Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)
|
Postano: 19:16 ned, 7. 3. 2004 Naslov: Zasto student na math ne voli student na phy ? |
|
|
Zasto je iz zgrade fizike (iz kluba chumez, koji pristupa preko studenta, vjerujem?) nemoguce ostvariti ssh na student.math.hr (na lnr jest moguce) ?
Zasto je iz zgrade fizike (iz kluba chumez, koji pristupa preko studenta, vjerujem?) nemoguce ostvariti ssh na student.math.hr (na lnr jest moguce) ?
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk
|
|
[Vrh] |
|
darko Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 18:24 pon, 8. 3. 2004 Naslov: |
|
|
Preko imena doceka timeout, a preko ip adrese izbaci nekakav error u stilu connection refused, posaljem sutra iz cumeza tocni copy/paste error msga.
Preko imena doceka timeout, a preko ip adrese izbaci nekakav error u stilu connection refused, posaljem sutra iz cumeza tocni copy/paste error msga.
|
|
[Vrh] |
|
darko Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 15:20 čet, 11. 3. 2004 Naslov: |
|
|
Evo mali update:
[code:1]cumez@pingu:/usr/home/cumez$ ssh -X [user]@161.53.8.14
ssh_exchange_identification: Connection closed by remote host
[/code:1]
btw: ima sta nova? jesi saznao zasto bi zabranjen pristup?
2) iz lnr-a moguc samo telnet na studenta vec par tjedana ?
[code:1][user]@r1:~$ ssh -X [user]@student
3468: input_userauth_error: bad message during authentication: type 64
[/code:1]
:?
PS ne radi ni sa -x :?
BTW: jel ima kakve sanse da se openoffice.org nadje u lnr-u kad je praktikum 1 vec nedostupan?
Evo mali update:
Kod: | cumez@pingu:/usr/home/cumez$ ssh -X [user]@161.53.8.14
ssh_exchange_identification: Connection closed by remote host
|
btw: ima sta nova? jesi saznao zasto bi zabranjen pristup?
2) iz lnr-a moguc samo telnet na studenta vec par tjedana ?
Kod: | [user]@r1:~$ ssh -X [user]@student
3468: input_userauth_error: bad message during authentication: type 64
|
PS ne radi ni sa -x
BTW: jel ima kakve sanse da se openoffice.org nadje u lnr-u kad je praktikum 1 vec nedostupan?
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 16:03 čet, 11. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]BTW: jel ima kakve sanse da se openoffice.org nadje u lnr-u kad je praktikum 1 vec nedostupan?[/quote]
LNR je tema na svom forumu... :roll:
Samo kratko: instalacija OpenOffice.org-a u LNRu je slozena davnih dana, dok jos nije bilo Debianovih paketa, nego smo se "slepali" na entuzijaste. 8) Da li je i gdje instalirano, to ne znam. :? :(
Pokusaj sa ooffice i soffice (mislim da ovo drugo radi, barem na r6 i r11; tako se zovu binaryji od verzije 1.1). :)
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): | BTW: jel ima kakve sanse da se openoffice.org nadje u lnr-u kad je praktikum 1 vec nedostupan? |
LNR je tema na svom forumu...
Samo kratko: instalacija OpenOffice.org-a u LNRu je slozena davnih dana, dok jos nije bilo Debianovih paketa, nego smo se "slepali" na entuzijaste. Da li je i gdje instalirano, to ne znam.
Pokusaj sa ooffice i soffice (mislim da ovo drugo radi, barem na r6 i r11; tako se zovu binaryji od verzije 1.1).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
darko Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 16:55 čet, 11. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="darko"]Problem nije sa strane studenta, vec u LNR-u.[/quote]
Diskutabilno, ali evo rjesenja (preporucam slaganje aliasa ;)):
[code:1]ssh -o "PreferredAuthentications password,keyboard-interactive" -c blowfish login@student[/code:1]
:wave:
darko (napisa): | Problem nije sa strane studenta, vec u LNR-u. |
Diskutabilno, ali evo rjesenja (preporucam slaganje aliasa ):
Kod: | ssh -o "PreferredAuthentications password,keyboard-interactive" -c blowfish login@student |
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 18:06 čet, 11. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="darko"]To je napravljeno pred dosta vremena u dogovoru s adminima na fizici. [/quote]
Krrr :? Hm :) Zasto bi se tako nesto netko zelio dogovoriti ? :)
[quote="darko"]Problem nije sa strane studenta, vec u LNR-u.[/quote]
Ah.. Vise o tom na pravom topicu :oops:
[color=darkred]Ispravak netocnog navoda:[/color]
Zapravo nema pravog topica :) Al pitat cu nesi na [url]http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=1040[/url]
[quote="darko"]Objasni što misliš pod [i]"kad je praktikum 1 vec nedostupan"[/i]. Praktikum 1 je [b]vrlo[/b] dostupan [b]svim[/b] studentima koji imaju account na studentu. OpenOffice 1.1 je instaliran i radio je kad sam ga testirao prošli tjedan, a u medjuvremenu se nitko nije žalio da je imao problema u radu.[/quote]
[b]Izvana[/b] nedostupan :) Sorry na nepreciznosti :) OK, glavno mi je bilo da postoji [i]neki[/i] program za obradu teksta koji mogu koristiti a da nisam fizicki u podrumu :?
Thnx vsego, locate nasao link na nesinom accountu (1.0.2. navodno) :)
darko (napisa): | To je napravljeno pred dosta vremena u dogovoru s adminima na fizici. |
Krrr Hm Zasto bi se tako nesto netko zelio dogovoriti ?
darko (napisa): | Problem nije sa strane studenta, vec u LNR-u. |
Ah.. Vise o tom na pravom topicu
Ispravak netocnog navoda:
Zapravo nema pravog topica Al pitat cu nesi na http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=1040
darko (napisa): | Objasni što misliš pod "kad je praktikum 1 vec nedostupan". Praktikum 1 je vrlo dostupan svim studentima koji imaju account na studentu. OpenOffice 1.1 je instaliran i radio je kad sam ga testirao prošli tjedan, a u medjuvremenu se nitko nije žalio da je imao problema u radu. |
Izvana nedostupan Sorry na nepreciznosti OK, glavno mi je bilo da postoji neki program za obradu teksta koji mogu koristiti a da nisam fizicki u podrumu
Thnx vsego, locate nasao link na nesinom accountu (1.0.2. navodno)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 18:39 čet, 11. 3. 2004 Naslov: |
|
|
Dakle, nova verzija OO.o-a nije (iz nekog razloga) instalirana. :( Imas staru na R11:
[code:1]vsego@r11:~$ which ooffice
/usr/bin/ooffice[/code:1]
AFAIK, locate na LNRu bas i nije pouzdan; koliko znam, nigdje u cronu se ne poziva updatedb. :(
Ako ima jos pitanja, please - LNR forum. 8)
Dakle, nova verzija OO.o-a nije (iz nekog razloga) instalirana. Imas staru na R11:
Kod: | vsego@r11:~$ which ooffice
/usr/bin/ooffice |
AFAIK, locate na LNRu bas i nije pouzdan; koliko znam, nigdje u cronu se ne poziva updatedb.
Ako ima jos pitanja, please - LNR forum.
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 20:06 čet, 11. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[url]http://lnr.math.hr/forum/[/url] 8) Logicno, ne? ;)
Mislio sam da si, kao korisnik LNRa, upoznat s postojanjem [url=http://lnr.math.hr/]sluzbenih stranica[/url]... :)
http://lnr.math.hr/forum/ Logicno, ne?
Mislio sam da si, kao korisnik LNRa, upoznat s postojanjem sluzbenih stranica...
|
|
[Vrh] |
|
|