Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Skriptarnica
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Anja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
114 = 118 - 4

PostPostano: 12:51 ned, 29. 2. 2004    Naslov: Skriptarnica Citirajte i odgovorite

[quote]da ovogodišnja predavanja i vježbe od sada možete naći u skriptarnici. [/quote]

Jel to znači "možete ih u skriptarnici pokupiti te ih kopirati gdje želite i onda vratiti", ili "možete ih kopirati samo kod Debeloprstog Monopolista koji će vam pritom najvjerojatnije pokušati uvaliti i hrpu nepotrebnih stvari, duplikata te kopiranih praznih listova te to sve naplatiti skuplje nego mnoge druge kopiraone u kojima, btw, nisu tako bezobrazni"?
Sve mi se čini da je ovo drugo. Ispravite me ako griješim. :evil:
Uopće, što je taj tip, kupio taj prostor, ili ga unajmljuje od faksa? Kako to da opstaje tamo iako su studenti masovno nezadovoljni? Što, studenti su pretihi, ili?
Ne bi li se studentski predstavnici trebali za svoje birače izboriti za najpovoljnije kopiranje na samom faksu? :evil: :evil: :evil:
Molim da se oglase. :agrue:

[color=darkred][b]Admin (vsego) edit:[/b] Ovaj topic nastao je odvajanjem od topica [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=1354]Predavanja i vježbe[/url] s foruma [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewforum.php?f=36]Metrički Prostori[/url].[/color]
Citat:
da ovogodišnja predavanja i vježbe od sada možete naći u skriptarnici.

Jel to znači "možete ih u skriptarnici pokupiti te ih kopirati gdje želite i onda vratiti", ili "možete ih kopirati samo kod Debeloprstog Monopolista koji će vam pritom najvjerojatnije pokušati uvaliti i hrpu nepotrebnih stvari, duplikata te kopiranih praznih listova te to sve naplatiti skuplje nego mnoge druge kopiraone u kojima, btw, nisu tako bezobrazni"?
Sve mi se čini da je ovo drugo. Ispravite me ako griješim. Evil or Very Mad
Uopće, što je taj tip, kupio taj prostor, ili ga unajmljuje od faksa? Kako to da opstaje tamo iako su studenti masovno nezadovoljni? Što, studenti su pretihi, ili?
Ne bi li se studentski predstavnici trebali za svoje birače izboriti za najpovoljnije kopiranje na samom faksu? Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Molim da se oglase. #Bad Talk

Admin (vsego) edit: Ovaj topic nastao je odvajanjem od topica Predavanja i vježbe s foruma Metrički Prostori.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Ivančica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
-18 = 43 - 61

PostPostano: 20:35 uto, 2. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Anja! Prvo se smiri.
Ja sam skopirala i predavanja i vježbe i stavila tamo u futrolu tako da nema duplikata.
Drugo, ime mu je Goran i nikada ne uvaljuje nikome što mu ne treba. Nego čak, dapače često i pokloni nekoliko kopija. A ako je Robert taj koji ti se ne sviđa, žali se Goranu. On je gazda.
A što se tiče cijene, prostor je unajmljen i i manja cijena ne može biti jer bi poslovao s gubitkom, što nije nikako motivirajuće za njega da nastavi raditi.
I nadalje, ako ti se cijene ili usluga ne sviđaju nađi od nekoga bilježnicu i skopiraj gdje god želiš.
Anja! Prvo se smiri.
Ja sam skopirala i predavanja i vježbe i stavila tamo u futrolu tako da nema duplikata.
Drugo, ime mu je Goran i nikada ne uvaljuje nikome što mu ne treba. Nego čak, dapače često i pokloni nekoliko kopija. A ako je Robert taj koji ti se ne sviđa, žali se Goranu. On je gazda.
A što se tiče cijene, prostor je unajmljen i i manja cijena ne može biti jer bi poslovao s gubitkom, što nije nikako motivirajuće za njega da nastavi raditi.
I nadalje, ako ti se cijene ili usluga ne sviđaju nađi od nekoga bilježnicu i skopiraj gdje god želiš.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Gost

PostPostano: 0:55 sri, 3. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]Ja sam skopirala i predavanja i vježbe i stavila tamo u futrolu tako da nema duplikata[/quote]
Ja sam ih isto iskopirala (pa duplikata ima, kod hrpe ljudi) i nisam ih stavila kod Gorana u futrolu. Ali kad ja nisam tako brižna prema drugim studentima. :roll:
[quote] ime mu je Goran[/quote]
Ok. :)
[quote]nikada ne uvaljuje nikome što mu ne treba[/quote]
Ne, to samo pristojno nudi. Uvaljuje duple listove - meni jest, više puta. I više drugih ljudi koje poznajem.
[quote]A ako je Robert taj koji ti se ne sviđa[/quote]
Nije. Goran je onaj koji mi se ne sviđa.
[quote]manja cijena ne može biti jer bi poslovao s gubitkom, što nije nikako motivirajuće za njega da nastavi raditi[/quote]
Ovo je stvarno biser! Što je naš faks, socijalna ustanova? Surađujemo sa Sindikatom Kopirača? Pa valjda su studenti oni kojima se treba ići na ruku (a za to se trebaju (iz)boriti njihovi predstavnici), a ne neki tu Goran-Kopirač! :x Nek se raspiše pošteni natječaj za prostor pa da vidimo da li nema onih koji bi tu radili za manju cijenu kopiranja? Ili se varam, Goran je s ovakvom cijenom prošao na takvom natječaju?
[quote]ako ti se cijene ili usluga ne sviđaju nađi od nekoga bilježnicu i skopiraj gdje god želiš.[/quote]
Naravno, to sam napravila, i radim, kad god je moguće. Stvar i jest u tome da se neke stvari nalaze samo u skriptarnici, ili, što je češće, student nema vremena (npr. u pauzi predavanja ili dok netko čeka da mu se vrati bilježnica) otići kopirati drugdje. Pa ne treba nikome objašnjavati, znamo koja je važnost kopiraone unutar samog faksa.

Na faksu mora postojati mjesto na kojem se može doći do svih materijala, ali smatram da je stanje s kopiraonom na našem faksu u najmanju ruku nemoralno i ne-fer prema studentima. I još se dozvoljava reklamiranje na forumu. Da, znam, to je vezano s nastavom. Kao i sve druge usluge koje skriptarnica nudi. Pa možda da joj se otvori stalni prostor za oglašavanje? Još bolje, pokrenimo akciju! Skupljajmo priloge! "Dajte da Goran ima"! "Svi smo mi Goran"! :roll:
Citat:
Ja sam skopirala i predavanja i vježbe i stavila tamo u futrolu tako da nema duplikata

Ja sam ih isto iskopirala (pa duplikata ima, kod hrpe ljudi) i nisam ih stavila kod Gorana u futrolu. Ali kad ja nisam tako brižna prema drugim studentima. Rolling Eyes
Citat:
ime mu je Goran

Ok. Smile
Citat:
nikada ne uvaljuje nikome što mu ne treba

Ne, to samo pristojno nudi. Uvaljuje duple listove - meni jest, više puta. I više drugih ljudi koje poznajem.
Citat:
A ako je Robert taj koji ti se ne sviđa

Citat:
manja cijena ne može biti jer bi poslovao s gubitkom, što nije nikako motivirajuće za njega da nastavi raditi

Ovo je stvarno biser! Što je naš faks, socijalna ustanova? Surađujemo sa Sindikatom Kopirača? Pa valjda su studenti oni kojima se treba ići na ruku (a za to se trebaju (iz)boriti njihovi predstavnici), a ne neki tu Goran-Kopirač! Mad Nek se raspiše pošteni natječaj za prostor pa da vidimo da li nema onih koji bi tu radili za manju cijenu kopiranja? Ili se varam, Goran je s ovakvom cijenom prošao na takvom natječaju?
Citat:
ako ti se cijene ili usluga ne sviđaju nađi od nekoga bilježnicu i skopiraj gdje god želiš.

Naravno, to sam napravila, i radim, kad god je moguće. Stvar i jest u tome da se neke stvari nalaze samo u skriptarnici, ili, što je češće, student nema vremena (npr. u pauzi predavanja ili dok netko čeka da mu se vrati bilježnica) otići kopirati drugdje. Pa ne treba nikome objašnjavati, znamo koja je važnost kopiraone unutar samog faksa.

Na faksu mora postojati mjesto na kojem se može doći do svih materijala, ali smatram da je stanje s kopiraonom na našem faksu u najmanju ruku nemoralno i ne-fer prema studentima. I još se dozvoljava reklamiranje na forumu. Da, znam, to je vezano s nastavom. Kao i sve druge usluge koje skriptarnica nudi. Pa možda da joj se otvori stalni prostor za oglašavanje? Još bolje, pokrenimo akciju! Skupljajmo priloge! "Dajte da Goran ima"! "Svi smo mi Goran"! Rolling Eyes

[Vrh]
Anja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

114 = 118 - 4

PostPostano: 0:58 sri, 3. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ovo gore je bio moj post (no to si skužila) - u žaru rasprave zaboravila sam se ulogirati. :)
Ovo gore je bio moj post (no to si skužila) - u žaru rasprave zaboravila sam se ulogirati. Smile

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:07 sri, 3. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Anja, budi srce pa reci gdje se to na Forumu [b]reklamira[/b] Skriptarinca? :-k

Imamo jedan topic na tu temu, [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=1039]FOTOKOPIRAONE - gdje, koliko lipa, ... ?[/url] - jedan informativni topic gdje studenti izmjenjuju informacije o fotokopiraonama cije usluge su koristili. :)

Ako je negdje netko napisao da nesto ima u Skriptarnici, onda je to valjda informacija gdje su materijali, a ne poziv "[i]Hajde svi u Skriptarnicu![/i]". 8)

Ako mi je negdje promakla koja reklama, samo reci gdje. Mozes i PMom. :)
Anja, budi srce pa reci gdje se to na Forumu reklamira Skriptarinca? Think

Imamo jedan topic na tu temu, FOTOKOPIRAONE - gdje, koliko lipa, ... ? - jedan informativni topic gdje studenti izmjenjuju informacije o fotokopiraonama cije usluge su koristili. Smile

Ako je negdje netko napisao da nesto ima u Skriptarnici, onda je to valjda informacija gdje su materijali, a ne poziv "Hajde svi u Skriptarnicu!". Cool

Ako mi je negdje promakla koja reklama, samo reci gdje. Mozes i PMom. Smile

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 16:53 sri, 3. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anja"][quote]nikada ne uvaljuje nikome što mu ne treba[/quote]
Ne, to samo pristojno nudi. Uvaljuje duple listove - meni jest, više puta. I više drugih ljudi koje poznajem.[/quote]

nisi jedina
nejednom sam dobila puno identicnih listova

[quote="Anja"][quote]A ako je Robert taj koji ti se ne sviđa[/quote]
Nije. Goran je onaj koji mi se ne sviđa.[/quote]

meni se ne svidja nitko tko radi u skriptarnici (bar od ljudi na koje sam dosada naletila)

situacija:
cekam u redu za KOPIRANJE pola sata
dodjem na red
i tip mi kaze da mi nemre kopirati PREKO REDA
ono.. halo... ko je tu blesav??
i naravno, onda sam morala CEKATI dok je za par ljudi koji su bili IZA mene obavio kopiranje... pa sam TEK ONDA JA dosla na red
totalno bezobrazno ponasanje
i sramotno da im dozvoljavaju da budu u prostorijama faxa

[quote="Anja"][quote]manja cijena ne može biti jer bi poslovao s gubitkom, što nije nikako motivirajuće za njega da nastavi raditi[/quote]
Ovo je stvarno biser! Što je naš faks, socijalna ustanova? Surađujemo sa Sindikatom Kopirača?[/quote]

:rotfl:
dakle, razgovarala sam sa ponesto kopiraona koje TAKODJER IZNAJMLJUJU prostor u kojem borave
i IMAJU NIZE cijene nego skriptarnica
i ISPLATI im se
a kad sam spomeula cijene u skriptarnici, ljudi su rekli 'pljackaju vas'

[quote="Anja"] Pa valjda su studenti oni kojima se treba ići na ruku (a za to se trebaju (iz)boriti njihovi predstavnici), a ne neki tu Goran-Kopirač! :x Nek se raspiše pošteni natječaj za prostor pa da vidimo da li nema onih koji bi tu radili za manju cijenu kopiranja? Ili se varam, Goran je s ovakvom cijenom prošao na takvom natječaju? [/quote]

pitanje jel tu uopce i bilo natjecaja.... :roll:
ono, ne znam koja je tu politika i kako se nekome dozvoljava monopolizam... no.... o tome drugom prilikom....

[quote="Anja"][quote]ako ti se cijene ili usluga ne sviđaju nađi od nekoga bilježnicu i skopiraj gdje god želiš.[/quote]
Naravno, to sam napravila, i radim, kad god je moguće. Stvar i jest u tome da se neke stvari nalaze samo u skriptarnici,[/quote]

e, ovo me beskrajno zivcira :!:
da bi dobila materijale za nastavu ja MORAM ici u skriptarnicu, jer ih profaci tamo ostave.... uopce ne razmisljajuci o tome koliko NAMA skriptarnica naplacuje.....
da ne spominjem situaciju kad u 8 ujutro profa ostavi materijale za ono sto imamo u 8.15
i onda toga ima da svatko pljune tri-cetiri kune
pa sad vi racunajte koliko su oni zaradjivali u takva jutra :evil:

[quote="Anja"] ili, što je češće, student nema vremena (npr. u pauzi predavanja ili dok netko čeka da mu se vrati bilježnica) otići kopirati drugdje. Pa ne treba nikome objašnjavati, znamo koja je važnost kopiraone unutar samog faksa.[/quote]

nazalost :(
ja sam za to da se provjeri koliko dugo oni jos imaju pravo na monopol
ako to istice u nekom razumnom roku, mogli bi se organizirati i naci kopiraonu koja bi bila voljna tu raditi, sa slicnim aranzmanom

a sto se studentskih predstavnika tice, njih ocito treba smijeniti, jer ne rade nista korisno za studente (uopce se ne pojavljuju na sjednicama, gdje imaju priliku reci nesto u korist prve godine i ovih scena sa dodatnim rokom, gdje su se mogli buniti na cinjenicu da nam je ljetni rok ove godine gadno zguzvan, gdje su se prosle godine mogli buniti da ne ukinu treci ljetni rok.... ali, njih nije briga..... bitno da su oni i clanovi sume jedini koji imaju prvao koristiti STUDENTSKU prostooriju na faxu - za neupucene - 102)

[quote="Anja"]Na faksu mora postojati mjesto na kojem se može doći do svih materijala, ali smatram da je stanje s kopiraonom na našem faksu u najmanju ruku nemoralno i ne-fer prema studentima.[/quote]

slazem se
i tvrdim da se moze nesto napraviti, samo se treba pokrenuti
ako nista drugo, bar se moze nesto saznati.....
ali, kako sada stvari stoje, i koliko je sadasnjim studentskim predstavnicima stalo (a koji su btw svi dobri sa ljudima iz kopiraone) ne bude nista od toga, bar do izbora ujesen.... kad bi se valjda trebala pruziti mogucnost promijeniti ih i pokusati popraviti ono sto se pokvarilo....
naravno, ako se za termine kandidature sazna PRIJE izbora

[quote="Anja"] I još se dozvoljava reklamiranje na forumu. Da, znam, to je vezano s nastavom. Kao i sve druge usluge koje skriptarnica nudi. Pa možda da joj se otvori stalni prostor za oglašavanje? Još bolje, pokrenimo akciju! Skupljajmo priloge! "Dajte da Goran ima"! "Svi smo mi Goran"! :roll:[/quote]

cccc.... cool off
na ovom forumu je reklamiranje STROGO zabranjeno
obavijest da se nesto nalazi ovdje ili ondije nije reklama....
jedine reklame koje su ostale su ona o apsolventskim putovanjima, ono od Steela kad je isao upisivati francuski i napisao je kako se krecu cijene, i slino, sa cijenama oko kopiraona
koliko mene sjecanje sluzi (a tu sam vise manje od pocetka rada Foruma i citam vise manje sve postove) nije bilo nicega drugog (bilo je pokusaja, pa su neslavno propali :g:)

tako da, sto se reklame tice, toga ovdje ne bude
a cuj, ima i obavijest da se neki materijali za UUR nalaze u onoj kopiraoni u bijenickoj
da li bi i to nazvala reklamom?

inace, sasvim se slazem da bi trebalo ukrotiti ovaj monopol (necemo o cijenama sendvica i dnevnom protoku novca kroz sendvicaru)
i slazem se da bi to mi, studenti, trebali pokrenuti
ali, takodjer, kazem da od sadasnjih studentsih predstavnika mislim da ne budes nista korisno niti cula, niti saznala
a niti ce se potruditi ista napraviti ili reci

bar je to moje dosadasnje iskustvo s njima
Anja (napisa):
Citat:
nikada ne uvaljuje nikome što mu ne treba

nisi jedina
nejednom sam dobila puno identicnih listova

Anja (napisa):
Citat:
A ako je Robert taj koji ti se ne sviđa

meni se ne svidja nitko tko radi u skriptarnici (bar od ljudi na koje sam dosada naletila)

situacija:
cekam u redu za KOPIRANJE pola sata
dodjem na red
i tip mi kaze da mi nemre kopirati PREKO REDA
ono.. halo... ko je tu blesav??
i naravno, onda sam morala CEKATI dok je za par ljudi koji su bili IZA mene obavio kopiranje... pa sam TEK ONDA JA dosla na red
totalno bezobrazno ponasanje
i sramotno da im dozvoljavaju da budu u prostorijama faxa

Anja (napisa):
Citat:
manja cijena ne može biti jer bi poslovao s gubitkom, što nije nikako motivirajuće za njega da nastavi raditi

Ovo je stvarno biser! Što je naš faks, socijalna ustanova? Surađujemo sa Sindikatom Kopirača?

Valjam se po podu od smijeha
dakle, razgovarala sam sa ponesto kopiraona koje TAKODJER IZNAJMLJUJU prostor u kojem borave
i IMAJU NIZE cijene nego skriptarnica
i ISPLATI im se
a kad sam spomeula cijene u skriptarnici, ljudi su rekli 'pljackaju vas'

Anja (napisa):
Pa valjda su studenti oni kojima se treba ići na ruku (a za to se trebaju (iz)boriti njihovi predstavnici), a ne neki tu Goran-Kopirač! Mad Nek se raspiše pošteni natječaj za prostor pa da vidimo da li nema onih koji bi tu radili za manju cijenu kopiranja? Ili se varam, Goran je s ovakvom cijenom prošao na takvom natječaju?

pitanje jel tu uopce i bilo natjecaja.... Rolling Eyes
ono, ne znam koja je tu politika i kako se nekome dozvoljava monopolizam... no.... o tome drugom prilikom....

Anja (napisa):
Citat:
ako ti se cijene ili usluga ne sviđaju nađi od nekoga bilježnicu i skopiraj gdje god želiš.

Naravno, to sam napravila, i radim, kad god je moguće. Stvar i jest u tome da se neke stvari nalaze samo u skriptarnici,

e, ovo me beskrajno zivcira Exclamation
da bi dobila materijale za nastavu ja MORAM ici u skriptarnicu, jer ih profaci tamo ostave.... uopce ne razmisljajuci o tome koliko NAMA skriptarnica naplacuje.....
da ne spominjem situaciju kad u 8 ujutro profa ostavi materijale za ono sto imamo u 8.15
i onda toga ima da svatko pljune tri-cetiri kune
pa sad vi racunajte koliko su oni zaradjivali u takva jutra Evil or Very Mad

Anja (napisa):
ili, što je češće, student nema vremena (npr. u pauzi predavanja ili dok netko čeka da mu se vrati bilježnica) otići kopirati drugdje. Pa ne treba nikome objašnjavati, znamo koja je važnost kopiraone unutar samog faksa.

nazalost Sad
ja sam za to da se provjeri koliko dugo oni jos imaju pravo na monopol
ako to istice u nekom razumnom roku, mogli bi se organizirati i naci kopiraonu koja bi bila voljna tu raditi, sa slicnim aranzmanom

a sto se studentskih predstavnika tice, njih ocito treba smijeniti, jer ne rade nista korisno za studente (uopce se ne pojavljuju na sjednicama, gdje imaju priliku reci nesto u korist prve godine i ovih scena sa dodatnim rokom, gdje su se mogli buniti na cinjenicu da nam je ljetni rok ove godine gadno zguzvan, gdje su se prosle godine mogli buniti da ne ukinu treci ljetni rok.... ali, njih nije briga..... bitno da su oni i clanovi sume jedini koji imaju prvao koristiti STUDENTSKU prostooriju na faxu - za neupucene - 102)

Anja (napisa):
Na faksu mora postojati mjesto na kojem se može doći do svih materijala, ali smatram da je stanje s kopiraonom na našem faksu u najmanju ruku nemoralno i ne-fer prema studentima.

slazem se
i tvrdim da se moze nesto napraviti, samo se treba pokrenuti
ako nista drugo, bar se moze nesto saznati.....
ali, kako sada stvari stoje, i koliko je sadasnjim studentskim predstavnicima stalo (a koji su btw svi dobri sa ljudima iz kopiraone) ne bude nista od toga, bar do izbora ujesen.... kad bi se valjda trebala pruziti mogucnost promijeniti ih i pokusati popraviti ono sto se pokvarilo....
naravno, ako se za termine kandidature sazna PRIJE izbora

Anja (napisa):
I još se dozvoljava reklamiranje na forumu. Da, znam, to je vezano s nastavom. Kao i sve druge usluge koje skriptarnica nudi. Pa možda da joj se otvori stalni prostor za oglašavanje? Još bolje, pokrenimo akciju! Skupljajmo priloge! "Dajte da Goran ima"! "Svi smo mi Goran"! Rolling Eyes

cccc.... cool off
na ovom forumu je reklamiranje STROGO zabranjeno
obavijest da se nesto nalazi ovdje ili ondije nije reklama....
jedine reklame koje su ostale su ona o apsolventskim putovanjima, ono od Steela kad je isao upisivati francuski i napisao je kako se krecu cijene, i slino, sa cijenama oko kopiraona
koliko mene sjecanje sluzi (a tu sam vise manje od pocetka rada Foruma i citam vise manje sve postove) nije bilo nicega drugog (bilo je pokusaja, pa su neslavno propali Mr. Green)

tako da, sto se reklame tice, toga ovdje ne bude
a cuj, ima i obavijest da se neki materijali za UUR nalaze u onoj kopiraoni u bijenickoj
da li bi i to nazvala reklamom?

inace, sasvim se slazem da bi trebalo ukrotiti ovaj monopol (necemo o cijenama sendvica i dnevnom protoku novca kroz sendvicaru)
i slazem se da bi to mi, studenti, trebali pokrenuti
ali, takodjer, kazem da od sadasnjih studentsih predstavnika mislim da ne budes nista korisno niti cula, niti saznala
a niti ce se potruditi ista napraviti ili reci

bar je to moje dosadasnje iskustvo s njima

Anja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

114 = 118 - 4

PostPostano: 23:57 sri, 3. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala, već znam gdje su jeftine kopiraone :wink: Zanima me, na koji način to mogu iskoristiti ako je hipotetski materijal jedino u skriptarnici? :?:
Što se tiče reklame, svako spominjanje nekog imena [b]po definiciji[/b] jest reklama, ne? Tema o jeftinim kopiraonama je odlična ideja, i takve stvari treba pisati (tj. tu je reklamirati u redu :) - jer se ljudima nude povoljne usluge, odnosno, barem povoljnije od ove na koju su često prisiljeni, i - nudi im se [b]izbor[/b]!), a skriptarnica je skupa i monopolistička i trebamo je maksimalno bojkotirati, a ne ostavljati u njoj jedine primjerke materijala i to još objavljivati. To mi se čini kao čisto namještanje posla. :? Ima i drugih načina da se studentima pomogne da dođu do materijala, i iako su kompliciraniji (pa valjda odatle i ideja skriptarnice kao mjesta na faksu na kojem se može brzo doći do svega što studentima treba!), trebalo bi ih propagirati (pa i na forumu) dok god imamo ovakvu skriptarnicu. No, to je moje mišljenje.

Očito, onima koji odlučuju (kao i onima koji bi na njih mogli utjecati) ovo odgovara, ili, ne smeta. A mnogima smeta, no oni nisu dovoljno glasni. Ok, ljubaznost, "uvaljivanje viškova" i sl. je stvar subjektivne pojedinačne procjene, možda nije bilo namjerno itd... ali cijena je objektivna činjenica, mnogi su jeftiniji i sigurno ovako ne mora biti. Je li naš prostor stvarno toliko skup? :roll:
Btw, čula sam da Goran odobrava popuste onima koji mu dobavljaju "popularne" materijale za daljnje raspačavanje. To bi dobro objasnilo zašto nekima nikako skriptarnica ne smeta.
[quote]meni se ne svidja nitko tko radi u skriptarnici (bar od ljudi na koje sam dosada naletila)[/quote]
Meni, također, niti Robi. Ako je to tip s velikim podočnjacima i nestalnom bojom kose. :)
Hvala, već znam gdje su jeftine kopiraone Wink Zanima me, na koji način to mogu iskoristiti ako je hipotetski materijal jedino u skriptarnici? Question
Što se tiče reklame, svako spominjanje nekog imena po definiciji jest reklama, ne? Tema o jeftinim kopiraonama je odlična ideja, i takve stvari treba pisati (tj. tu je reklamirati u redu Smile - jer se ljudima nude povoljne usluge, odnosno, barem povoljnije od ove na koju su često prisiljeni, i - nudi im se izbor!), a skriptarnica je skupa i monopolistička i trebamo je maksimalno bojkotirati, a ne ostavljati u njoj jedine primjerke materijala i to još objavljivati. To mi se čini kao čisto namještanje posla. Confused Ima i drugih načina da se studentima pomogne da dođu do materijala, i iako su kompliciraniji (pa valjda odatle i ideja skriptarnice kao mjesta na faksu na kojem se može brzo doći do svega što studentima treba!), trebalo bi ih propagirati (pa i na forumu) dok god imamo ovakvu skriptarnicu. No, to je moje mišljenje.

Očito, onima koji odlučuju (kao i onima koji bi na njih mogli utjecati) ovo odgovara, ili, ne smeta. A mnogima smeta, no oni nisu dovoljno glasni. Ok, ljubaznost, "uvaljivanje viškova" i sl. je stvar subjektivne pojedinačne procjene, možda nije bilo namjerno itd... ali cijena je objektivna činjenica, mnogi su jeftiniji i sigurno ovako ne mora biti. Je li naš prostor stvarno toliko skup? Rolling Eyes
Btw, čula sam da Goran odobrava popuste onima koji mu dobavljaju "popularne" materijale za daljnje raspačavanje. To bi dobro objasnilo zašto nekima nikako skriptarnica ne smeta.
Citat:

Meni, također, niti Robi. Ako je to tip s velikim podočnjacima i nestalnom bojom kose. Smile

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 0:21 čet, 4. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anja"]Hvala, već znam gdje su jeftine kopiraone :wink: Zanima me, na koji način to mogu iskoristiti ako je hipotetski materijal jedino u skriptarnici? :?:[/quote]

Nadjes "zrtvu" koja je vec kopirala trazeni materijal, posudis i kopiras sebi. :) Ako stvarno ima toliko duplikata, mozda ne bude ni potrebno da kopiras... :twisted: ;)

[quote="Anja"]Što se tiče reklame, svako spominjanje nekog imena [b]po definiciji[/b] jest reklama, ne?[/quote]

Ne bash... [b]Tvoje[/b] spominjanje skriptarnice moze biti eventualno [b]anti[/b]reklama, ne? :-k

Takodjer, kad bi svako spominjanje imena bilo reklama, sto bih onda smio odobriti na Forumu? :roll: Treba razlikovati informacije od reklamiranja... :)

[quote="Anja"]...skriptarnica je skupa i monopolistička i trebamo je maksimalno bojkotirati, a ne ostavljati u njoj jedine primjerke materijala i to još objavljivati. To mi se čini kao čisto namještanje posla. :? Ima i drugih načina da se studentima pomogne da dođu do materijala, i iako su kompliciraniji (pa valjda odatle i ideja skriptarnice kao mjesta na faksu na kojem se može brzo doći do svega što studentima treba!), trebalo bi ih propagirati (pa i na forumu) dok god imamo ovakvu skriptarnicu. No, to je moje mišljenje.[/quote]

To je i moje misljenje, ali stavi se u nasu poziciju ("nasu" = "zaposlenih na faxu").[list=1][*]Imamo sluzbenu odluku da materijale trebamo dostavljati skriptarnici (cini mi se da datira negdje iz razdoblja prof. Juraka kao prodekana za nastavu, ali nemoj me drzati za rijec)
[*]Skriptarnica nam je blizu - u zgradi u kojoj rad... dolazimo na posao. ;)
[*]Mi kopiramo stvari i onda samo potpisemo kopirano; pitanje je koliko zaposlenih je u toku sa cijenama skriptarnice[/list:o]
Ja sam se raspitao i provjerio mogu li imati pravnih problema ako materijale isporucim nekoj drugoj fotokopiraoni, a ne skriptarnici. :shock: Ispalo je da to smijem napraviti i da nece biti problema, pa sam poceo nositi materijale na jeftinije mjesto (ima negdje na forumu UuRa - fotokopiraona u Bijenickoj 13), uz obrazlozenje zasto bas tamo. 8)

No, koliko je realno ocekivati toliki trud od [b]vecine[/b] zaposlenih? :? A ja nemam namjeru ostalima govoriti da tako postupe, jer bi to onda bila reklama, a ja s tom fotokopiraonom nemam nista. :) Koliko znam, nisam jedini koji tamo ostavlja materijale, ali jesmo u manjini... :(

[quote="Anja"]Očito, onima koji odlučuju (kao i onima koji bi na njih mogli utjecati) ovo odgovara, ili, ne smeta. A mnogima smeta, no oni nisu dovoljno glasni. Ok, ljubaznost, "uvaljivanje viškova" i sl. je stvar subjektivne pojedinačne procjene, možda nije bilo namjerno itd... ali cijena je objektivna činjenica, mnogi su jeftiniji i sigurno ovako ne mora biti. Je li naš prostor stvarno toliko skup? :roll:[/quote]

Ovo zalazi u sferu vasih (studentskih) predstavnika u Fakultetskom Vijecu. :roll: Stogod Nesi mislila o njima, nista ne kosta traziti ih da to pitaju. :)

Mozda budu uspjesniji nego po pitanju [b]ovogodisnjeg[/b] ljetnog roka. :roll:

[quote="Anja"]Btw, čula sam da Goran odobrava popuste onima koji mu dobavljaju "popularne" materijale za daljnje raspačavanje. To bi dobro objasnilo zašto nekima nikako skriptarnica ne smeta.[/quote]

Ne bih znao, ali znam da ima ilegalnih materijala. :shock: Izmedju ostalog i materijala koje sam pisao kao student i oznacio svojim copyrightom, a tamo se dilaju bez da su me uopce obavijestili, a kamoli pitali. :evil: :x No, nije bas da mi se nateze s njima ili da mi se salje policiju ili stogod... :roll:

[quote="Anja"][quote]meni se ne svidja nitko tko radi u skriptarnici (bar od ljudi na koje sam dosada naletila)[/quote]
Meni, također, niti Robi. Ako je to tip s velikim podočnjacima i nestalnom bojom kose. :)[/quote]

Osobno, meni je ta ekipa ok, ali moguce je da su prema meni, kao asistentu, korektniji nego prema studentima... :roll: Tip iz sendvicare mi se cini full ok... :D
Anja (napisa):
Hvala, već znam gdje su jeftine kopiraone Wink Zanima me, na koji način to mogu iskoristiti ako je hipotetski materijal jedino u skriptarnici? Question

Nadjes "zrtvu" koja je vec kopirala trazeni materijal, posudis i kopiras sebi. Smile Ako stvarno ima toliko duplikata, mozda ne bude ni potrebno da kopiras... Twisted Evil Wink

Anja (napisa):
Što se tiče reklame, svako spominjanje nekog imena po definiciji jest reklama, ne?

Ne bash... Tvoje spominjanje skriptarnice moze biti eventualno antireklama, ne? Think

Takodjer, kad bi svako spominjanje imena bilo reklama, sto bih onda smio odobriti na Forumu? Rolling Eyes Treba razlikovati informacije od reklamiranja... Smile

Anja (napisa):
...skriptarnica je skupa i monopolistička i trebamo je maksimalno bojkotirati, a ne ostavljati u njoj jedine primjerke materijala i to još objavljivati. To mi se čini kao čisto namještanje posla. Confused Ima i drugih načina da se studentima pomogne da dođu do materijala, i iako su kompliciraniji (pa valjda odatle i ideja skriptarnice kao mjesta na faksu na kojem se može brzo doći do svega što studentima treba!), trebalo bi ih propagirati (pa i na forumu) dok god imamo ovakvu skriptarnicu. No, to je moje mišljenje.

To je i moje misljenje, ali stavi se u nasu poziciju ("nasu" = "zaposlenih na faxu").
  1. Imamo sluzbenu odluku da materijale trebamo dostavljati skriptarnici (cini mi se da datira negdje iz razdoblja prof. Juraka kao prodekana za nastavu, ali nemoj me drzati za rijec)
  2. Skriptarnica nam je blizu - u zgradi u kojoj rad... dolazimo na posao. Wink
  3. Mi kopiramo stvari i onda samo potpisemo kopirano; pitanje je koliko zaposlenih je u toku sa cijenama skriptarnice

Ja sam se raspitao i provjerio mogu li imati pravnih problema ako materijale isporucim nekoj drugoj fotokopiraoni, a ne skriptarnici. Shocked Ispalo je da to smijem napraviti i da nece biti problema, pa sam poceo nositi materijale na jeftinije mjesto (ima negdje na forumu UuRa - fotokopiraona u Bijenickoj 13), uz obrazlozenje zasto bas tamo. Cool

No, koliko je realno ocekivati toliki trud od vecine zaposlenih? Confused A ja nemam namjeru ostalima govoriti da tako postupe, jer bi to onda bila reklama, a ja s tom fotokopiraonom nemam nista. Smile Koliko znam, nisam jedini koji tamo ostavlja materijale, ali jesmo u manjini... Sad

Anja (napisa):
Očito, onima koji odlučuju (kao i onima koji bi na njih mogli utjecati) ovo odgovara, ili, ne smeta. A mnogima smeta, no oni nisu dovoljno glasni. Ok, ljubaznost, "uvaljivanje viškova" i sl. je stvar subjektivne pojedinačne procjene, možda nije bilo namjerno itd... ali cijena je objektivna činjenica, mnogi su jeftiniji i sigurno ovako ne mora biti. Je li naš prostor stvarno toliko skup? Rolling Eyes

Ovo zalazi u sferu vasih (studentskih) predstavnika u Fakultetskom Vijecu. Rolling Eyes Stogod Nesi mislila o njima, nista ne kosta traziti ih da to pitaju. Smile

Mozda budu uspjesniji nego po pitanju ovogodisnjeg ljetnog roka. Rolling Eyes

Anja (napisa):

Ne bih znao, ali znam da ima ilegalnih materijala. Shocked Izmedju ostalog i materijala koje sam pisao kao student i oznacio svojim copyrightom, a tamo se dilaju bez da su me uopce obavijestili, a kamoli pitali. Evil or Very Mad Mad No, nije bas da mi se nateze s njima ili da mi se salje policiju ili stogod... Rolling Eyes

Anja (napisa):
Citat:

Meni, također, niti Robi. Ako je to tip s velikim podočnjacima i nestalnom bojom kose. Smile

Osobno, meni je ta ekipa ok, ali moguce je da su prema meni, kao asistentu, korektniji nego prema studentima... Rolling Eyes Tip iz sendvicare mi se cini full ok... Very Happy

Zadnja promjena: vsego; 18:19 čet, 4. 3. 2004; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Anja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

114 = 118 - 4

PostPostano: 15:43 čet, 4. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]Nadjes "zrtvu" koja je vec kopirala trazeni materijal, posudis i kopiras sebi. Ako stvarno ima toliko duplikata, mozda ne bude ni potrebno da kopiras... [/quote]
Jes...ali onda se gubi ideja skriptarnice, a to je šteta za studente. Ideja je valjda da tamo sve mogu naći, a pod nosom im je dok su na faksu.

[quote]Ne bash... Tvoje spominjanje skriptarnice moze biti eventualno antireklama, ne?[/quote]
Ili [b]loša[/b] reklama, ovisno o definiciji. :)

[quote]Takodjer, kad bi svako spominjanje imena bilo reklama, sto bih onda smio odobriti na Forumu? Treba razlikovati informacije od reklamiranja...[/quote]
Jasno je da je tu teško povući granicu - sve je stvar dogovora. Hoće li biti primarna korist studenata ili princip da nema komercijalnog oglašavanja? Hoće li se dozvoliti negativne reklame - to može pomoći studentima a nikako ne pomaže nečijem poslu?
Ipak, objasnila sam zašto mislim da skriptarnicu u sadašnjoj situaciji treba tretirati zasebno. S druge strane, jasno je i da skriptarnici zapravo uopće ne treba reklama - svi znaju gdje je i što se tamo nudi. I oni to, nažalost, koriste za bahato i svojevoljno ponašanje. Uz mnoge druge bahatosti, recimo, nikad ne izdaju račun - to je evidentno protuzakonito.

[quote]Mi kopiramo stvari i onda samo potpisemo kopirano; pitanje je koliko zaposlenih je u toku sa cijenama skriptarnice[/quote]
Nažalost, studenti itekako jesu u toku. Baš sam to htjela reći, kako asistenti i profesori kopiraju u skriptarnici na račun faksa - pa onda bi i samom faksu trebalo biti u interesu da bude što jeftinije. :!: :?: Pa stvarno... o čemu se tu radi, jednostavno o inertnosti studenata, ali i [i]funkcionera[/i] na faksu, ili o korumpiranosti onih koji odlučuju? :? :x

[quote]ali moguce je da su prema meni, kao asistentu, korektniji nego prema studentima... [/quote]
To mi se čini kao vrlo vjerojatno istina. :roll: :cry: :evil:

No, da... Tko su predstavnici godina?
Citat:
Nadjes "zrtvu" koja je vec kopirala trazeni materijal, posudis i kopiras sebi. Ako stvarno ima toliko duplikata, mozda ne bude ni potrebno da kopiras...

Jes...ali onda se gubi ideja skriptarnice, a to je šteta za studente. Ideja je valjda da tamo sve mogu naći, a pod nosom im je dok su na faksu.

Citat:
Ne bash... Tvoje spominjanje skriptarnice moze biti eventualno antireklama, ne?

Ili loša reklama, ovisno o definiciji. Smile

Citat:
Takodjer, kad bi svako spominjanje imena bilo reklama, sto bih onda smio odobriti na Forumu? Treba razlikovati informacije od reklamiranja...

Jasno je da je tu teško povući granicu - sve je stvar dogovora. Hoće li biti primarna korist studenata ili princip da nema komercijalnog oglašavanja? Hoće li se dozvoliti negativne reklame - to može pomoći studentima a nikako ne pomaže nečijem poslu?
Ipak, objasnila sam zašto mislim da skriptarnicu u sadašnjoj situaciji treba tretirati zasebno. S druge strane, jasno je i da skriptarnici zapravo uopće ne treba reklama - svi znaju gdje je i što se tamo nudi. I oni to, nažalost, koriste za bahato i svojevoljno ponašanje. Uz mnoge druge bahatosti, recimo, nikad ne izdaju račun - to je evidentno protuzakonito.

Citat:
Mi kopiramo stvari i onda samo potpisemo kopirano; pitanje je koliko zaposlenih je u toku sa cijenama skriptarnice

Nažalost, studenti itekako jesu u toku. Baš sam to htjela reći, kako asistenti i profesori kopiraju u skriptarnici na račun faksa - pa onda bi i samom faksu trebalo biti u interesu da bude što jeftinije. Exclamation Question Pa stvarno... o čemu se tu radi, jednostavno o inertnosti studenata, ali i funkcionera na faksu, ili o korumpiranosti onih koji odlučuju? Confused Mad

Citat:
ali moguce je da su prema meni, kao asistentu, korektniji nego prema studentima...

To mi se čini kao vrlo vjerojatno istina. Rolling Eyes Crying or Very sad Evil or Very Mad

[Vrh]
Anja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

114 = 118 - 4

PostPostano: 16:03 čet, 4. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne mislim na kolegu Bezjaka, drugu godinu sam ipak apsolvirala prije nekog vremena. :twisted:
Ne mislim na kolegu Bezjaka, drugu godinu sam ipak apsolvirala prije nekog vremena. Twisted Evil

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 17:10 čet, 4. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anja"][quote]Takodjer, kad bi svako spominjanje imena bilo reklama, sto bih onda smio odobriti na Forumu? Treba razlikovati informacije od reklamiranja...[/quote]
Jasno je da je tu teško povući granicu - sve je stvar dogovora. Hoće li biti primarna korist studenata ili princip da nema komercijalnog oglašavanja? Hoće li se dozvoliti negativne reklame - to može pomoći studentima a nikako ne pomaže nečijem poslu?[/quote]

Mislim da smo nasli dobru mjeru... :) Ako imas konkretne prigovore ([i]post taj i taj[/i]) reci, pa cu provjeriti. 8)

[quote="Anja"][quote]Mi kopiramo stvari i onda samo potpisemo kopirano; pitanje je koliko zaposlenih je u toku sa cijenama skriptarnice[/quote]
Nažalost, studenti itekako jesu u toku. Baš sam to htjela reći, kako asistenti i profesori kopiraju u skriptarnici na račun faksa - pa onda bi i samom faksu trebalo biti u interesu da bude što jeftinije. :!: :?: Pa stvarno... o čemu se tu radi, jednostavno o inertnosti studenata, ali i [i]funkcionera[/i] na faksu, ili o korumpiranosti onih koji odlučuju? :? :x[/quote]

Ima jos jedno objasnjenje koje mi pada na pamet: mozda Fakultet ima povlastenu cijenu? :-k Iskreno, ne znam, ali to bi objasnilo nesklonost/nezainteresiranost Fakulteta da zastiti studente, kao i visoke cijene za studente kao nesto pomocu cega skriptarnica pokriva trosak "podilazenja" faxu. :roll:

[b]Naglasavam:[/b] Ne znam koliko fax placa niti ima li tu cudnih interesa. :? Prethodni odlomak je samo jedno zakljucivanje sto bi [b]moglo[/b] biti, nikako ne tvrdnja da je u stvarnosti ikako slicno :!:

[quote="Anja"]No, da... Tko su predstavnici godina?[/quote]

http://student.math.hr/~studrep/who.htm

Hmmm... Kolege su dodali link na Forum... :D Me flattered... :)
(Istina, linkovi "na van" su ima malo "potrgani", ali cijenim namjeru :))
Anja (napisa):
Citat:
Takodjer, kad bi svako spominjanje imena bilo reklama, sto bih onda smio odobriti na Forumu? Treba razlikovati informacije od reklamiranja...

Mislim da smo nasli dobru mjeru... Smile Ako imas konkretne prigovore (post taj i taj) reci, pa cu provjeriti. Cool

Anja (napisa):
Citat:
Mi kopiramo stvari i onda samo potpisemo kopirano; pitanje je koliko zaposlenih je u toku sa cijenama skriptarnice

Nažalost, studenti itekako jesu u toku. Baš sam to htjela reći, kako asistenti i profesori kopiraju u skriptarnici na račun faksa - pa onda bi i samom faksu trebalo biti u interesu da bude što jeftinije. Exclamation Question Pa stvarno... o čemu se tu radi, jednostavno o inertnosti studenata, ali i funkcionera na faksu, ili o korumpiranosti onih koji odlučuju? Confused Mad

Ima jos jedno objasnjenje koje mi pada na pamet: mozda Fakultet ima povlastenu cijenu? Think Iskreno, ne znam, ali to bi objasnilo nesklonost/nezainteresiranost Fakulteta da zastiti studente, kao i visoke cijene za studente kao nesto pomocu cega skriptarnica pokriva trosak "podilazenja" faxu. Rolling Eyes

Naglasavam: Ne znam koliko fax placa niti ima li tu cudnih interesa. Confused Prethodni odlomak je samo jedno zakljucivanje sto bi moglo biti, nikako ne tvrdnja da je u stvarnosti ikako slicno Exclamation

Anja (napisa):

http://student.math.hr/~studrep/who.htm

Hmmm... Kolege su dodali link na Forum... Very Happy Me flattered... Smile
(Istina, linkovi "na van" su ima malo "potrgani", ali cijenim namjeru Smile)

[Vrh]
Ivančica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-18 = 43 - 61

PostPostano: 17:53 čet, 4. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Il me dugo nije bilo ili ste se vi jako raspisali...

Faks ima povlaštenu cijenu, da.
Ne vidim čemu toliko vike i galame oko toga. Studenti masovno dolaze kopirat. Da im se futrola oni si sami izaberu što hoće i to im se skopira. Problem je u tome što STUDENTI raskupuse sadržaj futrola. Ja sam prošle godine sortirala materijale, izbacila duplikate, sve sredila. Al što vrijedi kad za par dana opet sve bude isto. Najbolje bi bilo da čovjek dođe, kaže daj mi to i to, zaposlenik uzme furolu i sam izvadi papire i skopira. Al kad studenti imaju čudne prohtjeve - samo par stranica, samo jednu stranu od dvije i sl. Pa dok to nađu, sve izmješaju. A Goran ni Robi nemaju vremena svaki dan slagati sve ispočetka. Napravi se to, naravno, ponekad. Al ne mogu oni pospremiti koliko vi možete razbarušiti.
Mislim, radila sam tamo!
vsego, nisu oni prema tebi fini jer si asistent, nego vjerojatno jer ne praviš probleme, nemaš nekih posebnih zahtjeva, neizvedivih u praksi.
Ni meni nije drago što je cijena tolika. Al ću radije skopirat tamo i njima ostavit pare, nego nekome koga ne poznajem. Ne znam, možda previše imam obzira prema ljudima oko sebe. A možda ih već doživljavam kao svoje :-)
Po mom mišljenju faks bi trebao omogućiti besplatne materijale za studente ako se oni tiču uspješnog praćenja nastave. To što se nekom asistentu ili profesoru ne da predavam nego radije uvali papire za kopirat, treba biti problem faksa, a ne da mi moramo to sami plaćat. Ne kažem za situaciju ak ne dođe dovoljan broj ljudi na predavanja.
Netko je spomenuo kopiranje u 8:15 ujutro. Skriptarnica radi tek od 9!
Mislim, skriptarnica postoji i od prije nas na ovom faksu. I sve ove godine šutite?
Jedno moguće rješenje je da predstavnici odu razgovarat s Goranom te da se fino, kulturno vidi što se može napraviti tako da svi budu zadovoljni. Možemo mi tu po Forumu pisat sve i svašta, nagađati razloge, ali ako ne čujemo stvarne razloge, nećemo puno napraviti.

Pomalo bezobrazno je ne ići na predavanja, vježbe, a onda očekivati da će nam to netko besplatno skopirati. Što se tiče rokova, zna li netko kakvo je stanje na drugim fakultetima? Kolike su cijene tamo, i kakva je punuda, usluga. Mislim da baš i nema previše slučajeva da ti daju da sam kopaš po papirima, nego ti ponude komplet, a ti uzmi ili ostavi.

Ma, ne da mi se više pisat, idem radit!
Il me dugo nije bilo ili ste se vi jako raspisali...

Faks ima povlaštenu cijenu, da.
Ne vidim čemu toliko vike i galame oko toga. Studenti masovno dolaze kopirat. Da im se futrola oni si sami izaberu što hoće i to im se skopira. Problem je u tome što STUDENTI raskupuse sadržaj futrola. Ja sam prošle godine sortirala materijale, izbacila duplikate, sve sredila. Al što vrijedi kad za par dana opet sve bude isto. Najbolje bi bilo da čovjek dođe, kaže daj mi to i to, zaposlenik uzme furolu i sam izvadi papire i skopira. Al kad studenti imaju čudne prohtjeve - samo par stranica, samo jednu stranu od dvije i sl. Pa dok to nađu, sve izmješaju. A Goran ni Robi nemaju vremena svaki dan slagati sve ispočetka. Napravi se to, naravno, ponekad. Al ne mogu oni pospremiti koliko vi možete razbarušiti.
Mislim, radila sam tamo!
vsego, nisu oni prema tebi fini jer si asistent, nego vjerojatno jer ne praviš probleme, nemaš nekih posebnih zahtjeva, neizvedivih u praksi.
Ni meni nije drago što je cijena tolika. Al ću radije skopirat tamo i njima ostavit pare, nego nekome koga ne poznajem. Ne znam, možda previše imam obzira prema ljudima oko sebe. A možda ih već doživljavam kao svoje Smile
Po mom mišljenju faks bi trebao omogućiti besplatne materijale za studente ako se oni tiču uspješnog praćenja nastave. To što se nekom asistentu ili profesoru ne da predavam nego radije uvali papire za kopirat, treba biti problem faksa, a ne da mi moramo to sami plaćat. Ne kažem za situaciju ak ne dođe dovoljan broj ljudi na predavanja.
Netko je spomenuo kopiranje u 8:15 ujutro. Skriptarnica radi tek od 9!
Mislim, skriptarnica postoji i od prije nas na ovom faksu. I sve ove godine šutite?
Jedno moguće rješenje je da predstavnici odu razgovarat s Goranom te da se fino, kulturno vidi što se može napraviti tako da svi budu zadovoljni. Možemo mi tu po Forumu pisat sve i svašta, nagađati razloge, ali ako ne čujemo stvarne razloge, nećemo puno napraviti.

Pomalo bezobrazno je ne ići na predavanja, vježbe, a onda očekivati da će nam to netko besplatno skopirati. Što se tiče rokova, zna li netko kakvo je stanje na drugim fakultetima? Kolike su cijene tamo, i kakva je punuda, usluga. Mislim da baš i nema previše slučajeva da ti daju da sam kopaš po papirima, nego ti ponude komplet, a ti uzmi ili ostavi.

Ma, ne da mi se više pisat, idem radit!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:18 čet, 4. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ivančica"]vsego, nisu oni prema tebi fini jer si asistent, nego vjerojatno jer ne praviš probleme, nemaš nekih posebnih zahtjeva, neizvedivih u praksi.[/quote]

Nisam ni rekao da [b]jesu[/b] nego da je [b]moguce[/b]. S Goranom imam korektan odnos i osobno nemam nista protiv njih. :) Sve ostalo su komentari onoga sto cujem od studenata, te opaske o cijeni koja je stvarno poveca... :roll:

[quote="Ivančica"]Ni meni nije drago što je cijena tolika. Al ću radije skopirat tamo i njima ostavit pare, nego nekome koga ne poznajem. Ne znam, možda previše imam obzira prema ljudima oko sebe. A možda ih već doživljavam kao svoje :-)[/quote]

Ne kuzim bas logiku, ali dobro... :roll:

Nego, fotokopiraona u Bijenickoj 13 naplacuje manje za dvostrano kopiranje nego skriptarnica za jednostrano. :shock: Takodjer su u iznajmljenom prostoru, ali nemaju povlasteni polozaj (u zgradi Fakulteta). :? Kako to objasniti? :-k
Ivančica (napisa):

Nisam ni rekao da jesu nego da je moguce. S Goranom imam korektan odnos i osobno nemam nista protiv njih. Smile Sve ostalo su komentari onoga sto cujem od studenata, te opaske o cijeni koja je stvarno poveca... Rolling Eyes

Ivančica (napisa):
Ni meni nije drago što je cijena tolika. Al ću radije skopirat tamo i njima ostavit pare, nego nekome koga ne poznajem. Ne znam, možda previše imam obzira prema ljudima oko sebe. A možda ih već doživljavam kao svoje Smile

Ne kuzim bas logiku, ali dobro... Rolling Eyes

Nego, fotokopiraona u Bijenickoj 13 naplacuje manje za dvostrano kopiranje nego skriptarnica za jednostrano. Shocked Takodjer su u iznajmljenom prostoru, ali nemaju povlasteni polozaj (u zgradi Fakulteta). Confused Kako to objasniti? Think

[Vrh]
Ivančica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-18 = 43 - 61

PostPostano: 1:21 pet, 5. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]
Nego, fotokopiraona u Bijenickoj 13 naplacuje manje za dvostrano kopiranje nego skriptarnica za jednostrano. :shock: Takodjer su u iznajmljenom prostoru, ali nemaju povlasteni polozaj (u zgradi Fakulteta). :? Kako to objasniti? :-k[/quote]
Nemam pojma. Pitaj faks koliko naplaćuje prostor i pitaj tamo u Bijeničkoj 13 koliko plaćaju prostor.
Navodno Goranu naplaćuju i vodu za skriptarnicu iako tamo NEMA VODE! Osim one boce koja se ne plaća :lol:
vsego (napisa):

Nego, fotokopiraona u Bijenickoj 13 naplacuje manje za dvostrano kopiranje nego skriptarnica za jednostrano. Shocked Takodjer su u iznajmljenom prostoru, ali nemaju povlasteni polozaj (u zgradi Fakulteta). Confused Kako to objasniti? Think

Nemam pojma. Pitaj faks koliko naplaćuje prostor i pitaj tamo u Bijeničkoj 13 koliko plaćaju prostor.
Navodno Goranu naplaćuju i vodu za skriptarnicu iako tamo NEMA VODE! Osim one boce koja se ne plaća Laughing

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:31 pet, 5. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ivančica"]Pitaj faks koliko naplaćuje prostor[/quote]

Lakse ces ti od Gorana to saznati, ali ja se ipak ne bih toliko petljao u tudje poslovanje... :roll:

Cinjenica je da skriptarnica ima monopolisticku poziciju (donekle narusenu blizinom i cijenama nove fotokopiraone), te da joj cijene nisu konkurentne. :( Ostalo je procjena vlasnika i odgovor korisnika... 8)
Ivančica (napisa):
Pitaj faks koliko naplaćuje prostor

Lakse ces ti od Gorana to saznati, ali ja se ipak ne bih toliko petljao u tudje poslovanje... Rolling Eyes

Cinjenica je da skriptarnica ima monopolisticku poziciju (donekle narusenu blizinom i cijenama nove fotokopiraone), te da joj cijene nisu konkurentne. Sad Ostalo je procjena vlasnika i odgovor korisnika... Cool

[Vrh]
Edo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 4 - 1

PostPostano: 14:18 pet, 5. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Malo mi se ne svidja konstatacija da profesori imaju povlastenu cijenu pa ne mare sto je studentima skupo. Naime, zaposlenici MO imaju nesto nizu cijenu, sto je i normalno s obzirom na kolicinu materijala kojeg MO tamo iskopira. Ako netko od studenata bude kopirao vise od 200 000 stranica godisnje, vjerojatno bi mu dali popust. I ta cijena s popustom nije niza nego sto imaju neke druge kopiraonice po gradu. Istina je da vecina nas ni ne zna kolika je cijena jer to i onako ne placamo iz svog dzepa vec to za nas cini ministarstvo. Ono sto je vecini profesora vazno jest da je usluga brza i kvalitetna, a odnos pristojan. To i imamo. Ako studenti nisu sretni, neka svoje zahtjeve artikuliraju i preko svojih predstavnika se obrate dekanu.
Kad govorimo o tome da li fakultet treba snositi troskove kopiranja materijala za studente, ja bi podsjetio na vrijeme (nema tome ni 10-tak godina) kad su asistenti zadatke na pismenima pisali na plocu jer je kopiranje zadaca za studente procjenjeno kao skupo.
Inace, razlog zbog kojeg je kopiranje (bar u nekim kopiraonicama) u Hrvatskoj jeftino je sto vecina kopiraonica ne izdaje racune, tj. ne placa porez (po nekim procjenama vise od pola iskopiranog ide ispod pulta, bez racuna). Skriptarnica nije u tom polozaju.
Mislim, ima fakluteta gdje je student obavezan kupiti udzbenik (mora ga donijeti na ispit i profesor se potpise na njega da bi ga izbacio iz opticaja). Vas nitko ni na sta ne tjera.
Skripte i knjige koje izdaje MO imaju vrlo prihvatljive cijene, u usporedbi s drugima, a to je uloga skriptarnice. Kopiraonica je nesto drugo. Ako je skupa, druga je niz ulicu.
Malo mi se ne svidja konstatacija da profesori imaju povlastenu cijenu pa ne mare sto je studentima skupo. Naime, zaposlenici MO imaju nesto nizu cijenu, sto je i normalno s obzirom na kolicinu materijala kojeg MO tamo iskopira. Ako netko od studenata bude kopirao vise od 200 000 stranica godisnje, vjerojatno bi mu dali popust. I ta cijena s popustom nije niza nego sto imaju neke druge kopiraonice po gradu. Istina je da vecina nas ni ne zna kolika je cijena jer to i onako ne placamo iz svog dzepa vec to za nas cini ministarstvo. Ono sto je vecini profesora vazno jest da je usluga brza i kvalitetna, a odnos pristojan. To i imamo. Ako studenti nisu sretni, neka svoje zahtjeve artikuliraju i preko svojih predstavnika se obrate dekanu.
Kad govorimo o tome da li fakultet treba snositi troskove kopiranja materijala za studente, ja bi podsjetio na vrijeme (nema tome ni 10-tak godina) kad su asistenti zadatke na pismenima pisali na plocu jer je kopiranje zadaca za studente procjenjeno kao skupo.
Inace, razlog zbog kojeg je kopiranje (bar u nekim kopiraonicama) u Hrvatskoj jeftino je sto vecina kopiraonica ne izdaje racune, tj. ne placa porez (po nekim procjenama vise od pola iskopiranog ide ispod pulta, bez racuna). Skriptarnica nije u tom polozaju.
Mislim, ima fakluteta gdje je student obavezan kupiti udzbenik (mora ga donijeti na ispit i profesor se potpise na njega da bi ga izbacio iz opticaja). Vas nitko ni na sta ne tjera.
Skripte i knjige koje izdaje MO imaju vrlo prihvatljive cijene, u usporedbi s drugima, a to je uloga skriptarnice. Kopiraonica je nesto drugo. Ako je skupa, druga je niz ulicu.

Zadnja promjena: Edo; 18:03 pet, 5. 3. 2004; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:16 pet, 5. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Edo"]Malo mi se ne svidja konstatacija da profesori imaju povlastenu cijenu pa ne mare sto je studentima skupo.[/quote]
[quote="Edo"]Skripte i knjige koje izdaje MO imaju vrlo prihvatljive cijene, u usporedbi s drugima, a to je uloga skriptarnice. Kopiraonica je nesto drugo. Ako je skupa, druga je niz ulicu.[/quote]

Skriptarnica je specificna jer se vecina materijala moze naci [b]samo tamo[/b]. :? Kad sam konstatirao da profesori ne mare sto je studentima skupa, mislio sam upravo na ono sto tamo pise: vecina ce svoje materijale dostaviti samo skriptarnici jer im je lakse i pri tome ih ne brine sto bi poveci broj studenata (pogotovo na prvoj godini) prosao znatno jeftinije da se doticni prof/asist prosetao do neke fotokopiraone s nizim cijenama, a opet da je razumno blizu. :)

Da ne bi ispalo da vucem vodu na mlin ove u B-13 (ovo zvuci kao baraka :twisted:), smatram da bi i "[i]Fotocopy No. 1[/i]" i jos neke odgovarale tim kriterijima. :)
Edo (napisa):
Malo mi se ne svidja konstatacija da profesori imaju povlastenu cijenu pa ne mare sto je studentima skupo.

Edo (napisa):

Skriptarnica je specificna jer se vecina materijala moze naci samo tamo. Confused Kad sam konstatirao da profesori ne mare sto je studentima skupa, mislio sam upravo na ono sto tamo pise: vecina ce svoje materijale dostaviti samo skriptarnici jer im je lakse i pri tome ih ne brine sto bi poveci broj studenata (pogotovo na prvoj godini) prosao znatno jeftinije da se doticni prof/asist prosetao do neke fotokopiraone s nizim cijenama, a opet da je razumno blizu. Smile

Da ne bi ispalo da vucem vodu na mlin ove u B-13 (ovo zvuci kao baraka Twisted Evil), smatram da bi i "Fotocopy No. 1" i jos neke odgovarale tim kriterijima. Smile

[Vrh]
Anja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

114 = 118 - 4

PostPostano: 20:39 pet, 5. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]Inace, razlog zbog kojeg je kopiranje (bar u nekim kopiraonicama) u Hrvatskoj jeftino je sto vecina kopiraonica ne izdaje racune, tj. ne placa porez (po nekim procjenama vise od pola iskopiranog ide ispod pulta, bez racuna). Skriptarnica nije u tom polozaju.[/quote]

:!: Ali, u skriptarnici ne izdaju račune! Što je Edo htio reći? :?:

Dakle, kako većina studenata izabire u koju će kopiraonu iz nešto prozaičnijih razloga nego što je emocionalna vezanost za osoblje kopiraone :!: :roll: , poslat ću mail studentskoj predstavnici pa da vidimo što se može učiniti.
Citat:

Exclamation Ali, u skriptarnici ne izdaju račune! Što je Edo htio reći? Question

Dakle, kako većina studenata izabire u koju će kopiraonu iz nešto prozaičnijih razloga nego što je emocionalna vezanost za osoblje kopiraone Exclamation Rolling Eyes , poslat ću mail studentskoj predstavnici pa da vidimo što se može učiniti.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:18 sub, 6. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anja"]poslat ću mail studentskoj predstavnici pa da vidimo što se može učiniti.[/quote]

Za slucaj da nisi u toku... Ne znam na koju predstavnicu mislis, ali ako mislis na Anamari, ona vise nije u predstavnistvu; dala je ostavku prije cca 10 mjeseci i neki dan mi ju potvrdila mailom. :roll:

Ne znam zasto je i dalje u popisu na onoj stranici... :-k
Anja (napisa):
poslat ću mail studentskoj predstavnici pa da vidimo što se može učiniti.

Za slucaj da nisi u toku... Ne znam na koju predstavnicu mislis, ali ako mislis na Anamari, ona vise nije u predstavnistvu; dala je ostavku prije cca 10 mjeseci i neki dan mi ju potvrdila mailom. Rolling Eyes

Ne znam zasto je i dalje u popisu na onoj stranici... Think

[Vrh]
Edo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 4 - 1

PostPostano: 10:30 sub, 6. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Htio sam reci da meni izdaju racune. Onaj dio usluga koje pruzaju djelatnicima MO ne moze ici ispod pulta. Kako je to veliki dio njihovog prometa, apriori nisu u polozaju da drzavi uskracuju porez u onoj mjeri koliko to cine ostali.
Htio sam reci da meni izdaju racune. Onaj dio usluga koje pruzaju djelatnicima MO ne moze ici ispod pulta. Kako je to veliki dio njihovog prometa, apriori nisu u polozaju da drzavi uskracuju porez u onoj mjeri koliko to cine ostali.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum