Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 9:46 uto, 9. 6. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Grga"][quote="finalni"][quote="krcko"][quote="Skockani :)"]dobilii ste hrpu nezadovoljnih ,zivcanih studenata koji ganjaju dvojke samo kako ne bi pali god[/quote]
Isti ti studenti bi u starom sustavu padali godine. Predavao sam u oba, ovo nije neprovjerena informacija.[/quote]
Ne, to je slabo utemeljena pretpostavka. Ako Masiela počne "ganjati dvojke" naredne godine, hoćete li to i dalje misliti?[/quote]
Ovo sve ostalo necu komentirati, ali ne vidim sto je tu slabo utemeljeno. Dapace, smatram da je u velikom broju slucajeva pretpostavka tocna[/quote]
Meni se cini da je ta stvar van diskusije, jer obratni primjeri nisu provjerivi. :) Jednostavno, oni koji su prije redovito davali godine nisu niti dosli do novog sustava, pa ne mozemo provjeriti koliko bi ih uz ovakav rezim padalo, a to mi se cini kao bitna stavka u promisljanju u Bolonji. :?
Stvar je jednostavno [i]biased[/i]: vidimo koliko smo "onih koji su pali na Bolonju" "spasili" tim rezimom (jer sada sve polazu), ali ne vidimo koliko smo "onih koji nisu imali izbora nego su morali ici Bolonjski" tim sustavom "upropastili" (jer bi na stari nacin davali godinu za godinom). :) Mozemo se vaditi na statistike, no to je mazanje ociju jer je na Bolonji dosta toga olaksano (ponegdje smanjeno gradivo, vecina kolokvija je puno laksa od starih pismenih, nezanemariv broj kolegija je ukinuo usmene ili barem mogucnost pada na usmenom,...). :|
:idea: Mozda da ponistimo randomskih 10% starih diploma i onda gledamo kako ce se ti ljudi snaci na Bolonji? :D
Grga (napisa): | finalni (napisa): | krcko (napisa): | Skockani (napisa): | dobilii ste hrpu nezadovoljnih ,zivcanih studenata koji ganjaju dvojke samo kako ne bi pali god |
Isti ti studenti bi u starom sustavu padali godine. Predavao sam u oba, ovo nije neprovjerena informacija. |
Ne, to je slabo utemeljena pretpostavka. Ako Masiela počne "ganjati dvojke" naredne godine, hoćete li to i dalje misliti? |
Ovo sve ostalo necu komentirati, ali ne vidim sto je tu slabo utemeljeno. Dapace, smatram da je u velikom broju slucajeva pretpostavka tocna |
Meni se cini da je ta stvar van diskusije, jer obratni primjeri nisu provjerivi. Jednostavno, oni koji su prije redovito davali godine nisu niti dosli do novog sustava, pa ne mozemo provjeriti koliko bi ih uz ovakav rezim padalo, a to mi se cini kao bitna stavka u promisljanju u Bolonji.
Stvar je jednostavno biased: vidimo koliko smo "onih koji su pali na Bolonju" "spasili" tim rezimom (jer sada sve polazu), ali ne vidimo koliko smo "onih koji nisu imali izbora nego su morali ici Bolonjski" tim sustavom "upropastili" (jer bi na stari nacin davali godinu za godinom). Mozemo se vaditi na statistike, no to je mazanje ociju jer je na Bolonji dosta toga olaksano (ponegdje smanjeno gradivo, vecina kolokvija je puno laksa od starih pismenih, nezanemariv broj kolegija je ukinuo usmene ili barem mogucnost pada na usmenom,...).
Mozda da ponistimo randomskih 10% starih diploma i onda gledamo kako ce se ti ljudi snaci na Bolonji?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:09 uto, 9. 6. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Mozemo se vaditi na statistike, no to je mazanje ociju jer je na Bolonji dosta toga olaksano (ponegdje smanjeno gradivo, vecina kolokvija je puno laksa od starih pismenih, nezanemariv broj kolegija je ukinuo usmene ili barem mogucnost pada na usmenom,...). :|
[/quote]
Na tome i temeljim svoje misljenje jer smatram da je mali broj onih koji bi po starom, tezem programu uspjesno davali ispite samo zato sto bi imali par rokova vise, jer iako bi na prvi pogled imali vise vremena za spremiti ispite, imali bi i vise za nauciti, a iz mnogih kolegija ne bi ni imali kolokvije te bi morali ici na usmene i nekako mi se cini da se to vise-manje ponistava.
Ima smisla htjeti popravne u devetom mjesecu, ali isto tako stoji i ono sto Krcko kaze, jer ako se to napravi, onda zasto ne bi vratili i mogucnost odlaska na pismeni i cijeli stari sistem, jer to je korak natrag u bolonjizaciji fakulteta. Ne kazem da je to nuzno lose - dapace, po meni bi to bilo super jer mislim da je ovo kontraproduktivno i da vecina ljudi nauci losije jer su pritisnuti vremenaom, a nitko nece uciti nakonn sto vec polozi ispit, no to ocito nije korak koji bi fakultet htio poduzeti ako je plan provoditi bolonju
vsego (napisa): | Mozemo se vaditi na statistike, no to je mazanje ociju jer je na Bolonji dosta toga olaksano (ponegdje smanjeno gradivo, vecina kolokvija je puno laksa od starih pismenih, nezanemariv broj kolegija je ukinuo usmene ili barem mogucnost pada na usmenom,...).
|
Na tome i temeljim svoje misljenje jer smatram da je mali broj onih koji bi po starom, tezem programu uspjesno davali ispite samo zato sto bi imali par rokova vise, jer iako bi na prvi pogled imali vise vremena za spremiti ispite, imali bi i vise za nauciti, a iz mnogih kolegija ne bi ni imali kolokvije te bi morali ici na usmene i nekako mi se cini da se to vise-manje ponistava.
Ima smisla htjeti popravne u devetom mjesecu, ali isto tako stoji i ono sto Krcko kaze, jer ako se to napravi, onda zasto ne bi vratili i mogucnost odlaska na pismeni i cijeli stari sistem, jer to je korak natrag u bolonjizaciji fakulteta. Ne kazem da je to nuzno lose - dapace, po meni bi to bilo super jer mislim da je ovo kontraproduktivno i da vecina ljudi nauci losije jer su pritisnuti vremenaom, a nitko nece uciti nakonn sto vec polozi ispit, no to ocito nije korak koji bi fakultet htio poduzeti ako je plan provoditi bolonju
_________________ Bri
|
|
[Vrh] |
|
marbaric Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 19:15 uto, 9. 6. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="marbaric"]Ne bih htjela uopće više puno komentirati ovo za termin popravnog ispita jer to je frustrirajuće, nego samo ću pitati cijenjene ljude na forumu koji su komentirali ovu temu i za koje vidim da su jako upućeni u sve to, što mi kao studenti bismo trebali poduzeti da bismo dobili barem još jedan rok plus popravni jer zaista smo valjda jedini koji imamo ovakav sustav...[/quote]
Formalno: uputi se prijedlog fakultetskom vijecu, uz suglasnost studentskih predstavnika koji se za taj prijedlog trebaju zaloziti. 8)
Neformalno: nece proci. :joooj:
Ako vec mislite u akciju, radije trazite kasnije popravne; to ima bar neku sansu proci, mada ne bih niti tu bio optimistican. :|
[quote="marbaric"]a isto tako vrlo me interesira dali je naš cijenjeni ministar Primorac upoznat time??? jer nema logike da ostali fakulteti imaju više rokova...zar bolonja to nije trebala riješiti...???[/quote]
Ministar Primorac nema s tim nista; tebe zanimaju Rektor i Senat. 8)
marbaric (napisa): | Ne bih htjela uopće više puno komentirati ovo za termin popravnog ispita jer to je frustrirajuće, nego samo ću pitati cijenjene ljude na forumu koji su komentirali ovu temu i za koje vidim da su jako upućeni u sve to, što mi kao studenti bismo trebali poduzeti da bismo dobili barem još jedan rok plus popravni jer zaista smo valjda jedini koji imamo ovakav sustav... |
Formalno: uputi se prijedlog fakultetskom vijecu, uz suglasnost studentskih predstavnika koji se za taj prijedlog trebaju zaloziti.
Neformalno: nece proci.
Ako vec mislite u akciju, radije trazite kasnije popravne; to ima bar neku sansu proci, mada ne bih niti tu bio optimistican.
marbaric (napisa): | a isto tako vrlo me interesira dali je naš cijenjeni ministar Primorac upoznat time??? jer nema logike da ostali fakulteti imaju više rokova...zar bolonja to nije trebala riješiti...??? |
Ministar Primorac nema s tim nista; tebe zanimaju Rektor i Senat.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
marbaric Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
bozidarsevo Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
marbaric Forumaš(ica)

|
Postano: 19:51 uto, 9. 6. 2009 Naslov: |
|
|
Pa očigledno da tog ima samo kod nas... mi na mat. odjelu imamo svoju kvazi bolonju...i sad ti preostaje jedino ili da poludiš ovdje ili da odeš...a najvjerojatnije da ćeš poludit tj. ostat jer nisi bezveze upisao taj faks,neka volja iliti ljubav prema matematici te sigurno povukla na ovaj faks... al kad vidiš ovaj sustav kod nas i postaneš svjestan da stvarno imaš jednu šansu za položit ispit,izgubiš volju za bilo čim...i da, i ja sam doživjela već x situacija gdje su ljudi kad su čuli kako se naš faks "razbacuje" s rokovima počeli križat rukama i nogama...nemam stvarno komentara više za to,a mislim da ovdje na forumu komentirat je uzalud....dobili smo smjernicu kome se obratit i sad je potrebno skupit ljude i nešto poduzet...a da ne ulazim u temu složnosti studenata na ovom faksu, mislim da bi složnost bila dobrodošla jer kao što smo mogli primjetit naši nadređeni neće ništa poduzet,pa mislim da je na nama red....
Pa očigledno da tog ima samo kod nas... mi na mat. odjelu imamo svoju kvazi bolonju...i sad ti preostaje jedino ili da poludiš ovdje ili da odeš...a najvjerojatnije da ćeš poludit tj. ostat jer nisi bezveze upisao taj faks,neka volja iliti ljubav prema matematici te sigurno povukla na ovaj faks... al kad vidiš ovaj sustav kod nas i postaneš svjestan da stvarno imaš jednu šansu za položit ispit,izgubiš volju za bilo čim...i da, i ja sam doživjela već x situacija gdje su ljudi kad su čuli kako se naš faks "razbacuje" s rokovima počeli križat rukama i nogama...nemam stvarno komentara više za to,a mislim da ovdje na forumu komentirat je uzalud....dobili smo smjernicu kome se obratit i sad je potrebno skupit ljude i nešto poduzet...a da ne ulazim u temu složnosti studenata na ovom faksu, mislim da bi složnost bila dobrodošla jer kao što smo mogli primjetit naši nadređeni neće ništa poduzet,pa mislim da je na nama red....
|
|
[Vrh] |
|
sunny Forumaš(ica)

|
Postano: 13:04 sri, 10. 6. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]
Naravno da jos se zivotna situacija ne bi promijenila. I dalje bi imala brata i roditelje koji ne mogu financirati dva studija..[/quote]
kako joj se ne bi promijenila?
mozda bas u 9.mjesecu polozi primjerice integralni pa joj to znaci da ce godinu dana manje studirati (jer svi znamo da je integralni preduvjet za 70% kolegija na 3. godini)... sta god da polozi u 9. mjesecu znaci joj da ce krace studirati i da ce ta situacija trajati krace.
a i nije ona jedina koja je u takvoj situaciji. ima jos dosta brucosa koji su u takvoj ili slicnoj situaciji, a oni moraju placati svaki kolegij kojeg padnu, pa bi im popravni u 9.mjesecu puno znacio.
iskreno ja imam dojam (kao i svi ostali s kojima sam pricala) da se tu uopce ne misli na studente, nego se misli samo na to kako matematiku napravit da bude teza nego fer... odnosno da se uvedu pravila za kolokvije/zavrsne kao na feru, al da mi jos imamo i usmene.
jos je netko napisao da se smanjio broj usmenih o kojima ovisi prolazak... vjerujem da je, ali za sve osim za one kolegije koji su preduvjet za ostale.
i opcepoznato je da su kolokviji svake godine sve tezi i tezi.
ne vidim niti jedan opravdan razlog za popravne u 7. mjesecu, pa tako ako se bude organiziralo nesto (prosvjed ili nesto slicno) doci cu, kao i jos dosta drugih studenata koje znam.
krcko (napisa): |
Naravno da jos se zivotna situacija ne bi promijenila. I dalje bi imala brata i roditelje koji ne mogu financirati dva studija.. |
kako joj se ne bi promijenila?
mozda bas u 9.mjesecu polozi primjerice integralni pa joj to znaci da ce godinu dana manje studirati (jer svi znamo da je integralni preduvjet za 70% kolegija na 3. godini)... sta god da polozi u 9. mjesecu znaci joj da ce krace studirati i da ce ta situacija trajati krace.
a i nije ona jedina koja je u takvoj situaciji. ima jos dosta brucosa koji su u takvoj ili slicnoj situaciji, a oni moraju placati svaki kolegij kojeg padnu, pa bi im popravni u 9.mjesecu puno znacio.
iskreno ja imam dojam (kao i svi ostali s kojima sam pricala) da se tu uopce ne misli na studente, nego se misli samo na to kako matematiku napravit da bude teza nego fer... odnosno da se uvedu pravila za kolokvije/zavrsne kao na feru, al da mi jos imamo i usmene.
jos je netko napisao da se smanjio broj usmenih o kojima ovisi prolazak... vjerujem da je, ali za sve osim za one kolegije koji su preduvjet za ostale.
i opcepoznato je da su kolokviji svake godine sve tezi i tezi.
ne vidim niti jedan opravdan razlog za popravne u 7. mjesecu, pa tako ako se bude organiziralo nesto (prosvjed ili nesto slicno) doci cu, kao i jos dosta drugih studenata koje znam.
|
|
[Vrh] |
|
Tvrtko Forumaš(ica)

|
Postano: 14:14 sri, 10. 6. 2009 Naslov: |
|
|
Problem studija za one koji ga ne mogu financirati treba odvojiti od ostalih. Nemogucnost rada uz studij ocito nije problem samo na PMF-MO-u, nedavno sam u [url=http://jutarnji.hr/novac/karijere/clanak/art-2009,5,29,studenti_zaposljavanje,165061.jl]clanku[/url] procitao:
[quote="Jutarnji list "]
Također je zanimljivo da je smanjen broj studenata koji već rade, što je očekivano s obzirom na veće zahtjeve studiranja prema Bolonjskom programu. No, to nije u skladu s trenutnim zahtjevima gospodarskog sektora u kojem se traže zaposlenici s bar nekim radnim iskustvom. [/quote]
Kakva god implementcija [i]Bolonje[/i] bila (po pojedinim fakultetima) od studenata ce se ocito traziti nekakvo izvrsavanje obaveza (dolasci na predavanja i sl.) tokom godine koje ce otezavati/ciniti nemogucim bilo kakav rad uz studij.
Ovo konkretno pitanje po mom misljenju treba postaviti direktno MZOS-u, jer ocito se radi o problemu iznad razine fakulteta i sveucilista.
Sto ce tice popravnih u 9. mjesecu, ja sam da se oni ukinu (kad-tad), tj. presele u 7. Naime, ako bi se tako omogucilo da nastava pocne ranije, mogli bi bolje rasporediti kolokvije i zavrsne ispite te tako omoguciti laksu i bolju pripremu za iste. Time bi studenti dobili priliku i da rade sezonski u 8. mjesecu (bez nekih opterecenja).
Problem studija za one koji ga ne mogu financirati treba odvojiti od ostalih. Nemogucnost rada uz studij ocito nije problem samo na PMF-MO-u, nedavno sam u clanku procitao:
Jutarnji list (napisa): |
Također je zanimljivo da je smanjen broj studenata koji već rade, što je očekivano s obzirom na veće zahtjeve studiranja prema Bolonjskom programu. No, to nije u skladu s trenutnim zahtjevima gospodarskog sektora u kojem se traže zaposlenici s bar nekim radnim iskustvom. |
Kakva god implementcija Bolonje bila (po pojedinim fakultetima) od studenata ce se ocito traziti nekakvo izvrsavanje obaveza (dolasci na predavanja i sl.) tokom godine koje ce otezavati/ciniti nemogucim bilo kakav rad uz studij.
Ovo konkretno pitanje po mom misljenju treba postaviti direktno MZOS-u, jer ocito se radi o problemu iznad razine fakulteta i sveucilista.
Sto ce tice popravnih u 9. mjesecu, ja sam da se oni ukinu (kad-tad), tj. presele u 7. Naime, ako bi se tako omogucilo da nastava pocne ranije, mogli bi bolje rasporediti kolokvije i zavrsne ispite te tako omoguciti laksu i bolju pripremu za iste. Time bi studenti dobili priliku i da rade sezonski u 8. mjesecu (bez nekih opterecenja).
|
|
[Vrh] |
|
finalni Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:42 sri, 10. 6. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Tvrtko"]
Kakva god implementcija [i]Bolonje[/i] bila (po pojedinim fakultetima) od studenata ce se ocito traziti nekakvo izvrsavanje obaveza (dolasci na predavanja i sl.) tokom godine koje ce otezavati/ciniti nemogucim bilo kakav rad uz studij.
Ovo konkretno pitanje po mom misljenju treba postaviti direktno MZOS-u, jer ocito se radi o problemu iznad razine fakulteta i sveucilista.[/quote]
Ne slažem se (to je zapravo jedna od brojnih zabluda o Bolonji, kao i ona da je riječ o uvjetu za ulazak u EU). Bolonja ne traži nikakvu redovitost na predavanjima (niti išta jako slično). S druge strane, za neke od osnovnih (zapravo najvažnijih) ideja [url=http://www.bologna-berlin2003.de/pdf/bologna_declaration.pdf]bolonjske deklaracije[/url] (mobilnost i značenje bakalara na tržištu rada) izgleda nikog odgovornog nije briga.
I da, i prije bolonje je na nekim fakultetima bilo obvezne nastave (praktikumi, terenske), pa su ljudi ipak mogli raditi i studirati.
Što se tiče ovog ostalog, zvuči kao da bismo pomaknuli samo početak (a ne i kraj) nastave ranije. Ne vidim kako bi to pogodovalo studentima da rade. Niti za bilo što drugo..
Tvrtko (napisa): |
Kakva god implementcija Bolonje bila (po pojedinim fakultetima) od studenata ce se ocito traziti nekakvo izvrsavanje obaveza (dolasci na predavanja i sl.) tokom godine koje ce otezavati/ciniti nemogucim bilo kakav rad uz studij.
Ovo konkretno pitanje po mom misljenju treba postaviti direktno MZOS-u, jer ocito se radi o problemu iznad razine fakulteta i sveucilista. |
Ne slažem se (to je zapravo jedna od brojnih zabluda o Bolonji, kao i ona da je riječ o uvjetu za ulazak u EU). Bolonja ne traži nikakvu redovitost na predavanjima (niti išta jako slično). S druge strane, za neke od osnovnih (zapravo najvažnijih) ideja bolonjske deklaracije (mobilnost i značenje bakalara na tržištu rada) izgleda nikog odgovornog nije briga.
I da, i prije bolonje je na nekim fakultetima bilo obvezne nastave (praktikumi, terenske), pa su ljudi ipak mogli raditi i studirati.
Što se tiče ovog ostalog, zvuči kao da bismo pomaknuli samo početak (a ne i kraj) nastave ranije. Ne vidim kako bi to pogodovalo studentima da rade. Niti za bilo što drugo..
_________________ Nikola Adžaga
Građevinski fakultet, Sveučilište u Zagrebu
|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
PaVla Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 8:06 čet, 11. 6. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="finalni"]
Što se tiče ovog ostalog, zvuči kao da bismo pomaknuli samo početak (a ne i kraj) nastave ranije. Ne vidim kako bi to pogodovalo studentima da rade. Niti za bilo što drugo..[/quote]
:!: o tome i ja pricam! a osim sto necemo moc radit, morat cemo placati stan 11 mjeseci u godini(nismo svi u domu)!
a sto se tice popravnih, stisnite zube, primite se knjige, jer rokove necemo dobiti, i popravni ce bit nagurani u 7. mj. ne mozemo mi tu nista.
i jos da kazem, nama je profesor guljas rekao da ce on svejedno imati popravne usmene krajem osmog pocetkom devetog mjeseca, pa ajde bar neko olaksanje.
finalni (napisa): |
Što se tiče ovog ostalog, zvuči kao da bismo pomaknuli samo početak (a ne i kraj) nastave ranije. Ne vidim kako bi to pogodovalo studentima da rade. Niti za bilo što drugo.. |
o tome i ja pricam! a osim sto necemo moc radit, morat cemo placati stan 11 mjeseci u godini(nismo svi u domu)!
a sto se tice popravnih, stisnite zube, primite se knjige, jer rokove necemo dobiti, i popravni ce bit nagurani u 7. mj. ne mozemo mi tu nista.
i jos da kazem, nama je profesor guljas rekao da ce on svejedno imati popravne usmene krajem osmog pocetkom devetog mjeseca, pa ajde bar neko olaksanje.
|
|
[Vrh] |
|
Tvrtko Forumaš(ica)

|
Postano: 8:55 čet, 11. 6. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="finalni"] Bolonja ne traži nikakvu redovitost na predavanjima (niti išta jako slično). S druge strane, za neke od osnovnih (zapravo najvažnijih) ideja [url=http://www.bologna-berlin2003.de/pdf/bologna_declaration.pdf]bolonjske deklaracije[/url] (mobilnost i značenje bakalara na tržištu rada) izgleda nikog odgovornog nije briga.
[/quote]
Svaka deklaracija, kao i ova na koju je dan link, ima neke svoje prethodnike i nadogradnje u kojima se pojedini opci principi razradjuju. Cinjenica je da velik broj fakulteta uvodi obaveze koje traze vecu prisutnost na nastavi i sl., zasto je tako ne znam i nemam namjeru ulaziti, no dok je tako rad i studiranje je teze ostvarivo nego prije. Sto ocito pokazuju i podaci da manje studenata radi uz studiranje.
Raditi i studirati istovremeno je iznimno tesko i svaka cast onima koji su tako zavrsili fakultet. To je cesto imalo za posljedicu duzi studij i smanjivalo je kvalitetu studiranja tih osoba (logicno, imali su manje vremena za ucenje). Kako bi se pomoglo onima koji to ne mogu financirati i koji bi bili prisiljeni raditi treba osmislit neku vrstu pomoci (novcane poticaje, subvencionirane studenske kredite ... ).
Sto se tice ranijeg pocetka nastave. Koliko sam shvatio time bi se produzili termini za polaganje 2. kolokvija i zavrsnih ispita koji su [i]najkriticniji[/i].
finalni (napisa): | Bolonja ne traži nikakvu redovitost na predavanjima (niti išta jako slično). S druge strane, za neke od osnovnih (zapravo najvažnijih) ideja bolonjske deklaracije (mobilnost i značenje bakalara na tržištu rada) izgleda nikog odgovornog nije briga.
|
Svaka deklaracija, kao i ova na koju je dan link, ima neke svoje prethodnike i nadogradnje u kojima se pojedini opci principi razradjuju. Cinjenica je da velik broj fakulteta uvodi obaveze koje traze vecu prisutnost na nastavi i sl., zasto je tako ne znam i nemam namjeru ulaziti, no dok je tako rad i studiranje je teze ostvarivo nego prije. Sto ocito pokazuju i podaci da manje studenata radi uz studiranje.
Raditi i studirati istovremeno je iznimno tesko i svaka cast onima koji su tako zavrsili fakultet. To je cesto imalo za posljedicu duzi studij i smanjivalo je kvalitetu studiranja tih osoba (logicno, imali su manje vremena za ucenje). Kako bi se pomoglo onima koji to ne mogu financirati i koji bi bili prisiljeni raditi treba osmislit neku vrstu pomoci (novcane poticaje, subvencionirane studenske kredite ... ).
Sto se tice ranijeg pocetka nastave. Koliko sam shvatio time bi se produzili termini za polaganje 2. kolokvija i zavrsnih ispita koji su najkriticniji.
|
|
[Vrh] |
|
Incognito Forumaš(ica)

|
Postano: 8:57 čet, 11. 6. 2009 Naslov: |
|
|
Ja bih samo rekao da je moje misljenje da bi popravni trebali biti u 9. mjesecu, (a mogu biti jos i u 7. ako moze :) ) jer nekim ljudima se dogodi da im se dogode neke neocekivane stvari koje ih ometu u tome da poloze neki ispit u 7., pa bi trebali imati sansu i u 9.
Ali glavna stvar je ta da faks sa popravnim u 9. mjesecu (ili krajem 8.) ne gubi nista, a studenti dobivaju puno!!!
(Ona fora s karticom, bla, bla bla, .... popravni u devetom, neprocjenjivo!) :)
Ja bih samo rekao da je moje misljenje da bi popravni trebali biti u 9. mjesecu, (a mogu biti jos i u 7. ako moze ) jer nekim ljudima se dogodi da im se dogode neke neocekivane stvari koje ih ometu u tome da poloze neki ispit u 7., pa bi trebali imati sansu i u 9.
Ali glavna stvar je ta da faks sa popravnim u 9. mjesecu (ili krajem 8.) ne gubi nista, a studenti dobivaju puno!!!
(Ona fora s karticom, bla, bla bla, .... popravni u devetom, neprocjenjivo!)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 10:59 čet, 11. 6. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="PaVla"]i jos da kazem, nama je profesor guljas rekao da ce on svejedno imati popravne usmene krajem osmog pocetkom devetog mjeseca, pa ajde bar neko olaksanje.[/quote]
Ovo je iz jucerasnjeg maila:
[quote="Prodekan"]S time u vezi bih vas podsjetio da bi ---u dogovoru s Dekanom--- ocjene trebale biti (i rok zakljucan) u ISVU bazi
1) za prediplomske studije do 24.07.2009
2) za diplomske studije do 01.09.2009[/quote]
Razlog tome su razni upisi, tako da preporucam uciti kao da prof. Guljas nije rekao to sto tvrdis da je rekao, jer je vrlo upitno moze li to i izvesti. :?
Ima nas jos koji smo za popravne u rujnu (argument mi je prolaznost na popravnima iz Prog 1 od cca 5-10% i iz Prog 2 od cca 40-50%), no nastavnici i asistenti se trebaju drzati rokova koje Fakultet donese; u protivnom, imali bi kaos (zlobnici bi rekli "veci nego sada" :P).
PaVla (napisa): | i jos da kazem, nama je profesor guljas rekao da ce on svejedno imati popravne usmene krajem osmog pocetkom devetog mjeseca, pa ajde bar neko olaksanje. |
Ovo je iz jucerasnjeg maila:
Prodekan (napisa): | S time u vezi bih vas podsjetio da bi —u dogovoru s Dekanom— ocjene trebale biti (i rok zakljucan) u ISVU bazi
1) za prediplomske studije do 24.07.2009
2) za diplomske studije do 01.09.2009 |
Razlog tome su razni upisi, tako da preporucam uciti kao da prof. Guljas nije rekao to sto tvrdis da je rekao, jer je vrlo upitno moze li to i izvesti.
Ima nas jos koji smo za popravne u rujnu (argument mi je prolaznost na popravnima iz Prog 1 od cca 5-10% i iz Prog 2 od cca 40-50%), no nastavnici i asistenti se trebaju drzati rokova koje Fakultet donese; u protivnom, imali bi kaos (zlobnici bi rekli "veci nego sada" ).
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Blizzard Forumaš(ica)

Spol: