Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 21:16 pet, 13. 2. 2009 Naslov: |
|
|
Samo informacija - nasa realizacije bolonjskih studija NEMA UVJETE ZA POTPIS - vi ne mozete dobiti potpis (osim ev. greskom), uvjeti za prolaz su izjednaceni uvjetima za potpis i potpis dobivate skupa s ocjenom. Ako nema ocjene - nema potpisa - kolegij koji nema potpisa, a obavezan je - upisuje se ponovno automatski :D
Jedan od razloga je bio rjesavanje problema prethodnik-sljedbenik, jer smisao potpisa je da kaze 'kolegij odslusan', a ovdje je trebalo biti 'kolegij usvojen dovoljno da se moze pratiti sljedbenik'. To je jedan razlog, drugi je pak sto kod nas nema rokova, time niti stvarnih razloga za potpis, a treca zgodna stvar je da se nigdje ne broji koliko je puta predmet upisan na onaj nacin na koji se broji kad se imaju potpisi (ili na nacin na koji je na FERu - da jedan predmet mozes upisati najvise 2 puta, a onda babaj s faxa).
Cisto malo pojasnjavanje povodom rasprave o obaveznosti predavanjima i raznim uvjetima :)
IMO, ako predavac ne moze postici drugim nacinom do li obaveznoscu da mu predavanja budu posjecena - onda bolje da se okani predavanja uopce..... :)
Samo informacija - nasa realizacije bolonjskih studija NEMA UVJETE ZA POTPIS - vi ne mozete dobiti potpis (osim ev. greskom), uvjeti za prolaz su izjednaceni uvjetima za potpis i potpis dobivate skupa s ocjenom. Ako nema ocjene - nema potpisa - kolegij koji nema potpisa, a obavezan je - upisuje se ponovno automatski
Jedan od razloga je bio rjesavanje problema prethodnik-sljedbenik, jer smisao potpisa je da kaze 'kolegij odslusan', a ovdje je trebalo biti 'kolegij usvojen dovoljno da se moze pratiti sljedbenik'. To je jedan razlog, drugi je pak sto kod nas nema rokova, time niti stvarnih razloga za potpis, a treca zgodna stvar je da se nigdje ne broji koliko je puta predmet upisan na onaj nacin na koji se broji kad se imaju potpisi (ili na nacin na koji je na FERu - da jedan predmet mozes upisati najvise 2 puta, a onda babaj s faxa).
Cisto malo pojasnjavanje povodom rasprave o obaveznosti predavanjima i raznim uvjetima
IMO, ako predavac ne moze postici drugim nacinom do li obaveznoscu da mu predavanja budu posjecena - onda bolje da se okani predavanja uopce.....
|
|
[Vrh] |
|
whateveryouwant Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 0:29 sub, 14. 2. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="whateveryouwant"]sad ce ovo opet bit offtopic, al kad si ti već počela.. da te pitam, znači ja mogu jedan kolegij upisat sto puta ako sam dovoljno dugo živ da ga upišem sto puta?[/quote]
Ne, jer ga jesi [b]upisao[/b], samo ga nisi [b]odslusao[/b] (a broje se upisi). :)
Na MO trenutno nema ogranicenja na broj upisivanja (kao, navodno, na FERu), pa ispada da mozes upisati koliko puta hoces, no prije ili poslije ce te stici uvjet od min. 35 ECTS u dvije godine. ;)
whateveryouwant (napisa): | sad ce ovo opet bit offtopic, al kad si ti već počela.. da te pitam, znači ja mogu jedan kolegij upisat sto puta ako sam dovoljno dugo živ da ga upišem sto puta? |
Ne, jer ga jesi upisao, samo ga nisi odslusao (a broje se upisi).
Na MO trenutno nema ogranicenja na broj upisivanja (kao, navodno, na FERu), pa ispada da mozes upisati koliko puta hoces, no prije ili poslije ce te stici uvjet od min. 35 ECTS u dvije godine.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
kakt00s Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 8:39 sub, 14. 2. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][quote="whateveryouwant"]sad ce ovo opet bit offtopic, al kad si ti već počela.. da te pitam, znači ja mogu jedan kolegij upisat sto puta ako sam dovoljno dugo živ da ga upišem sto puta?[/quote]
Ne, jer ga jesi [b]upisao[/b], samo ga nisi [b]odslusao[/b] (a broje se upisi). :)
Na MO trenutno nema ogranicenja na broj upisivanja (kao, navodno, na FERu), pa ispada da mozes upisati koliko puta hoces, no prije ili poslije ce te stici uvjet od min. 35 ECTS u dvije godine. ;)[/quote]
Na FER-u se jedan kolegij može 3 puta upisati. To je max. Treći put ga padneš i bye-bye...
vsego (napisa): | whateveryouwant (napisa): | sad ce ovo opet bit offtopic, al kad si ti već počela.. da te pitam, znači ja mogu jedan kolegij upisat sto puta ako sam dovoljno dugo živ da ga upišem sto puta? |
Ne, jer ga jesi upisao, samo ga nisi odslusao (a broje se upisi).
Na MO trenutno nema ogranicenja na broj upisivanja (kao, navodno, na FERu), pa ispada da mozes upisati koliko puta hoces, no prije ili poslije ce te stici uvjet od min. 35 ECTS u dvije godine.  |
Na FER-u se jedan kolegij može 3 puta upisati. To je max. Treći put ga padneš i bye-bye...
_________________ Muy importante!
|
|
[Vrh] |
|
Anna Lee Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
kakt00s Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Anna Lee Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Redeemer Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Anna Lee Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Redeemer Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Anna Lee Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 14:26 sub, 14. 2. 2009 Naslov: |
|
|
Nije li lakse upotrijebiti prilozeni link na RSSu? :D
(da, topic je - cini se - gotov, ali necu lockati; no, ipak, molim bez privatnih pricica :))
Nije li lakse upotrijebiti prilozeni link na RSSu?
(da, topic je - cini se - gotov, ali necu lockati; no, ipak, molim bez privatnih pricica )
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Redeemer Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: