Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Studenti krecu u bojkot fakulteta - prosvjed na Filozofskom (studij)
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 30, 31, 32  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
jejo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
= 14 - 5

PostPostano: 10:18 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

moze samo jos nesto. otkud vama pravo da vi odlucujete hocu li ja studirati ili ne? ako ja to zelim, ko ste vi da mi mozete reci "blokiramo fax, nema nastave"? oprostite ali vec sam spomenula, ne mogu doci na plenum, imam i druge "gradjanske duznosti", a tako i dosta ljudi ne moze doci. i zasto plenum obuhvaca cijeli PMF a ne samo matematicki odjel, tim vise jer nam struktura studija dosta razlicita? to onda definitivno nije fer da ljudi sa neznam, biologije, odlucuje hocu li ja studirati ili ne. eto.
moze samo jos nesto. otkud vama pravo da vi odlucujete hocu li ja studirati ili ne? ako ja to zelim, ko ste vi da mi mozete reci "blokiramo fax, nema nastave"? oprostite ali vec sam spomenula, ne mogu doci na plenum, imam i druge "gradjanske duznosti", a tako i dosta ljudi ne moze doci. i zasto plenum obuhvaca cijeli PMF a ne samo matematicki odjel, tim vise jer nam struktura studija dosta razlicita? to onda definitivno nije fer da ljudi sa neznam, biologije, odlucuje hocu li ja studirati ili ne. eto.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 10:21 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da se osvrnem na dvije teze:

1. Asistenti su profitirali ovim nacinom ispitivanja: nismo, barem ne svi. Meni su rokovi bili jednostavniji, vjerojatno i zbog navike koju sam stekao tijekom svog studija. :)

2. Vratit ce se rokovi. Nece. Sveuciliste ide prema "kontinuiranom pracenju znanja" i u skladu s tim vrsi se pritisak za ukidanje rokova. MO je samo ispred vecine sastavnica Sveucilista, nista vise. :)
Da se osvrnem na dvije teze:

1. Asistenti su profitirali ovim nacinom ispitivanja: nismo, barem ne svi. Meni su rokovi bili jednostavniji, vjerojatno i zbog navike koju sam stekao tijekom svog studija. Smile

2. Vratit ce se rokovi. Nece. Sveuciliste ide prema "kontinuiranom pracenju znanja" i u skladu s tim vrsi se pritisak za ukidanje rokova. MO je samo ispred vecine sastavnica Sveucilista, nista vise. Smile

[Vrh]
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

Spol: kućni ljubimac
43 = 94 - 51

PostPostano: 10:22 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Charmed"]

Zbog takvih stavova na matematici ja jedva čekam da dobijem "preddiplomu" i odem upistati negdje nešto di ljudi imaju malo više razumijevanja[/quote]

imam ja sasvim dovoljno razumijevanja. ALI - znali ste kako se studira na MO, pa ste ipak to upisali. sada se bunite. ako ste znali - zasto ste upisali?

[quote]...i kaže se odsjecima a ne isječcima...[/quote]

mlada damo, nemoj me uciti. znam jako dobro zasto sam napisao ISJECAK, a ne ODSJECIMA.
Charmed (napisa):

Zbog takvih stavova na matematici ja jedva čekam da dobijem "preddiplomu" i odem upistati negdje nešto di ljudi imaju malo više razumijevanja

imam ja sasvim dovoljno razumijevanja. ALI - znali ste kako se studira na MO, pa ste ipak to upisali. sada se bunite. ako ste znali - zasto ste upisali?

Citat:
...i kaže se odsjecima a ne isječcima...

mlada damo, nemoj me uciti. znam jako dobro zasto sam napisao ISJECAK, a ne ODSJECIMA.

by A.Einstein
[Vrh]
SickJedi
Moderator
Moderator

Spol: muško
12 = 42 - 30

PostPostano: 10:37 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"][quote="SickJedi"]A jel se broji za smjestaj u domu?[/quote]

[quote="Hulk"]Ili stipendiju? :roll:[/quote]

Tko provodi natjecaj za smjestaj u domu i za stipendije? Tko ne postuje [url=http://www.pmf.hr/nastava/prava_redovitih_studenata.pdf]ovu[/url] preporuku prihvacenu od Senata Sveucilista? Koga su studenti okupljeni na plenumu odlucili blokirati?[/quote]

Krcko, slazem se s tobom. Samo ukazujem na opceniti problem. Ponavljam se, na MO je vise manje sve jako dobro organizirano i sredjeno, ali nije svuda. Mislim da ovaj prosvjed treba iskoristiti kako bi se osim zahtjeva "besplatno skolstvo" ugurali i konkretniji problemi tipa: kvaliteta nastave (od 120 ljudi se ocekuje da normalno obitava u prostoriji za 80, i to na MO gdje je sve kao super) uskljadjivanje boljonje na svim fakultetima i slicno...
krcko (napisa):
SickJedi (napisa):
A jel se broji za smjestaj u domu?

Hulk (napisa):
Ili stipendiju? Rolling Eyes

Tko provodi natjecaj za smjestaj u domu i za stipendije? Tko ne postuje ovu preporuku prihvacenu od Senata Sveucilista? Koga su studenti okupljeni na plenumu odlucili blokirati?

Krcko, slazem se s tobom. Samo ukazujem na opceniti problem. Ponavljam se, na MO je vise manje sve jako dobro organizirano i sredjeno, ali nije svuda. Mislim da ovaj prosvjed treba iskoristiti kako bi se osim zahtjeva "besplatno skolstvo" ugurali i konkretniji problemi tipa: kvaliteta nastave (od 120 ljudi se ocekuje da normalno obitava u prostoriji za 80, i to na MO gdje je sve kao super) uskljadjivanje boljonje na svim fakultetima i slicno...

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 54 - 34

PostPostano: 10:43 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da, upisala sam po starom sustavu i sada studiram po bolonji i da sam znala što me čeka odlučila bi se za nešto drugo...a za plenum samo za matematiku se u potpunosti slažem i nisam za nikakve blokade fakulteta nego za diplomaciju, znam da se rokovi neće nikad vratiti,ali bi onda mogli i mi uvesti kolokvije svaka 2 tjedna....
Da, upisala sam po starom sustavu i sada studiram po bolonji i da sam znala što me čeka odlučila bi se za nešto drugo...a za plenum samo za matematiku se u potpunosti slažem i nisam za nikakve blokade fakulteta nego za diplomaciju, znam da se rokovi neće nikad vratiti,ali bi onda mogli i mi uvesti kolokvije svaka 2 tjedna....

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 10:58 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SickJedi"](od 120 ljudi se ocekuje da normalno obitava u prostoriji za 80, i to na MO gdje je sve kao super)[/quote]

Ne ocekuje se. Ove godine sam nastavu iz Seminara 2 prebacio iz 001 u 003 kad sam vidio koliko ima studenata. I uveo sam dva termina tjedno umjesto jednoga (drugi termin mi se ne racuna u nastavno opterecenje). Pred nekoliko godina imao sam isti problem, ali 003 nije bila slobodna ni u "rubnim" terminima pa sam nastavu prebacio u veliku predavaonicu na Kemiji. Ja bi od svakog nastavnika na MO ocekivao da reagira isto.
SickJedi (napisa):
(od 120 ljudi se ocekuje da normalno obitava u prostoriji za 80, i to na MO gdje je sve kao super)

Ne ocekuje se. Ove godine sam nastavu iz Seminara 2 prebacio iz 001 u 003 kad sam vidio koliko ima studenata. I uveo sam dva termina tjedno umjesto jednoga (drugi termin mi se ne racuna u nastavno opterecenje). Pred nekoliko godina imao sam isti problem, ali 003 nije bila slobodna ni u "rubnim" terminima pa sam nastavu prebacio u veliku predavaonicu na Kemiji. Ja bi od svakog nastavnika na MO ocekivao da reagira isto.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Antonija
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

16 = 18 - 2

PostPostano: 11:00 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kenny"]
[/quote]

da, bas su nam rekli kad smo dolazili na fax na koji to nacin funkcionira. mozda sam glupa ali da zbog nacina studiranja ne idem na fax koji zelim je idiotizam. po tome bi svi isli na ekonomiju. mozda bi nam onda i drzava bila u boljem ekonomskom stanju. :wink:

po meni se bas i ne moze pricati o nekom super kontinuiranom pracenju. kako slusati sociologiju sa jos 120 ljudi u ucionici gdje ljudi STOJE i SJEDE NA PROZORIMA jer moraju biti na predavanju? u takvim uvjetima je nemoguce slusati profesoricu ili seminare drugih studenata kad hrpa ljudi prica (tamo su samo jer moraju biti).

i definitivno nije fer to sto mi zbog nepolozenog jednog predmeta gubimo dom, stipendije i neznam sto sve ne, dok ljudi s drugih faxeva imaju mogucnost prenositi ispite, imaju rokove...
to sve mi poprilicno ubija volju za studiranjem... :cry:

[quote="krcko"]Ne ocekuje se. Ove godine sam nastavu iz Seminara 2 prebacio iz 001 u 003 kad sam vidio koliko ima studenata. I uveo sam dva termina tjedno umjesto jednoga (drugi termin mi se ne racuna u nastavno opterecenje). Pred nekoliko godina imao sam isti problem, ali 003 nije bila slobodna ni u "rubnim" terminima pa sam nastavu prebacio u veliku predavaonicu na Kemiji. Ja bi od svakog nastavnika na MO ocekivao da reagira isto.[/quote]

nisu svi nastavnici angazirani tako za studente i nastavu. nekima je vazno samo da predaju svoj predmet i to je to. sad se opet poteze pitanje kvalitete nastavnika i uvjeta slusanja kolegija.
kenny (napisa):

da, bas su nam rekli kad smo dolazili na fax na koji to nacin funkcionira. mozda sam glupa ali da zbog nacina studiranja ne idem na fax koji zelim je idiotizam. po tome bi svi isli na ekonomiju. mozda bi nam onda i drzava bila u boljem ekonomskom stanju. Wink

po meni se bas i ne moze pricati o nekom super kontinuiranom pracenju. kako slusati sociologiju sa jos 120 ljudi u ucionici gdje ljudi STOJE i SJEDE NA PROZORIMA jer moraju biti na predavanju? u takvim uvjetima je nemoguce slusati profesoricu ili seminare drugih studenata kad hrpa ljudi prica (tamo su samo jer moraju biti).

i definitivno nije fer to sto mi zbog nepolozenog jednog predmeta gubimo dom, stipendije i neznam sto sve ne, dok ljudi s drugih faxeva imaju mogucnost prenositi ispite, imaju rokove...
to sve mi poprilicno ubija volju za studiranjem... Crying or Very sad

krcko (napisa):

nisu svi nastavnici angazirani tako za studente i nastavu. nekima je vazno samo da predaju svoj predmet i to je to. sad se opet poteze pitanje kvalitete nastavnika i uvjeta slusanja kolegija.

tperkov
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 14 - 6

PostPostano: 11:14 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Antonija"]
[/quote]

Pa da, tko ne položi jedan predmet taj je vječni student :roll:

[size=9][color=#999999]Added after 4 minutes:[/color][/size]

[quote="kenny"]ALI - znali ste kako se studira na MO, pa ste ipak to upisali. sada se bunite. ako ste znali - zasto ste upisali?
[/quote]

Bože mili, pa ne upisuje se faks zbog toga [i]kako[/i] se tamo studira, nego valjda zbog toga [i]što[/i] se studira!

Ovo je stvarno vrhunac. Znači, ako čovjek zbog ljubavi prema matematici odluči studirati matematiku, na faksu nema pravo raspravljati o načinu studiranja i buniti se ako nešto u tome smatra nepravednim?!
Antonija (napisa):

Pa da, tko ne položi jedan predmet taj je vječni student Rolling Eyes

Added after 4 minutes:

kenny (napisa):
ALI - znali ste kako se studira na MO, pa ste ipak to upisali. sada se bunite. ako ste znali - zasto ste upisali?

Bože mili, pa ne upisuje se faks zbog toga kako se tamo studira, nego valjda zbog toga što se studira!

Ovo je stvarno vrhunac. Znači, ako čovjek zbog ljubavi prema matematici odluči studirati matematiku, na faksu nema pravo raspravljati o načinu studiranja i buniti se ako nešto u tome smatra nepravednim?!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 54 - 34

PostPostano: 11:15 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="tperkov"][quote="Antonija"]
[/quote]

Pa da, tko ne položi jedan predmet taj je vječni student :roll:[/quote]

I tako će se eksponencijalno povećavati broj studenata koji će studirati godinu duže...mislim da fakultetu to ne bi trebao biti cilj...

Ja sam upisala matematiku jer sam to željela, ali s vremenom i zbog načina na koji fakultet provodi neke stvari, "ljubav" je polako nestala :(
tperkov (napisa):
Antonija (napisa):

Pa da, tko ne položi jedan predmet taj je vječni student Rolling Eyes

I tako će se eksponencijalno povećavati broj studenata koji će studirati godinu duže...mislim da fakultetu to ne bi trebao biti cilj...

Ja sam upisala matematiku jer sam to željela, ali s vremenom i zbog načina na koji fakultet provodi neke stvari, "ljubav" je polako nestala Sad

[Vrh]
marijap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 49 - 16

PostPostano: 11:23 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

neke ljubavi nemaju granica :mrgreen:
neke ljubavi nemaju granica Mr. Green

[Vrh]
Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

188 = 301 - 113

PostPostano: 13:11 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nevezano uz ovaj prosvjed, pričao sam sa frendicom sa RNG-a (rudarsko-naftno-geološki)... kod nje ima 3-jica studenata koji žele blokirat nastavu... 1 je stalno napušen i u svom svijetu, 2. studira 6 godina i sad je na 2.godini, a 3 ima ponešto od obojice... razlog blokade: da nema nastave pa da se još više produži vikend (jer je 1.5.)...

jednako smislena mi je i blokada nastave na pmf-mo :D
Nevezano uz ovaj prosvjed, pričao sam sa frendicom sa RNG-a (rudarsko-naftno-geološki)... kod nje ima 3-jica studenata koji žele blokirat nastavu... 1 je stalno napušen i u svom svijetu, 2. studira 6 godina i sad je na 2.godini, a 3 ima ponešto od obojice... razlog blokade: da nema nastave pa da se još više produži vikend (jer je 1.5.)...

jednako smislena mi je i blokada nastave na pmf-mo Very Happy

eta
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-2 = 3 - 5

PostPostano: 13:22 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zanimljivo,studenti matematike koji su za, su jako uspjesni studenti na diplomskim studijima s visokim prosjekom
Zanimljivo,studenti matematike koji su za, su jako uspjesni studenti na diplomskim studijima s visokim prosjekom

[Vrh]
tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

134 = 153 - 19

PostPostano: 13:36 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

saznala sam što se misli poduzeti u vezi "vječnih studenata" ovim prosvjedom. Naime ovi na ff-u ne namjeravaju isticati da se vječnim studentima ne plaća studij jer smatraju da u bolonji nema vječnih studenata (postoji gornja međa za dužinu studija) - što je istina
saznala sam što se misli poduzeti u vezi "vječnih studenata" ovim prosvjedom. Naime ovi na ff-u ne namjeravaju isticati da se vječnim studentima ne plaća studij jer smatraju da u bolonji nema vječnih studenata (postoji gornja međa za dužinu studija) - što je istina

Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 13:44 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="eta"]Zanimljivo,studenti matematike koji su za, su jako uspjesni studenti na diplomskim studijima s visokim prosjekom[/quote]

Zanimljivo, studenti matematike koji su protiv, su jako uspjesni studenti s visokim prosjekom.
eta (napisa):

Zanimljivo, studenti matematike koji su protiv, su jako uspjesni studenti s visokim prosjekom.

Cobs
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 40 - 14

PostPostano: 13:56 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vedraf"] Naime, sistem plaćanja,što i je glavna tema ovih prosvjeda, na PMF-MO je moglo bi se reći fer. Prolaziš i daješ sve u roku -> ništa ne plaćaš,čak smiješ i pasti dva puta različite godine na prediplomskom,ako se ne varam i jednu na diplomskom ,opet ne plaćaš ništa.[/quote]

to bas i nije potpuno tocno, trenutno je malo drukcije, te ako padnes jedan kolegij( godinu ) tada sljedece odmah moras platiti taj predmet koji se obracunava nekak... ( mnozis broj ECTS bodova s nekom cifrom ).

Inace slazem se s

[quote="thomary"]
Ne znam po meni, Bologna kakvu mi imamo nije bas pametna, jer sada, dode studnet na usmeni,zna nesto ,ali opet nije to to. Profesoru je mozda glupo rusiti ga, ipak nesto zna, a opet, je li to znanje dovoljno... Nema smisla srusiti ako neke osnovne stvari zna, jer ode cijela godina, a opet, zna li dovoljno...?! Ja imam osjecaj da sam ja polozila dosta predmeta ne imajuci dovoljno znanja i da bi mi cak dobro doslo da sam to jos malo ucila... Naravno da sam sretnija time sto sam prosla, ali da sam imala jos koji rok, i da me prof. srusio, vise bi naucila...
Prije je imalo vise smisla srusiti ako je znaje li-la... ono: "kolega, jos malo to naucite, bitno je da trala-la-la..." Slijedeci put ce biti bolje...
I onda,kada imas jos 2 prilike, to itekako ima smisla...
[/quote]

ali sam totalno protiv bilo kakvih blokada ovog tipa kakve su na FF, taj prosvjed( blokada ) je po mojem misljenju totalna glupost i definitivno nije nikakav nacin da bi se postiglo nesto dobro, konstruktivno eventualno za buduce studente. Ako su nesto zeljeli promijeniti sigurno postoje neka studentska tijela koja se brinu za to, za studentske prijedloge, molbe itd. te su mogli preko toga nesto probati, te na bilo koji drugi nacin, a ovaj nacin ostaviti za kraj... naravno kako bas to i ne pratim po medijima ne znam da li im je to i bio posljedni pokusaj za nesto promijeniti , ali cisto sumnjam da su nesto pokusavali prije, nesto donekle organizirano...
Ionako imam neki dojam o tom cjelom prosvjedu ko da su se negdje nasli na cesti putem do faksa i rekli mogli bi danas prosvjedovat...
Nesto takvo se trebalo puno puno bolje organizirat, formirat uvjete prije nego sto sve zapocne i naravno probat te uvjete uciniti kolko tolko realnim, a i kako sam vec naveo prije to bi trebao biti zadnji nacin...

Inace za neke promjene na nasem faxu jesam( sto bi trebalo mjenjat vec je navedeno gore... ), ali da je trenutno vrijeme za to, to nije istina, o takvom necem bi se prvo trebalo dosta raspravljat( recimo tijekom ljeta, te vec tada formirati neke konacne zahtjeve ) i sto bolje prilagoditi studentima, naravno da bude i po bolonji i da bude prihvatljivo nastavnicima i asistentima...
vedraf (napisa):
Naime, sistem plaćanja,što i je glavna tema ovih prosvjeda, na PMF-MO je moglo bi se reći fer. Prolaziš i daješ sve u roku → ništa ne plaćaš,čak smiješ i pasti dva puta različite godine na prediplomskom,ako se ne varam i jednu na diplomskom ,opet ne plaćaš ništa.

to bas i nije potpuno tocno, trenutno je malo drukcije, te ako padnes jedan kolegij( godinu ) tada sljedece odmah moras platiti taj predmet koji se obracunava nekak... ( mnozis broj ECTS bodova s nekom cifrom ).

Inace slazem se s

thomary (napisa):

Ne znam po meni, Bologna kakvu mi imamo nije bas pametna, jer sada, dode studnet na usmeni,zna nesto ,ali opet nije to to. Profesoru je mozda glupo rusiti ga, ipak nesto zna, a opet, je li to znanje dovoljno... Nema smisla srusiti ako neke osnovne stvari zna, jer ode cijela godina, a opet, zna li dovoljno...?! Ja imam osjecaj da sam ja polozila dosta predmeta ne imajuci dovoljno znanja i da bi mi cak dobro doslo da sam to jos malo ucila... Naravno da sam sretnija time sto sam prosla, ali da sam imala jos koji rok, i da me prof. srusio, vise bi naucila...
Prije je imalo vise smisla srusiti ako je znaje li-la... ono: "kolega, jos malo to naucite, bitno je da trala-la-la..." Slijedeci put ce biti bolje...
I onda,kada imas jos 2 prilike, to itekako ima smisla...

ali sam totalno protiv bilo kakvih blokada ovog tipa kakve su na FF, taj prosvjed( blokada ) je po mojem misljenju totalna glupost i definitivno nije nikakav nacin da bi se postiglo nesto dobro, konstruktivno eventualno za buduce studente. Ako su nesto zeljeli promijeniti sigurno postoje neka studentska tijela koja se brinu za to, za studentske prijedloge, molbe itd. te su mogli preko toga nesto probati, te na bilo koji drugi nacin, a ovaj nacin ostaviti za kraj... naravno kako bas to i ne pratim po medijima ne znam da li im je to i bio posljedni pokusaj za nesto promijeniti , ali cisto sumnjam da su nesto pokusavali prije, nesto donekle organizirano...
Ionako imam neki dojam o tom cjelom prosvjedu ko da su se negdje nasli na cesti putem do faksa i rekli mogli bi danas prosvjedovat...
Nesto takvo se trebalo puno puno bolje organizirat, formirat uvjete prije nego sto sve zapocne i naravno probat te uvjete uciniti kolko tolko realnim, a i kako sam vec naveo prije to bi trebao biti zadnji nacin...

Inace za neke promjene na nasem faxu jesam( sto bi trebalo mjenjat vec je navedeno gore... ), ali da je trenutno vrijeme za to, to nije istina, o takvom necem bi se prvo trebalo dosta raspravljat( recimo tijekom ljeta, te vec tada formirati neke konacne zahtjeve ) i sto bolje prilagoditi studentima, naravno da bude i po bolonji i da bude prihvatljivo nastavnicima i asistentima...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
tperkov
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 14 - 6

PostPostano: 14:17 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Cobs"]naravno da bude i po bolonji i da bude prihvatljivo nastavnicima i asistentima...[/quote]

još se nije rodio tko bi svakom ugodio :wink:
Cobs (napisa):
naravno da bude i po bolonji i da bude prihvatljivo nastavnicima i asistentima...

još se nije rodio tko bi svakom ugodio Wink

[Vrh]
Cobs
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 40 - 14

PostPostano: 14:28 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa prihvatljivo nije nuzno izvrsno... a i vjerojatno bi se moglo u bolonji naci prostora za dosta manevra u tom smislu kako definirati te rokove itd.
pa prihvatljivo nije nuzno izvrsno... a i vjerojatno bi se moglo u bolonji naci prostora za dosta manevra u tom smislu kako definirati te rokove itd.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
svizac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 14:37 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Osobno sam protiv blokade, više-manje se slažem sa svime što je rečeno protiv...

Što se plenuma tiče, dvije stvari su mi zanimljive:

1. Kako očita manjina (100tinjak ljudi,kolko čuh) zaista očekuje da bi oni svojom odlukom mogli odlučiti umjesto mene? Na plenumu nekih faksova se pojavila čak i napomena da će odluka o blokadi biti obavezna za sve... Na plenum nisam došla iz očitih razloga - usred kolokvija su. K tome, očito je da su na isti išli uglavnom ljudi koji žele blokadu...

2. Čak i da priznajem nadležnost plenuma :), kako se kontrolira jesu li glasači zaista studenti faksa za kojeg se odluka donosi? Opet, na plenumu (ne znam jesu li i na našem, ali na drugim nekima jesu...) sudjeluju i studenti, primjerice, FF-a...

Zbog sveg tog, smatram sve ovo karnevalom.... Al morala sam olakšati dušu... :wink:

I još jedna napomenica za stavljanje linkova poput Gogsovih na prethodnoj stranici, bez prevelikog uplitanja u politiku:
1. Većina Hrvata u BiH imaju i hrvatsko državljanstvo, tako da, kad se ne bi izdvajali novci za Mostarsko sveučilište, došlo bi vrlo lako do pohoda na hrvatska, primjerice Splitsko sveučilište...
2. Stavljanje takvih linkova je poticanje diskrimanicije na temelju nacionalne osnove, što je prema hrvatskim zakonima okarakterizirano kao govor mržnje, pa možda bi bilo ok da se malo pripazi što se toga tiče :wink:
Osobno sam protiv blokade, više-manje se slažem sa svime što je rečeno protiv...

Što se plenuma tiče, dvije stvari su mi zanimljive:

1. Kako očita manjina (100tinjak ljudi,kolko čuh) zaista očekuje da bi oni svojom odlukom mogli odlučiti umjesto mene? Na plenumu nekih faksova se pojavila čak i napomena da će odluka o blokadi biti obavezna za sve... Na plenum nisam došla iz očitih razloga - usred kolokvija su. K tome, očito je da su na isti išli uglavnom ljudi koji žele blokadu...

2. Čak i da priznajem nadležnost plenuma Smile, kako se kontrolira jesu li glasači zaista studenti faksa za kojeg se odluka donosi? Opet, na plenumu (ne znam jesu li i na našem, ali na drugim nekima jesu...) sudjeluju i studenti, primjerice, FF-a...

Zbog sveg tog, smatram sve ovo karnevalom.... Al morala sam olakšati dušu... Wink

I još jedna napomenica za stavljanje linkova poput Gogsovih na prethodnoj stranici, bez prevelikog uplitanja u politiku:
1. Većina Hrvata u BiH imaju i hrvatsko državljanstvo, tako da, kad se ne bi izdvajali novci za Mostarsko sveučilište, došlo bi vrlo lako do pohoda na hrvatska, primjerice Splitsko sveučilište...
2. Stavljanje takvih linkova je poticanje diskrimanicije na temelju nacionalne osnove, što je prema hrvatskim zakonima okarakterizirano kao govor mržnje, pa možda bi bilo ok da se malo pripazi što se toga tiče Wink

[Vrh]
ivo34
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 43 - 8

PostPostano: 14:57 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kenny"]mlada damo, nemoj me uciti. znam jako dobro zasto sam napisao ISJECAK, a ne ODSJECIMA.[/quote]
Prvo i prvo ne deri se. :P
Nadalje, vidi se iz ove recenice profesionalna deformacija, posto se akademskom gradjaninu obracas sa uobicajenom frazom profesora prema djetetu (i samim time podcijenjujes kolegicu jer ispada da nije na tvojoj mentalnoj razini).
Takodjer, siguran sam da se tvojim kolegama profesorima iz recimo biologije ili kemije ne bi svidjelo da saznaju kako nazivas njihove fakultete isjeccima.
kenny (napisa):

Prvo i prvo ne deri se. Razz
Nadalje, vidi se iz ove recenice profesionalna deformacija, posto se akademskom gradjaninu obracas sa uobicajenom frazom profesora prema djetetu (i samim time podcijenjujes kolegicu jer ispada da nije na tvojoj mentalnoj razini).
Takodjer, siguran sam da se tvojim kolegama profesorima iz recimo biologije ili kemije ne bi svidjelo da saznaju kako nazivas njihove fakultete isjeccima.
[Vrh]
Gogs
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 14 - 11

PostPostano: 15:05 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="svizac"]
2. Stavljanje takvih linkova je poticanje diskrimanicije na temelju nacionalne osnove, što je prema hrvatskim zakonima okarakterizirano kao govor mržnje, pa možda bi bilo ok da se malo pripazi što se toga tiče :wink:[/quote]

1. Nemam ništa protiv da studenti iz drugih država dolaze studirati u RH, ako se natječu po istim pravilima kao domaći studenti. [b]Imam protiv[/b] da se financiraju sveučilišta u drugim država dok se za domaća sveučilišta nema novaca (što za školarine, što primjerice problem s nadogradnjom PMF-MO koja je stala na golim zidovima jer se "nema novaca")
2. Stavljanje linkova na vijesti na drugim portalima se nikako ne može okarakterizirati kao govor mržnje, u suprotnom moji su podaci poznati i neka me organi vlasti slobodno privedu.
Ova i svaka slična insinuacija o govoru mržnje je naprosto - smiješna
:wink: :wink:
svizac (napisa):

2. Stavljanje takvih linkova je poticanje diskrimanicije na temelju nacionalne osnove, što je prema hrvatskim zakonima okarakterizirano kao govor mržnje, pa možda bi bilo ok da se malo pripazi što se toga tiče Wink

1. Nemam ništa protiv da studenti iz drugih država dolaze studirati u RH, ako se natječu po istim pravilima kao domaći studenti. Imam protiv da se financiraju sveučilišta u drugim država dok se za domaća sveučilišta nema novaca (što za školarine, što primjerice problem s nadogradnjom PMF-MO koja je stala na golim zidovima jer se "nema novaca")
2. Stavljanje linkova na vijesti na drugim portalima se nikako ne može okarakterizirati kao govor mržnje, u suprotnom moji su podaci poznati i neka me organi vlasti slobodno privedu.
Ova i svaka slična insinuacija o govoru mržnje je naprosto - smiješna
Wink Wink

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 30, 31, 32  Sljedeće
Stranica 16 / 32.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum