vazniji dogadjaji na studentskoj sceni u pravilu okupljaju 30-40 ljudi, ponekad i manje, a rijetko kada vise od 60-70. Malo je i "bezjakovaca", ali je jednako malo onih koji se aktivno protive sadasnjem stanju u SZ-u. E sad si razmislite koliko bolje bi bilo da SZ funkcionira kako spada i da se ti milijuni kuna pocnu trositi na korisne i kvalitetne projekte... Koliko bi vama osobno koristilo ako bi se kao studenti mogli osloniti na resurse koje lose gospodarenje SZ-om nepovratno propusta?
steelworker (napisa):
Basicly - da, to je zalosno stanje u koje je Petar Bezjak gurnuo SZ. Zbog muljaza oko proracuna ministarstvo je zakljucilo da studenti nisu dovoljno odgovorni da sami odlucuju o raspolaganju tim novcem, te je ono odlucilo dodjeljivati taj novac projektima koji ga po misljenju ministarstva zasluzuju.
I tako su studenti ostali bez te (skoro pa jedine) stvari vezane za njih i njihovo obrazovanje o kojoj su mogli odlucivati i raditi ono sto misle da je najbolje za njih.

To i nije neobican postupak kada su u pitanju korumpirane studentske predstavnicke organizacije. U HR imamo SZ, a u Australiji na primjer MUSU: http://www.student.hr/skripte/article.show.asp?evt_id=1295

guest (napisa):
Na kojim stolicama/foteljama trenutno sjedi PB tj. koje su njegove funkcije sada u SZ? Postoji li način da se taj čovjek zauvjek makne i SZ ?

Samozvani predsjednik SZ-PMF, SZZG, i Hrvatskog studentskog zbora, clan Senata zagrebackog sveucilista, zatim ako se ne varam tajnik SUMA-e, itd. Bio je nesto u SZ-VEST... Ima funkcija koliko zelis, pa i vise... Smile
Nacin da ga se manke postoji, ali nije jednostavan ni lagan. Prije svega nedostaje ljudi koji bi se koordinirali na aktivnostima od citanja zakona do distribucije letaka... Sve u svemu to vam moze biti dobro izvannastavno iskustvo na studiju, pa - prijavite se Smile

guest (napisa):
Toliko se ljudi žali na tog PB, a niko ništa da napravi. Mislim fakat ljudi organizirajte se, prikupite informacije, nađite nekog tko je upoznat sa zakonom(npr. nekog sa pravnog faksa), i dajte djelujte. Nije mi jasno kako sve to možete tako gledati.

Ovo je dobro receno. Tradicija "borbe" protiv ovakvih sramotnih stvari na studentskoj sceni, odn. u SZ-u akumulirana je na www.student.hr (a bilo je to svega i svacega i dok Bezjak jos nije bio aktualan), pa pogledajte, pretrazite, konstruktivno popricajte sa starijom ekipom, dogovorite sastanke s ljudima s ostalih fakulteta,...
Steel, tvoji prijedlozi ce zasigurno naici na podrsku ostalih studosa! Informirajte jedni druge, ali i studente ostalih fakulteta, zapocnite tu temu kad razgovarate sa svojim frendovima.
Sego, prenosenje odgovora jedne tako vazne licnosti kao sto je Bezjak pretvara ovaj topic u potencijalnu vijest (ponovno!), pa se nemoj zacuditi ako se odnekud pojave gosti i pocnu "spamati" Smile

guest (napisa):
Međutim to je izgleda taktika svih onih ljudi ko što je PB. Držati kritičnu masu studenata u mraku neznanja.

Upravo tako. Postojeci pravni propisi omogucavaju SZ-u da postoji i trosi goleme novce i glumata "demokratske" izbore a da 99% studenata uopce ne zna da postoji! Tako je i bilo od 1996. kad je osnovan do 1999. - tada je HDZ kontrolirao medije i kritika SZ-a mogla je naci javni izrazaj samo u Feralu slicnim tiskovinama. SZ nije financirao sveucilisni studentski list, a jedini je imao novac za to. Povremeni buntovi studenata koji su kritizirali SZ nisu mogli doci do izrazaja. Od 2000. do danas mediji su se tek nesto vise pozabavili studentima, prije svega pricom oko Bezjakovog natjecaja. Danas SZ vise nema potpuni medijski monopol, ali ostali studenti na zalost nisu nasli nacina da se organiziraju i postignu cilj - temeljitu reformu SZ-a (studentskog organiziranja).
Brojke su zanimljive - vazniji dogadjaji na studentskoj sceni u pravilu okupljaju 30-40 ljudi, ponekad i manje, a rijetko kada vise od 60-70. Malo je i "bezjakovaca", ali je jednako malo onih koji se aktivno protive sadasnjem stanju u SZ-u. E sad si razmislite koliko bolje bi bilo da SZ funkcionira kako spada i da se ti milijuni kuna pocnu trositi na korisne i kvalitetne projekte... Koliko bi vama osobno koristilo ako bi se kao studenti mogli osloniti na resurse koje lose gospodarenje SZ-om nepovratno propusta?

[Vrh]
mLijekO
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 12:26 pet, 27. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="hopla"]
Nacin da ga se manke postoji, ali nije jednostavan ni lagan. Prije svega nedostaje ljudi koji bi se koordinirali na aktivnostima od citanja zakona do distribucije letaka... Sve u svemu to vam moze biti dobro izvannastavno iskustvo na studiju, pa - prijavite se :)
[/quote]

jesi sigurna. staljin je imao učinkovite metode za micanje takvih ljudi... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
doduše on je bio preokrutan i preparanoičan...

mislim da bi sadašni saziv SZa trebalo malo poslati nek kopa kanale...
doživotno samo za hranu i san....

(iako sumnjam da bi onda bilo kanala)

p.s. koliko je pametno pisati ovakve stvari na forumu, koje PB može pročitati i strpati nas u neki tajni podzemni HDZ zatvor....
hopla (napisa):

Nacin da ga se manke postoji, ali nije jednostavan ni lagan. Prije svega nedostaje ljudi koji bi se koordinirali na aktivnostima od citanja zakona do distribucije letaka... Sve u svemu to vam moze biti dobro izvannastavno iskustvo na studiju, pa - prijavite se Smile

jesi sigurna. staljin je imao učinkovite metode za micanje takvih ljudi... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
doduše on je bio preokrutan i preparanoičan...

mislim da bi sadašni saziv SZa trebalo malo poslati nek kopa kanale...
doživotno samo za hranu i san....

(iako sumnjam da bi onda bilo kanala)

p.s. koliko je pametno pisati ovakve stvari na forumu, koje PB može pročitati i strpati nas u neki tajni podzemni HDZ zatvor....

[Vrh]
hopla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 19:38 pet, 27. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

--edit: dodana recenica dvije o Avdagicu na kraju posta

Siguran, a ne sigurna! :D ;)
Maknuti Bezjaka po proceduri je neobicno tesko jer je *on* ne postuje, odnosno prilagodjava je svojim potrebama (Nicolas je pisao o tome). Osim tesko je koordinirati dovoljan broj predstavnika u Skupstini SZZG da se skupi vecina jer se Bezjakovi "protivnici" time zapravo i ne bave, ne posvecuju 100% svog vremena svim tim intrigama, spletkama i politici kao on. Opozicija Bezjaku zapravo i ne postoji, svakako ne u organiziranom obliku... Cak je pitanje znaju li uopce svi ti "zborasi" tko je Bezjak, sto je cinio i kako njima manipulira - trebat ce razbiti informacijsku blokadu, jer inace cete se susresti s ljudima koji o vama misle da ste "placeni zlobnici koji rade na micanju legende koja toliko radi za sve nas da ne stigne ni studirati", otprilike. :)
Bezjak te ne moze strpati u HDZ zatvor. Kao prvo, on ima hipoteku HB-a, naime prica se da je bio sklon toj stranci prije izbora, a HDZ-ovci i HB-ovci nisu bas u najboljim odnosima danas. Bezjak i ostali imaju prilike vjezbati "politicko presvlacenje", konvertizam :D a svi mi priliku to gledati :(
No ono sto je ucestalo dolazilo od Bezjakove skupine, pa i prije njega, jesu zastrasivanja i verbalne prijetnje, ponekad anonimni telefonski pozivi ili prisapnute recenice... Toga se ne treba previse bojati jer Bezjak dobro zna da ako predje s rijeci da djela, nastradat ce generalno. A s obzirom da je takvo zastrasivanje ponekad ucinkovito, nema ni potrebe da nekoga salje u zatvore. Tuzbe? Mozda, voli on tuziti, ne znam samo tko mu placa podizanje svih tih tuzbi... I one su uglavnom bile svedene na prijetnje... Jos im je jedna metoda popularna - anonimno iznosenje neistina i zlobnih gluposti u komentarima na www.student.hr i opcenito stvaranje pritiska na ljude tako da ih nazivaju "KOMUNJARE", "SOROSEVCI" i sl. Na primjer, meni je trebalo nekoliko mjeseci da skuzim zasto neki anonimci uporno Avdagica (SSH, Bezjakov najistaknutiji rival) zovu "obrezani" - naime, zbog prezimena koje je muslimansko, sto nisam ni uocio, odnosno nije mi ni do primozga doslo da bi se na Avdagica moglo gledati kao na muslimana :)
--edit: dodana recenica dvije o Avdagicu na kraju posta

Siguran, a ne sigurna! Very Happy Wink
Maknuti Bezjaka po proceduri je neobicno tesko jer je *on* ne postuje, odnosno prilagodjava je svojim potrebama (Nicolas je pisao o tome). Osim tesko je koordinirati dovoljan broj predstavnika u Skupstini SZZG da se skupi vecina jer se Bezjakovi "protivnici" time zapravo i ne bave, ne posvecuju 100% svog vremena svim tim intrigama, spletkama i politici kao on. Opozicija Bezjaku zapravo i ne postoji, svakako ne u organiziranom obliku... Cak je pitanje znaju li uopce svi ti "zborasi" tko je Bezjak, sto je cinio i kako njima manipulira - trebat ce razbiti informacijsku blokadu, jer inace cete se susresti s ljudima koji o vama misle da ste "placeni zlobnici koji rade na micanju legende koja toliko radi za sve nas da ne stigne ni studirati", otprilike. Smile
Bezjak te ne moze strpati u HDZ zatvor. Kao prvo, on ima hipoteku HB-a, naime prica se da je bio sklon toj stranci prije izbora, a HDZ-ovci i HB-ovci nisu bas u najboljim odnosima danas. Bezjak i ostali imaju prilike vjezbati "politicko presvlacenje", konvertizam Very Happy a svi mi priliku to gledati Sad
No ono sto je ucestalo dolazilo od Bezjakove skupine, pa i prije njega, jesu zastrasivanja i verbalne prijetnje, ponekad anonimni telefonski pozivi ili prisapnute recenice... Toga se ne treba previse bojati jer Bezjak dobro zna da ako predje s rijeci da djela, nastradat ce generalno. A s obzirom da je takvo zastrasivanje ponekad ucinkovito, nema ni potrebe da nekoga salje u zatvore. Tuzbe? Mozda, voli on tuziti, ne znam samo tko mu placa podizanje svih tih tuzbi... I one su uglavnom bile svedene na prijetnje... Jos im je jedna metoda popularna - anonimno iznosenje neistina i zlobnih gluposti u komentarima na www.student.hr i opcenito stvaranje pritiska na ljude tako da ih nazivaju "KOMUNJARE", "SOROSEVCI" i sl. Na primjer, meni je trebalo nekoliko mjeseci da skuzim zasto neki anonimci uporno Avdagica (SSH, Bezjakov najistaknutiji rival) zovu "obrezani" - naime, zbog prezimena koje je muslimansko, sto nisam ni uocio, odnosno nije mi ni do primozga doslo da bi se na Avdagica moglo gledati kao na muslimana Smile

Zadnja promjena: hopla; 10:16 sub, 28. 2. 2004; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
mLijekO
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 23:38 pet, 27. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

uf, ja sam tek sad u stvari pročitao ono kaj si kvotao PBa, o moćni admine...

[quote="vsego kvota bezjaka"]mozes napisat gore da mi jave kad ce prosvjedi jer i meni ponekad dodje da prebijem tu budalu bezjaka koji radi ko mutav za takve kao sto su oni...[/quote]

hm, a daj ga pitaj kakvi smo to MI?
idealisti koji imaju osjećaj za pravdu? studenti koji žele poštenu raspodjelu novca?
da to smo mi. gamad komunistička sram nas bilo. a Perica je takooo dobar... brine se za nas

povlačim sve zlo što sam ikad rekao o PBu.

inače "takvi kao mi" smo još bezopasni...
ima onih koji su spremni i ubit a ne samo malo bit bahati po forumima...

(a sad vi shvaćajte kaj sam htio napisati)
uf, ja sam tek sad u stvari pročitao ono kaj si kvotao PBa, o moćni admine...

vsego kvota bezjaka (napisa):
mozes napisat gore da mi jave kad ce prosvjedi jer i meni ponekad dodje da prebijem tu budalu bezjaka koji radi ko mutav za takve kao sto su oni...

hm, a daj ga pitaj kakvi smo to MI?
idealisti koji imaju osjećaj za pravdu? studenti koji žele poštenu raspodjelu novca?
da to smo mi. gamad komunistička sram nas bilo. a Perica je takooo dobar... brine se za nas

povlačim sve zlo što sam ikad rekao o PBu.

(a sad vi shvaćajte kaj sam htio napisati)

[Vrh]
hopla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 10:19 sub, 28. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mlijeko"]inače "takvi kao mi" smo još bezopasni...
ima onih koji su spremni i ubit a ne samo malo bit bahati po forumima...[/quote]
Ma nemoj tako :) Ne treba agresija, dovoljno je dici malo prasine, npr. skupiti ekipu da dodje na iducu skupstinu SZZG pa nek se Pero vadi pred drugim skupstinarima i novinarima kako zna i umije :D
mlijeko (napisa):

Ma nemoj tako Smile Ne treba agresija, dovoljno je dici malo prasine, npr. skupiti ekipu da dodje na iducu skupstinu SZZG pa nek se Pero vadi pred drugim skupstinarima i novinarima kako zna i umije Very Happy

[Vrh]
mLijekO
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 14:07 sub, 28. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="hopla"][quote="mlijeko"]inače "takvi kao mi" smo još bezopasni...
ima onih koji su spremni i ubit a ne samo malo bit bahati po forumima...[/quote]
Ma nemoj tako :) Ne treba agresija, dovoljno je dici malo prasine, npr. skupiti ekipu da dodje na iducu skupstinu SZZG pa nek se Pero vadi pred drugim skupstinarima i novinarima kako zna i umije :D[/quote]

baš bi mgli. oćemo trčat goli s natpisom Dolje Perica! ili ćemo mu samo postavljati škakljiva pitanja?
hopla (napisa):
mlijeko (napisa):

Ma nemoj tako Smile Ne treba agresija, dovoljno je dici malo prasine, npr. skupiti ekipu da dodje na iducu skupstinu SZZG pa nek se Pero vadi pred drugim skupstinarima i novinarima kako zna i umije Very Happy

baš bi mgli. oćemo trčat goli s natpisom Dolje Perica! ili ćemo mu samo postavljati škakljiva pitanja?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:14 sub, 28. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mlijeko"]oćemo trčat goli s natpisom Dolje Perica![/quote]

:rotfl: Pitam se sto ce ljudi pomisliti kad vide tebe [b]golog[/b] kako drzis natpis "[i][b]Dolje[/b] Perica[/i]". :rotfl:

[quote="mlijeko"]ili ćemo mu samo postavljati škakljiva pitanja?[/quote]

Prouciti malo covjekove medijske istupe... Nema vajde od toga. :?
mlijeko (napisa):
oćemo trčat goli s natpisom Dolje Perica!

Valjam se po podu od smijeha Pitam se sto ce ljudi pomisliti kad vide tebe golog kako drzis natpis "Dolje Perica". Valjam se po podu od smijeha

mlijeko (napisa):
ili ćemo mu samo postavljati škakljiva pitanja?

