Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
jejo Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gogs Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
lucika Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Buga. Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gogs Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
thomary Forumaš(ica)

|
Postano: 8:18 čet, 28. 5. 2009 Naslov: |
|
|
da,...htjela sam otvoriti novu temu gdje bih pitala kada ce biti popravni, ali eto...ovdje je i to pitano, a vidim da nitko nije dao neki odgovor s kojim bi se zadovoljila...
Bitno mi je da znam kad ce biti popravni. Price po fax-u su da ce biti odmah nakon usmenih u 7. mjesecu, druge price su da se to planira za iducu godinu, pa da ce ove godine biti u drugoj polovici 8. mjeseca, a trece price da ce jos ove godine biti u prvoj polovici 9., pa onda oko 15. 9. da bi poceo fax...
Pa, ako itko zna, neka podijeli sa mnom...
Radila bih preko jleta, a za odredene psolove koje zelim raditi moram se sad prijaviti i napisati tocno vrijeme od kad do kad mogu raditi,, a to sigurno ne mogu, ako ne znam kada ce biti popravni...
PLiz, nekakav konkretan odgovor...
Thx
da,...htjela sam otvoriti novu temu gdje bih pitala kada ce biti popravni, ali eto...ovdje je i to pitano, a vidim da nitko nije dao neki odgovor s kojim bi se zadovoljila...
Bitno mi je da znam kad ce biti popravni. Price po fax-u su da ce biti odmah nakon usmenih u 7. mjesecu, druge price su da se to planira za iducu godinu, pa da ce ove godine biti u drugoj polovici 8. mjeseca, a trece price da ce jos ove godine biti u prvoj polovici 9., pa onda oko 15. 9. da bi poceo fax...
Pa, ako itko zna, neka podijeli sa mnom...
Radila bih preko jleta, a za odredene psolove koje zelim raditi moram se sad prijaviti i napisati tocno vrijeme od kad do kad mogu raditi,, a to sigurno ne mogu, ako ne znam kada ce biti popravni...
PLiz, nekakav konkretan odgovor...
Thx
|
|
[Vrh] |
|
marijap Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
thomary Forumaš(ica)

|
Postano: 11:56 čet, 28. 5. 2009 Naslov: |
|
|
neeeeeeee... Ne znam koje su im to fore...
Neka oni koji odlucuju o tome malo razmisle... Kako netko tko je pao nesto, moze to isto poloziti za tjedan, deset dana, nije bitno, ali s tim da u medu vremenu ima jos otprilike 2, 3 usmena... I gdje je vrijeme za nauciti ono sto si pao???
Jos mi je jasno u principu zasto to funkkcionira tako u ljetnom semestru (iako bi se i to dalo malo primijeniti, i dat im priliku i kasnije da to probaju poloziti)... Ja znam da sigurno ako nesto padnem sad u 6, 7 mjesecu to isto necu uspjet poloziti ako popravni budu u 7., a bome do 9. mjeseca ima dosta vremena i brda i doline se daju nauciti (ako se da truda)...
A to vezano za zimski semestar sto sam govorila, ja bi napravila tkao da studenti imaju pravo izaci na popravni onda kada i je (neposredno nakon kolokvija), ali da ako padnu, to ne znaci odmah pad tog kolegija, vec da ga imaju pravo pokusati jos poloziti jendom u 9. mjesecu... Zanm da postoje kolegiji prethodnici-sljedbenici, ali bez obzira na to...
Ne trebajku slusati slejdbenika, ali ako to uspiju poloziti u 9. mjesecu, bar taj kolegij koji bi inace sigurno placali, nece placati...
neeeeeeee... Ne znam koje su im to fore...
Neka oni koji odlucuju o tome malo razmisle... Kako netko tko je pao nesto, moze to isto poloziti za tjedan, deset dana, nije bitno, ali s tim da u medu vremenu ima jos otprilike 2, 3 usmena... I gdje je vrijeme za nauciti ono sto si pao???
Jos mi je jasno u principu zasto to funkkcionira tako u ljetnom semestru (iako bi se i to dalo malo primijeniti, i dat im priliku i kasnije da to probaju poloziti)... Ja znam da sigurno ako nesto padnem sad u 6, 7 mjesecu to isto necu uspjet poloziti ako popravni budu u 7., a bome do 9. mjeseca ima dosta vremena i brda i doline se daju nauciti (ako se da truda)...
A to vezano za zimski semestar sto sam govorila, ja bi napravila tkao da studenti imaju pravo izaci na popravni onda kada i je (neposredno nakon kolokvija), ali da ako padnu, to ne znaci odmah pad tog kolegija, vec da ga imaju pravo pokusati jos poloziti jendom u 9. mjesecu... Zanm da postoje kolegiji prethodnici-sljedbenici, ali bez obzira na to...
Ne trebajku slusati slejdbenika, ali ako to uspiju poloziti u 9. mjesecu, bar taj kolegij koji bi inace sigurno placali, nece placati...
|
|
[Vrh] |
|
Charmed Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ekatarina Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:38 čet, 28. 5. 2009 Naslov: |
|
|
Meni se cini vjerojatnije da popravni budu odmah u 7.mj
Ide se ka tome da se izjednace semestri, dakle, na isti nacin na koji funkcioniraju popravni u zimskom semestru, sada bi trebali funkcionirati u ljetnom.
Naravno da je ideja da se u 9.mjesecu mogu polagati padovi i iz 1. i iz 2. semestra, kao sto je netko opisao malo povise, dobra (i logicnija od ove dosadasnje da se mogu polagati samo padovi iz ljetnog semestra) i donijela bi plodove, medutim, na nasem faksu ne bih se tome nadala, odgovor koji se dobije na takve upite je "to nije u duhu bolonje", ali entuzijasticni kakvi jesmo, mozemo i dalje traziti "rokove" (iako je bas to ono sto bolonja ukida) :)
Meni se cini vjerojatnije da popravni budu odmah u 7.mj
Ide se ka tome da se izjednace semestri, dakle, na isti nacin na koji funkcioniraju popravni u zimskom semestru, sada bi trebali funkcionirati u ljetnom.
Naravno da je ideja da se u 9.mjesecu mogu polagati padovi i iz 1. i iz 2. semestra, kao sto je netko opisao malo povise, dobra (i logicnija od ove dosadasnje da se mogu polagati samo padovi iz ljetnog semestra) i donijela bi plodove, medutim, na nasem faksu ne bih se tome nadala, odgovor koji se dobije na takve upite je "to nije u duhu bolonje", ali entuzijasticni kakvi jesmo, mozemo i dalje traziti "rokove" (iako je bas to ono sto bolonja ukida)
|
|
[Vrh] |
|
Charmed Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
anekalo Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Jaja Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
prove22 Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
thomary Forumaš(ica)

|
Postano: 21:18 ned, 31. 5. 2009 Naslov: |
|
|
Ne znam, ako se sad ovih dana malo vise ljudi pobuni, grakne, razgovara s hrpom asistenata i dobro im obrazloze zasto je nama ovo bolje, obaspe se forum postovim sadrzajima koji govore u prilog tome, mozda ce se onda i ljudi koji odlucuju to (a iskreno ne zanm tko je to) zpitati kaj je tu u dobrobiti za studente i za koga je ovaj fax tu...
Ne znam, ako se sad ovih dana malo vise ljudi pobuni, grakne, razgovara s hrpom asistenata i dobro im obrazloze zasto je nama ovo bolje, obaspe se forum postovim sadrzajima koji govore u prilog tome, mozda ce se onda i ljudi koji odlucuju to (a iskreno ne zanm tko je to) zpitati kaj je tu u dobrobiti za studente i za koga je ovaj fax tu...
|
|
[Vrh] |
|
sunny Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 2:21 pon, 1. 6. 2009 Naslov: |
|
|
Svake godine ista prica... :roll:
[quote="thomary"]Ne znam, ako se sad ovih dana malo vise ljudi pobuni, grakne, razgovara s hrpom asistenata[/quote]
Asistenti su egzekutiva i ne donose nikakve odluke (preciznije: troje asistentskih predstavnika sudjeluje u radu Fakultetskog vijeca koje broji >60 clanova). :? Dakle, [b]asistenti su radikalno kriva adresa[/b] :!:
[quote="thomary"]i dobro im obrazloze zasto je nama ovo bolje,[/quote]
To je valjda svakom zainteresiranom jasno. :)
[quote="thomary"]obaspe se forum postovim sadrzajima koji govore u prilog tome,[/quote]
Ako to mislis bukvalno ("obasipati" postovima, dakle bez novih sadrzaja), onda se to na Forumu sankcionira; ako mislis argumentirati, onda ce biti napisano na Forumu i malo koga (ako ikoga) bitnog ce biti briga :arrow: opet profulana adresa. :ccc:
[quote="thomary"]mozda ce se onda i ljudi koji odlucuju to (a iskreno ne zanm tko je to)[/quote]
Ljudi se zovu: Fakultetsko vijece, Vijece voditelja studija, Dekan i Prodekan za nastavu, a za komunikaciju s njima koristite svoje predstavnike. 8)
I sada dolazimo do onog dijela koji sam na pocetku opisao sa "svake godine ista prica":
[quote="thomary"]zpitati kaj je tu u dobrobiti za studente i za koga je ovaj fax tu...[/quote]
Nije za vas, ako to mislis (a znam da mislis). :P Mi smo ovdje zbog znanosti. 8) Strogo formalno, prema ugovoru o radu, kolektivnom ugovoru i/ili stajaznam cemu: 50% bi trebali raditi znanost, a 50% nastavu. :| No, u praksi: nasa napredovanja, pa i sam opstanak na Sveucilistu, ovise samo, jedino i iskljucivo o znanstvenoj aktivnosti i slobodnim radnim mjestima. :? Tocka. Nema dalje. Nastava i studentima prikladni popravni se ne racunaju. :ccc:
Sorry ako te to ljuti, no adresa za to - opet - nije Forum, nego Ministarstvo. :? Evo, ako ja ne doktoriram na vrijeme (a to je za par mjeseci), letim s faxa i nitko me nece pitati sto sam slozio 250 stranica skripti za Programiranja, aplikaciju za zadace, za znanstvene kolokvije, za prijavu usmenih ispita, sto sam sjedio u nekakvim vijecima, reorganizirao predbolonjske pismene kako bi starim studentima bilo lakse,... od svega toga imam samo jednu placu extra (jednokratna isplata) koliko sam - dobrom voljom Fakulteta! - dobio za jedan od tih poslova. :/ Nema nikakvih "olaksica" (npr. produljenje roka za doktorat) jer sam se bavio nastavom. :ccc:
Mozemo pricati je l' to u redu, posteno ili kakvogod, no cinjenica je da stvari tako stoje i da je se posvecujemo nastavi naustrb vlastitih karijera. :shock: Hence, malo cijenite pojacan angazman jednih i razumijte ono sto ponekad dozivite kao izostanak angazmana drugih. :prodike:
[quote="sunny"]sve i da pocne semestar na pocetku 9. mjeseca, pa budemo morali imat popravne sredinom 8., radje bih to nego odmah u 7. mjesecu.[/quote]
A mi bi ljeto koje ce trajati dulje od 3 tjedna. :? Ljeto je idealno za raditi znanost, jer nemas nastavu da ti "smeta". :D
Slobodno vi trazite sto zelite, no toplo preporucam da se okanite kukanja (na Forumu, hodnicima,... svejedno) i da se posavjetujete s [url=http://web.studenti.math.hr/~studrep/onama.html]vlastitim predstavnicima[/url], koji ipak imaju neku sliku funkcioniranja fakulteta (ni priblizno potpunu, ali neusporedivo bolju od vas ostalih) i do sada su se pokazali poprilicno angazirani. 8)
P.S. U ovom postu uopce ne iznosim svoj stav oko termina popravnih, pa molim da mi se to ne imputira u eventualnim odgovorima. ;)
Svake godine ista prica...
thomary (napisa): | Ne znam, ako se sad ovih dana malo vise ljudi pobuni, grakne, razgovara s hrpom asistenata |
Asistenti su egzekutiva i ne donose nikakve odluke (preciznije: troje asistentskih predstavnika sudjeluje u radu Fakultetskog vijeca koje broji >60 clanova). Dakle, asistenti su radikalno kriva adresa
thomary (napisa): | i dobro im obrazloze zasto je nama ovo bolje, |
To je valjda svakom zainteresiranom jasno.
thomary (napisa): | obaspe se forum postovim sadrzajima koji govore u prilog tome, |
Ako to mislis bukvalno ("obasipati" postovima, dakle bez novih sadrzaja), onda se to na Forumu sankcionira; ako mislis argumentirati, onda ce biti napisano na Forumu i malo koga (ako ikoga) bitnog ce biti briga opet profulana adresa.
thomary (napisa): | mozda ce se onda i ljudi koji odlucuju to (a iskreno ne zanm tko je to) |
Ljudi se zovu: Fakultetsko vijece, Vijece voditelja studija, Dekan i Prodekan za nastavu, a za komunikaciju s njima koristite svoje predstavnike.
I sada dolazimo do onog dijela koji sam na pocetku opisao sa "svake godine ista prica":
thomary (napisa): | zpitati kaj je tu u dobrobiti za studente i za koga je ovaj fax tu... |
Nije za vas, ako to mislis (a znam da mislis). Mi smo ovdje zbog znanosti. Strogo formalno, prema ugovoru o radu, kolektivnom ugovoru i/ili stajaznam cemu: 50% bi trebali raditi znanost, a 50% nastavu. No, u praksi: nasa napredovanja, pa i sam opstanak na Sveucilistu, ovise samo, jedino i iskljucivo o znanstvenoj aktivnosti i slobodnim radnim mjestima. Tocka. Nema dalje. Nastava i studentima prikladni popravni se ne racunaju.
Sorry ako te to ljuti, no adresa za to - opet - nije Forum, nego Ministarstvo. Evo, ako ja ne doktoriram na vrijeme (a to je za par mjeseci), letim s faxa i nitko me nece pitati sto sam slozio 250 stranica skripti za Programiranja, aplikaciju za zadace, za znanstvene kolokvije, za prijavu usmenih ispita, sto sam sjedio u nekakvim vijecima, reorganizirao predbolonjske pismene kako bi starim studentima bilo lakse,... od svega toga imam samo jednu placu extra (jednokratna isplata) koliko sam - dobrom voljom Fakulteta! - dobio za jedan od tih poslova. Nema nikakvih "olaksica" (npr. produljenje roka za doktorat) jer sam se bavio nastavom.
Mozemo pricati je l' to u redu, posteno ili kakvogod, no cinjenica je da stvari tako stoje i da je se posvecujemo nastavi naustrb vlastitih karijera. Hence, malo cijenite pojacan angazman jednih i razumijte ono sto ponekad dozivite kao izostanak angazmana drugih.
sunny (napisa): | sve i da pocne semestar na pocetku 9. mjeseca, pa budemo morali imat popravne sredinom 8., radje bih to nego odmah u 7. mjesecu. |
A mi bi ljeto koje ce trajati dulje od 3 tjedna. Ljeto je idealno za raditi znanost, jer nemas nastavu da ti "smeta".
Slobodno vi trazite sto zelite, no toplo preporucam da se okanite kukanja (na Forumu, hodnicima,... svejedno) i da se posavjetujete s vlastitim predstavnicima, koji ipak imaju neku sliku funkcioniranja fakulteta (ni priblizno potpunu, ali neusporedivo bolju od vas ostalih) i do sada su se pokazali poprilicno angazirani.
P.S. U ovom postu uopce ne iznosim svoj stav oko termina popravnih, pa molim da mi se to ne imputira u eventualnim odgovorima.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Tvrtko Forumaš(ica)

|
Postano: 7:53 pon, 1. 6. 2009 Naslov: |
|
|
Bez obzira slagali se ili ne s logikom [i]Bolonje[/i], ona kaze da ste duzni uciti redovito i da je sustav kolokvija tu da provjeri radite li to tako.
Popravni u 9. mjesecu bi dao dodatno vrijeme za [i]neredoviti rad[/i].
Popravni u 7. mjesecu sluzio bi, pretpostavljam, da se provjeri jel netko tko nije polozio kolokvij (jer mu je bio los dan/bolest), ipak zasluzio poloziti kolegij.
Sustav je takav, htjeli mi to ili ne. :?
Predlazem studentima da skupe popis razloga i obrazloze zasto bi se od toga trebalo odstupiti. Te da predloze neko razumno rjesenje redovitim kanalima.
Bez obzira slagali se ili ne s logikom Bolonje, ona kaze da ste duzni uciti redovito i da je sustav kolokvija tu da provjeri radite li to tako.
Popravni u 9. mjesecu bi dao dodatno vrijeme za neredoviti rad.
Popravni u 7. mjesecu sluzio bi, pretpostavljam, da se provjeri jel netko tko nije polozio kolokvij (jer mu je bio los dan/bolest), ipak zasluzio poloziti kolegij.
Sustav je takav, htjeli mi to ili ne.
Predlazem studentima da skupe popis razloga i obrazloze zasto bi se od toga trebalo odstupiti. Te da predloze neko razumno rjesenje redovitim kanalima.
|
|
[Vrh] |
|
|