Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
prove22 Forumaš(ica)
|
Postano: 19:11 sri, 11. 2. 2009 Naslov: dopunski kolegiji? |
|
|
Ako postoji slična tema, sorry, al ja ju nisam uspjela pronaći. :-k
Nisam sigurna ni dali se to tako točno zove, uglavnom...
Kolege rekoše da postoji mogućnost upisa dopunskih kolegija na drugom smjeru, konkretno da mi sa "nastavničkog" možemo upisati neke kolegije sa "ineženjerskog" kao dopunske :-s . Zanima me:
--- jel to stvarno istina, i ako je jesu to samo određeni kolegiji ili može biti bilo koji?
---ECTS bodovi se nebi trebali ubrajati :?, a sta ako je to neki predmet koji i mi imamo na nastavničkom-dal se onda ubrajaju bodovi, odnosno može li nam se taj predmet priznati kao da smo ga kod nas položili? (pr. linearna algebra 2, kod nas je u prvom semestru a kod inženjera u drugom).
Ako postoje negdje službeni podaci ovome dajte mi link a ovo sve zanemarite :D
Hvala na pomoći :oops:
Ako postoji slična tema, sorry, al ja ju nisam uspjela pronaći.
Nisam sigurna ni dali se to tako točno zove, uglavnom...
Kolege rekoše da postoji mogućnost upisa dopunskih kolegija na drugom smjeru, konkretno da mi sa "nastavničkog" možemo upisati neke kolegije sa "ineženjerskog" kao dopunske . Zanima me:
--- jel to stvarno istina, i ako je jesu to samo određeni kolegiji ili može biti bilo koji?
---ECTS bodovi se nebi trebali ubrajati , a sta ako je to neki predmet koji i mi imamo na nastavničkom-dal se onda ubrajaju bodovi, odnosno može li nam se taj predmet priznati kao da smo ga kod nas položili? (pr. linearna algebra 2, kod nas je u prvom semestru a kod inženjera u drugom).
Ako postoje negdje službeni podaci ovome dajte mi link a ovo sve zanemarite
Hvala na pomoći
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 19:24 sri, 11. 2. 2009 Naslov: |
|
|
Postoje "kolegiji za nadopunu znanja" koje mozes upisati na istom Sveucilistu, no ne broje se u nista (osim, [b][u]mozda[/u][/b], u prosjek; nisam siguran). 8)
Mislim da upisati nesto s drugog studija "sto postoji na tvom studiju" nije izvedivo, jer bi onda studenti oba studija stalno upisivali "laksu" varijantu. :) To sto se kolegiji isto zovu, ne znaci da i jesu isti (usporedi Rac.prakt. 1&2 na inz. i nast. studijima). :)
Ako ti se nesto upisuje unaprijed, daj molbu na kojoj ce pisati nesto u stilu "Posto sam polozio/la sve u roku s prosjekom ocjena tim-i-tim, molim da mi se odobri i upisivanje sljedecih kolegija: (popis kolegija koje zelis upisati, a za njih vec imas polozene preduvete)." :) Statut dozvoljava visak upisanih kolegija za "posebno uspjesne studente", sto ima formalnu definiciju (mislim 10% najboljih po prosjeku ili tako nesto), ali se obicno slobodno interpretira (npr. kao netko tko daje sve u roku). :D
Razgovor sa sefom studija bi ti vjerojatno bio korisniji od ovoga, jer je moguce i da sam ja nesto zeznuo. :)
I ne, ne znam tko ti je sef studija. :oops: Krcko je za neki od prof. smjerova, no ne znam koji. :neznam:
Postoje "kolegiji za nadopunu znanja" koje mozes upisati na istom Sveucilistu, no ne broje se u nista (osim, mozda, u prosjek; nisam siguran).
Mislim da upisati nesto s drugog studija "sto postoji na tvom studiju" nije izvedivo, jer bi onda studenti oba studija stalno upisivali "laksu" varijantu. To sto se kolegiji isto zovu, ne znaci da i jesu isti (usporedi Rac.prakt. 1&2 na inz. i nast. studijima).
Ako ti se nesto upisuje unaprijed, daj molbu na kojoj ce pisati nesto u stilu "Posto sam polozio/la sve u roku s prosjekom ocjena tim-i-tim, molim da mi se odobri i upisivanje sljedecih kolegija: (popis kolegija koje zelis upisati, a za njih vec imas polozene preduvete)." Statut dozvoljava visak upisanih kolegija za "posebno uspjesne studente", sto ima formalnu definiciju (mislim 10% najboljih po prosjeku ili tako nesto), ali se obicno slobodno interpretira (npr. kao netko tko daje sve u roku).
Razgovor sa sefom studija bi ti vjerojatno bio korisniji od ovoga, jer je moguce i da sam ja nesto zeznuo.
I ne, ne znam tko ti je sef studija. Krcko je za neki od prof. smjerova, no ne znam koji.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
Postano: 19:32 sri, 11. 2. 2009 Naslov: |
|
|
edit: vidim da je vsego pisao, al mi zao da moje vec napisano propadne :)
Za pocetak, ako se kolegiji isto zovu, ne mora znaciti da imaju isti sadrzaj i da se na kraju moze reci da studenti raspolazu istim vjestinama i znanjem.
Nadalje, to sto pitas se zovu 'kolegiji za nadopunu znanja', upisuju se u diplomu ako ih polozis, ne ulaze u ECTS opterecenje, i nisam sigurna da li ulaze u prosjek, moguce da cak i ne.
Moze biti bilo koji kolegij, no nemoj ocekivati priznavanje apriori - to trebas provjeriti sa prodekanom/sefom studija.
Iako, vjerujem da bi ti se odobrilo da slusas obje linearne algebre s ing smjera (uz odredjene uvjete naravno, ovako 'iz neba' mislim da ti ne bi proslo da samo trazis la2, jer nemas polozene prethodnike), no to ne povlaci ikakvo priznavanje na kraju. Tj. u diplomi bi ti pisalo linearna 1, linearna 2, linearna 1, linearna 2 :)
edit: vidim da je vsego pisao, al mi zao da moje vec napisano propadne
Za pocetak, ako se kolegiji isto zovu, ne mora znaciti da imaju isti sadrzaj i da se na kraju moze reci da studenti raspolazu istim vjestinama i znanjem.
Nadalje, to sto pitas se zovu 'kolegiji za nadopunu znanja', upisuju se u diplomu ako ih polozis, ne ulaze u ECTS opterecenje, i nisam sigurna da li ulaze u prosjek, moguce da cak i ne.
Moze biti bilo koji kolegij, no nemoj ocekivati priznavanje apriori - to trebas provjeriti sa prodekanom/sefom studija.
Iako, vjerujem da bi ti se odobrilo da slusas obje linearne algebre s ing smjera (uz odredjene uvjete naravno, ovako 'iz neba' mislim da ti ne bi proslo da samo trazis la2, jer nemas polozene prethodnike), no to ne povlaci ikakvo priznavanje na kraju. Tj. u diplomi bi ti pisalo linearna 1, linearna 2, linearna 1, linearna 2
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
prove22 Forumaš(ica)
|
|