Prouciti malo covjekove medijske istupe... Nema vajde od toga. Confused

[Vrh]
Raven
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 19:13 sub, 28. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="hopla"]Maknuti Bezjaka po proceduri je neobicno tesko jer je *on* ne postuje, odnosno prilagodjava je svojim potrebama (Nicolas je pisao o tome). Osim tesko je koordinirati dovoljan broj predstavnika u Skupstini SZZG da se skupi vecina jer se Bezjakovi "protivnici" time zapravo i ne bave, ne posvecuju 100% svog vremena svim tim intrigama, spletkama i politici kao on. Opozicija Bezjaku zapravo i ne postoji, svakako ne u organiziranom obliku... Cak je pitanje znaju li uopce svi ti "zborasi" tko je Bezjak, sto je cinio i kako njima manipulira - trebat ce razbiti informacijsku blokadu, jer inace cete se susresti s ljudima koji o vama misle da ste "placeni zlobnici koji rade na micanju legende koja toliko radi za sve nas da ne stigne ni studirati", otprilike. :)
[/quote]
Ne kolege, ne treba "razbijati informacijsku blokadu" i upotrebljavati fraze koje ste culi na televiziji, vec treba barem jednom dovesti zapoceti posao do kraja. Dakle, PB je smijenjen, po proceduri, na dva mjesta (u podruznici i u HSZ-u).
[list]
[*]Zbog cega novi predsjednik podruznice se ne pojavljuje na svim skupstinama, konzistentno i uvijek i zahtjeva da sudjeluje u radu?
[*]Zbog cega clanovi HSZ-a koji su Bezjaka smjenili ne izaberu novog predsjednika te odu u Ministarstvo kako bi se izvrsio upis novog predsjednika u registar?
[*]Zbog cega na svaku Bezjakovu izjavu u medijima i dopis ministru nema vaseg ekvivalentnog dopisa u kojemu se upozorava i ministra i medije na lazno predstavljanje doticnog?
[*]Zbog cega se sve zavrsi na vasem jadnom plakanju na forumima? Misite li da ce samo to maknuti Bezjaka?
[/list:u]

Meni je zao, ali nakon pocetnog zamaha svi ste ispali jako neozbiljni te ste si apsolutno sami krivi za sve sto vam Bezjak radi. Zato ovo novo ozivljavanje ove teme tu na forumu meni izgleda prilicno pateticno. Dodatno, sada kada se tu tako sami sebi zalite, to izgleda jos smjesnije ostalima koji promatraju cijelu situaciju. Mene situacija podsjeca na okupljanje ekipe u lokalnoj birtiji i raspravi o tome kako im je zivot los i slabo su placeni i direktor ih pljacka, da bi onda otisli doma, sutra na posao, te nazad navecer u birtiju. Kvragu, poslije ovog i ja bi radje za Bezjaka radio!

Sazetak: Ili se sredite i smislite konkretno sto cete napraviti, ili se okanite posla koji vam ne ide. Pocinjete raditi vise stete nego koristi jer dok se zna da ste vi "najjaca" opozicija, Bezjak moze spavati mirno, a nova opozicija nece rasti jer se vama nece nitko novi htjeti pridruziti iz razloga navedenih u prethodnom odlomku.

Sto se tice novaca, sto je sa novcima od projekata [b]prije[/b] 2002? Onima koji su na racunu PMFa? U trenucima pred smjenu, Bezjak je navodno zvao voditelje projekata obecavajuci im isplate. Sto je sa [b]tim[/b] novcima? Da li su isplaceni i ako jesu, tko je potpisao isplate?
hopla (napisa):
Maknuti Bezjaka po proceduri je neobicno tesko jer je *on* ne postuje, odnosno prilagodjava je svojim potrebama (Nicolas je pisao o tome). Osim tesko je koordinirati dovoljan broj predstavnika u Skupstini SZZG da se skupi vecina jer se Bezjakovi "protivnici" time zapravo i ne bave, ne posvecuju 100% svog vremena svim tim intrigama, spletkama i politici kao on. Opozicija Bezjaku zapravo i ne postoji, svakako ne u organiziranom obliku... Cak je pitanje znaju li uopce svi ti "zborasi" tko je Bezjak, sto je cinio i kako njima manipulira - trebat ce razbiti informacijsku blokadu, jer inace cete se susresti s ljudima koji o vama misle da ste "placeni zlobnici koji rade na micanju legende koja toliko radi za sve nas da ne stigne ni studirati", otprilike. Smile

Ne kolege, ne treba "razbijati informacijsku blokadu" i upotrebljavati fraze koje ste culi na televiziji, vec treba barem jednom dovesti zapoceti posao do kraja. Dakle, PB je smijenjen, po proceduri, na dva mjesta (u podruznici i u HSZ-u).

• Zbog cega novi predsjednik podruznice se ne pojavljuje na svim skupstinama, konzistentno i uvijek i zahtjeva da sudjeluje u radu?
  • Zbog cega clanovi HSZ-a koji su Bezjaka smjenili ne izaberu novog predsjednika te odu u Ministarstvo kako bi se izvrsio upis novog predsjednika u registar?
  • Zbog cega na svaku Bezjakovu izjavu u medijima i dopis ministru nema vaseg ekvivalentnog dopisa u kojemu se upozorava i ministra i medije na lazno predstavljanje doticnog?
  • Zbog cega se sve zavrsi na vasem jadnom plakanju na forumima? Misite li da ce samo to maknuti Bezjaka?

Meni je zao, ali nakon pocetnog zamaha svi ste ispali jako neozbiljni te ste si apsolutno sami krivi za sve sto vam Bezjak radi. Zato ovo novo ozivljavanje ove teme tu na forumu meni izgleda prilicno pateticno. Dodatno, sada kada se tu tako sami sebi zalite, to izgleda jos smjesnije ostalima koji promatraju cijelu situaciju. Mene situacija podsjeca na okupljanje ekipe u lokalnoj birtiji i raspravi o tome kako im je zivot los i slabo su placeni i direktor ih pljacka, da bi onda otisli doma, sutra na posao, te nazad navecer u birtiju. Kvragu, poslije ovog i ja bi radje za Bezjaka radio!

Sazetak: Ili se sredite i smislite konkretno sto cete napraviti, ili se okanite posla koji vam ne ide. Pocinjete raditi vise stete nego koristi jer dok se zna da ste vi "najjaca" opozicija, Bezjak moze spavati mirno, a nova opozicija nece rasti jer se vama nece nitko novi htjeti pridruziti iz razloga navedenih u prethodnom odlomku.

Sto se tice novaca, sto je sa novcima od projekata prije 2002? Onima koji su na racunu PMFa? U trenucima pred smjenu, Bezjak je navodno zvao voditelje projekata obecavajuci im isplate. Sto je sa tim novcima? Da li su isplaceni i ako jesu, tko je potpisao isplate?

mLijekO
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 22:10 sub, 28. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

gavro, za tebe ovo:

MOŽDA SE JOŠ NE VIDI NA POVRŠINI, ALI ISPOD VEĆ VRIJE!
Mangunwijaya

a osim toga, ja obnovih ovu raspravu jer tek dođoh na fax, al se brzo upoznah s osobom zvanom Mali Pejica. neki od mojih kolega vršnjaka ni ne znaju tko je on.

eto, zato ja sad pitam, kad će biti konkretne akcije i tko je za konkretnu akciju... :?: :roll:
gavro, za tebe ovo:

MOŽDA SE JOŠ NE VIDI NA POVRŠINI, ALI ISPOD VEĆ VRIJE!
Mangunwijaya

a osim toga, ja obnovih ovu raspravu jer tek dođoh na fax, al se brzo upoznah s osobom zvanom Mali Pejica. neki od mojih kolega vršnjaka ni ne znaju tko je on.

eto, zato ja sad pitam, kad će biti konkretne akcije i tko je za konkretnu akciju... Question Rolling Eyes

[Vrh]
prijatelj
Gost

PostPostano: 23:54 sub, 28. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

svi zainteresirani za smjenu petra bezjaka neka nam se jave
na bilo koji mail clanova HSZ (osijek,rijeka ili karlovac, mailovi su na student.hr)
mi smo ovaj tjedan u zagrebu
clan HSZ
na bilo koji mail clanova HSZ (osijek,rijeka ili karlovac, mailovi su na student.hr)
clan HSZ

[Vrh]
hopla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 2:08 ned, 29. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Raven"]
.
.
.[/quote]
Kolega Raven, ;) djelomicno ste u pravu, a djelomicno niste :)
U pravu ste da je zadnji pokusaj "micanja" Bezjaka neslavno propao, odnosno da se tome nije pristupilo najozbiljnije i dovelo stvar do kraja, da se stalo... Dalo bi se naci razloga za to, ali nebitni su - posve stoji da treba poduzeti konkretne akcije sada i odmah, da se tako izrazim.
Niste u pravu jer ne razlikujete da ovdje raspravljaju razliciti ljudi - neki su poput mene vec siti svega i povukli se "u mirovinu", nastavljajuci neke ne pretjerano znacajne projekte informiranja potem neta (npr. spikanje na ovom topicu spada u to); drugi poput Mlijeka su se tek nedavno ukljucili, jos prikupljaju informacije; treci citaju i sute; itd. Zato nije opravdano napadati ovu raspravu - dobro da se je (ponovno) pokrenula, sama po sebi nije stetna, a naravno da o vama ovisi hocete li poduzeti nesto konkretno, naci se i pokrenuti stvar, ili ce sve ostati na "trkeljanju".

Kad kazem da "o vama" ovisi mislim na studente PMF (i -MO), jer Bezjak je ipak vas kolega i vi imate specificne interese da vam fakultetski SZ proradi kako bi trebao, odnosno najbolje sto moze. Ponesto je drugacija perspektiva ostalih, studenata s drugih fakulteta, kojima Bezjak nije neposredno "smetalo" vec im se namece kao predsjednik SZZG. Koliko mi se cini razlozi nisu nuzno isti, ali "cilj" jest...
Ponavljam, radi se o tome da su potrebne promjene u nacinu studentskog organiziranja i predstavljanja. Nesto tu ne stima. Dapace, vrlo se konkretno zna sto ne stima :) Samo sad treba nesto poduzeti.
Raven (napisa):

.
.
.

Kolega Raven, Wink djelomicno ste u pravu, a djelomicno niste Smile
U pravu ste da je zadnji pokusaj "micanja" Bezjaka neslavno propao, odnosno da se tome nije pristupilo najozbiljnije i dovelo stvar do kraja, da se stalo... Dalo bi se naci razloga za to, ali nebitni su - posve stoji da treba poduzeti konkretne akcije sada i odmah, da se tako izrazim.
Niste u pravu jer ne razlikujete da ovdje raspravljaju razliciti ljudi - neki su poput mene vec siti svega i povukli se "u mirovinu", nastavljajuci neke ne pretjerano znacajne projekte informiranja potem neta (npr. spikanje na ovom topicu spada u to); drugi poput Mlijeka su se tek nedavno ukljucili, jos prikupljaju informacije; treci citaju i sute; itd. Zato nije opravdano napadati ovu raspravu - dobro da se je (ponovno) pokrenula, sama po sebi nije stetna, a naravno da o vama ovisi hocete li poduzeti nesto konkretno, naci se i pokrenuti stvar, ili ce sve ostati na "trkeljanju".

Kad kazem da "o vama" ovisi mislim na studente PMF (i -MO), jer Bezjak je ipak vas kolega i vi imate specificne interese da vam fakultetski SZ proradi kako bi trebao, odnosno najbolje sto moze. Ponesto je drugacija perspektiva ostalih, studenata s drugih fakulteta, kojima Bezjak nije neposredno "smetalo" vec im se namece kao predsjednik SZZG. Koliko mi se cini razlozi nisu nuzno isti, ali "cilj" jest...
Ponavljam, radi se o tome da su potrebne promjene u nacinu studentskog organiziranja i predstavljanja. Nesto tu ne stima. Dapace, vrlo se konkretno zna sto ne stima Smile Samo sad treba nesto poduzeti.

[Vrh]
hopla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 2:16 ned, 29. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="prijatelj"]svi zainteresirani za smjenu petra bezjaka neka nam se jave
clan HSZ[/quote]

Pa bas i ne znam gdje su ti e-mailovi na www.student.hr ali pretpostavljam da poruka upucuje ljude na "tandem" Avdagic-Bjelica; prvi je predsj. udruge Savez studenata Hrvatske, a drugi predsj. SZ-Os, a zajedno su istupali u ime citavog niza sveucilisnih studentskih zborova kada je bila pokusana Bezjakova smjena u HSZ-u, naravno protiv njega. (Legenda kaze da je tada Bezjak donio pravilnik po kojem se odluke u HSZ donose samo jednoglasno, odnosno ako on glasa protiv svoje smjene, ostaje u svojoj fotelji)
http://www.student.hr/skripte/article.show.asp?evt_id=1351
No dakle ako zelite kontaktirati Avdagica mailto:davdagic (na) hrstud.hr
prijatelj (napisa):
clan HSZ

Pa bas i ne znam gdje su ti e-mailovi na www.student.hr ali pretpostavljam da poruka upucuje ljude na "tandem" Avdagic-Bjelica; prvi je predsj. udruge Savez studenata Hrvatske, a drugi predsj. SZ-Os, a zajedno su istupali u ime citavog niza sveucilisnih studentskih zborova kada je bila pokusana Bezjakova smjena u HSZ-u, naravno protiv njega. (Legenda kaze da je tada Bezjak donio pravilnik po kojem se odluke u HSZ donose samo jednoglasno, odnosno ako on glasa protiv svoje smjene, ostaje u svojoj fotelji)
http://www.student.hr/skripte/article.show.asp?evt_id=1351
No dakle ako zelite kontaktirati Avdagica mailto:davdagic (na) hrstud.hr

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 13:04 pon, 1. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

U interesu zdrave rasprave, bilo bi zgodno cuti komentar kolege Madjera (valjda nisam fulao prezime :?). Moze li ga netko pozvati ovdje ili nam barem prenijeti njegove komentare? :)

Pogotovo bi bilo zdravo cuti njegove komentare na [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=11111#11111]Ravenov post[/url]... :)
U interesu zdrave rasprave, bilo bi zgodno cuti komentar kolege Madjera (valjda nisam fulao prezime Confused). Moze li ga netko pozvati ovdje ili nam barem prenijeti njegove komentare? Smile

Pogotovo bi bilo zdravo cuti njegove komentare na Ravenov post... Smile

[Vrh]
hopla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 20:39 uto, 9. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Postovanje,
Buduci da se ovdje razmatrao moguci prosvjed povodom... jel, zna se cega, skrecem vasu paznju na clanak na www.student.hr:
http://www.student.hr/skripte/article.show.asp?evt_id=1587
...i temu na forumu ffzg:
http://forum.ffzg.hr/viewtopic.php?p=158075
Postovanje,
Buduci da se ovdje razmatrao moguci prosvjed povodom... jel, zna se cega, skrecem vasu paznju na clanak na www.student.hr:
http://www.student.hr/skripte/article.show.asp?evt_id=1587
...i temu na forumu ffzg:
http://forum.ffzg.hr/viewtopic.php?p=158075

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:31 sri, 10. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hopla, kako ce to izgledati pred novinarima i slicnima ako jednu [b]dobrotvornu[/b] akciju iskoristite za [b]prosvjed[/b]? :shock: :-k

Jasno je da mozete glasno negodovati, naglasavati da ga ne smatrate svojim predsjednikom,... ali mislim da je klasicni prosvjed pretjerivanje. :( Bojkot akcije takodjer... :roll:

Btw, Madjer ce doci? :twisted: S jedne strane, pozvan je kao predsjednik podruznice i to bi bila dobra prilika da pokaze da se smatra legitimnim predsjednikom. :) S druge strane, ako Petar nije njegov predsjednik (kao sto vi tvrdite da nije), malo je [i]lame[/i] da ga poslusa... :shock: :roll: :( Ufff, ne bih mu bio u koži... :(
Hopla, kako ce to izgledati pred novinarima i slicnima ako jednu dobrotvornu akciju iskoristite za prosvjed? Shocked Think

Jasno je da mozete glasno negodovati, naglasavati da ga ne smatrate svojim predsjednikom,... ali mislim da je klasicni prosvjed pretjerivanje. Sad Bojkot akcije takodjer... Rolling Eyes

Btw, Madjer ce doci? Twisted Evil S jedne strane, pozvan je kao predsjednik podruznice i to bi bila dobra prilika da pokaze da se smatra legitimnim predsjednikom. Smile S druge strane, ako Petar nije njegov predsjednik (kao sto vi tvrdite da nije), malo je lame da ga poslusa... Shocked Rolling Eyes Sad Ufff, ne bih mu bio u koži... Sad

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15  Sljedeće
Stranica 13 / 15.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum