Mogu samo reci da je Krcko predobar, stvarno predobar. Ostavio je veliki dojam na mene, i kao profesor i kao covjek. Svake pohvale profesoru, zanimljivo predaje, korektan, na usmenom puuuuuno pomaze, mozda i previse i sigurno vas nece zakinuti. Ako pokazete ikakvo znanje na usmenom, da vidi da povezujete gradivo, pa sve i da ne znate dokazati nesto, pustiti ce vas.
Cini mi se da je za dva bilo dovoljno znati sve iskazati. Naravno, znanje iz elementarne je neophodno.
Ono sto se mora, mora znati i ne mozete ocekivati da cete proc ako ne znate nesto od najosnovnijih stvari iz elem: funkcija, injekcija, surjekcija, koliko ima injekcija s k-clanog u n-clani skup i sl., sto je kartezijev produkt, partitivni skup, particija, relacija i sve to znati i na primjerima...
Pitanja koja sam ja cula da je V. Krcadinac pitao, pa za buduce generacije, ako ce im trebati (nije po redu vec kako sam cula, vi si malo poslozite :) ):
multiskupove, tm o permutacijama multiskupova
-fifibonacijevi brojevi,rekurzija, pocetni uvjeti i sl.
-formula za surjekciju preko fui
-formula za deranzmane- izvod
-eulerova formula, dokazati
-eulerov tm
-bellovi brojevi
-stirlingovi brojevi druge vrste, rekurzivnu formulu
-stupnjevi vrhova grafa
-Katalanovi brojevi
-staza, put, setnja
-permutacije
-ore
-lema o rukovanju
-graf s n vrhova ima n-1 bridova, dokazati indukcijom
-broj k-kombinacija n skupa
-binomni tm
rekurzivnu relaciju za binomni koeficijent
-FUI
-kombinacije, koliko bla bla...
-planarnost, dokaz da K5 nije planaran
-eulerov graf i dokaze uz to
-sto su k-permutacije i k- kombinacije n-clanog skupa
-indukcija
-znao je zadati zadatak ( s bombonima, perlicama i sl.-ugl prebrojavanja)
....
eto, to je otpilike ono sto sam cula da je pitao, pa ako ce nekome biti od koristi..super
Jos jednom, sve pohvale Krcku, uz prof. Bakica i prof. H. Sikica, najbolji profesori koje sam do sada imala...
Kolegij nije tezak i ako ga malo ozbiljnije shvatite i krenete ranije uciti (a ne kao ja u zadnji tren), mozete imati stvarno dobru ocjenu...
eto ga, sretno! :)
Mogu samo reci da je Krcko predobar, stvarno predobar. Ostavio je veliki dojam na mene, i kao profesor i kao covjek. Svake pohvale profesoru, zanimljivo predaje, korektan, na usmenom puuuuuno pomaze, mozda i previse i sigurno vas nece zakinuti. Ako pokazete ikakvo znanje na usmenom, da vidi da povezujete gradivo, pa sve i da ne znate dokazati nesto, pustiti ce vas.
Cini mi se da je za dva bilo dovoljno znati sve iskazati. Naravno, znanje iz elementarne je neophodno.
Ono sto se mora, mora znati i ne mozete ocekivati da cete proc ako ne znate nesto od najosnovnijih stvari iz elem: funkcija, injekcija, surjekcija, koliko ima injekcija s k-clanog u n-clani skup i sl., sto je kartezijev produkt, partitivni skup, particija, relacija i sve to znati i na primjerima...
Pitanja koja sam ja cula da je V. Krcadinac pitao, pa za buduce generacije, ako ce im trebati (nije po redu vec kako sam cula, vi si malo poslozite ):
multiskupove, tm o permutacijama multiskupova
-fifibonacijevi brojevi,rekurzija, pocetni uvjeti i sl.
-formula za surjekciju preko fui
-formula za deranzmane- izvod
-eulerova formula, dokazati
-eulerov tm
-bellovi brojevi
-stirlingovi brojevi druge vrste, rekurzivnu formulu
-stupnjevi vrhova grafa
-Katalanovi brojevi
-staza, put, setnja
-permutacije
-ore
-lema o rukovanju
-graf s n vrhova ima n-1 bridova, dokazati indukcijom
-broj k-kombinacija n skupa
-binomni tm
rekurzivnu relaciju za binomni koeficijent
-FUI
-kombinacije, koliko bla bla...
-planarnost, dokaz da K5 nije planaran
-eulerov graf i dokaze uz to
-sto su k-permutacije i k- kombinacije n-clanog skupa
-indukcija
-znao je zadati zadatak ( s bombonima, perlicama i sl.-ugl prebrojavanja)
....
eto, to je otpilike ono sto sam cula da je pitao, pa ako ce nekome biti od koristi..super
Jos jednom, sve pohvale Krcku, uz prof. Bakica i prof. H. Sikica, najbolji profesori koje sam do sada imala...
Kolegij nije tezak i ako ga malo ozbiljnije shvatite i krenete ranije uciti (a ne kao ja u zadnji tren), mozete imati stvarno dobru ocjenu...
eto ga, sretno!
|