Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Popravni kolokvij 08/09
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
mini
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
= 13 - 11

PostPostano: 11:20 čet, 26. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mdoko"][quote="whateveryouwant"]da da.. baš kao što sam i očekivao.. ajde bas lijepo da je na programiranju konacno recimo normalna prolaznost na popravnom kolokviju. odmah mi je lakše što sam dvije godine bio pokusni kunić.. al to više nije ni bitno. bitno je da budućnost ostaje na onima koji će tek doći, a [b]i ja[/b] sam bio dio statistike jucer zbog koje ce njima biti ljepse sutra.
gotovo da sam ponosan. :x[/quote]
Zadaci, kriterij ispravljanja ili bilo sto drugo nije namjestano tako da bi se postigla nekakva "prolaznost". Takve statistike nas ne zanimaju - ljudi su naucili, pa su zato i prosli i na tome im iskreno cestitam.[/quote]

slažem se i ne bi baš rekla da je neka velika ''prolaznost'' bila ove godine. kako ja uvijek volim to sve ispregledat, ako se ne varam, popravni kolokvij je prošlo 29 ljudi od 172 koji su bili upučeni na popravni. mislim da nas je samo oko 90-ak izašlo pisati taj popravni. i za kraj, kolegij je prošlo tek 45% studenata. neko bi rekao da je to solidno, a moje skromno mišljenje je da je moglo i bolje. evo, sva sreća da sam među onima koji će u drugom semestru pratiti prog2, i čestitam svima koji su također prošli :wink:
mdoko (napisa):
whateveryouwant (napisa):
da da.. baš kao što sam i očekivao.. ajde bas lijepo da je na programiranju konacno recimo normalna prolaznost na popravnom kolokviju. odmah mi je lakše što sam dvije godine bio pokusni kunić.. al to više nije ni bitno. bitno je da budućnost ostaje na onima koji će tek doći, a i ja sam bio dio statistike jucer zbog koje ce njima biti ljepse sutra.
gotovo da sam ponosan. Mad

Zadaci, kriterij ispravljanja ili bilo sto drugo nije namjestano tako da bi se postigla nekakva "prolaznost". Takve statistike nas ne zanimaju - ljudi su naucili, pa su zato i prosli i na tome im iskreno cestitam.

slažem se i ne bi baš rekla da je neka velika ''prolaznost'' bila ove godine. kako ja uvijek volim to sve ispregledat, ako se ne varam, popravni kolokvij je prošlo 29 ljudi od 172 koji su bili upučeni na popravni. mislim da nas je samo oko 90-ak izašlo pisati taj popravni. i za kraj, kolegij je prošlo tek 45% studenata. neko bi rekao da je to solidno, a moje skromno mišljenje je da je moglo i bolje. evo, sva sreća da sam među onima koji će u drugom semestru pratiti prog2, i čestitam svima koji su također prošli Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Milojko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
17 = 68 - 51

PostPostano: 13:15 čet, 26. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

meni je jadno što nas je tak malo ljudi prošlo. jab najradije da su svi mogli proć, a ne ovak, manje od pola, to mi glupo. neću sad ništ previše pametovat, al, moglo se je naučit za prolaz, bez obzira što su i drugi kolokvij, a bome i popravni bili sve samo ne laganica.

čestitam i ja svima što su prošli, a ostali što nisu, žao mi je zbog njih :(
meni je jadno što nas je tak malo ljudi prošlo. jab najradije da su svi mogli proć, a ne ovak, manje od pola, to mi glupo. neću sad ništ previše pametovat, al, moglo se je naučit za prolaz, bez obzira što su i drugi kolokvij, a bome i popravni bili sve samo ne laganica.

čestitam i ja svima što su prošli, a ostali što nisu, žao mi je zbog njih Sad

Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 13:36 čet, 26. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nad prolivenim mlijekom se ne place (nad prolivenim Jagermeisterom... to je vec druga prica ;)). Apeliram da se u drugom semestru redovito (redovitije?) doma vjezba, jer tek sada dolazi ozbiljno gradivo. :trema: Tko je u prvom semestru jedva skupio 15 ili malo vise bodova na programskim dijelovima, u drugom su mu sanse mizerne ako se odmah (dakle, i prije pocetka nastave) ne uhvati posla. :?

Prva prepreka: prakticni kolokviji. :-s Zadaci su na webu, pa pocnite vjezbati. :D To je sve gradivo prvog semestra, do na nekoliko zadataka s matricama (sto necemo ispitivati dok ne obradimo, naravno) i ocekuje se da svaki od tih zadataka znate samostalno, u roku 60min, rijesiti na racunalu tako da tocno radi. :) Nije tesko, ali ako zadatke prvi put vidite na samom kolokviju, onda ne bude dobro. :?

Drugo, problematicne cjeline: rekurzije (prva cjelina, nakon kraceg ponavljanja), dinamicka alokacija (vjerojatno ne ulazi u prvi kolokvij, barem ne "u punom sjaju"), te nakon kolokvija datoteke i vezane liste. :? Ostatak gradiva je nesto laksi, no takodjer tezi nego prvi semestar. :| Ostavite li si ucenje za tjedan prije kolokvija, bit ce opet tragedije, a ja vam odmah sada najavljujem da zadatke i dalje necemo prilagodjavati nekakvoj "pozeljnoj" prolaznosti. :|

As always, ako zapnete, nemojte gubiti vrijeme lupanjem glavom u zid ili samosazaljevanjem, nego: demosi, asistenti, nastavnici, Forum,... :) Ima pomoci svakome tko se zeli potruditi. ;)

P.S. Ne znam kad krecu prakticni kolokviji, ali bit ce barem jedna runda prije prvog kolokvija. :)
Nad prolivenim mlijekom se ne place (nad prolivenim Jagermeisterom... to je vec druga prica Wink). Apeliram da se u drugom semestru redovito (redovitije?) doma vjezba, jer tek sada dolazi ozbiljno gradivo. Imam tremu Tko je u prvom semestru jedva skupio 15 ili malo vise bodova na programskim dijelovima, u drugom su mu sanse mizerne ako se odmah (dakle, i prije pocetka nastave) ne uhvati posla. Confused

Prva prepreka: prakticni kolokviji. Eh? Zadaci su na webu, pa pocnite vjezbati. Very Happy To je sve gradivo prvog semestra, do na nekoliko zadataka s matricama (sto necemo ispitivati dok ne obradimo, naravno) i ocekuje se da svaki od tih zadataka znate samostalno, u roku 60min, rijesiti na racunalu tako da tocno radi. Smile Nije tesko, ali ako zadatke prvi put vidite na samom kolokviju, onda ne bude dobro. Confused

Drugo, problematicne cjeline: rekurzije (prva cjelina, nakon kraceg ponavljanja), dinamicka alokacija (vjerojatno ne ulazi u prvi kolokvij, barem ne "u punom sjaju"), te nakon kolokvija datoteke i vezane liste. Confused Ostatak gradiva je nesto laksi, no takodjer tezi nego prvi semestar. Neutral Ostavite li si ucenje za tjedan prije kolokvija, bit ce opet tragedije, a ja vam odmah sada najavljujem da zadatke i dalje necemo prilagodjavati nekakvoj "pozeljnoj" prolaznosti. Neutral

As always, ako zapnete, nemojte gubiti vrijeme lupanjem glavom u zid ili samosazaljevanjem, nego: demosi, asistenti, nastavnici, Forum,... Smile Ima pomoci svakome tko se zeli potruditi. Wink

P.S. Ne znam kad krecu prakticni kolokviji, ali bit ce barem jedna runda prije prvog kolokvija. Smile

[Vrh]
whateveryouwant
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-8 = 5 - 13

PostPostano: 1:47 pet, 27. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mini"][quote="mdoko"][quote="whateveryouwant"]da da.. baš kao što sam i očekivao.. ajde bas lijepo da je na programiranju konacno recimo normalna prolaznost na popravnom kolokviju. odmah mi je lakše što sam dvije godine bio pokusni kunić.. al to više nije ni bitno. bitno je da budućnost ostaje na onima koji će tek doći, a [b]i ja[/b] sam bio dio statistike jucer zbog koje ce njima biti ljepse sutra.
gotovo da sam ponosan. :x[/quote]
Zadaci, kriterij ispravljanja ili bilo sto drugo nije namjestano tako da bi se postigla nekakva "prolaznost". Takve statistike nas ne zanimaju - ljudi su naucili, pa su zato i prosli i na tome im iskreno cestitam.[/quote]

slažem se i ne bi baš rekla da je neka velika ''prolaznost'' bila ove godine. kako ja uvijek volim to sve ispregledat, ako se ne varam, popravni kolokvij je prošlo 29 ljudi od 172 koji su bili upučeni na popravni. mislim da nas je samo oko 90-ak izašlo pisati taj popravni. i za kraj, kolegij je prošlo tek 45% studenata. neko bi rekao da je to solidno, a moje skromno mišljenje je da je moglo i bolje. evo, sva sreća da sam među onima koji će u drugom semestru pratiti prog2, i čestitam svima koji su također prošli :wink:[/quote]

@mini
popravni kolokvij prosle i ove godine jedan kraj drugog..

*editirano*
16 pozitivnih od 143- to bi bilo nekih 11,2%.
prosjek pozitivnih ocjena bio je 2,29.

ovogodisnji rezultati kazu 29/92 pozitivnih odnosno 31,5%
s prosjekom ocjena 3.00

@mdoko
nikad nisam rekao da netko igra ili ne igra na prolaznost dok radi ili ispravlja kolokvij. rekao sam da je ove godine prolaznost bila veća.
brojke gore meni zvuce prilicno u suglasju s tim.
u mojoj ocito ludoj glavi u kojoj se radjaju takve misli nekako je logicno da je to zbog toga sto je ove godine kolokvij bio laksi, a onda mi je nadalje logicno da je ovogodisnji kolokvij bio laksi zato jer je **netko mogao pomislit da je proslogodisnji kolokvij bio pretezak, a [b]prolaznost[/b] porazavajuca. eto, ako ima nesuvislih zakljucaka.. unaprijed se ispricavam.
mini (napisa):
mdoko (napisa):
da da.. baš kao što sam i očekivao.. ajde bas lijepo da je na programiranju konacno recimo normalna prolaznost na popravnom kolokviju. odmah mi je lakše što sam dvije godine bio pokusni kunić.. al to više nije ni bitno. bitno je da budućnost ostaje na onima koji će tek doći, a i ja sam bio dio statistike jucer zbog koje ce njima biti ljepse sutra.
gotovo da sam ponosan. Mad

Zadaci, kriterij ispravljanja ili bilo sto drugo nije namjestano tako da bi se postigla nekakva "prolaznost". Takve statistike nas ne zanimaju - ljudi su naucili, pa su zato i prosli i na tome im iskreno cestitam.

slažem se i ne bi baš rekla da je neka velika ''prolaznost'' bila ove godine. kako ja uvijek volim to sve ispregledat, ako se ne varam, popravni kolokvij je prošlo 29 ljudi od 172 koji su bili upučeni na popravni. mislim da nas je samo oko 90-ak izašlo pisati taj popravni. i za kraj, kolegij je prošlo tek 45% studenata. neko bi rekao da je to solidno, a moje skromno mišljenje je da je moglo i bolje. evo, sva sreća da sam među onima koji će u drugom semestru pratiti prog2, i čestitam svima koji su također prošli Wink

@mini
popravni kolokvij prosle i ove godine jedan kraj drugog..

*editirano*
16 pozitivnih od 143- to bi bilo nekih 11,2%.
prosjek pozitivnih ocjena bio je 2,29.

ovogodisnji rezultati kazu 29/92 pozitivnih odnosno 31,5%
s prosjekom ocjena 3.00

@mdoko
nikad nisam rekao da netko igra ili ne igra na prolaznost dok radi ili ispravlja kolokvij. rekao sam da je ove godine prolaznost bila veća.
brojke gore meni zvuce prilicno u suglasju s tim.
u mojoj ocito ludoj glavi u kojoj se radjaju takve misli nekako je logicno da je to zbog toga sto je ove godine kolokvij bio laksi, a onda mi je nadalje logicno da je ovogodisnji kolokvij bio laksi zato jer je **netko mogao pomislit da je proslogodisnji kolokvij bio pretezak, a prolaznost porazavajuca. eto, ako ima nesuvislih zakljucaka.. unaprijed se ispricavam.

Zadnja promjena: whateveryouwant; 4:07 pet, 27. 2. 2009; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 3:22 pet, 27. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Necu provjeravati brojeve, no 18/143 je 12.6%, a ne 8%. ;)

Zakljucci su ti nesuvisli jer krecu od krive premise: usporedjujes popravne kolokvije, na koje dodje vrlo "birana" populacija. :?

Evo ti jedan (sigurno ne i jedini) detalj koji zanemarujes: [b]nepojavljivanje na popravnom[/b], uz cinjenicu da je najmanji odaziv popravnom bio upravo medju studentima s najlosijim rezultatom na redovitim kolokvijima. :) Dakle, odustali su oni od kojih bi vecina vjerojatno pala i time bi prolaznost bila bitno manja. :(

Ako racunas ovih 30ak koji su polozili od ukupno 170ak pozvanih (a ne od 90ak koliko ih se pojavilo), onda prolaznost s 30% pada na 17.6%, sto nije tako bitno razlicito u odnosu na proslogodisnjih 12.6%. :)
Necu provjeravati brojeve, no 18/143 je 12.6%, a ne 8%. Wink

Zakljucci su ti nesuvisli jer krecu od krive premise: usporedjujes popravne kolokvije, na koje dodje vrlo "birana" populacija. Confused

Evo ti jedan (sigurno ne i jedini) detalj koji zanemarujes: nepojavljivanje na popravnom, uz cinjenicu da je najmanji odaziv popravnom bio upravo medju studentima s najlosijim rezultatom na redovitim kolokvijima. Smile Dakle, odustali su oni od kojih bi vecina vjerojatno pala i time bi prolaznost bila bitno manja. Sad

Ako racunas ovih 30ak koji su polozili od ukupno 170ak pozvanih (a ne od 90ak koliko ih se pojavilo), onda prolaznost s 30% pada na 17.6%, sto nije tako bitno razlicito u odnosu na proslogodisnjih 12.6%. Smile

[Vrh]
whateveryouwant
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-8 = 5 - 13

PostPostano: 3:57 pet, 27. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Necu provjeravati brojeve, no 18/143 je 12.6%, a ne 8%. ;)

Zakljucci su ti nesuvisli jer krecu od krive premise: usporedjujes popravne kolokvije, na koje dodje vrlo "birana" populacija. :?

Evo ti jedan (sigurno ne i jedini) detalj koji zanemarujes: [b]nepojavljivanje na popravnom[/b], uz cinjenicu da je najmanji odaziv popravnom bio upravo medju studentima s najlosijim rezultatom na redovitim kolokvijima. :) Dakle, odustali su oni od kojih bi vecina vjerojatno pala i time bi prolaznost bila bitno manja. :(

Ako racunas ovih 30ak koji su polozili od ukupno 170ak pozvanih (a ne od 90ak koliko ih se pojavilo), onda prolaznost s 30% pada na 17.6%, sto nije tako bitno razlicito u odnosu na proslogodisnjih 12.6%. :)[/quote]

nije ni jedno ni drugo tocno.. krivo sam brojao i krivo sam podijelio. heh bit ce da sam stavio 143/18 pa je ispalo 7,9 i ja automatski stavio 8%. Zapravo je 16/143. ocajno je tesko prebrojat listajuci pdf s onim silnim jedinicama. to je onda 11.2%. ma gle meni je vec dosta tu da izigravam nekog zvizdaca po forumu. ja sam programiranje prosao, meni jednostavno nije prihvatljiva cinjenica da je programiranje na matematici filter za drugu godinu i eto.. dosta mi je borbe s vjetrenjacama. sve ok, sve super i sam nek sve tak bude i dalje.
vsego (napisa):
Necu provjeravati brojeve, no 18/143 je 12.6%, a ne 8%. Wink

Zakljucci su ti nesuvisli jer krecu od krive premise: usporedjujes popravne kolokvije, na koje dodje vrlo "birana" populacija. Confused

Evo ti jedan (sigurno ne i jedini) detalj koji zanemarujes: nepojavljivanje na popravnom, uz cinjenicu da je najmanji odaziv popravnom bio upravo medju studentima s najlosijim rezultatom na redovitim kolokvijima. Smile Dakle, odustali su oni od kojih bi vecina vjerojatno pala i time bi prolaznost bila bitno manja. Sad

Ako racunas ovih 30ak koji su polozili od ukupno 170ak pozvanih (a ne od 90ak koliko ih se pojavilo), onda prolaznost s 30% pada na 17.6%, sto nije tako bitno razlicito u odnosu na proslogodisnjih 12.6%. Smile

nije ni jedno ni drugo tocno.. krivo sam brojao i krivo sam podijelio. heh bit ce da sam stavio 143/18 pa je ispalo 7,9 i ja automatski stavio 8%. Zapravo je 16/143. ocajno je tesko prebrojat listajuci pdf s onim silnim jedinicama. to je onda 11.2%. ma gle meni je vec dosta tu da izigravam nekog zvizdaca po forumu. ja sam programiranje prosao, meni jednostavno nije prihvatljiva cinjenica da je programiranje na matematici filter za drugu godinu i eto.. dosta mi je borbe s vjetrenjacama. sve ok, sve super i sam nek sve tak bude i dalje.

[Vrh]
indexnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 10 - 4

PostPostano: 6:29 pet, 27. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja ne vidim smisla gledanja prolaznosti naručito nakon prog1, za koje ste i sami rekli da se može nekako i nakupit za prolaz bez da se zna programiranje. Nisam siguran, al mislim da je puno teže proći prog 2. Ne mogu komentirat zašto uopće imamo programiranje svi na faksu, jer pričajući sa kolegama neki su za da ga imamo a neki(čini mi se većina) ne. No jedno je svakako sigurno, da je programiranje nešto što je danas jako potrebno kao karakteristika obrazovanog sturčnjaka(u raznim branšama), a i razvija logičko razmišljanje. A ovaj standard koji je postavljen na fakultetu, je takav kakav je(nekima jako visok, nekima i nije), ali sam siguran da će se studenti kroz godine jednostavno naviknut da je programiranje kao i svi ostali kolegiji na faksu koji se moraju naučit, jer svakako neće nama svima trebat svi kolegiji na ovome fakultetu koje budemo slušali.
Ja ne vidim smisla gledanja prolaznosti naručito nakon prog1, za koje ste i sami rekli da se može nekako i nakupit za prolaz bez da se zna programiranje. Nisam siguran, al mislim da je puno teže proći prog 2. Ne mogu komentirat zašto uopće imamo programiranje svi na faksu, jer pričajući sa kolegama neki su za da ga imamo a neki(čini mi se većina) ne. No jedno je svakako sigurno, da je programiranje nešto što je danas jako potrebno kao karakteristika obrazovanog sturčnjaka(u raznim branšama), a i razvija logičko razmišljanje. A ovaj standard koji je postavljen na fakultetu, je takav kakav je(nekima jako visok, nekima i nije), ali sam siguran da će se studenti kroz godine jednostavno naviknut da je programiranje kao i svi ostali kolegiji na faksu koji se moraju naučit, jer svakako neće nama svima trebat svi kolegiji na ovome fakultetu koje budemo slušali.

[Vrh]
Milojko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 68 - 51

PostPostano: 9:48 pet, 27. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

ovo će sad ispast kao da se ulizujem nastavnicima, ali nije mi namjera. na početku faksa me je bilo toliko strah programiranja da to nije za vjerovat. nisam imao nikakvu podlogu, ni programiranje godinu dvije u C-u, ni u Pascalu, ni ništa. kod nas u gimni je bilo moguće odabrati za drugi i treći razred ić na Francuski il na prog u C-u. a ja idiot, sma normalno odabro Francuski. lakše mi je kad mi je teže u životu :) do prvih kolokvija isto ko i većina ekipe sa faksa nisam se pretrgo od nekog posla, i rezultati su bili očiti. pogotovo onaj gaf iz prog-a. imo sam nekih četrdesetak posto, mislim da i manje iz onog šablonskog kolokvija. a ništ, drugi nosi osamdeset bodova, morat ću naučit to programirat dovraga. i jesam. od prvog kolokvija sam baš redovito radio, ono, tipa, svakih dan-dva mi pirnulo letit po vseginoj skripti i kuckat po laptopu. i retuktat je na kraju iznenadio i mene samog. petica je legla :bananawhite: mislim, ne želim sad da ovo ispadne neko hvalisanje i sve, al, sam hoću reć da se je kolegij mogao položiti, samo je trebalo više raditi. ako ne više, onda kvalitetnije

@whateveryouwant
slažem se s tobom da je prolaznost nekog kolegija katastrofalna ako je ispod pedeset posto. mislim, meni to je katastrofa. pol ljudi koje sam gledo na prog1, na prog2 neće bit. sad, tko je za to [b]GLAVNI KRIVAC[/b], ne znam. ali ipak mislim da su to studenti, ne ispod 65 posto odgovornosti. na kraju krajeva, na ovom faksu te niko ni na šta ne sili. teoretski se možeš pojaviti deset puta u prvom semestru i položiti ga. tak da, mislim da je odgovornost studenta time još veća.

još jednom, da se razumijemo, ne stajem ni na čiju stranu. žao mi je kolega koji nisu položili prog1, ili bilo koji drugi kolegij, volio bih da tomu nije tako. čestitam svima onima koji su prošli,, znam kakvi su im bili drugi i polovica prvog mjeseca :shock: želio sam samo naglasiti da je od ovih 45 posto što je prošlo (kolika god ta brojka bila) još uvijek većina nas došlo sa nula znanja o programiranju, ili poprilično malo. tak da, ne znam po čemu smo mi to bolji od ostalih. sigurno nismo ništ ni pametniji, ni sposobniji, ni ništ.......
ovo će sad ispast kao da se ulizujem nastavnicima, ali nije mi namjera. na početku faksa me je bilo toliko strah programiranja da to nije za vjerovat. nisam imao nikakvu podlogu, ni programiranje godinu dvije u C-u, ni u Pascalu, ni ništa. kod nas u gimni je bilo moguće odabrati za drugi i treći razred ić na Francuski il na prog u C-u. a ja idiot, sma normalno odabro Francuski. lakše mi je kad mi je teže u životu Smile do prvih kolokvija isto ko i većina ekipe sa faksa nisam se pretrgo od nekog posla, i rezultati su bili očiti. pogotovo onaj gaf iz prog-a. imo sam nekih četrdesetak posto, mislim da i manje iz onog šablonskog kolokvija. a ništ, drugi nosi osamdeset bodova, morat ću naučit to programirat dovraga. i jesam. od prvog kolokvija sam baš redovito radio, ono, tipa, svakih dan-dva mi pirnulo letit po vseginoj skripti i kuckat po laptopu. i retuktat je na kraju iznenadio i mene samog. petica je legla Bijela banana mislim, ne želim sad da ovo ispadne neko hvalisanje i sve, al, sam hoću reć da se je kolegij mogao položiti, samo je trebalo više raditi. ako ne više, onda kvalitetnije

@whateveryouwant
slažem se s tobom da je prolaznost nekog kolegija katastrofalna ako je ispod pedeset posto. mislim, meni to je katastrofa. pol ljudi koje sam gledo na prog1, na prog2 neće bit. sad, tko je za to GLAVNI KRIVAC, ne znam. ali ipak mislim da su to studenti, ne ispod 65 posto odgovornosti. na kraju krajeva, na ovom faksu te niko ni na šta ne sili. teoretski se možeš pojaviti deset puta u prvom semestru i položiti ga. tak da, mislim da je odgovornost studenta time još veća.

još jednom, da se razumijemo, ne stajem ni na čiju stranu. žao mi je kolega koji nisu položili prog1, ili bilo koji drugi kolegij, volio bih da tomu nije tako. čestitam svima onima koji su prošli,, znam kakvi su im bili drugi i polovica prvog mjeseca Shocked želio sam samo naglasiti da je od ovih 45 posto što je prošlo (kolika god ta brojka bila) još uvijek većina nas došlo sa nula znanja o programiranju, ili poprilično malo. tak da, ne znam po čemu smo mi to bolji od ostalih. sigurno nismo ništ ni pametniji, ni sposobniji, ni ništ.......

[Vrh]
mini
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 13 - 11

PostPostano: 11:36 pet, 27. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

@milojko: ima bit da ćemo svi ode na forumu napamet naučit kakav je tvoj put bio do petice iz programiranja :lol: . ma šalim se ja, svaka čast tebi zbog toga, i zahvali svome strahu što se na vrijeme prepao :D
gle, meni se čini da većina matematičara ne zna što znači raditi na vrijeme, da nas je dosta teških kampanjaca. znam ja po sebi, nema me u školi, i onda tri dana prije kontrolne, uhvatim se riješavat dakića. dođem na kontrolnu i dobijem 4-5. počneš mislit kako ti je matematika u malom prstu i kako za to ne treba puno vremena, sve dok ne dođeš na pmf i ne shvatiš da ni matematika više nije šala i da za jednu dvojku treba rada i rada i rada...
tako je bilo i sa programiranjem, jer ljudi ne shvaćaju da se to ne da riješit za par dana, pa ni za tjedan. u tome je problem što ih je toliko popadalo, ne zato jer su manje pametni. za programiranje treba konstantno praćenje gradiva, malo po malo. učila sam ja pascal dvi godine (i q-basic :lol: godinu), i ja tume (da se tako nazovem) tri dana prije kolokvija uzmem šeginu skriptu i krenem od onih najjednostavnijih zadataka (hahah). dođem na kolokvij i sve mi se živo zbelja u glavi, ne znam više ni pascal ni C, ni hrvatski jezik... sram me priznat da sam i za popravni sve sklepala u jedan dan i jednu noć, al sam posložila neke stvari u glavi, ponovila ih više puta i više radila na kompu, i uopa - stigla trojčica.
al ja naučila lekciju, jer sam bila korak pred padanjem programiranja, pa ću čim krenemo s novim gradivom, ako ne i prije, uhvatit se posla. ali i ostalih stvari, jer je na pmf-u nemoguća misija biti kampanjac. ne da mi se više po mjesec dana trest i gubit kile od nervoze (skoro sam pa bakalar postala :( ) ...

isto da napomenem, koliko će ljudi odustat od faksa već ovaj prvi semestar da je to po meni zbilja strava, koliko je samo ljudi koji nisu prošli po jedan predmet, dva predmeta, a uložili su truda i rada, pa se pitaju ima li smisla nastavit dalje.. sva sreća nisam među tim ''sretnicima'', sebi sam se dokazala, vjerujem isto kao i ti milojko sebi :), al sam naučila da treba bit konj i radit svaki dan!
kome to nije došlo do glave, neće se proslavit na ovome fakultetu..
@milojko: ima bit da ćemo svi ode na forumu napamet naučit kakav je tvoj put bio do petice iz programiranja Laughing . ma šalim se ja, svaka čast tebi zbog toga, i zahvali svome strahu što se na vrijeme prepao Very Happy
gle, meni se čini da većina matematičara ne zna što znači raditi na vrijeme, da nas je dosta teških kampanjaca. znam ja po sebi, nema me u školi, i onda tri dana prije kontrolne, uhvatim se riješavat dakića. dođem na kontrolnu i dobijem 4-5. počneš mislit kako ti je matematika u malom prstu i kako za to ne treba puno vremena, sve dok ne dođeš na pmf i ne shvatiš da ni matematika više nije šala i da za jednu dvojku treba rada i rada i rada...
tako je bilo i sa programiranjem, jer ljudi ne shvaćaju da se to ne da riješit za par dana, pa ni za tjedan. u tome je problem što ih je toliko popadalo, ne zato jer su manje pametni. za programiranje treba konstantno praćenje gradiva, malo po malo. učila sam ja pascal dvi godine (i q-basic Laughing godinu), i ja tume (da se tako nazovem) tri dana prije kolokvija uzmem šeginu skriptu i krenem od onih najjednostavnijih zadataka (hahah). dođem na kolokvij i sve mi se živo zbelja u glavi, ne znam više ni pascal ni C, ni hrvatski jezik... sram me priznat da sam i za popravni sve sklepala u jedan dan i jednu noć, al sam posložila neke stvari u glavi, ponovila ih više puta i više radila na kompu, i uopa - stigla trojčica.
al ja naučila lekciju, jer sam bila korak pred padanjem programiranja, pa ću čim krenemo s novim gradivom, ako ne i prije, uhvatit se posla. ali i ostalih stvari, jer je na pmf-u nemoguća misija biti kampanjac. ne da mi se više po mjesec dana trest i gubit kile od nervoze (skoro sam pa bakalar postala Sad ) ...

isto da napomenem, koliko će ljudi odustat od faksa već ovaj prvi semestar da je to po meni zbilja strava, koliko je samo ljudi koji nisu prošli po jedan predmet, dva predmeta, a uložili su truda i rada, pa se pitaju ima li smisla nastavit dalje.. sva sreća nisam među tim ''sretnicima'', sebi sam se dokazala, vjerujem isto kao i ti milojko sebi Smile, al sam naučila da treba bit konj i radit svaki dan!
kome to nije došlo do glave, neće se proslavit na ovome fakultetu..

[Vrh]
whateveryouwant
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-8 = 5 - 13

PostPostano: 15:01 pet, 27. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Milojko"]ovo će sad ispast kao da se ulizujem nastavnicima, ali nije mi namjera.[/quote]

ja sam ovo primjetio samo boži koji pise pohvale u vrijeme ocjenjivanja kolokvija na forumu predstavljajuci se imenom i prezimenom. i nisam rekao da se ulizuje nego da se na to može tako gledat.

naravno da se svacji rad moze kritizirat i hvalit i to nema nikakve veze s ulizivanjem. nitko od asistenata ne zna tko je milojko (il bi tak trebalo bit) pa im utoliko tvoja pohvala ili moja pokuda nadam se i zvuce iskrenije. na koncu, pa nisam ja izmislio anonimne ankete.
meni je npr. karma toliko nisko da se moji komentari uopce ne bi trebali razmatrati. ono, u stilu posrnuli ludjak prosvjeduje ili slicno..
Milojko (napisa):
ovo će sad ispast kao da se ulizujem nastavnicima, ali nije mi namjera.

ja sam ovo primjetio samo boži koji pise pohvale u vrijeme ocjenjivanja kolokvija na forumu predstavljajuci se imenom i prezimenom. i nisam rekao da se ulizuje nego da se na to može tako gledat.

naravno da se svacji rad moze kritizirat i hvalit i to nema nikakve veze s ulizivanjem. nitko od asistenata ne zna tko je milojko (il bi tak trebalo bit) pa im utoliko tvoja pohvala ili moja pokuda nadam se i zvuce iskrenije. na koncu, pa nisam ja izmislio anonimne ankete.
meni je npr. karma toliko nisko da se moji komentari uopce ne bi trebali razmatrati. ono, u stilu posrnuli ludjak prosvjeduje ili slicno..

[Vrh]
mini
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 13 - 11

PostPostano: 16:02 pet, 27. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="whateveryouwant"]
meni je npr. karma toliko nisko da se moji komentari uopce ne bi trebali razmatrati. ono, u stilu posrnuli ludjak prosvjeduje ili slicno..[/quote]

ti uporno za sebe govoriš da si luđak ili nešto tipa ''u mojoj ludoj glavi'' :? .. heloouu?!? zemlja te zove! skuliraj se malo, nitko ne misli da si lud i da je to uzrok tvoje ''strašno negativne'' sarme/karme. imaš pravo glasa kao i svi ostali što se pridruže forumu.
očito da si malo isfrustriran nekim činjenicama, al ponavljam, ove godine prolaznost programiranja nije bila ništa pretjerano veća od prošlogodišnje, možda je čak i manja.
e, i kad prosvjeduješ onda stvari sagledaj realno... prolaz se na popravnom ove i prošle godine mogao bez problema ostvariti da se radilo...

ajd, ovo je samo zato da ti dokažem da nisi lud i da te probam uvjerit da malo smanjiš svoje negativne emocije :wink:

ti uporno za sebe govoriš da si luđak ili nešto tipa ''u mojoj ludoj glavi'' Confused .. heloouu?!? zemlja te zove! skuliraj se malo, nitko ne misli da si lud i da je to uzrok tvoje ''strašno negativne'' sarme/karme. imaš pravo glasa kao i svi ostali što se pridruže forumu.
očito da si malo isfrustriran nekim činjenicama, al ponavljam, ove godine prolaznost programiranja nije bila ništa pretjerano veća od prošlogodišnje, možda je čak i manja.
e, i kad prosvjeduješ onda stvari sagledaj realno... prolaz se na popravnom ove i prošle godine mogao bez problema ostvariti da se radilo...

ajd, ovo je samo zato da ti dokažem da nisi lud i da te probam uvjerit da malo smanjiš svoje negativne emocije Wink

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
199 = 237 - 38

PostPostano: 16:40 pet, 27. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="whateveryouwant"]nitko od asistenata ne zna tko je milojko (il bi tak trebalo bit) pa im utoliko tvoja pohvala ili moja pokuda nadam se i zvuce iskrenije.[/quote]
Ja osobno vise cijenim misljenja iza kojih stoje ljudi s imenom i prezimenom, a ne anonimni nickovi.

Sto se iskrenosti tice, takodjer mislim da su iskreniji (i ozbiljniji) oni koji mi mogu u lice reci sto misle o mom radu. Bez obzira radilo se o kritici ili o pohvali.
nitko od asistenata ne zna tko je milojko (il bi tak trebalo bit) pa im utoliko tvoja pohvala ili moja pokuda nadam se i zvuce iskrenije.

Ja osobno vise cijenim misljenja iza kojih stoje ljudi s imenom i prezimenom, a ne anonimni nickovi.

Sto se iskrenosti tice, takodjer mislim da su iskreniji (i ozbiljniji) oni koji mi mogu u lice reci sto misle o mom radu. Bez obzira radilo se o kritici ili o pohvali.

Milojko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 68 - 51

PostPostano: 16:46 pet, 27. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

@whateveryouwant
nisam ni pomislio na ono sa Božom.
znaju ljudi ko je Milojko, a ko ne zna, a zanima ga, reć ću mu na PM-u :). sve što natipkam sam u stanju i reći i osobno :)

@mini
ne misli on da je lud. to se sam tak kaže kad se trudiš suptilno ispast pametan :p
@whateveryouwant
nisam ni pomislio na ono sa Božom.
znaju ljudi ko je Milojko, a ko ne zna, a zanima ga, reć ću mu na PM-u Smile. sve što natipkam sam u stanju i reći i osobno Smile

@mini
ne misli on da je lud. to se sam tak kaže kad se trudiš suptilno ispast pametan :p

[Vrh]
Antonija
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

16 = 18 - 2

PostPostano: 17:18 pet, 27. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja sam pala prog1. zasto? nisam dovoljno ucila i kraj. neznam cemu rasprave oko toga zakaj je tako mala prolaznost, usporedivanje s proslogodisnjim kolokvijima i neznam kaj sve ne. prog1 za vas je zavrsena prica a nama koji ga nismo polozili ostavite da se zalimo/hvalimo asistente do neba...

milojko, steta sto ti je ukinuta karma/sarma 8)
ja sam pala prog1. zasto? nisam dovoljno ucila i kraj. neznam cemu rasprave oko toga zakaj je tako mala prolaznost, usporedivanje s proslogodisnjim kolokvijima i neznam kaj sve ne. prog1 za vas je zavrsena prica a nama koji ga nismo polozili ostavite da se zalimo/hvalimo asistente do neba...

milojko, steta sto ti je ukinuta karma/sarma Cool

Milojko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 68 - 51

PostPostano: 17:24 pet, 27. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

meni je npr. karma toliko nisko da se moji komentari uopce ne bi trebali razmatrati. ono, u stilu posrnuli ludjak prosvjeduje ili slicno..[/quote]
e da, sjetila me Antonija sad, a šta misliš koliko bi se mene tek trebalo smatrati za luđaka kad ni nemam karmu? :oops:

e da, sjetila me Antonija sad, a šta misliš koliko bi se mene tek trebalo smatrati za luđaka kad ni nemam karmu? Embarassed

[Vrh]
Spectre
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 27 - 10

PostPostano: 17:24 pet, 27. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Antonija"]milojko, steta sto ti je ukinuta karma/sarma 8)[/quote]
Ima kakva priča iza toga? :D
Antonija (napisa):
milojko, steta sto ti je ukinuta karma/sarma Cool

Ima kakva priča iza toga? Very Happy

whateveryouwant
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-8 = 5 - 13

PostPostano: 0:38 sub, 28. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mini"]
ti uporno za sebe govoriš da si luđak ili nešto tipa ''u mojoj ludoj glavi'' :? .. heloouu?!? zemlja te zove! skuliraj se malo, nitko ne misli da si lud i da je to uzrok tvoje ''strašno negativne'' sarme/karme. imaš pravo glasa kao i svi ostali što se pridruže forumu.

ajd, ovo je samo zato da ti dokažem da nisi lud i da te probam uvjerit da malo smanjiš svoje negativne emocije :wink:[/quote]

dobro ti je milojko rekao, ja se samo trudim ispast pametan. isfrustriran isto mislim da nisam jer sam programiranje prosao.. a karmu sam spomenuo jer sam je tek tad primjetio.. tj. primjetio sam i prije al nisam obracao paznju sta je do maloprije. bez brige.. cool sam ja.. malo ljut zbog ovog programiranja ali nista zato.. odslusao sam ja i dvojku vec makar je jos nisam imao priliku upisati. kad tad postat ces ljuta na programiranje.. a istina je da se sve radom moze postic samo pitanje je koliko je u duhu bolonje u koju se svi kunu da na matematici moram vise vremena odvajat za programiranje nego za matematiku ako zelim proci.

ps.
[quote="mini"]
nitko ne misli da si lud [/quote]

jel ovo figura il već govoriš u ime drugih? :wink:
mini (napisa):

ti uporno za sebe govoriš da si luđak ili nešto tipa ''u mojoj ludoj glavi'' Confused .. heloouu?!? zemlja te zove! skuliraj se malo, nitko ne misli da si lud i da je to uzrok tvoje ''strašno negativne'' sarme/karme. imaš pravo glasa kao i svi ostali što se pridruže forumu.

ajd, ovo je samo zato da ti dokažem da nisi lud i da te probam uvjerit da malo smanjiš svoje negativne emocije Wink

dobro ti je milojko rekao, ja se samo trudim ispast pametan. isfrustriran isto mislim da nisam jer sam programiranje prosao.. a karmu sam spomenuo jer sam je tek tad primjetio.. tj. primjetio sam i prije al nisam obracao paznju sta je do maloprije. bez brige.. cool sam ja.. malo ljut zbog ovog programiranja ali nista zato.. odslusao sam ja i dvojku vec makar je jos nisam imao priliku upisati. kad tad postat ces ljuta na programiranje.. a istina je da se sve radom moze postic samo pitanje je koliko je u duhu bolonje u koju se svi kunu da na matematici moram vise vremena odvajat za programiranje nego za matematiku ako zelim proci.

ps.
mini (napisa):

nitko ne misli da si lud

jel ovo figura il već govoriš u ime drugih? Wink

[Vrh]
mini
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 13 - 11

PostPostano: 16:13 sub, 28. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

jel ovo figura il već govoriš u ime drugih? :wink:[/quote]

a slušaj, MISLIM da nitko na forumu ne može na temelju nekoliko tvojih postova dijagnosticirat neko tvoje stanje..
i zbilja, nema smisla vraćati se više na ono što je bilo, prošli smo i zato gledajmo naprijed :wink:

jel ovo figura il već govoriš u ime drugih? Wink

a slušaj, MISLIM da nitko na forumu ne može na temelju nekoliko tvojih postova dijagnosticirat neko tvoje stanje..
i zbilja, nema smisla vraćati se više na ono što je bilo, prošli smo i zato gledajmo naprijed Wink

[Vrh]
whateveryouwant
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-8 = 5 - 13

PostPostano: 1:08 ned, 1. 3. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mini"]nema smisla vraćati se više na ono što je bilo, prošli smo i zato gledajmo naprijed :wink:[/quote]

evo nema boljeg načina da se zaključa topic od ovog pogleda u svijetlu budućnost. :D
u stvari, ima. jel u duhu akademske zajednice ako kažem da ću se napit kao stražnjica kad položim programiranje 2 i konačno svršim s prvom godinom?
ako nije, nek onda ovaj tvoj post zaključi temu. ak je u duhu, bit će mi baš drago.
mini (napisa):
nema smisla vraćati se više na ono što je bilo, prošli smo i zato gledajmo naprijed Wink

evo nema boljeg načina da se zaključa topic od ovog pogleda u svijetlu budućnost. Very Happy
u stvari, ima. jel u duhu akademske zajednice ako kažem da ću se napit kao stražnjica kad položim programiranje 2 i konačno svršim s prvom godinom?
ako nije, nek onda ovaj tvoj post zaključi temu. ak je u duhu, bit će mi baš drago.

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 4:47 ned, 1. 3. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="whateveryouwant"]kad tad postat ces ljuta na programiranje[/quote]
Ako smijem pitati, odakle dolaze ovako smione tvrdnje? Kako osoba A moze znati hoce li (i kada) osba B postati ljuta na nesto?
kad tad postat ces ljuta na programiranje

Ako smijem pitati, odakle dolaze ovako smione tvrdnje? Kako osoba A moze znati hoce li (i kada) osba B postati ljuta na nesto?

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Stranica 5 / 6.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum