Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
I Gost
|
|
[Vrh] |
|
ahri Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
I Gost
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
Postano: 23:56 uto, 16. 3. 2004 Naslov: Re: Broj komb. za trojku u lotu 6/45 |
|
|
[quote="I"]Ovo pitanje postavljam zato jer se u našim kladionicama za pogođenu trojku u lotu 6/45 (irski ili austrijski,neznam) za 1 uloženu kunu dobiva 500 kn.[/quote]
To mi je dosta tesko vjerovati, obzirom da je vjerojatnost dobivanja trice 1:44.56 (2.24%). Ako ne vjerujes meni pogledaj [url=http://www.lutrija.hr/Loto645.aspx?id_projekta=1]stranicu[/url] Hrvatske lutrije (treba kliknuti na KAKO IGRATI). Tamo je, uzgred budi receno, jos uvijek kriva vjerojatnost dobivanja cetvorke i petice :lol: Na stranici lota 7/39 kriva je vjerojatnost dobivanja sestice... ajmo matematicari, pisite HL-u protestna pisma! Ja sam vec pisao, bez rezultata...
[quote="I"]Ako je to istina mislim da bi svi zajedno mogli ispisati te 154 kombinacije,za dobrobit i zadovoljstvo svih forumaša. :D[/quote]
[url=http://www.xs4all.nl/~rbelic/mainpage.htm]Rade Belic[/url] i [url=http://www.geocities.com/dragans2000]Dragan Stojiljkovic[/url] tvrde da je minimalni broj kombinacija koje garantiraju tricu u medjuvremenu popravljen na 131. Nazalost ne navode kombinacije koje treba uplatiti, ali mozda ce reagirati na e-mail podrazaje (za razliku od HL).
[b]Upozorenje[/b] :!: Ocekivani dobitak vam je veci ako umjesto tih 131 kombinacija uplatite samo jednu. A najveci ako uopce ne igrate loto.
Teorem. Ne isplati se igrati loto.
Dokaz. Pretpostavimo suprotno. Tada bi lutrija vec davno bankrotirala.
Dokaz 2. Procitajte pravila igre (takodjer na stranicama HL). Pise da od ukupnog uplacenog iznosa isplacuju samo 50% na dobitke, a druga polovica ide u "dobrotvorne svrhe".
I (napisa): | Ovo pitanje postavljam zato jer se u našim kladionicama za pogođenu trojku u lotu 6/45 (irski ili austrijski,neznam) za 1 uloženu kunu dobiva 500 kn. |
To mi je dosta tesko vjerovati, obzirom da je vjerojatnost dobivanja trice 1:44.56 (2.24%). Ako ne vjerujes meni pogledaj stranicu Hrvatske lutrije (treba kliknuti na KAKO IGRATI). Tamo je, uzgred budi receno, jos uvijek kriva vjerojatnost dobivanja cetvorke i petice Na stranici lota 7/39 kriva je vjerojatnost dobivanja sestice... ajmo matematicari, pisite HL-u protestna pisma! Ja sam vec pisao, bez rezultata...
I (napisa): | Ako je to istina mislim da bi svi zajedno mogli ispisati te 154 kombinacije,za dobrobit i zadovoljstvo svih forumaša. |
Rade Belic i Dragan Stojiljkovic tvrde da je minimalni broj kombinacija koje garantiraju tricu u medjuvremenu popravljen na 131. Nazalost ne navode kombinacije koje treba uplatiti, ali mozda ce reagirati na e-mail podrazaje (za razliku od HL).
Upozorenje Ocekivani dobitak vam je veci ako umjesto tih 131 kombinacija uplatite samo jednu. A najveci ako uopce ne igrate loto.
Teorem. Ne isplati se igrati loto.
Dokaz. Pretpostavimo suprotno. Tada bi lutrija vec davno bankrotirala.
Dokaz 2. Procitajte pravila igre (takodjer na stranicama HL). Pise da od ukupnog uplacenog iznosa isplacuju samo 50% na dobitke, a druga polovica ide u "dobrotvorne svrhe".
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
I Gost
|
Postano: 7:39 sri, 17. 3. 2004 Naslov: |
|
|
I meni je to bio preveliki koeficijent. Kod HL za trojku se dobije negdje 15 kn,dakle,ne isplati se uplatiti tih sto i nešto kombinacija. Ali naše kladionice ( Super sport i Stanleybet-manje naša) imaju također loto u ponudi čak 6 ili 7 država.Npr.loto 6/45 Austrije I Švicarske. Za pogođenu jedinicu koeficijent je 6.5,pogođena dvojka donosi za jednu uloženu 50 kn,trojka 500,četvorka 6000,petica 70000. Lako je otići do neke kladionice i provjeriti,bar ih ima svugdje. Meni je to malo čudno,malo me zaintrigiralo.
I meni je to bio preveliki koeficijent. Kod HL za trojku se dobije negdje 15 kn,dakle,ne isplati se uplatiti tih sto i nešto kombinacija. Ali naše kladionice ( Super sport i Stanleybet-manje naša) imaju također loto u ponudi čak 6 ili 7 država.Npr.loto 6/45 Austrije I Švicarske. Za pogođenu jedinicu koeficijent je 6.5,pogođena dvojka donosi za jednu uloženu 50 kn,trojka 500,četvorka 6000,petica 70000. Lako je otići do neke kladionice i provjeriti,bar ih ima svugdje. Meni je to malo čudno,malo me zaintrigiralo.
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
Postano: 8:17 sri, 17. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="I"]Npr.loto 6/45 Austrije I Švicarske.[/quote]
Evo, pogledao sam austrijski loto i za tricu se u zadnjem kolu dobivalo 3.10 eura. Nije neka razlika u odnosu na nas loto.
[quote="I"]Za pogođenu jedinicu koeficijent je 6.5,pogođena dvojka donosi za jednu uloženu 50 kn,trojka 500,četvorka 6000,petica 70000. Lako je otići do neke kladionice i provjeriti,bar ih ima svugdje. Meni je to malo čudno,malo me zaintrigiralo.[/quote]
Ocito neka greska. Ako je stvarno tako, bolje bi ti bilo kladiti se umjesto rastrubiti okolo na forumu :D
Jedno pitanje za nekog tko igra loto. Ako pogodim cetvroku, da li dobivam pare i za cetiri trice koje sam pogodio? Ili samo za cetvorku?
I (napisa): | Npr.loto 6/45 Austrije I Švicarske. |
Evo, pogledao sam austrijski loto i za tricu se u zadnjem kolu dobivalo 3.10 eura. Nije neka razlika u odnosu na nas loto.
I (napisa): | Za pogođenu jedinicu koeficijent je 6.5,pogođena dvojka donosi za jednu uloženu 50 kn,trojka 500,četvorka 6000,petica 70000. Lako je otići do neke kladionice i provjeriti,bar ih ima svugdje. Meni je to malo čudno,malo me zaintrigiralo. |
Ocito neka greska. Ako je stvarno tako, bolje bi ti bilo kladiti se umjesto rastrubiti okolo na forumu
Jedno pitanje za nekog tko igra loto. Ako pogodim cetvroku, da li dobivam pare i za cetiri trice koje sam pogodio? Ili samo za cetvorku?
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
tantun Forumaš(ica)