Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
nemo Moderator

Spol: 
|
Postano: 19:38 sri, 4. 3. 2009 Naslov: Ljetna tvornica znanosti |
|
|
Ljetna tvornica znanosti iliti Summer Science Factory (SSF) je ljetna znanstvena radionica za osnovnoškolce u dobi od 10-15 godina. Održava se zadnje dvije godine krajem srpnja/početkom kolovoza u MedILS-u u Splitu, traje nekih tjedan do dva, pa će tako i ove godine. Dodatne informacije možete naći na stranicama [url=http://www.medils.org/index.php/summer-schools-2008/summer-science-factory/]medilsa[/url] i u brošuri [url=http://student.fizika.org/~nemo/box/Brosura_SSF_2008.pdf]ovdje[/url] (pdf, 9MB), ima čak i nekih slika [url=http://www.facebook.com/album.php?aid=27334&id=630929378]ovdje[/url] :D I kakve to veze ima sa vama?
Ako imate volju/želju raditi nešto znanstveno sa djecom možete se prijaviti meni kao voditelju projekta (e-pošta nemo {na} fizika.org ili ovdje na forumu) kako bi ste sudjelovali. Stvar se prošle godine odvijala tako da su dvoje studenata zajedno razradili i održali jednu radionicu koja je zamišljena kao mali znanstveni projekt koji se odvija kroz tjedan dana. Npr. kolega Damjan Jelić i ja smo osmislili radionicu izrade hidroelektrane, kolege s kemije su radili sintetiziranje kojekakvih kiselina, biolozi su istraživali ekosustav u okolici instituta, a bilo je još i drugih stvari. Želimo pokriti što više područja :)
Ove godine će stvari vjerojatno izgledati slično, no to na kraju ovisi o ljudima koji žele biti mentori. Nadamo se da će se projekt u suradnji sa Odjelom za Fiziku (PMFST) proširiti (moći ćemo raditi sa više djece zato jer ćemo imati više prostora), a razmišljalo se o širenju projekta i na srednjoškolsku djecu. No to opet ovisi o mentorima ;) informacije su zasad malo mutne s obzirom da je projekt za ovu godinu tek krenuo, a projekt je vrlo demokratičan i izgledom dosta ovisi o studentima koji rade na njemu :mrgreen:
U svakom slučaju ako imate bilo kakvih pitanja slobodno mi ih postavite na mail ili ovdje na forum ;)
Ljetna tvornica znanosti iliti Summer Science Factory (SSF) je ljetna znanstvena radionica za osnovnoškolce u dobi od 10-15 godina. Održava se zadnje dvije godine krajem srpnja/početkom kolovoza u MedILS-u u Splitu, traje nekih tjedan do dva, pa će tako i ove godine. Dodatne informacije možete naći na stranicama medilsa i u brošuri ovdje (pdf, 9MB), ima čak i nekih slika ovdje I kakve to veze ima sa vama?
Ako imate volju/želju raditi nešto znanstveno sa djecom možete se prijaviti meni kao voditelju projekta (e-pošta nemo {na} fizika.org ili ovdje na forumu) kako bi ste sudjelovali. Stvar se prošle godine odvijala tako da su dvoje studenata zajedno razradili i održali jednu radionicu koja je zamišljena kao mali znanstveni projekt koji se odvija kroz tjedan dana. Npr. kolega Damjan Jelić i ja smo osmislili radionicu izrade hidroelektrane, kolege s kemije su radili sintetiziranje kojekakvih kiselina, biolozi su istraživali ekosustav u okolici instituta, a bilo je još i drugih stvari. Želimo pokriti što više područja
Ove godine će stvari vjerojatno izgledati slično, no to na kraju ovisi o ljudima koji žele biti mentori. Nadamo se da će se projekt u suradnji sa Odjelom za Fiziku (PMFST) proširiti (moći ćemo raditi sa više djece zato jer ćemo imati više prostora), a razmišljalo se o širenju projekta i na srednjoškolsku djecu. No to opet ovisi o mentorima informacije su zasad malo mutne s obzirom da je projekt za ovu godinu tek krenuo, a projekt je vrlo demokratičan i izgledom dosta ovisi o studentima koji rade na njemu
U svakom slučaju ako imate bilo kakvih pitanja slobodno mi ih postavite na mail ili ovdje na forum
_________________ Umjesto da postavlja pitanje o tome što je prije nastalo - kokoš ili jaje, čovjeku se najednom učinilo da je kokoš zamisao jajeta o stvaranju novih jaja.

|
|
[Vrh] |
|
zebrica Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
Postano: 14:53 sub, 7. 3. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="zebrica"]održava li se i ove godine radionica u Splitu?
Moraju li si i studenti naći smjestaj ili je to organizirani?
Da li se dobiva kakva naknada (plaća) ili mozda bodovi za upis na diplomski ako sudjeljujemo?
koji je otprilike termin?[/quote]
1) da održava se, no nekako mi se čini da je to jasno iz činjenice da sam ovaj post postavio prije par dana ;)
2) smještaj i prehrana će biti sređen, pokrivaju se i troškovi puta svim sudionicima koji nisu iz splita (što je obično većina)
3) naknadu ne mogu garantirati, ovisi o tome koliko se novaca skupi za projekt. prošle godine je bilo dovoljno da svi mentori dobiju 500kn, a godinu prije nije bilo tako nečeg. dakle možda i bude :) Što se tiče ECTS-a to je van naših mogućnosti, jer mi nismo visoko učilište pa ih niti ne možemo davati :? Radionica bi trebala biti akreditirana kao kolegij da bi za nju mogla dobiti bodove, a nakon toga bi ti ju i tvoja matična ustanova trebala priznati.
4) otprilike termin ti je kao što sam napomenuo u uvodnom postu, kraj srpnja/početak kolovoza. u svakom slučaju poslije rokova. prošle godine je bilo od 29.7. do 3.8. - točan termin za ovu godinu bi trebao znati sljedeći tjedan.
zebrica (napisa): | održava li se i ove godine radionica u Splitu?
Moraju li si i studenti naći smjestaj ili je to organizirani?
Da li se dobiva kakva naknada (plaća) ili mozda bodovi za upis na diplomski ako sudjeljujemo?
koji je otprilike termin? |
1) da održava se, no nekako mi se čini da je to jasno iz činjenice da sam ovaj post postavio prije par dana
2) smještaj i prehrana će biti sređen, pokrivaju se i troškovi puta svim sudionicima koji nisu iz splita (što je obično većina)
3) naknadu ne mogu garantirati, ovisi o tome koliko se novaca skupi za projekt. prošle godine je bilo dovoljno da svi mentori dobiju 500kn, a godinu prije nije bilo tako nečeg. dakle možda i bude Što se tiče ECTS-a to je van naših mogućnosti, jer mi nismo visoko učilište pa ih niti ne možemo davati Radionica bi trebala biti akreditirana kao kolegij da bi za nju mogla dobiti bodove, a nakon toga bi ti ju i tvoja matična ustanova trebala priznati.
4) otprilike termin ti je kao što sam napomenuo u uvodnom postu, kraj srpnja/početak kolovoza. u svakom slučaju poslije rokova. prošle godine je bilo od 29.7. do 3.8. - točan termin za ovu godinu bi trebao znati sljedeći tjedan.
_________________ Umjesto da postavlja pitanje o tome što je prije nastalo - kokoš ili jaje, čovjeku se najednom učinilo da je kokoš zamisao jajeta o stvaranju novih jaja.

|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 7:09 pon, 9. 3. 2009 Naslov: |
|
|
Formalno, MO nema ECTS-koordinatora. :| Da nam takva osoba treba, Sveuciliste je javilo negdje prosle godine i onda smo dogovorili da ce takvi upiti ici Prodekanu koji ce onda to rijesiti ili nekoga ovlastiti da rijesi umjesto njega (dakle, Prodekan je poluformalni v.d. koordinator). :D Razlog: ponekad je prirodno da upite rijesi Prodekan ili neka mini-komisija, a ponekad je puno prirodnije da je to sef nekog studija. :)
Taj dogovor je bilo u doba bivse prodekanice, pa mozda aktualni prodekan nije svjestan tog detalja, no onda ce doci na VVS gdje cemo ga obavijestiti. ;)
Krace: Prodekan je dobra osoba za to. 8)
Formalno, MO nema ECTS-koordinatora. Da nam takva osoba treba, Sveuciliste je javilo negdje prosle godine i onda smo dogovorili da ce takvi upiti ici Prodekanu koji ce onda to rijesiti ili nekoga ovlastiti da rijesi umjesto njega (dakle, Prodekan je poluformalni v.d. koordinator). Razlog: ponekad je prirodno da upite rijesi Prodekan ili neka mini-komisija, a ponekad je puno prirodnije da je to sef nekog studija.
Taj dogovor je bilo u doba bivse prodekanice, pa mozda aktualni prodekan nije svjestan tog detalja, no onda ce doci na VVS gdje cemo ga obavijestiti.
Krace: Prodekan je dobra osoba za to.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
|