[b]2. zadatak - Podaci o tečaju kune iz .txt datoteke[/b] i pitanje
Pretpostavit ću da su podaci iskopirani u Excel. Onaj dio nalaženja datuma (nezavisna var. x) kada je tečaj (zavisna var. y) bio najveći/najmanji me zanima.
Čuo sam od drugih način da se funkcijom [tt]IF[/tt] popuni dodatni stupac, pa se tamo gdje nađe maksimum/minimum on istakne.
Ja to nisam napravio, jer sam htio napraviti najbolje moguće rješenje:
U određenoj čeliji (fiksnoj) ispisati datum i vrijednost tečaja, koristeći "Lookup & Reference" kategoriju funkcija.
Nisam stigao istražiti na kolokviju, ali sada znam da se može sa funkcijama [tt]MATCH[/tt] i [tt]OFFSET[/tt]. (Evo, da malo educiram one koje zanima.)
[u]Zanima me[/u]
:?: Može li netko napisati koja rješenja 2. zadatka su se priznavala i koliko su "vrijedila"?
:?: Koliko je svaki zadatak nosio bodova?
Hvala.
2. zadatak - Podaci o tečaju kune iz .txt datoteke i pitanje
Pretpostavit ću da su podaci iskopirani u Excel. Onaj dio nalaženja datuma (nezavisna var. x) kada je tečaj (zavisna var. y) bio najveći/najmanji me zanima.
Čuo sam od drugih način da se funkcijom IF popuni dodatni stupac, pa se tamo gdje nađe maksimum/minimum on istakne.
Ja to nisam napravio, jer sam htio napraviti najbolje moguće rješenje:
U određenoj čeliji (fiksnoj) ispisati datum i vrijednost tečaja, koristeći "Lookup & Reference" kategoriju funkcija.
Nisam stigao istražiti na kolokviju, ali sada znam da se može sa funkcijama MATCH i OFFSET. (Evo, da malo educiram one koje zanima.)
Zanima me
Može li netko napisati koja rješenja 2. zadatka su se priznavala i koliko su "vrijedila"?
Koliko je svaki zadatak nosio bodova?
Hvala.