Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Bubsi Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:43 sub, 6. 6. 2009 Naslov: Problemi oko upisa diplomskog studija |
|
|
Iako mislim da mi je najpametnije trazit sluzbeni odgovor,i pitat neku osobu sa faksa u vezi diplomskog studija..prvo cu ovdje malo ispitati stvari i misljenja 8)
Naime,studiram matematiku u St..I mislila sam 4.i 5. godinu nastavit u Zg ako bude srece na smjeru financijske matematike..E sad,nacula sam dosta razlicitih odgovora,tipa da je velika razlika da necu moc upisat,da je prosle godine bilo zahtjeva za upis na diplomski koji su bili odbijeni..i tako..
Eh da se izjasnim..mi u St u konacnici u sve 3 godine imamo isto gradivo kao i studij matematike u Zg(ne profesorski),samo sto se svi kolegiji ne zovu jednako,ili su pak drugacije rasporedjeni po godinama..
Mislite li,i znate li bi li mogla imati ikakvih problema s upisom na diplomski tu? Ikakvih prepreka,razlika...
Iako mislim da mi je najpametnije trazit sluzbeni odgovor,i pitat neku osobu sa faksa u vezi diplomskog studija..prvo cu ovdje malo ispitati stvari i misljenja
Naime,studiram matematiku u St..I mislila sam 4.i 5. godinu nastavit u Zg ako bude srece na smjeru financijske matematike..E sad,nacula sam dosta razlicitih odgovora,tipa da je velika razlika da necu moc upisat,da je prosle godine bilo zahtjeva za upis na diplomski koji su bili odbijeni..i tako..
Eh da se izjasnim..mi u St u konacnici u sve 3 godine imamo isto gradivo kao i studij matematike u Zg(ne profesorski),samo sto se svi kolegiji ne zovu jednako,ili su pak drugacije rasporedjeni po godinama..
Mislite li,i znate li bi li mogla imati ikakvih problema s upisom na diplomski tu? Ikakvih prepreka,razlika...
|
|
[Vrh] |
|
shumi1 Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:28 sub, 6. 6. 2009 Naslov: |
|
|
Nastaviti studirati u Zagrebu možeš. Koliko ja znam, ako preddiplomski studij nisi završila kod nas, pišeš prijemni ispit. Za detaljno računanje bodova u tom slučaju neznam, ali se sjećam da je to nekad bilo objavljeno na ww.math.hr.
Samo ako se odlučiš na tako nešto, preporučam ti da također predaš prijavu za nastavak studija i u Splitu, jer je zanimanje za financijski smjer u Zagrebu ogromno, te se smatra da možda neće biti dovoljno mjesta za sve...
[size=9][color=#999999]Added after 11 minutes:[/color][/size]
Ovo ti vjerojatno neće puno pomoći (kao niti većina informacija koju naš fakultet službeno objavi), ali evo:
[quote]Preddiplomski studijski programi (djelomično) dovoljni za praćenje studija
Pretpostavka za kvalitetno praćenje Diplomskog sveučilišnog studija financijske i poslovne matematike su čvrsti matematički temelji s preddiplomskog studija, tj. dobro poznavanje i razumijevanje diferencijalnog i integralnog računa (eng. calculus) funkcija jedne i više realnih varijabli, linearne algebre te osnovnih rezultata temeljnih (klasičnih i modernih) područja matematike, kao što su diferencijalne jednadžbe, kompleksne funkcije, teorija mjere i integrala, vjerojatnost, statistika, te diskretna matematika. Također, važne kompetencije potrebne za ovaj diplomski studij su sposobnost shvaćanja dokaza, sposobnost matematičkog modeliranja situacije, sposobnost rješavanja problema korištenjem matematičkih alata, te pismenost iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija.
Smatramo da ovim zahtjevima udovoljavaju sljedeći studijski programi:
a. na PMF - Matematičkom odjelu:
- s direktnim upisom (bez razlikovnih ispita i studijskih modula): Preddiplomski sveučilišni studij matematike,
- uz upis razlikovnih studijskih modula ili kolegija: Preddiplomski sveučilišni studij edukacije matematike, Preddiplomski sveučilišni studij edukacije matematike i fizike,
b. na drugim ustanovama u Rapublici Hrvatskoj:
- s direktnim upisom (bez razlikovnih ispita i studijskih modula): svi preddiplomski sveučilišni studiji matematike,
- uz upis razlikovnih studijskih modula ili kolegija: preddiplomski sveučilišni studiji edukacije matematike, preddiplomski sveučilišni studiji edukacije matematike i još jednog predmeta (informatika, fizika, kemija, biologija i dr.), preddiplomski sveučilišni studiji tehničkih znanosti (računarstvo, elektrotehnika, strojarstvo, brodogradnja, građevina...), preddiplomski sveučilišni studiji iz područja prirodoslovlja (fizika), te preddiplomski sveučilišni studiji ekonomije s velikim brojem ECTS bodova iz matematičkih kolegija.
Pri tome su preddiplomski sveučilišni studiji koje predlaže PMF - Matematički odjel dani eksplicitno svojim nazivima, dok su za ostale ustanove navedene samo struke čiji bi se prvostupnici/prvostupnice, prema našem mišljenju, mogli kvalitetno uključiti u Diplomski sveučilišni studij financijske i poslovne matematike (uz eventualno upisivanje razlikovnih ispita ili studijskih modula). S obzirom da su sva sveučilišta u Republici Hrvatskoj u procesu prilagodbe svojih studija Bolonjskoj deklaraciji, lista struka i preddiplomskih studijskih programa koje ovdje navodimo gotovo sigurno nije konačna.[/quote]
(preuzeto s http://www.math.hr/Default.aspx?art=2008&sec=297)
Nastaviti studirati u Zagrebu možeš. Koliko ja znam, ako preddiplomski studij nisi završila kod nas, pišeš prijemni ispit. Za detaljno računanje bodova u tom slučaju neznam, ali se sjećam da je to nekad bilo objavljeno na ww.math.hr.
Samo ako se odlučiš na tako nešto, preporučam ti da također predaš prijavu za nastavak studija i u Splitu, jer je zanimanje za financijski smjer u Zagrebu ogromno, te se smatra da možda neće biti dovoljno mjesta za sve...
Added after 11 minutes:
Ovo ti vjerojatno neće puno pomoći (kao niti većina informacija koju naš fakultet službeno objavi), ali evo:
Citat: | Preddiplomski studijski programi (djelomično) dovoljni za praćenje studija
Pretpostavka za kvalitetno praćenje Diplomskog sveučilišnog studija financijske i poslovne matematike su čvrsti matematički temelji s preddiplomskog studija, tj. dobro poznavanje i razumijevanje diferencijalnog i integralnog računa (eng. calculus) funkcija jedne i više realnih varijabli, linearne algebre te osnovnih rezultata temeljnih (klasičnih i modernih) područja matematike, kao što su diferencijalne jednadžbe, kompleksne funkcije, teorija mjere i integrala, vjerojatnost, statistika, te diskretna matematika. Također, važne kompetencije potrebne za ovaj diplomski studij su sposobnost shvaćanja dokaza, sposobnost matematičkog modeliranja situacije, sposobnost rješavanja problema korištenjem matematičkih alata, te pismenost iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija.
Smatramo da ovim zahtjevima udovoljavaju sljedeći studijski programi:
a. na PMF - Matematičkom odjelu:
- s direktnim upisom (bez razlikovnih ispita i studijskih modula): Preddiplomski sveučilišni studij matematike,
- uz upis razlikovnih studijskih modula ili kolegija: Preddiplomski sveučilišni studij edukacije matematike, Preddiplomski sveučilišni studij edukacije matematike i fizike,
b. na drugim ustanovama u Rapublici Hrvatskoj:
- s direktnim upisom (bez razlikovnih ispita i studijskih modula): svi preddiplomski sveučilišni studiji matematike,
- uz upis razlikovnih studijskih modula ili kolegija: preddiplomski sveučilišni studiji edukacije matematike, preddiplomski sveučilišni studiji edukacije matematike i još jednog predmeta (informatika, fizika, kemija, biologija i dr.), preddiplomski sveučilišni studiji tehničkih znanosti (računarstvo, elektrotehnika, strojarstvo, brodogradnja, građevina...), preddiplomski sveučilišni studiji iz područja prirodoslovlja (fizika), te preddiplomski sveučilišni studiji ekonomije s velikim brojem ECTS bodova iz matematičkih kolegija.
Pri tome su preddiplomski sveučilišni studiji koje predlaže PMF - Matematički odjel dani eksplicitno svojim nazivima, dok su za ostale ustanove navedene samo struke čiji bi se prvostupnici/prvostupnice, prema našem mišljenju, mogli kvalitetno uključiti u Diplomski sveučilišni studij financijske i poslovne matematike (uz eventualno upisivanje razlikovnih ispita ili studijskih modula). S obzirom da su sva sveučilišta u Republici Hrvatskoj u procesu prilagodbe svojih studija Bolonjskoj deklaraciji, lista struka i preddiplomskih studijskih programa koje ovdje navodimo gotovo sigurno nije konačna. |
(preuzeto s http://www.math.hr/Default.aspx?art=2008&sec=297)
_________________ Verum, sine mendatio, certum et verissimum
|
|
[Vrh] |
|
Bubsi Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:33 sub, 6. 6. 2009 Naslov: |
|
|
Kako primjemni?
A sta se financijske tice,znam problem oko kvote :( Ali predala bi i za jos koji smjer,jer zapravo ne zelim ni pod koju cijenu ostati u St studirat.. :wink:
ono sta mene brine,nevezano za smjer,je da mi kazu da ne mogu,da imam razliku u kolegijima ili ko zna sto..Iako na webu pise da mogu bez problema,znamo da je cesto realnost drukcija,i da Bolonja bas i nije u nekim slucajevima zazivjela dovoljni :roll:
[size=9][color=#999999]Added after 1 minutes:[/color][/size]
da da,vidjela sam to..Sta se tice sluzbenih stvari koje su objavljene sve znam..zato sam i htjela provjerit kako stvari stoje izvan svega toga..i jel se kome dogodilo da ne moze upisat..ili tako nesto..
Kako primjemni?
A sta se financijske tice,znam problem oko kvote Ali predala bi i za jos koji smjer,jer zapravo ne zelim ni pod koju cijenu ostati u St studirat..
ono sta mene brine,nevezano za smjer,je da mi kazu da ne mogu,da imam razliku u kolegijima ili ko zna sto..Iako na webu pise da mogu bez problema,znamo da je cesto realnost drukcija,i da Bolonja bas i nije u nekim slucajevima zazivjela dovoljni
Added after 1 minutes:
da da,vidjela sam to..Sta se tice sluzbenih stvari koje su objavljene sve znam..zato sam i htjela provjerit kako stvari stoje izvan svega toga..i jel se kome dogodilo da ne moze upisat..ili tako nesto..
|
|
[Vrh] |
|
shumi1 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
Tvrtko Forumaš(ica)

|
Postano: 8:02 ned, 7. 6. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Bubsi"]Kako primjemni?
ono sta mene brine,nevezano za smjer,je da mi kazu da ne mogu,da imam razliku u kolegijima ili ko zna sto..Iako na webu pise da mogu bez problema,znamo da je cesto realnost drukcija,i da Bolonja bas i nije u nekim slucajevima zazivjela dovoljni :roll:[/quote]
Malo sam pogledao program u Splitu (ono sto je na web-u) i cini mi se da ne odstupa toliko od naseg preddiplomskog, no uocio sam (ako sam dobro vidio) da nema kolegija 'mjera i integral', sto bi, posebice ako zelis upisati financijsku, moglo predstavljati problem. Naime, u nekim kolegijima ce se pretpostavljati da se poznaje sadrzaj tog kolegija (do te mjere da nisam siguran jel moguce pratit bez toga).
Bubsi (napisa): | Kako primjemni?
ono sta mene brine,nevezano za smjer,je da mi kazu da ne mogu,da imam razliku u kolegijima ili ko zna sto..Iako na webu pise da mogu bez problema,znamo da je cesto realnost drukcija,i da Bolonja bas i nije u nekim slucajevima zazivjela dovoljni  |
Malo sam pogledao program u Splitu (ono sto je na web-u) i cini mi se da ne odstupa toliko od naseg preddiplomskog, no uocio sam (ako sam dobro vidio) da nema kolegija 'mjera i integral', sto bi, posebice ako zelis upisati financijsku, moglo predstavljati problem. Naime, u nekim kolegijima ce se pretpostavljati da se poznaje sadrzaj tog kolegija (do te mjere da nisam siguran jel moguce pratit bez toga).
|
|
[Vrh] |
|
Bubsi Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:32 ned, 7. 6. 2009 Naslov: |
|
|
Da,nema tog kolegija.. Kome se mogu onda obratiti da pokazem plan i program kolegija kroz 3 godine? Da mi zna tocno reci sta da ucinim,prodekanu ili je najbolje da svratim malo do Zg-a,doduse ne znam kad,sad mi je ispitni rok :cry:....Sad sam trenutno na 2.godini,zato se i raspitujem ovoliko prije,da znam kako iduce godine postupat..Moze li se tako jedan predmet upisati kasnije..ili?
Da,nema tog kolegija.. Kome se mogu onda obratiti da pokazem plan i program kolegija kroz 3 godine? Da mi zna tocno reci sta da ucinim,prodekanu ili je najbolje da svratim malo do Zg-a,doduse ne znam kad,sad mi je ispitni rok ....Sad sam trenutno na 2.godini,zato se i raspitujem ovoliko prije,da znam kako iduce godine postupat..Moze li se tako jedan predmet upisati kasnije..ili?
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
Bubsi Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:54 ned, 7. 6. 2009 Naslov: |
|
|
Kako bi bilo da 3.godinu se prebacujem u Zg,vjerojatno mi ne bi priznali dosta polozenih predmeta? Ili ovo,da odslusam 3.godinu u Zg,polozim ju,i vratim se u St po diplomu prvostupnika,i onda opet u Zg na diplomski' Jeste li na to mislili? Sumljam i ja da je to itko dosad napravio,ali da Bolonja bi bas to trebala omogucit...
Kako bi bilo da 3.godinu se prebacujem u Zg,vjerojatno mi ne bi priznali dosta polozenih predmeta? Ili ovo,da odslusam 3.godinu u Zg,polozim ju,i vratim se u St po diplomu prvostupnika,i onda opet u Zg na diplomski' Jeste li na to mislili? Sumljam i ja da je to itko dosad napravio,ali da Bolonja bi bas to trebala omogucit...
|
|
[Vrh] |
|
Tvrtko Forumaš(ica)

|
Postano: 15:23 ned, 7. 6. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"] Ako nemas polozenu Mjeru i integral, prilicno sam siguran da ces je dobiti kao razliku na 1. godini diplomskog studija. [/quote]
Ovo moze biti problem, naime Mjera i integral se slusa tek u ljetnom semestru, a u prvom semestru studija FPM treba u Mat. statistici, u drugom u Slucajnim procesima, pa ne znam sto bi onaj tko nema m&i polozen radio s tim predmetima do tada.
Predlazem da usporedis preddiplomske studije utvrdis kriticne razlike (poput m&i-a), a onda da vidis kako te razlike pokriti (mozda mozes to u Splitu nekako polozit kao dodatne predmete).
krcko (napisa): | Ako nemas polozenu Mjeru i integral, prilicno sam siguran da ces je dobiti kao razliku na 1. godini diplomskog studija. |
Ovo moze biti problem, naime Mjera i integral se slusa tek u ljetnom semestru, a u prvom semestru studija FPM treba u Mat. statistici, u drugom u Slucajnim procesima, pa ne znam sto bi onaj tko nema m&i polozen radio s tim predmetima do tada.
Predlazem da usporedis preddiplomske studije utvrdis kriticne razlike (poput m&i-a), a onda da vidis kako te razlike pokriti (mozda mozes to u Splitu nekako polozit kao dodatne predmete).
|
|
[Vrh] |
|
Bubsi Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Bubsi Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 20:20 ned, 7. 6. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Bubsi"]Ili ovo,da odslusam 3.godinu u Zg,polozim ju,i vratim se u St po diplomu prvostupnika,i onda opet u Zg na diplomski' Jeste li na to mislili? Sumljam i ja da je to itko dosad napravio,ali da Bolonja bi bas to trebala omogucit...[/quote]
Na to sam mislio. Mozda bi bilo dovoljno odslusati samo ljetni semestar 3. godine u Zg (kad se predaje Mjera i integral).
Bubsi (napisa): | Ili ovo,da odslusam 3.godinu u Zg,polozim ju,i vratim se u St po diplomu prvostupnika,i onda opet u Zg na diplomski' Jeste li na to mislili? Sumljam i ja da je to itko dosad napravio,ali da Bolonja bi bas to trebala omogucit... |
Na to sam mislio. Mozda bi bilo dovoljno odslusati samo ljetni semestar 3. godine u Zg (kad se predaje Mjera i integral).
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
Bubsi Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:08 ned, 7. 6. 2009 Naslov: |
|
|
Da to bi prava Bolonja trebala dopustiti..Ali mislim da bi onda imala zaostatke u St po predmetima..Pa mi onda oni ne bi nista priznali...Stvarno ne znam sta napravit,jer vidim da mi taj kolegij stvarno treba,sto znaci da ga nekako moram odslusati..
[size=9][color=#999999]Added after 6 minutes:[/color][/size]
Zapravo kad gledam..u 6.semestru ja imam u St: Kompleksnu analizu,Uvod u topologiju,Uvod u vjerojatnost i statistiku,Povijest matematike i Matematicke metode u fizici,a u Zg: Kompleksnu analizu,Teoriju skupova,Matem.metode u fizici,Mjeru i integral i izborni..
Po tome bi znacilo da bi mi iz St ostala 3 kolegija nepolozena... :roll: Jos sam zaboravila zavrsni rad... :roll:
Meni se cini da ovdje nema kraja problemima... :(
[size=9][color=#999999]Added after 3 minutes:[/color][/size]
A opet bilo bi previse kad bi to upisivala kao razliku,jer onda dosta predmeta na 4.godini zbog Mjere i integrala ne bi mogla upisati..
Da to bi prava Bolonja trebala dopustiti..Ali mislim da bi onda imala zaostatke u St po predmetima..Pa mi onda oni ne bi nista priznali...Stvarno ne znam sta napravit,jer vidim da mi taj kolegij stvarno treba,sto znaci da ga nekako moram odslusati..
Added after 6 minutes:
Zapravo kad gledam..u 6.semestru ja imam u St: Kompleksnu analizu,Uvod u topologiju,Uvod u vjerojatnost i statistiku,Povijest matematike i Matematicke metode u fizici,a u Zg: Kompleksnu analizu,Teoriju skupova,Matem.metode u fizici,Mjeru i integral i izborni..
Po tome bi znacilo da bi mi iz St ostala 3 kolegija nepolozena... Jos sam zaboravila zavrsni rad...
Meni se cini da ovdje nema kraja problemima...
Added after 3 minutes:
A opet bilo bi previse kad bi to upisivala kao razliku,jer onda dosta predmeta na 4.godini zbog Mjere i integrala ne bi mogla upisati..
|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Bubsi Forumaš(ica)

Spol: