Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

ortodont? preporuka molim (informacija)

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
pinkgirl
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
63 = 82 - 19

PostPostano: 15:39 ned, 28. 6. 2009    Naslov: ortodont? preporuka molim Citirajte i odgovorite

dobila sam preporuku od svog stomatologa za ortodonta... al mi je reka da se ja jos malo sama raspitan... :zlatnizub:
pa eto, tribala bi ortodonta u zagrebu...
prije par godina san nosila mobilni, al sam ga naravno prestala nosit pa bi sada trebala opet...
razmisljala san o fiksnom al vidit cu sta kaze ortodont...

dakle, preporuke, savjeti, iskustva molim :perezube2:

:widegreen:
dobila sam preporuku od svog stomatologa za ortodonta... al mi je reka da se ja jos malo sama raspitan... Zlatni zub
pa eto, tribala bi ortodonta u zagrebu...
prije par godina san nosila mobilni, al sam ga naravno prestala nosit pa bi sada trebala opet...
razmisljala san o fiksnom al vidit cu sta kaze ortodont...

dakle, preporuke, savjeti, iskustva molim Moglo je to i bolje...

Wide Mr.Green

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 4:01 pon, 29. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dr Šlaj, dr. Šlaj, škrlčeva ulica (kod Kvatrica).

Mislim da je malo skuplji; fiksni aparatic za gornju i donju (ukupno 2 godine posla + godina mobilnog i kontrole na kraju) 2000 eura, u mjesecnim ratama od mislim 100 ili 200. Prvi pregled je, mislim, besplatan, nakon toga kupis cijelu terapiju u paketu, kolko god da ce trajat. Ali je fantastican. Imam dojam da je sve obavio jako profesionalno. Nikad nisam cekala dugo (kad si narucen onda si i na redu). U svakom trenutku sam bila informirana o svemu sto se dogada u detalje; ukljucujuci na pocetku objasnjnje koje su moguce zdravstvene a ne samo estetske posljedice moguce ako odlucim ne nositit aparatic.

Nosila sam fiksni 2 godine, i jako mi je drago da jesam. Prije toga sam se cca 3 zafrkavala sa mobilnim, koji je ukratko napravio NISTA (iako sam ga religiozno nosila i po danu i po noci dok mi nij epostalo jasno da se zubi nece ispravit od moje vatrene zelje da se isprave). Fiksni sam nabavila sam dost kasno pa mi nije bilo nimalo traumaticno u smislu samopouzdanja i sl, zapravo mi je bilo kul imat taj dodatni komad metala na sebi. Imas te gumice koje ga drze na mjestu, i koje mos dobit u razlicitim bojama svaki mjesec kad dodes na kontrolu i stezanje te zice. Ima prozirnih, al imaju i crvene, plave, roze, ljubicaste... Tak da se mozes malo igrat s tim, meni je to bilo zabavno :) I kul je filing kad ga skines; zubi ti izgledaju ogromno, nekak su pre ... uredni :) i iznenada su jako glatki. Ja sam prvih mjesec dana nakon skidanja stalno lizala svoje prednje zube, tak su mi kul bili glatki :)

Sto se neugodnih strana tice, malo boli svaki mjesec kad ti to stegnu. Malo (nakratko) boli kad ti stavljaju "okove" na sestice na pocetku. I nakon sto su mi stavili bravice na donje i gornje zube, prvih tjedan dana sam si stalno "grizla" jezik, u smislu da mi je zapinjao izmedu gornjih i donjih bravica, i sav se jadan rascufao i stalno je krvario. Tak da sam tjedan dana bila na beba hrani (Fruteki), a poslje se nekak istreniras malo drukcije drzat jezik pa je ok.

Postoji i "prozirni", koji ima komade plastike umjesto metala naljepljene na zube. Ima razlicite nijanse tako da bi trebao bit i proziran, ali cinjenica je da se uvijek malo vidi i da uvijek imas tu zicu koja mora bit metalna. Osim toga, plastika koju 2 godine kupas u kavi promijeni boju :shock:

Tako da ja lijepo preporucam metalni fiksni kod Dr Slaja.

E, da, i obrati paznju na doktorice i tehnicarke dok si tamo :wink:

Mislim da je malo skuplji; fiksni aparatic za gornju i donju (ukupno 2 godine posla + godina mobilnog i kontrole na kraju) 2000 eura, u mjesecnim ratama od mislim 100 ili 200. Prvi pregled je, mislim, besplatan, nakon toga kupis cijelu terapiju u paketu, kolko god da ce trajat. Ali je fantastican. Imam dojam da je sve obavio jako profesionalno. Nikad nisam cekala dugo (kad si narucen onda si i na redu). U svakom trenutku sam bila informirana o svemu sto se dogada u detalje; ukljucujuci na pocetku objasnjnje koje su moguce zdravstvene a ne samo estetske posljedice moguce ako odlucim ne nositit aparatic.

Nosila sam fiksni 2 godine, i jako mi je drago da jesam. Prije toga sam se cca 3 zafrkavala sa mobilnim, koji je ukratko napravio NISTA (iako sam ga religiozno nosila i po danu i po noci dok mi nij epostalo jasno da se zubi nece ispravit od moje vatrene zelje da se isprave). Fiksni sam nabavila sam dost kasno pa mi nije bilo nimalo traumaticno u smislu samopouzdanja i sl, zapravo mi je bilo kul imat taj dodatni komad metala na sebi. Imas te gumice koje ga drze na mjestu, i koje mos dobit u razlicitim bojama svaki mjesec kad dodes na kontrolu i stezanje te zice. Ima prozirnih, al imaju i crvene, plave, roze, ljubicaste... Tak da se mozes malo igrat s tim, meni je to bilo zabavno Smile I kul je filing kad ga skines; zubi ti izgledaju ogromno, nekak su pre ... uredni Smile i iznenada su jako glatki. Ja sam prvih mjesec dana nakon skidanja stalno lizala svoje prednje zube, tak su mi kul bili glatki Smile

Sto se neugodnih strana tice, malo boli svaki mjesec kad ti to stegnu. Malo (nakratko) boli kad ti stavljaju "okove" na sestice na pocetku. I nakon sto su mi stavili bravice na donje i gornje zube, prvih tjedan dana sam si stalno "grizla" jezik, u smislu da mi je zapinjao izmedu gornjih i donjih bravica, i sav se jadan rascufao i stalno je krvario. Tak da sam tjedan dana bila na beba hrani (Fruteki), a poslje se nekak istreniras malo drukcije drzat jezik pa je ok.

Postoji i "prozirni", koji ima komade plastike umjesto metala naljepljene na zube. Ima razlicite nijanse tako da bi trebao bit i proziran, ali cinjenica je da se uvijek malo vidi i da uvijek imas tu zicu koja mora bit metalna. Osim toga, plastika koju 2 godine kupas u kavi promijeni boju Shocked

Tako da ja lijepo preporucam metalni fiksni kod Dr Slaja.

E, da, i obrati paznju na doktorice i tehnicarke dok si tamo Wink

ma
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
58 = 89 - 31

PostPostano: 19:21 pon, 29. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Martinab"]E, da, i obrati paznju na doktorice i tehnicarke dok si tamo :wink:[/quote]

jel moraš imat krive zube da bi išo šlaju? :D
Martinab (napisa):

jel moraš imat krive zube da bi išo šlaju? Very Happy

pinkgirl
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

63 = 82 - 19

PostPostano: 22:01 pon, 29. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Martinab"]Dr Šlaj, dr. Šlaj, škrlčeva ulica (kod Kvatrica).

[/quote]

al s obziron da su i pregledi uracunati, i nije skupo...
ispod 14 000kn nisan ni cula...
tako da je ovo ok. :)
divno sta se ne ceka jer me di god iden stalno neko voza il cekan satima na pregled... a gle, cim je privatnik nema ni cekanja ni zezanja...

koliko si dugo cekala izradu aparatica, tj koliko je proslo od prvog pregleda do aparatica?

[quote="Martinab"]
E, da, i obrati paznju na doktorice i tehnicarke dok si tamo :wink:[/quote]

why? simpaticne su i cool obucene?
mislin... neman bas cudne sklonosti ;)
Martinab (napisa):

al s obziron da su i pregledi uracunati, i nije skupo...
ispod 14 000kn nisan ni cula...
tako da je ovo ok. Smile
divno sta se ne ceka jer me di god iden stalno neko voza il cekan satima na pregled... a gle, cim je privatnik nema ni cekanja ni zezanja...

koliko si dugo cekala izradu aparatica, tj koliko je proslo od prvog pregleda do aparatica?

Martinab (napisa):

why? simpaticne su i cool obucene?
mislin... neman bas cudne sklonosti Wink

[Vrh]
Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 22:37 pon, 29. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Aparatic ti stavljaju na zube i slazu tamo a ne rade u laboratoriju, tak da je to jako brzo. Upravo mi je palo na pamet da provjeris cijenu dal je mozda narasla, jer sam ja ovo nosila pred par godina pa je mozda stara informacija. Doktorice i tehnicarke si Dr Slaj bira valjda iz manekenskog kluba stomatoloskog fakulteta; sve su uzasno zgodne, visoke i mrsave. Onda si nalijepe aparatice na zube i obuku bijele minice i visoke pete i nabijaju ti komplekse dok ulazis u ordinaciju :)
Aparatic ti stavljaju na zube i slazu tamo a ne rade u laboratoriju, tak da je to jako brzo. Upravo mi je palo na pamet da provjeris cijenu dal je mozda narasla, jer sam ja ovo nosila pred par godina pa je mozda stara informacija. Doktorice i tehnicarke si Dr Slaj bira valjda iz manekenskog kluba stomatoloskog fakulteta; sve su uzasno zgodne, visoke i mrsave. Onda si nalijepe aparatice na zube i obuku bijele minice i visoke pete i nabijaju ti komplekse dok ulazis u ordinaciju Smile

ante003
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 71 - 47

PostPostano: 15:21 čet, 11. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

da ne otvaram novi topic ( jer bi opet vsego uletio : ante, trazilica je tvoj frend :P :P ) pa cu tu pitat.
jel zna netko dobrog stomatologa u Zgu ? Naime, mene je strah starog ( nije smjesno i imam vrlo dobre razloge : draga teta zubarka bi stavila onu "preslatku" busilicu u moja usta i prvih 5 sekundi bi gledala gdje busi ali kasnije bi okrenula svoju "slatku" glavicu i gledala seriju na tvu :S i tu i tamo nesto zeznula i tako to.. :'( i zelim otic od nje jer volim svoje zube ( i zivot :D ) )
i vise bi mi pasalo kad bi bio u zgu posto jaaako rijetko idem doma. samog procesa prenosenja kartona se ne sjecam te ako netko zna trebam li ga prenijet tu ili ne , neka slobodno veli ;)
da ne otvaram novi topic ( jer bi opet vsego uletio : ante, trazilica je tvoj frend Razz Razz ) pa cu tu pitat.
jel zna netko dobrog stomatologa u Zgu ? Naime, mene je strah starog ( nije smjesno i imam vrlo dobre razloge : draga teta zubarka bi stavila onu "preslatku" busilicu u moja usta i prvih 5 sekundi bi gledala gdje busi ali kasnije bi okrenula svoju "slatku" glavicu i gledala seriju na tvu :S i tu i tamo nesto zeznula i tako to.. :'( i zelim otic od nje jer volim svoje zube ( i zivot Very Happy ) )
i vise bi mi pasalo kad bi bio u zgu posto jaaako rijetko idem doma. samog procesa prenosenja kartona se ne sjecam te ako netko zna trebam li ga prenijet tu ili ne , neka slobodno veli Wink

[Vrh]
Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

74 = 97 - 23

PostPostano: 15:42 čet, 11. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Prije je bila šema da odeš kod željenog doktora, ako ima mjesta uzmeš tamo neki formular koji se ispuni i nosi na HZZO.

Karton ti oni prebace ili vele da ga doneseš kad budeš išao doma.
Prije je bila šema da odeš kod željenog doktora, ako ima mjesta uzmeš tamo neki formular koji se ispuni i nosi na HZZO.

Karton ti oni prebace ili vele da ga doneseš kad budeš išao doma.

Anna Lee
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 9

PostPostano: 17:26 čet, 11. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ljiljana Laktic Mickovic, Vukovarska 239.
Privatna i ugovorna sa HZZO-om, tak da mozes platit, a da se ne prebacujes od svog stomatologa ili se mozes prebacit i platit, znas i sam kak to vec ide. Kolko sam ja upucena, ti samo ispunis formular da hoces tog drugog stomatologa kojeg si vec izaberes i onda oni to dalje srede. Preporucam ju, sigurno nece gledat seriju dok ti popravlja zube :lol:
Ljiljana Laktic Mickovic, Vukovarska 239.
Privatna i ugovorna sa HZZO-om, tak da mozes platit, a da se ne prebacujes od svog stomatologa ili se mozes prebacit i platit, znas i sam kak to vec ide. Kolko sam ja upucena, ti samo ispunis formular da hoces tog drugog stomatologa kojeg si vec izaberes i onda oni to dalje srede. Preporucam ju, sigurno nece gledat seriju dok ti popravlja zube Laughing

bnikola
Mali od Foruma
(Administrator)
Mali od Foruma<br>(Administrator)

11 = 19 - 8

PostPostano: 22:47 čet, 11. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Za zubara ne znam, ali sam nedavno mijenjao doktora opce prakse, pretpostavljam ista procedura. Kod novog doktora se ispuni papirologija, ides sa zdravstvenom iskaznicom na HZZO koji odobrava promjenu, s papirom ides starom doktoru po karton, i nosis ga novom. :) I onda ostanes bez zuba ;)
Za zubara ne znam, ali sam nedavno mijenjao doktora opce prakse, pretpostavljam ista procedura. Kod novog doktora se ispuni papirologija, ides sa zdravstvenom iskaznicom na HZZO koji odobrava promjenu, s papirom ides starom doktoru po karton, i nosis ga novom. Smile I onda ostanes bez zuba Wink

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum