Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

pocetak sljedeceg semestra?
Idite na 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
jejo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
= 14 - 5

PostPostano: 10:12 pet, 8. 5. 2009    Naslov: pocetak sljedeceg semestra? Citirajte i odgovorite

mene zanima kad ce nam poceti sljedeci semestar. cula sam da ce mozda u devetom, mozda u desetom, a htjela bi biti sigurna.. i kad su onda popravni.. cisto reda radi pitam :D

hvala puno
mene zanima kad ce nam poceti sljedeci semestar. cula sam da ce mozda u devetom, mozda u desetom, a htjela bi biti sigurna.. i kad su onda popravni.. cisto reda radi pitam Very Happy

hvala puno

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Gogs
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 14 - 11

PostPostano: 10:23 pet, 8. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ti bi takve informacije već sada????

Pa odakle si ti pala na ovaj faks? :D

Pa odakle si ti pala na ovaj faks? Very Happy

lucika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 34 - 10

PostPostano: 10:27 pet, 8. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

rasprave su još u tijeku...
rasprave su još u tijeku...

[Vrh]
Buga.
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 42 - 33

PostPostano: 12:26 pet, 8. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Gogs"]Ti bi takve informacije već sada????

Pa odakle si ti pala na ovaj faks? :D[/quote]

pa čuj, ja mislim da ni nije tak rano da se o tome sad odluči ...
Gogs (napisa):

[Vrh]
Gogs
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 14 - 11

PostPostano: 12:28 pet, 8. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Buga."][quote="Gogs"]Ti bi takve informacije već sada????

Pa odakle si ti pala na ovaj faks? :D[/quote]

pa čuj, ja mislim da ni nije tak rano da se o tome sad odluči ...[/quote]

Logično razmišljajući to se već odavno trebalo znati, no iskustvo me uči da ne valja razmišljati o sljedećem semetru dok barem prvi ljetni rokovi ovoga nisu prošli ;)
Buga. (napisa):
Gogs (napisa):

Logično razmišljajući to se već odavno trebalo znati, no iskustvo me uči da ne valja razmišljati o sljedećem semetru dok barem prvi ljetni rokovi ovoga nisu prošli Wink

thomary
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 15 - 0

PostPostano: 8:18 čet, 28. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

da,...htjela sam otvoriti novu temu gdje bih pitala kada ce biti popravni, ali eto...ovdje je i to pitano, a vidim da nitko nije dao neki odgovor s kojim bi se zadovoljila...
Bitno mi je da znam kad ce biti popravni. Price po fax-u su da ce biti odmah nakon usmenih u 7. mjesecu, druge price su da se to planira za iducu godinu, pa da ce ove godine biti u drugoj polovici 8. mjeseca, a trece price da ce jos ove godine biti u prvoj polovici 9., pa onda oko 15. 9. da bi poceo fax...
Pa, ako itko zna, neka podijeli sa mnom...
Radila bih preko jleta, a za odredene psolove koje zelim raditi moram se sad prijaviti i napisati tocno vrijeme od kad do kad mogu raditi,, a to sigurno ne mogu, ako ne znam kada ce biti popravni...
PLiz, nekakav konkretan odgovor...
Thx
da,...htjela sam otvoriti novu temu gdje bih pitala kada ce biti popravni, ali eto...ovdje je i to pitano, a vidim da nitko nije dao neki odgovor s kojim bi se zadovoljila...
Bitno mi je da znam kad ce biti popravni. Price po fax-u su da ce biti odmah nakon usmenih u 7. mjesecu, druge price su da se to planira za iducu godinu, pa da ce ove godine biti u drugoj polovici 8. mjeseca, a trece price da ce jos ove godine biti u prvoj polovici 9., pa onda oko 15. 9. da bi poceo fax...
Pa, ako itko zna, neka podijeli sa mnom...
Radila bih preko jleta, a za odredene psolove koje zelim raditi moram se sad prijaviti i napisati tocno vrijeme od kad do kad mogu raditi,, a to sigurno ne mogu, ako ne znam kada ce biti popravni...
PLiz, nekakav konkretan odgovor...
Thx

[Vrh]
marijap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 49 - 16

PostPostano: 8:40 čet, 28. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jedina informaciju koju znam je direktno od prodekana koju je podijelio s nama diplomcima D-FPM na sastanku nekidan, ali bi trebala vrijediti za sve.

Popravni će biti održavani u 2 tjedna 7.mjeseca (nakon kolokvija) kad su i završni po rasporedu koji će uskoro biti objavljen i po dogovoru s profesorima.
Usto je (ako se ne varam) natječaj za domove do negdje 15.7. pa zato dotad otprilike moraju biti gotovi popravni (zato su ga kolege i pitale za popravne)
Iza 18.7. (petak) bi onda valjda svi mogli bit sa svime gotovi.

Ne znam koji si smjer i otkud tolko "priča", ali ovo prvo kaj si navela je po meni najsigurnije da će bit... (računaj da dok jedni odgovaraju redovni usmeni, drugi imaju popravne, tak je dosad znalo biti)

I pogledaj: http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=13148 pod 3 i 4 ;)
Jedina informaciju koju znam je direktno od prodekana koju je podijelio s nama diplomcima D-FPM na sastanku nekidan, ali bi trebala vrijediti za sve.

Popravni će biti održavani u 2 tjedna 7.mjeseca (nakon kolokvija) kad su i završni po rasporedu koji će uskoro biti objavljen i po dogovoru s profesorima.
Usto je (ako se ne varam) natječaj za domove do negdje 15.7. pa zato dotad otprilike moraju biti gotovi popravni (zato su ga kolege i pitale za popravne)
Iza 18.7. (petak) bi onda valjda svi mogli bit sa svime gotovi.

Ne znam koji si smjer i otkud tolko "priča", ali ovo prvo kaj si navela je po meni najsigurnije da će bit... (računaj da dok jedni odgovaraju redovni usmeni, drugi imaju popravne, tak je dosad znalo biti)

I pogledaj: http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=13148 pod 3 i 4 Wink

[Vrh]
thomary
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 15 - 0

PostPostano: 11:56 čet, 28. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

neeeeeeee... Ne znam koje su im to fore...
Neka oni koji odlucuju o tome malo razmisle... Kako netko tko je pao nesto, moze to isto poloziti za tjedan, deset dana, nije bitno, ali s tim da u medu vremenu ima jos otprilike 2, 3 usmena... I gdje je vrijeme za nauciti ono sto si pao???
Jos mi je jasno u principu zasto to funkkcionira tako u ljetnom semestru (iako bi se i to dalo malo primijeniti, i dat im priliku i kasnije da to probaju poloziti)... Ja znam da sigurno ako nesto padnem sad u 6, 7 mjesecu to isto necu uspjet poloziti ako popravni budu u 7., a bome do 9. mjeseca ima dosta vremena i brda i doline se daju nauciti (ako se da truda)...
A to vezano za zimski semestar sto sam govorila, ja bi napravila tkao da studenti imaju pravo izaci na popravni onda kada i je (neposredno nakon kolokvija), ali da ako padnu, to ne znaci odmah pad tog kolegija, vec da ga imaju pravo pokusati jos poloziti jendom u 9. mjesecu... Zanm da postoje kolegiji prethodnici-sljedbenici, ali bez obzira na to...
Ne trebajku slusati slejdbenika, ali ako to uspiju poloziti u 9. mjesecu, bar taj kolegij koji bi inace sigurno placali, nece placati...
neeeeeeee... Ne znam koje su im to fore...
Neka oni koji odlucuju o tome malo razmisle... Kako netko tko je pao nesto, moze to isto poloziti za tjedan, deset dana, nije bitno, ali s tim da u medu vremenu ima jos otprilike 2, 3 usmena... I gdje je vrijeme za nauciti ono sto si pao???
Jos mi je jasno u principu zasto to funkkcionira tako u ljetnom semestru (iako bi se i to dalo malo primijeniti, i dat im priliku i kasnije da to probaju poloziti)... Ja znam da sigurno ako nesto padnem sad u 6, 7 mjesecu to isto necu uspjet poloziti ako popravni budu u 7., a bome do 9. mjeseca ima dosta vremena i brda i doline se daju nauciti (ako se da truda)...
A to vezano za zimski semestar sto sam govorila, ja bi napravila tkao da studenti imaju pravo izaci na popravni onda kada i je (neposredno nakon kolokvija), ali da ako padnu, to ne znaci odmah pad tog kolegija, vec da ga imaju pravo pokusati jos poloziti jendom u 9. mjesecu... Zanm da postoje kolegiji prethodnici-sljedbenici, ali bez obzira na to...
Ne trebajku slusati slejdbenika, ali ako to uspiju poloziti u 9. mjesecu, bar taj kolegij koji bi inace sigurno placali, nece placati...

[Vrh]
Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
20 = 54 - 34

PostPostano: 17:22 čet, 28. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nama je profesor Basrak nešto spominjao 9 mjesec za popravne ko lani tako da ne znam...
Nama je profesor Basrak nešto spominjao 9 mjesec za popravne ko lani tako da ne znam...

[Vrh]
ekatarina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

30 = 47 - 17

PostPostano: 17:38 čet, 28. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Meni se cini vjerojatnije da popravni budu odmah u 7.mj
Ide se ka tome da se izjednace semestri, dakle, na isti nacin na koji funkcioniraju popravni u zimskom semestru, sada bi trebali funkcionirati u ljetnom.

Naravno da je ideja da se u 9.mjesecu mogu polagati padovi i iz 1. i iz 2. semestra, kao sto je netko opisao malo povise, dobra (i logicnija od ove dosadasnje da se mogu polagati samo padovi iz ljetnog semestra) i donijela bi plodove, medutim, na nasem faksu ne bih se tome nadala, odgovor koji se dobije na takve upite je "to nije u duhu bolonje", ali entuzijasticni kakvi jesmo, mozemo i dalje traziti "rokove" (iako je bas to ono sto bolonja ukida) :)
Meni se cini vjerojatnije da popravni budu odmah u 7.mj
Ide se ka tome da se izjednace semestri, dakle, na isti nacin na koji funkcioniraju popravni u zimskom semestru, sada bi trebali funkcionirati u ljetnom.

Naravno da je ideja da se u 9.mjesecu mogu polagati padovi i iz 1. i iz 2. semestra, kao sto je netko opisao malo povise, dobra (i logicnija od ove dosadasnje da se mogu polagati samo padovi iz ljetnog semestra) i donijela bi plodove, medutim, na nasem faksu ne bih se tome nadala, odgovor koji se dobije na takve upite je "to nije u duhu bolonje", ali entuzijasticni kakvi jesmo, mozemo i dalje traziti "rokove" (iako je bas to ono sto bolonja ukida) Smile

[Vrh]
Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
20 = 54 - 34

PostPostano: 19:01 pet, 29. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

A kaj je falilo onome kak je bilo lani-popravni u 9.mj 1.tjedan i svi sretni i zadovoljni...
A kaj je falilo onome kak je bilo lani-popravni u 9.mj 1.tjedan i svi sretni i zadovoljni...

[Vrh]
anekalo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 5

PostPostano: 19:08 pet, 29. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Slazem se!!

:iagree:
Slazem se!!

I agree

[Vrh]
Atomised
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

70 = 95 - 25

PostPostano: 19:57 pet, 29. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Slažem se i ja. ;)

Štoviše, ovo mi je jedina istinski bitna (i jasna) stvar otkad je rasprava o organizaciji nastave i (popravnih) kolokvija...
Slažem se i ja. Wink

Štoviše, ovo mi je jedina istinski bitna (i jasna) stvar otkad je rasprava o organizaciji nastave i (popravnih) kolokvija...

[Vrh]
Jaja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 20 - 3

PostPostano: 10:43 sub, 30. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Potpuno se slažem...Pa kako bi ljudi trebali naučiti i položiti predmet koji su eventualno pali u roku od tjedan dana i to uz druge kolegije???
Potpuno se slažem...Pa kako bi ljudi trebali naučiti i položiti predmet koji su eventualno pali u roku od tjedan dana i to uz druge kolegije???

Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

74 = 97 - 23

PostPostano: 12:42 sub, 30. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Po meni su popravni koji se održavaju odmah iz kolokvija samo mazanje očiju.
Ili bi to trebali biti popravni za veću ocjenu, za prolaz nikako.
Na tom popravnom će kolegij položit oni kojima je malo falilo redovnim putem ili im je falilo malo sreće jer se u to sitno dana (valjda su sretni oni koji mogu odvojit 3 puna dana za učit za popravni) ne može ni stić proć gradivo jednom, a učenje se ne može svrstat pod to.

Redovito učenje je divna ideja, al` em je ideja, em ne živimo u idealnim uvjetima da se svima ili barem skoro svima koji su zaslužili prolaz poklope sve manje i veće sitnice da se on i ostvari.
Po meni su popravni koji se održavaju odmah iz kolokvija samo mazanje očiju.
Ili bi to trebali biti popravni za veću ocjenu, za prolaz nikako.
Na tom popravnom će kolegij položit oni kojima je malo falilo redovnim putem ili im je falilo malo sreće jer se u to sitno dana (valjda su sretni oni koji mogu odvojit 3 puna dana za učit za popravni) ne može ni stić proć gradivo jednom, a učenje se ne može svrstat pod to.

Redovito učenje je divna ideja, al` em je ideja, em ne živimo u idealnim uvjetima da se svima ili barem skoro svima koji su zaslužili prolaz poklope sve manje i veće sitnice da se on i ostvari.

[Vrh]
prove22
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 14:11 ned, 31. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

mogu li nam se ikako ostvariti te želje vezano za popravne, da se obratimo studentskim predstavnicima ili nekome drugom (naravno, u što većem broju)... :-k
mogu li nam se ikako ostvariti te želje vezano za popravne, da se obratimo studentskim predstavnicima ili nekome drugom (naravno, u što većem broju)... Think

[Vrh]
thomary
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 15 - 0

PostPostano: 21:18 ned, 31. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne znam, ako se sad ovih dana malo vise ljudi pobuni, grakne, razgovara s hrpom asistenata i dobro im obrazloze zasto je nama ovo bolje, obaspe se forum postovim sadrzajima koji govore u prilog tome, mozda ce se onda i ljudi koji odlucuju to (a iskreno ne zanm tko je to) zpitati kaj je tu u dobrobiti za studente i za koga je ovaj fax tu...
Ne znam, ako se sad ovih dana malo vise ljudi pobuni, grakne, razgovara s hrpom asistenata i dobro im obrazloze zasto je nama ovo bolje, obaspe se forum postovim sadrzajima koji govore u prilog tome, mozda ce se onda i ljudi koji odlucuju to (a iskreno ne zanm tko je to) zpitati kaj je tu u dobrobiti za studente i za koga je ovaj fax tu...

[Vrh]
sunny
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 30 - 18

PostPostano: 1:56 pon, 1. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

meni takodjer nema svrhe da su popravni u 7. mjesecu.. pogotovo ako budu bili za vrijeme zavrsnih.
tako ispada da su stavili popravne samo radi formalnosti, a ne da su stvarno dali priliku za popravak.
sve i da pocne semestar na pocetku 9. mjeseca, pa budemo morali imat popravne sredinom 8., radje bih to nego odmah u 7. mjesecu.
meni takodjer nema svrhe da su popravni u 7. mjesecu.. pogotovo ako budu bili za vrijeme zavrsnih.
tako ispada da su stavili popravne samo radi formalnosti, a ne da su stvarno dali priliku za popravak.
sve i da pocne semestar na pocetku 9. mjeseca, pa budemo morali imat popravne sredinom 8., radje bih to nego odmah u 7. mjesecu.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:21 pon, 1. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Svake godine ista prica... :roll:

[quote="thomary"]Ne znam, ako se sad ovih dana malo vise ljudi pobuni, grakne, razgovara s hrpom asistenata[/quote]

Asistenti su egzekutiva i ne donose nikakve odluke (preciznije: troje asistentskih predstavnika sudjeluje u radu Fakultetskog vijeca koje broji >60 clanova). :? Dakle, [b]asistenti su radikalno kriva adresa[/b] :!:

[quote="thomary"]i dobro im obrazloze zasto je nama ovo bolje,[/quote]

To je valjda svakom zainteresiranom jasno. :)

[quote="thomary"]obaspe se forum postovim sadrzajima koji govore u prilog tome,[/quote]

Ako to mislis bukvalno ("obasipati" postovima, dakle bez novih sadrzaja), onda se to na Forumu sankcionira; ako mislis argumentirati, onda ce biti napisano na Forumu i malo koga (ako ikoga) bitnog ce biti briga :arrow: opet profulana adresa. :ccc:

[quote="thomary"]mozda ce se onda i ljudi koji odlucuju to (a iskreno ne zanm tko je to)[/quote]

Ljudi se zovu: Fakultetsko vijece, Vijece voditelja studija, Dekan i Prodekan za nastavu, a za komunikaciju s njima koristite svoje predstavnike. 8)

I sada dolazimo do onog dijela koji sam na pocetku opisao sa "svake godine ista prica":

[quote="thomary"]zpitati kaj je tu u dobrobiti za studente i za koga je ovaj fax tu...[/quote]

Nije za vas, ako to mislis (a znam da mislis). :P Mi smo ovdje zbog znanosti. 8) Strogo formalno, prema ugovoru o radu, kolektivnom ugovoru i/ili stajaznam cemu: 50% bi trebali raditi znanost, a 50% nastavu. :| No, u praksi: nasa napredovanja, pa i sam opstanak na Sveucilistu, ovise samo, jedino i iskljucivo o znanstvenoj aktivnosti i slobodnim radnim mjestima. :? Tocka. Nema dalje. Nastava i studentima prikladni popravni se ne racunaju. :ccc:

Sorry ako te to ljuti, no adresa za to - opet - nije Forum, nego Ministarstvo. :? Evo, ako ja ne doktoriram na vrijeme (a to je za par mjeseci), letim s faxa i nitko me nece pitati sto sam slozio 250 stranica skripti za Programiranja, aplikaciju za zadace, za znanstvene kolokvije, za prijavu usmenih ispita, sto sam sjedio u nekakvim vijecima, reorganizirao predbolonjske pismene kako bi starim studentima bilo lakse,... od svega toga imam samo jednu placu extra (jednokratna isplata) koliko sam - dobrom voljom Fakulteta! - dobio za jedan od tih poslova. :/ Nema nikakvih "olaksica" (npr. produljenje roka za doktorat) jer sam se bavio nastavom. :ccc:

Mozemo pricati je l' to u redu, posteno ili kakvogod, no cinjenica je da stvari tako stoje i da je se posvecujemo nastavi naustrb vlastitih karijera. :shock: Hence, malo cijenite pojacan angazman jednih i razumijte ono sto ponekad dozivite kao izostanak angazmana drugih. :prodike:

[quote="sunny"]sve i da pocne semestar na pocetku 9. mjeseca, pa budemo morali imat popravne sredinom 8., radje bih to nego odmah u 7. mjesecu.[/quote]

A mi bi ljeto koje ce trajati dulje od 3 tjedna. :? Ljeto je idealno za raditi znanost, jer nemas nastavu da ti "smeta". :D

Slobodno vi trazite sto zelite, no toplo preporucam da se okanite kukanja (na Forumu, hodnicima,... svejedno) i da se posavjetujete s [url=http://web.studenti.math.hr/~studrep/onama.html]vlastitim predstavnicima[/url], koji ipak imaju neku sliku funkcioniranja fakulteta (ni priblizno potpunu, ali neusporedivo bolju od vas ostalih) i do sada su se pokazali poprilicno angazirani. 8)

P.S. U ovom postu uopce ne iznosim svoj stav oko termina popravnih, pa molim da mi se to ne imputira u eventualnim odgovorima. ;)
Svake godine ista prica... Rolling Eyes

thomary (napisa):
Ne znam, ako se sad ovih dana malo vise ljudi pobuni, grakne, razgovara s hrpom asistenata

Asistenti su egzekutiva i ne donose nikakve odluke (preciznije: troje asistentskih predstavnika sudjeluje u radu Fakultetskog vijeca koje broji >60 clanova). Confused Dakle, asistenti su radikalno kriva adresa Exclamation

thomary (napisa):
i dobro im obrazloze zasto je nama ovo bolje,

To je valjda svakom zainteresiranom jasno. Smile

thomary (napisa):
obaspe se forum postovim sadrzajima koji govore u prilog tome,

Ako to mislis bukvalno ("obasipati" postovima, dakle bez novih sadrzaja), onda se to na Forumu sankcionira; ako mislis argumentirati, onda ce biti napisano na Forumu i malo koga (ako ikoga) bitnog ce biti briga Arrow opet profulana adresa. Ccc.... Sram te bilo...

thomary (napisa):
mozda ce se onda i ljudi koji odlucuju to (a iskreno ne zanm tko je to)

Ljudi se zovu: Fakultetsko vijece, Vijece voditelja studija, Dekan i Prodekan za nastavu, a za komunikaciju s njima koristite svoje predstavnike. Cool

I sada dolazimo do onog dijela koji sam na pocetku opisao sa "svake godine ista prica":

thomary (napisa):
zpitati kaj je tu u dobrobiti za studente i za koga je ovaj fax tu...

Nije za vas, ako to mislis (a znam da mislis). Razz Mi smo ovdje zbog znanosti. Cool Strogo formalno, prema ugovoru o radu, kolektivnom ugovoru i/ili stajaznam cemu: 50% bi trebali raditi znanost, a 50% nastavu. Neutral No, u praksi: nasa napredovanja, pa i sam opstanak na Sveucilistu, ovise samo, jedino i iskljucivo o znanstvenoj aktivnosti i slobodnim radnim mjestima. Confused Tocka. Nema dalje. Nastava i studentima prikladni popravni se ne racunaju. Ccc.... Sram te bilo...

Sorry ako te to ljuti, no adresa za to - opet - nije Forum, nego Ministarstvo. Confused Evo, ako ja ne doktoriram na vrijeme (a to je za par mjeseci), letim s faxa i nitko me nece pitati sto sam slozio 250 stranica skripti za Programiranja, aplikaciju za zadace, za znanstvene kolokvije, za prijavu usmenih ispita, sto sam sjedio u nekakvim vijecima, reorganizirao predbolonjske pismene kako bi starim studentima bilo lakse,... od svega toga imam samo jednu placu extra (jednokratna isplata) koliko sam - dobrom voljom Fakulteta! - dobio za jedan od tih poslova. Ehm? Nema nikakvih "olaksica" (npr. produljenje roka za doktorat) jer sam se bavio nastavom. Ccc.... Sram te bilo...

Mozemo pricati je l' to u redu, posteno ili kakvogod, no cinjenica je da stvari tako stoje i da je se posvecujemo nastavi naustrb vlastitih karijera. Shocked Hence, malo cijenite pojacan angazman jednih i razumijte ono sto ponekad dozivite kao izostanak angazmana drugih. Drzim prodike

sunny (napisa):

A mi bi ljeto koje ce trajati dulje od 3 tjedna. Confused Ljeto je idealno za raditi znanost, jer nemas nastavu da ti "smeta". Very Happy

Slobodno vi trazite sto zelite, no toplo preporucam da se okanite kukanja (na Forumu, hodnicima,... svejedno) i da se posavjetujete s vlastitim predstavnicima, koji ipak imaju neku sliku funkcioniranja fakulteta (ni priblizno potpunu, ali neusporedivo bolju od vas ostalih) i do sada su se pokazali poprilicno angazirani. Cool

P.S. U ovom postu uopce ne iznosim svoj stav oko termina popravnih, pa molim da mi se to ne imputira u eventualnim odgovorima. Wink

[Vrh]
Tvrtko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 65 - 39

PostPostano: 7:53 pon, 1. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bez obzira slagali se ili ne s logikom [i]Bolonje[/i], ona kaze da ste duzni uciti redovito i da je sustav kolokvija tu da provjeri radite li to tako.

Popravni u 9. mjesecu bi dao dodatno vrijeme za [i]neredoviti rad[/i].
Popravni u 7. mjesecu sluzio bi, pretpostavljam, da se provjeri jel netko tko nije polozio kolokvij (jer mu je bio los dan/bolest), ipak zasluzio poloziti kolegij.

Sustav je takav, htjeli mi to ili ne. :?

Predlazem studentima da skupe popis razloga i obrazloze zasto bi se od toga trebalo odstupiti. Te da predloze neko razumno rjesenje redovitim kanalima.
Bez obzira slagali se ili ne s logikom Bolonje, ona kaze da ste duzni uciti redovito i da je sustav kolokvija tu da provjeri radite li to tako.

Popravni u 9. mjesecu bi dao dodatno vrijeme za neredoviti rad.
Popravni u 7. mjesecu sluzio bi, pretpostavljam, da se provjeri jel netko tko nije polozio kolokvij (jer mu je bio los dan/bolest), ipak zasluzio poloziti kolegij.

Sustav je takav, htjeli mi to ili ne. Confused

Predlazem studentima da skupe popis razloga i obrazloze zasto bi se od toga trebalo odstupiti. Te da predloze neko razumno rjesenje redovitim kanalima.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Stranica 1 / 6.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum