Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Studenti krecu u bojkot fakulteta - prosvjed na Filozofskom (studij)
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 30, 31, 32  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
43 = 94 - 51

PostPostano: 23:28 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

veli mi poznanica sa FFa: "ma ne prosvjedujem ja radi besplatnog skolstva, prosvjedujem ja buntovnista radi. kao i vecina."

svaki daljnji komentar je suvisan. dobro je rekla glavna tajnica FFa: tragicno za taj fax.
veli mi poznanica sa FFa: "ma ne prosvjedujem ja radi besplatnog skolstva, prosvjedujem ja buntovnista radi. kao i vecina."

svaki daljnji komentar je suvisan. dobro je rekla glavna tajnica FFa: tragicno za taj fax.

by A.Einstein
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Blockflöte
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 2

PostPostano: 23:53 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kenny"]
@ Blackflote: evo, imas sada priliku da nas informiras. po meni je arogantno prihvacati njihov prosvjed zdravo za gotovo, bez ikakve rasprave je li opravdano itd..... to je ko da ja sada borim protiv necega, a ti me podrzis iako se uopce nisi informirao sto je dobro, sto lose......[/quote]

Pa ja sam se informirao. Mogu svi, [url=http://www.slobodnifilozofski.bloger.hr/]postoji onaj blog[/url] na kojem je sve objašnjeno.

Može se i otići na FF, pogledati kako izgleda njihova blokada i vidjeti da nema govora ni o kakvom barbarizmu.
Isto, po odazivu kojeg su dobili vidi se da ima nekakvog potencijala za pokretanje pozitivnih promjenâ.
kenny (napisa):

@ Blackflote: evo, imas sada priliku da nas informiras. po meni je arogantno prihvacati njihov prosvjed zdravo za gotovo, bez ikakve rasprave je li opravdano itd..... to je ko da ja sada borim protiv necega, a ti me podrzis iako se uopce nisi informirao sto je dobro, sto lose......

Pa ja sam se informirao. Mogu svi, postoji onaj blog na kojem je sve objašnjeno.

Može se i otići na FF, pogledati kako izgleda njihova blokada i vidjeti da nema govora ni o kakvom barbarizmu.
Isto, po odazivu kojeg su dobili vidi se da ima nekakvog potencijala za pokretanje pozitivnih promjenâ.

kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 0:02 čet, 30. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

ok, a sada smireno klikni [url=http://forum.ffzg.hr/viewtopic.php?t=165456&postdays=0&postorder=asc&start=870]OVAJ[/url] link i procitaj sto pise user Lastan. i onda mi opet reci da nema govora o barbarizmu. i onda opet reci. i jos jednom. i jos jednom. i tako puta 5. onda na kraju [u]mozda[/u] uspijes samog sebe uvjeriti kako to [i]nije[/i] barbarizam. :roll:

[size=9][color=#999999]Added after 3 minutes:[/color][/size]

e da, i ja sam procitao isti taj njihov site od pocetka do kraja. jako je zanimljivo ovo:

[quote]5. Tko vam daje pravo da onemogućujete druge studente, koji nisu uz vas, u redovnom pohađanju nastave?

* upravo zato postoje plenumi - oni su forma koja omogućuje demokratsku participaciju svih zainteresiranih studenata. Odluke plenuma smatramo obvezujućima.
* ne raspolažemo institucionalnim aparatom ili mehanizmima da na drugačiji način ustanovimo stavove i mišljenja većine: plenum je jedini mehanizam autolegitimacije koji nam stoji na raspolaganju.
[/quote]

toliko toga je nadrobljeno da se na kraju vise uopce ne zna odgovor na postavljeno pitanje. pitanje je zasto onemogucavaju one koji zele ici na predavanja, a oni trabunjaju kako je odluka plenuma obvezujuca. za koga? za svih? odlicno. idem ja sada okupiti plenum od 100 studenata, izglasat cemo bojkot voznje tramvajima i NIKOME necemo dati uci u tramvaje jer je, eto, odluka na planumu obvezujuca ZA SVE. :roll:
ok, a sada smireno klikni OVAJ link i procitaj sto pise user Lastan. i onda mi opet reci da nema govora o barbarizmu. i onda opet reci. i jos jednom. i jos jednom. i tako puta 5. onda na kraju mozda uspijes samog sebe uvjeriti kako to nije barbarizam. Rolling Eyes

Added after 3 minutes:

e da, i ja sam procitao isti taj njihov site od pocetka do kraja. jako je zanimljivo ovo:

Citat:
5. Tko vam daje pravo da onemogućujete druge studente, koji nisu uz vas, u redovnom pohađanju nastave?

* upravo zato postoje plenumi - oni su forma koja omogućuje demokratsku participaciju svih zainteresiranih studenata. Odluke plenuma smatramo obvezujućima.
* ne raspolažemo institucionalnim aparatom ili mehanizmima da na drugačiji način ustanovimo stavove i mišljenja većine: plenum je jedini mehanizam autolegitimacije koji nam stoji na raspolaganju.

toliko toga je nadrobljeno da se na kraju vise uopce ne zna odgovor na postavljeno pitanje. pitanje je zasto onemogucavaju one koji zele ici na predavanja, a oni trabunjaju kako je odluka plenuma obvezujuca. za koga? za svih? odlicno. idem ja sada okupiti plenum od 100 studenata, izglasat cemo bojkot voznje tramvajima i NIKOME necemo dati uci u tramvaje jer je, eto, odluka na planumu obvezujuca ZA SVE. Rolling Eyes

by A.Einstein
[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 0:09 čet, 30. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Blockflöte"]Pa ja sam se informirao. Mogu svi, [url=http://www.slobodnifilozofski.bloger.hr/]postoji onaj blog[/url] na kojem je sve objašnjeno.[/quote]

Da si procitao ovaj topic, vidio bi da je dio problema upravo to sto tamo nije nista objasnjeno, nego su sva "objasnjenja" prenakrcana floskulama i parolama. :roll:

Cak niti FF-ovci & co. ovdje nisu uspjeli objasniti je l' najrazvikaniji zahtjev glasi "besplatno za sve" ili "besplatno za one koji (po nekom kriteriju strozem od "upisao fax") studiraju kako spada". :lol: Taj dio price zakljucen je tek kad su prosvjednici - suprotno onome sto su pobornici blokade tvrdili ovdje - odbili prijedlog ministra da skolarine ne placaju samo oni koji redovito studiraju. :?

Kenny je lijepo zatrazio da nas informiras... uputiti nas na jedan nepregledni blog, nekorisno je i sluzi samo tome da iskazes svoje (ne)slaganje, bez da napises i argumente koje bi ti netko mozda mogao i pobiti. :?

@Kenny: Nije li bolje da pleeeeeeeenumski odlucite da svima koji upisu neki kolegij treba iz istog dati dva, osim ako doticni student na kolokvijima zasluzi vise? :D Hej, i ta ce odluka biti "ob(a)vezujuca za sve"! :PP
Blockflöte (napisa):
Pa ja sam se informirao. Mogu svi, postoji onaj blog na kojem je sve objašnjeno.

Da si procitao ovaj topic, vidio bi da je dio problema upravo to sto tamo nije nista objasnjeno, nego su sva "objasnjenja" prenakrcana floskulama i parolama. Rolling Eyes

Cak niti FF-ovci & co. ovdje nisu uspjeli objasniti je l' najrazvikaniji zahtjev glasi "besplatno za sve" ili "besplatno za one koji (po nekom kriteriju strozem od "upisao fax") studiraju kako spada". Laughing Taj dio price zakljucen je tek kad su prosvjednici - suprotno onome sto su pobornici blokade tvrdili ovdje - odbili prijedlog ministra da skolarine ne placaju samo oni koji redovito studiraju. Confused

Kenny je lijepo zatrazio da nas informiras... uputiti nas na jedan nepregledni blog, nekorisno je i sluzi samo tome da iskazes svoje (ne)slaganje, bez da napises i argumente koje bi ti netko mozda mogao i pobiti. Confused

@Kenny: Nije li bolje da pleeeeeeeenumski odlucite da svima koji upisu neki kolegij treba iz istog dati dva, osim ako doticni student na kolokvijima zasluzi vise? Very Happy Hej, i ta ce odluka biti "ob(a)vezujuca za sve"! Weeee-heeee!!!

[Vrh]
Blockflöte
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 2

PostPostano: 1:01 čet, 30. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

@kennny - Pa moji poznanici i prijatelji s FF-a recimo imaju jasnije definirane razloge za prosvjed. Glavno što hoće je preinaka proračuna, što je ovdje izvor sviju zala i većine nereda. Konkretno, bilo je govora o uvođenju plaćanja diplomskih studija, a i smetaju ih nedosljednosti u organizaciji nastave.

Inače, sigurno ljudi na FF-u nisu bedasti pa im je jasno da ovo nije nikakav praznik, jer će sve to odrađivati do u ljeto. Ovo se tamo radi zbog kulminacije nezadovoljstva, a ne iz obijesti ili buntovništva radi bunta.

Blog je malo nepregledan, na prvi pogled, ali postoji FAQ, drugi FAQ i u krajnjem slučaju [url=http://www.ffzg.hr/peticija/index.php?sid=81994&lang=hr&loadsecurity=35]peticija[/url] (koju je netko već linkao), gdje kratko u tri točke pišu zahtjevi.

Raspravu jesam pročitao cijelu. Nisam nikoga prozivao ponaosob i ostajem pri dojmu da su studenti matematike arogantni.

Pardon, razlog da ne pišem nadugačko i naširoko je kolokvij sutra ujutro; mislim da je nesanicu bolje iskoristit' za učenje, nego se uživljavati u raspravu :)
@kennny - Pa moji poznanici i prijatelji s FF-a recimo imaju jasnije definirane razloge za prosvjed. Glavno što hoće je preinaka proračuna, što je ovdje izvor sviju zala i većine nereda. Konkretno, bilo je govora o uvođenju plaćanja diplomskih studija, a i smetaju ih nedosljednosti u organizaciji nastave.

Inače, sigurno ljudi na FF-u nisu bedasti pa im je jasno da ovo nije nikakav praznik, jer će sve to odrađivati do u ljeto. Ovo se tamo radi zbog kulminacije nezadovoljstva, a ne iz obijesti ili buntovništva radi bunta.

Blog je malo nepregledan, na prvi pogled, ali postoji FAQ, drugi FAQ i u krajnjem slučaju peticija (koju je netko već linkao), gdje kratko u tri točke pišu zahtjevi.

Raspravu jesam pročitao cijelu. Nisam nikoga prozivao ponaosob i ostajem pri dojmu da su studenti matematike arogantni.

Pardon, razlog da ne pišem nadugačko i naširoko je kolokvij sutra ujutro; mislim da je nesanicu bolje iskoristit' za učenje, nego se uživljavati u raspravu Smile

Hulk
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 6 - 7

PostPostano: 1:51 čet, 30. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Blockflöte"]Inače, sigurno ljudi na FF-u nisu bedasti pa im je jasno da ovo nije nikakav praznik, jer će sve to odrađivati do u ljeto. Ovo se tamo radi zbog kulminacije nezadovoljstva, a ne iz obijesti ili buntovništva radi bunta.
[/quote]

Kakvog nezadovoljstva? Uostalom, studentima koji blokiraju nastavu neće pomoći neplaćanje koje zahtijevaju jer se ono odnosi na buduće generacije. Njihovo trenutno nezadovoljstvo jedino može biti oko kvalitete studija, a to je, kao što vidimo, njihova zadnja briga. Problem ne bi trebao biti plaćanje, nego plaćanje nekvalitetnih predavanja i loše organizacije. Naravno, kada tražite da država sve financira, dobijete i da ona o većini stvari na vašem sveučilištu odlučuje (umjesto vas). Tako i imate situaciju da kojekakvi ministri, političari i menadžeri vode najvažnije aspekte obrazovanja. Ili kako bi se reklo, ne možete imati i ovce i novce. Zato citiram (vezano uz američka sveučilišta, ali trebalo bi se i ovdje o tome tako misliti) jednog poznatog profesora: To say that, whatever their other faults, American colleges and universities remain bastions of academic freedom, is to say that the typical administrator would not dream of trying to interfere with a teacher's attempt to carry out such responsibilities.

Ukratko, blokada i zahtjevi su kontraproduktivni te ni iz čega ne slijedi da vode do poboljšanja sustava obrazovanja, a to bi trebao biti cilj umjesto neplaćanja radi samog sebe.
Blockflöte (napisa):

Kakvog nezadovoljstva? Uostalom, studentima koji blokiraju nastavu neće pomoći neplaćanje koje zahtijevaju jer se ono odnosi na buduće generacije. Njihovo trenutno nezadovoljstvo jedino može biti oko kvalitete studija, a to je, kao što vidimo, njihova zadnja briga. Problem ne bi trebao biti plaćanje, nego plaćanje nekvalitetnih predavanja i loše organizacije. Naravno, kada tražite da država sve financira, dobijete i da ona o većini stvari na vašem sveučilištu odlučuje (umjesto vas). Tako i imate situaciju da kojekakvi ministri, političari i menadžeri vode najvažnije aspekte obrazovanja. Ili kako bi se reklo, ne možete imati i ovce i novce. Zato citiram (vezano uz američka sveučilišta, ali trebalo bi se i ovdje o tome tako misliti) jednog poznatog profesora: To say that, whatever their other faults, American colleges and universities remain bastions of academic freedom, is to say that the typical administrator would not dream of trying to interfere with a teacher's attempt to carry out such responsibilities.

Ukratko, blokada i zahtjevi su kontraproduktivni te ni iz čega ne slijedi da vode do poboljšanja sustava obrazovanja, a to bi trebao biti cilj umjesto neplaćanja radi samog sebe.

goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 2:15 čet, 30. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]Studenti matematike u pravilu NISU protiv pleeeenuma/blokade opcenito i rado ce doci (kad budu mogli) pomoci SVIM kolegama u borbi za njihova/nasa prava - ali s tim BITNIM detaljem - da se NASTAVA na matematici NE SMETA, jer studentima MATEMATIKE ODGOVARA trenutacno stanje!

Pozvati na solidarnost, drzanja barikada i sve sto treba - NA DRUGIM mjestima - je ono na sto studenti matematike pristaju. Ne zele da se njima nastava blokira. [/quote]
Htio bih samo upozoriti da studenti matematike se još nisu (službeno) izjasnili o tome što žele ili ne žele, niti putem referenduma, niti plenumom, niti pleeeenumom, a onih koji su se izjasnili (ne računajući anketu) ima cca. 20ak (neki niti nisu studenti na pred/do/diplomskom studiju) što je daleko od većine studenata, tako da u duhu korektne rasprave smatram da nije prikladno da jedna osoba govori u ime studenata matematike i proglašava na što sve pristajemo ili ne pristajemo (npr. netko možda uopće ne želi biti solidaran niti držati barikade bilo gdje). :)
Nesi (napisa):
Studenti matematike u pravilu NISU protiv pleeeenuma/blokade opcenito i rado ce doci (kad budu mogli) pomoci SVIM kolegama u borbi za njihova/nasa prava - ali s tim BITNIM detaljem - da se NASTAVA na matematici NE SMETA, jer studentima MATEMATIKE ODGOVARA trenutacno stanje!

Pozvati na solidarnost, drzanja barikada i sve sto treba - NA DRUGIM mjestima - je ono na sto studenti matematike pristaju. Ne zele da se njima nastava blokira.

Htio bih samo upozoriti da studenti matematike se još nisu (službeno) izjasnili o tome što žele ili ne žele, niti putem referenduma, niti plenumom, niti pleeeenumom, a onih koji su se izjasnili (ne računajući anketu) ima cca. 20ak (neki niti nisu studenti na pred/do/diplomskom studiju) što je daleko od većine studenata, tako da u duhu korektne rasprave smatram da nije prikladno da jedna osoba govori u ime studenata matematike i proglašava na što sve pristajemo ili ne pristajemo (npr. netko možda uopće ne želi biti solidaran niti držati barikade bilo gdje). Smile

Zadnja promjena: goranm; 2:31 čet, 30. 4. 2009; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:20 čet, 30. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Blockflöte"]Blog je malo nepregledan, na prvi pogled, ali postoji FAQ, drugi FAQ...[/quote]

Upravo o tim FAQovima ovdje i pricamo kad kazemo "puno floskula i parola". :roll:

[quote="Blockflöte"]...i u krajnjem slučaju peticija (koju je netko već linkao), gdje kratko u tri točke pišu zahtjevi.[/quote]

Ah, peticija... danas sam nabasao dok se to potpisivalo i isao procitati (komentar koji sam dobio je da sam "drugi koji je to isao citati", iako je vec bilo potpisa :roll:)...

Na kraju odlucih ne potpisati. :| Evo i zasto:

[quote="Peticija"]Obrazovanje je javno dobro, a ne roba, i kao takvo mora biti dostupno svima, pod jednakim uvjetima. Stoga tražimo pravo na besplatno obrazovanje kroz zakonsko osiguranje potpunog javnog financiranja obrazovanja na svim razinama visokog obrazovanja; bez smanjenja upisnih kvota.[/quote]

Znanje [b]JE[/b] roba; u protivnom, kad zavrsis fakultet, nemoj nekom poslodavcu prodavati svoje znanje, nego trazi placu u razini nekvalificirane radne snage (je l' te, to je ona bez tog znanja o kojem ovdje pricamo). :P

Je li to roba koju treba u potpunosti ili djelomicno ili nimalo financirati drzava, stvar je za raspravu... ali reci da nije roba je parola koja zvuci simpaticno, ali je vec na prvo promisljanje - besmislena - dok god s tom robom ocekujes bolji posao i vecu placu od onih koji tu robu nemaju. 8)

Takodjer, postoji i [b]usluga prenosenja znanja[/b]; odi na Wikipediju i sl. siteove i dobit ces sve fakultetsko znanje besplatno. 8) No, ti bi i da ti mi objasnimo gradivo i da provjerimo jesi li ga savladao, e kako bi dobio papir koji ce tvrditi da si ta neka znanja stekao. :) Tu uslugu treba netko platiti, jer ja necu raditi zabadava, zgrada se nece sama odrzavati, struja, voda,... se nece sami platiti,... 8)

[quote="Peticija"]Tražimo strategijsku prenamjenu sredstava državnog proračuna u sektor obrazovanja vođenu načelima društvene solidarnosti i socijalne osjetljivosti, te idejom da je obrazovanje javno dobro.[/quote]

Yadda, yadda, yadda,... no nista konkretno. :roll: Drzavni proracun je oko 130 milijardi kuna, a drzavna zaduzenost oko 40 milijardi eura. :) Odbij 50ak milijardi na mirovine, te na place drzavnih i javnih sluzbenika, te jos 20ak za zdravstvo, ne znam koliko za kamate od onih 40 milijardi eura, zatim hrpu drugih troskova i investicija,... (brojeve pisem napamet, no tu su negdje bili dok sam proucavao ovogodisnji proracun RH) :shock:

Nije da nema para, ali ovo gore su parole, a ne zahtjevi/prijedlozi odakle/kome te pare uzeti i u sto ih barem otprilike ulupati. :roll:

[quote="Peticija"]Tražimo transparentnost financiranja cjelokupnog sustava znanosti i obrazovanja.[/quote]

Podrzavam. :D

[quote="Peticija"]Također zahtijevamo da se svi zakoni koji se odnose na znanost i visoko obrazovanje prije upućivanja u saborsku proceduru daju na očitovanje svim znanstvenim i visokoobrazovnim institucijama.[/quote]

Ovo je bezgranicno naivno, kontraproduktivno i besmisleno. :( Fakulteti su masovno kasnili kad su trebali dati podatke o vlasititim studijima za potrebe izdavanja diploma (FER, PMF-MO, cini mi se FSB,... rijetki su koji su to obavili na vrijeme). Bolonja kod vecine fakulteta nije uopce provedena (do na malo kozmetike) jer se na tim fakultetima u godinama koje su prosle od donosenja i primjene zakona nije napravilo nista (a trebalo se pripremiti za bolonju; na MO, na primjer, su se uveli kolokviji, seminari, zadace,...). :joooj:

Dobiti najjednostavniji odgovor od bilo kojeg fakulteta [b]TRAJE[/b], cesto i beskonacno dugo (as in [i]odgovor nikad ne stigne[/i]). :( Sunce mu pohano, ja vec dva mjeseca cekam da mi Sveuciliste potvrdi da sam "podoban kandidat za doktorat" (to u mom slucaju znaci da sam magistrirao) i da mi je "tema podobna za doktorat" (to otprilike znaci "ono sto zelim raditi nije vec napravljeno i dovoljno je pametno za doktorat"); oboje je FV PMF-MO jednoglasno prihvatilo, a ja cekam... :kuku:

Dakle, traziti "da se svi zakoni koji se odnose na znanost i visoko obrazovanje prije upućivanja u saborsku proceduru daju na očitovanje" senatima sveucilista ili tako nekome, to ima smisla; ali "svim znanstvenim i visokoobrazovnim institucijama" je besmislica koja bi - kad bi netko bio dovoljno lud da ju prihvati - izazvala apsolutnu blokadu svih promjena i nevidjeni kaos. :joooj: Zamisli samo [url=http://www.vlada.hr/hr/adresar_i_linkovi/korisni_linkovi/fakulteti]ova 63 fakulteta[/url] (ili samo 10ak medju njima) da ti posalju kontradiktorne komentare i primjedbe na zakonski prijedlog. :shock: Ili ih Sabor moze ignorirati, pa je zahtjev beskoristan, ili ih mora uvaziti, pa ce dobiti nemogucu misiju. :(

Da ne spominjem da na tom popisu ima i skroz privatnih institucija, koje nemaju neke veze s drzavnim financiranjem (ili imaju malo veze). :P

Sretno na kolokviju... :D A i pleeeeeenumima, gdje ces odlucivati o oduzimanju prava na obrazovanje vlastitim kolegama. :evil:

@goranm: Mislim da Nesin post treba citati kao osobno objasnjenje ovdje napisanih stavova nekih studenata matematike, a koji su napadnuti kao "studenti matematike su protiv <ubaci nesto od sada "in" buntovnih stvari>". ;)
Blockflöte (napisa):
Blog je malo nepregledan, na prvi pogled, ali postoji FAQ, drugi FAQ...

Upravo o tim FAQovima ovdje i pricamo kad kazemo "puno floskula i parola". Rolling Eyes

Blockflöte (napisa):
...i u krajnjem slučaju peticija (koju je netko već linkao), gdje kratko u tri točke pišu zahtjevi.

Ah, peticija... danas sam nabasao dok se to potpisivalo i isao procitati (komentar koji sam dobio je da sam "drugi koji je to isao citati", iako je vec bilo potpisa Rolling Eyes)...

Na kraju odlucih ne potpisati. Neutral Evo i zasto:

Peticija (napisa):
Obrazovanje je javno dobro, a ne roba, i kao takvo mora biti dostupno svima, pod jednakim uvjetima. Stoga tražimo pravo na besplatno obrazovanje kroz zakonsko osiguranje potpunog javnog financiranja obrazovanja na svim razinama visokog obrazovanja; bez smanjenja upisnih kvota.

Znanje JE roba; u protivnom, kad zavrsis fakultet, nemoj nekom poslodavcu prodavati svoje znanje, nego trazi placu u razini nekvalificirane radne snage (je l' te, to je ona bez tog znanja o kojem ovdje pricamo). Razz

Je li to roba koju treba u potpunosti ili djelomicno ili nimalo financirati drzava, stvar je za raspravu... ali reci da nije roba je parola koja zvuci simpaticno, ali je vec na prvo promisljanje - besmislena - dok god s tom robom ocekujes bolji posao i vecu placu od onih koji tu robu nemaju. Cool

Takodjer, postoji i usluga prenosenja znanja; odi na Wikipediju i sl. siteove i dobit ces sve fakultetsko znanje besplatno. Cool No, ti bi i da ti mi objasnimo gradivo i da provjerimo jesi li ga savladao, e kako bi dobio papir koji ce tvrditi da si ta neka znanja stekao. Smile Tu uslugu treba netko platiti, jer ja necu raditi zabadava, zgrada se nece sama odrzavati, struja, voda,... se nece sami platiti,... Cool

Peticija (napisa):
Tražimo strategijsku prenamjenu sredstava državnog proračuna u sektor obrazovanja vođenu načelima društvene solidarnosti i socijalne osjetljivosti, te idejom da je obrazovanje javno dobro.

Yadda, yadda, yadda,... no nista konkretno. Rolling Eyes Drzavni proracun je oko 130 milijardi kuna, a drzavna zaduzenost oko 40 milijardi eura. Smile Odbij 50ak milijardi na mirovine, te na place drzavnih i javnih sluzbenika, te jos 20ak za zdravstvo, ne znam koliko za kamate od onih 40 milijardi eura, zatim hrpu drugih troskova i investicija,... (brojeve pisem napamet, no tu su negdje bili dok sam proucavao ovogodisnji proracun RH) Shocked

Nije da nema para, ali ovo gore su parole, a ne zahtjevi/prijedlozi odakle/kome te pare uzeti i u sto ih barem otprilike ulupati. Rolling Eyes

Peticija (napisa):
Tražimo transparentnost financiranja cjelokupnog sustava znanosti i obrazovanja.

Podrzavam. Very Happy

Peticija (napisa):
Također zahtijevamo da se svi zakoni koji se odnose na znanost i visoko obrazovanje prije upućivanja u saborsku proceduru daju na očitovanje svim znanstvenim i visokoobrazovnim institucijama.

Ovo je bezgranicno naivno, kontraproduktivno i besmisleno. Sad Fakulteti su masovno kasnili kad su trebali dati podatke o vlasititim studijima za potrebe izdavanja diploma (FER, PMF-MO, cini mi se FSB,... rijetki su koji su to obavili na vrijeme). Bolonja kod vecine fakulteta nije uopce provedena (do na malo kozmetike) jer se na tim fakultetima u godinama koje su prosle od donosenja i primjene zakona nije napravilo nista (a trebalo se pripremiti za bolonju; na MO, na primjer, su se uveli kolokviji, seminari, zadace,...). Joj, joj, joj,... JOOOJ!

Dobiti najjednostavniji odgovor od bilo kojeg fakulteta TRAJE, cesto i beskonacno dugo (as in odgovor nikad ne stigne). Sad Sunce mu pohano, ja vec dva mjeseca cekam da mi Sveuciliste potvrdi da sam "podoban kandidat za doktorat" (to u mom slucaju znaci da sam magistrirao) i da mi je "tema podobna za doktorat" (to otprilike znaci "ono sto zelim raditi nije vec napravljeno i dovoljno je pametno za doktorat"); oboje je FV PMF-MO jednoglasno prihvatilo, a ja cekam... Kuku-lele!!!

Dakle, traziti "da se svi zakoni koji se odnose na znanost i visoko obrazovanje prije upućivanja u saborsku proceduru daju na očitovanje" senatima sveucilista ili tako nekome, to ima smisla; ali "svim znanstvenim i visokoobrazovnim institucijama" je besmislica koja bi - kad bi netko bio dovoljno lud da ju prihvati - izazvala apsolutnu blokadu svih promjena i nevidjeni kaos. Joj, joj, joj,... JOOOJ! Zamisli samo ova 63 fakulteta (ili samo 10ak medju njima) da ti posalju kontradiktorne komentare i primjedbe na zakonski prijedlog. Shocked Ili ih Sabor moze ignorirati, pa je zahtjev beskoristan, ili ih mora uvaziti, pa ce dobiti nemogucu misiju. Sad

Da ne spominjem da na tom popisu ima i skroz privatnih institucija, koje nemaju neke veze s drzavnim financiranjem (ili imaju malo veze). Razz

Sretno na kolokviju... Very Happy A i pleeeeeenumima, gdje ces odlucivati o oduzimanju prava na obrazovanje vlastitim kolegama. Evil or Very Mad

@goranm: Mislim da Nesin post treba citati kao osobno objasnjenje ovdje napisanih stavova nekih studenata matematike, a koji su napadnuti kao "studenti matematike su protiv <ubaci nesto od sada "in" buntovnih stvari>". Wink

[Vrh]
Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 54 - 34

PostPostano: 6:27 čet, 30. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kenny"][quote="Charmed"]

Hvala kaj me braniš, bilo je to krajnje ne profesionalno od njega, ali nisam htjela reagirati jer mi je ovo zvučalo kao provokacija, pa sam se izdigla iznad toga :P

A na žalost ima jako puno loše informiranih ljudi na ovome svijetu pa sam samo htjela ukazati na grešku...[/quote]

neprofesionalno od tebe je bilo sto se nalazis tu da me ucis kako se sta zove. i onda jos napisem da sam namjerno napisao isjecak, a ti i dalje (jadna) uvjerena da sam ja nepismen/neinformiran/glup...... o boze me sacuvaj. procitaj postove do kraja. ;)

[/quote]

Mislim da je ovo već postalo vrijeđanje - JADNA? Očito uporno nalaziš riječi kojima me lagano podbadaš...sad ja mislim da je to jadno jer očito nemaš prave argumente...
kenny (napisa):
Charmed (napisa):

Hvala kaj me braniš, bilo je to krajnje ne profesionalno od njega, ali nisam htjela reagirati jer mi je ovo zvučalo kao provokacija, pa sam se izdigla iznad toga Razz

A na žalost ima jako puno loše informiranih ljudi na ovome svijetu pa sam samo htjela ukazati na grešku...

neprofesionalno od tebe je bilo sto se nalazis tu da me ucis kako se sta zove. i onda jos napisem da sam namjerno napisao isjecak, a ti i dalje (jadna) uvjerena da sam ja nepismen/neinformiran/glup...... o boze me sacuvaj. procitaj postove do kraja. Wink

Mislim da je ovo već postalo vrijeđanje - JADNA? Očito uporno nalaziš riječi kojima me lagano podbadaš...sad ja mislim da je to jadno jer očito nemaš prave argumente...

[Vrh]
irena_
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 9:33 čet, 30. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kenny"]veli mi poznanica sa FFa: "ma ne prosvjedujem ja radi besplatnog skolstva, prosvjedujem ja buntovnista radi. kao i vecina."

svaki daljnji komentar je suvisan. dobro je rekla glavna tajnica FFa: tragicno za taj fax.[/quote]

Dragi kenny,
zaista ne bih ulazila u rasprave o prosvjedu, ali bih komentirala tvoj nacin razmisljanja.

Ne znam koliko si dugo na matematici, ali dosad bi vjerojatno trebao znati da ako zelis dokazati da tvrdnja vrijedi za sve, onda nije dovoljno uzeti jedan element skupa za kojeg ti se zgodno poklopilo i proglasiti posao zavrsenim.
To sto tebi veli poznanica s filozofskog nije ni u kojem slucaju mjerodavno, niti bi se po tome trebali prosudjivati ostali studenti.
Ja imam pedesetak poznanika i prijatelja na filozofskom fakultetu i ne poznajem [b]nijednog[/b] koji prosvjeduje prosvjeda radi. Kako ja ne mogu iz toga zakljuciti da su svi divni i krasni, ne mozes ni ti zakljuciti suprotno iz jednog primjera.

O zakljucivanju po pisanju ljudi na njihovom forumu ne bih, jer bi se svasta dalo zakljuciti i o studentima matematike citajuci ovaj forum.

NHF.
kenny (napisa):

Dragi kenny,
zaista ne bih ulazila u rasprave o prosvjedu, ali bih komentirala tvoj nacin razmisljanja.

Ne znam koliko si dugo na matematici, ali dosad bi vjerojatno trebao znati da ako zelis dokazati da tvrdnja vrijedi za sve, onda nije dovoljno uzeti jedan element skupa za kojeg ti se zgodno poklopilo i proglasiti posao zavrsenim.
To sto tebi veli poznanica s filozofskog nije ni u kojem slucaju mjerodavno, niti bi se po tome trebali prosudjivati ostali studenti.
Ja imam pedesetak poznanika i prijatelja na filozofskom fakultetu i ne poznajem nijednog koji prosvjeduje prosvjeda radi. Kako ja ne mogu iz toga zakljuciti da su svi divni i krasni, ne mozes ni ti zakljuciti suprotno iz jednog primjera.

O zakljucivanju po pisanju ljudi na njihovom forumu ne bih, jer bi se svasta dalo zakljuciti i o studentima matematike citajuci ovaj forum.

NHF.

[Vrh]
Blockflöte
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 2

PostPostano: 10:50 čet, 30. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kaj je s tim [i]pleeenum[/i]? Dugouzlazni naglasak, ili oznaka za stvarno velik plenum?

@vsego - Pa u stvari istina je. Jako su teatralni i puni kičaste retorike, a ponegdje i pretjeruju nerealno. Sad, ja imam osjećaj da se može iz svega toga izrodit nešto korisno, pa podržavam cijelu inicijativu.

Poštujem suprotna mišljena i u stvari mi se ne da vodit polemike o blokadi, no stekoh na ovom topicu dojam da dosta studenata (asistenti su, uz dužno i nedužno poštovanje, drugačije perspektive) puno pljuje bez da su upućeni u situaciju. To je po meni u svakom slučaju nekonstruktivno i kontraproduktivno u situaciji u kojoj možda svi studenti mogu ako se stvar pravilno usmjeri izvući neku korist.
I, na mahove mi se učinilo da se FF-ovce gleda svisoka ter reagirah, jer mi je zasmetalo.

Btw. moj prvi komentar nije iš'o ciljano nekome, slučajno se potrefilo da je post završio usred rasprave.

Tolko o tem, ugodan dan svima želim.
Kaj je s tim pleeenum? Dugouzlazni naglasak, ili oznaka za stvarno velik plenum?

@vsego - Pa u stvari istina je. Jako su teatralni i puni kičaste retorike, a ponegdje i pretjeruju nerealno. Sad, ja imam osjećaj da se može iz svega toga izrodit nešto korisno, pa podržavam cijelu inicijativu.

Poštujem suprotna mišljena i u stvari mi se ne da vodit polemike o blokadi, no stekoh na ovom topicu dojam da dosta studenata (asistenti su, uz dužno i nedužno poštovanje, drugačije perspektive) puno pljuje bez da su upućeni u situaciju. To je po meni u svakom slučaju nekonstruktivno i kontraproduktivno u situaciji u kojoj možda svi studenti mogu ako se stvar pravilno usmjeri izvući neku korist.
I, na mahove mi se učinilo da se FF-ovce gleda svisoka ter reagirah, jer mi je zasmetalo.

Btw. moj prvi komentar nije iš'o ciljano nekome, slučajno se potrefilo da je post završio usred rasprave.

Tolko o tem, ugodan dan svima želim.

Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 54 - 34

PostPostano: 11:32 čet, 30. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

@Blizzard: I told you so... ;)
@Blizzard: I told you so... Wink

[Vrh]
Blizzard
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
99 = 112 - 13

PostPostano: 11:46 čet, 30. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Charmed"]@Blizzard: I told you so... ;)[/quote]
:bow:... Bilo bi [u]mi[/u] smiješno da [u]mi[/u] nije tragično ali anyway bila/bio si u pravu...:predaja:
Charmed (napisa):
@Blizzard: I told you so... Wink

I bow before you... Bilo bi mi smiješno da mi nije tragično ali anyway bila/bio si u pravu...Predajem se...
[Vrh]
Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 54 - 34

PostPostano: 11:57 čet, 30. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da fakat je tragično...možda više žalosno,ali kaj ćeš...

Ali možda su ipak krivi kolokviji koji su bili u tijeku, pa ljudi nisu baš zainteresirani niti su imali vremena (ili jednostavno nisu imali pojma kaj se na faksu događa)

Možda da se nekaj (plenum MO ili sl.) održi idući tjedan kad su svi na faksu...
Da fakat je tragično...možda više žalosno,ali kaj ćeš...

Ali možda su ipak krivi kolokviji koji su bili u tijeku, pa ljudi nisu baš zainteresirani niti su imali vremena (ili jednostavno nisu imali pojma kaj se na faksu događa)

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 12:13 čet, 30. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Charmed"]
Možda da se nekaj (plenum MO ili sl.) održi idući tjedan kad su svi na faksu...[/quote]
Ako budete odrzavali plenum (as in sastanak [b]svih[/b] studenata), provjerite imate li kvorum tj. da je prisutno barem 50% studenata. Inace nemate bas neki legitimitet i niste "plenum" nego obicna grupa studentat koja ne predstavlja nikog nego sebe. :cool:
Charmed (napisa):

Ako budete odrzavali plenum (as in sastanak svih studenata), provjerite imate li kvorum tj. da je prisutno barem 50% studenata. Inace nemate bas neki legitimitet i niste "plenum" nego obicna grupa studentat koja ne predstavlja nikog nego sebe. Cool

Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 54 - 34

PostPostano: 12:15 čet, 30. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala na informaciji! :)
Hvala na informaciji! Smile

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 12:15 čet, 30. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Blockflöte"]Poštujem suprotna mišljena i u stvari mi se ne da vodit polemike o blokadi, no stekoh na ovom topicu dojam da dosta studenata (asistenti su, uz dužno i nedužno poštovanje, drugačije perspektive) puno pljuje bez da su upućeni u situaciju.[/quote]

Opet: ne, ovdje se - ako bas hoces tako - [i]pljuje[/i] ideja da netko opstruira nastavu na MO kontra stavu koji se na Forumu percipira kao vecinski medju studentima matematike da mi ne zelimo blokadu nastave. :tso:

[quote="Blockflöte"]To je po meni u svakom slučaju nekonstruktivno i kontraproduktivno u situaciji u kojoj možda svi studenti mogu ako se stvar pravilno usmjeri izvući neku korist.[/quote]

Vec napisah da podrzavam masovni prosvjed, ne samo studenata i/ili nastavnika, vec sto veceg broja ljudi, jer ova zemlja ima ozbiljnih problema (pravosudje i korupcija, bankrot koji je sve ocitiji,...). :) Ali tko zeli pohadjati nastavu - pustite ga na miru! :valjalo:
Blockflöte (napisa):
Poštujem suprotna mišljena i u stvari mi se ne da vodit polemike o blokadi, no stekoh na ovom topicu dojam da dosta studenata (asistenti su, uz dužno i nedužno poštovanje, drugačije perspektive) puno pljuje bez da su upućeni u situaciju.

Opet: ne, ovdje se - ako bas hoces tako - pljuje ideja da netko opstruira nastavu na MO kontra stavu koji se na Forumu percipira kao vecinski medju studentima matematike da mi ne zelimo blokadu nastave. Trudim Se Objasniti...

Blockflöte (napisa):
To je po meni u svakom slučaju nekonstruktivno i kontraproduktivno u situaciji u kojoj možda svi studenti mogu ako se stvar pravilno usmjeri izvući neku korist.

Vec napisah da podrzavam masovni prosvjed, ne samo studenata i/ili nastavnika, vec sto veceg broja ljudi, jer ova zemlja ima ozbiljnih problema (pravosudje i korupcija, bankrot koji je sve ocitiji,...). Smile Ali tko zeli pohadjati nastavu - pustite ga na miru! Samo mi jos jednom dodji pijan tako kasno u kucu!!!

[Vrh]
Blizzard
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 112 - 13

PostPostano: 12:24 čet, 30. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Charmed"]Možda da se nekaj (plenum MO ili sl.) održi idući tjedan kad su svi na faksu...[/quote]
[quote="mdoko"]Ako budete odrzavali plenum (as in sastanak svih studenata), provjerite imate li kvorum tj. da je prisutno barem 50% studenata. Inace nemate bas neki legitimitet i niste "plenum" nego obicna grupa studentat koja ne predstavlja nikog nego sebe. [/quote]

Ja nikakav plenum ne namjeravam organizirati...

Jedino što dolazi u obzir i za što mi je prof. Marušić već dao podršku je da napravimo "tribinu" studenata i nastavničkog kadra PMF-MOa kao studentski zbor na koju su svi pozvani (kad kažem svi mislim elementi skupa PMF-MO)... i eventualno ako nas bude više od 40-50% što je nemoguće jer je nemoguće strpati toliko ljudi u npr. 003 a veće prostorije nemamo... izglasati nekakav oblik podrške ili vlastitih zahtijeva u pogledu situacije na Sveučilištu...

Pričao sam danas sa par ljudi i oni "najvažniji" su rekli da mi jave do navečer pa ćemo se onda službeno očitovati o tome sutra... Gotovi su mi kolokviji pa sad bar imam vremena :PP...
Charmed (napisa):

mdoko (napisa):
Ako budete odrzavali plenum (as in sastanak svih studenata), provjerite imate li kvorum tj. da je prisutno barem 50% studenata. Inace nemate bas neki legitimitet i niste "plenum" nego obicna grupa studentat koja ne predstavlja nikog nego sebe.

Ja nikakav plenum ne namjeravam organizirati...

Jedino što dolazi u obzir i za što mi je prof. Marušić već dao podršku je da napravimo "tribinu" studenata i nastavničkog kadra PMF-MOa kao studentski zbor na koju su svi pozvani (kad kažem svi mislim elementi skupa PMF-MO)... i eventualno ako nas bude više od 40-50% što je nemoguće jer je nemoguće strpati toliko ljudi u npr. 003 a veće prostorije nemamo... izglasati nekakav oblik podrške ili vlastitih zahtijeva u pogledu situacije na Sveučilištu...

Pričao sam danas sa par ljudi i oni "najvažniji" su rekli da mi jave do navečer pa ćemo se onda službeno očitovati o tome sutra... Gotovi su mi kolokviji pa sad bar imam vremena Weeee-heeee!!!...
[Vrh]
Gogs
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 14 - 11

PostPostano: 15:15 čet, 30. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]"Kad se pošalje poruka na adresu na koju se želi poslati, time je, ja smatram, ispunjen cilj", rekao je predsjednik Mesić te dodao kako studentski prosvjedi ne mogu ići unedogled. Predlaže studentima da prekinu blokadu i pričekaju kako bi vidjeli da li je "primatelj" poruke istu shvatio i poduzeo neku akciju.[/quote]

Citirani tekst je izvađen odavde -> [url]http://www.index.hr/vijesti/clanak/i-mesic-se-odrice-studenata-poruka-je-poslana-i-time-je-cilj-ispunjen/431849.aspx[/url]

Mislim da je ova poruka katastrofalna...
Ono što nam naš Predsjednik poručuje je da možete prosvjedovati, ali to će kada tada završiti a Vlada i Predsjednik uvijek mogu čekati taj trenutak...

Ovo je po meni pravi znak da se prekinu blokade fakulteta i da se krene u korak dalje...
Sve dok su fakulteti blokirani Vlada i Ministarstvo neće shvatiti poruku jer se poruka odašilje s prevelike udaljenosti.

Vrijeme je da [b]studenti izađu na ulice, što bliže Saboru, Ministarstvu i Vladi [/b] i da [b]glasno daju svoju poruku[/b]. Nakon toga redovito davati svoju poruku na isti način i inzistirati na tome da se poruka uvaži i zahtjevi ispune.

Neka svi studenti sutra [b]1. svibnja 2009. izađu na Trg Josipa Bana Jelačića u 17h[/b] i pomognu narodu RH u izražavnju nezadovoljstva i traženju [b]ostavke Vlade Repulike Hrvatske[/b].
Citat:
"Kad se pošalje poruka na adresu na koju se želi poslati, time je, ja smatram, ispunjen cilj", rekao je predsjednik Mesić te dodao kako studentski prosvjedi ne mogu ići unedogled. Predlaže studentima da prekinu blokadu i pričekaju kako bi vidjeli da li je "primatelj" poruke istu shvatio i poduzeo neku akciju.

Citirani tekst je izvađen odavde → http://www.index.hr/vijesti/clanak/i-mesic-se-odrice-studenata-poruka-je-poslana-i-time-je-cilj-ispunjen/431849.aspx

Mislim da je ova poruka katastrofalna...
Ono što nam naš Predsjednik poručuje je da možete prosvjedovati, ali to će kada tada završiti a Vlada i Predsjednik uvijek mogu čekati taj trenutak...

Ovo je po meni pravi znak da se prekinu blokade fakulteta i da se krene u korak dalje...
Sve dok su fakulteti blokirani Vlada i Ministarstvo neće shvatiti poruku jer se poruka odašilje s prevelike udaljenosti.

Vrijeme je da studenti izađu na ulice, što bliže Saboru, Ministarstvu i Vladi i da glasno daju svoju poruku. Nakon toga redovito davati svoju poruku na isti način i inzistirati na tome da se poruka uvaži i zahtjevi ispune.

Neka svi studenti sutra 1. svibnja 2009. izađu na Trg Josipa Bana Jelačića u 17h i pomognu narodu RH u izražavnju nezadovoljstva i traženju ostavke Vlade Repulike Hrvatske.

kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 15:27 čet, 30. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Gogs"]
Neka svi studenti sutra [b]1. svibnja 2009. izađu na Trg Josipa Bana Jelačića u 17h[/b] i pomognu narodu RH u izražavnju nezadovoljstva i traženju [b]ostavke Vlade Repulike Hrvatske[/b].[/quote]

oprosti, ali jednostavno ne mogu, a da se NE nasmijem na ovo. :lol:

ptosle godine, taman negdje u ovo vrijeme, na ulicama je bila HRPA LJUDI. kolona se protezala od trga bana jelacica do trga francuske republike (s tim sto su ti trgovi bili puni). koliko je bilo otprilike ljudi? i sto se postiglo? N-I-S-T-A! ti sada ocekujes da vlada da ostavku zbog anarhista? da, napisao sam anarhista. zasto? s obzirom da su anarhosindikalisti (sto je btw OKSIMORON) dali podrsku prosvjedu, a FFovci to objavili na svom forumu, ja zakljucujem da su se anarhosindikalisti ( :lol: :lol: :lol: ) i prosvjednici poceli vezivati jedni uz druge.

al zamisli ti to, kao porucuju SDPu i HDZu da se ne mjesaju u to i da nadju drugi ring, a sa druge strane to isto dopustaju anarhosindikalistima ( :lol: :lol: :lol: ).

ja mislim da nekome treba HITNA poduka sto ANARHIJA jest.
Gogs (napisa):

Neka svi studenti sutra 1. svibnja 2009. izađu na Trg Josipa Bana Jelačića u 17h i pomognu narodu RH u izražavnju nezadovoljstva i traženju ostavke Vlade Repulike Hrvatske.

oprosti, ali jednostavno ne mogu, a da se NE nasmijem na ovo. Laughing

ptosle godine, taman negdje u ovo vrijeme, na ulicama je bila HRPA LJUDI. kolona se protezala od trga bana jelacica do trga francuske republike (s tim sto su ti trgovi bili puni). koliko je bilo otprilike ljudi? i sto se postiglo? N-I-S-T-A! ti sada ocekujes da vlada da ostavku zbog anarhista? da, napisao sam anarhista. zasto? s obzirom da su anarhosindikalisti (sto je btw OKSIMORON) dali podrsku prosvjedu, a FFovci to objavili na svom forumu, ja zakljucujem da su se anarhosindikalisti ( Laughing Laughing Laughing ) i prosvjednici poceli vezivati jedni uz druge.

al zamisli ti to, kao porucuju SDPu i HDZu da se ne mjesaju u to i da nadju drugi ring, a sa druge strane to isto dopustaju anarhosindikalistima ( Laughing Laughing Laughing ).

ja mislim da nekome treba HITNA poduka sto ANARHIJA jest.

by A.Einstein
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 30, 31, 32  Sljedeće
Stranica 18 / 32.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum