Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

završni?
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 3. godine -> Algebarske strukture
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
erzsebet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
= 18 - 14

PostPostano: 19:37 sub, 4. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

@lajka:

huh? Od kud sad prozivam grupu koja se nasla kod prof Sirole... nisam li bila poprilicno jasna sa prozivanjima.. Njima svaka cast, nadam se da ce im se tako i upisat ocjene i da ne moraju ici na nikakav dodatni usmeni..

Joj, sorry sto su svi koji nisu prosli vjerojatnost retardirani jer nisu mogli u to uloziti "manje od minimalnog rada". Ocito je za vjerojatnost dovoljno malo proci po wikipediji ili sto?

da ok, gradivo im je bilo opsirnije ii teze. i imali su mogucnost odrediti si sami kako im pase sto poloziti, a sto ostaviti za kasnije. Nemoj podcjenivati ljudsku sposobnost da si proracuna najefikasniji nacin kako da nesto zavrsi. Naprema nama bolonjcima kojima su nametnuti uvjeti do zadnjeg detalja, i koji nemamo ama bas nikakve slobode planiranja.
Ne znam kakav je stari program na pmfu, ali znam kao cinjenicu da se na feru lijepo moglo dogovoriti s profesorom kad ces odgovarati, i da je bilo padanja na usmenima i ponovljenih usmenih puno puta. posebno na visim godinama.

ps. @magy: zavrsila si vec 2 faksa i javljas se randomly na forum iz algebarskih u subotu navecer. *shocked
No comment at all...
@lajka:

huh? Od kud sad prozivam grupu koja se nasla kod prof Sirole... nisam li bila poprilicno jasna sa prozivanjima.. Njima svaka cast, nadam se da ce im se tako i upisat ocjene i da ne moraju ici na nikakav dodatni usmeni..

Joj, sorry sto su svi koji nisu prosli vjerojatnost retardirani jer nisu mogli u to uloziti "manje od minimalnog rada". Ocito je za vjerojatnost dovoljno malo proci po wikipediji ili sto?

da ok, gradivo im je bilo opsirnije ii teze. i imali su mogucnost odrediti si sami kako im pase sto poloziti, a sto ostaviti za kasnije. Nemoj podcjenivati ljudsku sposobnost da si proracuna najefikasniji nacin kako da nesto zavrsi. Naprema nama bolonjcima kojima su nametnuti uvjeti do zadnjeg detalja, i koji nemamo ama bas nikakve slobode planiranja.
Ne znam kakav je stari program na pmfu, ali znam kao cinjenicu da se na feru lijepo moglo dogovoriti s profesorom kad ces odgovarati, i da je bilo padanja na usmenima i ponovljenih usmenih puno puta. posebno na visim godinama.

ps. @magy: zavrsila si vec 2 faksa i javljas se randomly na forum iz algebarskih u subotu navecer. *shocked
No comment at all...

lajka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

16 = 18 - 2

PostPostano: 21:16 sub, 4. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hm, mislim da nisam rekla da su svi oni koji nisu prosli vjerojatnost retardirani, niti da je dovoljno proc po wikipedii. Bilo je dovoljno pohadjati vjezbe i zatim ih jos malo izvjezbati prije kolokvija. Ono sto se i inace radi kada se zeli proci neki kolegij.. samo sto su tu zadaci bili skoro pa isti ko oni s vjezbi, tako da se stvarno dalo proci taj kolegij.

Ostatak nebi komentirala, jer je ovo ipak forum za podrsku nastavi (i to za algebarske) a ne misto di se njurga kako je nebolonjcima bilo lagano i kako je nama nevidjeno tesko i kako nas pogadjaju strasne nepravde.
Hm, mislim da nisam rekla da su svi oni koji nisu prosli vjerojatnost retardirani, niti da je dovoljno proc po wikipedii. Bilo je dovoljno pohadjati vjezbe i zatim ih jos malo izvjezbati prije kolokvija. Ono sto se i inace radi kada se zeli proci neki kolegij.. samo sto su tu zadaci bili skoro pa isti ko oni s vjezbi, tako da se stvarno dalo proci taj kolegij.

Ostatak nebi komentirala, jer je ovo ipak forum za podrsku nastavi (i to za algebarske) a ne misto di se njurga kako je nebolonjcima bilo lagano i kako je nama nevidjeno tesko i kako nas pogadjaju strasne nepravde.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
lucika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 34 - 10

PostPostano: 23:29 sub, 4. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

zanima me do kuda se došlo s gradivom na predavanjima prof.Hanzer, odnosno što se zadnje radilo. da budem precizna: koje je gradivo zaključno za završni? hvala! :)
zanima me do kuda se došlo s gradivom na predavanjima prof.Hanzer, odnosno što se zadnje radilo. da budem precizna: koje je gradivo zaključno za završni? hvala! Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Loretta
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 1

PostPostano: 11:42 ned, 5. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pozdrav,

da li se moze izaci na popravni ako se padne na usmenom kod profesorice Hanzer? Tj. ako se kolokviji+pismeni dio zavrsnog skupi vise od 30 bodova, a onda na usmenom dijelu ne uspije skupit 45?

Hvala!
Pozdrav,

da li se moze izaci na popravni ako se padne na usmenom kod profesorice Hanzer? Tj. ako se kolokviji+pismeni dio zavrsnog skupi vise od 30 bodova, a onda na usmenom dijelu ne uspije skupit 45?

Hvala!

[Vrh]
amorphis
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 19 - 11

PostPostano: 12:24 ned, 5. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Loretta"]Pozdrav,

Hvala![/quote]

# Popravni ispit
# TURNUS DOC. M. HANZER
Ukoliko student/ica nije uspješno završio ciklus provjere znanja (kolokviji + blicevi + završni ispit), tj. imao je dotada manje od 45 bodova ali više (ili jednako) od 13, pristupa pismenom dijelu popravnog ispita koji nosi maksimalno 25 bodova i zamjenjuje najlošiju komponentu u prethodnom ocjenjivanju (prvi kolokvij, drugi kolokvij ili pismeni dio završnog). Usmeni dio popravnog ispita nosi maksimalno 15 bodova, a mogu mu pristupiti studenti koji su nakon popravnog pismenog ispita imali barem 30 bodova, a nije obavezan za one koji imaju barem 45 bodova.
Loretta (napisa):
Pozdrav,

Hvala!

# Popravni ispit
# TURNUS DOC. M. HANZER
Ukoliko student/ica nije uspješno završio ciklus provjere znanja (kolokviji + blicevi + završni ispit), tj. imao je dotada manje od 45 bodova ali više (ili jednako) od 13, pristupa pismenom dijelu popravnog ispita koji nosi maksimalno 25 bodova i zamjenjuje najlošiju komponentu u prethodnom ocjenjivanju (prvi kolokvij, drugi kolokvij ili pismeni dio završnog). Usmeni dio popravnog ispita nosi maksimalno 15 bodova, a mogu mu pristupiti studenti koji su nakon popravnog pismenog ispita imali barem 30 bodova, a nije obavezan za one koji imaju barem 45 bodova.

sunny
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 30 - 18

PostPostano: 18:54 ned, 5. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da li netko moze objasniti u Teoremu 2.19 ii) kako smo zakljucili da je I=A?! Sami kraj dokaza! :shock:
Da li netko moze objasniti u Teoremu 2.19 ii) kako smo zakljucili da je I=A?! Sami kraj dokaza! Shocked

[Vrh]
Novi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
60 = 69 - 9

PostPostano: 21:38 ned, 5. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ideal (u komutat. prstenu s jedinicom) koji sadrzi jedinicu mora biti citav prsten jer ako je 1 iz ideala, onda mora i r*1=r bit iz ideala za svaki r iz R.
Ideal (u komutat. prstenu s jedinicom) koji sadrzi jedinicu mora biti citav prsten jer ako je 1 iz ideala, onda mora i r*1=r bit iz ideala za svaki r iz R.

betty
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 1

PostPostano: 11:17 pon, 6. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

jel mi moze netko rijesiti 2.a zad iz proslogodisnjeg zavrsnog, koji glasi: ako je G konacna ciklicka grupa, onda je ona izomorfna grupi (Z/nZ, +), za neki n iz N :roll: :?
jel mi moze netko rijesiti 2.a zad iz proslogodisnjeg zavrsnog, koji glasi: ako je G konacna ciklicka grupa, onda je ona izomorfna grupi (Z/nZ, +), za neki n iz N Rolling Eyes Confused

[Vrh]
sunny
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 30 - 18

PostPostano: 11:18 pon, 6. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

hvala :)

imam jos jedno pitanje...
kad smo dokazivali prvi teorem o izomorfizmu za prstene dokazali smo da je f' homomorfizam za mnozenje i odmah zakljucili da je i izomorfizam (sam kraj dokaza). nije mi jasno kako smo to zakljucili i zasto nismo jos provjerili da li je i bijekcija? :shock:
hvala Smile

kad smo dokazivali prvi teorem o izomorfizmu za prstene dokazali smo da je f' homomorfizam za mnozenje i odmah zakljucili da je i izomorfizam (sam kraj dokaza). nije mi jasno kako smo to zakljucili i zasto nismo jos provjerili da li je i bijekcija? Shocked

[Vrh]
Lafiel
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

27 = 51 - 24

PostPostano: 12:51 pon, 6. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="betty"]jel mi moze netko rijesiti 2.a zad iz proslogodisnjeg zavrsnog, koji glasi: ako je G konacna ciklicka grupa, onda je ona izomorfna grupi (Z/nZ, +), za neki n iz N :roll: :?[/quote]
http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=120067&highlight=#120067 ;)

A ako se ne varam, ima u skripti nekakav dokaz, pred kraj gradiva o grupama, "Komutativne grupe".
betty (napisa):
jel mi moze netko rijesiti 2.a zad iz proslogodisnjeg zavrsnog, koji glasi: ako je G konacna ciklicka grupa, onda je ona izomorfna grupi (Z/nZ, +), za neki n iz N Rolling Eyes Confused

http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=120067&highlight=#120067 Wink

A ako se ne varam, ima u skripti nekakav dokaz, pred kraj gradiva o grupama, "Komutativne grupe".

finalni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
27 = 45 - 18

PostPostano: 14:10 pon, 6. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="sunny"]hvala :)

kad smo dokazivali prvi teorem o izomorfizmu za prstene dokazali smo da je f' homomorfizam za mnozenje i odmah zakljucili da je i izomorfizam (sam kraj dokaza). nije mi jasno kako smo to zakljucili i zasto nismo jos provjerili da li je i bijekcija? :shock:[/quote]

mislim da po prvom teoremu o izomorfizmu za grupe znamo da je bijekcija
sunny (napisa):
hvala Smile

kad smo dokazivali prvi teorem o izomorfizmu za prstene dokazali smo da je f' homomorfizam za mnozenje i odmah zakljucili da je i izomorfizam (sam kraj dokaza). nije mi jasno kako smo to zakljucili i zasto nismo jos provjerili da li je i bijekcija? Shocked

mislim da po prvom teoremu o izomorfizmu za grupe znamo da je bijekcija

mischa
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 15 - 8

PostPostano: 20:39 uto, 7. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

zavrsni se pise sutra u devet? ja sam na nastavnickom smjeru, i nama je prvo bilo receno da pisemo u pon u 12, pa nisam sigurna za sutra :?
zavrsni se pise sutra u devet? ja sam na nastavnickom smjeru, i nama je prvo bilo receno da pisemo u pon u 12, pa nisam sigurna za sutra Confused

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
amorphis
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 19 - 11

PostPostano: 20:49 uto, 7. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

završni je sutra u 9:00

sa stranice kolegija;

Završni ispit održat će se u 003 za studente preddiplomskog studija matematike, a u 101 za studente nastavničkog smjera.

Završni ispit za studente nastavničkog smjera održat će se zajedno sa završnim ispitom za studente preddiplomskog studija matematike, dakle 08.07. (struktura završnog će biti slična prošlogodišnjem). Popravni ispit održat će se 17.07. ili 20.07. (ovisno o broju studenata na usmenim završnim ispitima). Za studente koji idu direktno na popravni (nisu se plasirali na završni): naglasak će u popravnom (u njegovom pismenom dijelu) biti stavljen na dio gradiva iz kojeg u kolokvijima imaju slabije rezultate.
završni je sutra u 9:00

sa stranice kolegija;

Završni ispit održat će se u 003 za studente preddiplomskog studija matematike, a u 101 za studente nastavničkog smjera.

Završni ispit za studente nastavničkog smjera održat će se zajedno sa završnim ispitom za studente preddiplomskog studija matematike, dakle 08.07. (struktura završnog će biti slična prošlogodišnjem). Popravni ispit održat će se 17.07. ili 20.07. (ovisno o broju studenata na usmenim završnim ispitima). Za studente koji idu direktno na popravni (nisu se plasirali na završni): naglasak će u popravnom (u njegovom pismenom dijelu) biti stavljen na dio gradiva iz kojeg u kolokvijima imaju slabije rezultate.

mischa
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 15 - 8

PostPostano: 21:25 uto, 7. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

hvala na odg :) vidjela sam tu obavijest, al nigdje nije pisalo vrijeme, pa..
sretno svima sutra! :D
hvala na odg Smile vidjela sam tu obavijest, al nigdje nije pisalo vrijeme, pa..
sretno svima sutra! Very Happy

[Vrh]
mischa
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 15 - 8

PostPostano: 13:38 ned, 12. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

rezultati su na webu :D :D
rezultati su na webu Very Happy Very Happy

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 3. godine -> Algebarske strukture Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5
Stranica 5 / 5.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum