Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)
|
Postano: 20:35 pon, 8. 3. 2004 Naslov: |
|
|
B-jutiful :)
B-jutiful
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk
|
|
[Vrh] |
|
darko Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)
|
Postano: 12:35 uto, 9. 3. 2004 Naslov: |
|
|
Jel postoji šansa da u dogledno vrijeme budemo mogli saznati, kad se netko iz Rp1 logira na studenta, s koje mašine se točno logirao?
Ili još bolje (sorry ako zvučim znanstvenofantastično: ), bez da se eksplicitno logira na studenta, nekako saznati koji je user na kojoj mašini? Mislim, ako je filesystem mountan student<-mnogokut, to bi se možda moglo saznati ispitivanjem odakle je pročitana neka inicijalizacijska datoteka tog i tog usera...
( Treba mi za xr , naravno. http://web.math.hr/~veky/unix/xr.html , za one koji ne znaju o čem pričam a zanima ih: )
Jel postoji šansa da u dogledno vrijeme budemo mogli saznati, kad se netko iz Rp1 logira na studenta, s koje mašine se točno logirao?
Ili još bolje (sorry ako zvučim znanstvenofantastično: ), bez da se eksplicitno logira na studenta, nekako saznati koji je user na kojoj mašini? Mislim, ako je filesystem mountan student<-mnogokut, to bi se možda moglo saznati ispitivanjem odakle je pročitana neka inicijalizacijska datoteka tog i tog usera...
( Treba mi za xr , naravno. http://web.math.hr/~veky/unix/xr.html , za one koji ne znaju o čem pričam a zanima ih: )
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
darko Forumaš(ica)
|
Postano: 16:17 čet, 11. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="veky"]Jel postoji šansa da u dogledno vrijeme budemo mogli saznati, kad se netko iz Rp1 logira na studenta, s koje mašine se točno logirao?[/quote]
Ne direktno, zbog SNAT-a (Source Network Address Translation) je vidljiv samo stroj koji radi SNAT.
[quote="veky"]Ili još bolje (sorry ako zvučim znanstvenofantastično: ), bez da se eksplicitno logira na studenta, nekako saznati koji je user na kojoj mašini? Mislim, ako je filesystem mountan student<-mnogokut, to bi se možda moglo saznati ispitivanjem odakle je pročitana neka inicijalizacijska datoteka tog i tog usera...
( Treba mi za xr , naravno. http://web.math.hr/~veky/unix/xr.html , za one koji ne znaju o čem pričam a zanima ih: )[/quote]
Ako uspijem, kroz firewall, preusmjeriti rwho broadcast na studenta, naredbom rwho ćeš moći vidjeti tko je logiran u praktikumu. Nisam siguran hoću li to moći napraviti direkno u netfilteru ili ću morati napisati alternativni rwhod koji će preusmjeravati pakete koji dodju iz praktikuma 1.
Alternativa je dodati u cron na serveru da svakih par minuta pokreće rwho i izlaz preusmjeruje u neku datoteku u /student1 direktoriju.
Darko
veky (napisa): | Jel postoji šansa da u dogledno vrijeme budemo mogli saznati, kad se netko iz Rp1 logira na studenta, s koje mašine se točno logirao? |
Ne direktno, zbog SNAT-a (Source Network Address Translation) je vidljiv samo stroj koji radi SNAT.
veky (napisa): | Ili još bolje (sorry ako zvučim znanstvenofantastično: ), bez da se eksplicitno logira na studenta, nekako saznati koji je user na kojoj mašini? Mislim, ako je filesystem mountan student←mnogokut, to bi se možda moglo saznati ispitivanjem odakle je pročitana neka inicijalizacijska datoteka tog i tog usera...
( Treba mi za xr , naravno. http://web.math.hr/~veky/unix/xr.html , za one koji ne znaju o čem pričam a zanima ih: ) |
Ako uspijem, kroz firewall, preusmjeriti rwho broadcast na studenta, naredbom rwho ćeš moći vidjeti tko je logiran u praktikumu. Nisam siguran hoću li to moći napraviti direkno u netfilteru ili ću morati napisati alternativni rwhod koji će preusmjeravati pakete koji dodju iz praktikuma 1.
Alternativa je dodati u cron na serveru da svakih par minuta pokreće rwho i izlaz preusmjeruje u neku datoteku u /student1 direktoriju.
Darko
|
|
[Vrh] |
|
darko Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 18:29 čet, 11. 3. 2004 Naslov: |
|
|
Hm :) Khul :) Thnx :)
Hm.. Mozda ja tripujem, ali ako nacinim gresku na svome vi-u onda imam dojam da se beep ne desava na stroju na kojem sam sjedio (zadnji red do prozora), nego na nekom drugom stroju. Takodjer ako je netko drugi nacinio gresku u shellu il nedi da beepa iz istog pravca?
Hm Khul Thnx
Hm.. Mozda ja tripujem, ali ako nacinim gresku na svome vi-u onda imam dojam da se beep ne desava na stroju na kojem sam sjedio (zadnji red do prozora), nego na nekom drugom stroju. Takodjer ako je netko drugi nacinio gresku u shellu il nedi da beepa iz istog pravca?
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk
|
|
[Vrh] |
|
Gogs Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Spol:
|
Postano: 12:00 sri, 17. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="veky"][quote="Nesi"]a jel moguce dok smo u pr1 saznati tko je u pr1?
ne da je na logiran studentu, vec da cuci s nama u sobi?
obzirom da bi mozda kadkad bilo korisno :)[/quote]
Nesi, sad bi se na tebe netko trebao izderati da koristiš pretražnik. :!:
Ja sam to pitanje postavio upravo u ovom topicu pred nekoliko dana...[/quote]
njah, znam da si pitao za studenta, pa nisam jako obracala pozornost...
ali s druge strane, mozda ovaj refresh pitanja podsjeti Darka da nes napravi :o)
ono, da znam tko mi gdje sjedi dok ih ja cuvam u podrumu :g:
veky (napisa): | Nesi (napisa): | a jel moguce dok smo u pr1 saznati tko je u pr1?
ne da je na logiran studentu, vec da cuci s nama u sobi?
obzirom da bi mozda kadkad bilo korisno |
Nesi, sad bi se na tebe netko trebao izderati da koristiš pretražnik.
Ja sam to pitanje postavio upravo u ovom topicu pred nekoliko dana... |
njah, znam da si pitao za studenta, pa nisam jako obracala pozornost...
ali s druge strane, mozda ovaj refresh pitanja podsjeti Darka da nes napravi
ono, da znam tko mi gdje sjedi dok ih ja cuvam u podrumu
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
darko Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
darko Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
darko Forumaš(ica)
|
Postano: 18:24 sri, 17. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Nesi"]ali s druge strane, mozda ovaj refresh pitanja podsjeti Darka da nes napravi :o)
ono, da znam tko mi gdje sjedi dok ih ja cuvam u podrumu :g:[/quote]
Pokušat ću napisati rwhod-proxy, koji sam spominjao u jednom od prošlih postova, a koji bi omogućio da se na studentu vidi tko radi u praktikumu 1 i obratno. Pogledao sam izvorni kôd rwhod demona i mislim kako to neće biti problem :D, jedino je pitanje kad ću za to naći vremena :(
Darko
Nesi (napisa): | ali s druge strane, mozda ovaj refresh pitanja podsjeti Darka da nes napravi
ono, da znam tko mi gdje sjedi dok ih ja cuvam u podrumu |
Pokušat ću napisati rwhod-proxy, koji sam spominjao u jednom od prošlih postova, a koji bi omogućio da se na studentu vidi tko radi u praktikumu 1 i obratno. Pogledao sam izvorni kôd rwhod demona i mislim kako to neće biti problem , jedino je pitanje kad ću za to naći vremena
Darko
|
|
[Vrh] |
|
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
fly Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
fly Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
darko Forumaš(ica)
|
Postano: 16:36 ned, 21. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="darko"] Pokušat ću napisati rwhod-proxy, koji sam spominjao u jednom od prošlih postova, a koji bi omogućio da se na studentu vidi tko radi u praktikumu 1 i obratno. Pogledao sam izvorni kôd rwhod demona i mislim kako to neće biti problem :D, jedino je pitanje kad ću za to naći vremena :(
Darko[/quote]
:D Ne moram ništa pisati! Ono što sam trebao već postoji u debian patchu kojieg sam, zadnji put kad sam gledao zvorni kôd rwhod demona bio zaboravio nalijepiti. :oops: Debianovci su dodali opciju [b]-f[/b] koja radi forwarding paketa 8)
Veky, sad mozeš prilagoditi [b]xr[/b]! :)
Darko
darko (napisa): | Pokušat ću napisati rwhod-proxy, koji sam spominjao u jednom od prošlih postova, a koji bi omogućio da se na studentu vidi tko radi u praktikumu 1 i obratno. Pogledao sam izvorni kôd rwhod demona i mislim kako to neće biti problem , jedino je pitanje kad ću za to naći vremena
Darko |
Ne moram ništa pisati! Ono što sam trebao već postoji u debian patchu kojieg sam, zadnji put kad sam gledao zvorni kôd rwhod demona bio zaboravio nalijepiti. Debianovci su dodali opciju -f koja radi forwarding paketa
Veky, sad mozeš prilagoditi xr!
Darko
|
|
[Vrh] |
|
darko Forumaš(ica)
|
Postano: 19:00 ned, 21. 3. 2004 Naslov: |
|
|
Upravo sam instalirao flash i java plugine za Mozillu Firefox, J2SDK 1.4.2, pdksh, mc, python2.3-gtk, mysql-client i još [i]puno lipih stvari, ma ne smin reć[/i] ;)
Darko
Upravo sam instalirao flash i java plugine za Mozillu Firefox, J2SDK 1.4.2, pdksh, mc, python2.3-gtk, mysql-client i još puno lipih stvari, ma ne smin reć
Darko
|
|
[Vrh] |
|
|