Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Milojko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 11:33 ned, 5. 4. 2009 Naslov: Objava rezultata na internetu |
|
|
Nešto sam načuo, informacija nije skroz provjerena, al, evo da pitam, jel istina da su neke udruge za "zaštitu" ljudskih prava izborile se za potpisivanje nekakvih ugovora kako se rezultati kolokvija i sličnih ispita više neće smjeti objavljivati na internetu, zbog, kao zaštite privatnosti svakog pojedinca? navodno, smjet će se rezultati stavljati samo na oglasnu ploču na faksu. zanima me jel ima tu ikakve istine, il ja to samo baljezgam gluposti :)
Nešto sam načuo, informacija nije skroz provjerena, al, evo da pitam, jel istina da su neke udruge za "zaštitu" ljudskih prava izborile se za potpisivanje nekakvih ugovora kako se rezultati kolokvija i sličnih ispita više neće smjeti objavljivati na internetu, zbog, kao zaštite privatnosti svakog pojedinca? navodno, smjet će se rezultati stavljati samo na oglasnu ploču na faksu. zanima me jel ima tu ikakve istine, il ja to samo baljezgam gluposti
_________________ Sedam je prost broj
Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 11:54 ned, 5. 4. 2009 Naslov: |
|
|
Vjerojatno je patka (pogotovo ako si to cuo prije 4 dana ili je prica tada krenula ;)). Cuo sam davno price kako to narusava privatnost i sl. no ako netko i zakljuci da je to stvarni problem [ :nuts2: ], onda nece zabraniti objavu rezultata, nego ce traziti "sifriranje". :-s Recimo, FERovci u pravilu objavljuju rezultate preko JMBAGa, izostavljajuci ime i prezime. :D
IMO, rad Sveucilista je javan, pa se nema tko sto buniti na objavu rezultata na Internetu. 8) Takodjer, mislim da je i u interesu transparentnosti da rezultati budu sto dostupniji. :)
Vjerojatno je patka (pogotovo ako si to cuo prije 4 dana ili je prica tada krenula ). Cuo sam davno price kako to narusava privatnost i sl. no ako netko i zakljuci da je to stvarni problem [ ], onda nece zabraniti objavu rezultata, nego ce traziti "sifriranje". Recimo, FERovci u pravilu objavljuju rezultate preko JMBAGa, izostavljajuci ime i prezime.
IMO, rad Sveucilista je javan, pa se nema tko sto buniti na objavu rezultata na Internetu. Takodjer, mislim da je i u interesu transparentnosti da rezultati budu sto dostupniji.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
marijap Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
shumi1 Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 21:45 ned, 5. 4. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="marijap"]Na efzg provode neki oblik zaštite privatnosti (možda se svi toga ne drže) u obliku lozinke za određeni dokument, tj. objavljene rezultate koju znaju samo oni koji trebaju (npr. grupa koja sluša kolegij kod nekog profesora).[/quote]
... Na efzg ti se donedavno, zbog neobjavljivanja podataka u javnost, dogadjalo da su studenti vidjeli da prof. upisuje ocjenu u index nekoj osobi ispred njega, a kojeg nitko nikada nije vidio na kolokviju ili ispitu
(naravno tada nisu niti mogli samo tako vidjeti ime te osobe na bodovnoj listi, a svi znamo koliko bi trajalo da administracija u nekoj hrvatskoj ustanovi obavi naizgled jednostavnu radnju da dodje do te bodovne liste i provjeri par podataka)
marijap (napisa): | Na efzg provode neki oblik zaštite privatnosti (možda se svi toga ne drže) u obliku lozinke za određeni dokument, tj. objavljene rezultate koju znaju samo oni koji trebaju (npr. grupa koja sluša kolegij kod nekog profesora). |
... Na efzg ti se donedavno, zbog neobjavljivanja podataka u javnost, dogadjalo da su studenti vidjeli da prof. upisuje ocjenu u index nekoj osobi ispred njega, a kojeg nitko nikada nije vidio na kolokviju ili ispitu
(naravno tada nisu niti mogli samo tako vidjeti ime te osobe na bodovnoj listi, a svi znamo koliko bi trajalo da administracija u nekoj hrvatskoj ustanovi obavi naizgled jednostavnu radnju da dodje do te bodovne liste i provjeri par podataka)
_________________ Verum, sine mendatio, certum et verissimum
|
|
[Vrh] |
|
spacedoctor Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
sarah Forumaš(ica)
|