Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Ljetna tvornica znanosti (informacija)

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
nemo
Moderator
Moderator

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
30 = 34 - 4

PostPostano: 19:38 sri, 4. 3. 2009    Naslov: Ljetna tvornica znanosti Citirajte i odgovorite

Ljetna tvornica znanosti iliti Summer Science Factory (SSF) je ljetna znanstvena radionica za osnovnoškolce u dobi od 10-15 godina. Održava se zadnje dvije godine krajem srpnja/početkom kolovoza u MedILS-u u Splitu, traje nekih tjedan do dva, pa će tako i ove godine. Dodatne informacije možete naći na stranicama [url=http://www.medils.org/index.php/summer-schools-2008/summer-science-factory/]medilsa[/url] i u brošuri [url=http://student.fizika.org/~nemo/box/Brosura_SSF_2008.pdf]ovdje[/url] (pdf, 9MB), ima čak i nekih slika [url=http://www.facebook.com/album.php?aid=27334&id=630929378]ovdje[/url] :D I kakve to veze ima sa vama?

Ako imate volju/želju raditi nešto znanstveno sa djecom možete se prijaviti meni kao voditelju projekta (e-pošta nemo {na} fizika.org ili ovdje na forumu) kako bi ste sudjelovali. Stvar se prošle godine odvijala tako da su dvoje studenata zajedno razradili i održali jednu radionicu koja je zamišljena kao mali znanstveni projekt koji se odvija kroz tjedan dana. Npr. kolega Damjan Jelić i ja smo osmislili radionicu izrade hidroelektrane, kolege s kemije su radili sintetiziranje kojekakvih kiselina, biolozi su istraživali ekosustav u okolici instituta, a bilo je još i drugih stvari. Želimo pokriti što više područja :)

Ove godine će stvari vjerojatno izgledati slično, no to na kraju ovisi o ljudima koji žele biti mentori. Nadamo se da će se projekt u suradnji sa Odjelom za Fiziku (PMFST) proširiti (moći ćemo raditi sa više djece zato jer ćemo imati više prostora), a razmišljalo se o širenju projekta i na srednjoškolsku djecu. No to opet ovisi o mentorima ;) informacije su zasad malo mutne s obzirom da je projekt za ovu godinu tek krenuo, a projekt je vrlo demokratičan i izgledom dosta ovisi o studentima koji rade na njemu :mrgreen:

U svakom slučaju ako imate bilo kakvih pitanja slobodno mi ih postavite na mail ili ovdje na forum ;)
Ljetna tvornica znanosti iliti Summer Science Factory (SSF) je ljetna znanstvena radionica za osnovnoškolce u dobi od 10-15 godina. Održava se zadnje dvije godine krajem srpnja/početkom kolovoza u MedILS-u u Splitu, traje nekih tjedan do dva, pa će tako i ove godine. Dodatne informacije možete naći na stranicama medilsa i u brošuri ovdje (pdf, 9MB), ima čak i nekih slika ovdje Very Happy I kakve to veze ima sa vama?

Ako imate volju/želju raditi nešto znanstveno sa djecom možete se prijaviti meni kao voditelju projekta (e-pošta nemo {na} fizika.org ili ovdje na forumu) kako bi ste sudjelovali. Stvar se prošle godine odvijala tako da su dvoje studenata zajedno razradili i održali jednu radionicu koja je zamišljena kao mali znanstveni projekt koji se odvija kroz tjedan dana. Npr. kolega Damjan Jelić i ja smo osmislili radionicu izrade hidroelektrane, kolege s kemije su radili sintetiziranje kojekakvih kiselina, biolozi su istraživali ekosustav u okolici instituta, a bilo je još i drugih stvari. Želimo pokriti što više područja Smile

Ove godine će stvari vjerojatno izgledati slično, no to na kraju ovisi o ljudima koji žele biti mentori. Nadamo se da će se projekt u suradnji sa Odjelom za Fiziku (PMFST) proširiti (moći ćemo raditi sa više djece zato jer ćemo imati više prostora), a razmišljalo se o širenju projekta i na srednjoškolsku djecu. No to opet ovisi o mentorima Wink informacije su zasad malo mutne s obzirom da je projekt za ovu godinu tek krenuo, a projekt je vrlo demokratičan i izgledom dosta ovisi o studentima koji rade na njemu Mr. Green

U svakom slučaju ako imate bilo kakvih pitanja slobodno mi ih postavite na mail ili ovdje na forum Wink

zebrica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 2

PostPostano: 22:25 čet, 5. 3. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

održava li se i ove godine radionica u Splitu?
Moraju li si i studenti naći smjestaj ili je to organizirani?
Da li se dobiva kakva naknada (plaća) ili mozda bodovi za upis na diplomski ako sudjeljujemo?
koji je otprilike termin?
Da li se dobiva kakva naknada (plaća) ili mozda bodovi za upis na diplomski ako sudjeljujemo?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 14:53 sub, 7. 3. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="zebrica"]održava li se i ove godine radionica u Splitu?
koji je otprilike termin?[/quote]

1) da održava se, no nekako mi se čini da je to jasno iz činjenice da sam ovaj post postavio prije par dana ;)
2) smještaj i prehrana će biti sređen, pokrivaju se i troškovi puta svim sudionicima koji nisu iz splita (što je obično većina)
3) naknadu ne mogu garantirati, ovisi o tome koliko se novaca skupi za projekt. prošle godine je bilo dovoljno da svi mentori dobiju 500kn, a godinu prije nije bilo tako nečeg. dakle možda i bude :) Što se tiče ECTS-a to je van naših mogućnosti, jer mi nismo visoko učilište pa ih niti ne možemo davati :? Radionica bi trebala biti akreditirana kao kolegij da bi za nju mogla dobiti bodove, a nakon toga bi ti ju i tvoja matična ustanova trebala priznati.
4) otprilike termin ti je kao što sam napomenuo u uvodnom postu, kraj srpnja/početak kolovoza. u svakom slučaju poslije rokova. prošle godine je bilo od 29.7. do 3.8. - točan termin za ovu godinu bi trebao znati sljedeći tjedan.
zebrica (napisa):

1) da održava se, no nekako mi se čini da je to jasno iz činjenice da sam ovaj post postavio prije par dana Wink
2) smještaj i prehrana će biti sređen, pokrivaju se i troškovi puta svim sudionicima koji nisu iz splita (što je obično većina)
3) naknadu ne mogu garantirati, ovisi o tome koliko se novaca skupi za projekt. prošle godine je bilo dovoljno da svi mentori dobiju 500kn, a godinu prije nije bilo tako nečeg. dakle možda i bude Smile Što se tiče ECTS-a to je van naših mogućnosti, jer mi nismo visoko učilište pa ih niti ne možemo davati Confused Radionica bi trebala biti akreditirana kao kolegij da bi za nju mogla dobiti bodove, a nakon toga bi ti ju i tvoja matična ustanova trebala priznati.
4) otprilike termin ti je kao što sam napomenuo u uvodnom postu, kraj srpnja/početak kolovoza. u svakom slučaju poslije rokova. prošle godine je bilo od 29.7. do 3.8. - točan termin za ovu godinu bi trebao znati sljedeći tjedan.

krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 17:18 sub, 7. 3. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nemo"]Radionica bi trebala biti akreditirana kao kolegij da bi za nju mogla dobiti bodove,[/quote]

Ovo ne kuzim. ECTS bodovi se mogu dobiti i za aktivnosti koje nisu kolegiji, npr. diplomski. Da se mene pita davao bi ih za objavljene clanke u strucnim casopisima (u znanstvenim jos vise). Samo sto pitanje treba uputiti MO-u, a ne nemu.
nemo (napisa):
Radionica bi trebala biti akreditirana kao kolegij da bi za nju mogla dobiti bodove,

Ovo ne kuzim. ECTS bodovi se mogu dobiti i za aktivnosti koje nisu kolegiji, npr. diplomski. Da se mene pita davao bi ih za objavljene clanke u strucnim casopisima (u znanstvenim jos vise). Samo sto pitanje treba uputiti MO-u, a ne nemu.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 11:37 ned, 8. 3. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"][quote="nemo"]Radionica bi trebala biti akreditirana kao kolegij da bi za nju mogla dobiti bodove,[/quote]

Ovo ne kuzim. ECTS bodovi se mogu dobiti i za aktivnosti koje nisu kolegiji, npr. diplomski. Da se mene pita davao bi ih za objavljene clanke u strucnim casopisima (u znanstvenim jos vise). Samo sto pitanje treba uputiti MO-u, a ne nemu.[/quote]

dakle preporuka je da kolegica pita vašu upravu bi li joj priznali suradnju na radionicu za ects-e?
krcko (napisa):
nemo (napisa):
Radionica bi trebala biti akreditirana kao kolegij da bi za nju mogla dobiti bodove,

dakle preporuka je da kolegica pita vašu upravu bi li joj priznali suradnju na radionicu za ects-e?

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 19:26 ned, 8. 3. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

To je sigurno jedini nacin da joj se odobre ECTS-i. Mada nisam bas siguran koga treba pitati niti da ce joj se stvarno odobriti.

Sa ili bez ECTS-a, meni stvar zvuci izvrsno. Da sam ja student ne bih propustio.
To je sigurno jedini nacin da joj se odobre ECTS-i. Mada nisam bas siguran koga treba pitati niti da ce joj se stvarno odobriti.

Sa ili bez ECTS-a, meni stvar zvuci izvrsno. Da sam ja student ne bih propustio.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 19:58 ned, 8. 3. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]To je sigurno jedini nacin da joj se odobre ECTS-i. Mada nisam bas siguran koga treba pitati niti da ce joj se stvarno odobriti.[/quote]

nisam siguran da li MO ima ECTS koordinatora koji bi trebao biti zadužen za takve stvari, ali pretpostavljam da bi prodekan za nastavu bio ok osoba ;)

inače javilo mi se par ljudi preko pm-a, pa se čini da bude ovo prva godina na kojoj ćemo imati i matematičara, što mi se sviđa :)
krcko (napisa):

nisam siguran da li MO ima ECTS koordinatora koji bi trebao biti zadužen za takve stvari, ali pretpostavljam da bi prodekan za nastavu bio ok osoba Wink

inače javilo mi se par ljudi preko pm-a, pa se čini da bude ovo prva godina na kojoj ćemo imati i matematičara, što mi se sviđa Smile

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 7:09 pon, 9. 3. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Formalno, MO nema ECTS-koordinatora. :| Da nam takva osoba treba, Sveuciliste je javilo negdje prosle godine i onda smo dogovorili da ce takvi upiti ici Prodekanu koji ce onda to rijesiti ili nekoga ovlastiti da rijesi umjesto njega (dakle, Prodekan je poluformalni v.d. koordinator). :D Razlog: ponekad je prirodno da upite rijesi Prodekan ili neka mini-komisija, a ponekad je puno prirodnije da je to sef nekog studija. :)

Taj dogovor je bilo u doba bivse prodekanice, pa mozda aktualni prodekan nije svjestan tog detalja, no onda ce doci na VVS gdje cemo ga obavijestiti. ;)

Krace: Prodekan je dobra osoba za to. 8)
Formalno, MO nema ECTS-koordinatora. Neutral Da nam takva osoba treba, Sveuciliste je javilo negdje prosle godine i onda smo dogovorili da ce takvi upiti ici Prodekanu koji ce onda to rijesiti ili nekoga ovlastiti da rijesi umjesto njega (dakle, Prodekan je poluformalni v.d. koordinator). Very Happy Razlog: ponekad je prirodno da upite rijesi Prodekan ili neka mini-komisija, a ponekad je puno prirodnije da je to sef nekog studija. Smile

Taj dogovor je bilo u doba bivse prodekanice, pa mozda aktualni prodekan nije svjestan tog detalja, no onda ce doci na VVS gdje cemo ga obavijestiti. Wink

Krace: Prodekan je dobra osoba za to. Cool

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 13:34 pet, 13. 3. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

sutra (subota 14.3.) u 11h u Zlatnom medi (savska) će se održati jedan uvodni sastanak. svi zainteresirani su slobodni doći ;)
sutra (subota 14.3.) u 11h u Zlatnom medi (savska) će se održati jedan uvodni sastanak. svi zainteresirani su slobodni doći Wink

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum