Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Za ili protiv legalizacije |
Teske droge |
|
25% |
[ 8 ] |
Samo lake droge |
|
37% |
[ 12 ] |
Ostaviti kako je |
|
37% |
[ 12 ] |
|
Ukupno glasova : 32 |
|
Autor/ica |
Poruka |
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 21:14 sub, 6. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Lord Sirius"]
ako sam dobro shvatio,
ti prvo kazes
[quote]poslijedice trave na ljudski organizam traju najvise 5 mjeseci od zadnje konzumacije kod okorjelih korisnika[/quote]
i onda pobijes svoju tvrdnju sa
[quote]trava i poslije 5 mj. unistava imunost organizma, uzrokuje rak[/quote]
[/quote]
Ne, nisi dobro shvatio :) da probam jos jedanput kracim recenicama:
tvrdim da trava ne ostavlja trajne poslijedice na organizam i castim pivu, sok ili nesto razumno trece ukoliko dokazes suprotno.
Pod "trajne poslijedice" podrazumijevam utjecaj na stanje organizma nakon sto se thc ocisti iz masnog tkiva (max 5 mjeseci)
[quote]recimo već 5 mjeseci apstiniraš od trave, a okorjeli si korisnik.ne možeš očekivati da će ti se stanje organizma vratiti na prijašnje. ništa u našem organizmu nije reverzibilno prirodnim putem.[/quote]
trava djeluje na organizam dok god se thc spaja na receptore u mozgu, a to cini jos max 5 mjeseci od zadnje konzumacije. Ok?
[quote] kupovnih lijekova - najjadniji primjer su ti sedativi, bez problema se predoziras
a i aspirin (acetilsalicilna kiselina) šteti ako se uzme u velikim količinama[/quote]
Ofkors, sve steti u prevelikim kolicinama, pa i voda i aspirini i trava i alkohol. Razlika je u tome sto su neka predoziranja prakticki nemoguca a neka stvarna u vidu 185000+ zrtava godisnje i 36000 od "lijekova".
i opet, da, moguce je predozirat se sedativima, samo sto je dosta nesposobno sredstvo za pokusaje samoubojstva nezadovoljnih tinejdjera. Iako kombiniranje sa alkoholom je dosta neugodno...
PS naucio sam kvoutat :D
[quote="vsego"] Hvala! 8) [/quote]
I drugi put :)
Lord Sirius (napisa): |
ako sam dobro shvatio,
ti prvo kazes
Citat: | poslijedice trave na ljudski organizam traju najvise 5 mjeseci od zadnje konzumacije kod okorjelih korisnika |
i onda pobijes svoju tvrdnju sa
Citat: | trava i poslije 5 mj. unistava imunost organizma, uzrokuje rak |
|
Ne, nisi dobro shvatio da probam jos jedanput kracim recenicama:
tvrdim da trava ne ostavlja trajne poslijedice na organizam i castim pivu, sok ili nesto razumno trece ukoliko dokazes suprotno.
Pod "trajne poslijedice" podrazumijevam utjecaj na stanje organizma nakon sto se thc ocisti iz masnog tkiva (max 5 mjeseci)
Citat: | recimo već 5 mjeseci apstiniraš od trave, a okorjeli si korisnik.ne možeš očekivati da će ti se stanje organizma vratiti na prijašnje. ništa u našem organizmu nije reverzibilno prirodnim putem. |
trava djeluje na organizam dok god se thc spaja na receptore u mozgu, a to cini jos max 5 mjeseci od zadnje konzumacije. Ok?
Citat: | kupovnih lijekova - najjadniji primjer su ti sedativi, bez problema se predoziras
a i aspirin (acetilsalicilna kiselina) šteti ako se uzme u velikim količinama |
Ofkors, sve steti u prevelikim kolicinama, pa i voda i aspirini i trava i alkohol. Razlika je u tome sto su neka predoziranja prakticki nemoguca a neka stvarna u vidu 185000+ zrtava godisnje i 36000 od "lijekova".
i opet, da, moguce je predozirat se sedativima, samo sto je dosta nesposobno sredstvo za pokusaje samoubojstva nezadovoljnih tinejdjera. Iako kombiniranje sa alkoholom je dosta neugodno...
PS naucio sam kvoutat
vsego (napisa): | Hvala! |
I drugi put
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
c2h5oh Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:48 ned, 7. 3. 2004 Naslov: |
|
|
a da probamo napraviti akciju [b]ALKOHOLOM PROTIV DROGE??[/b]
a da probamo napraviti akciju ALKOHOLOM PROTIV DROGE??
_________________ -----------------------------------------------------------------
I just wanna feel adrenaline rushing through my body.
Life isn't just a straight white line!!!
-----------------------------------------------------------------
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 16:47 ned, 7. 3. 2004 Naslov: |
|
|
:party: [b]UVIJEK[/b] :) :party:
UVIJEK
|
|
[Vrh] |
|
mLijekO Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
divERgenT Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 3:24 uto, 16. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="divERgenT"][quote="vsego"]Samo to, inace [b]jesam protiv drogiranja[/b]. Ali to treba biti izbor pojedinca, a ne nametnuto zakonom... :|[/quote]
dal mislish da neko naveden ima zapravo svoj izbor
..u smislu sto je droga kao takva povodljiva[/quote]
NHF, ali imam dojam da nisi procitao raspravu... :roll:
Sto, sad pusaci i alkoholicari imaju vise izbora od narkomana? :shock:
Zaboravi price o "prisilnom novacenju narkomana". :roll: Toga ne bi bilo da su droge legalne, jer se onda ne bi isplatilo... 8) Nisam jos cuo da je netko nekome podmetnuo cigarete ili akohol da se "navuce"... :roll:
divERgenT (napisa): | vsego (napisa): | Samo to, inace jesam protiv drogiranja. Ali to treba biti izbor pojedinca, a ne nametnuto zakonom...  |
dal mislish da neko naveden ima zapravo svoj izbor
..u smislu sto je droga kao takva povodljiva |
NHF, ali imam dojam da nisi procitao raspravu...
Sto, sad pusaci i alkoholicari imaju vise izbora od narkomana?
Zaboravi price o "prisilnom novacenju narkomana". Toga ne bi bilo da su droge legalne, jer se onda ne bi isplatilo... Nisam jos cuo da je netko nekome podmetnuo cigarete ili akohol da se "navuce"...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
divERgenT Forumaš(ica)

|
Postano: 11:47 pon, 22. 3. 2004 Naslov: |
|
|
da vsego u pravu si, nisan bash shvatio dugovjecnost ove teme,(NHF? daj stavi neku obavjest sa svim kraticama)
sad svima je jasno da su sakomanove price za malu djecu proslost i covjek mora smishljat nove price...
nego ja sam pod droga mislio ja jedan opcenit pojam *imaju 2,3 faxa otome * u smislu.. sad cigare i alkohol stavljat u klasu trave i hasha, pa ni njih nedj ostale kemikalije...nema smisla
tjedoh rec da obicnom covjeku ne ispada 2+2 uvjek 4, s te strane covjek je povodljiv(cit slabosti ). ovome nije rjesenje dat na izbor pojedinca jer je pojedinac u prirodi samodestruktivan, sa druge strane sttrogi zakoni su slab ljek odnosno bolje nikakav.... tu bi se vratio na 2+2 odnosno iskusan matematicar nikad nebi reko da jel(uzevsi sve* u obzir ) 2+2 nista drugo nego 4, znaci [b]edukacija je ljek[/b], odnosno terbalo bi tu djecu ucit kakva smecha stavljaju u sebe jel do toga ce doc ovak il onak jedino ostaje izbor na njima (i po tm> sve za sto postoji bilo kakva mogucnost da se desi u beskonacno dim svemiru ce se desit)... dok edukacija nulira svaku besmislenu mogucnost koristenja *ne bash svaku al ove da*
da vsego u pravu si, nisan bash shvatio dugovjecnost ove teme,(NHF? daj stavi neku obavjest sa svim kraticama)
sad svima je jasno da su sakomanove price za malu djecu proslost i covjek mora smishljat nove price...
nego ja sam pod droga mislio ja jedan opcenit pojam *imaju 2,3 faxa otome * u smislu.. sad cigare i alkohol stavljat u klasu trave i hasha, pa ni njih nedj ostale kemikalije...nema smisla
tjedoh rec da obicnom covjeku ne ispada 2+2 uvjek 4, s te strane covjek je povodljiv(cit slabosti ). ovome nije rjesenje dat na izbor pojedinca jer je pojedinac u prirodi samodestruktivan, sa druge strane sttrogi zakoni su slab ljek odnosno bolje nikakav.... tu bi se vratio na 2+2 odnosno iskusan matematicar nikad nebi reko da jel(uzevsi sve* u obzir ) 2+2 nista drugo nego 4, znaci edukacija je ljek, odnosno terbalo bi tu djecu ucit kakva smecha stavljaju u sebe jel do toga ce doc ovak il onak jedino ostaje izbor na njima (i po tm> sve za sto postoji bilo kakva mogucnost da se desi u beskonacno dim svemiru ce se desit)... dok edukacija nulira svaku besmislenu mogucnost koristenja *ne bash svaku al ove da*
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 12:29 pon, 22. 3. 2004 Naslov: |
|
|
Nisi shvatio poantu mog argumenta. :? To je [b]tvoj[/b] zivot, to je [b]tvoja[/b] sudbina i [b]tvoje[/b] zdravlje! Ako si [b]ti[/b] samodestruktivan, tko sam ja da se u to petljam? :-k [b]Ti[/b] zelis [b]sebe[/b] trovati... Ja nisam Bog (osim na ovom Forumu (i jos par mjesta) :twisted:), pa da se petljam u tu tvoju [b]slobodnu[/b] odluku!
Po meni, krajnje je licemjerno od Drzave da dozvoljava cigarete kojima [b]ti[/b] trujes [b]ne samo sebe, nego i [u]MENE[/u][/b], ali brani droge kojima trujes [b]samo sebe[/b]! :evil:
Klasicni argument da ce narkoman posegnuti za kriminalom da se docepa droge... sorry, radije opljackan nego s rakom pluca... :roll: Moze me ubiti pri pljacki? Da, moze, isto kao i savrseno "cisti" vozac koji je imao naporan dan i zaspao za volanom i tresnuo u moj auto ili me pogazio. :shock: :( Pa ne trazimo zabranu automobila, ne? ;)
S edukacijom se slazem, no pojedinac treba imati slobodu odlucivanja o [b]svom[/b] zivotu! Drzava se treba petljati tek kad jedan pojedinac ugrozava druge...
Na stranu efikasnost zabrana... Znamo kako je prohibicija zavrsila... :roll:
Znas li kolike se pare vrte oko [b]navodne[/b] borbe protiv droge? Idi pa vidi... http://www.drugwarfacts.org/ :shock: Hoce li te zacuditi [url=http://www.drugwarfacts.org/causes.htm]od cega se najvise umire[/url] (u Americi, ali dovoljno reprezentativno za nasu Zapadnu "kulturu")? :-k Cudna mi cuda, droga je tek na sestom mjestu! :shock:
Jos bolje, na trecem mjestu je legalna upotreba prepisanih lijekova! :shock:
P.S. [i]NHF[/i] je solidno poznat termin na Mrezi i znaci [i]No Hard Feelings[/i] ili po naski [i]Nemojte nista zamjeriti[/i]... 8)
Nisi shvatio poantu mog argumenta. To je tvoj zivot, to je tvoja sudbina i tvoje zdravlje! Ako si ti samodestruktivan, tko sam ja da se u to petljam? Ti zelis sebe trovati... Ja nisam Bog (osim na ovom Forumu (i jos par mjesta) ), pa da se petljam u tu tvoju slobodnu odluku!
Po meni, krajnje je licemjerno od Drzave da dozvoljava cigarete kojima ti trujes ne samo sebe, nego i MENE, ali brani droge kojima trujes samo sebe!
Klasicni argument da ce narkoman posegnuti za kriminalom da se docepa droge... sorry, radije opljackan nego s rakom pluca... Moze me ubiti pri pljacki? Da, moze, isto kao i savrseno "cisti" vozac koji je imao naporan dan i zaspao za volanom i tresnuo u moj auto ili me pogazio. Pa ne trazimo zabranu automobila, ne?
S edukacijom se slazem, no pojedinac treba imati slobodu odlucivanja o svom zivotu! Drzava se treba petljati tek kad jedan pojedinac ugrozava druge...
Na stranu efikasnost zabrana... Znamo kako je prohibicija zavrsila...
Znas li kolike se pare vrte oko navodne borbe protiv droge? Idi pa vidi... http://www.drugwarfacts.org/ Hoce li te zacuditi od cega se najvise umire (u Americi, ali dovoljno reprezentativno za nasu Zapadnu "kulturu")? Cudna mi cuda, droga je tek na sestom mjestu!
Jos bolje, na trecem mjestu je legalna upotreba prepisanih lijekova!
P.S. NHF je solidno poznat termin na Mrezi i znaci No Hard Feelings ili po naski Nemojte nista zamjeriti...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
divERgenT Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 18:00 sub, 27. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="divERgenT"]znaci davno je dokazano da je covjek kao pojedinac(svaki ) samodestruktivan [/quote]
Sa ovime se vrlo ne slazem. Tko je to dokazao da je covjek samodestruktivan po prirodi? Nesavrsen, da. Samodestruktivan ne. I na kraju krajeva, svaki kontrolni mehanizam nosi srce te iste nesavrsenosti i samodestruktivnosti duboko u sebi. Ili je argumentiranje samodestruktivnosti samo isprika za lisavanje sloboda?
U svojoj bahatosti nesavrsenim mehanizmom djelujuci na nesavrsene ljude u sredini koja nije toliko nesavrsena koliko u potpunosti neprimjerena nasoj vrsti, supljom demagogijom, koja bahato bi nazvana edukacijom protiv droge koja sve ilegalne droge naziva nepovratno adiktivnima i, skoro sigurno, smrtonosnima, uci mlade ljude da je isto da li se pojedinac navuce na travu ili na dop.
Mali povijesni osvrt: problematicno djete u "kontroliranoj sredini" ne cijeneci svoj zivot sa 12 godina znalo o travi vise nego sto ce njegovi roditelji poslije svih knjiga ikada znati, ohrabren ocitom neispravnoscu "induciranih istina" zakljucuje: pa ta trava je savrseno benigan sport, cini se da su "autoriteti" po svoj prilici potpuno pogrijesili/lagali i oko svega ostaloga.
I jesu. Skoro oko svega. Velika vecina je cista izmisljotina a o pravim opasnostima nitko ne prica jer neka saznanja dolaze samo iz prve ruke. A ono sto je bilo tocno..... To je popilo suvise dobrih ljudi. Edukacija, utjecanje na rjesenje? Kojim pravom? Kojom mudroscu? Tko?
Skoro svaka droga je lijek u pravoj mjeri, skoro svaki lijek je otrov ako pogodis dozu.
Dakle: nemojte se trovati, ali ne pretjerujte ni sa lijecenjem :)
PS kontrolni mehanizmi? Kontrolirane sredine? To je nesto sto se ne bi trebalo desavati ni laboratorijskim misevima :roll:
disklejmer: bas citam 1984. :)
divERgenT (napisa): | znaci davno je dokazano da je covjek kao pojedinac(svaki ) samodestruktivan |
Sa ovime se vrlo ne slazem. Tko je to dokazao da je covjek samodestruktivan po prirodi? Nesavrsen, da. Samodestruktivan ne. I na kraju krajeva, svaki kontrolni mehanizam nosi srce te iste nesavrsenosti i samodestruktivnosti duboko u sebi. Ili je argumentiranje samodestruktivnosti samo isprika za lisavanje sloboda?
U svojoj bahatosti nesavrsenim mehanizmom djelujuci na nesavrsene ljude u sredini koja nije toliko nesavrsena koliko u potpunosti neprimjerena nasoj vrsti, supljom demagogijom, koja bahato bi nazvana edukacijom protiv droge koja sve ilegalne droge naziva nepovratno adiktivnima i, skoro sigurno, smrtonosnima, uci mlade ljude da je isto da li se pojedinac navuce na travu ili na dop.
Mali povijesni osvrt: problematicno djete u "kontroliranoj sredini" ne cijeneci svoj zivot sa 12 godina znalo o travi vise nego sto ce njegovi roditelji poslije svih knjiga ikada znati, ohrabren ocitom neispravnoscu "induciranih istina" zakljucuje: pa ta trava je savrseno benigan sport, cini se da su "autoriteti" po svoj prilici potpuno pogrijesili/lagali i oko svega ostaloga.
I jesu. Skoro oko svega. Velika vecina je cista izmisljotina a o pravim opasnostima nitko ne prica jer neka saznanja dolaze samo iz prve ruke. A ono sto je bilo tocno..... To je popilo suvise dobrih ljudi. Edukacija, utjecanje na rjesenje? Kojim pravom? Kojom mudroscu? Tko?
Skoro svaka droga je lijek u pravoj mjeri, skoro svaki lijek je otrov ako pogodis dozu.
Dakle: nemojte se trovati, ali ne pretjerujte ni sa lijecenjem
PS kontrolni mehanizmi? Kontrolirane sredine? To je nesto sto se ne bi trebalo desavati ni laboratorijskim misevima
disklejmer: bas citam 1984.
|
|
[Vrh] |
|
diex Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 2:51 ned, 28. 3. 2004 Naslov: |
|
|
Khm :)
Istina istina :D, post je maalkcice "spirited" al moras priznat da ni topic nije suvise .math :)
Khm
Istina istina , post je maalkcice "spirited" al moras priznat da ni topic nije suvise .math
|
|
[Vrh] |
|
divERgenT Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
divERgenT Forumaš(ica)

|
Postano: 6:27 pon, 29. 3. 2004 Naslov: |
|
|
dobro sad zeleni neznam sta si tio reci da je razlicito od mog stajalista, cini mi se da nisi bash pratio, al nisam naveo edukaciju kao savrseno rjesenje, nego najblize savrsenom nisam mislio sad posjest klince u sobu ispitivat ih ako znaju bonbon ako ne 220V nego nesto mnogo suptilnije npr navodjenje......
nisam ni cinio nikakvo utilitarno posljedicno poopcavanje droga u bilo kojem pa ni u smislu samodestruktivnosti, nit je ona znacila " joj koji crnjak im ja na fix, il popit pivu il zap. cig. il 'nedo bog' popusit joint" upravo zato sam spomeno da se radi o pojmu, jel droga, zbog kojeg postoji 2 do 3 fakulteta samo u hrv.
prica sa klincem 12god. me bash dirnula u srce, shteta sto si bas naso ucit na losim primjerima(kao hrvatska opcenito)
dobro sad zeleni neznam sta si tio reci da je razlicito od mog stajalista, cini mi se da nisi bash pratio, al nisam naveo edukaciju kao savrseno rjesenje, nego najblize savrsenom nisam mislio sad posjest klince u sobu ispitivat ih ako znaju bonbon ako ne 220V nego nesto mnogo suptilnije npr navodjenje......
nisam ni cinio nikakvo utilitarno posljedicno poopcavanje droga u bilo kojem pa ni u smislu samodestruktivnosti, nit je ona znacila " joj koji crnjak im ja na fix, il popit pivu il zap. cig. il 'nedo bog' popusit joint" upravo zato sam spomeno da se radi o pojmu, jel droga, zbog kojeg postoji 2 do 3 fakulteta samo u hrv.
prica sa klincem 12god. me bash dirnula u srce, shteta sto si bas naso ucit na losim primjerima(kao hrvatska opcenito)
|
|
[Vrh] |
|
divERgenT Forumaš(ica)

|
Postano: 6:39 pon, 29. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"][quote="divERgenT"]znaci davno je dokazano da je covjek kao pojedinac(svaki ) samodestruktivan [/quote]
Sa ovime se vrlo ne slazem. Tko je to dokazao da je covjek samodestruktivan po prirodi? Nesavrsen, da. Samodestruktivan ne.[/quote]
sad zbilja se ispricavam ako opet dojde do dvosmislemosti kod svih koji su spomenuti....
naime ja se nezelim proturjecit s nikim, neda mi se ... al neke stvari mi nisu jasne.
tipa
1.ne zelim proturjecit vsegu al mi je nekako to subjektivno flegmaticno gledanje spram nekih od drustveno fundamentalnih oznaka suvremenog socijalnog zivota neide, mislim svako ima pravo na to,(tu ne mislim na nikakve droge) al mi se cini da to vodi do anarhije, sto bi bilo dobro da je covjek neka vrst ideala, al nije sto dovodi do drugog...
2. nesavrsenost samodestruktivnost, zeleni neznam sto si tio rec, no nekako mat. rec. ove dvije rjeci u hrv. jeziku nit su paralelne nit se sjeku. u nekom smislu znace isto samo je ova druga malo slikovitija.... pa..
*savrseno moze biti nesto sto na nekoj visokoj razini necega i stagnira il raste isto to se moze kvalificirat kao nesavrsheno,savrsheno moze biti nesto sto raste pada raste itd. s obzirom na neki ritam il... napr covjek je savrsheno bice za dominaciju zemljom u 20st...no Kom.
*samodestruktivno je neshto sto u nekoj svojoj biti tezi ka tome da ugrozava svoju bit..
za dokaz bi molio da se posvetite citanju "anatomije ljutske destruktivnosti" od Ericka Fromma i "imati ili biti" istog, zatim Nietzsche "Volja za moch" i mnogi drugi manje poznati.. nije previse konkretno stivo(kakvo se cita na mat.) al neke stvari koje tjeh rec mozda budu jasnije....
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): | divERgenT (napisa): | znaci davno je dokazano da je covjek kao pojedinac(svaki ) samodestruktivan |
Sa ovime se vrlo ne slazem. Tko je to dokazao da je covjek samodestruktivan po prirodi? Nesavrsen, da. Samodestruktivan ne. |
sad zbilja se ispricavam ako opet dojde do dvosmislemosti kod svih koji su spomenuti....
naime ja se nezelim proturjecit s nikim, neda mi se ... al neke stvari mi nisu jasne.
tipa
1.ne zelim proturjecit vsegu al mi je nekako to subjektivno flegmaticno gledanje spram nekih od drustveno fundamentalnih oznaka suvremenog socijalnog zivota neide, mislim svako ima pravo na to,(tu ne mislim na nikakve droge) al mi se cini da to vodi do anarhije, sto bi bilo dobro da je covjek neka vrst ideala, al nije sto dovodi do drugog...
2. nesavrsenost samodestruktivnost, zeleni neznam sto si tio rec, no nekako mat. rec. ove dvije rjeci u hrv. jeziku nit su paralelne nit se sjeku. u nekom smislu znace isto samo je ova druga malo slikovitija.... pa..
*savrseno moze biti nesto sto na nekoj visokoj razini necega i stagnira il raste isto to se moze kvalificirat kao nesavrsheno,savrsheno moze biti nesto sto raste pada raste itd. s obzirom na neki ritam il... napr covjek je savrsheno bice za dominaciju zemljom u 20st...no Kom.
*samodestruktivno je neshto sto u nekoj svojoj biti tezi ka tome da ugrozava svoju bit..
za dokaz bi molio da se posvetite citanju "anatomije ljutske destruktivnosti" od Ericka Fromma i "imati ili biti" istog, zatim Nietzsche "Volja za moch" i mnogi drugi manje poznati.. nije previse konkretno stivo(kakvo se cita na mat.) al neke stvari koje tjeh rec mozda budu jasnije....
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 10:50 pon, 29. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="divERgenT"]nego nesto mnogo suptilnije npr navodjenje......[/quote]
Ja sam mislio na vidove edukacije o drogama koje se u praksi provode, dakle govorim o navodjenju a ne o informiranju. Odatle i moje nezadovoljstvo recenim.
[quote="divergent"]nisam ni cinio nikakvo utilitarno posljedicno poopcavanje droga u bilo kojem pa ni u smislu samodestruktivnosti, nit je ona znacila[/quote]
[quote="divERgenT"]znaci davno je dokazano da je covjek kao pojedinac(svaki ) samodestruktivan [/quote]
Ono je bio napad na opceniti stav o samodestruktivnosti pojedinca (svakog) covjeka.
[quote="divergent"]sad zbilja se ispricavam ako opet dojde do dvosmislemosti kod svih koji su spomenuti....
tipa[/quote]
NEe :) molim te :) samo ti proturjeci, to je bit dijaloga :)
[quote="divergent"]2. nesavrsenost samodestruktivnost, zeleni neznam sto si tio rec, no nekako mat. rec. ove dvije rjeci u hrv. jeziku nit su paralelne nit se sjeku. u nekom smislu znace isto samo je ova druga malo slikovitija.... pa.. [/quote]
Ova druga nije malo slikovitija, prije daleko preciznija, da se matematicki izrazim, to je daleko jaca tvrdnja koja za sobom nosi i neke druge implikacije.
Nesavrsenost je (po vlastitoj definiciji) osnovna karakteristika svijeta (buduci da on nikada nije u skladu sa ocekivanjima) - ne govorim to da se upustim u debatu o definiciji nesavrsenosti, samo pokusavam razjasniti, a samodestruktivnost je nesto potpuno drugo.
Naglasavanje nesavrsenosti je cinjeno stoga sto je nemoguce stvoriti sustav koji ce biti savrsen za ono za sto je namijenjen, postoje samo bolja ili losija rjesenja. Rjesenja kojima smo podvrgnuti su losa. Konkretno vezano uz edukaciju o drogama, ona se obraca onima koji nikad nisu i nikad bi se u to upustili, a oni drugi ipak nekog vraga o tome znaju i zanemaruju tu "edukaciju" kao potpuni nonsens, cak i u onim stvarima oko kojih je ona koliko-toliko ispravna, a to je JAKO lose.
....i da... Sori, pokusat cu intuitivno shvatiti sto si htio reci jer nemam momentalno vremena za onaj popis literature ;) ...iako, hvala, pozabavit cu se Frommom vec...
[quote="divergent"]prica sa klincem 12god. me bash dirnula u srce, shteta sto si bas naso ucit na losim primjerima(kao hrvatska opcenito)[/quote]
sori brale :) taj 12-godisnjak sam ja :)
....i nadam se da usprkos svemu taj primjer nije bio toliko los :) (kao hrvatska opcenito ;))
divERgenT (napisa): | nego nesto mnogo suptilnije npr navodjenje...... |
Ja sam mislio na vidove edukacije o drogama koje se u praksi provode, dakle govorim o navodjenju a ne o informiranju. Odatle i moje nezadovoljstvo recenim.
divergent (napisa): | nisam ni cinio nikakvo utilitarno posljedicno poopcavanje droga u bilo kojem pa ni u smislu samodestruktivnosti, nit je ona znacila |
divERgenT (napisa): | znaci davno je dokazano da je covjek kao pojedinac(svaki ) samodestruktivan |
Ono je bio napad na opceniti stav o samodestruktivnosti pojedinca (svakog) covjeka.
divergent (napisa): | sad zbilja se ispricavam ako opet dojde do dvosmislemosti kod svih koji su spomenuti....
tipa |
NEe molim te samo ti proturjeci, to je bit dijaloga
divergent (napisa): | 2. nesavrsenost samodestruktivnost, zeleni neznam sto si tio rec, no nekako mat. rec. ove dvije rjeci u hrv. jeziku nit su paralelne nit se sjeku. u nekom smislu znace isto samo je ova druga malo slikovitija.... pa.. |
Ova druga nije malo slikovitija, prije daleko preciznija, da se matematicki izrazim, to je daleko jaca tvrdnja koja za sobom nosi i neke druge implikacije.
Nesavrsenost je (po vlastitoj definiciji) osnovna karakteristika svijeta (buduci da on nikada nije u skladu sa ocekivanjima) - ne govorim to da se upustim u debatu o definiciji nesavrsenosti, samo pokusavam razjasniti, a samodestruktivnost je nesto potpuno drugo.
Naglasavanje nesavrsenosti je cinjeno stoga sto je nemoguce stvoriti sustav koji ce biti savrsen za ono za sto je namijenjen, postoje samo bolja ili losija rjesenja. Rjesenja kojima smo podvrgnuti su losa. Konkretno vezano uz edukaciju o drogama, ona se obraca onima koji nikad nisu i nikad bi se u to upustili, a oni drugi ipak nekog vraga o tome znaju i zanemaruju tu "edukaciju" kao potpuni nonsens, cak i u onim stvarima oko kojih je ona koliko-toliko ispravna, a to je JAKO lose.
....i da... Sori, pokusat cu intuitivno shvatiti sto si htio reci jer nemam momentalno vremena za onaj popis literature ...iako, hvala, pozabavit cu se Frommom vec...
divergent (napisa): | prica sa klincem 12god. me bash dirnula u srce, shteta sto si bas naso ucit na losim primjerima(kao hrvatska opcenito) |
sori brale taj 12-godisnjak sam ja
....i nadam se da usprkos svemu taj primjer nije bio toliko los (kao hrvatska opcenito )
|
|
[Vrh] |
|
divERgenT Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
|